15 faktaa Venäjästä

Nämä Susanna Viljasen kirjoittamat teesit tulisi ottaa koulujen opetusohjelmaan. Niin upeasti hän on tiivistänyt valtavan määrän Venäjä tietoutta helposti luettavaan muotoon.

"Mitkä tosiasiat on tunnustettava Venäjän ja Ukrainan välisessä sodassa?

1. Ikinä ei tule sanoa, että ”ei Venäjä tekisi niin, sillä siinä ei olisi mitään järkeä”. Venäjän kanssa länsimaiset oletukset järkevästä ovat yhtä tyhjän kanssa, sillä Venäjän näkökulmasta juuri epäjärkevä voi olla järkevää. Venäjän päätöksenteko perustuu aivan erilaiselle ymmärrykselle historiasta, maantieteestä, geopolitiikasta ja maiden välisistä suhteista kuin mikä ajattelutapa länsimaissa on vallalla.

2. Venäjän toimintatapojen ymmärtämistä ei pidä sekoittaa Venäjän toimien hyväksymiseen tai anteeksiantamiseen. Venäjä toimii aina niin kuin sillä olisi etuoikeus muihin verrattuna, mutta se ei silti anna Venäjälle oikeutta tehdä niin.


3. Venäjä ei ole koskaan yksiselitteinen. Ei ole yhtä syytä sen toiminnalle tai yhtä vastausta ”kyllä” tai ”ei”. Sanottu ja tehty voivat olla yhtä aikaa sekä totta että epätotta. Venäläinen totuus on ehdollinen ja muuttuva, ei absoluuttinen ja pysyvä. Venäläiseen arkeen kuuluu valmius kertoa valheita, jotka sekä kertoja että kuulija tietävät valheiksi, mutta molemmat käyttäytyvät silti julkisesti aivan kuin uskoisivat niiden olevan totta. Venäjän kielessä on kaksi eri sanaa "totuudelle" ja kolme eri sanaa "valheelle".

4. Älä anna melun ja uhkailun hämätä. Tämä on kaikki maskirovkaa. Venäjä reagoi vihaisesti, ja aloittaa aggressiivisesti ja väkivaltaisesti, koska se haluaa parantaa neuvotteluasemiaan. Venäjä vaatii ensin vastapuolelta kokonaan tälle kuuluvan kakun ja tyytyy sitten ”hyväntahtoisesti” puolikkaaseen.

5. Venäjä ei koostu yhdestä henkilöstä, ei edes Vladimir Putinille. Johtajanvaihdoksiin liittyvät kurssinmuutokset ovat isossa kuvassa vain hetkittäisiä poikkeamia. Venäjän nykyinen politiikka ei perustu niinkään Putinin henkilökohtaisiin käsityksiin ja mieltymyksiin, vaan se kumpuaa syvältä Venäjän valtion perusrakenteista ja ajattelusta.

6. Älä toivo ja odota Venäjän muuttumista, sillä muutos ei tapahdu välttämättä hyvään suuntaan. Historiallisesti katsoen Venäjä elää juuri nyt poikkeuksellisen vapaata kautta. Muutos huonompaan suuntaan voi tapahtua helposti, mutta muutos parempaan suuntaan on vaikeampi toteuttaa.

7. Venäjä on täysin immuuni kaikelle inhimillisyydelle ja säädyllisyydelle ja etiikalle. Venäjä ei välitä siitä, miltä sen toimet näyttävät niistä maista katsottuina, joita se pitää vastustajinaan. Silti lännen on tärkeää osoittaa Venäjälle selkeästi aina, kun se toimii vastoin kansainvälisiä sopimuksia ja periaatteita.

8. Venäjä ei tee yhteistyötä tai kompromisseja hyvää hyvyyttään. Toisen osapuolen tekemät myönnytykset Venäjä tulkitsee merkiksi heikkoudesta, jota voi käyttää hyväksi. Ajatus molempia tasapuolisesti hyödyttävästä win-win-yhteistyöstä ei kuulu Venäjän toimintaan. Länsimaiden tarjoamaa molempia hyödyttävää yhteistyötä pidetään lähtökohtaisesti jopa epäilyttävänä, sillä Venäjä pyrkii aina itse voittamaan ja Venäjä uskoo myös toisen osapuolen tähtäävän aina voittoon.

9. Älä oleta, että jostain aihepiiristä löytyy lopulta yhteinen etu Venäjän kanssa. Venäjän säännöt, arvot ja lait sekä Moskovan tapa ymmärtää asiat ja tapa toimia ovat säännönmukaisesti ristiriidassa läntisen käsityksen kanssa.

Jatkuu...

12

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10. Venäjä hakee itselleen kunnioitusta pelon ja alistamisen kautta. Kyseessä on perustavaa laatua oleva ristiriita läntiseen ajatteluun ja juuri siksi lännessä Venäjän toimet herättävät usein kaikkea muuta kuin kunnioitusta tai arvostusta.

      11. Venäjän mielestä turvallisuutta on maailmassa vain rajallinen määrä. Venäjälle turvallisuus on nollasummapeli. Venäjä tuntee olonsa turvalliseksi vain, kun sillä on enemmän turvallisuutta kuin muilla ja kun muut ovat vaarassa. Turvallisuutta hakiessaan Venäjä pyrkii hankkimaan itselleen puskurivaltioita sekä heikentämään ja hajottamaan muita valtioita.

      12. Venäjä toimii aina niin kuin se olisi uhattuna. Tämä on ollut Venäjän tapa toimia jo mongolivallasta lähtien. Taustalla on sekä uskoa jättimäiseen Venäjän-vastaiseen salaliittoon että tarkoituksellista hämäävää propagandaa. Venäjän reagointi tapahtumiin on silti molemmissa tapauksissa aina samanlaista, olipa sen usko uhkaan aitoa tai ei.

      13. Venäjän kanssa ei voi aloittaa suhteita ”puhtaalta pöydältä”. Kun Yhdysvallat ryhtyi parantamaan Venäjä-suhteitaan Georgian sodan jälkeen vuonna 2009 kuuluisalla reset-politiikalla, sovinnon ele toimi Moskovalle itse asiassa vain rohkaisun ja yllykkeen tavoin. Venäjä sai silloin voimapolitiikastaan palkkion eikä rangaistusta – mikä on johtanut sittemmin jo Krimin valtaukseen ja Itä-Ukrainan sotaan.

      14. Venäjälle on puhuttava suoraan. Venäjän ja lännen tapa puhua on niin erilainen, että siitä seuraa jatkuvasti vakava väärinymmärryksen mahdollisuus. Venäjälle osoitettujen keskeisten viestien on oltava sen vuoksi selviä ja suorasanaisia eikä diplomaattisiin kohteliaisuuksiin peiteltyjä.

      15. Venäjä ei ole koskaan ”rauhan tilassa” suhteessaan länteen. Normaalit suhteet Venäjän kanssa tarkoittavat, että silloinkin Moskovasta tulee koko ajan erilaisia vihamielisiä lausuntoja ja tekoja länttä kohtaan. Lännen pitää ymmärtää, että juuri tämä onkin Venäjä-suhteiden normitila. Venäjä on itse silloin omalla ”mukavuusalueellaan”.

      • Anonyymi

        "13. Venäjän kanssa ei voi aloittaa suhteita ”puhtaalta pöydältä”. Kun Yhdysvallat ryhtyi parantamaan Venäjä-suhteitaan Georgian sodan jälkeen vuonna 2009 kuuluisalla reset-politiikalla, sovinnon ele toimi Moskovalle itse asiassa vain rohkaisun ja yllykkeen tavoin. Venäjä sai silloin voimapolitiikastaan palkkion eikä rangaistusta – mikä on johtanut sittemmin jo Krimin valtaukseen ja Itä-Ukrainan sotaan."

        Eikö se reset-politiikka koskenut Yhdysvaltoja?
        https://www.bitchute.com/video/27ntsX89LOTp/?fbclid=IwAR08RrGm3glFTP1Z2tmv-HPM6h-VlfNoXKrzRjTgSLJvDa85yDJwjCd9LJA


    • Anonyymi

      Ja, "joka vanhoja muisteloo, sitä tikulla silmään."

      • Anonyymi

        Muistellaan sitten uusia, eli vaikka sitä kun venäjä ilmoitti tarkistavansa yksipuolisesti venäjän ja Suomen rajaa ja sitten voidaan vain lukea uutisia mitä venäjä tekee Ukrainassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistellaan sitten uusia, eli vaikka sitä kun venäjä ilmoitti tarkistavansa yksipuolisesti venäjän ja Suomen rajaa ja sitten voidaan vain lukea uutisia mitä venäjä tekee Ukrainassa.

        Venäjän disinformaatiolla ei ole mitään rajaa. Tässä linkissä on uskomattomia asioita millä Venäjä pommittaa Ranskaa. Tulee mieleen Johan Bäckman, kun hoki hokemasta päästyään, että "Ukrainassa on on kuollut jo kaksikymmentä suomalaissoturia" melkein heti kun sota oli alkanut.

        "Pariisin Eiffel-tornin vierestä löytyi viikonloppuna viisi ruumisarkkua, joissa oli teksti ”Ukrainasta tuotuja ranskalaisia sotilaita”. Ranskassa pidetään selvänä, että kyseessä oli jälleen uusi Venäjän operaatio, jolla kylvetään eripuraa ja pelkoa Ranskan kansalaisiin."

        Linkissä on siis paljon Venäjän älyttömiä trollauksia. Lue ja naura!

        https://yle.fi/a/74-20092206


    • Anonyymi

      Paistetaan ne voissa, niin nähdään pitääkö vanha sanonta paikkansa.

    • Anonyymi

      Idästä ei nouse mitään muuta hyvää kuin aurinko.

    • Anonyymi

      Onko tämä Venäjä jossain Lapualla ?

      • Anonyymi

        Ei ole Lapualla.
        Venäjä löytyy Humppilasta Kanta-Hämmeestä, Helsinki-Pori ja Turku-Tampere valtateiden risteyksestä.
        https://www.google.com/maps/place/60°57'48.4"N+23°19'18.0"E/@60.9612621,23.2434552,16919m/data=!3m1!1e3!4m4!3m3!8m2!3d60.96345!4d23.321675?entry=ttu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole Lapualla.
        Venäjä löytyy Humppilasta Kanta-Hämmeestä, Helsinki-Pori ja Turku-Tampere valtateiden risteyksestä.
        https://www.google.com/maps/place/60°57'48.4"N 23°19'18.0"E/@60.9612621,23.2434552,16919m/data=!3m1!1e3!4m4!3m3!8m2!3d60.96345!4d23.321675?entry=ttu

        No minkä takia täällä jauhetaan venäjästä ? Oikea osoite on suomi24.fi ja ... /Venäjä.


    • Anonyymi

      Tottahan tuo on, että Venäjä toimii noin.
      Tosin voit vaihtaa "Venäjän" paikalle minkä tahansa suurvallan nien, niin tarinasi toimii silloinkin.
      Pienvallan asukkaana tämä pitää tiedostaa.

    • Anonyymi

      Egyptinkorpi löytyy Suomesta.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe