Ikuisesti kestävä tietoinen kuoleman tila!

Anonyymi-ap

Raamatun oppi ”iankaikkisesta tuomiosta”. Hebr. 6:2.

Jumalan luoma ihminen ei koskaan lakkaa olemasta. Tämä on perustavaa laatua oleva asia! Jos tätä ei uskota, ei olla Raamatun opissa.

Jumala loi meidät ikuisuusolennoiksi tarkoituksenaan, että elämme ikuisessa rakkauden tilassa Hänen yhteydessään! Synti kuitenkin erotti ihmisen Luojastaan, Elämän lähteestä. Jes. 59:1,2. Ihmisen syntitilan kautta tuli kirous ja kuolema koko luomakuntaan. 1 Moos. 3:17. / Room. 5:18,19. Uskosta osaton ihminen on olemassa, mutta hän ei Elä.

Kuoleman oikein ymmärtäminen poistaa verhon väärien opetusten päältä niin että näemme asian oikein ja osaamme valmistautua lopulliseen tilaamme. Kuolema ei siis tarkoita ihmisen tyhjäksi raukeamista, vaan joutumista eroon Elämän Lähteestä, Jumalasta. Jos kuoleman tila käsitetään tiedottomuudeksi, menee koko asia ihmisten omien luulojen varaan. Raamattu ei opeta sellaista. Fyysinen kuolema on eri asia. Siitä tuonnempana.
Kuoleman olemus on yhtä kuin olla erossa Jumalasta! Adam ja Eva kuolivat ”sinä päivänä”, jona tekivät syntiä. 1 Moos. 2:17. He kulkivat kuitenkin tämän maan päällä tuon kuolemansa jälkeen satoja vuosia. He olivat ”kuolleet rikoksiinsa ja synteihinsä” (Efes. 2:1-3) joutuessaan eroon Jumalasta. Näin ollen jokainen uskosta osaton on kuollut, koska on erossa Jumalan Elämästä. Mutta Jeesus on ”Tie, totuus ja ELÄMÄ!” Ainoastaan Hänen verensä kautta saadaan syntitila muuttumaan armon tilaksi. ”Minä olen ovi. Kuka ikinä tulee sisälle minun kauttani, hän pelastuu.” Joh. 10:9. Synti erottaa Jumalasta. Jes. 59:1-3.

Fyysinen kuolema ei lopeta Jumalasta erossa olevan ihmisen olemassaoloa. Hän jää Tuonelan vaivoihin täysin tietoisessa tilassa. Ruumis maatuu ja häviää haudassa. Jeesus opetti tämän asian selvin sanoin: ”Oli rikas mies, ja köyhä Lasarus.” Molemmat kuolivat ruumiillisen kuoleman. Mutta heidän olemassaolonsa ja tietoisuutensa ei rauennut tyhjiin. Jeesus opettaa, että nuo molemmat olivat tietoisessa tilassa kuolemansa jälkeen. Kaikki mm. tunsivat toisensa. Siellä vallitsevaan tilaan ei siinä vaiheessa enää ole muutoksen haun mahdollisuutta. On tärkeää huomata, että ko. Luuk. 16:19-31 on tosi tapaus, jonka Jeesus itse kertoi. 1 Timot. 6:3-5.

KUOLEMASSA USKOSTA OSATTOMAN SISÄINEN IHMINEN SIIRTYY pois ruumiistaan kaikkine synnin muistoineen. ”Heidän tekonsa seuraavat heitä.” Ilm. 14:13. Mutta jos ihminen on tullut uskoon jäävät synnin muistot katoavaan maailmaan. Sisäinen ihminen siirtyy lopullisesti hyvään osaansa.
Ylösnousemus ei tarkoita, että kymmenien miljardien ihmisten tomuhiukkaset kerättäisiin ja heidät luotaisiin uudestaan ihmiseksi ja siis sillä tavalla herätettäisiin kuolleista. Ei niin, koska ”liha ja veri ei peri Jumalan valtakuntaa”. 1 Kor. 15:50. Filip. 3:20,21.

Kadotuksessa ei siis ole oleva yhtään elävää ihmistä. MUTTA siellä ovat olemassaolostaan täysin tietoiset kuoleman tilassa olevat sieluparat. He ovat kuolleita eli erossa Jumalan Elämästä. ”Sillä he ovat hylänneet Herran, elävän veden lähteen.” Jer. 17:13. ”Minkälaisessa ruumiissa he tulevat?” (1 Kor. 15:35) on tässä vaiheessa vaikea kysymys. Kuolleiden maailmassahan ei ole ”lihaa ja verta” olevia ruumiita. ”Liha ja veri ei voi periä Jumalan valtakuntaa..” 1 Kor. 15:50. Uskossa Jeesukseen olevat saavat kirkastetun ikuisuusruumiin Jeesuksen tulemuksen yhteydessä. mm. 2 Kor. 5:8 ja Filip. 3:20,21. ”He ovat kuin enkelit taivaassa.” Matt. 22:30.

44

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      OSA 2/2

      TARKISTA TÄMÄ ASIA omasta Raamatustasi. Selvitä sitten myös se, mikä on oma suhteesi Jeesukseen ja ristintyöhön? Oletko saanut syntisi anteeksi? Joudutko helvettiin vai pääsetkö Taivaaseen? Näin suuren asian edessä kannattaa ottaa esille Raamattu ja tutkia ajan kanssa ja rukoillen seuraavat kohdat:
      Matteus 5:22,29,30; 7:13; 10:28; 13:42; 18:8,9; 23:15,33; 24:48-51; 25:46.
      Markus 9:43-48; 16:16. Luukas 12:15-21. 16:19-31. Johannes 5:24,29. 15:6. Apostolien teot: 24:15. Filip. 3:18-21. 2. Tessal. 1:8,9. 2. Piet. 2:4. Jaakob 3:6. Juuda /4,6,7,13,15. Joh. Ilm. 14:9-12; 20:10-15; 21:8.
      Ja seuraavista Raamatun kohdista löytyy vastaus kysymykseen: onko tietoista tilaa kuoleman jälkeen? :1 Samuel 28:5-25. 1 Kun. 17:17-24. Matt. 17:1-9. Luuk. 16:19-31. 2 Kor. 5:1-10. ja 12:1-4. Filip. 1:21-24. 1 Piet. 3:18-22 ja 4:6 ym., ym..

      Luettuasi ed. m. kohdat tee niistä yhteenveto. Anna Pyhän Hengen näin muodostaa itsellesi omakohtainen, selittelemätön ja vain Raamattuun perustuva käsitys aiheesta. Tästä tulkoon sinun mielipiteesi.

      Ikuiseen elämään päässeitä, Jeesuksen verellä lunastettuja ihmisiä, odottaa uusi taivas ja uusi maa. ”Minä näin uuden taivaan ja uuden maan, sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta enää ollut.” Ilm. 21:1. Mihin tämä maailma oli kadonnut? Tämä maailma syöksyy tulimereen: ”Nykyiset taivaat ja nykyinen maa on säästetty tulelle. Niitä säilytetään jumalattomien ihmisten tuomion ja kadotuksen päivää varten.” 2 Piet. 3:7,10… Ilm. 20:11-15. Siinä siis sanotaan, että viimeisen tuomion jälkeen tätä maapalloa ei enää ole muualla kuin tulijärvessä. Ilm. 21:1. Siellä ovat myös kaikki, ne ihmiset, jotka eivät maanpäällisen elämänsä aikana ottaneet vastaan syntien anteeksiantamusta Jeesuksen veren kautta. Mutta meille uskoon tulleille Jeesus sanoo: ”Tulkaa tänne, te Isäni siunaamat. Te saatte periä valtakunnan, joka on ollut valmistettuna teitä varten maailman perustamisesta asti.” Matt. 25:34. Jeesus on nyt taivaassa, josta Hän tulee hakemaan meidät sinne missä Hän on eli taivaan kotiin: ”Vaikka minä menenkin valmistamaan teille sijaa, tulen takaisin ja otan teidät luokseni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen.” Joh. 14:3.

      Vakuutus uskoon tulleille, Jeesuksen vastaan ottaneille:
      ”Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista” Room.8:1-2. ”Jeesuksessa Kristuksessa” oleminen merkitsee uskossa olemista. Ja uskoon tulleen vanha synti-ihminen on haudattu kasteen hautaan. Room. 6:4. Se on kuollut. Nyt odotamme Jeesuksen tulemuksen päivää, jolloin saamme kirkastetun ruumiin: ”Mutta meidän yhteiskuntamme on taivaissa, ja sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi. Hän muuttaa meidän alennustilassa olevan ruumiimme kirkkautensa ruumiin kaltaiseksi sillä voimallaan, jolla Hän myös kykenee alistamaan kaiken valtaansa.” Filip. 3:20,21.
      Kerro lähimmäisillesi, että Jeesus on sovittanut kaikkien ihmisten synnit sijaisuhrillaan ristillä. Älä anna kenenkään mennä kadotukseen. Mark. 16:15,16. Hebr. 12:15. ”Pelasta ne, joita viedään kuolemaan, pysäytä ne, jotka hoippuvat surmattaviksi. Jos sanot: ”Emme me siitä tienneet”, niin ymmärtäähän asian sydänten tutkija. Hän, joka valvoo sieluasi, tietää kaiken ja maksaa ihmiselle hänen tekojensa mukaan.” Sananl. 24:11,12.

      ”Jeesus sanoi: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?” Joh. 11:25,26.

      • Anonyymi

        Pöliset ihan roskaa,ei noin hyvä ihminen.Ei noin !
        Kirjoitat jakeista mutta et tee mitään!!!
        KUitenki Kristus pelastaa !


    • Anonyymi

      Otetaanpa Raamatun pelastusoppi tarkasteluun. Sen ydinväite on, että jos et usko Jeesukseen, sinut heitetään helvettiin. Kuulostaa erittäin reilulta ja tasapuoliselta, eikö? Onhan se aivan loogista, että Jumala, joka loi meidät omaksi kuvakseen, valitsee ikuisen kärsimyksen ainoastaan sen vuoksi, ellei satu pitämään tiettyä uskomusjärjestelmää totena.

      Entäpä tämä toinen älyvapaa elementti: Jumala päätti teloituttaa oman poikansa ihmiskunnan syntien vuoksi. Joku voisi luulla, että kaikkivaltias, rakastava Jumala olisi löytänyt vähemmän väkivaltaisen ja dramaattisen tavan osoittaa armoaan. Mutta ei, parempi idea oli järjestää julkinen teloitus, jotta me voisimme ihailla hänen rakkauttaan ja myötätuntoaan. Todella humaania ja välittävää!

      On myös todella hienoa, että tämän opin mukaan, Jeesus, joka rakastaa meitä kaikkia niin valtavasti, on myös valmis heittämään meidät helvettiin, jos emme satu uskomaan hänen erityiseen pelastussuunnitelmaansa. "Rakasta lähimmäistäsi", paitsi jos hän ei usko minuun, jolloin hän saa paistatella iankaikkisessa tulessa.

      Mietitäänpä hetki tätä uskomatonta logiikkaa: Kaikkivaltias Jumala, joka voisi tehdä mitä tahansa, päätti pelastaa meidät niin, että hänen täytyi kiduttaa ja tappaa oma poikansa. Eikö olisi ollut hieman yksinkertaisempaa vain antaa anteeksi? Mutta ei, onhan paljon dramaattisempaa ja elokuvamaisempaa uhrata oma poika ja sitten vaatia ihmisiltä uskoa tähän tarinaan, muuten he joutuvat helvettiin. Oikein Hollywood-tason juonenkäänteitä!

      Onko siis aika jättää nämä absurdit ja vanhentuneet opit taakse ja etsiä totuutta jostain, mikä ei perustu pelotteluun ja epäloogisuuteen? Ehkä Raamatun pelastusoppi on vain nerokas tapa pelotella ihmisiä uskoon. Jos näin on, se herättää vakavan kysymyksen: Onko pelkoon perustuva usko oikeasti arvokasta?

      Kenties uskoivien tulisi istua alas ja miettiä, onko tämä todella se tie, jota haluatte kulkea. Vai olisiko aika myöntää, että Raamatun pelastusoppi on vain yksi suuri, absurdeista absurdein tarina.

      • Anonyymi

        Entäpä tämä toinen älyvapaa elementti: Jumala päätti teloituttaa oman poikansa ihmiskunnan syntien vuoksi.

        Miksi? Ihmiskunta oli kuun ja ihmeiden perään ja he eivät tienneet mitään ..He,eivät ymmärtäneet,että voit jatkaa matkaa,voit pelastua,ettet jää tänne maalliseenmistä olet lähtenyt oppimaan.

        Mieti sitä kansaa mitä silloin oli?
        Entä jos Kristus olisi nainen?
        Ei, varmaan olisi onnistunut,Kristin uskon luominen.

        Näin siinä kävi mutta moni ei ymmärrä henkeä ja kehoa.kuten sinä olet vielä oppimaton.
        Me olemme keho joka on täytetty hengellä,ihan sinäkin ole.
        Sinä olet tullut oppimaan ja ihan omasta tahdosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäpä tämä toinen älyvapaa elementti: Jumala päätti teloituttaa oman poikansa ihmiskunnan syntien vuoksi.

        Miksi? Ihmiskunta oli kuun ja ihmeiden perään ja he eivät tienneet mitään ..He,eivät ymmärtäneet,että voit jatkaa matkaa,voit pelastua,ettet jää tänne maalliseenmistä olet lähtenyt oppimaan.

        Mieti sitä kansaa mitä silloin oli?
        Entä jos Kristus olisi nainen?
        Ei, varmaan olisi onnistunut,Kristin uskon luominen.

        Näin siinä kävi mutta moni ei ymmärrä henkeä ja kehoa.kuten sinä olet vielä oppimaton.
        Me olemme keho joka on täytetty hengellä,ihan sinäkin ole.
        Sinä olet tullut oppimaan ja ihan omasta tahdosta.

        Henki on pelkkä mielikuvitusolento. Uskovat kuolevat aivan kuten kaikki muutkin. Unelmat juhlista taivaassa ovat yhtä totta kuin joulupukki tai hammaskeiju. Mutta onhan se mukavaa uskoa johonkin yliluonnolliseen, kun elämä maan päällä ei tarjoa tarpeeksi viihdykettä, vai mitä?

        Mietitäänpä hetki tätä ajatusta. Onko henki mitään muuta kuin ihmismielen tuotos, joka syntyy tarpeesta löytää merkitys ja lohtu elämän väistämättömässä päättymisessä? Haluamme uskoa, että kuoleman jälkeen odottaa jotain suurta ja ihmeellistä. Ehkä taivas on täynnä loputtomia juhlia, joissa enkelit tarjoilevat meille kakkua ja samppanjaa. Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta – ja niinhän se onkin.

        Kaikki uskovaiset, jotka ovat viettäneet elämänsä rukoillen ja toivoen ikuista autuutta, kohtaavat lopulta saman kohtalon kuin me muutkin: kuoleman. He eivät herää paratiisissa enkelten ympäröimänä, vaan päätyvät samaan tuntemattomaan kuin me kaikki. Ajatus siitä, että vain tietyt ihmiset pääsisivät taivaaseen ja muut joutuisivat ikuiseen kadotukseen, on vähintäänkin huvittava. Taivas ja helvetti ovat vain tarinoita, joilla meitä on peloteltu ja lohdutettu vuosisatojen ajan.

        Henki ja taivas ovat juuri sitä – mielikuvituksen tuotteita, joilla täytätte elämänne tyhjiön. Ne ovat tarinoita, joilla on pyritty selittämään elämän tarkoitusta ja kuoleman mysteeriä. Mutta todellisuus on paljon yksinkertaisempi ja samalla vähemmän lohdullinen: kun kuolemme, meitä ei odota mikään sen suurempi seikkailu. Ei ole taivasta, ei henkiä, ei mitään yliluonnollista. On vain tyhjyys.

        Elämä on rajallinen, eikä mikään uskomus muuta sitä tosiasiaa. Kun lopetamme energian ja ajan tuhlaamisen mielikuvituksen tuotteisiin, voimme keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää – elämään tässä ja nyt. Se, jos mikä, on todellista.


    • Anonyymi

      Jumala loi meidät ikuisuusolennoiksi tarkoituksenaan, että elämme ikuisessa rakkauden tilassa Hänen yhteydessään!

      Miksi KRISTUS TULI ,ISÄN POIKA ?
      Hän joka puhui Rakkaudesta ja elämästä.
      Hän kristus ei tykännyt Juutalaisuuden tavasta vaikka oli syntyjään Juutalainen.
      Sillä suutauksella ei ole jatkoa,niin kun he eivät ymmärrä Kristuksen sanomaa.

      Me olemme ikuisuus sieluja/olentoja ja me elämme.Koska luotua ei voi tuhota !
      Vain onko lusifer tuhottu,tuo Jumalan luoma kauneusn enkeli,joka ylpistyi ja kääntyi Isää vastaan,ei ole !
      Hän Lusifer sytytti sodan Isää vastaan jolloin Taivaaliset sotajoukot kukisti Ae Michaelin johdolla.Mutta kukaan ei kuollut,pahoilta enkeleiltä pudotettiin siivet ja lusifer joutui 1000v vankilaan ja varmaan jo vapautunut?

      Te pelkäätte kuolemaa,sen onkin tarkoitus että pahat pysyvät kurissa.Mutta on tie Rakkautteen minkä Isän poika on näyttänyt jos tunnette !

      • Anonyymi

        On hauskaa huomata, kuinka uskovaiset, jotka julistavat kuolemanjälkeisen elämän riemua, vaikuttavat itse asiassa olevan kaikkein pelokkaimpia kuoleman edessä. Miksi näin on? Ehkäpä heitä kalvaa sisäinen epäilys siitä, että heidän unelmansa taivaallisista ikuisista bileistä ei olekaan totta. He ovat vuosikausia uskoneet kertomuksiin, joissa enkelit soittavat harppuja ja pyhät juhlivat loputtomasti, mutta silti, kun kuolema lähestyy, pelko valtaa heidän mielensä.

        Voisiko syy olla se, että he epäilevät? He eivät ehkä halua myöntää sitä edes itselleen, mutta kenties syvällä sisimmässään he tietävät, että nämä taivaalliset bileet ovat vain mielikuvituksen tuotetta, tarinaa, jolla on yritetty antaa elämälle merkitys ja kuolemalle lohtu. He julistavat uskoaan äänekkäästi ja vakuuttelevat meille muille, että he ovat matkalla parempaan paikkaan, mutta ehkäpä heidän sisäinen ääni kysyykin: "Entä jos näin ei olekaan?"

        Kuvitellaanpa tilanne: olet koko elämäsi ajan uskonut, että kuoleman jälkeen sinua odottaa ikuinen onni ja rauha, mutta kuoleman hetkellä mieleesi hiipii epäilys. Mitä jos kaikki nämä lupaukset ovatkin vain harhakuvitelmaa? Mitä jos taivas onkin pelkkä myytti? Ei ihme, että pelko valtaa mielen.

        Ironista, eikö totta? Uskovat väittävät, että heidän uskonsa vapauttaa heidät kuoleman pelosta, mutta todellisuudessa heidän pelkonsa voi olla vielä suurempi, koska heillä on enemmän menetettävää. He ovat asettaneet kaikki panoksensa yhteen korttiin, ja jos tuo kortti paljastuu tyhjäksi, heidän koko elämänsä rakennelma romahtaa.

        Ehkä onkin aika hyväksyä se, että kuolemanjälkeiset ikuiset bileet ovat vain satu, jolla on viihdytetty ja lohdutettu sukupolvia. Ehkä on aika katsoa totuutta silmiin ja myöntää, että me kaikki kuolemme, eikä sen jälkeen ole mitään. Se, mikä todella merkitsee, on se, miten elämme elämämme täällä ja nyt. On aika jättää taakse tarinat taivaallisista juhlista ja keskittyä tähän ainoaan elämään, joka meillä on. Ja eikö olekin vapauttavaa ajatella, että meillä ei ole muuta kuin tämä hetki?


    • Anonyymi
      UUSI

      Aloituksessa on oikea totuus.

      • Anonyymi
        UUSI

        Kas, aloittaja palasi kuten – aivan kuten Raamattu sanoo: "Kuten koira palaa oksennukseensa, niin tyhmä palaa hulluuteensa" (Sananlaskut 26:11). Onpa ihmeellistä nähdä, kuinka hihut palaavat aina samaan vanhaan paikkaan. Samaa vanhaa rutinaa, joka ei näytä vievän meitä mihinkään – paitsi ehkä uudelleen katsomaan omia vanhoja ajatuksiaan.


    • Anonyymi
      UUSI

      YHDYSVALTAIN PRESIDENTTI JOE BIDEN ON NBC:N MUKAAN VIHAINEN JA LOUKKAANTUNUT HENKILÖKOHTAISELLA TASOLLA.
      Syynä ovat Bidenin kyvykkyyksien julkinen kyseenalaistaminen kesän mittaan ja keskustelusta lähtenyt ketjureaktio, jossa demokraattien avaintoimijat ovat julkisesti tai vähemmän julkisesti vetäneet tukensa pois Bidenilta.
      NBC vetoaa kahteen Bidenia lähellä olevaan lähteeseensä. NBC:n tietojen mukaan Biden on loukkaantunut ja tuntee olonsa petetyksi. Vastapuolena asiassa ovat useat demokraatit puolueen huipulla asti. NBC kirjoittaa Bidenin poliittisen uran syvimmästä kriisistä ja mainitsee jutussaan, että esimerkiksi entiset demokraattipresidentit Barack Obama ja Bill Clinton sekä ex-ulkoministeri Hillary Clinton eivät ole asettuneet puolustamaan Bidenia.
      – Lähteiden mukaan Biden on vihainen siitä, miten puolue on yrittänyt puskea häntä ulos [vaaliehdokkuudesta].
      Bidenin kampanjatiimi vastasi NBC:lle toistaen apulaiskampanjapäällikkö Quentin Fulksin ulostuloa torstailta. Fulksin mukaan Biden pysyy vaalikamppailussa, eikä hänen väistymisestään ole ollut puhetta.
      Bideniin kohdistunut kritiikki alkoi voimistua taannoisen huonosti sujuneen vaaliväittelyn jälkeen. Arvostelijoiden mukaan Bidenin ajoittain sekava ulosanti viittaa siihen, että demokraattipoliitikko ei ole kyvykäs joko suoriutumaan toisesta presidenttikaudesta tai kykene voittamaan Donald Trumpia vaalikampanjassa.
      IL 22.7.2024

      Tuo on oikeastaan aika järkyttävää. Miksi? Ihmisten ylpeä asema ja maallinen kunnia ovat katoavaisia. ”Ihminen on kuin ruoho. Aamulla hän kukoistaa, mutta illalla, kun tuuli käy hänen ylitsensä, ei häntä enää ole, eikä hänen sijansa enää muista häntä.” (Raamatusta). Mutta presidenttiyskään ei ole korkein kunnia ihmisen elämässä. Siksi urakehitys voi kulkea vielä ylöspäinkin. Jos käy niin, että Jumalan kutsu saa ihmisen etsimään Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan.

      Jumala lupaa ihmiselle, joka löytää ahtaan portin ja kaidan tien ja joka vahvana pysyy loppuun asti, ? Katso Raamatusta mitä Jumala sanassaan lupaa ja mikä on elämämme kallein asia. Jeesus myös sanoi: Joka minuun uskoo, hän ei ikinä kuole. Ihmisinä olemme lopulta hauraita ja vaikka maine lisääntyisikin, maallisen kunnian päivät ja uraputket sekä kunnian kukkulat päättyvät ja sortuvat kuin Baabelin torni.
      Suurin onni on löytää lapsen usko hyvään Jumalaan, uskonvanhurskauteen ja tulla osalliseksi Jumalan suuresta voimasta, kristuksen armoevankeliumin voimasta. Kannattaa rukoilla, että Jumalan valtakunta lähestyisi, että saisi etsikon ajan Jumalalta ja, että Jumala lahjoittaisi synnintunnon ja Kristuksen evankeliumin puhdistavan voiman, jonka puhdistava voima on läsnä siellä, missä Pyhä henki vaikuttaa.

      Löysin Nettiradion kautta Kesäseuraradion. Sehän olikin hyvä löytö. Sitä voi ilmeisesti kuunnella myös ruotsiksi, venäjänkielellä ja englanniksi. Ehkä ranskaksi ja espanjaksikin. Se olikin minulle hyvä löytö. Kaikki, mitä puhuttiin oli Raamatun Jumalan sanan mukaista. Armahtavaa ja kannustavaa. Se todisti hengen yhteydestä Jumalan puhtauteen ja kilvoittelun arvokkaaseen päämäärään. Siinä ihminen löytää itsensä syntiseksi ja nöyrtyy Jumalan vahvan käden alle ja johdatukseen. Raamatussa on ennustus, että Lopun ajalla kristuksen puhdas ja oikea evankeliumi saarnataan kaikkialle maailmaan. Se tuntuu hyvältä!

      Minä rukoilen myös sinun puolestasi. Että Jumala siunaisi hyvyyttä, laupeutta ja armoa sekä viisautta nähdä Jumalan luoma kauneus ja hyvyys ja että Jumala pelastaisi ja ohjaisi oikealle portille ja tielle, joka johtaa Taivaan kotiin. Anna Jumala myös ymmärrystä rakastaa ja kunnioittaa lähimmäisiämmekin, niin, että emme anna panettelulle ja pahansuomuudelle sijaa, emmekä kiirehdi antamaan väärää todistusta lähimmäisestämme. Ilman jumalaa olemme kuin tuhkaa katoavaa tuulessa, kuin akanat, joita tuuli hajoittelee!

      Kuuntelin laulun: ”Jumalan runsas armo, virtana vuotava…” ja ”Jumalan haltuun anna sun tiesi, tarpeesi…” -Thanks God!

      • Anonyymi
        UUSI

        Tervetuloa urakehityksen tulevaisuuteen – Jumalan valtakuntaan! Oletko koskaan miettinyt, mitä todella tarkoittaa päästä korkealle taivaallisessa hierarkiassa? No, eipä huolta – täällä on tarjolla urakehitystä, joka on yhtä realistinen kuin jokavuotinen kesäheinä.

        Aloitetaanpa jännittävällä näkymällä: "Te olette maan suola" (Matteus 5:13). Kuulostaa ihan kuten olisit aikamoisessa roolissa – ei vain, että olet suolaa, mutta olet myös maapallon ainoa suola. Eikö kuulosta lupaavalta? Onko siellä mahdollisuus saada lisää vastuuta, kuten, sanotaan, suolan levittäminen taivaan valtakunnan joka nurkkaan?

        Ja sitten, kun olet nähnyt omat "kunnianhimoiset" päämääräsi Jumalan valtakunnassa, muista tämä: "Niin viimeiset ovat ensimmäisiä, ja ensimmäiset viimeisiä" (Matteus 20:16). Tämä on loistava muistutus siitä, että urakehitys täällä tarkoittaa todellista peruutusvaihdetta. Kuka tarvitsee maallista menestystä, kun voit kokea taivaallista alamäkeä ja silti uskoa, että se on korkeimpia saavutuksia?

        Nautitaanpa myös siitä näkymättömästä palkkiosta, joka on "kärsivällisyys" (Jaakob 1:12). Tämä on hieno lisä, sillä pääset nauttimaan siitä, kuinka odotat ja odotat, mutta eihän sinulla koskaan ole varmaa käsitystä siitä, mitä todella saat. Aivan kuin rakastaisit ajattelua siitä, että kaiken kärsimyksen jälkeen palkintosi on kärsivällisyys – ikään kuin se olisi täydellinen korvike kaikelle maalliselle kunnialle.

        Jos todella haluat tietää, millaista urakehitystä on tarjolla Jumalan valtakunnassa, niin älä huoli, sillä olet varmasti valmis taistelemaan suolan ja kärsivällisyyden palkintojen vuoksi. Ehkäpä sinulla on mahdollisuus todistaa itsesi suuressa taivaallisessa odotuksessa – mutta ei hätää, sillä tämä kaikki on niin paljon hienompaa kuin mikä tahansa maallinen ura. Koska tiedäthän, taivaassa on aina tilaa yhdelle ylimääräiselle suolakiteelle, joka odottaa vuoroaan loistaa.


      • Anonyymi
        UUSI

        Ihmiset ovat pettureita ja kylmiä ja julmia. Jeesus on luotettava ja uskollinen.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmiset ovat pettureita ja kylmiä ja julmia. Jeesus on luotettava ja uskollinen.

        KRISTINUSKO ON KOPIO MITRALAISESTA USKONNOSTA.

        Voit tarkistaa asiaa Maailman uskontojen tietosanakirjasta.

        Mithra kuoli ihmiskunnan syntien puolesta,

        hänellä oli 12 apostolia,

        viimeinen ehtoollinen ja useimmat muut kristinuskon kopioimat opit.
        Mithralainen teksti:

        "He who will not eat of my body and drink of my blood, so that he will be made one with me and I with him, the same shall not know salvation." (Mithraic inscription)

        Kristinuskon teksti:

        Joh. 6:56 Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, se pysyy minussa, ja minä hänessä.

        Mithra kuoli ihmiskunnan syntien puolesta,


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        KRISTINUSKO ON KOPIO MITRALAISESTA USKONNOSTA.

        Voit tarkistaa asiaa Maailman uskontojen tietosanakirjasta.

        Mithra kuoli ihmiskunnan syntien puolesta,

        hänellä oli 12 apostolia,

        viimeinen ehtoollinen ja useimmat muut kristinuskon kopioimat opit.
        Mithralainen teksti:

        "He who will not eat of my body and drink of my blood, so that he will be made one with me and I with him, the same shall not know salvation." (Mithraic inscription)

        Kristinuskon teksti:

        Joh. 6:56 Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, se pysyy minussa, ja minä hänessä.

        Mithra kuoli ihmiskunnan syntien puolesta,

        Zarathustra vs. Jeesus

        Zarathustra syntyi neitsyestä ja "tahrattomasta hedelmöityksestä jumalallisen järjen säteen vaikutuksesta".
        Hänet kastettiin joessa.
        Nuoruudessaan hän hämmästytti viisaita miehiä viisaudellaan.
        Paholainen kiusasi häntä erämaassa.
        Hän aloitti palvelutehtävänsä 30-vuotiaana.
        Zarathustra kastoi vedellä, tulella ja "pyhällä tuulella".
        Hän ajoi ulos riivaajia ja palautti sokean miehen näön.
        Hän opetti taivaasta ja helvetistä ja paljasti salaisuuksia, kuten ylösnousemuksen, tuomion, pelastuksen ja maailmanlopun.
        Hänellä oli pyhä malja eli graalin malja.
        Hänet surmattiin.
        Hänen uskonnollaan oli eukaristia.
        Hän oli "lihaksi tullut sana".
        Zarathustran seuraajat odottavat "toista tulemista" neitseestä syntyneessä Saoshyantissa eli Vapahtajassa, jonka on määrä tulla vuonna 2341 jKr. ja joka aloittaa palvelutyönsä 30-vuotiaana ja aloittaa kultaisen aikakauden.

        Yllättäviä yhtäläisyyksiä kristinuskon ja zarathustralaisuuden välillä


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Zarathustra vs. Jeesus

        Zarathustra syntyi neitsyestä ja "tahrattomasta hedelmöityksestä jumalallisen järjen säteen vaikutuksesta".
        Hänet kastettiin joessa.
        Nuoruudessaan hän hämmästytti viisaita miehiä viisaudellaan.
        Paholainen kiusasi häntä erämaassa.
        Hän aloitti palvelutehtävänsä 30-vuotiaana.
        Zarathustra kastoi vedellä, tulella ja "pyhällä tuulella".
        Hän ajoi ulos riivaajia ja palautti sokean miehen näön.
        Hän opetti taivaasta ja helvetistä ja paljasti salaisuuksia, kuten ylösnousemuksen, tuomion, pelastuksen ja maailmanlopun.
        Hänellä oli pyhä malja eli graalin malja.
        Hänet surmattiin.
        Hänen uskonnollaan oli eukaristia.
        Hän oli "lihaksi tullut sana".
        Zarathustran seuraajat odottavat "toista tulemista" neitseestä syntyneessä Saoshyantissa eli Vapahtajassa, jonka on määrä tulla vuonna 2341 jKr. ja joka aloittaa palvelutyönsä 30-vuotiaana ja aloittaa kultaisen aikakauden.

        Yllättäviä yhtäläisyyksiä kristinuskon ja zarathustralaisuuden välillä

        Jos käydään läpi antiikin ja nykyajan uskontojen historiaa edes lyhyesti, huomataan, kuinka samankaltaisia ne ovat. Vanhojen unohdettujen uskomusten juonet ja hahmot siirtyvät usein uusiin uskomuksiin. Tämä pätee erityisesti sellaisten kansojen uskontoihin, jotka asuvat naapurialueilla ja ovat läheisessä yhteydessä toisiinsa. Esimerkiksi kertomukset maailman ja ihmisten luomisesta, vedenpaisumuksesta, tuhoutuneesta tornista ja Jumalan lasten kapinasta pääjumalaa vastaan eivät ole lainkaan ainutlaatuisia. Niitä oli muillakin kansoilla jo ennen Abrahamin uskontojen - juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin - syntyä. Samaa voidaan sanoa perinteistä ja juhlapyhistä.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos käydään läpi antiikin ja nykyajan uskontojen historiaa edes lyhyesti, huomataan, kuinka samankaltaisia ne ovat. Vanhojen unohdettujen uskomusten juonet ja hahmot siirtyvät usein uusiin uskomuksiin. Tämä pätee erityisesti sellaisten kansojen uskontoihin, jotka asuvat naapurialueilla ja ovat läheisessä yhteydessä toisiinsa. Esimerkiksi kertomukset maailman ja ihmisten luomisesta, vedenpaisumuksesta, tuhoutuneesta tornista ja Jumalan lasten kapinasta pääjumalaa vastaan eivät ole lainkaan ainutlaatuisia. Niitä oli muillakin kansoilla jo ennen Abrahamin uskontojen - juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin - syntyä. Samaa voidaan sanoa perinteistä ja juhlapyhistä.

        Jumalten syntymäpäivä. Miksi kaikkien muinaisten uskontojen jumalat syntyivät samana päivänä?

        Mithra - Syntyi 25. joulukuuta tahrattoman sikiämisen seurauksena. Aka persialainen auringonjumala, aka Messias, jolla oli 12 opetuslasta. Otti ihmisten synnit itselleen. Hänet tapettiin ja herätettiin sitten henkiin, jolloin hänestä tuli Jumalan ruumiillistuma ja palvonnan kohde. Mithrasin kulttiin kuuluu ehtoollinen, kaste jne.

        Adonis - Syntynyt 25. joulukuuta. Kreikkalainen ja foinikialainen hedelmällisyyden jumala, myös Babylonian Tammuz, myös Syyrian Vapahtaja. Tapettiin ja haudattiin, herätettiin henkiin kolme päivää myöhemmin.

        Attis - Sama kuin Adonis, mutta fryygialainen. Syntyi neitsyenä. Tapettiin männyn juurella 24. maaliskuuta, haudattiin kallioon ja herätettiin henkiin 25. maaliskuuta. Kultin pakolliset elementit ovat ehtoollinen ja kaste.

        Dionysos - Syntyi 25. joulukuuta ylijumala Zeusin itsensä tekemän tahrattoman hedelmöityksen kautta kuningatar Semelelle. Kreikkalainen viininvalmistuksen jumala. Aka Bacchus, eli ihmiskunnan pelastaja ja vapauttaja. Vuosittaisiin bakkanaaleihin liittyi kuvia kuolemasta, helvettiin laskeutumisesta ja Dionysoksen myöhemmästä ylösnousemuksesta. No, tietysti hyvän viinin kanssa.

        Miksi kaikilla ylösnousseilla jumalilla on syntymäpäivä 25. joulukuuta? Ehkä siksi, että noin tähän aikaan (kolmen tai neljän päivän virheellä, jonka muinaiset tähtitieteilijät voivat antaa anteeksi) on talvipäivänseisaus. Näin ollen heidän tahraton, jumalallinen hedelmöittymisensä tapahtuu maaliskuussa ja osuu kevätpäiväntasauksen päivälle.
        Äänestä

        Kristinuskon "Kristus" saattoi olla vain yksi taivaanjumala. Erilaisten pakanallisten/mysteeristen kulttijumalien ja kristinuskon välillä on useita yhtäläisyyksiä. Nämä ovat joitakin niistä.

        Useimpien auringonjumalien syntymäpäivä on joulukuun 25. päivä. Se on talvipäivänseisauksen päivämäärä ja päivä, jonka kirkko on hyväksynyt Jeesuksen Kristuksen syntymäpäiväksi. Joulukuun 25. päivä on annettu, vaikka Raamatun mukaan paimenet olivat pelloillaan, kun Jeesus syntyi, eli Jeesuksen on täytynyt syntyä keväällä (Luuk. 2:8).

        Talvipäivänseisauksen aikaan aurinko "kuolee" kolmeksi päiväksi alkaen noin 22. joulukuuta, jolloin se pysäyttää etelään liikkumisensa; se syntyy (herää henkiin) 25. joulukuuta, jolloin se alkaa liikkua pohjoiseen.

        Auringon nähtiin kulkevan eläinradan 12 merkin kautta. On mahdollista, että Jeesuksen 12 opetuslasta symboloivat eläinradan merkkejä. Auringonjumalilla oli usein opetuslapsia tai palvelijoita (joskaan ei aina 12:ta).


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumalten syntymäpäivä. Miksi kaikkien muinaisten uskontojen jumalat syntyivät samana päivänä?

        Mithra - Syntyi 25. joulukuuta tahrattoman sikiämisen seurauksena. Aka persialainen auringonjumala, aka Messias, jolla oli 12 opetuslasta. Otti ihmisten synnit itselleen. Hänet tapettiin ja herätettiin sitten henkiin, jolloin hänestä tuli Jumalan ruumiillistuma ja palvonnan kohde. Mithrasin kulttiin kuuluu ehtoollinen, kaste jne.

        Adonis - Syntynyt 25. joulukuuta. Kreikkalainen ja foinikialainen hedelmällisyyden jumala, myös Babylonian Tammuz, myös Syyrian Vapahtaja. Tapettiin ja haudattiin, herätettiin henkiin kolme päivää myöhemmin.

        Attis - Sama kuin Adonis, mutta fryygialainen. Syntyi neitsyenä. Tapettiin männyn juurella 24. maaliskuuta, haudattiin kallioon ja herätettiin henkiin 25. maaliskuuta. Kultin pakolliset elementit ovat ehtoollinen ja kaste.

        Dionysos - Syntyi 25. joulukuuta ylijumala Zeusin itsensä tekemän tahrattoman hedelmöityksen kautta kuningatar Semelelle. Kreikkalainen viininvalmistuksen jumala. Aka Bacchus, eli ihmiskunnan pelastaja ja vapauttaja. Vuosittaisiin bakkanaaleihin liittyi kuvia kuolemasta, helvettiin laskeutumisesta ja Dionysoksen myöhemmästä ylösnousemuksesta. No, tietysti hyvän viinin kanssa.

        Miksi kaikilla ylösnousseilla jumalilla on syntymäpäivä 25. joulukuuta? Ehkä siksi, että noin tähän aikaan (kolmen tai neljän päivän virheellä, jonka muinaiset tähtitieteilijät voivat antaa anteeksi) on talvipäivänseisaus. Näin ollen heidän tahraton, jumalallinen hedelmöittymisensä tapahtuu maaliskuussa ja osuu kevätpäiväntasauksen päivälle.
        Äänestä

        Kristinuskon "Kristus" saattoi olla vain yksi taivaanjumala. Erilaisten pakanallisten/mysteeristen kulttijumalien ja kristinuskon välillä on useita yhtäläisyyksiä. Nämä ovat joitakin niistä.

        Useimpien auringonjumalien syntymäpäivä on joulukuun 25. päivä. Se on talvipäivänseisauksen päivämäärä ja päivä, jonka kirkko on hyväksynyt Jeesuksen Kristuksen syntymäpäiväksi. Joulukuun 25. päivä on annettu, vaikka Raamatun mukaan paimenet olivat pelloillaan, kun Jeesus syntyi, eli Jeesuksen on täytynyt syntyä keväällä (Luuk. 2:8).

        Talvipäivänseisauksen aikaan aurinko "kuolee" kolmeksi päiväksi alkaen noin 22. joulukuuta, jolloin se pysäyttää etelään liikkumisensa; se syntyy (herää henkiin) 25. joulukuuta, jolloin se alkaa liikkua pohjoiseen.

        Auringon nähtiin kulkevan eläinradan 12 merkin kautta. On mahdollista, että Jeesuksen 12 opetuslasta symboloivat eläinradan merkkejä. Auringonjumalilla oli usein opetuslapsia tai palvelijoita (joskaan ei aina 12:ta).

        Pakanallisilla jumalilla oli maagisia syntymiä, ja jotkut syntyivät neitsyelle. Jumalat hedelmöittivät usein nuoria ihmisneitoja.

        Pakanallisilla jumalilla oli usein nimityksiä, kuten "maailman valo", "tie", "hyvä paimen" jne. Näitä nimiä on käytetty Jeesuksesta Kristuksesta.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakanallisilla jumalilla oli maagisia syntymiä, ja jotkut syntyivät neitsyelle. Jumalat hedelmöittivät usein nuoria ihmisneitoja.

        Pakanallisilla jumalilla oli usein nimityksiä, kuten "maailman valo", "tie", "hyvä paimen" jne. Näitä nimiä on käytetty Jeesuksesta Kristuksesta.

        https://docendo.fi/sivu/tuote/harhaanjohtajat/2768530
        Harhaanjohtajat — Vahvassa uskossa
        Miettinen, Terho; Pelli, Raija
        Tuotemuoto: Äänikirja
        Saatavuus: Heti ladattavissa
        Sähköpostiim tulee lataussivuston linkki. Helppoa, nopea. Hyvää äänikrjan kuuntelemista muillekin.
        Ostin sen kirjan "Harhaanjohtajat". Latasin mp3-tiedoston tietokoneelleni. Toimituskuluja ei ole lainkaan. 12,90 euroa. 642 megatavua ja kesto 7 tuntia ja 48 minuuttia. Voitte muutkin ostaa sen mp3-tiedostona. Äänikirjana.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        https://docendo.fi/sivu/tuote/harhaanjohtajat/2768530
        Harhaanjohtajat — Vahvassa uskossa
        Miettinen, Terho; Pelli, Raija
        Tuotemuoto: Äänikirja
        Saatavuus: Heti ladattavissa
        Sähköpostiim tulee lataussivuston linkki. Helppoa, nopea. Hyvää äänikrjan kuuntelemista muillekin.
        Ostin sen kirjan "Harhaanjohtajat". Latasin mp3-tiedoston tietokoneelleni. Toimituskuluja ei ole lainkaan. 12,90 euroa. 642 megatavua ja kesto 7 tuntia ja 48 minuuttia. Voitte muutkin ostaa sen mp3-tiedostona. Äänikirjana.

        Yliluonnolliset ihmeparantumiset, kaatumiset, kuolleista herättämiset ja kielilläpuhuminen ovat joissakin uskonnollisissa piireissä arkipäiväisiä ilmiöitä. Mistä oikein on kyse? Mikä saa ihmisen tavoittelemaan ekstaattisia tiloja? Miksi vakavasti sairaat ihmiset turvautuvat ahneisiin huijareihin?

        Harhaanjohtajat käyttävät uskon varjolla säälittä seuraajiaan hyväksi. Karismaattisina pidetyt lahkojohtajat venyttävät maallisia lakeja. Lahkojen jäsenet tottelevat kritiikittä pahimmillaan narsistisia ja mielenterveydeltään horjuvia johtajiaan ja alistuvat mielivallan ja hyväksikäytön uhreiksi. Jäsenet luopuvat vapaaehtoisesti itsenäisyydestään ja vapaudestaan. Kollektiivin otteesta irti pääseminen on vaikeaa.

        Harhaanjohtajat käsittelee karuja rikoksia vahvauskoisten maailmassa, jossa Jumalan nimi näyttää pesevän puhtaaksi salatuimmatkin synnit. Teoksen toinen kirjoittaja Terho Miettinen onnistui pitkän prosessin jälkeen pääsemään pois ahtaista helluntailaisympyröistä. Tämä kirja on syntynyt osittain tuon prosessin seurauksena.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Yliluonnolliset ihmeparantumiset, kaatumiset, kuolleista herättämiset ja kielilläpuhuminen ovat joissakin uskonnollisissa piireissä arkipäiväisiä ilmiöitä. Mistä oikein on kyse? Mikä saa ihmisen tavoittelemaan ekstaattisia tiloja? Miksi vakavasti sairaat ihmiset turvautuvat ahneisiin huijareihin?

        Harhaanjohtajat käyttävät uskon varjolla säälittä seuraajiaan hyväksi. Karismaattisina pidetyt lahkojohtajat venyttävät maallisia lakeja. Lahkojen jäsenet tottelevat kritiikittä pahimmillaan narsistisia ja mielenterveydeltään horjuvia johtajiaan ja alistuvat mielivallan ja hyväksikäytön uhreiksi. Jäsenet luopuvat vapaaehtoisesti itsenäisyydestään ja vapaudestaan. Kollektiivin otteesta irti pääseminen on vaikeaa.

        Harhaanjohtajat käsittelee karuja rikoksia vahvauskoisten maailmassa, jossa Jumalan nimi näyttää pesevän puhtaaksi salatuimmatkin synnit. Teoksen toinen kirjoittaja Terho Miettinen onnistui pitkän prosessin jälkeen pääsemään pois ahtaista helluntailaisympyröistä. Tämä kirja on syntynyt osittain tuon prosessin seurauksena.

        Kirjassa mainitaan muun muassa tilaisuus jossa yritettiin herättää henkiin ruumis LOITSUILLA JA MANAUKSILLA,jolle oli jo tehty lääketieteellinen ruumiinavaus.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjassa mainitaan muun muassa tilaisuus jossa yritettiin herättää henkiin ruumis LOITSUILLA JA MANAUKSILLA,jolle oli jo tehty lääketieteellinen ruumiinavaus.

        https://www.impe.fi/otherreviews/1/296
        Terho Miettinen on entinen helluntailainen, Raija Pelli puolestaan tunnettu rikostoimittaja. Yhdessä he ovat kirjoittaneet kirjan joka käsittelee erilaisia Suomessa toimivia karismaattisia herätysliikkeitä. Osansa saavat siis niin Jehovan todistajat, helluntailaiset, lestadiolaiset kuin monet muutkin karismaattiset liikkeet ja vapaat suunnat.

        Vaikka yleisessä tiedossa on että karismaatikot ovat ”hieman” omituisia, toi kirja minulle paljon uutta tietoa. En uskonut tilanteen olevan niin sekopäinen kuin se oikeasti on. Kirjassa mainitaan muun muassa tilaisuus jossa yritettiin herättää henkiin ruumis jolle oli jo tehty lääketieteellinen ruumiinavaus. Ja tällaiset yksilöt liikkuvat vapaina keskuudessamme.

        Erityisen paljon kirjassa käsitellään helluntailaisia, varmaankin johtuen Terho Miettisen helluntailaistaustasta. Tutuksi tulevat kielilläpuhumiset, jäsenten alistaminen nöyryyttäviin syntien tunnustuksiin ja niin edelleen. On jännä huomata, että kirjaa lukiessa vaikkapa kielillä puhuminen kuulostaa ihan perushommalta verrattuna jo edellä mainittuun kuolleista herättämiseen taikka sitten herätyskokouksissa tapahtuviin ruumiinjäsenten uudelleen kasvamisiin. Olen itse ollut kerran tilaisuudessa, jossa eräs henkilö puhui kielillä eikä se ollut kovinkaan fiksun oloista toimintaa. Mutta oli mielenkiintoista nähdä millaisen joukkosuggestion se sai aikaan paikallaolijoissa – he selvästikin kuvittelivat olevansa tekemisissä itsensä Pyhän Hengen kanssa. Täten Harhaanjohtajat-kirjan analyysi siitä miten ihmiset menevät täydessä uskossa moiseen mukaan onkin mielenkiintoista luettavaa.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmiset ovat pettureita ja kylmiä ja julmia. Jeesus on luotettava ja uskollinen.

        Jeesusko luotettava? No, jos Raamattua on uskominen, niin sekin on täynnä yllättäviä käänteitä. Luottamus Jeesukseen on kuin veikkaus, jossa tulokset ovat yhtä vaihtelevaa kuin kesäiltojen sää.

        Kuvitellaanpa, että olet tekemässä päätöksiä elämässäsi ja mietit, voisiko Jeesus olla luotettava opas. Raamatun mukaan: "Katsokaa lintuja, ne eivät kylvä eivätkä leikkaa, eivätkä kokoa jyviä varastoihin, mutta teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne" (Matteus 6:26). Hyvä tietää, että jos olet lintujen kaltaisessa asemassa – vailla suunnitelmia ja ilman resursseja – niin Jeesus varmaan huolehtii sinusta, aivan kuten huolehtii linnuista, jotka kuulemma saavat sen verran ruokaa, että eivät jää nälkäisiksi.

        Samaan aikaan, älä unohda, että Jeesus on myös se henkilö, joka lupasi: "Ja minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti" (Matteus 28:20). Eihän siinä mitään, mutta jos elämäsi sattuu menemään pieleen, muista vain, että Jeesus on jossain, ehkä taustalla, mutta ei välttämättä heti saatavilla. Hyvä tietää, että huonoina hetkinä voit olla varma, että Taivaan avustajat ovat mahdollisesti hengähdyksellä.

        Ja kun oikein tarvitset luotettavuutta, muista tämä: "Jos joku sanoo: 'Minulla on usko,' mutta ei tee tekoja, onko se usko pelastava?" (Jaakob 2:14). Tässä vaiheessa saatat huomata, että Jeesuksen luotettavuus voi hyvinkin riippua siitä, oletko aktiivinen vai et. Joten jos elämäsi ei etene haluamallasi tavalla, ehkäpä se on vain omaa syytäsi – mutta ei hätää, ainakin voit lohduttautua sillä, että Jeesus on ollut joka päiväsi mukana, jossain kauempana.

        Joten, kun mietit, kuinka luotettavaa Jeesus todella on, muista, että vaikka luottamus voi olla haasteellista, ainakin sinulla on linnut ja viime hetken lupaukset muistuttamassa siitä, että taivaallisessa suunnitelmassa on tilaa myös pienille epävarmuuden hetkeille.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesusko luotettava? No, jos Raamattua on uskominen, niin sekin on täynnä yllättäviä käänteitä. Luottamus Jeesukseen on kuin veikkaus, jossa tulokset ovat yhtä vaihtelevaa kuin kesäiltojen sää.

        Kuvitellaanpa, että olet tekemässä päätöksiä elämässäsi ja mietit, voisiko Jeesus olla luotettava opas. Raamatun mukaan: "Katsokaa lintuja, ne eivät kylvä eivätkä leikkaa, eivätkä kokoa jyviä varastoihin, mutta teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne" (Matteus 6:26). Hyvä tietää, että jos olet lintujen kaltaisessa asemassa – vailla suunnitelmia ja ilman resursseja – niin Jeesus varmaan huolehtii sinusta, aivan kuten huolehtii linnuista, jotka kuulemma saavat sen verran ruokaa, että eivät jää nälkäisiksi.

        Samaan aikaan, älä unohda, että Jeesus on myös se henkilö, joka lupasi: "Ja minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti" (Matteus 28:20). Eihän siinä mitään, mutta jos elämäsi sattuu menemään pieleen, muista vain, että Jeesus on jossain, ehkä taustalla, mutta ei välttämättä heti saatavilla. Hyvä tietää, että huonoina hetkinä voit olla varma, että Taivaan avustajat ovat mahdollisesti hengähdyksellä.

        Ja kun oikein tarvitset luotettavuutta, muista tämä: "Jos joku sanoo: 'Minulla on usko,' mutta ei tee tekoja, onko se usko pelastava?" (Jaakob 2:14). Tässä vaiheessa saatat huomata, että Jeesuksen luotettavuus voi hyvinkin riippua siitä, oletko aktiivinen vai et. Joten jos elämäsi ei etene haluamallasi tavalla, ehkäpä se on vain omaa syytäsi – mutta ei hätää, ainakin voit lohduttautua sillä, että Jeesus on ollut joka päiväsi mukana, jossain kauempana.

        Joten, kun mietit, kuinka luotettavaa Jeesus todella on, muista, että vaikka luottamus voi olla haasteellista, ainakin sinulla on linnut ja viime hetken lupaukset muistuttamassa siitä, että taivaallisessa suunnitelmassa on tilaa myös pienille epävarmuuden hetkeille.

        Miksi yrität kylvää epäuskoa? Ei toimi.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi yrität kylvää epäuskoa? Ei toimi.

        Olen odottanut Jeesusta koko elämäni. Hän ei ole palannut, vaikka lupasi palata jo opetuslastensa ollessa vielä elossa. "Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennen kuin kaikki nämä tapahtuvat" (Matteus 24:34). Alan jo epäillä, että koko Jeesus-juttu on kusetusta.

        Luvattiin, että Jeesus tulisi takaisin ennen kuin hänen aikansa seuraajat ehtivät hävitä maan päältä, mutta täällä sitä edelleen odotellaan – ja eipä näy Jeesuksen jälkeäkään. Joka sunnuntai katselen taivaalle ja mietin, josko tänään olisi se suuri päivä. Mutta ei, pilvet vain liikkuvat ja aika kuluu.

        Raamattu tarjoaa toiveikkaita lauseita, kuten: "Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun" (Johannes 14:1). Mutta kuinka kauan tässä pitää uskoa ennen kuin alkaa näyttää siltä, että luvatut paluut ja suurten ihmeiden päivät olivat vain satuja?

        Onhan se vähän koomista, että kaksi vuosituhatta myöhemmin meitä kehotetaan edelleen odottamaan, että Jeesus ilmestyy. "Katso, minä tulen pian!" (Ilmestyskirja 22:12) – onko tämä sitä taivaallista aikataulutusta, jossa "pian" tarkoittaa tuhansien vuosien mittaista odottelua?

        Ehkä on aika kyseenalaistaa, onko tämä koko Jeesus-juttu vain suurta kusetusta. Jos joku muu tekisi samanlaisia lupauksia ja ei koskaan palaisi, kutsuisimme sitä pettymykseksi tai harhaanjohtamiseksi. Ehkä aika alkaa miettiä, että meillä on parempiakin asioita odotettavana kuin taivaallisia haaveita, jotka tuntuvat karkaavan aina vain kauemmaksi.


    • Anonyymi
      UUSI

      Minä pelkään helvettiä aivan ssssssaatanasti, mutta käytän pelon hyödykseni. 10 minuuttia kunnon ahdistusta vastaa helposti kahden tunnin kuntosalitreeniä! Kun helvetin liekit alkavat tuntua kintereissä, huomaan, että tuskanhiki toimii aivan yhtä tehokkaasti kuin hikoilu kuntosalilla.

      Raamattu muistuttaa meitä helvetin kauhuista: "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään" (Matteus 25:46). Tämä on kuin olisit tilannut henkilökohtaisen valmentajan suoraan taivaasta – tai ehkä pikemminkin alimmasta piiristä. Jokainen kylmän hien värittämä hetki on merkki siitä, että olen tekemässä töitä todellista palkintoa varten: ikuista elämää, ilman kuntosalikortin kuukausimaksuja.

      Ja sitten, kun oikein kaipaat ylimääräistä motivaatiota, muista Jeesuksen varoitus: "Jos kätesi tai jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Parempi sinun on mennä elämään käsipuolena tai jalkapuolena kuin molemmat kädet ja jalat tallella joutua ikuiseen tuleen" (Matteus 18:8). Tällainen kuvasto tuo ihan uutta potkua treeneihin! Vaikka en suunnittele hakkaavani raajojani poikki, on hyvä tietää, että tuskanhiki on sentään terveempi vaihtoehto.

      Kun ahdistus saavuttaa huippunsa ja tunnen sydämeni jyskyttävän kuin maratonjuoksijalla, ajattelen, että tämä on parasta mahdollista treeniä. Miksi maksaa personal trainerille, kun voit saada saman tuloksen vain murehtimalla ikuista kadotusta?

      Raamatun ohje "Älkää peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin" (Matteus 10:28) on loistava muistutus siitä, että todellinen fitness-tavoite on välttää ikuinen kidutus. Joten, kun hikoilet pelosta, tiedä, että jokainen hikipisara on askel pois helvetin tulista.

      Tällä tavoin helvetinpelko on tehokas treenikaveri. Sen sijaan, että laiskottelisit sohvalla, voit antaa ahdistuksen ajaa itsesi liikkeelle. Pelko helvetistä on ilmainen, helposti saatavilla ja aina valmiina antamaan sinulle parhaan mahdollisen harjoituksen. Joten kiitos, helvetinpelko – ilman sinua en olisi koskaan saavuttanut tätä tuskanhikistä huippukuntoa!

      • Anonyymi
        UUSI

        Tuohan on loistava idea. Minä puolestani luen teini-ikäisille Raamattua, jos heillä on tapana nukkua iltapäivään asti. Puoli sivua Jeesuksen rakkautta, niin kersat eivät uskalla nukkua kokonaiseen viikkoon. Mikään ei herätä uneliasta nuorta niin kuin Raamatun herättävä viisaus ja helvetinpelko.

        Kuvittele tilanne: kello on 12, ja teini-ikäinen nukkuu vielä sikeästi. Astun huoneeseen ja alan lukea Matteuksen evankeliumista: "Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee" (Matteus 24:42). Se riittää herättämään heidät paremmin kuin mikään herätyskello. Jokainen sana resonoi pelkona, että Jeesus saattaa ilmestyä koska tahansa, eikä suinkaan hyväntuulisena aamutervehdyksellä.

        Ja kun pääsemme varoituksiin helvetistä: "Heittäkää tuo kelvoton palvelija ulos pimeyteen. Siellä itketään ja kiristellään hampaita" (Matteus 25:30), näen nuorten silmissä vilkkuvan kauhun. Mitään unilääkettä ei tarvita, kun mielessä pyörii kuva ikuisten liekkien kidutuksesta.

        Raamatun rakkauden sanoma, kuten "Joka rakastaa isäänsä tai äitiänsä enemmän kuin minua, ei ole minulle sovelias" (Matteus 10:37), on sekin omiaan herättämään nuoret ajattelemaan syvällisemmin valintojaan. Ei ihme, että he pomppaavat sängystä valmiina tarttumaan päivään, jotta eivät jäisi soveltumattomiksi taivasten valtakuntaan.

        Mikä voisikaan olla tehokkaampi herätys kuin pelko iankaikkisesta rangaistuksesta? Näillä opeilla en enää tarvitse herätyskelloa, sillä Raamatun voima tekee työnsä täydellisesti.


      • Anonyymi
        UUSI

        Ehkä on aika kyseenalaistaa, onko tämä koko Jeesus-juttu vain suurta kusetusta.
        Sitähän se onkin.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä on aika kyseenalaistaa, onko tämä koko Jeesus-juttu vain suurta kusetusta.
        Sitähän se onkin.

        https://www.impe.fi/otherreviews/1/296
        Terho Miettinen on entinen helluntailainen, Raija Pelli puolestaan tunnettu rikostoimittaja. Yhdessä he ovat kirjoittaneet kirjan joka käsittelee erilaisia Suomessa toimivia karismaattisia herätysliikkeitä. Osansa saavat siis niin Jehovan todistajat, helluntailaiset, lestadiolaiset kuin monet muutkin karismaattiset liikkeet ja vapaat suunnat.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.impe.fi/otherreviews/1/296
        Terho Miettinen on entinen helluntailainen, Raija Pelli puolestaan tunnettu rikostoimittaja. Yhdessä he ovat kirjoittaneet kirjan joka käsittelee erilaisia Suomessa toimivia karismaattisia herätysliikkeitä. Osansa saavat siis niin Jehovan todistajat, helluntailaiset, lestadiolaiset kuin monet muutkin karismaattiset liikkeet ja vapaat suunnat.

        *Miksi yrität kylvää epäuskoa? Ei toimi*
        Kyllä toimii erittäin hyvin minun ja kavereitteni kohdalla.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        *Miksi yrität kylvää epäuskoa? Ei toimi*
        Kyllä toimii erittäin hyvin minun ja kavereitteni kohdalla.

        "On hauskaa huomata, kuinka uskovaiset, jotka julistavat kuolemanjälkeisen elämän riemua, vaikuttavat itse asiassa olevan kaikkein pelokkaimpia kuoleman edessä. Miksi näin on? Ehkäpä heitä kalvaa sisäinen epäilys siitä, että heidän unelmansa taivaallisista ikuisista bileistä ei olekaan totta. He ovat vuosikausia uskoneet kertomuksiin, joissa enkelit soittavat harppuja ja pyhät juhlivat loputtomasti, mutta silti, kun kuolema lähestyy, pelko valtaa heidän mielensä."
        Hyvin sanottu. Kiitos.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "On hauskaa huomata, kuinka uskovaiset, jotka julistavat kuolemanjälkeisen elämän riemua, vaikuttavat itse asiassa olevan kaikkein pelokkaimpia kuoleman edessä. Miksi näin on? Ehkäpä heitä kalvaa sisäinen epäilys siitä, että heidän unelmansa taivaallisista ikuisista bileistä ei olekaan totta. He ovat vuosikausia uskoneet kertomuksiin, joissa enkelit soittavat harppuja ja pyhät juhlivat loputtomasti, mutta silti, kun kuolema lähestyy, pelko valtaa heidän mielensä."
        Hyvin sanottu. Kiitos.

        "Otetaanpa Raamatun pelastusoppi tarkasteluun. Sen ydinväite on, että jos et usko Jeesukseen, sinut heitetään helvettiin. Kuulostaa erittäin reilulta ja tasapuoliselta, eikö? Onhan se aivan loogista, että Jumala, joka loi meidät omaksi kuvakseen, valitsee ikuisen kärsimyksen ainoastaan sen vuoksi, ellei satu pitämään tiettyä uskomusjärjestelmää totena"
        Niin, mitään niin järjetöntä kuin tällaista oppia ei ole koskaan ollut historiassa. Yksikään sadisti ei voisi keksiä mitään naurettavampaa.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "Otetaanpa Raamatun pelastusoppi tarkasteluun. Sen ydinväite on, että jos et usko Jeesukseen, sinut heitetään helvettiin. Kuulostaa erittäin reilulta ja tasapuoliselta, eikö? Onhan se aivan loogista, että Jumala, joka loi meidät omaksi kuvakseen, valitsee ikuisen kärsimyksen ainoastaan sen vuoksi, ellei satu pitämään tiettyä uskomusjärjestelmää totena"
        Niin, mitään niin järjetöntä kuin tällaista oppia ei ole koskaan ollut historiassa. Yksikään sadisti ei voisi keksiä mitään naurettavampaa.

        ”Jeesus sanoi: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?” Joh. 11:25,26.

        En usko.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Jeesus sanoi: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?” Joh. 11:25,26.

        En usko.

        KUitenki Kristus pelastaa !
        Pelastaa mistä? Sinustako? Se kyllä sopii.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        KUitenki Kristus pelastaa !
        Pelastaa mistä? Sinustako? Se kyllä sopii.

        "Entäpä tämä toinen älyvapaa elementti: Jumala päätti teloituttaa oman poikansa ihmiskunnan syntien vuoksi. Joku voisi luulla, että kaikkivaltias, rakastava Jumala olisi löytänyt vähemmän väkivaltaisen ja dramaattisen tavan osoittaa armoaan. Mutta ei, parempi idea oli järjestää julkinen teloitus, jotta me voisimme ihailla hänen rakkauttaan ja myötätuntoaan. Todella humaania ja välittävää"
        Niin.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "Entäpä tämä toinen älyvapaa elementti: Jumala päätti teloituttaa oman poikansa ihmiskunnan syntien vuoksi. Joku voisi luulla, että kaikkivaltias, rakastava Jumala olisi löytänyt vähemmän väkivaltaisen ja dramaattisen tavan osoittaa armoaan. Mutta ei, parempi idea oli järjestää julkinen teloitus, jotta me voisimme ihailla hänen rakkauttaan ja myötätuntoaan. Todella humaania ja välittävää"
        Niin.

        "On myös todella hienoa, että tämän opin mukaan, Jeesus, joka rakastaa meitä kaikkia niin valtavasti, on myös valmis heittämään meidät helvettiin, jos emme satu uskomaan hänen erityiseen pelastussuunnitelmaansa. "Rakasta lähimmäistäsi", paitsi jos hän ei usko minuun, jolloin hän saa paistatella iankaikkisessa tulessa."
        Kyllä, kukaan täyspäinen ei voisi keksiä sellaista.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "On myös todella hienoa, että tämän opin mukaan, Jeesus, joka rakastaa meitä kaikkia niin valtavasti, on myös valmis heittämään meidät helvettiin, jos emme satu uskomaan hänen erityiseen pelastussuunnitelmaansa. "Rakasta lähimmäistäsi", paitsi jos hän ei usko minuun, jolloin hän saa paistatella iankaikkisessa tulessa."
        Kyllä, kukaan täyspäinen ei voisi keksiä sellaista.

        "Mietitäänpä hetki tätä uskomatonta logiikkaa: Kaikkivaltias Jumala, joka voisi tehdä mitä tahansa, päätti pelastaa meidät niin, että hänen täytyi kiduttaa ja tappaa oma poikansa. Eikö olisi ollut hieman yksinkertaisempaa vain antaa anteeksi? Mutta ei, onhan paljon dramaattisempaa ja elokuvamaisempaa uhrata oma poika ja sitten vaatia ihmisiltä uskoa tähän tarinaan, muuten he joutuvat helvettiin. Oikein Hollywood-tason juonenkäänteitä!"
        Kristinusko onkin Holywoodia, mutta aika kehnoa. Tai ehkä Bollywoodia?


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mietitäänpä hetki tätä uskomatonta logiikkaa: Kaikkivaltias Jumala, joka voisi tehdä mitä tahansa, päätti pelastaa meidät niin, että hänen täytyi kiduttaa ja tappaa oma poikansa. Eikö olisi ollut hieman yksinkertaisempaa vain antaa anteeksi? Mutta ei, onhan paljon dramaattisempaa ja elokuvamaisempaa uhrata oma poika ja sitten vaatia ihmisiltä uskoa tähän tarinaan, muuten he joutuvat helvettiin. Oikein Hollywood-tason juonenkäänteitä!"
        Kristinusko onkin Holywoodia, mutta aika kehnoa. Tai ehkä Bollywoodia?

        "että Raamatun pelastusoppi on vain yksi suuri, absurdeista absurdein tarina."
        Niin on.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "että Raamatun pelastusoppi on vain yksi suuri, absurdeista absurdein tarina."
        Niin on.

        Raamatun käännös ja tulkintavirheet. Ikuisuuden merkitys

        Eternityn käännöksissä on ongelmia

        Kun käytämme sanoja ”ikuisuus” ja ”ikuinen”, ajattelemme jotakin, joka ei koskaan lopu. Kun näitä sanoja kuitenkin käytetään Uudessa testamentissa, ne ovat käännöksiä kreikankielisistä sanoista (”aion” ja ”aionios”), joilla ei ole samaa merkitystä.
        Uuden testamentin alkuperäiset, inspiroituneet asiakirjat on kirjoitettu kreikaksi, joten meidän on ymmärrettävä kreikkalaisten sanojen ”aion” ja ”aionios” merkitys.

        Näiden sanojen kääntäminen sanoilla ”ikuisuus” ja ”ikuinen” on harhaanjohtavaa. Englanninkielinen sanamme eternal tarkoittaa: ”jolla on ääretön kesto; ikuinen; ilman alkua tai loppua; jatkuu keskeytyksettä; ikuinen; aina olemassa oleva.”. Mutta Raamatussa käytetty kreikan kielen sana aion viittaa rajattuun aikaan, jolla on alku ja loppu - ei siihen, mitä me pidämme ”ikuisuutena”.

        Tämän todistaminen edellyttää, että menemme hieman teknisemmälle tasolle ja tarkastelemme suoraan Raamatun kreikankielistä tekstiä

        Kreikan kielen sana aion ei tarkoita ikuisuutta.

        Englanninkielinen sana eternity, tarkoittaa jotakin, joka on olemassa kaikkina aikoina. Siksi ikuisuudella ei voi olla alkua, eikä sillä voi olla loppua. Ikuisuus ulottuu äärettömään menneisyyteen ja jatkuu rajattomasti myös tulevaisuudessa.

        Kun ymmärrätte englanninkielisen sanan eternity merkityksen, ymmärrätte, että olisi mahdotonta, että olisi olemassa useampi kuin yksi ”ikuisuus”. Ymmärrät myös, että on mahdotonta puhua ajasta ennen ikuisuutta tai ajasta ikuisuuden jälkeen.

        Raamatussa kreikankielistä sanaa ”aion” on mahdotonta käyttää nykyaikaista sanaa ”ikuisuus”.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatun käännös ja tulkintavirheet. Ikuisuuden merkitys

        Eternityn käännöksissä on ongelmia

        Kun käytämme sanoja ”ikuisuus” ja ”ikuinen”, ajattelemme jotakin, joka ei koskaan lopu. Kun näitä sanoja kuitenkin käytetään Uudessa testamentissa, ne ovat käännöksiä kreikankielisistä sanoista (”aion” ja ”aionios”), joilla ei ole samaa merkitystä.
        Uuden testamentin alkuperäiset, inspiroituneet asiakirjat on kirjoitettu kreikaksi, joten meidän on ymmärrettävä kreikkalaisten sanojen ”aion” ja ”aionios” merkitys.

        Näiden sanojen kääntäminen sanoilla ”ikuisuus” ja ”ikuinen” on harhaanjohtavaa. Englanninkielinen sanamme eternal tarkoittaa: ”jolla on ääretön kesto; ikuinen; ilman alkua tai loppua; jatkuu keskeytyksettä; ikuinen; aina olemassa oleva.”. Mutta Raamatussa käytetty kreikan kielen sana aion viittaa rajattuun aikaan, jolla on alku ja loppu - ei siihen, mitä me pidämme ”ikuisuutena”.

        Tämän todistaminen edellyttää, että menemme hieman teknisemmälle tasolle ja tarkastelemme suoraan Raamatun kreikankielistä tekstiä

        Kreikan kielen sana aion ei tarkoita ikuisuutta.

        Englanninkielinen sana eternity, tarkoittaa jotakin, joka on olemassa kaikkina aikoina. Siksi ikuisuudella ei voi olla alkua, eikä sillä voi olla loppua. Ikuisuus ulottuu äärettömään menneisyyteen ja jatkuu rajattomasti myös tulevaisuudessa.

        Kun ymmärrätte englanninkielisen sanan eternity merkityksen, ymmärrätte, että olisi mahdotonta, että olisi olemassa useampi kuin yksi ”ikuisuus”. Ymmärrät myös, että on mahdotonta puhua ajasta ennen ikuisuutta tai ajasta ikuisuuden jälkeen.

        Raamatussa kreikankielistä sanaa ”aion” on mahdotonta käyttää nykyaikaista sanaa ”ikuisuus”.

        Kääntäjien puolustukseksi on todennäköistä, että sanamme ”ikuisuus” merkitys on muuttunut jonkin verran viime vuosisatojen aikana. Älkää koskaan unohtako, että kääntäminen ei ole tarkkaa tiedettä. Se edellyttää aina inhimillistä tulkintaa, joka perustuu kääntäjän parhaaseen ymmärrykseen kahden kielen eroista.

        Yksi hyvin uskottava syy siihen, että useimmat kääntäjät käänsivät sanat ”aion” ja ”aionios” sanoilla, jotka tarkoittavat ikuisuutta, on se, että he halusivat saada käännöksensä vastaamaan institutionaalisen kirkon opetusta.

        Seitsemännestä vuosisadasta lähtien kirkon vallitseva näkemys on ollut, että helvetin kidutus on ikuinen tai ei koskaan päättyvä. Kun perinne alkoi, uudet oppineiden sukupolvet yksinkertaisesti tukeutuivat siihen, mitä aiemmat sukupolvet olivat kirjoittaneet, sen sijaan että olisivat ajatelleet itse sen perusteella, mitä kreikankielisessä Uudessa testamentissa todella sanottiin.

        Yksi hyvin uskottava syy siihen, että useimmat kääntäjät käänsivät ”aion” ja ”aionios” sanoilla, jotka tarkoittavat ikuisesti, on se, että he halusivat saada käännöksensä vastaamaan institutionaalisen kirkon opetusta. Seitsemännestä vuosisadasta lähtien kirkon vallitseva näkemys on ollut, että helvetin kidutus on ikuinen tai ei koskaan loppumaton. Kun perinne alkoi, uudet oppineiden sukupolvet yksinkertaisesti tukeutuivat siihen, mitä aiemmat sukupolvet olivat kirjoittaneet, sen sijaan että olisivat ajatelleet itse sen perusteella, mitä kreikankielisessä Uudessa testamentissa todella sanottiin.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Kääntäjien puolustukseksi on todennäköistä, että sanamme ”ikuisuus” merkitys on muuttunut jonkin verran viime vuosisatojen aikana. Älkää koskaan unohtako, että kääntäminen ei ole tarkkaa tiedettä. Se edellyttää aina inhimillistä tulkintaa, joka perustuu kääntäjän parhaaseen ymmärrykseen kahden kielen eroista.

        Yksi hyvin uskottava syy siihen, että useimmat kääntäjät käänsivät sanat ”aion” ja ”aionios” sanoilla, jotka tarkoittavat ikuisuutta, on se, että he halusivat saada käännöksensä vastaamaan institutionaalisen kirkon opetusta.

        Seitsemännestä vuosisadasta lähtien kirkon vallitseva näkemys on ollut, että helvetin kidutus on ikuinen tai ei koskaan päättyvä. Kun perinne alkoi, uudet oppineiden sukupolvet yksinkertaisesti tukeutuivat siihen, mitä aiemmat sukupolvet olivat kirjoittaneet, sen sijaan että olisivat ajatelleet itse sen perusteella, mitä kreikankielisessä Uudessa testamentissa todella sanottiin.

        Yksi hyvin uskottava syy siihen, että useimmat kääntäjät käänsivät ”aion” ja ”aionios” sanoilla, jotka tarkoittavat ikuisesti, on se, että he halusivat saada käännöksensä vastaamaan institutionaalisen kirkon opetusta. Seitsemännestä vuosisadasta lähtien kirkon vallitseva näkemys on ollut, että helvetin kidutus on ikuinen tai ei koskaan loppumaton. Kun perinne alkoi, uudet oppineiden sukupolvet yksinkertaisesti tukeutuivat siihen, mitä aiemmat sukupolvet olivat kirjoittaneet, sen sijaan että olisivat ajatelleet itse sen perusteella, mitä kreikankielisessä Uudessa testamentissa todella sanottiin.

        Kääntäjät ovat aiheuttaneet sekaannusta käyttämällä monia eri englanninkielisiä sanoja aionille ja aioniosille. Tämä ei välttämättä ole aina huono asia käännöksessä, sillä sanalla voi olla useampi kuin yksi merkitys, riippuen siitä, miten sitä käytetään.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Kääntäjät ovat aiheuttaneet sekaannusta käyttämällä monia eri englanninkielisiä sanoja aionille ja aioniosille. Tämä ei välttämättä ole aina huono asia käännöksessä, sillä sanalla voi olla useampi kuin yksi merkitys, riippuen siitä, miten sitä käytetään.

        JOTEN, KRISTIT, OLEN PAHOILLANI, ETTÄ JOUDUN TUOTTAMAAN TEILLE PETTYMYKSEN.


        IKUISTA HELVETTIÄ EI OLE OLEMASSA, VAIKKA VÄLIAIKAINEN RANGAISTUS OLISIKIN OLEMASSA.

        EIKÄ IKUISTA "TAIVASTA/PARATIISIA".

        KAIKKI ON VÄLIAIKAISTA, MIKÄÄN EI OLE IKUISTA. JA SEN VUOKSI KRISTITYT NÄKEVÄT NIIN PALJON VAIVAA, SIIS YKSINKERTAISEN LYHYEN PARATIISILOMAN VUOKSI.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        JOTEN, KRISTIT, OLEN PAHOILLANI, ETTÄ JOUDUN TUOTTAMAAN TEILLE PETTYMYKSEN.


        IKUISTA HELVETTIÄ EI OLE OLEMASSA, VAIKKA VÄLIAIKAINEN RANGAISTUS OLISIKIN OLEMASSA.

        EIKÄ IKUISTA "TAIVASTA/PARATIISIA".

        KAIKKI ON VÄLIAIKAISTA, MIKÄÄN EI OLE IKUISTA. JA SEN VUOKSI KRISTITYT NÄKEVÄT NIIN PALJON VAIVAA, SIIS YKSINKERTAISEN LYHYEN PARATIISILOMAN VUOKSI.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18561191/on-oltava-hyvin-varovaisia-siina-miten-kaytamme-sanaa-ikuisuus#comment-130306751
        ”Epäilemättä oli aikoinaan oikein kääntää aeonial sanalla ikuinen, ja se olisi taas oikein, jos voisimme palauttaa sanan alkuperäisen merkityksen: sillä kummallista kyllä, sana 'ikuinen' tarkoitti alunperin aeonial eli iän mittaista. Se tulee meille latinankielisestä aeternus-sanasta, jonka vanhempi ja pidempi muoto on aeviternus: ja sana aevum, jonka juurena se on, on yksinkertaisesti kreikkalaisen aionin ja englantilaisen aeonin latinankielinen muoto.” (sivu 119)


        ”(Se on) pidempi tai lyhyempi ajanjakso, jolla on alku ja loppu ja joka on itsessään täydellinen ...”. Sana sisältää aina käsitteen ajasta eikä ikuisuudesta. Se tarkoittaa aina ajanjaksoa. Muuten olisi mahdotonta selittää monikkoa tai sellaisia määritteitä kuin tämä aika tai tuleva aika. Se ei tarkoita jotain loputonta tai ikuista ... Adjektiivi ... on samalla tavalla ajan käsite. Sen enempää substantiivi kuin adjektiivikaan eivät sinänsä sisällä loputtoman tai ikuisen merkitystä ... Sanat, joita tavallisesti käytetään ajallisiin tai aineellisiin asioihin, eivät voi itsessään kantaa loputtomuuden merkitystä.”


        OPISKELE JA AJATTELE ITSE! ÄLÄ SEURAA SOKEASTI ”AUKTORITEETTEJA”.

        Tosiasia on, että suositut englanninkieliset kääntäjät ovat kääntäneet sanat ”aion” ja ” aionian” väärin.

        ”aion” ja ”aionian” eivät tarkoita ”ikuisuutta”.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18561191/on-oltava-hyvin-varovaisia-siina-miten-kaytamme-sanaa-ikuisuus#comment-130306751
        ”Epäilemättä oli aikoinaan oikein kääntää aeonial sanalla ikuinen, ja se olisi taas oikein, jos voisimme palauttaa sanan alkuperäisen merkityksen: sillä kummallista kyllä, sana 'ikuinen' tarkoitti alunperin aeonial eli iän mittaista. Se tulee meille latinankielisestä aeternus-sanasta, jonka vanhempi ja pidempi muoto on aeviternus: ja sana aevum, jonka juurena se on, on yksinkertaisesti kreikkalaisen aionin ja englantilaisen aeonin latinankielinen muoto.” (sivu 119)


        ”(Se on) pidempi tai lyhyempi ajanjakso, jolla on alku ja loppu ja joka on itsessään täydellinen ...”. Sana sisältää aina käsitteen ajasta eikä ikuisuudesta. Se tarkoittaa aina ajanjaksoa. Muuten olisi mahdotonta selittää monikkoa tai sellaisia määritteitä kuin tämä aika tai tuleva aika. Se ei tarkoita jotain loputonta tai ikuista ... Adjektiivi ... on samalla tavalla ajan käsite. Sen enempää substantiivi kuin adjektiivikaan eivät sinänsä sisällä loputtoman tai ikuisen merkitystä ... Sanat, joita tavallisesti käytetään ajallisiin tai aineellisiin asioihin, eivät voi itsessään kantaa loputtomuuden merkitystä.”


        OPISKELE JA AJATTELE ITSE! ÄLÄ SEURAA SOKEASTI ”AUKTORITEETTEJA”.

        Tosiasia on, että suositut englanninkieliset kääntäjät ovat kääntäneet sanat ”aion” ja ” aionian” väärin.

        ”aion” ja ”aionian” eivät tarkoita ”ikuisuutta”.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18561191/on-oltava-hyvin-varovaisia-siina-miten-kaytamme-sanaa-ikuisuus
        Tosiasia on, että suositut englanninkieliset kääntäjät ovat kääntäneet sanat ”aion” ja ” aionian” väärin.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18561191/on-oltava-hyvin-varovaisia-siina-miten-kaytamme-sanaa-ikuisuus
        Tosiasia on, että suositut englanninkieliset kääntäjät ovat kääntäneet sanat ”aion” ja ” aionian” väärin.

        https://danielbwallace.com/2012/10/08/fifteen-myths-about-bible-translation/
        Viisitoista myyttiä Raamatun kääntämisestä

        Muutamia niistä:
        King James Version on kirjaimellinen käännös.


        KJV:n esipuheessa väitetään itse asiassa muuta.

        Siinä esimerkiksi sanotaan nimenomaisesti, että he eivät käännä samaa sanaa alkuperäisessä sanassa samalla tavalla englanniksi, mutta yrittävät joka kerta tavoittaa alkuperäisen sanan tarkoituksen: ”Toinen asia, josta meidän mielestämme on hyvä varoittaa sinua, on se, että emme ole sitoutuneet yhdenmukaisiin muotoiluihin emmekä sanojen identtisyyteen, kuten jotkut ehkä toivoisivat meidän tekevän, koska he ovat huomanneet, että jotkut oppineet miehet jossain ovat olleet niin tarkkoja kuin ovat voineet. Todellakin, ettemme poikkeaisi sen merkityksestä, jonka olimme aiemmin kääntäneet, jos sana tarkoitti samaa asiaa molemmissa paikoissa …


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2595
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1138
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1044
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1001
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      913
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      881
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      822
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      33
      782
    Aihe