Tekoäly tueksi katsastajan kanssa väittelyyn

Anonyymi-ap

Eiköhän oteta vähän tekoälystä tukea autoista ymmärtämättömien katsurimulkeroiden kanssa vääntämiseen. Tässä jotain vinkkejä, joita sain Chat GPT:ltä:

Pienet viat ja korjausajat:

Voisit kysyä, onko mahdollista saada pientä lisäaikaa pienten vikojen korjaamiseen. Jos vika on vähäinen ja helposti korjattavissa, katsastaja saattaa myöntää ylimääräistä aikaa sen korjaamiseksi ilman, että auto hylätään.
Tulkinnanvaraiset viat:

Joissakin tapauksissa viat voivat olla tulkinnanvaraisia. Voisit keskustella katsastajan kanssa siitä, miten hän tulkitsee tietyn vian ja esittää omat perustelusi siitä, miksi se ei ehkä ole niin merkittävä kuin katsastaja ajattelee.
Kulumisrajat:

Renkaiden, jarrujen tai muiden kuluvien osien kohdalla voisit keskustella siitä, ovatko osat vielä riittävän hyvässä kunnossa ja täyttävätkö ne minimivaatimukset. Jos osat ovat lähellä kulumisrajaa, voit esittää näkemyksesi niiden riittävyydestä turvallisuuden kannalta.
Päästömittaukset:

Jos päästömittaukset ovat lähellä raja-arvoja, voit keskustella katsastajan kanssa siitä, miten erilaiset ajotavat tai moottorin säädöt voivat vaikuttaa päästöihin. Voisit ehdottaa uuden mittauksen tekemistä pienen säädön tai ajon jälkeen.
Valot ja sähköjärjestelmät:

Jos ongelma koskee valoja tai sähköjärjestelmiä, voit esittää, että teet pienen säädön tai korjauksen paikan päällä ja pyydät katsastajaa tarkistamaan tilanteen uudelleen.
Korirakenteet ja ruoste:

Ruostevaurioiden kohdalla voit keskustella siitä, kuinka vakava vaurio on ja kuinka nopeasti se voidaan korjata. Voit myös ehdottaa, että näytät korjaussuunnitelman tai -aikataulun, jos katsastaja on valmis antamaan lisäaikaa korjaukselle.

5

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkoa:

      Perustelut etusivulasien kalvojen hyväksymiselle:

      Suoja auringolta ja UV-säteilyltä: Etusivulasien kalvot voivat vähentää merkittävästi auringonvalon ja haitallisen UV-säteilyn pääsyä ajoneuvon sisätiloihin. Tämä parantaa kuljettajan ja matkustajien mukavuutta ja suojaa auton sisustusta haalistumiselta ja vahingoittumiselta.

      Vähentynyt häikäisy: Kalvot voivat vähentää auringon häikäisyä, mikä parantaa kuljettajan näkyvyyttä ja vähentää onnettomuusriskiä erityisesti kirkkaassa auringonpaisteessa tai vasten aurinkoa ajettaessa.

      Parantunut turvallisuus: Jos lasi rikkoutuu onnettomuuden seurauksena, kalvo voi auttaa pitämään lasinsirut yhdessä, mikä vähentää loukkaantumisriskiä ja parantaa matkustajien turvallisuutta.

      Yksityisyys: Kalvot voivat tarjota lisäsuojaa yksityisyydelle, mikä voi vähentää autovarkauksien riskiä, kun ulkopuoliset eivät näe helposti sisälle.

      Perustelut tukivarsien nivelten pienen välyksen hyväksymiselle:

      Normaali kuluminen: Pieni välys tukivarsien nivelissä on usein normaali osa auton käyttöä ja voi ilmetä kulumisen seurauksena ilman, että se vaikuttaa merkittävästi auton ajo-ominaisuuksiin tai turvallisuuteen.

      Hyväksyttävä toleranssi: Monissa ajoneuvoissa on määriteltyjä toleranssirajoja pienelle välykselle tukivarsien nivelissä. Jos välys pysyy näiden raja-arvojen sisällä, se ei yleensä ole vaarallista eikä vaadi välitöntä korjausta.

      Ei merkittävää vaikutusta ajettavuuteen: Pieni välys ei välttämättä vaikuta ajoneuvon suuntavakavuuteen tai hallittavuuteen. Kuljettaja ei todennäköisesti huomaa pientä välystä normaaleissa ajo-olosuhteissa.

      Seuranta ja huolto: Vaikka pieni välys havaittaisiin, sen kehittymistä voidaan seurata säännöllisillä tarkastuksilla ja huoltotoimenpiteillä. Tämä varmistaa, että mahdolliset ongelmat havaitaan ja korjataan ennen kuin niistä tulee turvallisuusriski.

    • Anonyymi

      Miksi minä väittelisin asiakkaan kanssa, varsinkaan siitä miksi jokin asia on katsastuksessa tarkastus-/arvostelukohteena? Jos katsastuspäätös ei miellytä, niin kerron että katsastustodistuksen alaosassa on valitusosoitus.

      Jos katsastuksen sisältö ei miellytä, niin kannattaa ottaa ensisijaisesti yhteys omaan EU-parlamenttiedustajaan ja toissijaisesti omaan kansanedustajaan.

    • Anonyymi

      Ihan sama mitä hauskaa inttämistä poju keksii kun katsuri on se joka sanoo sen viimeisen sanan joka pitää. Vai tekoäly, voi sinua noloa.

    • Anonyymi

      Aika höpsöjä ehdotuksia. Ja mikä siinä vääntämisessä oikein on tarkoituksena? Hirmuinen into pitää autonsa huonokuntoisena?

      Niin no noista valoista sen verran että minulle se katsurimulkero sääteli itse suuntauksen kohdalleen kun oli pikkusen pielessä.

      Jos vika on vähäinen ja helposti korjattavissa, miksi sen korjaamiseen tarvitaan jotain lisäaikaa? Sellaisista tulee yleensä korjauskehotus tai suullinen maininta, että kannattaa laittaa kuntoon seuraavaan katsastukseen mennessä.

      Päästöt saa säätää tai säädättää kuntoon ihan rauhassa ja käydä näyttämässä jälkitarkastuksessa ilman sen kummempaa keskustelua. Tai sen voi tehdä jo etukäteen ja näyttää vain todistuksen katsastusasemalla.

    • Anonyymi

      "...ovatko osat vielä riittävän hyvässä kunnossa ja täyttävätkö ne minimivaatimukset..."

      Jos ovat niin ne hyväksytään katsastuksessa.

      "...jos katsastaja on valmis antamaan lisäaikaa korjaukselle..."

      Eipä tuo aika taida olla katsastajan päätettävissä. Toki aikaa saa itse ottaa sen mitä tarvii kun vaan muistaa ettei autoa saa käyttää liikenteessä jos aikaa menee liian kauan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      8919
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      379
      3688
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2775
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      84
      2565
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2475
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2464
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      150
      1747
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      64
      1564
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1550
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1383
    Aihe