Vain kuusi päivää

"Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on, mutta seitsemännen päivän hän lepäsi. Sen vuoksi Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen." (2. Moos. 20:11)
Yllä lainatussa Raamatun kohdassa Jumala itse vahvistaa luoneensa kaiken kuudessa päivässä. Sana "sillä" (hepreaksi "ki") viittaa siihen, että luomisviikko on työviikon perusta ja näin ollen koostui 24-tuntisista päivistä. Luomiskertomuksessa Jumala toteaa joka ainoan päivän kohdalla, että tuli "ehtoo" ja tuli "aamu". Aivan kuin Jumala olisi halunnut tehdä niin päivänselväksi kuin mahdollista, että kyse on tavallisista 24 tunnin päivistä.
Riittääkö 24 tuntia?
Jumala loi kasvit kolmantena päivänä. Eivätkö ne kuitenkin tarvitse kasvaakseen yli 24 tuntia? Raamattu ei kuitenkaan sano, että Jumala olisi kasvattanut ne siemenestä alkaen, vaan hän kykeni hyvin luomaan kasvit jo valmiiksi täysikasvuisiksi. Jumalan ei myöskään tarvinnut vaihtaa Aadamin vaippoja, sillä Jumala loi hänet täysikasvuiseksi mieheksi.
Tähdet ja taivaankappaleet luotiin neljäntenä päivänä. Etäisimmät niistä ovat nykytulkinnan mukaan 13,8 miljardin valovuoden päässä meistä. Jos tulkinta on oikea, niin miten voimme nähdä kaukaiset tähdet? Professori John Hartnett on luonut teorian, jonka mukaan tämä on mahdollista ajan suhteellisuuden takia. Luomisviikon neljäntenä päivänä Jumala levitti taivaat (taivaiden levittämisestä puhuu esim. Jes. 40:22), jonka seurauksena aika hidastui maapallolla vähempään kuin miljardisosaan (avaruuden ääriin verrattuna). Näin universumin ulkolaidoilla on voinut kulua miljardeja vuosia samalla, kun maapallolla vierähti vain 24 tuntia ja voimme nähdä miljardien valovuosien päässä olevat tähdet. (Alkuräjähdysteoriaan uskovat joutuvat ylittämään valon nopeuden ratkaistakseen maailmankaikkeuden horisonttiongelman.)
Ensimmäisen ihmisen, Aadamin, kerrotaan nimenneen kuudentena päivänä kaikki eläimet. Tarkemmin ottaen vain karjaeläimet, linnut ja nelijalkaiset eläimet - ei merieläimiä tai hyönteisiä. Aivokapasiteettinsakin puolesta täydelliselle Aadamille tällainen nimeäminen ei ollut yli-inhimillinen suoritus.

5

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mutta mitään todisteita sinulla ei tälle että juuri sinun pyllistämä jumala olisi luonut yhtään mitään. Joten maailma on voinut ihan hyvin tulla sotkan munasta.

      • Anonyymi

        Eiköhän Artsin tapauksessa kyse ole pikemminkin jumalan kumartamisesta. Pyllistäminen olisi enemmänkin halveksunnan osoittamista, enkä jaksa uskoa, että Artsi osoittaisi halveksuntaa jumalaansa kohtaan.

        Toisaalta taas kumartelemalla jumalaansa Artsi tulee samalla pyllistäneeksi muille...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän Artsin tapauksessa kyse ole pikemminkin jumalan kumartamisesta. Pyllistäminen olisi enemmänkin halveksunnan osoittamista, enkä jaksa uskoa, että Artsi osoittaisi halveksuntaa jumalaansa kohtaan.

        Toisaalta taas kumartelemalla jumalaansa Artsi tulee samalla pyllistäneeksi muille...

        Eikö muka nuoren maan kreationismi ole Raamatun Jumalan halventamista?
        Vaikea sanoa mikä muu saa ihmiset kauemmaksi tuosta uskosta.


    • Anonyymi

      Arto on älyllisesti lapsen tasolla ja ei voi muutenkaan henkisesti hyvin.

    • Anonyymi

      Ei, olet väärässä. Sotkan munastahan se sai alkunsa. Näin on kirjoitettu!

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe