Ylen sensuuri ärsyttää

Anonyymi-ap

Jouduin tänään aamulla Ylen sensuuripolitiikan kohteeksi, taas, kirjoitettuani asiallisen kommentin "Länsi on pelokas eikä tiedä, miten haluaisi sodan päättyvän – ja siksi Ukraina on nyt pahassa paikassa" juttuun. Aluksi kommenttini julkaistiin mutta noin puolen tunnin tai tunnin kuluttua se oli poissa. Ylen jälkisensuuri siis iski. Syytä poistolle Yle ei tietenkään ikinä kerro, ne kun eivät kestäisi päivänvaloa.

Itse epäilen syyksi sitä että kommentti oli heti ensimmäisessä viestiketjussa ja olen huomannut että Yle poistaa herkemmin kaikki sotaan tai Natoon liittyvät kriittiset kommentit jos ne sijaitsevat kommenttipalstan alussa. Laitoinkin äsken saman kommentin uudelleen ja nyt jos se julkaistaan niin se menee loppuun ei mihinkään olemassa olevaan ketjuun.

En tiedä ketkä piilottelevat tämän Ylen sensuurin takana mutta siihen olisi hyvä saada enemmän selkoa, koska media käyttää kommenttipalstoja esittääkseen kansalaismielipiteen ja sehän ei ole totta jos asiallisia kommentteja sensuroidaan niiden sisällön takia, jolloin jätetään vain haluttu mielipide esiin. Itse syytän mielessäni jutun kirjoittajaa, koska en tiedä kehen muuhunkaan syytöksen kohdistaisin. Olisi mielenkiintoista kuulla onko muilla kokemuksia sensuurin kohteeksi joutumisesta ja kohdistuuko ne jonkin tietyn toimittajan juttuihin?

Yle on kyllä tehnyt helpoksi kommenttien ilmiannon "Ilmoita asiaton viesti" toiminnolla mutta miksei siellä ole "Ilmoita asiaton sensurointi" -toimintoa. Valvooko näitä nimettömiä sensuroijia edes kukaan?

Kokonaisuudessa Yle on rajusti supistanut niiden artikkeleiden määrää joissa kommentointi on ylipäätään sallittu, mitä ei sitäkään ole perusteltu mitenkään. Taitaa koko sensuurikesksutelu olla vaivaannuttava asia medialle koska en muista yhtään artikkelia joka olisi käsitellyt kommenttipalstoja ja niiden julkaisupolitiikkaa tai siis oikealta nimeltään sensuuripolitiikkaa.



Alla sensuroitu kommenttini kokonaisuudessaan sellaisena kuin sen Ylelle lähetin:
"Lännen puolelta tämän sodan päämäärät ovat alusta asti olleet kummallista unelmahöttöä ja suoranaista valehtelua. Venäjän päämäärä taas on ollut selvä alusta asti, estää Ukrainan Nato-jäsenyys.

Lännen johtajat tekivät virheen kun eivät suostuneet Venäjän pyyntöön estää Ukrainan Nato-jäsenyys. Satojatuhansia ihmishenkiä, haavoittumisia ja muita vammautumisia olisi voitu välttää kummaltakin puolelta tällä yksinkertaisella toimella. Ainoa joka uskalsi tämän sanoa oli erotettu Saksan laivaston komentaja. Sen sijaan lännen johtajat käynnistivät totalitaarisen Venäjän demonisoinnin ja yllyttivät Ukrainaa sanomalla sen pystyvän panemaan kampoihin - tapelkaa saatte tupakkaa strategia siis.

Demonisointiin ja samalla oman toiminnan oikeutuksen hehkutukseen kuului, että joka toinen päivä eri EU-johtajat väittivät, että Venäjä hyökkää milloin mihinkin maahan jos ei sitä nyt aseellisesti pysäytetä. Rauhasta ei yksikään puhunut. Media oli täynnä ns. "asiantuntijoita", jotka tiesivät Putinin aatokset ihan vaan koska väittivät olevansa "asiantuntijoita" - ja media uskoi ellei suorastaan yllyttänyt heitä. Suomen media on toiminut tässä suorastaan hysteerisesti vai pitäisikö sanoa uudelle isännälle alisteisesti.

Koko ajan tämä sota on ollut enemmänkin USA:n militaristeille alisteisen EU-eliitin lietsoma sota, koska ei tämä tukeminen ole kansan riveistä lähtöisin vaikka se sen heikentyneinä sosiaali- ja terveyspalveluina tulee sen maksamaan, joten jos Ukraina häviää tämän sodan niin se on ennen muuta EU-eliitin häviö. USA on jo selvä voittaja, onhan se saanut euroopan uskomaan sotahysteriaan, katkaisemaan suhteensa Venäjään ja luotua Venäjälle vihamielisen maan(maat) sen naapuriin, ja mikä tärkeintä tekemään euroopan täysin riippuvaiseksi itsestään."

18

500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ylen sananvapausohjelma tuli ja heti alkujuonnossa toimittaja sanoi että kysymyksiä tuli ylivoimaisesti eniten juuri kommentointiin liittyen. Kuitenkin ohjelmassa asiaa käsiteltiin heti alussa ja kaikista vähiten vain pari minuuttia. Tehtiin siis toimituksellista valinta siitä miten saadaan tärkein asia piilotettua liirunlaarumin taakse.

      Ei kai kenellekään muulle tule mieleen kutsua urheilutoimittajaa vastaamaan aiheeseen sananvapaudesta kuin sille joka haluaa peitellä tätä tärkeää asiaa.

    • Anonyymi

      Ylen sananvapausohjelma (Areena 2.5.2024 klo 10:00) oli kuin neukkulan TV:ssä aikoinaan. Siinä näyteltiin hyvin harjoiteltu näytelmä, jonka vuorosanat olivat kaikkien asianosaisten tiedossa etukäteen. Ohjelmassa Ylen oma toimittaja "haastatteli" Ylen johtoa. Tärkeimmäksi sananvapausasiaksi Ylen johto taisi kokea sen saako Tappara mediassa likaa kannatusta vai liian vähän, koska sen puimiseen he käyttivät eniten aikaa. Vähiten aikaa käytettiin aiheeseen, jota yleisö piti tärkeimpänä lähetettyjen ennakkokysymysten perusteella - uutisten kommentoinnin sensurointi ja manipulointi.

      Itsekehua jatkettiin oikein artikkelin muodossa. Aluksi artikkelia ei voinut kommentoida mutta sitten tajusivat että eihän se ole sananvapautta jos vain he itse saavat puhua ja olivat avanneet artikkeliin kommentoinnin. Tosin sinne oli hyväksytty vain yksi kommentti, jonka jälkeen kommentointi suljettiin.

      https://yle.fi/a/74-20086500

    • Anonyymi

      Vastaan tähän ketjuun koska mikään muu media Suomessa kuin Iltalehti ei ole uutisoinut Robert Ficon ensimmäistä puhetta ampumisen jälkeen, niin minusta asian tärkeydestä johtuen tämä aihe vaatii kommenttia (ja Iltalehtikin laittoi kommentoinnin äkkiä kiinni, johtuiko "vääristä mielipiteistä", jollainen omanikin luultavasti oli koska sitä ei julkaistu.). Myöskin Yle sensuroi tämän viestin.

      No niin asiaan, katsoin Ficon fb-sivuilta videon ja täytyy sanoa, että mielenkiintoinen ja fiksu heppu tämä Fico. Jos olisi täällä esim. demareiden johtajana niin äänestäisin, vaikka muuten en enää aiokaan äänestää demareita Marinin valehtelujen ja Lindtmanin oikeiston nuoleskelun jälkeen. Tuo huomio "yhden totuuden toitottamisesta" sopii kyllä Suomen mediakenttään täydellisesti, josta tämä "Ficosta vaikeneminenkin" Suomen mediassa kertoo.

      Huolestuttavaa on vasemmiston lähteminen mukaan tähän militarismin ihannointiin, se kun ei ikinä tule palvelemaan vasemmistoa vaan päinvastoin rahat siihen otetaan sosiaaliturvasta, kuten hallituksen "säästöistä" näkyy. Ei ne rahat aseisiin taivaasta tipahda. Ursulan vierailu kokoomuksen vaaliveturina ja varaukseton kannatus varojen siirtämiseksi sosiaalupalveluista militarismiin kertoo kyllä kaiken kenen etuja tämä epädemokraattisesti valittu nainen ajaa.

    • Anonyymi

      Pitääpä laittaa tähän ruikuttajien jatkoksi oma pillitykseni:
      tänään 11.6 Yle julkaisi jutun lihansyönnistä jossa jo otsikossa oli ihmettelevä ja toruva sävy, kun opiskelijat söivät lihaa joka päivä.

      No minä kirjoitini, myönnän toki, ohi aiheesta ja se voi olla syy miksi kommenttiani ei julkaistu. Ohitus koski ylen kansalaiskasvatusta, eli yle kertoo kansalle miten pitää elää, syödä, nukkua ja kohta varmaan miten naidaan. No, tässä tekstini, jota ei siis julkaistu kommenttina:

      "Eipä tässä ole asiana mitään sellaista, mitä joku ei olisi jo sanonut. Paheksun kovasti toimittajan otsikoinnin sävyä.

      Siitä heräsi kuitenkin ajatus vaikuttamisesta. Tottakai yle valtakunnallisena toimijana pyrkii vaikuttamaan poliittisiin, eettisiin, kultuurillisiin ym arvoihin, muokaten kansalaisten käsityksiä joko toimittajan, toimituksen, tai määräävien poliittisten toimijoiden suuntaan.

      Uimahallin saunassa juuri aamulla oli juttua miesporukalla, että nyt uutiset ovat aivan eri sävyisiä kuin esim kaksi vuotta sitten ja se näkyy myös Ylen toiminnassa. Paljon jyrkempiä, toisaalta täysi linjanmuutos esim kaivostoimintaan, on haudattu hiljaisuuteen asioita joista ennen toimittajat kertoivat pari kertaa viikossa.

      Niinpä, kyllä Yleen vaikutetaan myös ulkoapäin, jotta yle vaikuttaa kansan totuus-käsityksiin ja mielipiteisiin. Tämä on ok, mutta se pitää jokaisen tiedostaa. Eräät poliittiset ryhmäthän ovat nostaneet jo ylen rahoituksenkin puheenaiheeksi kun eivät ole mielestään saaneet ääntään kuuluviin. Näin se maailma kiertää radallaan tänäkin päivänä…"

      Siis menin ohi aiheen kovasti enkä ihmettele miksi ei julkaistu, mutta sainpahan sanottua...

      • Anonyymi

        Ei kannata syyttää itseään siitä jos Yle sensuroi kirjoituksesi. Yle ei kerro syitä sensuroinnilleen, joten niiden arvaileminen ei ole järkevää. Syyllinen on kaikissa tapauksissa Yle, eikä sen toiminta ole puolusteltavissa ennen kuin se kertoo syyn toimilleen.


    • Anonyymi

      Yle sensuroi taas ja tällä kertaa koko viestiketjun.

      Laitoin alla olevan kommentin juttuun:

      https://yle.fi/a/74-20101184
      Heikki Hiilamon kolumni: Venäjämielinen journalismi kammottaa mutta sytyttää epäilyn myös lännen tiedonvälityksestä.

      Laitoin kommentin vastaukseksi ensimmäiseen kommentiin ja se ehti olla julkaistuna ehkä kolmisen tuntia.

      Kommenttiin tuli yli 30 tykkäystä ja toistakymmentä vastausta puolesta ja vastaan. Sitten kommenttini hävisi samoin kuin kaikki siihen tulleet vastauksetkin. Syyksi epäilen sitä että se oli liian näkyvällä paikalla kommenttiketjun alussa ja vastausten poistoksi sitä että niissä oli kommenttini siteerattuna eli nekin piti poistaa vaikka olisivat olleet kriittisiä. Sensurointiin kun lähtee niin sensuroitavaa riittää.

      Tässä kommenttini:

      Kovasti tuomitaan RT-kanava tässäkin artikkelissa Venäjän propagandakanavaksi. Voi olla että näin onkin mutta haluaisin nähdä sen itse ja tehdä sitten johtopäätökset. En ymmärrä miksi se on kielletty aikuisilta ilmisiltä Suomessa ja Euroopassa. Kuka niin päätti ja miksi? En todellakaan tarvitse ketään kertomaan ja rajoittamaan sitä mitä saan katsella ja mitä en tai mitä johtopäätöksiä niistä vedän.

      Propagandaa suoltavat kotimaiset mediatkin aivan surutta. Kukaan järkevä ihminen ei voi olla huomaamatta Venäjän systemaattista demonisointia niissä. Voisi jopa sanoa ettei niin hullua Venäjää syyttävää väitettä olekaan, etteikö sitä julkaistaisi - esimerkkinä Toverin väite että Suomi on sodassa Venäjän kanssa. Miksi muuten toimittajat nimittävät Ukrainan sotaa hyökkäyssodaksi eikä puolustussodaksi - propagandaako? Miksei samaa termiä käytetä Israelin hyökkäyksestä palestiinalaisia kohtaan, vieläpä suojaamattomia siviilejä - propagandaako.

      • Anonyymi

        Valitettavasti Yle sensuroi samalla myös parisenkymmentä tuohon kommenttiini tullutta vastausta eli sivullisia uhrejakin tuli. Pahoittelut siitä. Osa näistä vastauksista oli mielenkiintoisia ja ne olisivat ansainneet tulla julkaistuiksi, vaikka omani jollain tavalla loukkasikin Ylen julkaisupolitiikkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valitettavasti Yle sensuroi samalla myös parisenkymmentä tuohon kommenttiini tullutta vastausta eli sivullisia uhrejakin tuli. Pahoittelut siitä. Osa näistä vastauksista oli mielenkiintoisia ja ne olisivat ansainneet tulla julkaistuiksi, vaikka omani jollain tavalla loukkasikin Ylen julkaisupolitiikkaa.

        No jos se noin paljon harmittaa, niin ei sinne tarvitse kirjoittaa. Nyt tämä on vain lapselista itkemistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jos se noin paljon harmittaa, niin ei sinne tarvitse kirjoittaa. Nyt tämä on vain lapselista itkemistä.

        Sehän se taitaa olla koko sensuurin tarkoitus, väsyttää ihmiset niin etteivät he kommentoi ollenkaan tai siirtyvät "oikealle linjalle" kommentoinnissaan. Ei kiitos, se on diktatuuria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sehän se taitaa olla koko sensuurin tarkoitus, väsyttää ihmiset niin etteivät he kommentoi ollenkaan tai siirtyvät "oikealle linjalle" kommentoinnissaan. Ei kiitos, se on diktatuuria.

        Ottaisitko selvää edes mitä tuo sensuuri tarkoittaa. Nyt näyttää siltä että et edes tiedä mistä puhut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ottaisitko selvää edes mitä tuo sensuuri tarkoittaa. Nyt näyttää siltä että et edes tiedä mistä puhut.

        Voisitko mennä muualle höpöttämään noita yksirivisiä typeryyksiäsi?


    • Anonyymi

      Voisitko edes ottaa selvää mitä sensuuri on, niin et nolaa itseäsi enempää.

    • Anonyymi

      Samoin YLE jättää kertomatta näistä nuorista klobaaleista johtajista:
      https://t.me/Evidence_of_Q/2703
      Kun katsotte, montako Soksen valisemaa politikkoa on johtanut Suomea kohti tuhoa, on käsittämätöntä, että kansalaiset eivät tiedä suurimmaksi osaksi heistä mitään. He luulevat puolueiden päättävän maamme asioista, kun todellisuus on aivan toisenlainen.
      Montako EU meppiä on käynyt saman koulutuksen läpi? Moniko noista hemmoista on aloittanut sotia ympäri maailman?
      Ja YLE vain vaikenee. Eikä osa ymmärrä ollenkaan, mitä sensuuri ja agendan hallitseminen oikeasti merkitsee.
      Diktatuuria!

      • Anonyymi

        Ei heidän tarvitse kertoa jostain sinun harhoista yhtään mitään.


    • Anonyymi

      Yle se vaan jatkaa sensurointiaan. Tällä kertaa ennakkosensuuri iski eikä alla olevaa kommenttiani julkaistu. Johtuuko siitä että Niinistöstä on tullut medialle "pyhä lehmä" jonka kritisointi rajoitetaan minimiin?

      https://yle.fi/a/74-20103562

      Jos tarkastellaan edellistä mittausta eli eurovaaleja niin tässähän toistuu sama ilmiö eli vasemmistoliiton alhaiseksi väitetty kannatus. On täysin mahdollista, jopa todennäköistä että nämä tulokset ovat manipuloituja, koska niitä teettää pääasiassa oikeistolaisessa omistuksessa oleva media. Eikä sattumaa ole sekään että PerSujen toitotetaan jatkuvasti mediassa olevan työväestön puolue. Sitähän se ei ole koskaan ollutkaan, mutta tämä narratiivi sopii oikeistolle koska se murentaa oikeiden työväenpuolueiden kannatusta.

      Ei myöskään kannata unohtaa, että natohakemuksesta päätettäessä kansan kannatus sille ei ollut todellisuudessa niin suurta kuin silloin gallupeissa väitettiin. Ne gallupit, jotka Niinistön mukaan riittivät kertomaan kansan tahdon, suurentelivat kannatusta ja tätä syötettiin joka tuutista totuutena. Koko hakemus perustui valheellisiin väitteisiin ja natottajien yleisen mielipiteen härskiin manipulointiin.

      • Anonyymi

        No ei kai heidän tarvitse mitään tuollaista valehtelua julkaista. Eli syyllinen löytyy sieltä peilistä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei kai heidän tarvitse mitään tuollaista valehtelua julkaista. Eli syyllinen löytyy sieltä peilistä

        Totta joka sana.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3045
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2291
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1533
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      891
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe