Malmin seurakunnan kirkkoyössä lapset kisasivat velhotietoudessa ja loivat omia loitsuja

Anonyymi-ap

Siis evlut kirkossa!
Eikö ole enää mitään rajaa mihin evlut kirkko ei ryhtyisi eksytyksessään?

”Malmin seurakuntaan kuuluva Tapanilan kirkko muuttui kuulemma viime viikonloppuna Tylypahkaksi, sillä varhaisnuoret viettivät siellä Potter-kirkkoyötä. Malmin seurakunnan Facebook-sivujen mukaan ohjelmassa oli velhokisa, jossa testattiin lasten velho- ja Potter-tietämystä. Lisäksi askarreltiin tupakortteja ja luotiin omia loitsuja. Iltahartauskin kuului kirkkoyön ohjelmaan, siinä yhdessä lasten kanssa valmisteltiin esirukous Talon messuun.

Varhaisnuorten kikkoyö herätti runsasta keskustelua Malmin seurakunnan Facebook-sivuilla. Kommenteissa ihmeteltiin muun muassa, miksi seurakunta järjesti noita- ja velhotapahtuman, sillä kieltäähän Raamattu selkeästi kaiken noituuden.

Kirkkoherra Elina Perttilä vastasi ihmettelyihin näin:
”Olen tietoinen siitä keskustelusta, jota kristittyjen kesken on käyty Harry Potterista. Joidenkin mielestä kyseinen satu on noituutta ja sellaisena haitallista ja vältettävää, kuten tässäkin keskustelussa jotkut kommentoijat ajattelevat. Toiset kristityt taas ajattelevat, että Potter on nimenomaan satu, ja muiden satujen tavoin sen luomaan maailmaan voi upota, siitä voi nauttia ja sen kautta voi käsitellä monia iloisia ja haastaviakin asioita.
Minä edustan itse tätä jälkimmäistä ajattelutapaa, ja sen vuoksi en näe ongelmaa siinä, että lasten tapahtumassa liitytään heille tuttuun teemaan ja jatketaan leikkiä sen pohjalta.”


Ottamatta kantaa siihen, edustaako Potter noituutta vai onko kyse puhtaasti sadusta, näen että seurakunta on valinnut kirkkoyön teeman epäviisaasti. Vaikka kirkkoyössä leikinomaisesti laadittaisiin omia loitsuja ja leikittäisiin noitia ja velhoja, kyse on kuitenkin termeistä, jotka liittyvät maailmaan, jota on syytä varottava. On olemassa todellista noituutta, loitsuja, kansanuskomuksia ja uushenkisyyttä. Kyse on pakanauskonnollisuudesta ja sillä ei ole mitään tekemistä kristinuskon kanssa, vaan enemmänkin muiden valtojen ja voimien kanssa. Voimien, jotka eksyttävät ihmisen. Ehkä kyse on siitä, ettei ymmärretä henkivaltojen todellisuutta.

Usein seurakunnan lapsityössä ollaan hyvin varovaisia sen suhteen, mitä lapsille saa opettaa Raamatusta ja Jumalasta. Pelätään, että tulee sanomista, jos lapselle opetetaan esimerkiksi kadotuksesta, synnistä ja Jumalasta pahan voittajana. Siksi onkin erikoista, ettei mikään kello kilkata, kun lapsen maailmaan tuodaan noidat, velhot ja loitsut ikään kuin satuolentoina. Eivätkö ne juuri edusta jotain sellaista, mikä on pelottavaa?

Sinänsä on hyvä, että seurakunnissa ollaan luovia ja yritetään keksiä erilaisia uusia teemoja ja kiinnostavia sisältöjä lasten ja varhaisnuorten tapahtumiin. Jospa Raamatun kiehtovista kertomuksista voisi ammentaa enemmän sisältöä näihin tapahtumiin. Toivon, että rohkeammin luotettaisiin Jumalan sanaan, lupauksiin ja kristinuskon rikkauksiin, eikä lähdettäisi merta edemmäksi kalaan. Toki myös ajassa eläviä teemoja kannattaa hyödyntää, mutta kyseenalaisia rajapintoja kannattaa kuitenkin välttäää.”

11

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onhan evlut kirkossa jo joogaa, meditaatiota jne…..

      • Anonyymi

        Niin, monia keinoja on yritetty käyttää, mutta olette edelleenkin vain umpi unessa.


    • Anonyymi

      "Eikö ole enää mitään rajaa mihin evlut kirkko ei ryhtyisi eksytyksessään? .... Toivon, että rohkeammin luotettaisiin Jumalan sanaan, lupauksiin ja kristinuskon rikkauksiin, eikä lähdettäisi merta edemmäksi kalaan. "

      Tässähän on kyse paluusta juurille. Kristinusko perustuu kirouksiin Paavalin lukemana:

      Gal."3:13 Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu"

      1.Korinttolaiskirje:

      "12:3 Sentähden minä teen teille tiettäväksi, ettei kukaan, joka puhuu Jumalan Hengessä, sano: "Jeesus olkoon kirottu", ja ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä."

      "16:22 Jos joku ei pidä Herraa rakkaana, hän olkoon kirottu! Maran ata.
      Galatalaiskirje:"

      "1:8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu."

      "1:9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu."

      "3:10 Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee".

      Kirouksia ovat muinoin lukeneet vain velhot ja noidat.

      "Kirouksia ovat muinaisina aikoina langettaneet toisen ihmisen päälle vain maagit ja noidat. Keskiajalla alettiin uskoa myös tavallisten ihmisten ääneen lausumien kirousten saavan paholaisen tai demonit liikkeelle.[1]

      Jotkin seurauksiltaan vakavat kiroukset jouduttiin valmistelemaan perusteellisesti, ja niihin tarvittiin erikoisia välineitä. Kirousten vaikutusaika on vaihdellut muutamasta päivästä tuhansiin vuosiin.[1]"

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kirous

      Lopettakaa luulemasta ja kuvittelemasta ja lukekaa se Raamattunne.

      • Anonyymi

        Paavalin lukema kirous Jeesuksen päälle on ollut voimassa nyt 2000 vuotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paavalin lukema kirous Jeesuksen päälle on ollut voimassa nyt 2000 vuotta.

        Miksi te ette koskaan ole huolissanne tästä? Onko teidätkin kirottu ja noiduttu?


    • Anonyymi

      Evlut haluaa olla sekä Kristuksen kirkko että kansankirkko, joten kansa saa sitten leipää, mutta myös sirkushuveja.

      • Anonyymi

        Minä tiedän, että velho on teidät noitunut - ja seuraavaksi kirkon pitää lisätä velhotietoutta lasten avulla, että miten teidän kirous puretaan.

        Gal."3:13 KRISTUS on lunastanut meidät lain KIROUKSESTA, kun hän tuli KIROUKSEKSI meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "KIROTTU on jokainen, joka on puuhun ripustettu"

        Noidat ja velhot lukevat kirouksia ja Kristus on kirottu kristinuskossa kiroukseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä tiedän, että velho on teidät noitunut - ja seuraavaksi kirkon pitää lisätä velhotietoutta lasten avulla, että miten teidän kirous puretaan.

        Gal."3:13 KRISTUS on lunastanut meidät lain KIROUKSESTA, kun hän tuli KIROUKSEKSI meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "KIROTTU on jokainen, joka on puuhun ripustettu"

        Noidat ja velhot lukevat kirouksia ja Kristus on kirottu kristinuskossa kiroukseksi.

        Lisäystä - aivan loistava idea seurakunnalla! Jos kukaan, niin lapset keksivät, että miten kirous voidaan purkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäystä - aivan loistava idea seurakunnalla! Jos kukaan, niin lapset keksivät, että miten kirous voidaan purkaa.

        Onhan tämä vähän karmea ajatus, että lasten on nyt keksittävä pelastus, jotka pääosin tällä velhoudella ovat olleet se uskovaisten julma hyväksikäytön kohde.


    • Anonyymi

      Ja toisaalla on lueteltu kristinuskon ongelmat - ne ovat homous, avioliittokäsitysten erot, Päivi Räsänen ja liberaalit, kun vaan ne saataisiin kuriin, niin kaikki olisi hyvin. Niinkö?

    • Anonyymi

      Potter pelkkää satua ja sitä voi käyttää lasten tapahtumissa .

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe