Ateistien jaottelu

Anonyymi-ap

Olen kehittänyt ateistien jaottelun (en siis ateismin):

Jaan ensin ateistit kahteen ryhmään: implisiittisiin ja eksplisiittisiin ateisteihin.

Implisiittiset ateistit jakautuvat kahteen ryhmään: primaariateistit ja praktiset ateistit.

Primaariateistit ovat henkilöitä, jotka eivät edes tunne käsitettä jumala (kuten ne surullisen kuuluisat vastasyntyneet lapset).

Praktiset ateistit ovat henkilöitä, jotka kyllä tuntevat käsitteen jumala, mutta se ei merkitse heille mitään. He vain elävät elämäänsä kuin jumalaa ei olisi olemassa. Nykyaikana tämä on yleistynyt, kun länsimaissa yhteiskunta on maallistunut ja kirkko ja uskonto on menettänyt valtansa. (Heitä voisi sanoa uskonnottomiksi.)

Eksplisiittiset ateistit jakautuvat kahteen ryhmään: negatiiviset ja positiiviset ateistit.

Negatiiviset ateistit eivät usko, että mitään jumalia on olemassa, koska niistä ei ole mitään todisteita. Jumaliin uskominen on heistä perusteetonta.

Positiiviset ateistit ovat myös negatiivisia ateisteja, mutta sen lisäksi heillä on muita perusteita ateismilleen, esim. filosofisia perusteita (mm. jumalien olemassaolon mahdottomuus, pahan ongelma, jne.).

Ei tässä jaottelussa oikeastaan ole mitään hirveän mullistavaa. Oikeastaan merkittävin asia on, että en laske implisiittisiä ateisteja negatiivisiin ateisteihin. Minusta ateismi on tietoinen asia ja käsitys, ei pelkästään välinpitämättömyyttä jumalista tai uskonnosta. Henkilökohtaisesti pidän "oikeina" ateisteina vain eksplisiittisiä ateisteja. Mielestäni henkilö, jota vain ei (sattumalta) ole kiinnostunut jumalista tai yleensä uskonnosta, ei ole "aito" ja "oikea" ateisti.

12

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Entäpä ne ateistit (eli kaikki ) jotka uskisten mielestä tietää,että Jumala on olemassa mutta haluavat vaan tehdä syntiä ja eivät siksi tunnusta Jeesus tai Allahia ? Tämä nimittäin on jännä homma : Sanopa ettet usko uskiksen uskovan ,niin poru nousee.
      Eli turha juupas eipäs ,mutta mielenkiintoinen.

      • Anonyymi

        Jos joku pitää Jumalaa ja Jeesusta todellisena, mutta ei tottele heitä, niin on silloin teisti eikä ateisti.


      • Anonyymi

        Kaikki tietävät Näkymättömän Spagettihirviön ainoaksi todelliseksi, mutta typerät ihmiset väittävät sitä keksityksi! "Hullu väittää, ettei mukamas ole Näkymätöntä Spagettihirviötä"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki tietävät Näkymättömän Spagettihirviön ainoaksi todelliseksi, mutta typerät ihmiset väittävät sitä keksityksi! "Hullu väittää, ettei mukamas ole Näkymätöntä Spagettihirviötä"

        Juuri oikein!Miten muka alkuihminen olisi oppinut valmistamaan spagettia,ellei Hänen Nuudelimaisuutensa ohjaus olisi ollut kaiken takana?Leipäähän jo tuolloin osattiin valmistaa!Esimerkiksi Sveitsistä on löytynyt järven pohjasedimenttiin uponnut leipä,jonka ikä on lähes kymmenen tuhatta vuotta!


    • Anonyymi

      Oikea kunnon ateisti ei ole välinpitämätön Jumalasta vaan tietoinen väitteestä mistä elämä olisi alunperin saanut energiansa. Sama asia vastasyntyneellä lapsella. Miten se voi olla mahdollista. Onko joku energia vaikuttanut, jota emme voi havaita niin että uutta elämää syntyy ja koska meillä ei ole tapahtumaketjusta havaintoa siksi emme usko yliluonnolliseen. Tämä on teoreettinen malli miksi Jumalan voi jättää sivuun kaikesta. Tämä spontaani prosessi ei siis tarvitse Luojaa. Kaksi eri sukupuolta ja "täyttäkää maa" on myös teoreettinen alkusyy elämän jatkumolle. Ei todellinen. Kunnon hardstrom ateisti ei voi hyväksyä Luojaa isää ja äitiä kuin teoriana. Siksi Jumalaa pidetään teoriana ja hänet henkilöidään lähinnä mustanaamioksi jne.

    • Anonyymi

      Ateismi on yksinkertaisesti jumaliin tai jumaliin uskomisen puuttumista. Se on filosofinen kanta, joka ei luonnostaan ​​viittaa mielenterveyden häiriöön tai sairauteen. Vaikka jotkut ihmiset voivat yhdistää ateismin tiettyihin uskomuksiin tai käyttäytymiseen, on tärkeää erottaa henkilökohtaiset uskomukset ja mielenterveysongelmat.

      Ateismi, on uskon puutetta jumalaan tai jumaliin. Se on pätevä filosofinen asenne, jota pitävät ihmiset, jotka eivät noudata uskonnollisia vakaumuksia. Mielenterveyden häiriöt puolestaan ​​ovat kliinisiä tiloja, jotka vaikuttavat henkilön ajatteluun, tunteeseen, käyttäytymiseen tai mielialaan ja vaativat usein ammattimaista diagnoosia ja hoitoa.

      Erilaiset psykologian ja psykiatrian tutkimukset ja asiantuntijat ovat kumonneet ajatuksen siitä, että ateismia voitaisiin pitää häiriönä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ateismi itsessään ei ole osoitus huonosta mielenterveydestä tai häiriöstä. Itse asiassa tutkimukset ovat tutkineet uskonnollisuuden (tai sen puutteen) ja mielenterveystulosten välistä suhdetta esittämättä mitään luontaista yhteyttä ateismin ja mielisairauden välillä.

      Vaikka joissakin tutkimuksissa on korostettu mahdollisia korrelaatioita uskonnollisten uskomusten ja tiettyjen myönteisten terveysvaikutusten, kuten alhaisemman masennuksen tai paremman selviytymismekanismin välillä uskovien stressin aikana, nämä havainnot eivät tarkoita, että ateismi olisi häiriö. Tällaista tutkimusta tulkittaessa on välttämätöntä erottaa toisistaan ​​korrelaatio ja syy-yhteys.

      Lisäksi ateismin liittäminen mielenterveyshäiriöön olisi perusteetonta ja leimaavaa. Mielenterveystilat ovat monimutkaisia ​​asioita, jotka edellyttävät pätevien ammattilaisten huolellista arviointia vahvistettujen diagnostisten kriteerien perusteella. Ateismin yhdistäminen mielenterveysongelmiin voi säilyttää väärinkäsitykset ja vahingoittaa ihmisiä, joilla on ei-uskonnollinen vakaumus.

      Yhteenvetona voidaan todeta, että ateismia ei pidä rinnastaa mielenterveyshäiriöön. Se on henkilökohtainen kanta uskonnollisiin vakaumuksiin, eikä se merkitse luonnostaan ​​minkäänlaista psykologista patologiaa.

    • Anonyymi

      On hyvin tärkeää tuhlata kallista aikaansa liirumlaarumiin. Jumalakin käyttää kaiken aikansa pysytelläkseen olemattomissa. Siinä sitä on kivaa harrastusta.

    • Anonyymi

      Eikö olisi mukavaa että ei päädy helvettiin

      • Anonyymi

        Kuulehan kun mitään helvettiä ei ole olemassakaan... :)


    • Anonyymi

      ateisti ei usko jumalaan , jotkut voivat sylkäistä päällesi ja jotkut ateistit pilkkovat sinut pieniksi paloiksi 🤔

      • Anonyymi

        Miten voit olla noin tietämätön? Sekoitatko ehkä kotkin paloittelumurhaajat ateisteihin? Otapas asioista vähän paremmin selvää.

        Ihmisten kiduttaminen on perinteisesi ollut kiihkouskovaisten juttua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten voit olla noin tietämätön? Sekoitatko ehkä kotkin paloittelumurhaajat ateisteihin? Otapas asioista vähän paremmin selvää.

        Ihmisten kiduttaminen on perinteisesi ollut kiihkouskovaisten juttua.

        Kyse on yksilöistä !!! minä teen torson pahimmasta vihamiehestä , mutta mikä rikos siihen vaaditaan 🤔 ei tule mitään mieleen , mutta se on mahdollista


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe