Mir kustantamon fysiikan oppikirjan mukaan. Tämä saa pohtimaan monia asioita fysiikassa mutta alkuun voisi hieman yrittää filosofista spekulaatiota.
Einstein ilmaisi saman asian yhtälössään
E = mc^2
Energia on aina massaa suurempi.
Pohtia voi siis seuraavaa Mir kustantamon kirjan väitettä esim.
Valon eli fotonien lukumäärä on aina gravitaatiosysteemiä suurempi määrässä.
Miten tämä voi olla mahdollista esim. Mustan aukon läheisyydessä?
Pitääkö valon muuntua silloin esim. Pimeäksi energiaksi kun näyttää mahdottomalta että fotoneita mustan aukon lähellä olisi enemmän kuin gravitaatiovoimaa.
.... jatkuu....
Gravitaatiosysteemin energiamäärä aina massaa suurempi
10
254
Vastaukset
- Anonyymi
Oletetaan että alussa on kaksi elektronia jotka kulkee erilleen toisistaan 45 asteen kulmassa. Koko ajan elektronien etäisyys toisiinsa kasvaa ja niiden välillä kulkeva fotoni joutuu kulkemaan alati pitenevän matkan välittäessään sm voimaa.
Kirjan mukaan tilanne ei jatku vaan muodostuu gravitaatiosysteemi. Jostakin kumpikin elektroni saa itselleen protonin ja systeemi muuttuu sähköisesti ulospäin varauksettomaksi. Enää ei fotoni kulje edestakaisin vaan vapautuu.
Kuitenkin kun noiden kahden välillä vallitsee gravitaatio oman lainalaisuutensa mukaan pitää yhä olla niin että valon määrä on gravitaatiosysteemiä suurempi.
Oletetaan etäisyyden olevan 100 km. Silloin gravitaatiolain mukaan eli r^2 perusteella noiden kahden välillä kulkee 10000 gravitaatiolinjaa.
Niiden välillä tulee kulkea fotonilinjoja kuitenkin vielä enemmän kuin tuo 10000 sillä energiaa on aina enemmän kuin massaa.
Siksi pitää gravitaatiosysteemin jotenkin tuottaa tai emittoida fotoneja. Esim kahden asteroidin välillä on gravitaatio, mutta niiden välillä on oltava myös gravitaatiolinjoja suurempi määrä fotonilinjoja. Eli niiden välillä heijastuvan valon määrä on suurempi kuin gravitaatiosysteemi.
Nyt filosofiaa? Johtaako tämä johonkin absurdiin tai kestämättömään tilanteeseen. Eli onko päätelmä väärä? - Anonyymi
Mikäli valo ei kykene määrällisesti voittamaan gravitaatiolinjojen lukumäärää niin pitää tapahtua jokin muutos valolle. Esim alkaa sen taajuus ja aallonpituus muuttua eli syntyy Redshift.
Tai jos kyse on mustasta aukosta niin jotenkin pimeä energia astuu kuvaan mukaan.
Ajatellaan kahta galaksia ja niiden ominaisuuksia
Sculptor
Magnitudi 8.0
Etäisyys 11.4 milj valovuotta
Redshift 0.000811
Diameter 90000 valovuotta
Pinwheel
Magnitudi 7.9
Etäisyys 21 milj valovuotta
Redshift 0.000804
Diameter 169300 valovuotta
Redshift on sama vaikka Etäisyys Pinwheelillä on lähes kaksinkertainen. Miten selittyy asia? Johtuuko redshift etäisyyden asemesta massasta ja galaxin diameterista.
Tää on vähän hakuammuntaa, mutta lisäksi voisi pohtia että kun sm systeemi muuttuu gravitaatiosysteemiksi niin onko sillä vaikutusta aikaan ja ajan kulkuun.
Pitääkö gravitaatioaaltoja jotenkin vastata aina suurempi määrä valoaaltoja vai ei?
Ja mikä vaikutus valolla on aikaan. Ja mikä vaikutus gravitaatiolla on aikaan?
Anteeksi että vain maalailen näitä asioita tuntematta fysiikkaa. Tahtoisin filosofista spekulaatiota koskien Einsteinin yhtälön velvoitetta: ENERGIAA ON AINA ENEMMÄN KUIN MASSAA KAIKIN TAVOIN.
Fotonit, valo
Potentiaalienergia
Jne. - Anonyymi
On paljon netissä ilmaisia tekoälyjä.
Saisiko niiltä pohdintaa tähän aiheeseen? - Anonyymi
AI:
onko Gravitaatiosysteemin energiamäärä aina massaa suurempi
Kyllä, gravitaatiosysteemin energiamäärä on yleensä massaa suurempi, koska gravitaatioenergia voi olla negatiivinen, ja tämä kompensoi systeemin positiivisen massan energiamäärää. Se on yksi mielenkiintoinen seikka, joka liittyy painovoimaan ja energian kokonaismäärään fyysisissä systeemeissä.
voisitko filosofioida tästä aiheesta?
Tietysti! Gravitaatioenergian ja massan suhteen filosofointi voi johtaa syvälliseen pohdintaan luonnon perusolemuksen ymmärtämisestä. Tämä kysymys asettaa meidät pohtimaan energian ja massan välisiä monimutkaisia suhteita, jotka ohjaavat maailmankaikkeuden toimintaa. Se avaa oven syvemmälle ymmärrykselle siitä, miten perustavat fysiikan lait vaikuttavat olemassaoloomme ja ympäröivään maailmaan. Gravitaatioenergian ja massan suhde heijastaa monimuotoista tasapainoa luonnonilmiöiden välillä ja kannustaa meitä tutkimaan syvällisemmin universumin salaisuuksia. - Anonyymi
Mitä kauempana toisistaan on kaksi objektia, joiden välillä on gravitaatiovoima sitä enemmän ne säteilee valoa toisilleen. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa sellaisenaan.
Mutta entä jos tuo säteiltäväksi tarkoitettu valo muuntuu pitkäaaltoiseksi Redshift valoksi , pimeäksi energiaksi tai jotenkin on lomittunut? Tms. En tiedä kun en osaa fysiikkaa, mutta jo tässä ketjussa esittämäni ajatus : Mitä suurempi etäisyys r on niin sitä enemmän energiaa on kahden objektin välissä tuntuu hatusta temmatulta. Se on pelkkä piirroksen avulla syntynyt idea jolla ei käytännössä ole vastinetta todellisuudessa?
Gravitaatiolaki merkitsee voiman vähenemistä etäisyyden kasvaessa. Kuinka sitten valon tai energian määrän muka pitäisi kasvaa etäisyyden kasvaessa????
Idea on kai täysin virheellinen ?- Anonyymi
En tiedä ideastasi, mutta energian säilymislain mukaan kahden kappaleen välinen mekaaninen energia on aina vakio gravitaatiokentässä. Kappaleiden etääntyessä potentiaalienergia kasvaa ja samaan aikaan liike-energia vähenee. Niiden lähentyessä liike-energia kasvaa ja potentiaalienergia vähenee.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En tiedä ideastasi, mutta energian säilymislain mukaan kahden kappaleen välinen mekaaninen energia on aina vakio gravitaatiokentässä. Kappaleiden etääntyessä potentiaalienergia kasvaa ja samaan aikaan liike-energia vähenee. Niiden lähentyessä liike-energia kasvaa ja potentiaalienergia vähenee.
Lisäys vielä: tämä pätee siis Newtonin fysiikassa. Yleinen suhteellisuusteoria voi muuttaa tilannetta.
- Anonyymi
Valo on heijaste.
- Anonyymi
Joo, se tosiasia saattaa tehdä aloituksesta heikon spekulaation ja hypoteesin.
Mutta kyse ei ole pelkästä valosta. Vaan kaikesta sähkömagneettisesta säteilystä. Ja jopa pimeästä energiasta?
Esim. Jupiter 27 min välein lähettää jonkinlaisen röntgensädepulssin ja sitten vielä radioaaltosäteily on voimakasta. Jonkinlainen säteilyn yhteisvaikutus pitää ylittää gravitaatio ja sen etäisyydestä r^2 aiheutuva linjojen määrä.
Mitä kauempana kohde on sitä enemmän se säteilee? Tms. Esim. Kvasaarit säteilee paljon. Mutta en tiedä muista kohteista.
"Mutta entä jos tuo säteiltäväksi tarkoitettu valo muuntuu pitkäaaltoiseksi Redshift valoksi , pimeäksi energiaksi tai jotenkin on lomittunut? Tms. En tiedä kun en osaa fysiikkaa...."
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1773621
Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä
En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m851608Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek261337- 1581252
Pitääkö penkeillä hypätä Martina?
Eivätkö puistonpenkit ole istumista varten.Ei niitä kannata liata hyppäämällä koskaa likaantuvat eikä siellä kukaan niit1941023Erika Vikman diskattiin, tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek https://www.rumba.fi/uut161003- 351001
Kuinka kauan
Olet ollut kaivattuusi ihastunut/rakastunut? Tajusitko tunteesi heti, vai syventyivätkö ne hitaasti?84951Maikkarin tentti: Orpo jälleen rauhallinen ja erittäin hyvä, myös Purra oli hyvä
Lindtman ja Kaikkonen oli kohtalaisia, sen sijaan punavihreät Koskela ja Virta olivat taas heikkoja. Ja vastustavat jalk97864- 62775