Ylen sensuuri ärsyttää

Anonyymi-ap

Jouduin tänään aamulla Ylen sensuuripolitiikan kohteeksi, taas, kirjoitettuani asiallisen kommentin "Länsi on pelokas eikä tiedä, miten haluaisi sodan päättyvän – ja siksi Ukraina on nyt pahassa paikassa" juttuun. Aluksi kommenttini julkaistiin mutta noin puolen tunnin tai tunnin kuluttua se oli poissa. Ylen jälkisensuuri siis iski. Syytä poistolle Yle ei tietenkään ikinä kerro, ne kun eivät kestäisi päivänvaloa.

Itse epäilen syyksi sitä että kommentti oli heti ensimmäisessä viestiketjussa ja olen huomannut että Yle poistaa herkemmin kaikki sotaan tai Natoon liittyvät kriittiset kommentit jos ne sijaitsevat kommenttipalstan alussa. Laitoinkin äsken saman kommentin uudelleen ja nyt jos se julkaistaan niin se menee loppuun ei mihinkään olemassa olevaan ketjuun.

En tiedä ketkä piilottelevat tämän Ylen sensuurin takana mutta siihen olisi hyvä saada enemmän selkoa, koska media käyttää kommenttipalstoja esittääkseen kansalaismielipiteen ja sehän ei ole totta jos asiallisia kommentteja sensuroidaan niiden sisällön takia, jolloin jätetään vain haluttu mielipide esiin. Itse syytän mielessäni jutun kirjoittajaa, koska en tiedä kehen muuhunkaan syytöksen kohdistaisin. Olisi mielenkiintoista kuulla onko muilla kokemuksia sensuurin kohteeksi joutumisesta ja kohdistuuko ne jonkin tietyn toimittajan juttuihin?

Yle on kyllä tehnyt helpoksi kommenttien ilmiannon "Ilmoita asiaton viesti" toiminnolla mutta miksei siellä ole "Ilmoita asiaton sensurointi" -toimintoa. Valvooko näitä nimettömiä sensuroijia edes kukaan?

Kokonaisuudessa Yle on rajusti supistanut niiden artikkeleiden määrää joissa kommentointi on ylipäätään sallittu, mitä ei sitäkään ole perusteltu mitenkään. Taitaa koko sensuurikesksutelu olla vaivaannuttava asia medialle koska en muista yhtään artikkelia joka olisi käsitellyt kommenttipalstoja ja niiden julkaisupolitiikkaa tai siis oikealta nimeltään sensuuripolitiikkaa.



Alla sensuroitu kommenttini kokonaisuudessaan sellaisena kuin sen Ylelle lähetin:
"Lännen puolelta tämän sodan päämäärät ovat alusta asti olleet kummallista unelmahöttöä ja suoranaista valehtelua. Venäjän päämäärä taas on ollut selvä alusta asti, estää Ukrainan Nato-jäsenyys.

Lännen johtajat tekivät virheen kun eivät suostuneet Venäjän pyyntöön estää Ukrainan Nato-jäsenyys. Satojatuhansia ihmishenkiä, haavoittumisia ja muita vammautumisia olisi voitu välttää kummaltakin puolelta tällä yksinkertaisella toimella. Ainoa joka uskalsi tämän sanoa oli erotettu Saksan laivaston komentaja. Sen sijaan lännen johtajat käynnistivät totalitaarisen Venäjän demonisoinnin ja yllyttivät Ukrainaa sanomalla sen pystyvän panemaan kampoihin - tapelkaa saatte tupakkaa strategia siis.

Demonisointiin ja samalla oman toiminnan oikeutuksen hehkutukseen kuului, että joka toinen päivä eri EU-johtajat väittivät, että Venäjä hyökkää milloin mihinkin maahan jos ei sitä nyt aseellisesti pysäytetä. Rauhasta ei yksikään puhunut. Media oli täynnä ns. "asiantuntijoita", jotka tiesivät Putinin aatokset ihan vaan koska väittivät olevansa "asiantuntijoita" - ja media uskoi ellei suorastaan yllyttänyt heitä. Suomen media on toiminut tässä suorastaan hysteerisesti vai pitäisikö sanoa uudelle isännälle alisteisesti.

Koko ajan tämä sota on ollut enemmänkin USA:n militaristeille alisteisen EU-eliitin lietsoma sota, koska ei tämä tukeminen ole kansan riveistä lähtöisin vaikka se sen heikentyneinä sosiaali- ja terveyspalveluina tulee sen maksamaan, joten jos Ukraina häviää tämän sodan niin se on ennen muuta EU-eliitin häviö. USA on jo selvä voittaja, onhan se saanut euroopan uskomaan sotahysteriaan, katkaisemaan suhteensa Venäjään ja luotua Venäjälle vihamielisen maan(maat) sen naapuriin, ja mikä tärkeintä tekemään euroopan täysin riippuvaiseksi itsestään."

4

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍

      😍 K­u­u­­m­­­a­­­t­­ ­t­­­y­­­t­ö­t­­­ ­­o­­­d­o­­­t­t­­­a­­­v­­­­­­a­t­­­ ­s­i­­­n­­u­a­­ -> https://wbze.de/sexygirls?18380685

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    • Anonyymi

      Ylen sananvapausohjelma tuli ja heti alkujuonnossa toimittaja sanoi että kysymyksiä tuli ylivoimaisesti eniten juuri kommentointiin liittyen. Kuitenkin ohjelmassa asiaa käsiteltiin heti alussa ja kaikista vähiten vain pari minuuttia. Tehtiin siis toimituksellista valinta siitä miten saadaan tärkein asia piilotettua liirunlaarumin taakse.

      Ei kai kenellekään muulle tule mieleen kutsua urheilutoimittajaa vastaamaan aiheeseen sananvapaudesta kuin sille joka haluaa peitellä tätä tärkeää asiaa.

    • Anonyymi

      Ylen sananvapausohjelma (Areena 2.5.2024 klo 10:00) oli kuin neukkulan TV:ssä aikoinaan. Siinä näyteltiin hyvin harjoiteltu näytelmä, jonka vuorosanat olivat kaikkien asianosaisten tiedossa etukäteen. Ohjelmassa Ylen oma toimittaja "haastatteli" Ylen johtoa. Tärkeimmäksi sananvapausasiaksi Ylen johto taisi kokea sen saako Tappara mediassa likaa kannatusta vai liian vähän, koska sen puimiseen he käyttivät eniten aikaa. Vähiten aikaa käytettiin aiheeseen, jota yleisö piti tärkeimpänä lähetettyjen ennakkokysymysten perusteella - uutisten kommentoinnin sensurointi ja manipulointi.

      Itsekehua jatkettiin oikein artikkelin muodossa. Aluksi artikkelia ei voinut kommentoida mutta sitten tajusivat että eihän se ole sananvapautta jos vain he itse saavat puhua ja olivat avanneet artikkeliin kommentoinnin. Tosin sinne oli hyväksytty vain yksi kommentti, jonka jälkeen kommentointi suljettiin.

      https://yle.fi/a/74-20086500

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      180
      1553
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      57
      1058
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      40
      822
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      781
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      115
      730
    6. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      717
    7. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      696
    8. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      679
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      644
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe