onko venäjän federaatio enään oikeasti itsenäinen valtio siten kuin itsenäisyys määritellään

Anonyymi-ap

vai onko venäjän federaatio määritelmien mukaan nykyään vain Kiinan nukkevaltio ja vasalli .

Etupiiri on kansainvälisessä politiikassa maantieteellinen alue, johon vieraalla valtiolla on poliittista, taloudellista tai sotilaallista määräysvaltaa tai johon se haluaisi saada tällaista määräysvaltaa.

Etupiirinä oleva alue voi olla taloudellisesti riippuvainen toisesta, vaikka olisikin näennäisesti siitä riippumaton. Tällöin kyseessä on nukkevaltio tai vasallivaltio.

81

323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nykyään taloudellinen valta toiseen maahan on vahvinta valtaa ja jos tilanne on niin kriittinen että maan olemassa olemisen ehto on kiinni toisen valtion taloudellisista päätöksistä voidaan puhua jo siirtomaa vallasta .

      Venäjän ei käynyt hyvin tässä 2022 aloittaneessa sodassaan niin uskomattomalta kuin se kuulostaa venäjä menetti oman itsenäisyytensä Kiinalle .

    • Anonyymi

      Hoho hoh hoh. Venäjä pärjää ihan yksin. Pakotteista huolimatta. Yksin lähes kaikkia vastaan. Voiko sen itsenäisempää olla ? Mutta tarkoitit varmaan Suomea. Josta tullut täysin USAn ohjailtava. Miehitysjoukkoineen kaikkineen. Kilpaa juoksee Kokoomuslaiset USAsta ohjeita hakemassa. Itsenäisyydestä, eikä edes itsekunnioituksesta tietoakaan, näillä maansa myyneillä !! Näin asia on. Sori siitä :)

      • Anonyymi

        "Hoho hoh hoh. Venäjä pärjää ihan yksin."

        mielenkiintoista kerrohan hieman lisää mistä venäjä saa tuloja jos Kiina lopettaa kaupan tai vähentää sitä oleellisesti ?


      • Anonyymi

        Hellan lettas sentään trolli Pietarissa Bäckmanin frendi. Ja luulex et toi niinku Suomessa Suomalaisiin tehoaa??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hellan lettas sentään trolli Pietarissa Bäckmanin frendi. Ja luulex et toi niinku Suomessa Suomalaisiin tehoaa??

        Venäläiset ovat mongolien sekajätteen jälkeläisiä vuosisatojen ajan sekaantunutta sekajätettä ja verenperintöä ja nehän ei ole Euroopalaisia ja kuulu Eurooppaan vaan Puten lättiin ja rajan tällä puolen on EU ja Euroopalaisia ja Eurooppa ja Nato ja pesukoneita ja WC PYTTYJÄ ja wc paperia ja kananmunia ja lämmintä vettä ja lämpöä asunnoissa ja venäläinen haisee ku ei oo pesukoneita ja lämmintä vettä pesuun


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hellan lettas sentään trolli Pietarissa Bäckmanin frendi. Ja luulex et toi niinku Suomessa Suomalaisiin tehoaa??

        SLAVA UKRAINA


      • Anonyymi

        Parempi niin, kuin että Venäjä olisi ehtinyt hankkia tukialueita Suomesta jam sitten orjuuttaa Suomen vasallikseen!!

        Olemme oikein tyytyväisiä asian tilaan. Olemme turvassa noilta Putinin suunnitelmilta!
        Turhaan pahoittelet. Onhan USA sivistysvaltio, joten sen kanssa yhteistyö on turvallista!!


      • >Yksin lähes kaikkia vastaan.

        No nyt alkaa tiltun jutuissa olla realismia. Tiltu alkaa ymmärtää, että Venäjä omilla toimillaan hankkiutui järjettömään tilanteeseen.


    • Anonyymi

      Kiinan lähes koko armeija perustuu Venäläiselle tekniikalle.

      • Anonyymi

        Kiinalla on paljon kehittyneempi kalusto kuin venäjällä mutta asialla ei ole tässä asiassa merkitystä kyse on siis taloudellisesta ylivallasta totuus jota kukaan ei voi kieltää on että venäjän koko olemassaolo on tällä hetkellä täysin Kiinan taloudellisten päätösten varassa venäjä on taloudellisten faktojen pohjalta käytännössä Kiinan siirtomaa ja vasalli siten kuin nuo asiat käsitteenä tarkoittavat .


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiinalla on paljon kehittyneempi kalusto kuin venäjällä mutta asialla ei ole tässä asiassa merkitystä kyse on siis taloudellisesta ylivallasta totuus jota kukaan ei voi kieltää on että venäjän koko olemassaolo on tällä hetkellä täysin Kiinan taloudellisten päätösten varassa venäjä on taloudellisten faktojen pohjalta käytännössä Kiinan siirtomaa ja vasalli siten kuin nuo asiat käsitteenä tarkoittavat .

        "Kiinalla on paljon kehittyneempi kalusto kuin venäjällä"

        Kiinalla on valtavan paljon kehittyneempi kalusto kuin Venäjällä.


      • Tarkoitat neuvostoaikana kehitettyä venäläistä tekniikkaa.


    • Anonyymi

      Ei ole Suomi enää itsenäinen valtio, niinkuin itsenäisyys määritellään. Tämähän aloittajaa jurppii :). Eikä asia siitä venäjään vääntämällä miksikään muutu :))

      • Anonyymi

        "Ei ole Suomi enää itsenäinen valtio, niinkuin itsenäisyys määritellään."

        Suomi on edelleen itsenäinen maa niin kuin tähänkin asti millään maala ei ole taloudellista yliotetta Suomesta ei edes neuvostoliiton aikoinaan kaatuminen vienyt Suomea mennessään vaikka olimme olleet pakotettuja NL kauppasuhteisiin joista seurasi kyllä harmia NL kaatuessa .

        " Tämähän aloittajaa jurppii :). Eikä asia siitä venäjään vääntämällä miksikään muutu :))"

        vääntämällä mistä ? ei palstalla ole edes ollut aiheena Suomi vaan venäjä josta on tullu Kiinan siirtomaa kaikkien yllätykseksi parissa vuodessa ...tämä on oikeasti käsittämätön käänne jota putin ei varmasti edes tajunnut alkaessaan sotimaan 2022 .


      • Anonyymi

        UKRAINA WAR LIVE YOUTUBE


    • Anonyymi

      Onko Suomi itsenäinen valtio? No ei ole Ollaan täydellinen banaani valtio. Ei voida tehdä päätöksiä enää missään asiassa ,etteikö jouduttaisi EU n tarkkailuun tai USA n juoksupojaksi.

      • Anonyymi

        "Onko Suomi itsenäinen valtio? "

        Suomi on itsenäinen valtio kuten Saksa Ranska Puola ja muut Euroopan valtiot .

        " Ei voida tehdä päätöksiä enää missään asiassa ,etteikö jouduttaisi EU n tarkkailuun tai USA n juoksupojaksi."

        Tuo nyt vain on turhaa tiltun kiukuttelua teemme kansainvälisiä sopimuksia ja siksi taloutemme ja turvallisuutemme on suojattu haluamiemme yhteistyökumppaneiden kanssa samaten jos haluaisimme voisimme erota kansainvälisistä sopimuksistamme mutta se olisi tappioksemme siksi emme tee niin .

        venäjän tilanne on taas pakon sanelema juttu he eivät voi tilanteelle mitään koko olemassa olo on täysin Kiinasta riippuvaista venäjä toki voi katkaista kauppasuhteet Kiinaan mutta venäjää ei sen jälkeen ole olemassa .

        Peking on tärkeissä taloudellisissa kysymyksissä nykyään venäjn pääkaupunki Pekingin päätösten mukaan venäjä vielä on tai sitten sitä ei ole.


      • Anonyymi

        Haha hehe Bäckmanin frendi


      • Anonyymi

        Juurihan on hallitus tehnyt aivan itsenäisesti budjetin, jota vasemmisto jatkuvasti mollaa! Kuinkahan olisikaan käynyt, jos vasemmisto olisi taas päässyt saneeraamaan tuon valtion tulevaisuuden suunnitelman!!????

        Hyvin ovat sen laatinee ja aika näyttää, miten se toimii. Aina voi muuttaa asiantilaa, jos on tarve!


      • Näitä juttuja ei harmiksesi kysytä erityisesti koulupudokkailta. Toki teillä on sama yksi ääni kuin meillä muillakin.


    • Anonyymi

      VENÄJÄN, .......... KIINA JA POHJOS-KOREA JAKAVAT KESKENÄÄN, MUTTA
      SUURIN OSA VENÄJÄÄ JAKAANTUU ISENÄISIKSI VALTIOIKSI.

    • Anonyymi

      Ei ole. Mutta on tässä kuussa enemmän kuin ensi kuussa.

    • Anonyymi

      Monet eivät varmaankaan ole asiaa tajunneet mutta ilman Kiinan taloudellista tekohengitystä venäjää ei oikeasti olisi olemassa ja silloin puhutaan vasallista nukkevaltiosta tai siirtomaasta .

      Tuo fakta on aika uskomatonta todellisuutta kun ajattelee että muutama vuosi sitten venäjällä oli valtavat markkinat lännessä eikä venäjä ollut kenestäkään yksittäisestä valtiosta riippuvainen varsinkaan Kiinasta asia olisi kuulostanut naurettavalta jos joku olisi sanonut että venäjästä tulee Kiinan siirtomaa juuri siten kuin siirtomaa käsite tarkoittaa .

      Miten venäjä päätyi Kiinan siirtomaaksi ja taloudelliseksi vasalliksi onkin toinen juttu putin ei varmaan antanut ajatustakaan sille että länsikauppa loppuu ja pakotteet tulevat tässä laajuudessa kuin ne ovat tulleet putin ilmeisesti laski että länsi olisi jotenkin riippuvainen venäjän energiasta ...se meni pahasti metsään

      • Anonyymi

        Venäjä on jo tulee kohta kokonaan Pegingin sätkynukexi


    • Anonyymi

      Aivan omaa juttuas tuo. Ei perustu mihinkään tosiasioihin. Sulla ei taida olla hajuakaan Venäjän talouden koosta. Ja toisin kuin pohtimalla onko Venäjä itsenäinen. Mitä se taatusti on , on ollut ja tulee olemaan. Kaikkien Isänmaallisten Suomalaisten kovasti kohta käytävä miettimään Suomen selviämistä !

      • Anonyymi

        " Ei perustu mihinkään tosiasioihin."


        kerrohan nyt hieman minullekkin mitä kauppaa ja mihin venäjä tekee jos peking vittuuntuu ja lopettaa kaupan venäjän kanssa ?

        se on venäjän loppu nytkin Kiina antaa vain tekohengitystä venäjälle ryöstäen tämän siirtomaansa luonnonvaroja itse määrämmillään hinnoilla koska venäjällä ei ole vaihtoehtoa venäjä loppuu jos suututtaa ainoan kauppakumpaninsa jonka varassa venäjän olemassaolo on.

        Kiina nauttii täysin rinnoin tilanteesta se sai ihan ilmaiseksi itselleen siirtomaan ja valtavat luonnonvarat käyttöönsä venäjä ei päätä enään niistä asioista se ei vain voi kun sen talous kaatuu heti kun Kiina niin haluaa.


    • Anonyymi

      Kaikki tälläiset lätinät kertoo vain siitä pettymyksestä minkä Venäjä aiheuttaa voittamalla Ukrainan sodan ! 32 Länsimaata ei porukalla pärjää. Yhdysvalloillakin on vain rajatut resurssit sodankäyntiin, mitä Venäjä käy. Rahapula ja oman tuotannon riittämättömyys perinteisessä aseistuksessa. Voidaan vaikka verhota poliittiseen eripuraan ! Oikea syy on se, että Venäjä on Sotilaallinen Suurvalta. Ja tulee voittamaan Ukrainan sodan kaikkien nenän edessä !

      • Anonyymi

        Aivan totta ! Juuri tästä syystä USA kehotti esim. Israelia olematta iskemään Iraniin ! USA lla on myös rajansa. Yksikään USAn presidentti ei halua sotaa omalle maaperälle !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan totta ! Juuri tästä syystä USA kehotti esim. Israelia olematta iskemään Iraniin ! USA lla on myös rajansa. Yksikään USAn presidentti ei halua sotaa omalle maaperälle !

        "Yksikään USAn presidentti ei halua sotaa omalle maaperälle !"


        kerrohan yksikin sellainen maa ja sen presidentti joka haluaa sodan omalle maaperälleen 😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Yksikään USAn presidentti ei halua sotaa omalle maaperälle !"


        kerrohan yksikin sellainen maa ja sen presidentti joka haluaa sodan omalle maaperälleen 😁

        Mikä sua omissa jutuissa naurattaa ? Et sä kuitenkaan niin hauska oo !


      • Anonyymi

        "Kaikki tälläiset lätinät kertoo vain siitä pettymyksestä minkä Venäjä aiheuttaa voittamalla Ukrainan sodan"


        kyse ei enään ole Ukrainan sodasta vaan siitä että venäjä ei ole enään itsenäinen valtio koska siitä on tullut täysin taloudellisesti Kiinasta riippuvainen Kiinan siirtomaa .

        Tämä tilanne tuli Kiinallekkin varmasti yllätyksenä samoin kuin venäjälle itselleen.

        Vuonna 2022 kukaan ei olisi osannut ennustaa näitä käänteitä mitä Putin saa aikaan lyhytnäköisellä toiminnallaan venäjälle väittäisin että entiset neuvostoliiton johtajat kääntyilevät haudoissaan Kiina on aina ollut venäläisille lähinnä alamainen ja nyt asiat on kääntynut täysin nurinpäin tämän täytyy olla putinille äärimmäisen nöyryyttävä asia.


      • Anonyymi

        Älä unta näe!! Länsi pitää huolen, että Venäjä ei pääse niskan päälle. Välillisesti on nyt päässyt mahtiaan näyttämään, kun Ukrainalla on aseet vähissä, mutta tilanne tulee muuttumaan.

        Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa!! Näytämme vielä Putinille Piiiitkäää neeenääää!
        Lähti hieman soitellen sotahan!! Muutamassa päivässä aikoi Ukrainan päihittää, mutta paljon on ehtinyt ruumiita tulla ja haavoittuneita hoidettaviksi. Ei se ole niin yksinkertaista kuin Putin luuli! Ukrainalaiset taistelevat kotimaansa puolesta ja ryssillä ei pitäisi olla mitään asiaa sinne.

        Olisi parasta, kun Putin vetäisi hyvissä ajon joukkonsa pois vieraalta maaperältä. Ei sinne ole Putinin joukoilla mitään asiaa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aivan totta ! Juuri tästä syystä USA kehotti esim. Israelia olematta iskemään Iraniin ! USA lla on myös rajansa. Yksikään USAn presidentti ei halua sotaa omalle maaperälle !

        Oliko ihan pakko vastata itselleen ja vielä kehua itseään? Maneerisi ovat toivottomia.🤣


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Yksikään USAn presidentti ei halua sotaa omalle maaperälle !"


        kerrohan yksikin sellainen maa ja sen presidentti joka haluaa sodan omalle maaperälleen 😁

        Näyttää siltä, että Kalsarinmyrkyttäjä halusi. Tai sitten hän oli vain niin toope, että kuvitteli sodan sujuvan aina suunnitelmien mukaan. No eihän se suju, ellei hyökkääjä ole todella ylivoimainen. Venäjän tietysti piti olla...


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        Oliko ihan pakko vastata itselleen ja vielä kehua itseään? Maneerisi ovat toivottomia.🤣

        Sinäpä asian tiedät :). Repeä on kaikki keskustelut täynnä :)) Jos vaikka jonkun harrastuksen keksisit ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinäpä asian tiedät :). Repeä on kaikki keskustelut täynnä :)) Jos vaikka jonkun harrastuksen keksisit ?

        Joku nyt esiintyy minuna, sillä kirjoittelen pääasiassa Nato-palstalle ja hiukan myös Maailman menoon. Tuhmaa!


    • Anonyymi

      Venäjä voittaa Ukrainassa ! Minkäpä asialle mahtaa, koska se on päättänyt niin !

      • Anonyymi

        kovin on tiltulla lyhyet ja kolmatta vuotta kuluneet iskulauseet asian vierestä.

        Kiinan taloudellinen ylivalta siirtomaahansa on suvereeni ja on ollut hauska seurata kun esimerkiksi venäjän autoteollisuus hieroi käsiään että vapautuvat markkinat tarjoavat pakostakin tilaisuuden heille rikastua ...mitä tapahtui peking ilmoitti että he ottavat automarkkinat haltuunsa venäjä ei voinut sanoa asiassa mitään vastaan ja Kiina toi kaikki muille markkinoille kelpaamattomat sekunda autonsa venäjälle ja mikä ennen kuulumatonta ja huvittavinta ei antanut autoille takuita ...

        venäjän autoteollisuus jäi nuolemaan näppejään ja venäläiset autojen ostajat raivosivat turhaan kukaan ei kuunnellut ....ugh peking oli puhunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kovin on tiltulla lyhyet ja kolmatta vuotta kuluneet iskulauseet asian vierestä.

        Kiinan taloudellinen ylivalta siirtomaahansa on suvereeni ja on ollut hauska seurata kun esimerkiksi venäjän autoteollisuus hieroi käsiään että vapautuvat markkinat tarjoavat pakostakin tilaisuuden heille rikastua ...mitä tapahtui peking ilmoitti että he ottavat automarkkinat haltuunsa venäjä ei voinut sanoa asiassa mitään vastaan ja Kiina toi kaikki muille markkinoille kelpaamattomat sekunda autonsa venäjälle ja mikä ennen kuulumatonta ja huvittavinta ei antanut autoille takuita ...

        venäjän autoteollisuus jäi nuolemaan näppejään ja venäläiset autojen ostajat raivosivat turhaan kukaan ei kuunnellut ....ugh peking oli puhunut.

        Kiina tietää että venäjä häviää sotansa ja siksi pumppaa venäjän luonnonvaroja valtavalla tahdilla .
        venäjä tarjosi Kiinalle yhteistyötä kaasuputken rakentamiseen Kiinaan tämä olisi ollut Kiinalle hyvä diili varmasti mutta Kiina ei suostunut antamaan latiakaan putken rakentamiseen kertoo siitä että Kiina ei odota nykyisen venäjän olevan pitkäikäinen ja tietää venäjän tai venäjän nykyisen hallinnon kaatuvan kohta siksi Kiina ei lähde mihinkään pitkän tähtäimen yhteistyöhön nykyisen venäjän kanssa.

        pari päivää sitten Pekingin yliopiston professori julkaisi artikkelin jossa suoraan kertoi venäjän häviävän sotansa tämä on siis yleinen mielipide Kiinan hallinnossa koska tuollaista artikkelia ei muuten voi julkaista se vaatii hallinnon luvan .

        venäjä siis ei ole enään itsenäinen valtio vaan Kiinan vasalli venäjä myös häviää sotansa Ukrainassa on jännä katsoa miten kaikki tulee tapahtumaan alkaako lopullinen alamäki venäjän sisältä vai pitkittyneen sodan johdosta vai tuleeko peräti Kiinalla olemaan sormensa pelissä ja tämä nykäisee oikealla hetkellä venäjältä taloudelliset jalat lopullisesti alta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina tietää että venäjä häviää sotansa ja siksi pumppaa venäjän luonnonvaroja valtavalla tahdilla .
        venäjä tarjosi Kiinalle yhteistyötä kaasuputken rakentamiseen Kiinaan tämä olisi ollut Kiinalle hyvä diili varmasti mutta Kiina ei suostunut antamaan latiakaan putken rakentamiseen kertoo siitä että Kiina ei odota nykyisen venäjän olevan pitkäikäinen ja tietää venäjän tai venäjän nykyisen hallinnon kaatuvan kohta siksi Kiina ei lähde mihinkään pitkän tähtäimen yhteistyöhön nykyisen venäjän kanssa.

        pari päivää sitten Pekingin yliopiston professori julkaisi artikkelin jossa suoraan kertoi venäjän häviävän sotansa tämä on siis yleinen mielipide Kiinan hallinnossa koska tuollaista artikkelia ei muuten voi julkaista se vaatii hallinnon luvan .

        venäjä siis ei ole enään itsenäinen valtio vaan Kiinan vasalli venäjä myös häviää sotansa Ukrainassa on jännä katsoa miten kaikki tulee tapahtumaan alkaako lopullinen alamäki venäjän sisältä vai pitkittyneen sodan johdosta vai tuleeko peräti Kiinalla olemaan sormensa pelissä ja tämä nykäisee oikealla hetkellä venäjältä taloudelliset jalat lopullisesti alta

        Kovasti tämä hemmo luottaa Kiinaan ! Etkä enää USAn voimaan luotakkaan :) ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovasti tämä hemmo luottaa Kiinaan ! Etkä enää USAn voimaan luotakkaan :) ?

        Ei USA sodi UKrainassa eikä ole tarkoituskaan ja Kiinalla voi jossain vaiheessa tulla motiivi lopettaa vasallinsa lyhyt elämänkaari sehän käy Kiinalta helposti yksi taloudellinen päätös Pekingissä ja kaikki on loppu venäjän osalta.

        Kiina voi käydä vaikka kauppaa venäjän alueista keskiaasiassa sodan lopettamisen hintana lännelle Kiina tarvitsee elintilaa motiivit on monet ja Kiina on kylmäverinen maa joka ei emmi kun kyse on omasta edusta .


      • Anonyymi

        Voi ressukka!! Et oikein taida olla tapahtumien tasalla! Ukraina taistelee kotimaansa puolesta.
        Putinin joukot ovat aivan vieraalla maalla!! Ei heillä ole sinne mitään asiaa!! Sen kummemmin kuin olisi Suomenkaan maan perälle mitään asiaa, vaikka siellä Venäjällä jotkut hullut intoilevat marssivansa Suomeen!! Eipä taida olla asiaa tänne, sillä hullusti käy marssijoille!!


    • Anonyymi

      Nato Tiltua vituttaa kun luovuttivat hölmön pelottelun seurauksena suomen itsenäisyyden Nato-USA:lle. :)

      • Anonyymi

        tiltuilla on siis takki tyhjä ottaa kantaa mitenkään ketjun aiheeseen joka perustuu täydelliseen faktaan siitä että venäjästä on tullut Kiinan vasallivaltio johtuen Kiinan ylivallasta venäjään taloudellisesti .

        kuulostaahan tuo omituiselta ja tiltujen kannalta ikävältä mutta näin on nyt päässyt käymään .

        Kiina tekee venäjällä ja venäjän luonnonvaroilla mitä tykkää nykyään ja jos venäjä asiasta alkaa rähisemään Kiina pystyy lopettamaan venäjän olemassaolon vain yhdellä taloudellisella päätöksellä ...aika kylmää touhua kun oikein ajattelee .

        putin tyri pahasti kun ei osannut hahmottaa kokonaisuuksia ja tietysti asiat menivät pahimmalla mahdollisella tavalla Ukrainassa ei tullut pikaista voittoa vaan nyt jo kolmatta vuotta turpaan pahasti rintamat ovat lähes lähtökuopissaan ja venäjä ajatui Kiinan syliin .

        sanoisin että putinilta vuosisadan emämunaus


      • Anonyymi

        Suomen Norjan Tai vaikkapa Ranskan kuuluminen yhteiseen läntiseen Naton puolustusliittoon ei liity siihen että venäjä on menettänyt itsenäisyytensä ja venäjästä on tullut taloudellisten syiden vuoksi Kiinan siirtomaa ja vasalli.


      • Anonyymi

        Voi ressukka!! Emme ole aikoihin niin tyytyväisiä kuin nyt! Voimme olla varmoja, että Putin ei pysty hyödyntämään noita hankkimiaan alueita Suomessa!! Siitä olemme iloisia!! Vapaus ja turvallisuus on maassamme taattu!!

        NATO ja oma armeijamme pitävät huolen, että meille ei vihollinen marssi noin vain!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi ressukka!! Emme ole aikoihin niin tyytyväisiä kuin nyt! Voimme olla varmoja, että Putin ei pysty hyödyntämään noita hankkimiaan alueita Suomessa!! Siitä olemme iloisia!! Vapaus ja turvallisuus on maassamme taattu!!

        NATO ja oma armeijamme pitävät huolen, että meille ei vihollinen marssi noin vain!!

        Oikea ressukka puhumaan asiat päälaelleen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oikea ressukka puhumaan asiat päälaelleen.

        Eli siis mielestäsi olemme hyvin tyytymättömiä ja varmoja, että Volodja pystyy hyödyntämään Suomesta hankkimansa alueet. Olemme surullisia, sillä vapaus ja turvallisuus ovat maassamme mennyttä. Nato ja armeijamme päästävät vihollisen marssimaan maahamme ihan noin vain.

        Anteeksi nyt kovasti, mutta tämä kuulostaa jokseenkin todellisuuspakoiselta houreelta.


    • Anonyymi

      Venäjä- Kiina ja Intia ottavat ohjat nyt.

      • Anonyymi

        sanotaanko että Kiina otti venäjän suhteen ohjat käsiinsä Intia on alkanut lähestyy länttä siirsi kaikki aseostotkin venäjältä pois länteen ja osallistuu Naton lentosotaharjoituksiin omilla koneillaan jne...


      • Anonyymi

        Höpö, höpö!! Intia sim. ei ole millään lailla halukas tappelemaan kenenkään kanssa! Turha luulo, että sieltä apua tulee, tuskin Kiinaltakaan. Kiina haluaa säilyttää kauppasuhteensa USA:n kanssa!!

        Trollit aivan hulluja puhuvat. Kyllä Venäjä on aivan yksin, jos tapella haluaa!


    • Anonyymi

      IMF nosti jyrkästi Venäjän talouskasvun ennustetta vuodelle 2024.

      Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on nostanut merkittävästi Venäjän talouden kasvuennustettaan vuodelle 2024, selviää tuoreimmassa tiistaina julkaistussa World Economic Outlook -julkaisussa.

      • Anonyymi

        Washingtonissa sijaitseva IMF on jälleen päivittänyt arviotaan ja odottaa nyt Venäjän BKT:n kasvavan tänä vuonna 3,2%, mikä onkin jyrkkä kasvu tammikuun ennusteesta, joka oli 2,6% ja paljon enemmän viime lokakuun ennusteesta, joka povasi 1,1% kasvua. Myös vuoden 2025 ennustetta on nostettu 1,8 prosenttiin aiemmasta tammikuun 1,1 prosentin arviosta.

        Öljyn vientimäärät ovat ”pysyneet vakaina” ja valtion menot ovat ”pysyneet korkeina”, mikä on edistänyt kasvua, IMF sanoi. Nykyinen uudistus heijastelee raportin mukaan myös yritysten, myös valtionyhtiöiden, vahvoja investointeja.

        ”Olemme myös nähneet paljon vakautta yksityisessä kulutuksessa, joka on tukenut kasvua”, IMF lisäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Washingtonissa sijaitseva IMF on jälleen päivittänyt arviotaan ja odottaa nyt Venäjän BKT:n kasvavan tänä vuonna 3,2%, mikä onkin jyrkkä kasvu tammikuun ennusteesta, joka oli 2,6% ja paljon enemmän viime lokakuun ennusteesta, joka povasi 1,1% kasvua. Myös vuoden 2025 ennustetta on nostettu 1,8 prosenttiin aiemmasta tammikuun 1,1 prosentin arviosta.

        Öljyn vientimäärät ovat ”pysyneet vakaina” ja valtion menot ovat ”pysyneet korkeina”, mikä on edistänyt kasvua, IMF sanoi. Nykyinen uudistus heijastelee raportin mukaan myös yritysten, myös valtionyhtiöiden, vahvoja investointeja.

        ”Olemme myös nähneet paljon vakautta yksityisessä kulutuksessa, joka on tukenut kasvua”, IMF lisäsi.

        Venäjän talouskasvu jatkuu ja IMF:n raportin mukaan sen odotetaan olevan tänä vuonna nopeampaa kuin useissa suurissa länsimaissa, mukaan lukien Yhdysvallat (2,7%), Iso-Britannia (0,5%), Ranska (0,7%) ja Saksa (0,2%).

        IMF:n ennuste vuodelle 2024 on korkeampi kuin Venäjän talousministeriön alustava lukema, joka ennusti aiemmin huhtikuussa, että maan BKT kasvaa tänä vuonna 2,3%, kun se kasvoi 3,5% vuonna 2023.

        Presidentti Vladimir Putin vahvisti viime viikolla, että Venäjän talous oli kasvanut viime vuonna 3,6 prosenttia, enemmän kuin aiemmin arvioitiin. Hän kuvaili maan taloutta ”hämmästyttäväksi menestykseksi”, koska Venäjä on joutunut toimimaan ennennäkemättömien länsimaisten pakotteiden alla.

        IMF jätti ennalleen ennusteensa Kiinan vuoden 2024 kasvun hidastumisen odotuksen 4,6 prosenttiin. Vuodelle 2025 ennustetaan edelleen laskua 4,1 prosenttiin. Samaan aikaan IMF nosti Intian BKT:n kasvuennustetta tälle vuodelle 0,3 prosenttiyksikköä 6,8 prosenttiin säilyttäen edelleen Intian osalta vuoden 2025 arvion 6,5 prosentissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjän talouskasvu jatkuu ja IMF:n raportin mukaan sen odotetaan olevan tänä vuonna nopeampaa kuin useissa suurissa länsimaissa, mukaan lukien Yhdysvallat (2,7%), Iso-Britannia (0,5%), Ranska (0,7%) ja Saksa (0,2%).

        IMF:n ennuste vuodelle 2024 on korkeampi kuin Venäjän talousministeriön alustava lukema, joka ennusti aiemmin huhtikuussa, että maan BKT kasvaa tänä vuonna 2,3%, kun se kasvoi 3,5% vuonna 2023.

        Presidentti Vladimir Putin vahvisti viime viikolla, että Venäjän talous oli kasvanut viime vuonna 3,6 prosenttia, enemmän kuin aiemmin arvioitiin. Hän kuvaili maan taloutta ”hämmästyttäväksi menestykseksi”, koska Venäjä on joutunut toimimaan ennennäkemättömien länsimaisten pakotteiden alla.

        IMF jätti ennalleen ennusteensa Kiinan vuoden 2024 kasvun hidastumisen odotuksen 4,6 prosenttiin. Vuodelle 2025 ennustetaan edelleen laskua 4,1 prosenttiin. Samaan aikaan IMF nosti Intian BKT:n kasvuennustetta tälle vuodelle 0,3 prosenttiyksikköä 6,8 prosenttiin säilyttäen edelleen Intian osalta vuoden 2025 arvion 6,5 prosentissa.

        bkt :n perusteella venäjällä sotataloudessa tuotetaan sotatarvikkeita tuhottavaksi ennätysmäärä se on helvetin kallista touhua venäjälle ei ihme että puolustusmenot ylittävät sosiaalimenot mutta taitaa maa olla pakkoraossa kun kalustoa tuhoutuu ennätystahtia.

        venäjän tilanne Kiinan siirtomaana ja vasallina on entistä hauraampi kun Kiina jostain syystä tekee taloudellisen päätöksen Pekingissä venäjän sotatalous suorastaan räjähtää käsiin ja räjäyttää venäjän samalla johonkin pölyiseen historian kirjaan epäonnistuneimapana la lyhytikäisimpänä venäjän lukuisista valtioyrityksistä.

        jos venäjä tuottaisi vientiin saman määrä tuotteita se olisi helvetin rikas maa nyt nuo BKT lukemat kertovat lähinnä valtion kuluista sotataloudessa tuotteista jotka menee tuhottavaksi sotaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        bkt :n perusteella venäjällä sotataloudessa tuotetaan sotatarvikkeita tuhottavaksi ennätysmäärä se on helvetin kallista touhua venäjälle ei ihme että puolustusmenot ylittävät sosiaalimenot mutta taitaa maa olla pakkoraossa kun kalustoa tuhoutuu ennätystahtia.

        venäjän tilanne Kiinan siirtomaana ja vasallina on entistä hauraampi kun Kiina jostain syystä tekee taloudellisen päätöksen Pekingissä venäjän sotatalous suorastaan räjähtää käsiin ja räjäyttää venäjän samalla johonkin pölyiseen historian kirjaan epäonnistuneimapana la lyhytikäisimpänä venäjän lukuisista valtioyrityksistä.

        jos venäjä tuottaisi vientiin saman määrä tuotteita se olisi helvetin rikas maa nyt nuo BKT lukemat kertovat lähinnä valtion kuluista sotataloudessa tuotteista jotka menee tuhottavaksi sotaan.

        Et taida käsittää kirjoitettua tekstiä ja tilastoja.
        Ne eivät ole natohuorien sepustuksia, vaan kylmäävää faktaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        bkt :n perusteella venäjällä sotataloudessa tuotetaan sotatarvikkeita tuhottavaksi ennätysmäärä se on helvetin kallista touhua venäjälle ei ihme että puolustusmenot ylittävät sosiaalimenot mutta taitaa maa olla pakkoraossa kun kalustoa tuhoutuu ennätystahtia.

        venäjän tilanne Kiinan siirtomaana ja vasallina on entistä hauraampi kun Kiina jostain syystä tekee taloudellisen päätöksen Pekingissä venäjän sotatalous suorastaan räjähtää käsiin ja räjäyttää venäjän samalla johonkin pölyiseen historian kirjaan epäonnistuneimapana la lyhytikäisimpänä venäjän lukuisista valtioyrityksistä.

        jos venäjä tuottaisi vientiin saman määrä tuotteita se olisi helvetin rikas maa nyt nuo BKT lukemat kertovat lähinnä valtion kuluista sotataloudessa tuotteista jotka menee tuhottavaksi sotaan.

        Omituista jorinaa maasta, jossa 99% kaupoista on perustanut ideansa sille, että tuodaan Kiinasta halvalla tavaraa. Ihan voit mennä toteamaan asian itse. Suomen koko autoliikenne on ulkomaan tuontia. Ettei kannata liikaa huolehtia Venäjän autoteollisuudesta :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omituista jorinaa maasta, jossa 99% kaupoista on perustanut ideansa sille, että tuodaan Kiinasta halvalla tavaraa. Ihan voit mennä toteamaan asian itse. Suomen koko autoliikenne on ulkomaan tuontia. Ettei kannata liikaa huolehtia Venäjän autoteollisuudesta :)

        Venäjä myy joo energiaa Kiinaan. Rakentaa ydinvoimaloita Intiaan. Israelin pienen iskun seurauksena taas heilahti hetken öljynhinta ylöspäin. Näilläkin hinnoilla on tuottoisaa kauppaa. Venäjän talous on velaton. Mites suomessa ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Venäjän talouskasvu jatkuu ja IMF:n raportin mukaan sen odotetaan olevan tänä vuonna nopeampaa kuin useissa suurissa länsimaissa, mukaan lukien Yhdysvallat (2,7%), Iso-Britannia (0,5%), Ranska (0,7%) ja Saksa (0,2%).

        IMF:n ennuste vuodelle 2024 on korkeampi kuin Venäjän talousministeriön alustava lukema, joka ennusti aiemmin huhtikuussa, että maan BKT kasvaa tänä vuonna 2,3%, kun se kasvoi 3,5% vuonna 2023.

        Presidentti Vladimir Putin vahvisti viime viikolla, että Venäjän talous oli kasvanut viime vuonna 3,6 prosenttia, enemmän kuin aiemmin arvioitiin. Hän kuvaili maan taloutta ”hämmästyttäväksi menestykseksi”, koska Venäjä on joutunut toimimaan ennennäkemättömien länsimaisten pakotteiden alla.

        IMF jätti ennalleen ennusteensa Kiinan vuoden 2024 kasvun hidastumisen odotuksen 4,6 prosenttiin. Vuodelle 2025 ennustetaan edelleen laskua 4,1 prosenttiin. Samaan aikaan IMF nosti Intian BKT:n kasvuennustetta tälle vuodelle 0,3 prosenttiyksikköä 6,8 prosenttiin säilyttäen edelleen Intian osalta vuoden 2025 arvion 6,5 prosentissa.

        Kiitos Janus taas. Milloin sinua alkaa kiinnostaa se mitä lähiympäristössäsi, tuossa läpikorruptoituneessa roistovaltiossa todella tapahtuu? Venäjä suorastaan huutaa tutkivaa journalismia, josta toki voi saada 15 vuotta, mutta sinähän hyväksyt kaikki Venäjällä annetut tuomiot ehdotoman oikeina, joten missä on ongelma?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et taida käsittää kirjoitettua tekstiä ja tilastoja.
        Ne eivät ole natohuorien sepustuksia, vaan kylmäävää faktaa.

        On todella kylmäävä fakta, että Venä tuottaa "talouskasvua" suoraan tuhottavaksi menevillä koneilla ja laitteilla. Siihen ei eläin pysty.


    • Anonyymi

      Jos Venäjää vertaa Suomeen, niin Venäjä on super Itsenäinen Valtio. Sitä ei EU ja Nato määrää!

      • Anonyymi

        Onhan venäjä Brics talousliitossa ja ODKB sotilasliitossa myös mutta tällaiset yhteistyösopimukset kuten Suomellakin on vain eri tahoilla ei ole itsenäisyydelle merkitystä ja näistä jäsenyyksistä voi luopua jos katsoo sen tarpeelliseksi .

        tuo venäjän taloudellinen täydellinen riippuvuus Kiinasta taas tarkoittaa siirtomaa asemaan ja alistumista Kiinan taloudellisen ylivallan alle syystä että venäjän talous ja olemassaolo on täysin Pekingin päätöksien varassa ja tästä lohduttomasta tilanteesta ei Kiinan vasalli ja siirtomaa voi luopua tai erota koska se tarkoittaa venäjän talouden välitöntä kaatumista ja maan olemassaolon loppua


    • Anonyymi

      Venäjä voittaa sodan jolloinka koittaa tuhatvuotinen rauhan aika. Venäläisten ei tarvitse tehdä sen jälkeen töitä kun saavat rahaa seinäpankista. Venäläiset saavat ilmaisia asuntoja mistäpäin Maailmaa vain haluavat. Venäjänkielestä tulee pakkokieli Uudessa Maailmanjärjestyksessä. Muslimit kääntyvät ortodoksikristityiksi kun Jumala niin haluaa. Pesukoneita riittää jokaiselle kolhoosilaiselle. Viinaa ja jauhohuumetta riittää kaikille sopivissa määrin. Heteroseksiä saa harrastaa aivan vapaasti jokaisessa puistikossa ja poliisiasemalla.

      • Anonyymi

        Siinäpä on oikein tulevaisuuden ennuste Venäjälle!! Hupi hetki, hymyä huuleen!! Jatkapa satua edelleen!!!


    • Anonyymi

      Saattaahan se näin olla. Vähän kuin länsikin on Kiinan hallinnassa. Mieti sitä, että kuinka lännessä pärjätään jos ei ole PS konsoleita?

      Tai kodinelektroniikkaa, tms... Ei hyvää päivää tuota kauhujen aikaa.

      • Anonyymi

        Kiinan talousihmiset kurittaa vasallia laitteiden ja koneiden tuonti hankaloitunut koko ajan

        Kiinan suurin pankki ICBC sekä kolme muuta suurta luottolaitosta – China Citic Bank, Industrial Bank ja Bank of Taizhou – ovat lopettaneet maksuliikenteen vastaanottamisen Venäjältä myös Kiinan omalla valuutalla yuanilla, kertovat venäläisen talouslehti Izvestijan lähteet. Niiden mukaan venäläisyritysten tilanne vaikeutui jyrkästi maaliskuun lopussa, kun noin 80 prosenttia niiden maksuliikenteestä palautui takaisin Kiinasta.

        Laitteiden ja koneiden tuonti Venäjälle Kiinasta alkaa olla hankalaa, koska maksuliikenne yuaneina on suuri ongelma. Pieniä summia pystytään liikuttelemaan pienten kiinalaisten rahalaitosten kautta, mutta myös ne ovat alkaneet seurata suurten pankkien esimerkkiä ja lisätä rajoituksia, kertoi Impaja Rus -yhtiön kaupallinen johtaja Aleksei Razumovski Izvestijalle.

        Ensin kiinalaispankit kieltäytyivät hyväksymästä Venäjältä tulevia dollarimaksuja, koska Yhdysvallat jäljitti niitä, mutta jo tammikuussa useat luottolaitokset kieltäytyivät maksusuorituksista myös yuaneina. Siinä vaiheessa myös Bank of China alkoi pyytää tietoja, liittyikö maksuoperaatio Luhanskin tai Donetskin kansantasavaltoihin, Krimiin, Iraniin, Pohjois-Koreaan, Kuubaan tai Syyriaan. Lisäksi pankki selvitti, liittyikö maksusuorituksen lähettäjä tai vastaanottaja mitenkään Venäjän asevoimiin.

        Toissijaisten pakotteiden riski kauppa Venäjän kanssa on hiljentynyt myös Turkissa ja Arabiemiraateissa. Samaan aikaan Venäjän maksujen käsittelyyn Kazakstanissa on Izvestijan mukaan tullut parin kolmen viikon viive.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinan talousihmiset kurittaa vasallia laitteiden ja koneiden tuonti hankaloitunut koko ajan

        Kiinan suurin pankki ICBC sekä kolme muuta suurta luottolaitosta – China Citic Bank, Industrial Bank ja Bank of Taizhou – ovat lopettaneet maksuliikenteen vastaanottamisen Venäjältä myös Kiinan omalla valuutalla yuanilla, kertovat venäläisen talouslehti Izvestijan lähteet. Niiden mukaan venäläisyritysten tilanne vaikeutui jyrkästi maaliskuun lopussa, kun noin 80 prosenttia niiden maksuliikenteestä palautui takaisin Kiinasta.

        Laitteiden ja koneiden tuonti Venäjälle Kiinasta alkaa olla hankalaa, koska maksuliikenne yuaneina on suuri ongelma. Pieniä summia pystytään liikuttelemaan pienten kiinalaisten rahalaitosten kautta, mutta myös ne ovat alkaneet seurata suurten pankkien esimerkkiä ja lisätä rajoituksia, kertoi Impaja Rus -yhtiön kaupallinen johtaja Aleksei Razumovski Izvestijalle.

        Ensin kiinalaispankit kieltäytyivät hyväksymästä Venäjältä tulevia dollarimaksuja, koska Yhdysvallat jäljitti niitä, mutta jo tammikuussa useat luottolaitokset kieltäytyivät maksusuorituksista myös yuaneina. Siinä vaiheessa myös Bank of China alkoi pyytää tietoja, liittyikö maksuoperaatio Luhanskin tai Donetskin kansantasavaltoihin, Krimiin, Iraniin, Pohjois-Koreaan, Kuubaan tai Syyriaan. Lisäksi pankki selvitti, liittyikö maksusuorituksen lähettäjä tai vastaanottaja mitenkään Venäjän asevoimiin.

        Toissijaisten pakotteiden riski kauppa Venäjän kanssa on hiljentynyt myös Turkissa ja Arabiemiraateissa. Samaan aikaan Venäjän maksujen käsittelyyn Kazakstanissa on Izvestijan mukaan tullut parin kolmen viikon viive.

        USA:n ja Euroopan kauppasuhteet on Kiinalle niin tärkeitä että kauppa vasallinsa venäjän kanssa jää armotta toissijaiseksi ja Kiinalaiset rahoituslaitokset alkavat vältellä vasallin rahaliikennettä ettei siitä koidu oikeisiin Kiinalle tärkeisiin kauppasuhteisiin harmia


      • Kaikkea tuota tehdään yhä enemmän Koreassa, Japanissa, Vietnamissa ja Intiassa. Myös Euroopassa.

        Mutta ei venäläisille.


    • Anonyymi

      Venäjä on jo Kiinan taskussa. Vielä kun hiukan aikaa kuluu, niin Venäjä on puhtaasti Kiinan vasallivaltio. Kiinalla on lisäksi oikeutettuja vaatimuksia siirtää hiukan rajoja. Venäjä pienenee tuntuvasti.

      • Anonyymi

        Oliko venäjän federaatio edes itsenäinen kuin hyvin lyhyen aikaa 1990 luvulla sen olemassaolo oli läntisen hyväntahdon ja talouden tukemisen varassa ja nyt se on enään Kiinan hyväntahdon ja taloudellisen tukemisen varassa.

        venäjän federaation lyhyt historia on sellainen lännen ja idän kumipallo aina jonkun siirtomaana ja ryssii heti kaiken kun pääsi hetkeksi omilleen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko venäjän federaatio edes itsenäinen kuin hyvin lyhyen aikaa 1990 luvulla sen olemassaolo oli läntisen hyväntahdon ja talouden tukemisen varassa ja nyt se on enään Kiinan hyväntahdon ja taloudellisen tukemisen varassa.

        venäjän federaation lyhyt historia on sellainen lännen ja idän kumipallo aina jonkun siirtomaana ja ryssii heti kaiken kun pääsi hetkeksi omilleen

        Kiina ei aio rakentaa autotehtaita Venäjälle. Venäjän on jo vaikea myydä omaa autotuotantoaan ja sen kotimaan markkinat kasvavat odotettua hitaammin. Kiinalaismerkit jatkavat hyökkäystään Venäjän markkinoille, vaikka venäläinen AvtoVAZ yrittää estää niitä kaikin tavoin.

        Belarus auttaa Kiinaa valloittamaan Venäjän automarkkinoita. Johtavien ulkomaisten autonvalmistajien poistuminen Venäjältä johti siihen, että venäläiset alkoivat ostaa pääasiassa kiinalaisia autoja, mukaan lukien niitä, jotka on valmistettu Belarusissa.

        Ladan markkinaosuus on kasvanut ensi kertaa puoleen vuoteen ja on nyt Avtostatin mukaan 30 prosenttia, mutta sen menestys on väliaikainen. Kiinalaisvalmistajat antavat niin suuria alennuksia, että ne alkavat kilpailla Ladan kanssa hinnassa.

        Lähes kaikki kiinalaismerkit aikovat lisätä myyntiään Venäjällä tänä vuonna ja laajentaa jälleenmyyjäverkostoaan. Niillä oli vuoden alussa jo 2 207 virallista välittäjää, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin.

        Kiina raakasti eliminoi venäjän autoteollisuuden avuttomat yritykset nousta suostaan mutta se on kai vasallin osa Peking tekee mitä haluaa koska muuten....raippa käy putlerin persiille


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina ei aio rakentaa autotehtaita Venäjälle. Venäjän on jo vaikea myydä omaa autotuotantoaan ja sen kotimaan markkinat kasvavat odotettua hitaammin. Kiinalaismerkit jatkavat hyökkäystään Venäjän markkinoille, vaikka venäläinen AvtoVAZ yrittää estää niitä kaikin tavoin.

        Belarus auttaa Kiinaa valloittamaan Venäjän automarkkinoita. Johtavien ulkomaisten autonvalmistajien poistuminen Venäjältä johti siihen, että venäläiset alkoivat ostaa pääasiassa kiinalaisia autoja, mukaan lukien niitä, jotka on valmistettu Belarusissa.

        Ladan markkinaosuus on kasvanut ensi kertaa puoleen vuoteen ja on nyt Avtostatin mukaan 30 prosenttia, mutta sen menestys on väliaikainen. Kiinalaisvalmistajat antavat niin suuria alennuksia, että ne alkavat kilpailla Ladan kanssa hinnassa.

        Lähes kaikki kiinalaismerkit aikovat lisätä myyntiään Venäjällä tänä vuonna ja laajentaa jälleenmyyjäverkostoaan. Niillä oli vuoden alussa jo 2 207 virallista välittäjää, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin.

        Kiina raakasti eliminoi venäjän autoteollisuuden avuttomat yritykset nousta suostaan mutta se on kai vasallin osa Peking tekee mitä haluaa koska muuten....raippa käy putlerin persiille

        Pääasia kuitenkin on, että länsimaiden autonvalmistajat menettivät Venäjän automarkkinat, ehkä lopullisesti.
        Tämä tapahtui lyhytnäköisten poliittisten päätösten jälkeen.
        Suurin kärsijä venäjäpakotteista (autot, energia) on ollut Saksa. jonka talous meni taantumaan.
        Saksalta todella "epäitsekästä" jenkin nuoleskelua, mikä lienee väistämätön vasallin kohtalo.
        Lähes samaan on tosin yltänyt taantumassa niin ikään oleva Suomi.
        Mutta kai se jenkin talouskasvun varmistaminen menee kaiken muun edelle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pääasia kuitenkin on, että länsimaiden autonvalmistajat menettivät Venäjän automarkkinat, ehkä lopullisesti.
        Tämä tapahtui lyhytnäköisten poliittisten päätösten jälkeen.
        Suurin kärsijä venäjäpakotteista (autot, energia) on ollut Saksa. jonka talous meni taantumaan.
        Saksalta todella "epäitsekästä" jenkin nuoleskelua, mikä lienee väistämätön vasallin kohtalo.
        Lähes samaan on tosin yltänyt taantumassa niin ikään oleva Suomi.
        Mutta kai se jenkin talouskasvun varmistaminen menee kaiken muun edelle.

        >Tämä tapahtui lyhytnäköisten poliittisten päätösten jälkeen.

        Totta. Kalsarinmyrkyttäjän päätös hyökätä Ukrainaan oli erittäin lyhytnäköinen ja typerä.


    • Anonyymi

      Venäjä on Euroopan ainoita itsenäisiä valtioita. Suomen niin sanottu itsenäisyys on vitsi.

      • Venäjä on omilla typerillä toimillaan hankkiutunut täysin riippuvaiseksi Kiinasta 40 %:n Kiinan-kaupallaan eikä sitä näin voi sanoa enää itsenäiseksi.

        Jos Kiina jostain syystä yhtäkkiä lopettaisi Venäjän-kaupan, se ei itse juurikaan hetkahtaisi, mutta Venäjää kohtaisi romahdus ja vallankumous.


    • Anonyymi

      Suomi on tuplavasalli, eu:n ja naton vasalli. Minkäänlaista mahdollisuutta itsenäisiin päätöksiin sen enempää ulko- kuin puolustuspolitiikassa ei ole.

      • Millaisia itsenäisiä päätöksiä haluaisit?

        Ymmärrät varmaan, että jos me suomalaiset todella haluamme vielä enemmän itsenäistä päätösvaltaa kuin EU:n ja Naton jäsenellä on, me sitä myös saamme, ja muut sitten reagoivat siihen itsenäisellä päätösvallallaan.

        Mutku me emme ainakaan toistaiseksi halua.


    • Anonyymi

      YYA aikoina suomi oli suoraselkäisesti itsenäinen . Silloin pystyimme päättämään omista asioistamme oikeasti itsenäisinä, eikä kukaan pystynyt vaikuttamaan valtiollisiin päätöksiin ja meidän sisäpolitiikkaan. Oman valtiojohdon ei täytynyt vähääkään miettiä päätöksiä tehdessään ketään muita , kun esimerkiksi ulkopoliittisia ratkaisuja tehtiin.
      Olisiko syytä nyt miettiä , jos jotenkin voisi palata tuolloiseen politiikan tekotapaan ?

    • Anonyymi

      Aloittajan olisi syytä miettiä sitä, kumpi on itsenäisempi valtio, Suomi vai Venäjä. Mitä valtaa suomella viellä on jäljellä. EUmäärää politiikassa ja taloudessa, Nato määrää ja hääri Suomessa. Suomella ei enään ole mitään sanomista omasta puolustuksestaankaan.
      Suomen nyky"päättäjät" juoksevat EUhun ja USAhan kyselemään, mitä he saavat tehdä ja päättää. Suomi ei omista enään edes valtakunna sähköverkkoa, Nokia on vain vanhempien sukupolvien muistokuvissa, Sonera myytiin ulkomaille, kuten Värtsilän dieselikin ym. ym. ja loputkin Suomessa olevaa teollisuutta on konkan partaalla. Terveydenhoito on vain muistossa.
      Lisäksi Suomi on valtiovaltana viimeaikaisella politiikallaan ajettu taloudellisen konkursin partaalle.

      • Anonyymi

        "Aloittajan olisi syytä miettiä sitä, kumpi on itsenäisempi valtio, Suomi vai Venäjä."

        Aloittaja ei edes tainnut ottaa kantaa yleiseurooppalaiseen talousliittoon jossa on lähes kaikki Euroopan maat ja josta voi erota jos ei ole tyytyväinen nyt olemme hyvin tyytyväisiä samaten Naton puolustusliitto johon kuuluu mm kaikki pohjoismaiset naapurimme muun Euroopan lisäksi on oli lottovoitto Suomelle ja siitäkin voisi erota jos ei ole tyytyväinen .


        Palatakseni ketjun aiheeseen siihen että venäjä on menettänyt itsenäisyytensä ja siitä on tullut Kiinan vasalli ja etupiiri on Putinin uran jättimäisin munaus kyse on siitä että venäjäei voi erota tästä Kiinaan taloudellisesta riippuvuudestaan vaan on Kiinan taloudellisen ylivallan ja luonnonvarojen varastamisen uhri PAKOSTA venäjän federaation olemassaolo on täysin siis yksittäisen vieraan valtion päätösten ja halun varassa emmme siis voi puhua venäjän federaatiosta itsenäisenä valtiona vaan Kiinan osana koska ilman Kiinaa ei olisi venäjää enään olemassakaan mutta ilman venäjää Kiina olisi kyllä olemassa .


    • Anonyymi

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋

      😋 Tyttö, jolla on hellä kieli ja huulet -> https://cum4.fun/?/fi018370403ui

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1256
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      8
      1139
    Aihe