Loppua ei tule

Anonyymi-ap

Ei näytä todennäköiseltä, että mitään loppua tulisi tälle maailmalle. Kautta aikojen on povattu loppua, mutta mitä än ei olee tullut.

14

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitään sellaista loppua, joka olisi lähitulevaisuudessa käsillä, ei ole näköpiirissä. Jossain vaiheessa tietysti esim. valtava asteroidi voi käytännössä tuhota elämän maapallolta, ja lopulta itse aurinkokin tulee elinkaarensa päähän ja laajenee nielaisten maapallon ennen hiipumistaan.

    • Anonyymi

      Ehkä Jumala odottaa, että sinäkin hylkäät todistajuuden ja tulet tuntemaan oikean kristinuskon.

    • Anonyymi

      Kenestäkään ei ole tullut jehovantotistajaa vartiotornia lukemalla.
      Se vaatii ns. rakkauspommituksen ja henkilökohtaisen manipuloinnin.

      Mutta vanha vartiotorni onkin kieltänyt pelkän Raamatun lukemisen.
      Sen mielestä se johtaa pimeyteen.
      Turusen kirjasta näet suoran sitaatin ja vartiotornin numero- ja sivutiedot

    • Anonyymi

      Kyllä se loppu sieltä vielä tulee. Valitettavasti se voi olla teille silloin myöhäinen hetki tehdä korjausliike synnillisestä elämästänne. Nimittäin Jeesus lupasi tulla kuin varas yöllä ennakkoilmoittamatta. Uskokaa… se päivä yllättää monet kuten Raamattu varoittaa. Se yllättää suuren osan myös aikamme nukkuvista kristityistä.
      Joten teistä kukin voi elää epäilyn tilassa mutta se voi koitua teidän kohtaloksenne kuten tapahtui Nooan ajan vedenpaisumuksessa.

      Ihmiset eivät uskoneet tuolloin että mitään vedenpaisumusta tulisi. Siispä keskityttiin jokapäiväisen elämän normaaleihin perusasioihin ja rutiineihin ja ehkä välillä käytiin pilkkaamassa ja ihmettelemässä Nooan perhettä heidän rakentaessaan valtavaa laivaa kuivalle maalle.
      Mutta kyllä se tuomion päivä sieltä kuitenkin tuli. Sitä odotettiin melko pitkään lähes 120 vuotta siitä hetkestä, kun Jumala ilmoitti siitä Nooalle.
      Jumala vieläpä antoi tarkat piirustukset eli rakennusohjeet, millaisen arkin hän halusi Nooan rakentavan.

      Jeesus varoitti jo omana aikanaan silloista juutalaista järjestelmää todetessaan ” muistakaa Nooan päiviä”.
      Tuon saman varoituksen rinnalkaistäyttymys tapahtuu siis meidän aikamme ihmisten silmien edessä, mutta ette tajua seurata aikamme merkkejä. Ikävä juttu teille. Mutta itseppä teette omat valintanne elämässänne ja vastaatte niistä Jumalan edessä. Olette vapaita tekemään omat ratkaisunne.

      • Anonyymi

        Tämä narratiivi siitä, kuinka Nooa yritti varoittaa ihmisiä tulvasta, ei löydy Raamatusta. Se on Vartiotornin luoma. Uuden maailman käännös on ainoa, joka ei käytä ilmaisua "he eivät tienneet" Jumalan tulvassa murhaamista ihmisistä. UMK kääntää jakeen muotoon "eivät kiinnittäneet huomiota", minkä voi helpommin kääntää piittaamattomuudeksi. Tämän kautta Vartiotorni rakentaa vertauksen, jonka mukaan järjestö on ikään kuin nykypäivän pelastava arkki ja todistajat ovat kollektiivisesti nykypäivän Nooa.
        Raamattu ei mainitse Nooan varoittaneen ketään vedenpaisumuksesta. Jumala osoittaa kiinnostusta ainoastaan Nooan ja hänen perheensä selviytymistä kohtaan: "Minä solmin liiton sinun kanssasi, ja sinun on mentävä arkkiin poikiesi, vaimosi ja poikiesi vaimojen kanssa." -1. Mooseksen kirja 6:18 (UMK)
        Miksi Nooa yrittäisi varoittaa ketään Jumalan kaavailemasta joukkomurhasta, mikäli Jumala on ilmoittanut Nooalle joukkomurhan olevan hänen tahtonsa? Nooa toimisi vastoin Jumalan suunnitelmaa, mikäli hän varoittaisi Jumalan tappolistalle joutuneita ihmisiä.

        Toinen ongelma on tässä, kuinka Jeesuksen pitäisi yllättää kuin varas yössä. Toisaalta Vartiotorni sanoo myös, että ennen viimeistä päivää pitäisi tapahtua jotain niinkin huomattavaa ja epätodennäköistä, että YK kieltää kaikki uskonnot. Jeesus ei tule ennen kuin YK on tehnyt tämän. On paradoksaalista kuinka jonkin asian pitäisi yllättää, jos sitä edeltäisi massiivisen epätodennäköinen tapahtuma.

        Kolmas juttu on ilmeisin: Tarina vedenpaisumuksesta on fiktiivinen.
        1. Siitä ei ole todisteita.
        2. Se on kokolailla tieteellisesti mahdoton.
        3. Hieman tutkimustyötä tekemällä tulet oppimaan, että Raamatun tulvatarina on lainattu selvästi vanhemmasta Gilghameshin tarinasta, jossa on pääpuitteissaan kerrottu sama tarina, mutta eri jumalilla (Enki) ja eri nimisellä selviytyjällä (Utnapishtim).

        Ainut mitä sinulle jää käteen, on tyypillinen kristittyjen pelonlietsontatemppu, joka tunnetaan nimellä "sitten näet". Muslimit käyttävät samaa pelottelutekniikkaa. Katsoin väittelyn ateistin ja muslimin välillä. "Kun aurinko nousee lännestä, silloin ymmärrät Islamin olevan totuus, mutta silloin se on myöhäistä sinulle", uhkaili muslimi. "Ok, soittele sitten, jos aurinko nousee lännestä", vastasi ateisti.


      • Anonyymi

        >> Nimittäin Jeesus lupasi tulla kuin varas yöllä ennakkoilmoittamatta

        Yllättäen kyllä, mutta hän lupasi myös että joitakin näistä olisi silloin vielä elossa.

        27 Ihmisen Pojan on näet määrä tulla Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa,+ ja silloin hän maksaa kullekin* hänen tekojensa mukaan.+ 28 Minä vakuutan teille, että tässä seisovien joukossa on muutamia, jotka eivät lainkaan maista kuolemaa ennen kuin näkevät Ihmisen Pojan tulevan valtakunnassaan.”+

        Vartiotorninkin seliselitys, sille ettei Jeesus tarkoittanutkaan sitä, mitä sanoi, on Seuraavan luvun alku. On vain niin, ettei kukaan puhuisi seuraavan viikon tapahtumista tyyliin: "Muutamat teistä ovat totisesti ensi viikolla vielä hengissä."

        1 Kuusi päivää myöhemmin Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja hänen veljensä Johanneksen ja vei heidät muista erilleen ylös korkealle vuorelle.+ 2 Siellä Jeesuksen ulkomuoto muuttui heidän edessään. Hänen kasvonsa loistivat kuin aurinko, ja hänen päällysvaatteensa tulivat kirkkaiksi* kuin valo.+


    • Anonyymi

      En minä kirjoittanut mitään sellaista jossa olisin maininnut, etteivät he tienneet. Joka tapauksessa on selvää että Nooan perhe uurasti saamansa tehtävän parissa siihen saakka, kun työ oli saatettu päätökseen.
      Sitä en voi tietää varoittiko Nooa aikalaisiaan, mutta ihhimilliseltä näkökannalta katsottuna olihan hänen pakko sanoa jotakin, jos naapurit ja muut jotka ihmettelivät suurta rakennushanketta kuivalla maalla sitä häneltä kysyivät. Ja se on varmaa että sitä häneltä kysyttiin, koska ihmiset ovat luonnostaan kiinnostuneita erilaisuudesta, . Varmasti reaktiot olivat monitahoisia.
      Mutta jokatapauksessa se ei muuta sitä tosi asiaa miksikään, että vain 8 sielua pelastettiin saarnasipa Nooa tai ei. Raamattu ei sitä meille kerro. Mutta piittaamattoman välipitämättömiä he olivat kuten toin esille aikaisemmassa tekstissäni.

      Entäpä sitten Jeesus? Hänen toteamuksensa vedenpaisumuksesta osoittavat kiistatta, että hän piti sitä todellisena tapahtumana. Miksemme mekin tänä aikana? Ei ole tässä nyt aikaa ja tilaa todistella vedenpaisumuksen historiallista luotettavuutta. Jokainen halutessaan löytää riittävät perusteet ja todisteet siitä surffatessaan internetissä. Onhan siellä paljon asiasta aineistoa eikä kaikki luotettava ole suinkaan jw.org sivustossa. Mutta se vedenpaisumuksesta, Minä ja Jeesus Kristus ainakin uskomme siihen. Se riittää meille.

      Ei kannata mennä asioiden edelle. Jeesus tarkoittaa juuri sitä mitä hän sanoo. Hänen tulemuksensa tapahtuu aikaan jolloin ihmiset eivät todellakaan voi sitä uskoa, että ops....Raamattuhan sanoi ihan oikein! Näin valitan tulee tapahtumaan. Tuo hetki on ajoitettu niin, että se yllättää sillä Jumala on aikojen, ajanjaksojen täsmällinen ajoittaja. Hän toimii aina juuri oikealla hetkellä.
      Miksi Jeesus muutoin olisi ottanut menneestä historiasta varoittavan esimerkin vedenpaisumuksesta aikansa juutalaiselle maailmalle, jota hän oli lähetetty pelastamaan jos kysymys ei olisi ollut todellisesta tapahtumasta?

      Mietitäänpä maailman globaalia uskonnollista kenttää. Israelin ja koko Lähi-idän poliittinen tilanne on täysin arvaamatonta. Mitä tahansa saattaa tapahtua jopa päivässä. Monissa tapauksissa konflikteissa joita käydään maailmassa on uskonnollinen syy yhteys. Niin on nytkin. Ne liittyvät lähes vääjäämättä uskontoon tai se on ainakin perustana pohjalla. Tälläkin hetkellä kaksi käynnissä olevaa suurempaa konfliktia ovat osaksi uskonnollisiakin, koska esimerkiksi toisen sotivien valtioitten osapuolet ovat ortodokseja jne. Yhdysvaltojen ja muiden Eu maiden hallinto tietää hyvin, että tuollaiset syvän uskonnolliset maat ja heidän fanaattisuutensa kuten Lähi-idässä, voivat olla vaikeita asioita maailman poliittisella näyttämöllä.

      Raamattu kertoo selvästi Ilmestyskirjassa, että poliittiset vallat kääntyvät kaikkia uskontoja vastaan joka tuntuu täysin uskomattomattomalta ja jopa mahdottomalta ajatukselta. Mutta monet epäilijät unohtavat yhden hyvin tärkeän elementin tuossa prosessissa. Jumala itse laittaa poliittisten tahojen mieleen tuon ajatuksen uskontojen kieltämisestä. Se ei ole pelkästään poliittista peliä EU:n ja muiden valtioitten välillä, vaan Jumalan hämmästyttävä ihme! Jumala ei ole koskaan valehdellut sanotaan Raamatussa. Siksi uskoni lepää annettuissa lupauksissa yhtä varmana kuin tietoisuuteni siitä, että huomenna aamulla on taas valoisaa ja uusi päivä koittaa.

      Lainaus:
      "Ainut mitä sinulle jää käteen, on tyypillinen kristittyjen pelonlietsontatemppu, joka tunnetaan nimellä "sitten näet". Muslimit käyttävät samaa pelottelutekniikkaa. Katsoin väittelyn ateistin ja muslimin välillä. "Kun aurinko nousee lännestä, silloin ymmärrät Islamin olevan totuus, mutta silloin se on myöhäistä sinulle", uhkaili muslimi. "Ok, soittele sitten, jos aurinko nousee lännestä", vastasi ateisti."

      Valitettavasti sinulle ei jää senkäänvertaa käteen elämästäsi mitä minulle saattaa jäädä....jos pelaan korttini oikein.
      Elät vain elämäsi, syöt, käyt vessassa , tuiotat tuhansia tonneja elämäsi aikana pelkästään jätettä kuormittaen ympäristöäsi, olet mukana työelämässä jotta saat särvintä ruokapöytääsi, vanhenet ja kuolet ilman toivoa mistään.
      Eräs kirjailija totesi, että kaikkein traagisinta mitä ajattelevalle modernin aikakautemme ihmiselle voi tapahtua on kuolla "ilman Jumalaa".
      Minulla on tarkoitus eläåmälle. Sinulla ei ole tarkoitusta koska et mahdollisesti usko edes Jumalaan vaan ateistisessa harhassasi uskot olemattomuuteen ja tarkoituksettomuuteen.
      Silloin hyväksyt elämän synkän tarkoituksettomuuden karman lakeineen eli synnyt, kasvat aikuiseksi, hankit ammatin, vanhenet, sinut laitetaan vanhainkotiin, rakkosi valskaa ja paskot housuusi, ruoka ei maistu ja kuolet. Minua odottaa täysin sama tällähetkellä, koska Jumalan lupaama uusi aikakausi ei ole vielä todellisuutta. Mutta....minulle Jumala on antanut toivon paljon paremmasta, mitä lyhyt elämä tässä todellisuudessa voi koskaan antaa.
      Ja jos kuolen, kuolemme jokainen, Jumala voi antaa ylösnousemuksen.

      • Anonyymi

        "Entäpä sitten Jeesus? Hänen toteamuksensa vedenpaisumuksesta osoittavat kiistatta, että hän piti sitä todellisena tapahtumana. Miksemme mekin tänä aikana?"

        Listasin jo syitä pitää tulvatarinaa fiktiona:
        1. Siitä ei ole todisteita.
        2. Se on kokolailla tieteellisesti mahdoton.
        3. Hieman tutkimustyötä tekemällä tulet oppimaan, että Raamatun tulvatarina on lainattu selvästi vanhemmasta Gilghameshin tarinasta, jossa on pääpuitteissaan kerrottu sama tarina, mutta eri jumalilla (Enki) ja eri nimisellä selviytyjällä (Utnapishtim).

        "Ei ole tässä nyt aikaa ja tilaa todistella vedenpaisumuksen historiallista luotettavuutta."

        Kyllä on. Yrität peloissasi vedota kiireeseen, ettei asiaa lähdettäisi tutkimaan kriittisesti. Mene tosiaan tutkimaan sinne internettiin ja lue hieman siitä Gilgameshin tulvatarinasta, niin näet Raamatun pihistäneen sen toisaalta. Tulvasta ei ole mitään uskottavaa tieteellistä näyttöä.

        "Miksi Jeesus muutoin olisi ottanut menneestä historiasta varoittavan esimerkin vedenpaisumuksesta aikansa juutalaiselle maailmalle, jota hän oli lähetetty pelastamaan jos kysymys ei olisi ollut todellisesta tapahtumasta?"

        Vaikka siksi että Jeesus ei tiennyt Nooan tulvatarinan olevan kevyt muunnelma vanhasta Gilgameshin kansantarusta ja että mitään tulvaa ei ollutkaan eikä Nooa ollut olemassakaan. Tai sitten Jeesus ei sanonut tulvasta yhtään mitään, vaan kirjoittajat ovat myöhemmin laittaneet sanoja Jeesuksen suuhun tukemaan haluamaansa narratiivia, jonka he halusivat Raamattuun luoda.
        Me kun emme yleisestikään voi vahvistaa Jeesuksen sanoneen yhtään mitään. Jeesus puhuu tulvasta Matteuksen evankeliumissa, joka on kirjoitettu n. 50 vuotta Jeesuksen kuoleman jälkeen. Matteuksen evankeliumin kirjoittaja on anonyymi eikä hän ollut paikan päällä todistamassa Jeesuksen puheita. Jeesuksen väitetyt sanomiset perustuvat huhupuheisiin toisen ja kolmannen osapuolien kautta, jotka yhtälailla ovat anonyymejä.

        "Jumala itse laittaa poliittisten tahojen mieleen tuon ajatuksen uskontojen kieltämisestä. Se ei ole pelkästään poliittista peliä EU:n ja muiden valtioitten välillä, vaan Jumalan hämmästyttävä ihme!"

        Ohhoh, oikein hämmästyttävä ihme. Niin kuin taikuutta, jolla voi kätevästi selittää mitä tahansa. Onko se sellainen samanlainen ihme kuin se muslimien lännestä nouseva aurinko, joka todistaa Islamin totuudeksi? Itsetietoisuutta sinulta ainakin uupuu, sillä pelaat täysin identtistä peliä kuin aiemmassa viestissäni mainitsemani muslimi.

        "Jumala ei ole koskaan valehdellut sanotaan Raamatussa."

        1. kuninkaiden kirja 22:22-23
        1. Mooseksen kirja 2:17

        "Valitettavasti sinulle ei jää senkäänvertaa käteen elämästäsi mitä minulle saattaa jäädä....jos pelaan korttini oikein."

        Tämä on käytännössä Pascalin peliteoria. Yhtälailla voidaan argumentoida, että sinun olisi peliteoreettisesti fiksumpaa uskoa johonkin toiseen uskontoon, johon kuulu entistä pahempi rangaistus siihen uskomattomuudesta. Muslimi voi siis tasavertaisesti sanoa, että sinulle jää käteen mustapekka, jollet käänny Islamiin.

        "Elät vain elämäsi, syöt, käyt vessassa , tuiotat tuhansia tonneja elämäsi aikana pelkästään jätettä kuormittaen ympäristöäsi, olet mukana työelämässä jotta saat särvintä ruokapöytääsi, vanhenet ja kuolet ilman toivoa mistään."

        Sovitaanko, ettei aleta teeskentelemään niin kuin tietäisimme toistemme elämistämme jotain ja alettaisi sen pohjalta rakentelemaan yksinkertaisia, karikatyyrisiä olkiukkoja? Minä en tee sitä sinulle, joten vastavuoroisesti varmasti kykenet samaan.

        "Sinulla ei ole tarkoitusta koska et mahdollisesti usko edes Jumalaan vaan ateistisessa harhassasi uskot olemattomuuteen ja tarkoituksettomuuteen."

        Minä en tiedä, mitä on tämä "ateistinen harha", mutta jälleen kerran: Jospa et spekuloisi ja alkaisi puolestani väittämään, mihin minä uskon. Väitteesi ovat nimittäin perättömiä.


      • Anonyymi

        Jos Jumala on olemassa, hän taitaa pitää kristittyjä enemmän ateisteista. Ateistit ovat helpompia ja tyytyväisempiä. He eivät koskaan pyydä ja anele Jumalalta yhtään mitään. He ovat tyytyväisempiä siihen mitä heille on annettu, eivätkä ole jatkuvasti kristittyjen tavoin ulisemassa, kuinka kaikki menee päin honkia ja kuinka tämä (Jumalan luoma) maailma saisi jo päättyä. Tämä annettu elämäkään ei tällaisenaan riitä, vaan pitäisi saada enemmän. Pitäisi saada elää ikuisesti. Nykyisen elämän voi yksinkertaistaa halventavasti siihen, että tässä on kyse syömisestä ja paskomisesta. Tämä elämä - joka ilmeisesti on lahja Jumalalta - on kuin kynnysmatto, johon voi pyyhkiä jalkansa. Nenäliina, johon voi niistää nenänsä. Ne jumalattomat, jotka ovat tyytyväisiä elämäänsä, ovatkin toivottomia ihmisiä, joiden elämässä ei voi olla tarkoitusta. Jonkinlaista iloa revitään jopa siitä, että nämä ihmiset tuhotaan jonain päivänä.

        En usko Jumalaan, mutta vitsailematta uskon vakaasti, että jos Jumala onkin olemassa, Hän on kristittyihin pettynyt. Jos kuoleman jälkeisiä palkintoja jaetaan, kristityt eivät ole jonon kärkipäässä.


    • Anonyymi

      Anonyymi 2024-04-23 11:29:32 "Kyllä se loppu sieltä vielä tulee."

      Siinä siteeraus vartiotornista. jonka loppuja löytyy esim. vuosilta 1914, 1925, 1942, 1975 ... ja joihin viitattaessa neuvoo vartiotorni juuri tuohon sitaattiin.

      Raamattu kertoo lopusta.

      Daniel 11:40 Mutta lopun ajalla Etelän kuningas iskee yhteen hänen kanssansa. Ja Pohjan kuningas käy tämän kimppuun vaunuilla ja ratsuilla ja monilla laivoilla,
      11:42 Ja hän ojentaa kätensä maita kohti; Egyptin maa ei ole säästyvä.
      11:43 Hän valtaa kulta- ja hopea-aarteet ja kaikki Egyptin kalleudet,

      Elikkä täytyy syntyä Pohjan kuningas. Hänellä on sitten mm. ratsuväkeä. Ja Pohjan kuningas ryöstää Egyptistä arvoesineet.

      Kun näin on tapahtunut, teidämme lopun ajan olevan käsillä.

      Miksi vartiotorni hoppuuttelee ?

      Siteerataan lehteä Valtakuntamme palvelus kesäkuu 1974:
      Nyt kun lopun aika on käsillä, on hyvä tapa myydä asuntonsa tai edes vähäisempää omaisuutta ja antaa rahat vartiotorniuskonnolle. Itse asiassa olemme kuulleet joidenkin jo niin tehneenkin.
      --------------


      Anonyymi 2024-04-23 14:11:59 " Nooan ... uurasti saamansa tehtävän parissa"

      UM on väärentänyt.

      Matteuksen 24:39:

      UM: He eivät kiinnittäneet huomiota siihen, mitä tapahtui, ennen kuin vedenpaisumus tuli ja pyyhkäisi heidät kaikki pois. Samanlainen tulee olemaan Ihmisen Pojan läsnäolo.

      KR92: Kukaan ei aavistanut mitään, ennen kuin tulva tuli ja vei heidät kaikki mennessään. Samoin käy, kun Ihmisen Poika tulee.

      1933/38: eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva.

      UM -käännöksessä on päädytty ratkaisuun, joka tukee Jehovan todistajien käsitystä siitä, että Nooa olisi saarnannut aikalaisilleen vedenpaisumuksesta. Näkemys on Jehovan todistajille tärkeä, sillä he pitävät sitä suoraan verrannollisena meidän aikaamme, kun he saarnaavat pelastuksesta muulle maailmalle. UM on ratkaissut ongelman antamalla ymmärtää, että ihmiset olivat ainoastaan välinpitämättömiä Nooan julistamiseen (”eivät kiinnittäneet huomiota”).
      Muut käännökset kuitenkin toteavat suoraan, ettei ihmisillä ollut mitään käsitystä koko vedenpaisumuksesta ennen kuin se tuli. Tämä oli ristiriidassa Jehovan todistajien näkemyksiin nähden, joten se piti muuttaa.

    • Anonyymi

      ”Elät vain elämäsi, syöt, käyt vessassa , tuiotat tuhansia tonneja elämäsi aikana pelkästään jätettä kuormittaen ympäristöäsi, olet mukana työelämässä jotta saat särvintä ruokapöytääsi, vanhenet ja kuolet ilman toivoa mistään.”

      •Sovitaanko, ettei aleta teeskentelemään niin kuin tietäisimme toistemme elämistämme jotain ja alettaisi sen pohjalta rakentelemaan yksinkertaisia, karikatyyrisiä olkiukkoja? Minä en tee sitä sinulle, joten vastavuoroisesti varmasti kykenet samaan.

      Vastaus:
      Ajatukseni oli yleistys eikä tarkoitus ollut suinkaan puhua sinun elämästäsi. Sanomani pitää edelleen paikkansa meistä kaikista ihmisistä. Vanhenemme, tuotamme jokainen jätettä, hankimme ammatin, ehkä perheen ja kuolemme pois. Siinäkö siis kaikki mitä itsekullekkin jää käteen? Tämähän koskee meitä kaikkia eikä ollut läpivalaisu sinun elämästäsi.

      "Sinulla ei ole tarkoitusta koska et mahdollisesti usko edes Jumalaan vaan ateistisessa harhassasi uskot olemattomuuteen ja tarkoituksettomuuteen."

      •Minä en tiedä, mitä on tämä "ateistinen harha", mutta jälleen kerran: Jospa et spekuloisi ja alkaisi puolestani väittämään, mihin minä uskon. Väitteesi ovat nimittäin perättömiä.

      Vastaus;
      Niin enhän tiedä uskotko Jumalaan vai oletko kenties ateisti tai mikä on elämän katsomuksesi. En suinkaan anteeksi jos niin ajatelit, kyseenalaista sinun uskoasi mitenkään tai elämänkatsomuksellista mallinustasi. Se ei ollut tarkoitukseni.
      Mutta yleensä ottaen kristitty uskova luottaa Raamatun ilmoitukseen asioista ja tapahtumista. Jos et usko vedenpaisumukseen niin inhimillinen johtopäätös jokaisella saattaa luonnollisesti olla ja onkin,, ettei henkilö usko Jumaaan ja Raamattuun.
      Asiat jotka toin esille olivat siis yleisellä tasolla tarkoittavia ei sinun elämästäsi läpivalaisu.

      Ja sekin on totta, jos rupean esittämään argumentteja vedenpaisumuksesta puolesta ja vastaan, niin valitettavasti kirjoituksesta tulee hallitsemattoman laajapintainen, sillä asiaa ei voi käsitellä pintapuolisesti tai muutamalla hassulla virkkeellä.
      Lisäksi yleinen tosiasia on ettei ihmiset jaksa lukea pitkiä selontekoja. Kysymys ei siis ollut halusta vaan puhtaasti käytännön syistä.

      Ja uskon että olet hyvin perehtynyt aiheeseen esimerkiksi Gilgam,eshiin. Hiljattain muuten tuli National geographic kanavalta dokumentti, jossa käsiteltiin kiinnostavasti m,yös vedenpaisumustarinaa ja mainittiin myös Gilgam,eshi.
      Raamatun kirjoittajat yleisesti tiedetään nimeltä jolloin he eivät voi olla anionyymi kirjoittajia kuten totesit.

      Oletko kenties tutustunut Imestyskirjan lopun aikaa koskeviin profetioihin, joissa tulee selvästi esille se, että Jumala on kirjoituttanut ihmiskunnan historian ääriviivat etukäteen alusta sen loppuun,, Maallinen historia todistaa Raamatun pitäneen paikkansa mainitessaan esimerkiksi seitsemän maailmanvaltaa, jotka ovat viimeisten 6000 vuoden aikana olleet hallitsevassa asemassa, Kaikista niiistä' on löydetty vahvat argelogiset todisteet kaivauksissa.

      On erittäin jkiinnostavaa mitä Raamattu tarkoittaa esimerkiksi suurella babylonilla? Se liittyy maailman uskontoihin, jotka kuten aikaisemmin totesin tullaan poliittisten tahojen kautta hävittämään ja Jumala vaikket sitä uskonujtkaan saa sen aikaan. En tietenkään sitä pysty sinulle todistamaan. Mutta Raamatusta löydät todisteet jos tutkit sitä avoimin mielin.
      Maailman uskonnot ovat kokonaisuudessaan verivelkaisia vuodattaessaan lukemattomien ihmisten verta sodissa. Tälläkin hetkelllä kaksi ortodoksista valtiota ja niiden jöäsenet tappavat toisiaan kuvitellen Jumalan olevan heidän puolellaan.
      Kirkkojen tuhatvuotinen historia on yksi pahimmista teurastus näytöksistä. Lue Internetistä hakusanalla RISTIRETKET, INVISITIO, USKONSODAT jne. Tässä olivat syyt miksi Jumala ei hyväksy suurinta osaa maailman nimikristillisistä uskonnoista vaan tulee tulevaisuudessa lopettamaan tälläisen väärän usonnollisen palvointajärjestelmän, jotka ovat kaikkea muuta kuin ihmiskuntaa rakkauden siteessä yhdistäviä. Hyvää kevään jatkoa sinulle ja kiitos mielipiteistäsi. Toit esille ja perustelit ne asiallisesti.

      • Anonyymi

        "Hiljattain muuten tuli National geographic kanavalta dokumentti, jossa käsiteltiin kiinnostavasti m,yös vedenpaisumustarinaa ja mainittiin myös Gilgam,eshi."

        Kannattaa varmasti lukea hieman syvällisemmin Gilgameshin tulvatarinasta. Uskontotutkijoiden keskuudessa on selviö, että Raamattu on lainannut Nooan tulvatarinan Gilgameshista. Ei vaadi korkeaa koulutusta ymmärtää miksi, sillä tapaus on ilmeinen, kunhan vain viitsii lukea. Tämä tietenkin tekee Nooasta käytännössä fiktiivisen hahmon. Kysymykseksi jää, haluaako ihminen hyväksyä todisteet vai ummistaa silmänsä niille. Hyvä kuitenkin muistaa, että riippumatta siitä, mitä päänsä sisällä haluaa uskoa, Nooan arkki -tarinaa ei kannata tuputtaa ihmisille historiallisena faktana, sillä sitä ihan oikeasti ei tapahtunut.

        "Raamatun kirjoittajat yleisesti tiedetään nimeltä jolloin he eivät voi olla anionyymi kirjoittajia kuten totesit."

        Kyllähän tiesit, että evankeliumin kirjoittajien nimet eivät ole Markus, Matteus, Luukas ja Johannes? Me emme tiedä, keitä nämä ihmiset ovat. Tiedämme heistä sen verran, että he eivät ole silminnäkijöitä eivätkä Jeesuksen elämän todistajia. Tiesithän myös sen, että monilla Raamatun kirjoilla on useita kirjoittajia, vaikkeivat tekstit tätä mainitsekaan? Me emme useinkaan tiedä, keitä he ovat. Esim. Danielin kirja ei ole Danielin yksin kirjoittama, vaan sillä on useitakin kirjoittajia. Danielin kirja on myös todellisuudessa satoja vuosia nuorempi, kuin se antaa ymmärtää. Sillä se saa monet profetiansa oikein, sillä ennustukset on kirjoitettu tapahtuneiden jälkeen. Tämä on yleisesti hyväksytty tosiasia Raamatun tutkijoiden keskuudessa.

        "Oletko kenties tutustunut Imestyskirjan lopun aikaa koskeviin profetioihin, joissa tulee selvästi esille se, että Jumala on kirjoituttanut ihmiskunnan historian ääriviivat etukäteen alusta sen loppuun."

        Tiesitkö sinä sen, että Ilmestyskirjaa pidetään yleisesti väärin ymmärrettynä? Se nähdään monin paikoin poliittisena dokumenttina, jonka Neron tyriannian alla eläneet kristityt sisupäissään kirjoittivat. Rooman valtakunta ja sen keisari sapettivat kristittyjä. Kirjan pedon sanotaan olevan viittaus Neroon. Tietenkin meillä on sekin, että Ilmestyskirja pääsi mukaan Raamattuun vain niukin naukin. Kirjaa pidettiin niin höyrypäisenä jopa muinaisten kristittyjen keskuudessa. Mitään todisteita meillä ei ole siitä, että Ilmestyskirjassa olisi Jumalan sanaa. Lähtökohtaisesti se on kokoelma ihmisten väittämiä.

        "On erittäin jkiinnostavaa mitä Raamattu tarkoittaa esimerkiksi suurella babylonilla? Se liittyy maailman uskontoihin, jotka kuten aikaisemmin totesin tullaan poliittisten tahojen kautta hävittämään ja Jumala vaikket sitä uskonujtkaan saa sen aikaan. En tietenkään sitä pysty sinulle todistamaan. Mutta Raamatusta löydät todisteet jos tutkit sitä avoimin mielin."

        Sinulla on virheellinen ymmärys siitä, mikä on todiste. "Minä väitän, että X tulee tapahtumaan" ei ole todiste, koska mitään ei ole tapahtunut. Sinua ei voida pidättää ja väittää, että todisteetkin löytyvät, koska sinä tulet joskus tulevaisuudessa surmaamaan ihmisiä. Tämä on väite, ei todiste. Sinä et ole tehnyt mitään.


    • Anonyymi

      Vihan Aika 980-1470
      Lopun Aika 1470-1960
      Lopun hetki 1960-2043
      Viimeinen päivä 2043-???

      Danielin kirjan 11. Ja 12. Luku kertoo Lopun läsnäolon ja 7. Luku Jumalan valtakunnan saapumisen.

    • Anonyymi

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍

      😍 K­u­u­­­m­a­­t­­­ ­t­­y­t­­­ö­­t­ ­­o­­d­­o­­­t­­­t­­­a­v­­­­a­­t­­­ ­­s­­i­­­n­u­­­a­­ -> https://nbw.fi/sexygirls?18375428

      🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 134
      3843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      107
      3497
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      18
      2493
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1446
    Aihe