Jeesus =kaste

Ei mielen ja tahdon uudistus paljaalla sanalla ole vaikutukseltaan sama, kuin kasteessa tapahtuva uudestisyntyminen, sillä Ainoastaan kasteessa synnytään vedestä ja Hengestä (Joh.3:5). Luther ja luterilaiset teologit käyttävät käsitettä uudestisyntyminen synonyymina kääntymykselle, uskolle ja vanhurskauttamiselle. Sana uudestisyntyminen kätkee sisäänsä ihmisen koko pelastuksen. Ihminen ohjataan aina kasteen lupauksiin, jotka ovat uudestisyntymisen perusta. Kastamaton ihminen, joka Sanan kuulemisen kautta oli tullut uskomaan Kristukseen, ohjattiin kasteen luo, jotta hän saisi osallisuuden kasteen siunauksesta.
Aikaisemmat luterilaiset teologit olivat yksimielisiä siitä, ettei ole olemassa ristiriitaa kasteen tai Sanan kautta tapahtuneessa uudestisyntymisessä. Tämä johtuu siitä, että molemmissa tapauksissa Pyhä Henki vaikuttaa Sanan kautta. Kastetta kuitenkin painotettiin sinä ainoana turvallisena ja objektiivisena paikkana, jossa voimme olla täysin varmoja siitä, että Jumala on uudestisynnyttänyt meidät Kristuksen kirkon jäseniksi. Kaste on kertakaikkinen toimitus (aoristi) ja sana jatkuvasti uudistuva ja toistuva (Perfekti), paluu kasteen armoon. Luther opettaa isommassa katekismuksessaan kasteesta: “Juuri sen vuoksi kasteessa tehdään nämä kaksi: ruumis valellaan, koska se ei voi ottaa vastaan muuta kuin veden, ja samalla lausutaan sana, koska myös sielu saisi, mihin tarttua. Mutta koska vesi ja sana yhdessä ovat yksi kaste, niin täytyy myös ruumiin ja sielun yhdessä pelastua ja elää iankaikkisesti. Sielu pelastuu sanan tähden, johon se uskoo, ruumis taas siksi, että se on yhdistynyt sieluun ja ottaa kasteen vastaan sillä tavoin kuin ruumiille on mahdollista. Ruumiimme ja sielumme eivät sen vuoksi voi omistaa suurempaa aarretta. Sen vaikutuksesta me näet tulemme kokonaan pyhiksi ja autuaiksi. Tällaista ei muutoin ikinä voitaisi saavuttaa, ei minkäänlaisella elämänvaelluksella eikä millään teolla”.
Luther toteaa suuremmassa katekismuksessaan: ”Sen tähden on jokaisella kristityllä koko elämänsä ajaksi kyllin oppimista ja harjoittamista kasteesta; sillä hänellä on aina tekemistä siinä, että hän vakaasti uskoo, mitä se lupaa ja tuottaa: perkeleen ja kuoleman voittamista, syntien anteeksi antamusta, Jumalan armoa, koko Kristuksen ja Pyhän Hengen lahjoinensa…On siis nähtävä, kuinka korkea ja oivallinen asia kaste on, joka tempaa perkeleen kaulastamme pois, tekee meidät Jumalan omiksi, tukehduttaa ja poistaa synnin, vieläpä joka päivä vahvistaa uutta ihmistä sekä lakkaamatta on olemassa ja pysyy, kunnes tästä surkeudesta pääsemme ijäiseen kunniaan.”
Uudestisyntyminen tapahtuu siten, että me kasteen kautta pääsemme osallisiksi Kristuksen pelastusteosta. Raamatun mukaan uudestisyntyminen tapahtuu kasteessa. Pyhä Henki vaikuttaa uudestisyntymisen Jumalan Sanan kautta, joka kasteessa on sidottu veteen Jumalan käskyn mukaisesti.
Joh. 3:3-6: ”Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa.” Nikodemos kysyi: ”Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?” Jeesus vastasi: ”Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä.”
Room 6:3-5: ”Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut? Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa.”
Tiit 3:4-6: ”Mutta kun Jumalan, meidän pelastajamme, hyvyys ja rakkaus ihmisiä kohtaan tuli näkyviin, hän pelasti meidät, ei meidän hurskaiden tekojemme tähden, vaan pelkästä armosta. Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät. Tämän Hengen hän vuodatti runsaana meidän päällemme Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta.”
Näemme edellä mainituista raamatunkohdista, että Jumala on aina se, joka Pyhän Henkensä kautta synnyttää uudestaan ihmisen. Pyhä Henki vaikuttaa Jumalan Sanassa ja Sanan kautta kaikissa muodoissaan, kirjoitettuna ja saarnattuna sanana, sekä Jumalan säätämissä sakramenteissa, kuitenkin kaste on se paikka, jossa Jumala on uudestisynnyttänyt meidät Kristuksen kirkon jäseniksi, joka on myös Osallisuus Jesuksen hengellisessä ruumiissa, 1. Kor. 12:13, 27.

40

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joh.3:1 Oli mies, fariseusten joukosta, nimeltä Nikodeemus, juutalaisten hallitusmiehiä.
      2 Hän tuli yöllä Jeesuksen luo ja sanoi hänelle: "Rabbi, tiedämme, että sinun opettajaksi tulemisesi on Jumalasta, sillä kukaan ei voi tehdä niitä tunnustekoja, joita sinä teet, ellei Jumala ole hänen kanssaan."
      3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti sanon sinulle: joka ei synny ylhäältä, ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa."
      4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka ihminen voi vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
      5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
      6 Lihasta syntynyt on liha, ja Hengestä syntynyt on henki.
      7 Älä ihmettele, että sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä ylhäältä. Mistäs se pieni lapsi on syntynyt kuin lihasta ja äidistä? Ainoastaan kasteessa synnytään Vedestä ja Hengestä; Ei missään muualla. -Jo varhaiset kirkkoisät elivät apostolista aikaa. Heillä on Sama todistus myös Raamatusta kuin meilläkin - - ----ORIGENES (185-254)
      Hänet kastettiin vauvana v 185. Myöskin Origeneksen äiti ja isoisä oli kastettu lapsena. Origeneksen isoisä oli siis elänyt aikana jolloin Johannes eli.
      Origenes lausuu: ”Kirkko on saanut apostoleilta perimätavan kastaa myös pienet lapset….Kaikissa on synnin luontainen saastutus, joka täytyy pestä pois veden ja Hengen kautta. Ei kukaan ole synnitön, vaikka olisi vain yhden päivän ikäinen.
      Koska synnynnäinen saasta pestään pois kasteen kautta, pienetkin lapset tulee kastaa. Sillä joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.” Luterilaisen kirkon tunnustuskirjat, Peilaavat Joh.3:5: -------------------------------------IX Kaste
      Kasteesta seurakuntamme opettavat, että se on välttämätön pelastukseen ja että Jumalan armo annetaan kasteen välityksellä. Lapset tulee kastaa, jotta heidät kasteen kautta annettaisiin Jumalan huomaan ja näin otettaisiin Jumalan armoon.
      Ne tuomitsevat kasteenuusijat, jotka hylkäävät lapsikasteen ja väittävät lasten pelastuvan ilman kastetta.

    • Anonyymi

      Weha yrittää taas tuoda tuota kasteenpalvontaoppiaan tänne. Tuohan on Jeesuksen Kristuksen HALVEKSIMISTA: " Jeesus =kaste."???
      Viimeksi hän kopioi sen tänne viime syksynä.
      Kaste on hänelle epäjumala, joka pelastaa automaattisesti, ilman ihmisen omaa tahtoa. tai valintaa. Sellinen on epäjumalanpalvomista.
      Raamattu osoittaa:
      "Henki on se, joka eläväksi tekee, ei liha mitään hyödytä."

      Siksi lihan kasteleminen ei pelasta ketään.

      • Anonyymi

        uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä- näin raamatussa tupsahti kaikkien yllätykseksi paikalle! Hän vastaa aina alitavan nimimerkin veisteihin valtavalla kiihkolla. Viimeksi näin kävi helmikuussa.

        Kaste ei ole päjumala koska kaste liittää meidät Kristukseen. Kaste ei ole sama kuin Kristus mutta ne kuuluvat yhteen.

        Lihan kastelemisesta puhuminen on tuon typeryken vakiomantra


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä- näin raamatussa tupsahti kaikkien yllätykseksi paikalle! Hän vastaa aina alitavan nimimerkin veisteihin valtavalla kiihkolla. Viimeksi näin kävi helmikuussa.

        Kaste ei ole päjumala koska kaste liittää meidät Kristukseen. Kaste ei ole sama kuin Kristus mutta ne kuuluvat yhteen.

        Lihan kastelemisesta puhuminen on tuon typeryken vakiomantra

        Jos olet liitetty Kristukseen niin sen pitäisi näkyä ulosannissa.


    • Anonyymi

      "Ei mielen ja tahdon uudistus paljaalla sanalla ole vaikutukseltaan sama, kuin kasteessa tapahtuva uudestisyntyminen, sillä Ainoastaan kasteessa synnytään vedestä ja Hengestä (Joh.3:5)."

      Näinhän se on että kun Jeesukseen uskoontullut menee upotukselle niin sieltä vedestä nousee ylös uudestisyntynyt Jumalan lapsi joka elää iankaiken. Vesi ensin tappaa tämän uskoontulleen ja sitten sieltä pääsee nousemaan uudestisyntynyt. Eihän ihminen voi uudestisyntyä jos ensin hän ei ole kuollut.

      • Anonyymi

        Joh. 12:24

        Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos ei nisun jyvä putoa maahan ja kuole, niin se jää yksin; mutta jos se kuolee, niin se tuottaa paljon hedelmää.


    • Anonyymi

      Kaste liittää meidät herjaamiseen.

      Siitä tunnistaa kasteen.

    • Anonyymi

      Yhdistelet oudolla tavalla Raamatun totuuksia ja ilmeisesti omaa agendaasi palvememaan.
      Lapsia kastettiin kyllä alkuseurakunnissa, Jeesuksen lähetyskäskyn jälkeen ja siitä on seurauksena nykyinen kastekäytäntö, eli se on apostolista jatkumoa.

      Mitään uudestisyntymää ei kuitenkaan kasteessa tapahdu, vaan uudestisyntymä on erillinen tapahtuma, kuten postaamasi Jeesuksen ja Nikodeemuksen kohtaaminen kertoo Joh. 3- luvussa.

      On jopa typerää väittää, että lapsi n.8pv,n ikäisenä uudestisyntyisi tai edes tarvitsisi niin tehdä, puhumattakaan, että tulisi uskoon siinä.
      "Usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan sanan kautta".

      Ihminen uudestisyntyy silloin, kun hän ottaa Jeesuksen sydämeensä, Ilm. 3: 20.

      • Anonyymi

        Totta: "Ihminen uudestisyntyy silloin, kun hän ottaa Jeesuksen sydämeensä,"

        Mutta kun luterilainen oppi väittää, että lapsi uudestisyntyy kasteessa!!! Ilm. 3: 20.

        Raamatun mukaan kaste SEURAA uudestisyntymistä:
        Joh 8 "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."
        "


      • Anonyymi

        uudestisyntyminen tapahtuu juuri "niinkuin on kirjoitettu"
        "vedestä ja Hengestä"

        "Sillä kolme on , jotka todistavat : Henki JA vesi JA veri , ja ne kolme yhdessä ovat:"
        1 Joh: 5: 8

        jotkut tosin hakee sitä "henkeä" penkkirivien välistä , ja jotkut huutaa "ilmaan hosuen,
        >"veren alle , veren alle " , ja kastekin otetaan joskus , ja kaikki kolme on heillä
        ERILLISENÄ , ei niinkuin Raamatussa: "ja ne kolme yhdessä ovat"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        uudestisyntyminen tapahtuu juuri "niinkuin on kirjoitettu"
        "vedestä ja Hengestä"

        "Sillä kolme on , jotka todistavat : Henki JA vesi JA veri , ja ne kolme yhdessä ovat:"
        1 Joh: 5: 8

        jotkut tosin hakee sitä "henkeä" penkkirivien välistä , ja jotkut huutaa "ilmaan hosuen,
        >"veren alle , veren alle " , ja kastekin otetaan joskus , ja kaikki kolme on heillä
        ERILLISENÄ , ei niinkuin Raamatussa: "ja ne kolme yhdessä ovat"

        Uudestisyntyivätkö nuo ihmiset tuossa kasteessa:

        " "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uudestisyntyivätkö nuo ihmiset tuossa kasteessa:

        " "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."

        kyllä meille kristityille on Jeesuksen käsky ESIKUVANA ,

        ei "Filippus" ketään uudestisynnytä , vaan KASTE Kristukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kyllä meille kristityille on Jeesuksen käsky ESIKUVANA ,

        ei "Filippus" ketään uudestisynnytä , vaan KASTE Kristukseen.

        Oletpas sitkeä kasteenpalvoja.

        Uudestisyntyivätkö nuo ihmiset kasteessa, vai uskon kautta:
        Ap 10
        "Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat. Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin, sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletpas sitkeä kasteenpalvoja.

        Uudestisyntyivätkö nuo ihmiset kasteessa, vai uskon kautta:
        Ap 10
        "Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat. Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin, sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa."

        niin, HE olivat YMPÄRILEIKATUT , ME emme ole .

        ymmärrätkö , että me emme voi MATKIA Apostoleita , me EMME ole eläneet
        Vanhan liiton ympärileikkauksen ja Mooseksen lain liitossa, NIINKUIN HE .

        kristinuskoa tunnustavissa valtioissa tunnustetaan nimenomaan
        KRISTINUSKO , Jkr:


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta: "Ihminen uudestisyntyy silloin, kun hän ottaa Jeesuksen sydämeensä,"

        Mutta kun luterilainen oppi väittää, että lapsi uudestisyntyy kasteessa!!! Ilm. 3: 20.

        Raamatun mukaan kaste SEURAA uudestisyntymistä:
        Joh 8 "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."
        "

        Väittäköön kuka mitä tahansa, mutta se, joka väittää lasten tulevan uskoon tai uudestisyntyvän kasteessa, ei yksinkertaisesti ymmärrä lukemaansa.
        Lähetyskäsky, Matt. 28: 19, 20.

        Missään siinä ei sanota, että ihminen tulee uskoon tai syntyy uudesti ylhäältä, siinä Jeesus kehottaa kastamaan kaikki Jumalan lapsiksi ja tämän jälkeen opettamaan heille kaiken sen, mitä hän opetuslapsilleen opetti toimintansa aikana.
        On jopa Raamatun vastaista lisätä siihen mitään sellaista, mitä siinä ei lue.

        U.m


    • Anonyymi

      Turhahan siitä uudestisyntymästä on kinastella miten se tapahtuu, vaan nähdä sen tapahtuvan ihmisessä. Eihän sellainen ole uudestisyntymä tapahtui se miten ja mistä tahansa jota ei kuitenkaan tapahdu. Jossa ihminen ei uudestisynny yhtään millä tavalla. Tai jos uudestisyntyy, niin korkeitaan herjaamaan ja sitäkin mahdollisimman typerästi.

      • Anonyymi

        Ei täällä mielestäni kukaan ole herjannut. Vai onko Raamatun siteeraaminen sinusta herjaamista?


      • Anonyymi

        valitettavasti , tiedoksi helluntailaiselle , uudestisyntyminen ei tapahdu "lihassa" ,
        vaan: "vedestä ja Hengestä"

        veden jokainen näkee , mutta Henkeä ei nähdä näkyvänä,

        "tuuli puhaltaa missä tahtoo , ja sinä kuulet se huminan , mutta ET TIEDÄ mistä se tulee ,
        ja MINNE SE MENEE , NIIN on jokaisen , joka on Hengestä syntynyt" Joh: 3: 8

        helluntailaiset kylläkin vastoin raamatun sanaa "tietävät" , missä ja koska kenellekin
        on Henki kulkenut ja minne Henki on mennyt . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        valitettavasti , tiedoksi helluntailaiselle , uudestisyntyminen ei tapahdu "lihassa" ,
        vaan: "vedestä ja Hengestä"

        veden jokainen näkee , mutta Henkeä ei nähdä näkyvänä,

        "tuuli puhaltaa missä tahtoo , ja sinä kuulet se huminan , mutta ET TIEDÄ mistä se tulee ,
        ja MINNE SE MENEE , NIIN on jokaisen , joka on Hengestä syntynyt" Joh: 3: 8

        helluntailaiset kylläkin vastoin raamatun sanaa "tietävät" , missä ja koska kenellekin
        on Henki kulkenut ja minne Henki on mennyt . . .

        Ei Raamatun sana ole herjaamista, mutta kun siihen itse liitetään ihmisiä tai ryhmiä, niin se Herran sanaa käytetään silloin herjaamiseen kuten tuossa.

        Kun vaikka Raamatussa on kirjoitettu, että kyykäärmeen sikiö, niin kun yksilö kuka on sellainen tai liittää siihen kansanryhmän tai muun, niin silloin käyttää Herran sanaa herjaamiseen.

        Siitä voisi käyttää myös nimeä rasismi, kun leimataan ihmisiä, mutta eihän kukaan nyt sentään niin laittomuuden tekijä ole, joten se on vain herjaamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Raamatun sana ole herjaamista, mutta kun siihen itse liitetään ihmisiä tai ryhmiä, niin se Herran sanaa käytetään silloin herjaamiseen kuten tuossa.

        Kun vaikka Raamatussa on kirjoitettu, että kyykäärmeen sikiö, niin kun yksilö kuka on sellainen tai liittää siihen kansanryhmän tai muun, niin silloin käyttää Herran sanaa herjaamiseen.

        Siitä voisi käyttää myös nimeä rasismi, kun leimataan ihmisiä, mutta eihän kukaan nyt sentään niin laittomuuden tekijä ole, joten se on vain herjaamista.

        >kuten tuossa < ?? >

        "tuuli puhaltaa missä tahtoo ja sinä kuulet sen huminan , muuta ET TIEDÄ
        MISTÄ se tulee ja MINNE se menee , niin on jokaisen joka on Hengestä syntynyt."
        Joh: 3: 8


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >kuten tuossa < ?? >

        "tuuli puhaltaa missä tahtoo ja sinä kuulet sen huminan , muuta ET TIEDÄ
        MISTÄ se tulee ja MINNE se menee , niin on jokaisen joka on Hengestä syntynyt."
        Joh: 3: 8

        Totta.
        Mutta kun kiivaat vauvakasteen puolustajat väittävät tietävänsä, että Pyhä henki tulee vauvaan veden mukana!
        UT opettaa, että sitä ei tiedä.

        Uudestisyntymiseen ei tarvita vettä, vaan se tapahtuu Jumalan sanan ja Hengen kautta uskomalla Herraan Jeesukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta.
        Mutta kun kiivaat vauvakasteen puolustajat väittävät tietävänsä, että Pyhä henki tulee vauvaan veden mukana!
        UT opettaa, että sitä ei tiedä.

        Uudestisyntymiseen ei tarvita vettä, vaan se tapahtuu Jumalan sanan ja Hengen kautta uskomalla Herraan Jeesukseen.

        Pyhä Henki annetaan KASTEESSA , (Apt: 2: 39) ei sen mukaan , kuka on kasteen saaja,

        "sillä Jumala ei katso henkilöön" Room: 2: 11


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyhä Henki annetaan KASTEESSA , (Apt: 2: 39) ei sen mukaan , kuka on kasteen saaja,

        "sillä Jumala ei katso henkilöön" Room: 2: 11

        Taas meni pieleen.
        Jumala antaa Pyhän hengen vain niille, jotka sitä häneltä anovat:
        Luuk 11
        "Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas meni pieleen.
        Jumala antaa Pyhän hengen vain niille, jotka sitä häneltä anovat:
        Luuk 11
        "Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!"

        paitsi se, että Apostoleilla oli jo olemassa Jumalan säätämä Vanhan liiton ympärileikkauksen liitto , jota ei ole yhdelläkään kristinuskoa tunnustavissa valtioissa ,

        >Apostolit / Vanhan liiton kansa / Uusi liito , >"Pyhän Hengen uudistuksen kautta"
        HEILLÄ oli olemassa jo Jumalan LIITTO , 1 Moos: 17: 12-13 ,

        emme voi matkia Apostoleja , sillä meillä ei kenelläkään ole kuin tämä nykyinen
        Uusi liitto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas meni pieleen.
        Jumala antaa Pyhän hengen vain niille, jotka sitä häneltä anovat:
        Luuk 11
        "Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!"

        >>>>"jotka sitä häneltä anovat"<<<<

        kastekäskyn Jeesus antoikin vasta YLÖSNOUSEMUKSENSA jälkeen ,
        kaste : "silloin te saatte Pyhän Hengen lahjan" Apt: 2: 39


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>>"jotka sitä häneltä anovat"<<<<

        kastekäskyn Jeesus antoikin vasta YLÖSNOUSEMUKSENSA jälkeen ,
        kaste : "silloin te saatte Pyhän Hengen lahjan" Apt: 2: 39

        Miksi taas jätit alkuosan pois? Siinähän sanotaan:
        "Tehkää siis parannus"!

        Pyh henki ei tule kasteessa, vaan uskon kautta:
        Gal 3
        " Tämän vain tahdon saada teiltä tietää: lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta? "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi taas jätit alkuosan pois? Siinähän sanotaan:
        "Tehkää siis parannus"!

        Pyh henki ei tule kasteessa, vaan uskon kautta:
        Gal 3
        " Tämän vain tahdon saada teiltä tietää: lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta? "

        kas kummaa , kun se parannus ei ole OMAN ELÄMÄNSÄ "parantamista" kelvollisemmaksi Jumalalle . . .
        vaan : nimenomaan tehdä parannus JA ottaa / antaa kastaa itsensä.

        siinä se parannus on , että uskotte kasteen Jeesukseen Kristukseen , eikä uskoa itseensä eikä omiin tekoihinsa , > "ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja" Ef: 2


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kas kummaa , kun se parannus ei ole OMAN ELÄMÄNSÄ "parantamista" kelvollisemmaksi Jumalalle . . .
        vaan : nimenomaan tehdä parannus JA ottaa / antaa kastaa itsensä.

        siinä se parannus on , että uskotte kasteen Jeesukseen Kristukseen , eikä uskoa itseensä eikä omiin tekoihinsa , > "ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja" Ef: 2

        Juuri noin: " nimenomaan tehdä parannus JA ottaa / antaa kastaa itsensä."

        ITSENSÄ, eikä vauvaansa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri noin: " nimenomaan tehdä parannus JA ottaa / antaa kastaa itsensä."

        ITSENSÄ, eikä vauvaansa!

        Tuo "ei vauvaansa" on sinun oma lisäyksesi!!

        tai kuten alkukieli sanoo: "tule kastetuksi"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi taas jätit alkuosan pois? Siinähän sanotaan:
        "Tehkää siis parannus"!

        Pyh henki ei tule kasteessa, vaan uskon kautta:
        Gal 3
        " Tämän vain tahdon saada teiltä tietää: lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta? "

        Pyhä Henki liittyy kasteeseen ja uskoon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo "ei vauvaansa" on sinun oma lisäyksesi!!

        tai kuten alkukieli sanoo: "tule kastetuksi"

        kaste: "teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu" Apt: 2: 39

        lapsi on todellakin lapsi , eikä mikään aikuiseksi kasvanut ,
        "Ja he TOIVAT hänen tykönsä myös pieniä lapsia , että hän koskisi heihin" Luuk: 18: 15

        Jeesuksen ollessa maan päällä , he TOIVAT lapsensa Jeesuksen luo , eikä Jeesus sano
        mitään , että antakaa lasten kasvaa ja itse valita , vaan Jeesus sanoo fariseuksille , jotka
        närkästyivät,
        "Sallikaa LASTEN tulla minun tyköni" Luuk: 18: 16


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kaste: "teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu" Apt: 2: 39

        lapsi on todellakin lapsi , eikä mikään aikuiseksi kasvanut ,
        "Ja he TOIVAT hänen tykönsä myös pieniä lapsia , että hän koskisi heihin" Luuk: 18: 15

        Jeesuksen ollessa maan päällä , he TOIVAT lapsensa Jeesuksen luo , eikä Jeesus sano
        mitään , että antakaa lasten kasvaa ja itse valita , vaan Jeesus sanoo fariseuksille , jotka
        närkästyivät,
        "Sallikaa LASTEN tulla minun tyköni" Luuk: 18: 16

        ""Ja he TOIVAT hänen tykönsä myös pieniä lapsia , että hän koskisi heihin" Luuk: 18: 15

        Jeesus kosketti ja siunasi KASTAMATTOMIA lapsia, vaikka ne luterilaisen opin mukaan olisivat olleet syntisiä!
        "Sen kaltaisten on taivasten valtakunta."

        Vauvat ovat lastenkaltaisia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ""Ja he TOIVAT hänen tykönsä myös pieniä lapsia , että hän koskisi heihin" Luuk: 18: 15

        Jeesus kosketti ja siunasi KASTAMATTOMIA lapsia, vaikka ne luterilaisen opin mukaan olisivat olleet syntisiä!
        "Sen kaltaisten on taivasten valtakunta."

        Vauvat ovat lastenkaltaisia!

        Jos he ovat lastenkaltaisia niin silloin he ottavat Jumalan valtakunnan vastaan

        Sitä se vastaanottaminen tarkoittaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ""Ja he TOIVAT hänen tykönsä myös pieniä lapsia , että hän koskisi heihin" Luuk: 18: 15

        Jeesus kosketti ja siunasi KASTAMATTOMIA lapsia, vaikka ne luterilaisen opin mukaan olisivat olleet syntisiä!
        "Sen kaltaisten on taivasten valtakunta."

        Vauvat ovat lastenkaltaisia!

        eihän kastetta Jeesukseen edes ollut Jeesuksen ollessa maan päällä ,
        Jeesus antoi kastekäskyn vasta YLÖSNOUSEMUKSENSA JÄLKEEN.

        Matt: 28


        tiedoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyhä Henki annetaan KASTEESSA , (Apt: 2: 39) ei sen mukaan , kuka on kasteen saaja,

        "sillä Jumala ei katso henkilöön" Room: 2: 11

        Niin uskovien kasteessa mutta ei missään rituaaleissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kas kummaa , kun se parannus ei ole OMAN ELÄMÄNSÄ "parantamista" kelvollisemmaksi Jumalalle . . .
        vaan : nimenomaan tehdä parannus JA ottaa / antaa kastaa itsensä.

        siinä se parannus on , että uskotte kasteen Jeesukseen Kristukseen , eikä uskoa itseensä eikä omiin tekoihinsa , > "ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja" Ef: 2

        Ai jaa eli mitään parannusta ei tarvita kun on lapsikasteltu?


    • Anonyymi

      Ei Raamatulla juurikaan voi herjata jos siihen ei liitä omia selityksiä asioista. Ei edes niitä homoja, kun Raamatussa sanotaan vain että Jumala on hyljännyt heidät sekä monet muutkin valehtelijoista alkaen.

      Raamatulla herjaaminen onnistuu vain oman pahan mielen kautta lisäämällä tekstiin omia merkityksiä sekä viittamalla sillä nimettyyn henkilöön tai ryhmään.

      Siksi onkin parempi herjata vain herjaamalla kuten itse tahtoo, vaikka amerikan homoja siitä mitä iljethyksiä ovat tuoneet Suomeen, sekä miten inhottavia ovat olleet, eikä liittää siihen mitenkään kohtia Raamatusta miten siitä villityksestä varoitetaan, kun niin ei kuitenkaan sanassa ole kirjoitettu.

    • Anonyymi

      Onnistunut Raamatulla herjaaminen vaatii toisekseen sanan tuntemusta ettei herjaa kuin ateistit täysin pöhköpäisesti että näin kun sanotaan, niin näin tehdään, kun kamelin täytyy mennä neulansilmän läpi, niin kaikki kamelit täytyy yrittää tukea neulansilmästä läpi. Niin saattaa ateisti ajatella uskosta jos erehtyy lukemaan Raamattua.

      Siksi voi olla jos parempi pidättäytyä Raamulla herjaamisesta jos ei ole aivan varma asiastaan ja heittää vain yleistä herjaa homoista. Se onnistuu tyhmemmältäkin.

      • Anonyymi

        Kyllä tuo on Raamatulla herjaamista:
        "Jeesus=kaste."

        Tuohan on jumalanpilkkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tuo on Raamatulla herjaamista:
        "Jeesus=kaste."

        Tuohan on jumalanpilkkaa.

        Sinusta varmaan


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      416
      4351
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      138
      2889
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      130
      1998
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1380
    5. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      76
      1351
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      174
      1288
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1272
    8. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1251
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      54
      1071
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      298
      997
    Aihe