Suomen virkakoneisto

Hei kuinka ei kukaan poliitikko ole huomannut kuinka kalliiksi tulee suomen virkahenkilöt, tutkijat, avustajat ja kaiken maailman suunnitteliat jotka nauttii veronmaksajien rahoja ja muka yrittävät parantaa valtion taloutta ja mitää ne on tehnyt kun menee vaan huonommaksi kokoajan, jos kirvesmies on töissä eikä saa mitään tehtyä niin potkut se saa. Miksi yt-neuvotteluja ei järjestetä valtion palkka listoilla oleville turhille ihmisille. Paljon on kuultu kuinka paljon vähemmän on virkaihmusiä muilla valtioilla vaikka ihmisiä monta kertaa enemmän. Kaikki tutkijat ja asiantuntijat voivat perustaa oman yrityksen ja jos he osaavat työnsä niin on niillä töitä. Tämä yhteiskunta joutuu eu valvontaan ja varmaan hyvä jos se tapahtuisi pian ennen kun tämä nykyinen hallitus vie tämän liian syvään lamaan. Tästä pitää tohtia puhua ministeri tasolla ja julkistakaa kuinka paljon rahaa menee kyseisille virka ihmisille.

8

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sitä minäkin ihmettelin, että miksi ei nyt leikattu reilusti valtion ja kuntien turhia tehtäviä ja liian suurta henkilömäärää vähemmäksi. Sieltä tulisi niin paljon säästöä, että monet muut leikkaukset olisi voitu jättää tekemättä. Tunutt todella epäoikeudenmukaiselta, että melko pienituloisilta palkansaajilta ja eläkeläisiltä leikataan tuloista osa pois, mutta täysin turhaa valtavaa julkista sektoria vähennetään vain 250 miljoonalla eurolla. Tuo on naurettavan pieni leikkaus julkiselle sektorille.

    • Anonyymi

      Siksi, että vaikka byrokratiaa on helppo rakentaa, sitä on lähes mahdottoman vaikeaa purkaa.

      Ruokavirastossa esimerkiksi on peräti tuhat ukkoa ja akkaa tekemässä kieltämättä tärkeitä, mutta myös täysin toisarvoisia töitä. Tekemisen pulasta juoruaa mm. se, että Ruokavirastossa on aikaa ja resursseja listata koiria ja pian kissojakin rekisteriin. Ehkä marsut, siilit ja oravat ovat vuorossa sitten, kun tekeminen uhkaa loppua.

      • Anonyymi

        Hau! Tässäpä oiva esimerkki mihin meidän veroeuroja kaadetaan:
        https://yle.fi/a/74-20084232

        Yhtään mitään hyötyä tällä toiminnalla ei saavuteta, tyylipuhdasta rahan haaskausta. Ei vain näytä löytyvän ketään, joka viheltäisi pelin poikki.


    • Anonyymi

      Noilta Hyvinvointialueiden johtajilta voisi leikata 10 tonnin pois kuukausipalkoista .
      Samaa leikkausta saisi tehdä pikkupomojen palkkoihin hyvinvointialueella.

    • Anonyymi

      KOTIMAA
      USU: Tässä on karmea totuus Suomea riivaavasta lääkäripulasta
      Hyvinvointialueiden vastausten perusteella täyttämättömiä lääkärinvirkoja on reilusti yli 500. Todellisuudessa määrä on vielä suurempi. IL 17.4.2024


      Ulkomailla matkaillessa tapasin useita monen erikoistumisalan lääkäreitä, myös hammaslääkäreitä, anestesialääkäreitä, pediatreja, kirurgeja jne. Todella taitavia, tietäviä ja kokeneita ammattitaitoisia. Tiesin, että Suomessa tarvitaan lääkäreitä. Kahden lääkärin kohdalla selvitin mhdollisuutta tulla Suomeen lääkäriksi. Yksi suunnitteli tulla samalla suomalaiselle miehelle puolisoksi. Todella miellyttävä persoona. Toisen polven hammaslääkäri. Vanhemmat olivat myös hmmaslääkäreitä ja heillä oli oma klinikka.

      Sain selvitetyksi, että Suomeen ei niin vain pääse lääkäriksi. Muualla opiskelleita pidetään epäpätevinä Suomessa. Vain meillä osataan? Olisi oltava kokelaana harjoittelijana ensin avustavissa töissä ja samalla suoritettava suomenkielellä ja tietenkin ruotsikielellä ja latinaksi tarvittavat opinnot Tampereen yliopistossa ja suoritettava kolme tutkintokoetta. Muuten eivät lääkärille ovet aukea.

      Hammaslääkärissä kävin myös tuossa maassa. Kävi nimittäin niin, että kävin lasten kanssa Flamingossa vantaalla ja kuinka ollakaan, kun minulla oli lento tuohon maahan, no okei, se oli Ukraina. Kun lensin seuraavana aamuna ukrainaan, tunsin, että kaikki ei ollut suussa niin kuin piti. Kahden tunnin lennon aikana poski alkoi paisumaan ja kun kone laskeutui, jo samana iltana poski oli paisunut tosi isoksi ja kipu oli valtava. Kaveri, joka oli vastassa, soitti hammaslääkärille, jonne pääsin saman tien. Kirurgi sanoi, että voit toki lentää takaisin Suomeen korjauttamaan hampaan, mutta odottaminen voi vaarantaa jopa henkeni. Hän määräsi antibioottikuurin ja antoi antibiootit mukaan. Aamuksi varattiin kirurgille aika, sillä ilta oli jo myöhäinen. Menin aamulla hammaslääkärille, joka hoiti hampaan heti kahdeksalta aamulla. Yli viiden miljoonan asukkaan Kiovassa hommat hoituivat siis heti. Ja hyvin. Tulehdus laski jo samana päivänä ja kipu oli tiessään. Tarkastus, röntgenkuvaus, lääkekuuri lääkkeineen, kirurgin suorittama hammaslääkärioperaatio, lääkärintodistus ja erittäin kohtelias neuvonta ja palvelu kustansi yhteensä 50 euroa ulkomaalaiselle, eli minulle.

      Kokemukseni perusteella valitsisin tuon hammaslääkärin kaikkiin hampaitani koskeviin korjaus, huolto- ja operatiivisiin korjauksiin. Hoito ei ollut myöskään kivulias, eikä pelottava kokemus.

      Kerran kävin yksityisellä hammashoitajalla Olarissa. Mieshammaslääkäri sanoi, nähdessään, että olin hammaslääkäripelkoinen, että hn tekee hammashoidon niin, että et enää jännitä niin paljon. Hän oli myös hyvin kohtelias ja palveluhenkinen ja osasi rentouttaa ja rauhoittaa jännittynyttä potilasta. Hän tekikin niin, että ei pistänyt puudutusneulaa heti ”aivoihin” saakka ((, vaan puudutti ensin pinnan ja sitten syvemmät ikenekerrokset. Kipua ei siis missään vaiheessa tullut itse operaation aikana. Kiitos siitä.

      Nyt olisi aika jättää kielimuurit ja hyväksyä muiden maidenkin tutkintoja, esimerkiksi yhden- viiden päivän laajamittaisen auditoinnin ja osaamiskartoituksen perusteella. Kieli ei ole este lääkärintyössä oikeassa elämässä. Protektionistisessa politiikassa kyllä. Korkeasti koulutettuja, todellisia osaajia on kaikkialla maailmalla. Lääketiede ei ole suomalaisten yksin osaamisen salaseura.

      Kuitenkin rakastan ja kunnioitan suomalaisia lääkäreitä. He ovat pelastaneet minutkin monista pahoistakin pinteistä terveyteni hyväksi ja sairauteni parantamiseksi. Jumala teitä siunatkoot!

    • Anonyymi

      Hauskaa seurata tällaista keskustelua.
      Nythän on niin, että virkamiehet säätävät lait ja määrittelevät virkamiesten tarpeen.
      Ja virkamieshän ei säädä lakia, joka tekee toisen virkamiehen tarpeettomaksi.
      Seuraavalla kerrallahan voisi osua omalle kohdalle.
      Poliitikoilla ei ole tarpeeksi valmiutta eikä halua puuttua moiseen. Varsinkin, kun useasti on se oma lehmä ojassa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      375
      3546
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      129
      2519
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      126
      1785
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1270
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1137
    6. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      50
      1125
    7. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      161
      1095
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1063
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      908
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      47
      860
    Aihe