Onko yhteisvelka yhteisvelkaa???

Anonyymi-ap

Kovasti, kaikki muut puolueet, paitsi Perussuomalaiset, haluaisivat ottaa EU:lle YHTEISVELKAA. Ideahan kuulostaa joidenkin mielestä hienolta, mutta kun mietitään, mitkä maat tuon lainan viime kädessä maksavat pois..? Ne ovat ne muutamat samat NETTOMAKSAJAT, joihin, jostain ihmeen syystä, Suomikin on kuulunut vuodesta 2001 alkaen.

4

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin se otetaan velkaa että nuo heikot taloudet pärjäisivät ja muut pääsevät sitten maksamaan heidän velkoja ja pitämään näiyt valtioita yllä. Tuo on Eu:n perussopimuksen vastaista siihen ei pidä lähteä ja jos Eu:ssa tuohon mennään ,emme voi käytännössä enää jatkaa tuollaisessa unionissa tai jatkaminen sellaisessa vaatisi ainakin kansan äänestyksen.

    • Anonyymi

      Niin juuri ja sitten isot maat kanavoivat rahat omiin remontteihin Italian mafian käyttöön? Suomen pitää sanoa selkeä ei. Meidän pitää huolehtimaan omista eduista ja lopettaa kumartaminen Brysseliin?

    • Anonyymi

      Eu on talousunioni ei valtiollinen unioni jolla olisi yhteinen talous. Tuollaiseen valtiolliseen liittoumaan meneminen vaatisi lähtökohtaisesti kansan äänestyksen ,sillä Suomen lait kieltävät vallan ulkoisen luovuttamisen ja tuo on kriminalisoitu. Lain ulkopuolelle ei jää tuossa suhteessa kansanedustajat joten .... siitä seuraa se että tuollaiseen vallan luovuttamiseen ei poliittinen toimimandaatti riitä .Syytä että tuo päätäntävalta annetaan kaudeksi kerrallaan lainaan päättäjille jotka kansa valitsee ja tuo valta kuuluu kansalalle, ei politiikoille. Sitä mitä ei omista ei voi laillisesti antaa pois.

      Vaikkakin Suomi on Eu:n jäsen ja tuo on viety perutuslakiin on tuossa suhteessa asiaa punnitessa huomioitava, että Suomi liittyi talous unioniin ja se tehtiin poliittisella päätöksellä sekin ei kansan äänestyksellä. Asiasta suoritettiin tuossa suhteen vain neuvoa antava kansan äänestys ,jossa lopullinen päätösvalta jätettiin poliitikoille.

      Asian suhteen huomionarvoista on myös, että taloudesta itsenäisesti päättäminen on autonomian perus edellytys ja tunnusmerkki .On selkeää että tuo valta menetetään osin yhteisvelan myötä ,sillä se vaikuttaa suoraan budjettimme laadintaan ja tuossa suhteessa yhteisvelkaa ja taloutta sen puitteissa hallitsisi Eu. Tuolloin kyseeseen tulee siis vallan luovuttaminen ulkoiselle taholle ja tällöin se johtaa tilanteeseen jossa Eu:hun kuulumisesta on suoritettava kansan äänestys jotta voisimme ylipäätänsä jatkaa unionin puitteissa.

      • Anonyymi

        Ja tuossa suhteessa voi todeta asian olevan vallan ja sen käytön suhteen periaatteellinen. Mikäli noin toimittaisiin olisi tuo yksinkertaisesti verrannollinen toimeen jossa kaverin autoa lainaava jättäisi sen palauttamatta ja sen sijaan myisi lainaamansa auton eteenpäin. Mikäli tuota ei ymmärrä ei ole minkäänlaisia edellytyksiä myöskään toimia poliittisella sektorilla, joten tuossa suhteessa tuonkaltaiset kysymykset tulisi olla jo lähtökohtaisesti relevantteja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3387
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2035
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1678
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1583
    5. 80
      1135
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      996
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      122
      926
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      855
    Aihe