Muistoja vuosien takaa ; eri leijonapelit eri arvokisaturnauksissa

Anonyymi-ap

Vuosi 93 MM-kisat joita ei muistaakseni televisioitu mutta kuunneltiin kaikki Suomen pelit radiosta. Eipä mennyt noi kisat putkeen suomelta! Muistaakseni loppusijoitus oli seitsemäs tai kahdeksas.

Vuoden 97 MM -kotikisat ja suomi viides lopputaulukossa. Ei ihan mennyt putkeen pelit, ei ainakaan kovia maita vastaan sillä ruotsia vastaan ihan liikaa henk koht virheitä. Lumme esim teki karmaisevat virheet(vuotta myöhemmin Naganon olympialaisissa jyrki "sonja" lumme sentään paransi huomattavasti pelaamistaan). Petri varis noissa MM-kisoissa oli yllättävän pehmeä ja marko jantunen yritti paljon hyökkäyspäässä kun pääsi paljon tekopaikoille ja loi tilanteita, mutta kokosi vain vähän pisteitä. Muistan kuinka manasin isoon ääneen kun oma suosikkipelaaja marko Jantunen ei onnistunut vaan hän oli noissa kisoissa "tuhlaajapoika".

Vuoden 99 MM-lätkäpeli Suomi vs Venäjä jossa ihan vika sekunneilla kolmannessa erässä raimo raipe helminen syöttää lättysyötön viivalle jere Karalahdelle joka tinttaa laatan verkkoon. Komea kuvio!

Vuoden 2000 MM-kisat taitaa olla jossa Marko tuomainen tekee jatkoajalla maalin Ruotsia vastaan ja suomi muistaakseni eteni neljän parhaan joukkoon.

Vuoden 95 MM-kisojen loppuottelu jota minä meidän perheessä ainoa joka katsoi kun äiti oli mattoja kutomassa, ja veli oli kaverilla kylässä ja isä oli metsäpalstalla duunaamassa. Mut oli kyl perkeleellinenkin peli kun ruotsi hallitsi niin paljon sitä peliä ja kyllä meillä kävi hyvä tuurikin.

Samat kisat 95 MM-lätkää ja pikkuserkku lassi ja marja meillä kylässä kahvipöydässä ja suomi pelaa jenkkejä vastaan ja lassi sanoo "ei se suomi kyllä pärjää nyt kun on tappiolla " mut sitten suomi nousee tasoihin ja sitä en muista menikö vielä ohi ja voittoon. Muistaako joku miten siinä pelissä kävi?

Vuoden 88 olympialaiset ja suomi pelaa ruotsia vastaan. Tuolloin pelattiin siten että kohdattiin jokainen joukkue ja mestari ratkaistiin pistelaskulla eikä pelattu pudotuspelejä. Ruotsi pelin muistan kun joku hämärä muistikuva kun joku ruotsalainen kikkailee pujottelemalla helpohkosti suomipelaajan ohi. Se näytti jännältä. Ihastuin turnauksessa saksan ja USA;n pelipaitoihin. Sen muistan myös! Länsi-saksa oli tuolloin saksa ja tykkäsin katsoa länsi-saksan peliä.

olin vain 3-vuotias mut hämärä muisto vuoden 85 MM-kisoista kun jotain muistan että jari kurrin pärstä osui vaihtoaitiossa kun kamera seurasi sinne tai sitten muistan väärin että olikohan kurri edes pelaamassa vuoden 85 kisoissa?????? Makkosen karin muistan myös noista kisoista!

91 MM-kisat ja paappa sanoo "kyllä nyt taitaa ruotsi voittaa tän finaalin vaikka vastassa on neuvostoliitto". minä vastasin ei kyllä neuvostoliitto on niin kova, ettei taija olla ruottilla matskuja, mut niin se vain paappa oli ihan oikeassa ja lopun muistan tosi hyvin ja se on yksi kaikkein ikävimpiä ja epäurheilijamaisempia temppuja kun venäläispakki törkeästi poikittaisella ruotsin j.garpenlövin naamaan ja garpenlöv hoippui naama verisenä(jäässä verilammikko) ja tämä välikohtaus tapahtui kun summeri soi ja ruotsi voitti mestaruuden

98 naganon olympialaiset ja suomi hädissään venäjän pavel burea vastaan! ei saatu burea kuriin, ei sitten millään! Samoissa kisoissa muistan teemu selänteen valesyötön koivua kohti mut teukka vetikin rannarin pörsään ja se ratkaisi suomelle voiton ruotsista. Taisi olla peli jossa suomi piäsi neljän parhaan joukkoon. Renberg (etunimeltään mikael ruotsihyökkääjä ) oli tossa pelissä tosi hankala vastustaja ja dahlen kulmapelissä osoitti elastisuutta ja hyvää kiekonsuojausta, mut yllättävää oli ehkä se, että suurimmat tähdet lidström, sundin ja forsberg ei olleet niin paljoa esillä. näistä kisoista muistan ikävänkin jutun kun jenkit totaalisesti sekosi kun putosivat jatkosta (eivät päässeet 4 parhaan joukkoon) kun alkoivat laittaa hajalle hotellihuonetta.Tikkasen esan muistan näistä kisoista yllättävän hiljaisena vaihtoaitiossa kun totuttu hänet näkemään suupalttina pelaajana.

Vuoden 90 MM-kisat ja suomi on neuvostoliittoa vastaan totaalisesti altavastaajana. Lopputulos jotain 6-1 eli aikamoinen selkäsauna saatiin. Muistaakseni näissä kisoissa kakkoskoutsina oli pietilän sakke. Voin muistaa väärin.

vuoden 94 mm-kisat ja suomi häviää finaalin ja minä juonittelin siitä vanhemmilleni jolloin vanhempani toruivat minua. Niemisen mika epäonnistuu rankkarissa ja paiskoo mailan rikki kaukalon laitaan. Eipä tuossa finaalipelissä suomella ollut oikeastaan suuremmin mitään isompaa hätää kanukkeja vastaan.

2

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jääkiekko on ylimainostettu peli mediassa , manipulointia ja propagandaa.Ei kaikki suomalaiset pidä siitä. Jääkiekkoilijoissa on huumeiden käyttäjiä raiskaajia .Heitä suojellaan että tulisi pienemmät tuomiot.

    • Anonyymi

      Kolmeen vuoteen ei ole jääkiekossa voitettu mitään isompaa turnausta. Lajiin laittetu satoja miljoonia verorahaa, jäähallit ja muu yhteiskunnan tuki. Raha on pois muilta lajeilta. Hämärämiehet Harkimo ja Kummola on huseeranneet tarpeeksi jääkiekossa. Eläkkeelle molemmat äijät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3559
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      219
      3019
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      145
      2575
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2092
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2085
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      11
      1877
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1712
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      18
      1696
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      277
      1396
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1332
    Aihe