Hälyttäviä oireita?

Hei,

Olen varusmiespalvelusta suorittava 20-vuotias mies. Palvelus onjo melkein päättynyt, mutta tähän loppua kohden on alkanut tulemaan ikäviä oireita. Ensinäkin vasen jalka tuntuu heikomalta kuin oikea, ymmärrän tottakai puolierot, mutta nyt hiljattain kun olen kiinnittänyt siihen huomiota, olen huomannut että jalka on oikeasti huomattavasti heikompi kuin toinen. Esimerkiksi oikealla jalalla saan helposti useamman yhden jalan kyykyn peräkkäin, mutta vasemalla en pääse edes alas asti. Jalassa myös tuntuu inhottavia tuntemuksia aina välillä. Olen myös huomannut että esim varpaiden koukistus on hieman vaivallolisempaa vasemalla jalalla, ja varpaat eivät mene yhtä koukkuun kuin oikealla. Myös esim jalan heiluttelu ja kaikki tälläinen hienomotorinen toiminta tuntuu hieman hankalemmalta vasemalla jalalla. Onko muilla näin pahoja puolieroja vai onko kyse jostain sairaudesta? Kädessä on hieman samoja oireita mutta paljon lievempiä kuin jalassa, esim tuntemuksia ei ole, lihaskontrolli tuntuu paremmalta, ei heikkoonnu yhtä nopeasti kuin jalka. Käden iho etenkin sormissa ja kämmennellä tuntuu vähän ”paksummalta” kuin oikeassa kädessä. Minulla on myöskin ajottaista tärinää useimmiten kun nousen ylös sängystä öisin. Huomaan myös välillä, että jännitän esimerkiksi jalkaa kun menen makuulle, ja vasta myöhemmin kun huomaan että olen jännittänyt sitä tajuan rentouttaa sen. Myöskin seksuaalisethalut ovat laskeneet, väsymystä päänsärkyä ( etenkin oikealla ohimolla aina takaraivoon asti ) masentuneisuutta ahdistuneisuutta. olen kärsinyt myös paniikkikohtauksista palveluksen aikana, pelkäsin että sydämessäni oli jotain vikaa, rinnan pistelyiden hengenahdistuksen ja huimauksen vuoksi. Sydän kuitenkin tutkittiin (sydänfilmit, verikokeet, sydämen ultraäänitutkimus) eikä mitään normaalista poikkeavaa löytynyt. Sama onnyt ollut aivojen kanssa. Lähinnä päänsäryt, huimaukset, oudot tuntemukset ovat saaneet minut pelkämään, että minulla on aivoissa jotain vikaa. Olen valvonut öitä odottaen että yhtäkkiä en saakkaan enään sanaa muodostettua, tai alan näkemään kaiken kahtena jne.
Todella stressaavaa, ja voimia raastavaa. Aivoja ei ole vielä sen kummemmin tutkittu. Maanantaina menen verikokeisiin, jossa katsotaan perus hemoglobiini, verensokerit, munuaisarvot jne. Myös optikolle on varattu aika, jos päänsäryt johtuisivat hajataitosta.

Kuitenkin nyt nämä jalan ja käden oireet ovat saanut minut pelkäämään, että minulla olisi jokin MS-tauti, parkinsonin tauti MSA vastaavaa. Onko muilla kokemuksia näistä taudeista? miten ne teillä alkoi? minkälaiseen hoitoon kannattaisi hakeutua?

listaan vielä oireet ja vähän omaa taustaa:
päänsärky oikealla puolella päätä välillä ohimossa välillä lähellä takaraivoa.
oikean käden peukalo tärisee tietyissa asenoissa aika paljonkin.
vasemman puolen jalka tuntuu huomattavasti heikommalta kuin oikean puolen, jalassa on myös inhottavia tuntemuksia etenkin varpaissa jalkaterässä ja etureidessä.
Vasemman puolen jalan hienomotoriset toiminnat tuntuu oikeaan jalkaan verrattuna vaikeilta
samanlaisia oireita vasemmassa kädessä, mutta lievemmällä tasolla, ainut eroavaisuus on että vasemman käden iho tuntuu erilaiselta (ikäänkuin paksummalta) verrattuna oikeaan.
väsymys
uupumus
ahdistuneisuus
paniikkikohtaukset
aivosumu
seksuaalisethalut vähentynyt
urheilukammo ( koska pelkään ettäkun sykkeet nousee jokin aivoverenvuoto alkaa tai sydänpysähtyy)
myös kevyenkin urheilun aikana tuntuu että näkö alkaa sumenemaan
huimaus
lihasten vahingossa jännittäminen
ajoittainen koko kropan tärinä yleensä öisin kun nousee sängystä esim vessaan ( voi johtua myös stressistä/paniikista)
painon tunne heti rintakehän alapuolella vähänkuin nyrkillä puristaisi mitä ikinä siinä onkaan

sitten omia tietoa
20v perusterve ( ainakin tähän menessä ) mies
suvussa ei sairauksia eikä mielenterveysongelmia
ruokavalio ok (intin ruoka 3krt/päivä) en syö lisäravinteita tai vitamiineja
en käytä paljoa kofeiiniä tai alkoholia huumeita en yhtään
nuuskaa käytän nykyään epäsäännöllisesti mutta käyttänyt useamman vuoden säännöllisesti
normaalipainoinen 71kg ja 183cm en kovin urheilullinen mutta tykkään kuitenkin liikkua ( jos vielä uskaltaisi )
ennen inttiä aina ollut iloinen, reipas hyvin harvoin ahdistunut ei ikinä mitään masennusta jne nykyään melkein päinvastoin


itse olen nyt epäillyt juurikin parkinsonia, MS, MSA, verenkiertohäiriö jos joku osaa auttaa, tai yhdistää omiin oireisiinsa niin kertokaa, olen oikeasti todella ahdistunut tästä, enkä uskalla/osaa hakea apua.

21

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaisi jutella jonkun psykologin kanssa.
      Aika paljon tuntemuksesi viittaa psyykkisiin ongelmiin. Sinulla on turhia pelkoja, sairauksia kohtaan, sekä kerrot myös, että pelottaa liikkua, urheilla, koska voisi olla jokin sairaus.
      Etsitkö googlesta erilaisten sairauksien oireita ? Sekin lisää ahdistusta.
      Psyykkiseen vointiin viittaa myös tuo jatkuva itsensä ja oireidensa tarkkailu.
      Mitä enemmän itseään ihminen tarkkailee, vielä sairauden pelon kanssa, niin kyllähän silloin tulee jos vaikka mitä tuntemuksia.
      Voi olla ihan ahdistustakin, jos et itseäsi masentuneeksi tunne. Ahdistukseen usein liittyy paniikkikohtaukset.

      Oletko kiinnittänyt huomiota sellaiseen, tuleeko sinulle enemmän fyysisiä oireita ja tuntemuksia silloin, jos jokin asia alkaa ahdistamaan ?
      Miten olet muuten sopeutunut sinne inttiin, onko ollut helppoa, vai onko siellä jokin asia vaikea ? Aiheuttaako jokin siellä ahdistusta ?

      Voi tuntua pelottavalta mennä jollekin puhumaan omasta psyykestä ja ahdistuksesta, paniikista, mutta rohkeutta vaan, olet myöhemmin tyytyväinen, että sait puhuttua. Ja se ei tee sinusta mitenkään heikkoa, jos haet apua, se on vahvuus.

    • Anonyymi

      Psyykkisiä oireita nuo ei ole. Raajaheikkous ja päänsärky yhdessä voi viitata esim. aivokasvaimeen, tihkuvuotoon tai tukkeutuvaan verisuoneen. Muuten epäsymmetrinen raajaoireilu voi viitata Parkinsonin tautiin ja ms tautiin. Käden ihon tuntuminen "paksummalta" on selvästi tuntohäiriö.

      Nuo on sellaisia oireita, mihin lääkärin pitäisi puuttua herkästä ja sun kannattaisi myös liioitella oireita, koska nykyään lääkäreiden herkkyys hoitaa sairauksia jaffalla ja buranalla voi olla suuri. Kannattaakin tehdä se heti, jotta voidaan poissulkea mahdolliset vakavat aiheuttajat. Ja jos on kyseessä jokin vakava asia, niin mitä aikaisemmin se todetaan, sitä pienemmät riskit pahempaan kohtaloon, joka taas on hyvin mahdollista viivytellessä. Että mieluummin kuulet nyt huonot uutiset kuin myöhemmin vieläkin huonommat. Ja sitten kaduttaa, kun piti viivytellä.

      • Anonyymi

        No eipä täällä kukaan pysty diagnooseja antamaan kenellekään.
        Pelottelet vielä nuorta miestä, joka muutenkin pelkää erilaisia sairauksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No eipä täällä kukaan pysty diagnooseja antamaan kenellekään.
        Pelottelet vielä nuorta miestä, joka muutenkin pelkää erilaisia sairauksia.

        No varmaan olis itse kullakin stressiä ja paniikkia päällä noilla oireilla ja tuossa iässä moisella oirekirjolla. Mutta kyllä se niin menee mitä tuo kirjottaa jolle vastasit eli komppaan häntä. Valitettavasti monet noista oireista on itselle tuttuja.

        Monisairas


      • Anonyymi kirjoitti:

        No varmaan olis itse kullakin stressiä ja paniikkia päällä noilla oireilla ja tuossa iässä moisella oirekirjolla. Mutta kyllä se niin menee mitä tuo kirjottaa jolle vastasit eli komppaan häntä. Valitettavasti monet noista oireista on itselle tuttuja.

        Monisairas

        Jos saa udella niin haluaisin tietää mitä samoja oireita sinulla on ollut? Miten ne alkoivat ja kehittyivät? kuin nopeasti? Kuin nopeasti hakeuduit hoitoon niiden alkamisen jälkeen?

        Pakkohan ei ole tietenkään vastata, mutta vertaistuki voisi olla ihan jees tässä tilanteessa, lueskelen niin paljon kun haluat vaan kertoa.


      • Pahoin minäkin pelkään etteivät ole psyykkisiä ainakaan pelkästään, olen kuitenkin huomannut että selvä ero oireiden voimakkuudella mitä enenmän mietin. Eivätkä pahemmat oireet ala ennenkuin mietin ja keskityn. Päänsärky on kyllä oire, joka tulee ja tuntuu vaikka sitä en miettisi, mutta esim raajanheikkous tulee vasta siinä vaiheessa, kun esim kävelen ja kiinnitän huomioni vasempaan jalkaan tai vasemassa jalassa tuntuu vaikkapa pistelyä, millaista on ollut koko elämäni ajan, jota pidän ihan normaalina asiana ja jota kaikilla varmasti on. Mietin tuota yhden jalankyykkyä, että voisiko sen selittää sillä että jalan liikkuvuus on huonompi, huomaan että kantapää ei pysy maassa, ja sen takia en uskalla mennä alas asti, kun tuntuu että heilahtaa tai jotain. Kädessä on myös selviä eroavaisuuksia, hartiat on hieman eritasolla, vasen käsi ei taivu yhtä hyvin kuin oikea jne. Ehkä tämä on vain toiveajattelua, mutta pelkään niin paljon, etten osaa tehdä muutakaan.


    • Anonyymi

      nuuskan käyttö vaikuttaa yleisterveyteen, edistää sydän- ja verisuonisairauksia sekä tyypin 2 diabetesta, nostaa verenpainetta sekä muun muassa altistaa suu-, ruokatorvi- ja mahasyövälle.

      Eli näistä aloittaja ei ole ollenkaan huolissaan.

    • Vähän osasinkin odottaa että jotkut sanoo toista ja toiset toista. Noh lääkärillä kuitenkin huomenna käyn, ja näytän tuon viestin minkä tännekkin kirjoitin, ehkä vielä lisään siihen jotain että ottavat oikeasti tosissaan. Saa nähdä sitten millaisia tutkimuksia sieltä pukkaavat. Todellakin itsekkin toivon, että olisi vaan psyykkisiä oireita, koska mieli on todella vahva kun sille antaa vallan sen tiedän, mutta oireet kuitenkin häiritsevät sen verran paljon, ja kaikki eivät ole vain tuntemuksia, vaan myös ihan oikeita vaivoja, jotka näkyvät muillekkin niin en osaa mitään muutakun pelätä pahinta.. Sekään ei nyt yhtään auta ettäkun huomenna pitäisi lähteä metsään, mutta minä menen lääkärin vastaanotolle, noh intin käyneet tietää. En anna sen kuitenkaan estää minua hakemasta apua sen olen päättänyt. Eikai se nyt autakkun toivoa parasta, ja yrittää olla ajattelematta tai googlailematta mitään, nauttia vaan hetkestä voihan tämä olla kuitenkin viimeisiä kertoja kun siihen pystyy..

      • Anonyymi

        Pystyt nauttimaan vielä monista hetkistä.
        Jos olisi hengenlähtö lähellä, olisit jo jossain laitoksessa puolikuolleena. Se, että olet edelleen siellä ja pystyt toimimaan, liikkumaan, syömään, kirjoittamaan ( ilmeisimmin ), niin ei viittaa mihinkään akuuttiin, että viimeisiä hetkiä vietäisiin.
        Ota ihan rauhassa, ja mene huomenna sille lääkärille juttelemaan.
        Meillä ihmisillä kyllä on vähän sekin vika, että jos jotain vaivaa tulee, niin usein aletaan ajattelemaan sitä kaikkein pahinta vaihtoehtoa.
        Toki on ihan hyvä olla myös jonkin verran tarkkana, eikä kuitenkaan kokonaan välinpitämätön.
        Kerrotko täällä myöhemmin, mitä lääkäri sanoi, tai mitä ne meinaa tehdä ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pystyt nauttimaan vielä monista hetkistä.
        Jos olisi hengenlähtö lähellä, olisit jo jossain laitoksessa puolikuolleena. Se, että olet edelleen siellä ja pystyt toimimaan, liikkumaan, syömään, kirjoittamaan ( ilmeisimmin ), niin ei viittaa mihinkään akuuttiin, että viimeisiä hetkiä vietäisiin.
        Ota ihan rauhassa, ja mene huomenna sille lääkärille juttelemaan.
        Meillä ihmisillä kyllä on vähän sekin vika, että jos jotain vaivaa tulee, niin usein aletaan ajattelemaan sitä kaikkein pahinta vaihtoehtoa.
        Toki on ihan hyvä olla myös jonkin verran tarkkana, eikä kuitenkaan kokonaan välinpitämätön.
        Kerrotko täällä myöhemmin, mitä lääkäri sanoi, tai mitä ne meinaa tehdä ?

        Joo kyllä minulla kaikki päällinpuolisin on kunnossa, päivittäin syön, juon, nukun, käyn tarpeilla, käyn ulkona, liikun sen verran mitä uskallan.. juttelen ihmisille jne. Eniten minua vaan pelottaa jokin äkkikuolema, kuten juuri vaikka se aivoverenvuoto. Jep sinne lääkärille on varmaan pakko mennä, aivansama mitä muut sanoo. Tiedän kuitenkin itse etten sitä metsään lähtöä laiskuuttani venytä.

        Voin kirjoitella huomenna mitä siellä sanottiin ja millasiin jatkotoimenpiteisiin päädyttiin.


    • Anonyymi

      intti sairastuttaa ihmisen joka ei ole kokenut 100% vahvaa lapsuutta. esim omat kaltoinkohtelu kokemukset nousi pintaan intissä ja koin ettei mua enää voinut kukaan rakastaa. olen kärsinyt 15 vuotta intin jälkeen erilaisista oireista. pahin se ettei pääse heräämään kello 7 vaan pitää herätä joko kello 5 ja olla niin väsynyt että nukahtelee uudelleen tai sitten herää kello 12.

      • Minulla on kyllä todella värikäs lapsuus, mutta ei ne lapsuuden asiat ole minulla mieleen täällä tullut, meinaatko että jotenkin alitajuntaisesti kaikki stressi ja ahdistuneisuus alkaisi niistä lapsuuden kokemuksista, ja sitten mielessäni muuttaisin ne fyysisiksi oireiksi, koska olen täällä jatkuvasti sairaana. ( kohta 300 palveluspäivää takana ja varmaan 200 niistä ollut vähintään kurkkukipeä yskää nenätukossa jne jne huononsisäilman takia, sitten on ollut näitä isompiakin oireita. )


    • Anonyymi

      Joo, kyllä nuo kuvaamasi oireet ovat kaikkea muuta kuin
      psyykkisiä.

      Itselläni (olen 73-vuotias) oli viime vuonna aivoinfarkti
      ja siitä jäi oikean käden heikkous, se ilmenee sormissa.
      Myös oikea jalka on jotenkin heikompi kuin
      vasen.

      Varmasti sinulla on aihetta mennä juttelemaan
      lääkärille noista oireistasi.
      Minusta (maallikosta) oireesi näyttävät
      neurologisilta.
      Magneettikuvaus voisi kertoa, onko aivoverenkierrossasi
      häiriöitä.
      Minun magneettikuvassa se näkyi selvästi.

      • Anonyymi

        73-vuotiaana on pikkuisen vaikeaa verrata oireilua intti-ikäisen miehen kanssa.
        Toki mikä vain voi olla mahdollista, mutta jokseenkin epätodennäköistä.
        Ennemmin jos täytyy, keskittyisin neurologian puolelle kuin aivoverenkiertoon.
        Mutta totuus on se, että täällä tuskin lääkärit kirjoittelee, eli täältä voi lukea ainoastaan epäilyjä ja ehdotuksia.


    • Anonyymi
      • No tuosta testistä sain 131 pistettä ja siskollani onse,
        Koulu ei ikinä minua stressannut, mutta ei vaan kiinnostanut. Teen kaiken mieluiten yksin ja on minulla jotain, kuten ihmismieli/psykologia.


      • Anonyymi
        markus.tiensuu kirjoitti:

        No tuosta testistä sain 131 pistettä ja siskollani onse,
        Koulu ei ikinä minua stressannut, mutta ei vaan kiinnostanut. Teen kaiken mieluiten yksin ja on minulla jotain, kuten ihmismieli/psykologia.

        131 pistettä on korkea luku!
        Onnittelut, olet hyvin todennäköisesti asperger!
        Oletko lukenut Tony Attwoodin perusteoksen
        Aspergerin oireyhtymä lapsuudesta aikuisuuteen?

        Jos siskollasi on asperger niin se lisää todennäköisyyttä,
        että sinullakin on.

        Minä aspergerina pidän kirjolla olemista
        vahvuutenani. Olen lahjakas visuaalisesti ja
        verbaalisesti. Rajoitteitakin on, mm. siivous on
        joka kerta työlästä aloittaa ja sosiaaliset tilanteet
        saattavat kuormittaa aivojani hyvinkin paljon ja
        "sossimisen" jälkeen pitää hakeutua yksin lepäämään
        turvalliseen häiriöttömään paikkaan.

        Ootko lukenut suomi24:n parhaita autismi-ketjuja?
        Esim. näitä:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15607838/mita-jokaisen-tulisi-ymmartaa-assta

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18279622/havaintojani-autismikirjon-sisaavaruudesta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        131 pistettä on korkea luku!
        Onnittelut, olet hyvin todennäköisesti asperger!
        Oletko lukenut Tony Attwoodin perusteoksen
        Aspergerin oireyhtymä lapsuudesta aikuisuuteen?

        Jos siskollasi on asperger niin se lisää todennäköisyyttä,
        että sinullakin on.

        Minä aspergerina pidän kirjolla olemista
        vahvuutenani. Olen lahjakas visuaalisesti ja
        verbaalisesti. Rajoitteitakin on, mm. siivous on
        joka kerta työlästä aloittaa ja sosiaaliset tilanteet
        saattavat kuormittaa aivojani hyvinkin paljon ja
        "sossimisen" jälkeen pitää hakeutua yksin lepäämään
        turvalliseen häiriöttömään paikkaan.

        Ootko lukenut suomi24:n parhaita autismi-ketjuja?
        Esim. näitä:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15607838/mita-jokaisen-tulisi-ymmartaa-assta

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18279622/havaintojani-autismikirjon-sisaavaruudesta

        Olen asperger ja intti oli mulle ahdistavaa aikaa.
        Aloin saada fyysis-neurologisia oireita.
        Yhden angiinan sain. Jne.

        Juice Leskinen sai vapautuksen armeijasta.
        Hänellä oli virallinen Asperger-diagnoosi.
        Ymmärrän sen hyvin.
        Se, että muut käskevät ja sanelevat,
        ei sovi asperger-ihmisille ollenkaan.


    • Anonyymi

      Minun mieheni myös syytti kenkiään kun sanoi ettei oikein toisella jalalla asiat olet kuten Piti, sanoi toista kättä kirjoittamisen ei oikein ollu selvää, oli vasenkätinen
      Mentiin neurologiske ja hän sai diagnoosin parkinsonin sairaus killen vuoden päästä se muutettiiin MSA diagnoosiksi .
      Joten käy varmuuden vuoksi neurologin luona että saat selvyyden , ei sen pakko Ole olla näitä diagnooseja voi olla muutakin , mutta kun keho ei toimi niin silloin tulee henkisestikkin paha olo.
      Hoida itsesi kuntoon ja tilaa aika neurolle ja sano että on päästävä äkkiä, usein ne konornas ihmisiä sinne .
      Tsemppiä

    • Anonyymi

      Jos ihmisellä on asperger niin se on aina
      synnynnäinen ja pysyvä.
      On aivan väärä neuvo sanoa asperger-ihmiselle:
      "Hoida itses kuntoon!"
      Asperger ei ole ollenkaan mikään
      poistettavissa/hoidettavissa/parannettavissa oleva
      sairaus. Se on oireyhtymä, se on pysyvien ominaisuuksien
      yhdistelmä.
      Sen kanssa on opeteltava tulemaan toimeen, se on
      hyväksyttävä pysyväksi osaksi omaa erilaista
      aivotoimintaa. Sen kanssa voi oppia oikein
      hyvin tulemaan toimeen. Sen antamia vahvuuksia
      oppii hyödyntämään ja elämä avautuu!
      Ei ihminen voi vaihtaa niitä aivoja, jotka
      se on saanut.
      Normaalilla enemmistöllä on suuria vaikeuksia
      ymmärtää näitä autismikirjon perusasioita.
      Normaali enemmistö jakelee vääriä neuvoja,
      koska ei ymmärrä autismikirjon todellisuutta.
      Vain kokemusasiantuntijat ovat niitä, joilta
      voi saada oikeita ja hyödyllisiä neuvoja.

      terveisin eräs kokemusasiantuntija

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      311
      2814
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2193
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      82
      1643
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      188
      1530
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1335
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      54
      1231
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe