Euroopan Unionin identiteetti kadoksissa?

[ .. voisimmeko sanoa, että kirkkaan eu-truulilasin puhdistava pissapoika hukassa .. ]
__
HS-ote: " .. Tapahtumassa pohdittiin, kuka toimii EU:n arvoja vastaan ja kuka puolustaa niitä. Mitkä tarinat hallitsevat tällä hetkellä keskustelua [EU]-Euroopasta ja miten tästä tarinasta taistellaan? Tarvitaanko EU:lle jonkinlainen uusi tarina tai idea? .. "
HS-linkki ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010442712.html -
HS-otsikko: "Tiede­kulmassa pohdittiin EU:n identiteettiä"
HS-toimittajana Emil Elo

__
IJL-kommentti: "EU on omassa kehitysalkeisssa linjassaan edelleen "maho jättiläinen"

-todellisten suurten varjosta; Kiina maailman suurimpana kansantaloutena, suunnittelu- ja tuotantokoneena sekä jättimäisenä lännessä pelkoa herättävänä ulkomaan vienitkauppinaan ja kohta myös kiinnostavasti suurimapan tuojana (eniten raaka-aineita ja maaperävarantoja); mutta mistä (BRICS - Venäjä).

__
Toinen suuruus on pinta-alaltaan Euroopan ja maailman suurin varantovaltio - Venäjä, ollen muun muassa ravintotuotantopotentiaalina ..

[ ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - Kauppalehti: "Mielipidekirjoitus / Vieraskolumni: Venäjästäkö maailman ruoka-aitta?
Venäjästä on kaikessa hiljaisuudessa tulossa maailman ruokatuotannon megatekijä, kirjoittaa Hanna Loikkanen kolumnissaan." ]

.. huomisen varma toimija, kannattaisiko olla väleissä EU' sta -nyt ja huomenna (?), jonka läntinen pieni maapinta-ala on pieni huokaus Venäjästä --


.. ja ihmisravinnon osalta lienee myös mahdollista EU-alueen niukkuus, kun omavaraisuus ei riitä ruokkimaan koko Euroopan Unionia! Tässä kohdin kannattaa tarkasti miettiä mikä on se toinen ydinasesuurvalta ja vielä Euroopan suurin valtio."

__
Entä hoettu EU-identiteetti ja kehityssuunta, ihmispopulaatiolla, joka ulottuu suhdelukupariin noin 0,46 | 8,2 -kun pelkkä Kiina on jo tänään noin 1,42 | 8,2 - US voi pönkittää läntisyyttä omalla suhdeluvulla noin 0,36 | 8,2 -noiden ollessa yhteensäkään edes Kiinan kokoluokkaa. Elämme siis jo Kiinan vuosisataa.

__
Miten EU asemoituu ensinnäkin kokonaisvaltataisessa Euroopassa, entä maailmanlaajuisuudessa, jossa Kiina kumppaneineen ja Yhdysvallat ovat ottamassa omia kasvavia osuuksiaan kovassa kilpailussa;

.. miten EU pärjää, kun sen kulurakenne on ylivertaisen suuri, ainakin tässä vaiheessa, eikä tuotehityskään ole tuomassa lähiaikoina juurikaan apuja itse kaupankäyntiin ja kilpailuun ostavista asiakkaista -

-- tässä kohdin toistaiseksi Kiinan ylivertainen kustannuskilpailukyky tekoälysovelluksineen antaa voimaa valloittaa kaupallista maailmaa ja erityisesti BRICS-valtioita, jotka kohta edustavat yli puolta koko ihmiskunnasta!

__
Niin - mihin maailma onkaan menossa, kun sen yhteismitalliseksi muuttuva identiteettinen moniarvoisuus ja kunnioitus erilaisuutta kohtaan viisautena ja kehityspolkuna etenevät kohden tosiasioita.

Maailmamme siirtyy ratkaisemaan ympäristökatastrofia
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/gaia-kuumenee-jaahdyttelemmeko.html - |&| ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/08/ipcc-onhan-nyt-jo-tosi-kyseessa.html - ],

.. joka nyt vääjäämättä lähestyy ja tosiasiat ovat nyt ennusteellisesti edustamassa älyllistä valtioviisautta!

__
Voidaanko sanoa, että nykyinen läntinen vastakkainasettelu kohkaa rajusti vakavaa todentamista, jossa tyhmä valtiojohto on raskaana rasitteena koko kansakuntaruumiille -vaikkapa Suomessa, jonka Venäjän kauppa on osaamattomuuttamme ja neuvottelukyvyttömyytenä tuhottu.

Niin - jo toisen kerran todettuna!

__ __
EU pohdiskelua vuosien varrelta -

A
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/02/eu-ja-sen-1000-miljardin-euron-budjetti.html -
"EU ja sen 1000 miljardin euron budjetti - mitä Sinä tekisit?"

B ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/03/oma-maa-mansikka-muu-maa-mustikka.html -
""Oma maa mansikka -muu maa mustikka""

C ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/euroopan-unioni-eu-maho-jattilainen.html -
"EU on maho jättiläinen ilman identiteettiä"

__
152263

82

474

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pääministeri Sanna Marin puhui Euroopan parlamentin täysistunnossa tiistaina 13. syyskuuta. Pääministeri Marinin vierailu on osa ”Tämä on Eurooppa" –keskustelusarjaa. Puhe muutosvarauksin.

      Arvoisa puhemies Metsola, arvoisat Euroopan parlamentin jäsenet, hyvät eurooppalaiset,

      Vierailuni Euroopan parlamentissa ajoittuu synkkään aikaan. Eurooppa on sodassa. Ukrainaan kohdistamallaan hyökkäyssodalla Venäjä on rikkonut ja hylännyt eurooppalaisen turvallisuusjärjestyksen keskeiset periaatteet ja sitoumukset. Energiamarkkinoiden poikkeuksellinen epävarmuus ja inflaatio uhkaavat syöstä Euroopan taantumaan. Kesän ennätyksellinen kuivuus ja luonnonkatastrofit kertovat ilmastonmuutoksen etenemisestä. Jos emme toimi ajoissa, toimi heti, on liian myöhäistä. Uusia mahdollisuuksia ei tule.

      Synkimmissäkin hetkissä on kuitenkin toivoa. Ukraina tulee voittamaan sodan tuellamme. Muita vaihtoehtoja ei ole. Sydämissämme he ovat jo voittaneet. Ukrainalaiset ovat rohkeita ja periksiantamattomia. Ukrainan vastahyökkäys etenee nyt uskomattoman nopeasti. Venäjä on jo pakotettu vetäytymään monilta alueilta.

      Olemme yhdessä vastanneet Venäjän hyökkäyssotaan mittavilla pakotteilla ja toimittamalla Ukrainalle aseellista, taloudellista ja humanitaarista apua. Eurooppa ja läntinen maailma on toiminut päättäväisesti ja yhtenäisesti. Yhtenäisyys on suurin vahvuutemme.

      Yhtenäisyyttä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, kun Venäjä käyttää energiaa aseena Eurooppaa vastaan. Yhteiskuntiemme kiristäminen energiatoimitusten kautta on tapa murentaa eurooppalaisten tukea Ukrainalle ja hajottaa yhtenäisyyttämme. Tässä Putin ei saa onnistua. Samalla kun Venäjä käyttää energiaa kiristysruuvina, se toimii lyhytnäköisesti. Käynnissä oleva energiakriisi vain vauhdittaa Euroopan irtautumista Venäläisestä fossiilienergiasta. Sodallaan Venäjä romuttaa oman taloutensa ja tulevaisuutensa. Luottamuksemme Venäjään on mennyt ja vaikka sota loppuisi tänään, ei luottamus palaudu pitkään aikaan.

      Samalla kun vastaamme Venäjän kiristykseen yhtenäisesti ja päättäväisesti, meidän on osoitettava toisillemme solidaarisuutta ja pidettävä kansalaisistamme huolta. Meidän on huolehdittava energian saatavuudesta koko Euroopassa ja oltava valmiita myös poikkeuksellisiin toimiin energian hinnan laskemiseksi.

      Juuri vaikeina aikoina Euroopan yhtenäisyys punnitaan. Vaikeina aikoina punnitaan sitoutumisemme ihmisoikeuksiin, oikeusvaltioperiaatteeseen ja demokratiaan. Venäjän mielestä moninaisuus, demokratia ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen tekevät meistä heikkoja. Tätä synkkää oppiaan Venäjä vie maailmalle. Mutta juuri tämä tekee meistä vahvoja. Yhteiskuntamme kukoistavat juuri siksi, että demokratiassa kansalaiset päättävät itse omasta tulevaisuudestaan.

      Arvostamme moninaisuutta. Edistämme ihmisoikeuksia. Haluamme antaa jokaiselle ihmiselle mahdollisuuden menestyä.

      Hyvät Euroopan parlamentin jäsenet, on kunnia puhua teille täällä tänään. Euroopan parlamentin vahva rooli unionin yhteisten arvojen puolustajana on erityisen tärkeä hetkenä, jolloin näitä arvoja haastetaan kovimmin.

      Euroopan unioni on kaikkien jäsenmaidensa tärkein poliittinen viitekehys. Venäjän aloittaman hyökkäyssodan jälkeen olemme todistaneet kykymme toimia yhtenäisesti yhä uudelleen. Euroopan unionin yhtenäisyys ei kuitenkaan ole ylhäältä saneltua. Eurooppalainen yhtenäisyys syntyy vireän demokraattisen keskustelun kautta sekä ymmärryksestä toisiamme kohtaan.

      Viime vuosien kriisit – pandemia, sota ja nyt energiakriisi – ovat osoittaneet, että tarve solidaarisuudelle ja yhtenäisyydelle voi vuorollaan kohdata jokaista jäsenvaltiota. Juuri siksi on tärkeää vaalia yhtenäisyyttämme. Sisäisesti jakautunut EU on heikko EU, ja sitä Venäjä haluaa.

      Selviämme Venäjän kiristyksestä ja pitkästä talvesta. Mutta tarvitsemme siihen yhtenäisyyttä, päättäväisyyttä ja rohkeutta. Kun me laskemme sodan hintaa euroissa, ukrainalaiset laskevat hintaa ihmishengissä. Kyse ei ole vain Ukrainasta vaan eurooppalaisista arvoista ja koko kansainvälisestä sääntöpohjaisesta järjestelmästä.

      Hyvät Euroopan parlamentin jäsenet, hyvä puhemies Metsola,

      Ukrainan paikka on Euroopan unionissa.

      • Anonyymi

        Pitäisikö kysyä itse ukrainalaisilta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäisikö kysyä itse ukrainalaisilta?

        Pitää kysyä - hehän sen itse päättävät kuten suomalaiset liityttäessa EUn jäseniksi.


      • Anonyymi

        Itäslaaveja kuten valkovenäläiset.


    • Anonyymi

      Kesäkuussa osoitimme suoraselkäisyyttä ja luotettavuuttamme kumppanina, kun teimme uusia päätöksiä Euroopan unionin laajentumisesta. Ukraina ja Moldova saivat EU:n ehdokasmaastatuksen ja Georgialle luvattiin eurooppalainen perspektiivi. Myös Länsi-Balkanin maiden lähentyminen unionin kanssa etenee vihdoin. Tie jäseneksi ei ole lyhyt eikä prosessi nopea. Euroopan unionin ovien on silti oltava avoimet kaikille eurooppalaisille valtioille, jotka tahtovat osaksi arvoyhteisöämme ja ovat sitoutuneet tekemään tarvittavat reformit.

      Kyse on valtioiden omasta tahdosta päättää tulevaisuudestaan ja paikastaan maailmassa. Juuri siitä perusperiaatteesta, jota vastaan Venäjä toimillaan hyökkää.

      Sellaista etupiirien maailmaa, jota Venäjä tavoittelee, ei voi hyväksyä. Venäjä haastaa meitä, kiristää meitä, ja uhkailee meitä, mutta me emme taivu. Venäjän hyökkäyssodan seurauksena Suomi ja Ruotsi ovat hakeneet puolustusliitto Naton jäsenyyttä. Maidemme Nato-jäsenyys vahvistaa koko Pohjoisen Euroopan turvallisuutta ja tekee koko liittokunnasta vahvemman. Venäjän toimien seurauksena läntinen maailma on yhtenäisempi kuin koskaan. Venäjä on yksinäisempi kuin koskaan.

      Meidän on ennen kaikkea jatkettava tukea Ukrainalle kaikissa muodoissaan ja oltava valmiita entistä kovempiin pakotteisiin. Mitä vahvemman vaikutuksen saamme pakotteilla aikaan, sitä kalliimmaksi sodan jatkaminen Venäjälle käy.

      Pakotteiden on näyttävä myös tavallisten venäläisten arjessa. Ei ole oikein, että samalla kun Venäjä tappaa Ukrainassa siviilejä, venäläiset turistit matkustavat vapaasti Euroopassa. Viisumien myöntämistä on rajoitettava voimakkaasti. EU:n ja Venäjän viisumihelpotussopimuksen soveltamisen täydellinen keskeyttäminen on tässä tilanteessa perusteltu, muttei yksinään riittävä päätös.

      Arvoisa puhemies,

      Energian saatavuus ja hinta ovat seuraavien kuukausien ja vuosien tärkeimpiä ratkottavia kysymyksiämme. Meidän on yhdessä tehtävä kaikkemme sen eteen, että tavalliset kansalaiset ja yritykset selviytyvät tulevasta syksystä ja talvesta.

      Lyhyellä aikavälillä meidän on välttämätöntä etsiä kaikki keinot, joilla voimme turvata energian saannin ja laskea energian hintaa. On tärkeää, että komissio tuo esityksiä, joilla voidaan nopeasti puuttua sähkön hintaan, sähkömarkkinoiden häiriöihin sekä tähän liittyviin akuutteihin kysymyksiin kuten sähkön johdannaispörssin ongelmiin. Tavanomaiset ratkaisut eivät enää riitä. Ratkaisuja on etsittävä ennakkoluulottomasti ja poikkeuksellisiakin toimia voidaan tarvita.

      Keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä ainoa tiemme ulos energiakriisistä on investoida voimakkaasti uusiutuvaan ja päästöttömään energian tuotantoon, yhteisiin eurooppalaisiin siirtoverkkoihin ja varastointiteknologioihin. Meidän on irtauduttava venäläisestä fossiilienergiasta niin nopeasti kuin mahdollista.

      Energiainvestoinnit ovat välttämättömiä myös ilmastokriisiin vastaamisen takia. Vaikka tilanne on kaukana toivomastamme ja tulee koettelemaan jokaista eurooppalaista maata ennennäkemättömällä tavalla, on kriisissä myös mahdollisuus parempaan tulevaisuuteen. Nyt viimeistään meidän on otettava harppaus ilmastollisesti kestävämpään talouteen. Vihreän siirtymän investoinnit parantavat omavaraisuuttamme ja takaavat yhteiskuntiemme kilpailukyvyn tulevaisuudessa.

      On hyvä, että ”Fit for 55” valmiuspakettia on viety päättäväisesti eteenpäin myös tänä vaikeana aikana. Neuvottelujen kääntyessä loppusuoralle on varmistettava, että valmiuspaketin kunnianhimon taso säilyy.

      Arvoisat Euroopan parlamentin jäsenet,

      Sodan ja energiamarkkinoiden kriisin seurauksena Euroopan talouteen kohdistuu valtavia paineita. Samalla odotukset EU:ta kohtaan ovat entisestään kasvaneet. On selvää, että EU:n budjetin on oltava riittävä turvaamaan unionin toimintakyky myös kriiseissä. Toimintakykyinen ja sisäisesti yhtenäinen unioni on uskottava toimija myös ulkosuhteissa. Silti EU:n toimintakyvyn kehittäminen ei tapahdu budjettia kasvattamalla tai yhteisiä talouden pelisääntöjä löysäämällä. Elpymisväline oli tarpeellinen, yhdessä sovitun mukaisesti kertaluontoinen ratkaisu, ei malli tuleviin kriiseihin.

      On paljon, mitä meidän kannattaa tehdä yhdessä. Unionin ja jäsenmaiden välinen työnjako on kuitenkin pidettävä kirkkaana mielessä. Talouspoliittisen vastuun tulee jatkossakin kuulua jäsenvaltioille itselleen perussopimusten mukaisesti. Samalla on muistettava, etteivät taloutemme ole toisistaan erillisiä, vaan yhden jäsenmaan vajotessa taantumaan vaikutukset tuntuvat koko unionissa. Yhteisiä pelisääntöjä tarvitaan ja niitä on kehitettävä edelleen.

      Finanssipolitiikan sääntelykehikon tärkein tehtävä on hillitä jäsenmaiden ylivelkaantumista ja siihen liittyvää riskiä. Samalla sääntelykehikon tulee huomioida suhdannevaihteluiden vaikutus julkiseen talouteen ja kannustettava suhdannevaihteluita tasoittavaan, vastasykliseen, politiikkaan. Nykyinen sääntelykehikko ei tähän riittävästi kannusta.

      • Sotaa käyvään maahan ei voida tehdä laajentumisia, eikä kysymättä kansalaisten mielipidettä!


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Sotaa käyvään maahan ei voida tehdä laajentumisia, eikä kysymättä kansalaisten mielipidettä!

        Onko teilta venäläisiltä kysytty kansalaismielipidettä Putinin hyökkäyssodista tai laajenemisista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko teilta venäläisiltä kysytty kansalaismielipidettä Putinin hyökkäyssodista tai laajenemisista?

        Vain ukrainalaisilta, joista noin kuusi miljoonaa on venäläismielisiä ja -kielisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain ukrainalaisilta, joista noin kuusi miljoonaa on venäläismielisiä ja -kielisiä.

        Siis teiltä venäläisilta ei ole, mutta ukrainalaisilta on.

        Venäjänkieliset Ukrainassa eivät ole "venäjänmielisiä" vaan isänmaallisia ukrainalaisia, jotka taistelevat julmaa hyökkääjää vastaan.


    • Anonyymi

      Yhteisissä pelisäännöissämme ei ole kyse vain finanssipolitiikasta. Keskeisiä työkaluja, kuten eurooppalaista ohjausjaksoa tulee kehittää huomioimaan talous-, sosiaali-, työllisyys- ja ympäristönäkökulmat aiempaa paremmin.

      Sääntöpohjaista ja vastuullista talouspolitiikkaa tarvitaan, sillä vain taloudellisesti vahvalla ja taloudellisesti kestävällä Euroopalla on kyky toimia itsenäisesti ja auttaa tarvittaessa myös muita, kuten nyt Ukrainaa.

      Hyvät parlamentin jäsenet,

      EU on osoittanut kriiseissä joustavuutensa ja kykynsä toimia. Poikkeuksellisinakin aikoina teemme määrätietoisesti työtä paremman Euroopan puolesta.

      Yhteisten tavoitteiden edistäminen ja aiemmin sovittujen uudistusten läpivieminen kriiseistä huolimatta kertoo EU:n toimintakyvystä ulkoisen paineen alla. Samalla kriisit ovat myös karulla tavalla paljastaneet haavoittuvuuksiamme.

      Keskustelu Euroopan strategisesta autonomiasta on tärkeimpiä keskusteluja, joita tällä hetkellä käymme. Kyse on kyvystämme kohdata ulkoisia haasteita ja turvata yhteiskuntiemme toiminta kaikissa tilanteissa.

      Pandemian pyyhkäistessä ylitsemme havahduimme, kuinka riippuvaisia olimme Euroopan ulkopuolisista tuotantoketjuista lääkinnällisten tarvikkeiden osalta. Jouduimme nopeasti rakentamaan kapasiteettiamme suojavarusteiden ja muiden välttämättömien tarvikkeiden saannin turvaamiseksi.

      Sota on osoittanut, kuinka tärkeää on, että Euroopalla on omaa puolustusmateriaalituotantoa sekä sen, kuinka haavoittuvia olemme energian suhteen. Meidän on tunnustettava, että olemme suhtautuneet aivan liian naiivisti Venäjään ja rakentaneet oletuksemme Venäjän toiminnasta virheellisiin käsityksiin. Meidän olisi pitänyt tarkemmin kuunnella ystäviämme Baltiasta ja Puolasta, jotka ovat eläneet neuvostovallan alla. Maksamme nyt yhdessä kovaa hintaa riippuvuudestamme venäläisestä energiasta.

      Energian hinta nostaa myös muun elämisen hintaa. Sota ja energian hinta uhkaavat ajaa maailman myös ruokakriisiin. Euroopan on oltava riittävän omavarainen ruuantuotannossa, ja meidän on myös autettava muita. Pahimmillaan ruuan puute globaalisti johtaa nälänhätään, yhteiskunnallisiin levottomuuksiin ja muuttoliikkeisiin. Siksi Afrikan asia on meidän asiamme.

      Vaikka nyt keskitymme energiaan ja muihin akuutteihin kysymyksiin, on meidän kyettävä ennalta ehkäisemään myös tulevia kriisejä. Yksi tärkeimmistä kysymyksistä tulevaisuudessa on teknologinen kyvykkyytemme ja osaamisemme. Yhteiskuntamme tulevat olemaan täysin digitalisoituneita, eikä meillä ole varaa samoihin virheisiin, joita olemme tehneet energian suhteen. Emme voi nojata autoritaarisiin maihin kriittisten teknologioiden kehittämisessä tai tuotantoketjuissa. Euroopan on vahvistettava yhdessä demokraattisten kumppaniensa kanssa teknologista kyvykkyyttämme. Sinisilmäisyyteen ei ole varaa. Kyse ei ole vain taloudesta vaan myös turvallisuudestamme ja yhteiskuntiemme toimivuudesta.

    • Anonyymi

      Hyvät eurooppalaiset,

      Vaikka edessä on merkittäviä haasteita, haluan korostaa, että historian pitkässä kaaressa eurooppalainen yhteistyö on menestystarina. Yhä uusien eurooppalaisten valtioiden halu liittyä demokraattisen yhteisömme jäseneksi todistaa tämän. Silti Eurooppa ei ole monoliitti. Unionin integraatio ei pysähdy vaan muuttuu jatkuvasti. Meidän tuleekin muuttua - paremmaksi, rohkeammaksi ja entistäkin kyvykkäämmäksi. Euroopan unionin toimintakyvyssä on pohjimmiltaan kyse poliittisesta tahdosta.

      Suomi suhtautuu rakentavasti EU:n kehittämiseen. Otamme vakavasti kansalaisten äänen ja Euroopan tulevaisuuskonferenssista syntyneet uudet ehdotukset. Perussopimusten avaaminen ei kriisin keskellä silti ole ajankohtaista. Kansalaisemme eivät niinkään pyytäneet institutionaalisia muutoksia, vaan uudistuksia, jotka vastaavat ihmiskunnan isoihin haasteisiin sekä heidän arkisiin huoliinsa. Näihin tarpeisiin voimme vastata jo nykyisissä puitteissa esimerkiksi lisäämällä määräenemmistöpäätöksiä yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla.

      Arvoisat Euroopan parlamentin jäsenet,

      Emme elä ensimmäistä emmekä viimeistä kriisiämme. Vaikeista ajoista huolimatta ja juuri siksi meidän tulee luottaa suurimpaan voimaamme: keskinäiseen luottamukseemme ja yhtenäisyyteemme. Jotta voimme olla ulkoisesti vahvoja, on meidän sisäisesti pidettävä huolta yhteisistä arvoistamme – oikeusvaltioperiaatteesta, demokratiasta ja ihmisoikeuksista. Näiden periaatteiden mukaisesti toimimalla selätämme myös tulevat kriisit.

      • Anonyymi

        EU-Eurooppa on jäämässä Kiinan jalkoihin, varsinkin kun Euroopan suurin valtio Venäjä on siirtymässä Kiinan leiriin, ja näin syntyen maailman suurin allianssi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU-Eurooppa on jäämässä Kiinan jalkoihin, varsinkin kun Euroopan suurin valtio Venäjä on siirtymässä Kiinan leiriin, ja näin syntyen maailman suurin allianssi!

        Kiina on kehitysmaa ja BKT:llä mitattuna pienempi kuin USA tai EU.

        Venäjän BKT on Hollannin luokkaa eikä se siitä juuri nouse, koska Eurooppa maksoi energiasta moninkertaisen hinnan Kiinaan verrattuna.

        "Allianssi" on jo olemassa nimeltään BRICS, mutta ei se mitään ole saanut aikaiseksi.

        Tilastollisesti BRICS -maat edustavat johtajuutta ainakin näillä sektoreilla:
        - korruptio
        - saastuttaminen
        - teloitusten määrä
        - ihmisoikeusrikkomukset
        - luonnon tuhoaminen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina on kehitysmaa ja BKT:llä mitattuna pienempi kuin USA tai EU.

        Venäjän BKT on Hollannin luokkaa eikä se siitä juuri nouse, koska Eurooppa maksoi energiasta moninkertaisen hinnan Kiinaan verrattuna.

        "Allianssi" on jo olemassa nimeltään BRICS, mutta ei se mitään ole saanut aikaiseksi.

        Tilastollisesti BRICS -maat edustavat johtajuutta ainakin näillä sektoreilla:
        - korruptio
        - saastuttaminen
        - teloitusten määrä
        - ihmisoikeusrikkomukset
        - luonnon tuhoaminen

        Et ehkä ymmärrä BKT/PPP - IMF: n mukaan Kiina ollut jo suurin kansantalous vuodesta 2016 alkaen. Avauksessa linkit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ehkä ymmärrä BKT/PPP - IMF: n mukaan Kiina ollut jo suurin kansantalous vuodesta 2016 alkaen. Avauksessa linkit.

        TYHMÄ !

        Valtioita vertaillaan todellisilla bruttokansantuotteilla. Rahamäärä ei kasva, vaikka Kiinassa saa riisipussin halvemmalla kuin USAssa tai EU:ssa.


        Avauksesi linkit ovat lähinnä omaa viemärimediaasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TYHMÄ !

        Valtioita vertaillaan todellisilla bruttokansantuotteilla. Rahamäärä ei kasva, vaikka Kiinassa saa riisipussin halvemmalla kuin USAssa tai EU:ssa.


        Avauksesi linkit ovat lähinnä omaa viemärimediaasi.

        Noin ei ole, et saata tietää että USD sotkee tuon vertailun. Oletko kuullut valuuttamuunnin manipulaatioista? Tutkitko IMF: BKT|PPP ja kurkkaa aiheesta bofit.fi se voisi avata tietämystä? Katso samalla avausta noiden Ed. olevien seikkojen näkökulmista. Ehkä se siitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin ei ole, et saata tietää että USD sotkee tuon vertailun. Oletko kuullut valuuttamuunnin manipulaatioista? Tutkitko IMF: BKT|PPP ja kurkkaa aiheesta bofit.fi se voisi avata tietämystä? Katso samalla avausta noiden Ed. olevien seikkojen näkökulmista. Ehkä se siitä?

        TYHMÄ

        Yksi, joka ei ymmärrä absoluuttisen ja ostovoimakorjatun BKT:n eroja, olet sinä.

        Valuuttamuunnos ei sotke millään muotoa vertailua ja Kiinaa on syytelty valuuttakurssinsa manipulaatiosta. Esittämäsi "valuuttamuunnin manipulaatio" perustuu omaan väärinymmärrykseesi.

        Esittämäsi väitteet eivät ole peräisin Bofitistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina on kehitysmaa ja BKT:llä mitattuna pienempi kuin USA tai EU.

        Venäjän BKT on Hollannin luokkaa eikä se siitä juuri nouse, koska Eurooppa maksoi energiasta moninkertaisen hinnan Kiinaan verrattuna.

        "Allianssi" on jo olemassa nimeltään BRICS, mutta ei se mitään ole saanut aikaiseksi.

        Tilastollisesti BRICS -maat edustavat johtajuutta ainakin näillä sektoreilla:
        - korruptio
        - saastuttaminen
        - teloitusten määrä
        - ihmisoikeusrikkomukset
        - luonnon tuhoaminen

        Miten EU: n ja USA: n jatkuvasti lisääntyvä valtiotukijärjestelmä yrityselämälle, vedetään kotiinpäin mm. verovaroin tukemalla jättimäisin varoin juuri omaa tuotantoa. Nythän noista asioista syytetään Kiinaa. Kaksinaamaista peliä. Miksi EU ei pärjää kiinalaiselle tuotekehitykselle kuin tuotannollekaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TYHMÄ !

        Valtioita vertaillaan todellisilla bruttokansantuotteilla. Rahamäärä ei kasva, vaikka Kiinassa saa riisipussin halvemmalla kuin USAssa tai EU:ssa.


        Avauksesi linkit ovat lähinnä omaa viemärimediaasi.

        Kyse on todellisesta ostovoimasta, kun katsotaan mitä kansalainen saa palkallaan ja kun osaamme laskea nuo yhteensä - ymmärrämme asian! Tutkitko googlaamalla BKT/PPP: n?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse on todellisesta ostovoimasta, kun katsotaan mitä kansalainen saa palkallaan ja kun osaamme laskea nuo yhteensä - ymmärrämme asian! Tutkitko googlaamalla BKT/PPP: n?

        Kyse on absoluuttisesta bruttokansantuotteesta, joilla valtioiden talouksia vertaillaan keskenään.

        Et selvästi tiedä mikä on bruttokansantuote - aiemmin jopa sotkit ymmärtämättömyytesi vuoksi bofitin ja itse keksimäsi "valuuttamuunnin manipulaation".


    • Anonyymi

      "Nykyinen läntinen vastakkainasettelu"?

      Tarkoitatko, että vuoden 2014 maarosvon pitäisi saada pitää Krim?

      Keille muille sallisit rosvo-oikeuden? Kävisikö Puola tai Liettua, jotka voisivat ottaa Kaliningradin, kun se on myös vastaavan näköinen pieni pläntti.

      Sano nyt. Onko muilla rosvousoikeutta kuin Venäjällä sinun aatemaailmassasi? Jos muillakin valtioilla niin antaisitko luettelon?

      • Anonyymi

        Krimiläiset halusivat irti Ukrainasta jo 1990-luvulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Krimiläiset halusivat irti Ukrainasta jo 1990-luvulla.

        Älä valehtele - ei halunnut.


    • Anonyymi

      eu, liika keskittäminen ja liika valta brysselissä surkastuttaa eu alueen.
      ja johtaa lapselliseen idealismi politiikkaan... valta on liian kaukana alueilta.
      Valtaa pitää siirtää eu maihin.. -keskusjohto vähemmälle.

      • Anonyymi

        Semmoisen aivopierun päästit. Otitko lääkkeet tuplana.


      • Anonyymi

        Sinnehän me luovutamme suuren osan itsenäisyyttämme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinnehän me luovutamme suuren osan itsenäisyyttämme.

        Lääkkeisiisikö? Sen kyllä huomaa.


    • Anonyymi

      Onko EU luhistuva sekasikiö, joka kaatuu eripuraisuuteen liian suurin kansallisen itsekkyyksineen?

      • Anonyymi

        Mitäs luulet kun perustajamaista - Belgia, Hollanti, Italia, Luxemburg, Ranska ja Länsi-Saksa - on kasvanut 27 valtion unioni, joka BKT:llä mitattuna on maailman 2. suurin talous heti USAn jälkeen?

        EUn yhteisvalutta euro on toinen suurista maailmanvaluutoista. Toinen on tietysti USD.

        EUn sotilaallinen kyky perustuu NATOon, joka on maailman suurin sotilasliitto kautta aikojen.

        Nuo asiat aiheuttavat kaunaa, katkeruutta ja kateutta teissä Pietarin trolleissa. Siksi sinäkin räkytät jonninjoutavaa soopaa.


    • Anonyymi

      Viime vuodet ovat olleet kylmää kyytiä Euroopalle sotaisan Venäjän vuoksi.

      Vaikeuksien keskelläkin on syytä palauttaa mieliin unionin hyödyt. Ne ovat erityisen merkittävät Suomelle, pienelle maalle, jonka pärjääminen perustuu vientiin.

      EU-jäsenyyden myötä Suomen kotimarkkinat ovat kasvaneet lähes 70-kertaisiksi.

      Yhteisvaluutta euro on ollut suomalaisille hyödyllinen. Korot ovat
      pysyneet matalina ja valuuttariskit hallinnassa vaikeinakin aikoina. Euron
      myötä matkustaminenkin on helpottunut

      Suomalaiset eivät ymmärtäneet Venäjän vaarallisuutta vielä 2014 sen miehitettyä osan Ukrainasta. Venäjä luuli pystyvänsä kiristämään Eurooppaa energialla, mutta energiasodan voitti yhtenäinen EU ja Venäjä kärsi rökäletappiion.

      Putinin Suomenkin kohdistuneet etupiirivaatimukset ja Ukrainan "erikoisoperaatio" 2022 sai suomalaiset kannattamaan NATOA.

      • Anonyymi

        Suomi on ollut jo pitkään NATOn ja jenkkien etupiirissä. Miten Venäjä vaati näin Suomea etupiirikseen? Oletko tietoinen mitä etupiiriä on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi on ollut jo pitkään NATOn ja jenkkien etupiirissä. Miten Venäjä vaati näin Suomea etupiirikseen? Oletko tietoinen mitä etupiiriä on?

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Suomi on ollut jo pitkään NATOn ja jenkkien etupiirissä. Miten Venäjä vaati näin Suomea etupiirikseen? Oletko tietoinen mitä etupiiriä on?"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅


        Trolli reppana sotkee täysivaltaisen jäsenyyden sotilasliitossa ja etupiirin.
        Lue vaikka Viron historiaa tai talvisodan taustat, niin tiedät mikä on etupiiri.

        Selvästi et seuraa mediaa, koska et tiedä Venäjän etupiirivaateista joulukuussa 2021 ja siitä seuranneesta NATOn jäsenyydestä.


    • Anonyymi

      Katsotteko ykköseltä kolme suurta eu-vaaleissa?

    • Anonyymi

      Euroopan unioni on vuodesta 1957 lähtien saanut aikaan merkittäviä tuloksia kansalaistensa ja koko maailman hyväksi:

      pyrimys koko maanosaan kattavaan rauhaan Venäjän hyökkäyssodista huolimatta
      kansalaisten vapaus asua, opiskella ja työskennellä kaikkialla EU:ssa
      maailman suurimmat yhtenäismarkkinat
      tukea ja kehitysapua miljoonille ihmisille eri puolilla maailmaa.

    • Anonyymi

      Mikä on EU: n nykyinen identiteetti? Onko se, sen etsimisessä?

      • Anonyymi

        EU on menestystarina vailla vertaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU on menestystarina vailla vertaa.

        Joo.Kaikkien työtä vieruksivien turistien ihmemaa. Siellä saa tanssia ja laulaa viisujen tahdissa---velaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU on menestystarina vailla vertaa.

        Korjaus; menetystarina.


    • Anonyymi

      Milloin se katosi?

      • Anonyymi

        Itätrolli räkyttää, mutta EU kasvaa ja vahvistuu - lisää jäsenehdokkaita tulee koko ajan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itätrolli räkyttää, mutta EU kasvaa ja vahvistuu - lisää jäsenehdokkaita tulee koko ajan.

        Sosialistitkin kääntäneet kelkkansa. Säälittävää.


    • Anonyymi

      Saksan AfD' n vaalitulos? Jännitystä riittää EU-vaalien loppuun saakka. Miten PS Suomesta asennoituu AfD' hen?

      • Anonyymi

        Mitä jännitettävää sinulla muka on? Kuolethan kohta vatsasyöpääsi.


    • Anonyymi

      Ursula von Entity.

      • Anonyymi

        Savolainen itätrolli.


    • Anonyymi

      Äänestätkö EU-vaaleissa, edustammehan kahden prosentin osuutta Suomesta Brysseliin? Tuo osuus meillä Suomessa tarkoittaisi aluetta Kaukaan itäisestä Suomesta noin 110 000 asukkaan eloaluetta, vaikkapa Pohjois-Karjalaa. Eikä mitenkään alentavasti P-K' n asukkaita kohtaan. Ovat reiluja suomalaisia! 👍🌞👻🤗

      • Anonyymi

        Sellaista tuli sulle mieleen klo 4.07 avannepussiasi tyhjentäessäsi. Mitä tarkoittaa "Kaukaan itäisestä Suomesta"?

        Ihan vaan tiedoksi, että Pohjois-Karjalassa asuu yli 160 tuhatta ihmistä.

        Älämölösi menee hukkaan, koska EUn päätöksissä keskeistä on yksimielisyys. Siksi EUn pienimmällä valtiollakin on tärkeä merkitys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellaista tuli sulle mieleen klo 4.07 avannepussiasi tyhjentäessäsi. Mitä tarkoittaa "Kaukaan itäisestä Suomesta"?

        Ihan vaan tiedoksi, että Pohjois-Karjalassa asuu yli 160 tuhatta ihmistä.

        Älämölösi menee hukkaan, koska EUn päätöksissä keskeistä on yksimielisyys. Siksi EUn pienimmällä valtiollakin on tärkeä merkitys.

        Etkö tiedä päätöksestä, kun juuri piti Venäjän ja EU:n yhdistyä 2014, niin tehtiin päätös, että valtioiden ääni painaa kansalaisten lukumäärän suhteessa määrälllsesti. Eikö sitä laitettukaan voimaan?


    • Anonyymi

      Miten meidän oma identiteetti on kohentunut ja alentunut tässä EU-ajan aikana?

      • Anonyymi

        Teidän venäläisen kateus on silmiinpistävä ja identiteetti on hyökkäily sotavoimin rauhallisten naapurimaiden kimppuun.


      • Te Tiltut korskuitte ylpeänä Putinin suuruutta kaksi vuotta sitten, kun Putinin piti kahden viikon erikoisoperaatiolla valloittaa Ukraina.

        Sitten tuli Crapula Mundi .


    • Anonyymi

      Miten tuo Suomen oma identiteetti?

      • Anonyymi

        Entä omasi? Oletko ylpeä, koska olet itätrolli?


    • Anonyymi

      Onko sitä koskaan ollutkaan?

      • Anonyymi

        Sivistymättömänä et voi ymmärtää, koska jätit peruskoulusi kesken.


    • Anonyymi

      EU hakee edelleen omaa itsellistä ja kokonaisvaltaista EU-Eurooppa-identiteettiä!

      • Anonyymi

        Huudella osaat, mutta perustella et.


        Koska kuolet vatsasyöpääsi?


    • Anonyymi

      No, kohtahan (taas) EPP eli EU ja Yhtenäin Venäjä taas yhdentyvät, tuli vain vähän mutkikkaampi kuvioon Russia-EU:lle, mutta vasta lopputuloksella onkin merkitystä.

      Ei olisi kukaan muu onnistunutkaan näin hyvin Natoa laajentamaan ja Eurooppaa aseistamaan, ja on Putin ennenkin hakenut Naton jäsenyyttä. Ei siinä mitään. Ja Yhdysvalloista käsinhän työttömästä miehestä tehtiin hetkessä presidentti.

      Olisiko eurooppalaisille paremmin pystytty Russia-Venjää (Big-Europe) myymäänkään kuin 'valloittamalla' Venäjä.

      • Anonyymi

        Lisäystä - älkää olko typerän sinisilmäisiä, että parissa kuukaudessa - hupskeikkaa - Isojen Poikien suunnitelmat vain muuttuisivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäystä - älkää olko typerän sinisilmäisiä, että parissa kuukaudessa - hupskeikkaa - Isojen Poikien suunnitelmat vain muuttuisivat.

        Kokeilkaapa saatteko vielä kuvahausta osumaa suunnitelmaan, kun laitatte hakuun Russia-EU.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokeilkaapa saatteko vielä kuvahausta osumaa suunnitelmaan, kun laitatte hakuun Russia-EU.

        Juu, juu - siellä se on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, juu - siellä se on.

        Nämä maailman sotien kuviot ovat tähänkin asti olleet todella pöyristyttävän härskejä, kuten holokaustikin, eikä ihmisluonto ole ainakaan paremmaksi muuttunut.- Siksi toiseksi, tämähän oli jo kerrottu suunnitelmana, kuten kaksi edellistäkin sotaa Albert Piken kirjeessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä maailman sotien kuviot ovat tähänkin asti olleet todella pöyristyttävän härskejä, kuten holokaustikin, eikä ihmisluonto ole ainakaan paremmaksi muuttunut.- Siksi toiseksi, tämähän oli jo kerrottu suunnitelmana, kuten kaksi edellistäkin sotaa Albert Piken kirjeessä.

        Nollataan sitten yhdessä Putinin kanssa oligarkien rahoilla - enpä ole kuullut Putinin ärähtävän kavetiensa raha- ja tavata takavarikoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nollataan sitten yhdessä Putinin kanssa oligarkien rahoilla - enpä ole kuullut Putinin ärähtävän kavetiensa raha- ja tavata takavarikoista.

        Meidän kaikkien ongelma - kuvittelemme ihmisten toimivan hyvässä uskossa, vaikka historia toista todistaakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meidän kaikkien ongelma - kuvittelemme ihmisten toimivan hyvässä uskossa, vaikka historia toista todistaakin.

        Lukekaa vanhoja uutisia, että saatte vähän pidempää perspektiiviä arviointiin - esimerkiksi löytyy Eurooppa tiedotus vuodelta 2014 Venäjä-EU yhteistyöstä mistä näkyy, että kuinka laaja-alaista se todella on ollut. Ja puf, muka joku vain puhalsi yht äkkiä pelin poikki. Älkää naurattako. Mitään sellaista kohtaa ei löydy.


    • Anonyymi

      Kun puhutaan identiteetistä tulisi enneminkin puhua kansallisesta identiteetistä ja autonomisien kansojen osalta Eu lainsäädännön vaikutuksesta autonomiaan. Tuossa suhteessa tulisi asettaa selvityksen alle se kuinka Eu lainsäädännöstä päätetään Suomessa ja missä määrin Eu vaikuttaa suoraan lainsäädäntöömme .Viedäänkö Eu:n toimesta lainsäädäntöä suoraan lainsäädäntöömme mahdollisesti siten että parlamentaarisesti emme itse voi päättää sen sisällöstä tai olla hyväksymättä niitä Eu taholta tulevista pakottavista syitä esim talouspakotteista johtuen jolloin on katsottavissa että parlamenttaarista valtaa on luovutettu ulkoiselle taholle tuossa suhteessa jolloin käsittelyyn on otettava kuinka ja keiden toimesta niin on tapahtunut.

      • Anonyymi

        TYHMÄ!

        Nuo asiat ovat selvitetty jo ennen päätöksiä.


      • Anonyymi

        Esittämäsi kysymykset löytyvät perustuslaista. Suomen hallitus on velvollinen ottamasn määräykset vastaan suoraan EU komissiolta, ja laittamaan ne voimaan ministeriöiden kautta asetuksina, mikä tarkoittaa hallituksen pakkolakia. Kyse on diktatuurista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esittämäsi kysymykset löytyvät perustuslaista. Suomen hallitus on velvollinen ottamasn määräykset vastaan suoraan EU komissiolta, ja laittamaan ne voimaan ministeriöiden kautta asetuksina, mikä tarkoittaa hallituksen pakkolakia. Kyse on diktatuurista.

        Hurjin kohta siellä on, että jos määräys koskee Suomen maa-alueen muuttamasti, se on välittömästi hyväksyttävä, sitä lepäämään jättämättä yhden eduskunnan määräenemmistöllä, joten jotkin suunnitelmat ja päämäärät ovat jo valmiina.

        En moiselle ole muuta keksinyt kuin, että Suomi vaihdetaan Ukrainasn Venäjän kanssa.

        Mutta hienosti ja täydellisesti Suomen poliitikot ovat valtansa luovuttaneet rajojemme ulkopuolelle - tilanne on ollut voimassa jo kymmen vuotta, eikä kansa ole huomannut missään mitään vikaa, mutta alkaa hiljalleen näkymään yhä rajummin.

        On tämä ollut käsittämätöntä seurata. Uusi perustuslaki astui voimaan maaliskuussa 2013 yhteensopien EU politiikan kanssa, mutta ei ole koskaan ketään kiinnostanut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hurjin kohta siellä on, että jos määräys koskee Suomen maa-alueen muuttamasti, se on välittömästi hyväksyttävä, sitä lepäämään jättämättä yhden eduskunnan määräenemmistöllä, joten jotkin suunnitelmat ja päämäärät ovat jo valmiina.

        En moiselle ole muuta keksinyt kuin, että Suomi vaihdetaan Ukrainasn Venäjän kanssa.

        Mutta hienosti ja täydellisesti Suomen poliitikot ovat valtansa luovuttaneet rajojemme ulkopuolelle - tilanne on ollut voimassa jo kymmen vuotta, eikä kansa ole huomannut missään mitään vikaa, mutta alkaa hiljalleen näkymään yhä rajummin.

        On tämä ollut käsittämätöntä seurata. Uusi perustuslaki astui voimaan maaliskuussa 2013 yhteensopien EU politiikan kanssa, mutta ei ole koskaan ketään kiinnostanut.

        Ja tähän liittyy vielä sekin, että Suomi ei enää ole edes valtio, vaan virallisesti rekisteröity yritys, jonka todellisuudessa omistaa Euroopan Unioni.

        Järjestelmä on alunperinkin luotu täysin yksityishenkilöiden toimesta - ei maiden poliitikkojen - kymmenien vuosien aikana muka EU:n nimissä kokoustaen valtioiden poliitikkoja ja päämiehiä, jo silloin kun emme edes ole kuuluneet EU:iin.

        Taustalla on todellisuudessa mittava maanpetosrikos.

        Järjestelmän toimesta luotiin heille vain sopivia mielikuvia, että saatiin nimiä papereihin. Ja aina uudet Suomen poliitikot jatkoivat siitä mihin edelliset jäivät.

        Ei muutaman vuoden poliitikkojaksolla mitään vastuuta tarvitse kantaa, eikä edes ole mitään todellista tietoa.

        Jäsenvaltioille pakollisen talouspolitiikan on luonut natsien ekonomisti Ludwig Erhard. Se on kansallissosialismia - tästä syystä nyt ajetaan alas koko sairauksien hoitoa, koska vain tehokkuus, raha ja hyöty ratkaisevat.

        Kaikki venäjätrollihuutelut sun muut ovst koneistoon syötettyä propagandaa, että kansa tapoelisi keskenään, eikä huomas mitä todellisuudessa tapahtuu.

        Ja kansa toimii, kun käsketään. 80. prosenttia ihmisistä on mitään tietämättöminä pelkkiä kolisevia kattiloita, joten ei tässä ole viinut edes mitään tehdä.

        Ja nyt on jo täysin myöhäistä. Poliitikot ovat visusti hiljaavtodellisuudesta - kyse jälleen rahasta. Eduskunnan voisi täysin hyvällä syyllä nyt lakkauttaa tarpeettomana instanssina.


    • Anonyymi

      Milloin kuolet vatsasyöpääsi.

      • Anonyymi

        Ymmärrän erittäin hyvin, että kaikkien eurooppalaisten tilanne - ei vain Suomessa - alkaa olla äärimmäisen vaikea, siitä ei vain Suomessa uutisoida mitä tapahtuu, ja sitten se purkautuu tällaisena vihaviestityksenä, millä vain lisää hajotetaan kansan yhtenäisyyttä. Lopulta kaikki on rikki - ihmiset ja koko järjestelmä tuhottu ja massiiviset mielenterveysongelmat, kuten nyt nähdään. Mutta kun tissiviihde on ollut auktoriteetyiuskoiselle kansalle paljon mieluisampaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrän erittäin hyvin, että kaikkien eurooppalaisten tilanne - ei vain Suomessa - alkaa olla äärimmäisen vaikea, siitä ei vain Suomessa uutisoida mitä tapahtuu, ja sitten se purkautuu tällaisena vihaviestityksenä, millä vain lisää hajotetaan kansan yhtenäisyyttä. Lopulta kaikki on rikki - ihmiset ja koko järjestelmä tuhottu ja massiiviset mielenterveysongelmat, kuten nyt nähdään. Mutta kun tissiviihde on ollut auktoriteetyiuskoiselle kansalle paljon mieluisampaa.

        Ja mitä tulee taas asiantuntijoihin, tuntuu että heilläkin alkaa olemaan jo kaikki kartat väärinpäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mitä tulee taas asiantuntijoihin, tuntuu että heilläkin alkaa olemaan jo kaikki kartat väärinpäin.

        Ja uutisointi myyty pelkiksi mainosklikkauksiksi ja toimittajat koulutetaan näyttämötaiteen yksiköissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja uutisointi myyty pelkiksi mainosklikkauksiksi ja toimittajat koulutetaan näyttämötaiteen yksiköissä.

        Ei enää.paremmin olisi pystytty maailmaa pilaamaankaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei enää.paremmin olisi pystytty maailmaa pilaamaankaan.

        No, näillä nyt on vaan mentävä, ja jokaisen pidettävä huoli itsestään. Ja seuraavaksi lisätään vain entisestään hyvin vilkastunutta pörssikeinottelijoiden asekauppaa kristillisin arvoin perustetussa rauhanprojektissa nimeltä Euroopsn Unioni - mitä niillä hävittäjillä Ukrainassa olisi tehtykään jos ei olisi saanut rajaa ylittää - tappaneet omiaan?! Niin meitä viedään kuin pässejä narussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, näillä nyt on vaan mentävä, ja jokaisen pidettävä huoli itsestään. Ja seuraavaksi lisätään vain entisestään hyvin vilkastunutta pörssikeinottelijoiden asekauppaa kristillisin arvoin perustetussa rauhanprojektissa nimeltä Euroopsn Unioni - mitä niillä hävittäjillä Ukrainassa olisi tehtykään jos ei olisi saanut rajaa ylittää - tappaneet omiaan?! Niin meitä viedään kuin pässejä narussa.

        TOTTA - sinua viedään kuin pässiä narussa.
        Tuo sekopäinen kommenttisi kertoo, että olet Putinin propagandan uhri.


    • Anonyymi

      Niin on eurovaaleissa, jos äänestää, parasta on yrittää estää äärioikeiston nousu.
      Jos se tapahtuu, ei tiedä yhtään sitä, mitä Euroopassa tulee tapahtumaan fasistien toimesta.
      Nytkin hyssytellään jo, että Venäjä ei tule käyttämään ydinasetta.

      Kuka voi mennä vannomaan, jos Euroopan kahelit johtajat, Suomi mukana, ovat jo lähettämässä joukkojakin Ukrainaan, ja myös hävittäjiä.?

      Kuka voi vannoa, että niin ei tapahdu, ei ydinpommia, turhaa on tuudittautua mihinkään omaan uskomukseensa?

      Jo nyt nähdään fasistien toimet Gazassa, missä aivan tarkoituksella teurastetaan ihmisiä äärioikeiston toimesta.
      Kansanmurha saa tapahtua, se ei kiinnosta länsivaltioita, koska sitä johtaa ja edesauttaa Yhdysvallat monin eri tavoin.

      Ja miksi Suomen poliitikot vain uhoavat jatkavansa Ukrainan tukemista, tekevät sitä velkarahalla, ja vain siksi. että alun alkujaan menivät sekaantumaan muun lännen mukana vieraan valtion sotaan.

      Turhilta massakuolonuhreilta Gazassa, nyt jo varmaan 40 000 kuollutta, olisi vältytty, jos länsi olisi sekaantunut asiaan.
      Uhrimäärä jo sama, jos ei enemmänkin kuin 1918 Suomen köyhien tappajaisissa.

      Mutta Euroopan fasisteille se ei sopinut alun alkujaan, ja taas nyt on turhauttavaa lopettaa järjetön sotaan osallistuminen ja tukitoiminta Ukrainassa.

      Siksi he pysyvät tiiviisti asiassa, ja kuolonuhrien määrä Ukrainassa vain lisääntyy koko ajan. Ja koska Eurooppa on sitoutunut asiaan, joutuu se myös elättämään Ukrainan kansalaisia alueellaan, omilta köyhiltä ottamillaan rahoilla, joka taas aiheuttaa, jopa kuolonuhreja Euroopan alueella, laajamittaisella kansalaisten toimeentulon huonontamisella.

      Ja Suomi ei edes aio tunnustaa Palestiinan valtiota, koska se on niin syvästi sitoutunut lehmäkauppaan, DCA, sopimukseen Yhdysvaltain kanssa.
      Toivottavasti oppositio äänestää sen aikeen nurin.
      Jos ei, niin sotilasjuntta toiminta Yhdysvaltain avulla Suomessa vain voimistuu.

      Niin että just silleen ovat asiat Suomen ulkopolitiikassa, yrittäköön joku halutessaan valehdella toista, se ei onneksi kaikkien ihmisten kaaliin mene perille.

      Jo nyt Pohjois-Suomessa on jatkuva häirintä käynnissä ulkomaalaisten NATO joukkojen , tietysti Yhdysvallat mukana, toimesta.
      Miksi kaikki saasta, kaiken lisäksi ohjataan ja pukataan Pohjois-Suomeen?

    • Anonyymi

      eu - us on kiskonta keinottelu globalistien käsissä.
      Ja nykyinen sota on selvästi toisinto 1962 kuuban kriisistä.
      -- 1962 us. vei ohjukset Turkkiin, ja vastavoimaksi NL vei ohjukset Kuubaan.
      - Tämä ei kelvannut Us. uhattiin sodalla.

      - Nyt on us vieny ohjuksia Ukrainaan,
      ja se ei moskovasta käsin tunnu mukavalta...
      - Ja huomatkaa, että nato-us-media ei tätä kerro,
      vaan johtaa kansaa, kansoja harhaan,
      syyllistää suurvaltasodasta vain yhtä..henkilöä...
      Huvittavaa propagandaa se !!
      - Mutta ei syytä nato-media esim. eläke bideeniä ja us ase- energia-teollisuutta, finanssi pelureita us -eu ollenkaan..
      Länsi globalisti keinottelijoiden Ristiretkestä itään ei puhuta mediassa.

      • Anonyymi

        TYHMÄ !!!!

        Kuuban kriisin syynä oli YDINASEET !

        Ukrainan sodan syy on taas Venäjän hyökkäys.


    • Anonyymi

      Totuus on vaikea niellä!

    • Anonyymi

      Eu on erilaisista valtioista kyhättä liitto. Yhteistä identiteettiä ei ole. Jokaisella kansalla on myös oma kieli. Seuraava kriisi hajoittaa liiton.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3387
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2035
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1678
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1583
    5. 80
      1135
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      996
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      122
      926
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      855
    Aihe