Koska adventismi on perustettu ja miksi?

Anonyymi-ap

Katolinen kirkko on ollut 2.000 vuotta.

18

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Katolinen kirkko kääntyi antikristilliseen suuntaan päätyen palvomaan tämän maailman ruhtinasta. Tarvittiin uskonpuhdistajia ja seurakunta, joka todella odottaa Jeesuksen takaisintuloa.

      • Anonyymi

        "Katolinen kirkko on ollut 2.000 vuotta."

        Ei ole.
        Se on syntynyt n 1600 vuotta sitten.
        Alussa oli kristillinen seurakunta, jonka Rooma vähiten laimensi ja sulautti pakana-uskonnoista peräisin oleviin uskomuksiin ja tapoihin sekä oppeihin.


      • Anonyymi

        "Tarvittiin uskonpuhdistajia ja seurakunta, joka todella odottaa Jeesuksen takaisintuloa."

        Nämä "uskonpuhdistukset" ovat lähinnä kosmeettisia, sillä kirkkojen/lahkojen perustana on kuitenkin "ainoan oikeaoppisen" Äitikirkon laskema "ainoa oikeaoppinen" kirkkoperustus (=organisaatio). Ns uskonpuhdistajatkin ovat Äitikirkon tavoin vainonneet ja murhanneet, ja oppikiistat ovat niille yhteisiä ja tyypillisiä.

        Kun perustus on väärä, on ihan sama, mitä sille rakentaa, sillä ne lahkojen "totuuskyhäelmät" tulee ennen pitkää kuitenkin romahtamaan.


    • Anonyymi

      Antikristillisyys näkyy myös nykyisen paavin lausumista. Paavi kehuu hyökkäävää sotaa käyviä venäläisiä siitä, että ovat tsaarien ylpeitä perillisiä. Kaiken takana on valta ja oman katolisen kirkon reviirin laajentaminen itään päin. Puolustava Ukrainan kansa ei voi olla muuta kuin surullinen ja pettynyt "pyhään isään".

    • Anonyymi

      Kristinusko oli katolilaisuutta, kun se syntyi.
      Se oli kapinaliike juutalaisuudelle.
      Katolinen kirkko ei vieläkään hyväksy juutalaisuutta ja II maailmansodan aikaan katolisella kirkolla oli suuri osuus ja halu juutalaisten tuhoamiseksi.
      Hitler oli vain juoksupoikana, kun esim. Puolan juutalaisia alettiin likvidoimaan.
      Puolaa kun on hallinnut katollinen kirkko jo pitkään. 71% puolalaisista kuuluu edelleen katolilaiseen kirkkoon.

      • Anonyymi

        "Kristinusko oli katolilaisuutta, kun se syntyi.
        Se oli kapinaliike juutalaisuudelle."

        Ei kristinusko ole syntynyt kapinasta juutalaisuutta vastaan.

        Jeesus ja apostolit pyrkivät opettamaan, miten Vanhan Testamentin kirjoituksia tulisi tulkita ja soveltaa oikein.


    • Anonyymi

      Sapatismi on vanhan liiton juutalaisuudessa eikä sitä ole tarvinnut mitenkään perustaa. Otetaan vain pahimmat käskyt ja ohjeet pois ja korostetaan yhtä, niin siinä se on oikea usko ja peruste herjata kaikkia muita.

      Yksinkertaista ja kaunista.

      Siksi se vetoakin yksinkertaisiin ihmisiin. Opettelet vain perusherjat ja siinä se usko on.

    • Anonyymi

      Seitsemännen päivän sapattina pitävä seurakunta on vanhempi kuin katolinen kirkko. Samoin Messiasta odotettiin jo vanhan liiton aikana. Adventismi ei siis ole mikään uusi keksintö.

      • Anonyymi

        "Adventismi ei siis ole mikään uusi keksintö."

        Kirkko on Katolisen kirkon väärennös seurakunnasta ja adventismia Raamattu ei tunne. Se syntyi vasta 1800-luvulla epäraamatulliselle kirkkoperustukselle.

        Raamattu ei tunne mitään seurakuntia, jotka on perustettu jonkin ideologian tai jonkin erityisen oppinäkemyksen mukaan. Kaikki Raamatun seurakunnat on nimetty paikkakunnan tai sen mukaan, kenen kodissa kulloinkin seurakunta kokoontui.


    • Anonyymi

      Katolinen kirkko ei ole 2000 vuotta vanha. Sitä ei ollut olemassakaan ennen luopumuksen vuosisatoja, ja se on ollut olemassa korkeintaan 1500 vuotta, jos edes sitä. Että sillä lailla.

    • Anonyymi

      "Koska adventismi on perustettu ja miksi?"

      1. On syntynyt 1840-luvulta lähtien.
      2. Viemään uskonpuhdistus loppuun.

      • Anonyymi

        Se syntyi odottamaan Jeesusta 1844. Kun ei tullutkaan, niin sitten keksittiin että meni pyhäkköön laskemaan syntejä ja lopun aika on lähellä eikä ennustus mennyt pieleen kuin vain siinä että ennustettiin Jeesuksen tulevan maan päälle, mutta meni vasta pyhäkköön.


      • Anonyymi

        "2. Viemään uskonpuhdistus loppuun."

        Heh..."kaikille käskyille uskollinen" // "kolmen enkelin sanomaa julistava" // alaston ja sokea Laodikean Adventtikirkko alkaa kyllä aivan kohtapuoliin varoittamaaan suureen ääneen suuresta Babylonista, kunhan se nyt ensin hieman tarkkailee tilannetta... :-D :-D :-D

        https://www.ts.fi/kulttuuri/95196


      • Anonyymi

        "2. Viemään uskonpuhdistus loppuun."

        Raamatun viimeisin lopun ajan seurakunta on Adventtikirkon omankin opetuksen mukaan Laodikean seurakunta, josta Raamattu todistaa, että se on "viheliäinen, köyhä, kurja, SOKEA ja ALASTON seurakunta, joten tällainen seurakunta ei kyllä julista mitään kolmen enkelin sanomaa, eikä se myöskään ole "kaikille käskyille uskollinen".

        Sellaista lopun ajan uskonpuhdistusseurakuntaa, jollaisilla adjektiiveilla Adventtikirkko kuvailee itseään, ei yksinkertaisesti löydy Raamatusta.


    • Anonyymi

      Ellen G. White alkoi nähdä väkeviä ja raittiita näkyjä Jumalasta. Hän pystyi olemaan spiritistisessä istunnossa yhteydessä kuolleeseen mieheensä Jameksen. Ei tiedetä missä vaiheessa James oli, oliko tutkiva tuomio jo käyty?
      Ellen oli vakuuttunut, että kaikki on luotu 6000 vuotta sitten ja kaikki raamatussa on totta. Myöskin seurakuntalaisten rahoista hän tiesi kertoa. Ne kuuluvat Jumalalle. Kymmenykset kuuluu maksaa tunnollisesti, muuten ei hyvä heilu...
      Kananmunat, voi ja kahvi eivät sovi oikeaoppiselle adventistille. Eikä pommpulat hilkassa, rukous ei pääse jostain syystä taivaaseen.
      Muuta mukavaa on luvassa, jos Nykyaikaa silmäilee.

    • Anonyymi

      Ellen puolustaa myös raivokkaasti Millerin näkyä Jeesuksen tulemista 1844 ja se on osa sapatistien oppia. Joskin Jeesus ei tullut tietenkään tuolloin ja Ellen kirjoittaa siitä näin:

      "Tämä väärinkäsitys tuotti pettymyksen ja vaikean pulman niille, jotka valitsivat edellisen ajankohdan Herran tulemisen ajaksi. Mutta se ei vähimmässäkään määrässä heikentänyt sitä todistelua, jonka mukaan 2300 päivän aika päättyi vuonna 1844 ja silloin tuli se tärkeä tapahtuma, jota kutsutaan pyhäkön puhdistamiseksi. "

      Ellen suhtautuu tuohon asiaan aivan samalla raivokkuudella kuin uskoon yleensä. Ei se ole mitään Pyhän Hengen työtä, vaan raivokasta riivaajien viisautta mitä hän kirjoittaa.

    • Anonyymi

      Ellen siis pitää vuoden 1844 ennustetta täysin oikeana. Itse ennustus ei mennyt millään tavalla pieleen. Tuli vain väärinkäsitys siinä, että ennuste ei koskenut sitä milloin Jeesus tulee maan päälle, vaan sitä milloin menee puhdistamaan pyhäkköä.

      Joskin olisi jo nyt luullut tulevan puhdasta.

    • Anonyymi

      Sapatistit siis uskovat että Jeesus on tällä hetkellä puhdistamassa pyhäkköä.

      Raamatun mukaan Hänen pitäisi olla Jumalan vierellä puolustamassa omiaan ja ohjaamassa heitä oikealle tielle.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2072
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1946
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1895
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe