NSDAP:n ja PS:n propagandoissa soivat yhteiset sävelet!

Anonyymi-ap

Sampo Terhon kiteytys YLE:n Puoli seitsemän-ohjelmassa 9.4.2024 fasistisen propagandan periaatteista. Linkkivideo alkaa kohdasta, jossa Terho toteaa toimittaja Kekäläisen esittämään kysymykseen natsipropagandan yhteydestä nykypäivään Goebbelsin propagandan kolme pääkohtaa:

https://areena.yle.fi/1-66455448?seek=978

1. Kerro kohteelle kuinka tämä on kohdannut kärsimystä ja vääryyttä

2. Kerro ettei tämä ole hänen oma vikansa

3. Kerro kuka on syyllinen hänen kärsimykseensä

Kuinka tämä istuu yhteen PS-propagandan kanssa? Kuin nenä päähän?

1. Suomalainen on joutunut ääliöliberaalin politiikan uhriksi (velka, muslimit, mamut jne)

2. Suomalainen on johdettu harhaan ääliöliberaalien toimesta (vihreä siirtymä, EU jne)

3. Sanna Marinin kommunistihallitus on syyllinen kaikkeen, ihan kaikkeen (sosialidemokraatti, vihervassarit)

Mitä kirjoittikaan toimittaja Yrjö Rautio Helsingin Sanomissa 16.8.2019?

"Oikeistopopulistit toistelevat teemoja, joilla natsit nousivat valtaan Saksassa"

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006205991.html

Liberaalikokoomuslaisen Heikki Pursiaisen "ääliöliberaalit" terveiset Purralle:

https://www.libera.fi/2023/12/02/aalioliberaalit-terveiseni-riikka-purralle/

Mitkä olivat ja näyttävät olevan tällä palstallakin persujen ykkösteemat, joiden edestä jopa kantasuomalaisen kurittaminenkin katsotaan oikeutetuksi (sosiaaliturvaleikkaukset, työntekijöiden työehtojen ja ay-liikkeen aseman heikentäminen)? Etnonationalistiset pyrkimykset esim. maahanmuuttajien olojen heikentämiseksi ja siten pyrkimyksenä häätää heidät maasta sekä vastustaa kaikkia EU:n oikeusvaltioperiaatteisiin kuuluvia asioita esim. ihmisoikeuksia, oikeuslaitoksen sekä laillisuusvalvojien poliittista riippumattomuutta (vallan kolmijako-oppi), maalittaa virkamiehiä "vääristä ajatuksista" jne.

"Perussuomalainen kehitysministeri Ville Tavio on kertonut pelkäävänsä väestönmuutoksen myötä vieraan vallan toimijoiden päätymistä Suomen johtoon.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä on vihjaillut Gazan-Israelin järkyttävien tapahtumien yhteydessä, että ulkoministeriön kymmenien työntekijöiden kannattaisi lähteä kassan kautta, kun uskalsivat haastaa valtion linjaa.

Kansanedustaja Sheikki Laakso väläytti joulun alla potkuja apulaisoikeuskanslerille, jonka näkemys itärajan sulkemisen juridisista ongelmista ei perussuomalaisia miellyttänyt.

Elinkeinoministeri Wille Rydman on todennut ammattiyhdistysliikkeestä, että ”Hakaniemen ay-mafiaa ei kiinnosta työpaikkojen säilyminen Suomessa”.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää on MTV-uutisten mukaan perustellut ja oikeuttanut puolueväelleen osoitetussa jäsenkirjeessä sosiaaliturvan lapsiperheisiin kohdistuvia leikkauksia sillä, että ne osuvat myös maahanmuuttajiin.

Tuoreimpana puolueen varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas on toteuttanut näyttävän eron evankelis-luterilaisesta kirkosta ja kuvailee kirkkoa lipereihin sonnustautuneiden sateenkaarivasemmistolaisten ketkujen yhteisöksi."

https://www.suomenmaa.fi/puheenvuoro/demokratia-ja-hyvinvointiyhteiskunta-eivat-ole-wokea/

Onko meretvuolainen lehdistönvapauden rajoittamisajattelu jo käytössä Suomen Sisun työkalupakissa, kun lehdistö ei ole nostanut tuota Saarikon kirjoitusta kuten ei nostanut suuremmin tämän PS-pommimiehen valepommi-iskujen kytkeytymistä Perussuomalaisiin viime syksynä.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/yle-rituaalimurhan-valmistelusta-ja-valepommi-iskuista-epailty-mies-oli-perussuomalaisten-jasen-vasemmistoliitosta-heti-kysymys-pslle/60d3eafe-89dd-475e-8cab-0250ba020563

Miksi toimittajien ääni vaikuttaa kuin vaienneen hallitusvallan vaihduttua? Onko Suomen Sisu vaientanut esim. toimittaja Lauri nurmen, joka kirjoitti Halla-ahon epävirallisen elämänkerran?

https://www.osallisuusmedia.fi/mihin-kohtiin-demokratia-fasismi-akselilla-jussi-halla-ahon-nakokulmat-sijoittuvat/

Pääministerikään ei osaa enää kuin toistaa samaa mantraa siitä, ettei hallituksessaan muka istuisi äärioikeistolaista puoluetta vaikka näyttöjä hän ei ole kyennyt edelleenkään esittämään väitteensä tueksi?

"Asiaa kommentoi esimerkiksi politiikan tutkija Johanna Vuorelma.

– Hyvin kiinnostavaa. Montakin mielenkiintoista kohtaa: 1. PS ei Orpon mielestä *enää* äärioikeistolainen. Eli aiemmin piti sitä sellaisena, mutta uskoo puolueen muuttuneen hallitusvastuun myötä 2. Ministerisalkut annettiin kesyttämistarkoituksessa – missä merkit kesyyntymisestä?"

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010283233.html

Perussuomalaiset ja ääriliike Suomen Sisu pitävät politiikan julkikuvassa etäisyyttä toisiinsa, mutta totuus taustalla on kuitenkin täysin toinen. Ja karulla tavalla:

"Suomen Sisu sai jäseniään politiikan huipulle – ”Strategiset tavoitteet on pitkälti saavutettu”"

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009827849.html

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/muslimien-joukkotuhoamisesta-kirjoittanut-kirjailija-teemu-keskisarjan-vieraana-eduskunnassa/8907794#gs.7qzjw6

6

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hyvin on opiskeltu laaja oppimäärä natsiutta.

      • Anonyymi

        Valveutuneisuus ei ole natsismia, mutta se vaatii sekä tuntemusta fasismin ja natsismin syntyhistoriasta että kykyä seurata poliittista sekä yhteiskunnallista kehitystä. Fasismihan oli antisosialistiksi kääntyneen Mussolinin aateluomus, johon Hitler ihastui ja imuroi tämän ajattelun kansallissosialismin keskeiseksi aatteeksi. Tuo sosialismi-pääte on aiheuttanut paljon ristivetoja konservatiivien sekä liberaalien välillä, mutta etenkin äärioikeisto on käyttänyt sitä omassa propagandassaan väitteenä kansallissosialismin vasemmistolaisuudesta.

        No jos tuntee yhtään Hitlerin sekä NSDAP:n pääideologi Alfred Rosenbergin poliittista taktikointia ja NSDAP:n kehityskulkua vaalien kautta vuoden 1934 ns. "pitkien puukkojen yöhön", jolloin puolueessa olleen pienen vasemmistosiiven kannattajat mm. SA-komentaja Ernst Röhm tapettiin, niin siihenpä tämä äärioikeistolainen näkemys kansallissosialismin vasemmistolaisuudesta lopulta kaatuukin. Tuon jälkeen nimittäin NSDAP:stä ei ollut mikroskoopillakaan löydettävissä mitään vähänkään vasemmistoteemoihin viittaavaakaan. Sanapari kansallissosialismille löytyy ihan realistinen selitys.

        Hitlerin edeltäjä Anton Drexler oli löytänyt edeltäjäpuolue DAP:n puheenjohtajana kansallismielisen ajattelun, joka johtikin puolueen nimenvaihdokseen NSDAP:ksi vuonna 1919. Ja tämä tapahtui samaan aikaan, kun Mussolini oli kääntynyt antisosialistiksi ja luonut äärioikeistolaisen fasistisen aatteen, joka innosti kovasti mm. Drexleriä, Hitleriä sekä Rosenbergia. Puolue hajosi ja uudelleenperustettiin kolme kertaa mm. oluttupavallankaappauksen aikaan.

        Puolueen johdolla oli kuitenkin selvä näkemys jo alunpitäen siitä, ettei sillä olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia nousta valtaan demokraattisten vaalien kautta, ellei se saisi kalasteltua suurimmalta äänestäjäryhmältä eli saksalaiselta työväestöltä ääniä itselleen. Ja siksi NSDAP otti muutaman vasemmistoteeman edeltäjäpuolue DAP:ltä ohjelmaansa mukaan ja sosialismi-pääte kansallissosialismin nimessä oli propagandistinen valinta, jolla haluttiin iskostaa saksalaiselle työväelle, että NSDAP olisi heidän asialla.

        No tämä nyt poikkesi itse aloituksen keskustelunaiheesta, mutta toivottavasti antaa valaisevaa tietoa siitä tosiasiasta, kuinka suuren valheen päälle NSDAP oli rakennettu ja millaisia valehtelijoita natsit ylipäätään olivat. Puolueen poliittinen kirjo tunnetaan historiasta äärioikeistoon kuuluvana.

        Rautalampinen opettaja, keskustalainen Juho Pahajoki kirjoitti terävän analyysin viime elokuun puolivälissä heti Perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen.

        https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhopahajoki/riikka-purran-fasistinen-rasistinen-ja-taivaanrantoja-maalaileva-puhe-tyhjaa-taynna/


    • Anonyymi

      Älykkäät tohtorismiehet Joseph Goebbels ja Jussi Halla-aho. Kuin kaksi marjaa?

      • Anonyymi

        Paskanmarjaa.


    • Anonyymi

      Kovastipas persutrollit kiertävät tätä keskustelunaihetta. Yleensä on kauhea räkiminen päällä, mutta nyt ovat hiljaa kuin kusi sukassa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8925
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2390
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1507
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1247
    Aihe