Äänestitkö sinäkin itsellesi potkut ja pienen palkan sekä epävarmat työehdot

Anonyymi-ap

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastus, työttömyysturvan ehtojen tiukennukset, poliittisten lakkojen rajoittaminen, ensimmäisen sairauslomapäivän palkattomuus, irtisanomisen helpottaminen, paikallisen sopimisen helpottaminen.

" Paikallisen sopimisen uudistaminen on työelämän t a k s i u u d i s t u s AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko kritisoi vappupuheessaan muun muassa paikallisen sopimisen uudistamista.

Hallitus on laajentamassa paikallisen sopimisen myös järjestäytymättömiin yrityksiin ja paikallista sopimista saisi tehdä myös muut kuin ammattiliittoihin kuuluvat luottamusmiehet.

- Paikallisen sopimisen laajentamista voidaan perustellusti kutsua työmarkkinoiden taksiuudistukseksi, mikäli se tapahtuu hallituksen suunnittelemalla tavalla, Kokko sanoi.

Kokon mukaan paikallinen sopiminen ei lisää työllisyyttä.

- Tätä on käyty lukuisia kertoja eri työryhmissä läpi, Sipilän aikana, Marinin aikana ja nyt Orpon aikana, eikä tutkimuskirjallisuudesta löydy väitteelle tukea. Työllisyysvaikutuksia perustellaan tuottavuuden kasvulla, mutta sitä voidaan ulosmitata yrityksistä monilla tavoilla.

- Yleisin tapa lienee lisätä ulosmaksettavia osinkoja tai muita pääomatulojen muotoja, työntekijät voivat neuvotella kasvua palkkoihinsa ja yritysten on tehtävä investointeja. Yksikään yritys ei työllistä määräänsä enempää, eli harjoita hyväntekeväisyyttä työllistämismielessä. Ainoastaan sen mitä se kulloinkin tarvitsee, Kokko sanoi.

Ammattiyhdistysliikkeelle olisi tärkeää säilyttää luottamusmiehen asema paikallisessa sopimisessa.

- Hallitus tuo meille mallin, jossa luottamusmiehen rinnalle tuodaan sopijaosapuoleksi liittoon kuulumaton luottamusvaltuutettu tai koko työntekijäjoukko yhdessä. Vaihtoehdot eivät elävässä elämässä korvaa asioihin perehtynyttä ja sopimiseen koulutettua luottamusmiestä.

- Tämä mahdollistaa työnantajien näkökulmasta työehtojen heikentämisen heikon, tai jopa itse valitun, sopijakumppanin kanssa. Paikallisen sopimisen hallitsemattoman lisääntymisen myötä riskit työperäiselle hyväksikäytölle ja syrjinnälle korostuvat. Esimerkiksi ulkomaalaisten työntekijöiden asema heikentyy entisestään, Kokko totesi."

12

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuhlasitko sinäkin jo ennakkoon lastesi rahat ?

      Terveisin Sanna, sdp

      • Anonyymi

        Antikaisen Sannapa sitä ryyppäsi aamuyöhön asti Vornasen kanssa Bar Ihkussa. Nyt vaan kävi niin, että Vornanen tykästyi kahdeksantoistakesäisiin ja Sanna sai istuskella sivussa, mutta oli hänkin vahvassa humalassa!

        Persu, Sanna Antikainen:
        "Liittyen kansanedustaja Vornasta koskevaan tutkintaan:
        Olin paikalla eilen ja näin osan välikohtauksesta sivullisena.
        Ymmärrän hyvin, että tiedontarve on valtava, mutta se on sitä suurempi vielä poliisin osalta, joka tekee tutkinnan kuullen kaikkien silminnäkijöiden havainnot ja lopulta tiedottaa kokonaisuudesta.
        Poliisi tarvitsee nyt työrauhan tapahtumien selvittämiseksi. Omalta osaltani autan poliisia asian selvittämisessä kaikin mahdollisin tavoin"

        Sanna Antikainen ei voi valehdella poliisille, mutta Timo Vornanen voi vaikka mitä potaskaa kertoa. Ihmettelen vaan, että miksi Antikainen luuhasi yömyöhään Vornasen kanssa yökerhossa?

        https://www.seiska.fi/listaus/sana/sanna antikainen


      • Anonyymi

        Haistatan pitkä teille äänestäjilleni ja leikkaan teiltä kaiken, persuaasit!
        https://yle.fi/a/74-20077671

        terveisin Riikka, Perussuomalaiset


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        🔞 ­­N­y­­m­f­­o­­m­­a­­a­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      En äänestä ikinä vasemmistoa.

      • Anonyymi

        Kuka sinua edes pyytää, tulit sitten kertomaan tuon persuääliö, Äänestä vaikka Vornanen uudelleen eduskuntaan ja Hakkarainen EU-mepiksi.


    • Anonyymi

      Jo nyt on tehty isoja leikkauksia sosiaaliturvaan, kuten asumistukeen ja työttömyysturvaan, mikä on vaikeuttanut monen perheen toimeentuloa ja elämää. Samaa lääkettä on perussuomalaisia johtavan Purran mukaan tulossa lisää.

      Ajetaan tilanne siihen, että Suomeen ei suomalaisille synny lapsia ja lapsiperheet kärsivät, oli sitten perheet jopa keskituloisia.

      Onneksi persuja äänestäneet saa mitä tilasivat...ensimmäisenä asumistuet, toimeentulotuet, työttömyyskorvaukset leikkuriin .

      https://stat.fi/tup/suoluk/suoluk_palkat.html#Ansiotasoindeksin keskimääräiset vuosimuutokset

      Ja kun maa ajetaan kanveesiin, saa persuyrittäjäkin kohta nuolla näppejään. Ei rakenneta, ei remontoida, ei korjata, ei putkitöitä, ei sähkötöitä, ei katon maalauksia, ei uusia kattoja, ei rännejä, ei talonmaalauksia. ei ei ei ei!

    • Anonyymi

      https://yle.fi/a/74-20085878

      Kun ei ole perhettä, ei puolisoa (?mies), ei lapsia, ei asuntovelkoja, omaisuus peritty ja äiteen nössöpoikana ollut keski-ikään asti, niin täytyyhän sitä olla ulkona kaikesta kuin lumiukko. Ei ole tarvinnut ponnistella elämän eteen, kaiken on saanut lahjana ja luulee, että muutkin saaneet!!!

      Tuollainen on tämä kokoomuksen ihmelapsi, isokoinen, löysämaha ja todellisuus kadonnut...ei kun turpin vain kunnon työssä käyviä kansalaisia ja lapsiperheistä paskat viis, kuolkoon sukupuuttoon suomalaiset, intiassa on jonottamassa halpaa työvoimaa...neljällä eurolla tehtaisiin.

      • Anonyymi

        Naisesta sanotaan, kun hän ei saa lapsia, jotta hän on maho...onko se sama miehestä, kun sanotaan, jotta hän on tuhkamuna?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3218
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1841
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1528
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1028
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe