Tankit eivät enää toimi eturintamalla, tykistö pommidroonit, liitopommit ja ilmatorjunta tätä päivää

Anonyymi-ap

AP: Ukraina veti Abrams-tankit eturintamalta

Ukraina on vetänyt Yhdysvaltojen antamat Abrams M1A1 -tankit eturintamalta osin sen takia, että Venäjän dronesodankäynti on tehnyt niiden operoimisesta huomaamatta tai ilman, että ne joutuvat hyökkäyksen kohteeksi, liian vaikeaa, kaksi yhdysvaltalaista sotilaslähdettä sanoo AP:lle.

Yhdysvallat ilmoitti reilu vuosi sitten lähettävänsä 31 Abrams-tankkia Ukrainaan.

Taistelukentän tilanne on kuitenkin muuttunut sen jälkeen. Venäjä käyttää yhä enemmän tiedustelu- ja hyökkäysdroneja, minkä takia Ukrainan on vaikeampi suojella tankkejaan.

31 tankista viisi on menetetty.


Zelenskyi: Venäjä pudottanut jo yli 9 000 liitopommia Ukrainaan

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on pyytännyt lisää ilmapuolustusjärjestelmiä, Reuters uutisoi.

- Tänä vuonna venäläiset hävittäjät ovat jo käyttäneet yli 9 000 liitopommia Ukrainaa vastaan ja me tarvitsemme kyvyn ampua alas taistelukoneita, jotta ne eivät lähesty asemiamme ja rajojamme, Zelenskyi sanoi Ukrainan liittolaisten virtuaalikokouksessa.

Kokousta johtaneen Yhdysvaltojen puolustusministerin Lloyd Austinin mukaan kokouksessa on tarkoitus keskittyä juurikin Ukrainan ilmatorjuntakykyyn.

7

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Asiantuntija selittää, miksi Venäjä turvautuu erikoisiin "kilpikonnatankkeihin"

      Sosiaalisessa mediassa on jo muutaman viikon ajan herättänyt ihmetystä venäläisten keksintö, jota on kutsuttu ”kilpikonnatankiksi”. Kyseisiä ajoneuvoja on nähty viimeksi Krasnohorivkan suunnalla.

      Sota-asiantuntija Rob Leen mukaan kyse on venäläisten sopeutumisesta taistelukentän olosuhteisiin.

      - Tiedän, että ihmiset nauravat tälle, mutta mielestäni se ei ole aivan hullu muokkaus. Venäläiset sopeutuvat taistelukentän erityisolosuhteisiin, joissa Ukrainalla on paljon FPV-droneja, muttei riittävästi panssarintorjuntaohjuksia, panssarintorjuntamiinoja ja tykistöä.

      Leen mukaan venäläisten on järkevää uhrata mahdollisuus havainnoida ja kääntää tykkitornia yhdessä tankissa joukkuetta kohden, joka voi häiritä useita FPV-taajuuksia kerralla.

      Leen mukaan ”kilpikonnatankin” ensisijaisena tavoitteena on kuljettaa jalkaväen hyökkäysryhmiä avointen alueiden yli rakennuksiin tai puolustusasemiin.

      Lee nostaa esiin myös mönkijöiden ja moottoripyörien käytön esimerkkinä siitä, kuinka venäläiset ovat sopeutuneet taistelukentän olosuhteisiin.

      - Molemmilla osapuolilla on aina Mavic tai vastaava drone skannaamassa horisonttia. Ne havaitsevat ensin pölypilvet. Se tarkoittaa, että ne todennäköisemmin tunnistavat liikkeellä olevan tela-alustaisen panssaroidun ajoneuvon aiemmin.

      - Moottoripyörän tai mönkijän käyttäminen tarkoittaa, että etulinjaan pääsee nopeammin ennen kuin FPV tai tykistö voidaan kutsua paikalle, mikä voi kompensoida suojan puutetta.

      Lee huomauttaa, etteivät Venäjän uudet keinot ole turvallisia vaihtoehtoja, mutta ne voivat olla suhteellisen vähemmän riskialttiita kuin muut vaihtoehdot. Lee myös toteaa, ettei venäläisistä välttämättä tarvitse ottaa oppia, sillä eri armeijat, jotka taistelevat erilaisissa konflikteissa kohtaavat erilaisia uhkia.

      Ukrainan on kerrottu tuhonneen ainakin yhden, varastossa olleen "kilpikonnatankin". Tällä viikolla on myös levinnyt videota ja kuvaa toisesta "kilpikonnatankista," joka näyttää vaurioituneen. Materiaalin alkuperää ja kuvausajankohtaa ei ole kuitenkaan voitu vahvistaa.

      Ukraina tarvitsisi hyppykavereita elk hyppypanoksia (Steel Lynx) ja lentäviä viuhkapanoksia (Steel Eagle) venäläisjoukkojen pysäyttämiseen ja tykistöammuksia, FPV-pommidrooneja ja panssarintorjunta-aseita panssarikaluston pysäyttämiseen sekä stingereitä ym. ilmatorjintaohjuksia vihollisen helikopterien pysäyttämiseen sekä ilmatorjuntakonekiväärejä lennokkien ja droonien pysäyttämiseen, lisäksi tehokkaat miinoitteet.

      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🍑 ­­N­­y­m­­f­­­o­­m­­a­a­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Politico: Yhdysvallat julkistamassa miljardiluokan asetilaukset, mukana Patriot-ohjuksia

      Yhdysvallat julkistaa ehkä jo perjantaina sopimuksen, jonka nojalla Ukrainalle tilataan aseita ja kalustoa kuuden miljardin dollarin edestä, uutisoi Politico puoliltaöin Suomen aikaa.

      Sopimukseen kuuluu Patriot-ilmatorjuntaohjuksia, tykinammuksia, lennokkeja, lennokintorjunta-aseita ja hävittäjälentokoneiden ohjuksia, kertovat kaksi viranomaista ja kolmas asiaa tunteva lähde Politicolle.

      Ukraina on toivonut erityisesti Patriot-järjestelmiä. Nykyään sillä on niitä käytössään kolme, joista Yhdysvallat on toimittanut yhden ja Saksa kaksi.

      Patriot on yksi maailman kehittyneimmistä ilmatorjuntajärjestelmistä – Ukrainan mukaan ainoa järjestelmä, jolla se pystyy torjumaan Venäjän hypersoonisia ohjuksia.

    • Anonyymi

      Ukraina tarvitsee henkilön joka haluu aloittaa neuvottelut rauhasta.
      Muuten kuolee nuoria miehiä ja ihan turhaan

      • Anonyymi

        Ei sovi Usalle ja sen aseteollisuudelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sovi Usalle ja sen aseteollisuudelle.

        Eikä Venäjälle joka tekee Ukrainan kansalle etnistä eutanasiaa.


      • Anonyymi

        Kenen kanssa neuvottelisi? Kenenkään putinistin kanssa ei voi. Voisiko trollit nimetä jonkun putinisteihin kuulumattoman neuvottelijan, joka ei olisi Putin käskyläinen ja lakeija?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe