Ukraina kasvattaa armeijaansa reippaasti

Anonyymi-ap

Lisäksi ulkomainen apu jatkuu joten Venäjälle vetää ns. kylmät!


Ukrainan parlamentti hyväksyi keväällä pitkän väittelyn jälkeen uuden mobilisaatiolain, jonka myötä liikekannallepanon alaikärajaa laskettiin 27 vuodesta 25 vuoteen.

Tappioita kärsineet ja uupuneet yksiköt ovat kaivanneet jo pitkään täydennysmiehiä eri puolilla rintamaa. Lakimuutoksen arvioidaan tuovan Ukrainalle noin 200 000 uutta sotilasta.

Yhdysvaltain Euroopan joukkojen entinen komentaja, kenraali evp. Ben Hodges painottaa aiheen merkitystä sodan lopputuloksen kannalta.

– Ukrainan on pakko kasvattaa armeijansa kokoa. On vaikea ymmärtää, miten kamppailussa olemassaolosta Ukrainan hallitus ja parlamentti eivät ole vieläkään ratkaisseet värväykseen liittyviä ongelmia, Ben Hodges sanoo Kyiv Post -lehden haastattelussa.

Nuoret on haluttu säästää, koska Neuvostoliiton romahduksen jälkeen syntyneet ikäluokat ovat poikkeuksellisen pieniä. Ukrainan tiedeakatemian demografiatutkija Ella Libanovan mukaan 18–25-vuotiaiden menettäminen olisi tuhoisaa koko maan tulevaisuuden kannalta.

Ben Hodgesin mukaan aihetta ei voi kuitenkaan välttää. Venäjän asevoimat ei pysty tyrmäämään Ukrainaa, joten se voi vain heikentää puolustajan joukkoja kulutussodassa.

Värväysten ikärajan alentaminen 20 vuoteen toisi Ukrainalle aseisiin miljoona uutta miestä.

– Asia on pakko korjata tämän vuoden aikana. Sotilaita on oltava riittävä määrä, evp-kenraali sanoo.

44

283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ukrainalaisetko joutuu sotiin itse maansa puolesta. Voi ihmettä.

    • Anonyymi

      25 - vuotiaita miehiä on Ukrainassa noin 100 000, kun nelikymppisiä on kolminkertainen määrä ikävuosittain.

      Ja eihän kaikki edes kelpaa palvelukseen.

      • Anonyymi

        Suuri osa ulkomailla, eikä paluuta ole näköpiirissä. :D

        Länsimaat eivät voi palauttaa miehiä ukrainaan koska palaajat voivat joutua väkivallan uhriksi ja kuoleman vaaraan. :D


    • Anonyymi

      Ukraina kasvattaa armeijaansa reippaasti.

      Jakomielisyyttä on tarkoitus levittää Ukrainan asevoimien keskuudessa psykiatrian ja lääketieteen mahdollistamin keinoin.

      Jakomieline Ukro taistelija ei tiedä tai muista, että onko se toinen tai kolmas persoonan sa olut sodassa ja koska se on ollut jos on tai jotain...

    • Anonyymi

      Mikä tuossa tekstissä tekee tiltulle vaikeuksia?

      Lakimuutoksen arvioidaan tuovan Ukrainalle noin 200 000 uutta sotilasta.

      • Anonyymi

        220.ooo ukrainalaista onkin kuollut tänä vuonna alakantin arviona.....paljon metalliromua ja sitä on viety suomalainen PASI myös Moskovan näyttelyyn....saalista on ja USA pelkäsi jo lähettää lisää kun kaikki on jo tuhottu ja osa viety saaliina antautuvilta.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        220.ooo ukrainalaista onkin kuollut tänä vuonna alakantin arviona.....paljon metalliromua ja sitä on viety suomalainen PASI myös Moskovan näyttelyyn....saalista on ja USA pelkäsi jo lähettää lisää kun kaikki on jo tuhottu ja osa viety saaliina antautuvilta.

        Se Pasi siellä moskovassa oli pelkkä feikkivaunu eli muokattu BTR, kuten kaikki ne muutkin "sotasaaliit". Täällä näköjään vielä jotkut uskovat venäjän propagandaan.


    • Anonyymi

      Tämän siitä saa, kun valtiot ovat luottaneet ulkoisiin voimiin, oman maan syntyvyyden kustannuksella jo 20-vuotta.
      Sama tilanne myös Suomessa.

      Laitetaan ne thaimaalaiset marjanpoimijat rintamalle?

      • Anonyymi

        Järkevä tietää, että se on varma kuolema kun menee eturintaman lihamyllyyn...sieltä on moni suomalainen tullut takaisin jos vain ajoissa lähti - useampi on kuollut ja jäänyt suurin osa sinne..
        Suomen media vaikenee kun tämä on samaa sarjaa kuin tapppppopiikit....


    • Anonyymi

      ALOITTAJALLA pitkä jorina jota ei jaksettu tulkata lainkaan - otsikko olisi riittävä ..

      Venäjä on pistänyt tähänkin mennessä sotarikolliset muista maista maihin.
      Upseereja meni iso joukko kymmenittäin hotellissa....samoin juuri prenikoita saaneita valtaisa joukko ja Zele luuli, että häntä yritettiin tappaa - ei ei hänet halutaa hengissä kiiltonahkakengissä....ja juurihan superylinopea ohjus tuhosi 180-400 ulkolaista natopäälliystöä.....ETTÄ LISSÄÄ VAAN VÄKEÄ niin saadaan näitä sotahimoisia pois päiviltä. ME KANNATAMME RAUHAA JA RAKKAUTTA KUTEN PUTIN.

      • Miksi valehtelet muka kannatavasi rauhaa ja rakkautta, kun oikeasti kannatat Putin Kalsarimyrkyttäjän rikollista hyökkäyssotaa naapurimaassaan?


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Miksi valehtelet muka kannatavasi rauhaa ja rakkautta, kun oikeasti kannatat Putin Kalsarimyrkyttäjän rikollista hyökkäyssotaa naapurimaassaan?

        ALOITTAJALLA pitkä jorina jota ei jaksa nato Tiltukaan lukea.

        Ukrain anäyttää siitten kuinka liikekannallepano sujuu. Sen me todellakin näemme.

        Taitaa olla pelksästään ZelensKYY nyt liikkekannalla???


      • Anonyymi kirjoitti:

        ALOITTAJALLA pitkä jorina jota ei jaksa nato Tiltukaan lukea.

        Ukrain anäyttää siitten kuinka liikekannallepano sujuu. Sen me todellakin näemme.

        Taitaa olla pelksästään ZelensKYY nyt liikkekannalla???

        Vastaa kysymykseen. Siirretään vasta sitten maalitolppia.


    • Anonyymi

      Toivotaan, että Ukraina pystyy käyttämään uudet sotilaat tehokkaammin ja vähemmin tappioin. Se tietenkin edellyttää hyviä aseita ja riittävästi tulivoimaa, eli sitä, että länsi antaa mitä tarvitaan. Eli kättä pidempää, jolloin ei tarvitse uhrata miehiä eikä naisia epätoivoisissa tilanteissa.

      • Anonyymi

        Ukrana ei pysty. Ukraina ist KAPUT!


    • Anonyymi

      "Ukraina kasvattaa armeijaansa reippaasti"

      Lihamylly soikoon!

      No niin. Reippaasti nyt vaan uutta verta Ukrainan taisteluhautoihin ja joukkohautoihin!

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Kulutussota liienee syönyt Ukrainalta jo 600 000 vainajana ja lisäksi ne haavoittuneet ja invalidisoituneet.

      • Anonyymi

        Puhutaan paljon jo miljoonasta,,ainakin jo monta kuukautta sitten paikallisen Kieviläisen sanomana tuo luku.
        Nyt ainakin viikossa tuolla Harkovan alueella 1800 neonatsijoukon sotilasta laskettu kuolleen...tutka-asemia saatu tuhottua joten on vaikea ampua enää alas velivenäläisen täsmäohjuksia...ne menevät kohteeseen eivätkä tule siviilien päälle kun tumpelot ampuneet niitä alas ostareillekin.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        .. ja six me kysytäänki, et mix niitt ukrainalaisii pitää väkisin roudaa ulkomailt takasi ukrainaa, kun UAV:t pytyy fixaan ton sodan???


    • Anonyymi

      Ukrainalla ei vaan kulje. Se on nyt ainoa TOSIASIA!

    • Anonyymi

      Ukraina menettää n. 40000 miestä kuukaudessa, niin ei noi riitä mihinkään.

      • Anonyymi

        1800 on neonatsimiehistöä ja upseeristoa jopa ulkomaista mennyt nyt viikossa ainakin...vauhti on kiihtynyt ja nattttsien epätoivo taas kuvastuu yrittämällä tappaa viattomia venäläisiä jenkkiaseilla joita typerykset antavat...no varmasti otti päähän kun meni natoupseeristoa kymmenittäin juuri parissa täsmäiskussa - kertooko roskalehdistö Suomessa????


    • Anonyymi

      Oliko se ennätys 1500 vänäläistä päivässä niin sehän on tosiaan parhaimmillahan 60 000 kuukaudessa. Noi tiltut toistaa samaa kaavaa että ensin kuulkaan huono vänäjän uutinen ja vaihdetaan vänän tilalle Ukraina.

      • Anonyymi

        Ei kyllä sielä nyt tuhotaan Ukrainan nuorisoa jo.

        Lihamylly jauhaa.


      • Anonyymi

        Ukrainassa sotilaat vähenevät. Venäjällä ne lisääntyvät.

        Putin uuden mobilisoinnin mahdollisuudesta:

        Jos noudatamme tekemiäsi suosituksia, jos haluamme tehdä tämän mahdollisimman nopeasti, nykyinen joukko ei riitä. Mutta me noudatamme, kuten sanoin, erilaista taktiikkaa - puristamme vihollisen pois alueilta, jotka pitäisi saada hallintaamme. Ja siinä mielessä meidän ei tarvitse mobilisoida. Emme suunnittele sitä. Sillä viime mobilisaatiolla, joka meillä oli, kutsuimme 300 tuhatta ihmistä, mutta viime vuonna ilman minkäänlaista mobilisaatiota meidän miehensä, isänmaalliset kansamme, tulivat vapaaehtoisesti sotilaiden värväystoimistoihin ja allekirjoittivat sopimukset asevoimien kanssa. Heitä oli yli 300 000. Yli 300 000. Tänä vuonna, vuoden alusta, yli 160 tuhatta ihmistä on käynyt armeijan värväystoimistoissa ja allekirjoittanut sopimuksia. Joka päivä yli tuhat ihmistä tulee vapaaehtoisesti. Tiedättekö, kun näemme, mikä on venäläinen luonne, mikä on Venäjän kansalaisen luonne, ymmärrämme sen ja luotamme siihen, emme tarvitse ydinaseita lopulliseen voittoon.


    • Anonyymi

      Ben Hodges on spede. Ja puhuu paskaa.

    • Anonyymi

      UKRAINAN EPÄTOIVOA TAAS KUN SIVIILEITTEN JOUKKOON AMPUVAT JENKKIASEILLA täysin mielipuolisesti ja mielivaltaisesti eikä valtamedia kerro eikä tuomitse lainkaan...aina näitä ihmiskilpiä alussakin - saastaa nuo neonatsijoukkiot...
      tässä Suomi mainitaan ja vähän pöljänä toimittaja tuntuu pitävän suomalaisia kun menivät natokusetukseen vaikkei kansa halunnut...eihän meidän annettu sen vuoksi äänestääkään...kai se valkeni fiksuille?

      https://www.youtube.com/watch?v=3f6zz8SVFZw

    • Anonyymi

      Nyt tuhotaan Ukrainan nuorisoa. Lihamylly jauhaa.

    • Anonyymi

      Näyttää aloitus ja sen sisältö herättäneen tiltun ilmiömäiseen örvellykseen.

    • Anonyymi

      Hyvin menee nyt kun on kunnon aseet.

    • Anonyymi

      Puolet putinazin ryöstöretkiläisistä kaatunut. Jää muuten historian kirjoihin yhtenä pahimmista kömmähdyksistä. Ryssinnöistä.

    • Anonyymi

      Viime kuukaudet Ukraina kärsi vakavasta ammuspulasta, mikä on nyt helpottamassa Yhdysvaltojen ja muiden tukijoiden uusien apupakettien ansiosta.

      Kun Venäjä ei edes Ukrainan vakavan ammuspulan aikana pystynyt etenemään kuin rajoitetusti 5-10 kilometriä Harkovan alueella ja miehittämään kourallisen rajakyliä, nyt sen mahdollisuudet isompaan etenemiseen ovat yhä vähäisemmät, artikkelissa arvioidaan.

      Venäjän käymä kulutussota Ukrainan näännyttämiseksi on "erittäin kallis ja verinen Venäjän itsensä armeijalle", sanoo venäläinen puolustusanalyytikko Ruslan Puhov Bloombergille.

      Joo, sanoi Putin.
      Olemme jopa edellä aikataulua joten kaikki menee paremmin kuin oli suunniteltu!

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      Ammuksiakin alkaa olla riittävästi.

    • Anonyymi
      UUSI

      hehe venäjä kiina yhdessä paskoo eun paskaa jos ei niin sitten nato lyö venäjän hehehehehehe putin hehehehe on se vaaan tyhmä tuo venäjä paras ja venäjä looseri tosiemehet suomessa pyörittää vatnikkia pikkusormella ja ssattaa joskus mennä suolaringillekinmikähän se on ei osata edes sotia naton paras ja venäjä looseri tosiemehet suomessa pyörittää vatnikkia pikkusormella kolmen päivän sota kusi ja sinne menit tankit sinne meni ukot ja sinne meni rahat nato paras ja putinilla vesipää sixi koska kivikaudella on venäjä

    • Anonyymi
      UUSI

      No mitähän mahtaa ajatella se venäläisvähemmistökansa Ukrainassa tästä lihamyllystä? Heidän syyksi putinazi tuon sodan sanoi. :-) Onko tulevaisuus nyt kunnossa?

      • Anonyymi
        UUSI

        "No mitähän mahtaa ajatella se venäläisvähemmistökansa Ukrainassa tästä lihamyllystä? "


        Venäjän miehittämillä alueilla on Putinin viikate jo käynyt venäjänkielisten suhteen Mariupolissa ja muualla ja jälki on ollut karmeeta joukkohaudat ovat valtavia satelliittikuvissa joten venäläisiä venäjämielisiä on enään jäljellä ja niitä on vähäinen määrä heidät laitetaan tietysti sotaoikeuteen vihollisen auttamisesta jos eivät sitten tajua siirtyä rajan yli Kiinaan tai mikä se venäjä nyt sitten silloin enään onkaan .


    • Anonyymi
      UUSI

      hyvä

    • Anonyymi
      UUSI

      Kim Koreasta kyttää jo Putinin kellovarastoa.

    • Anonyymi
      UUSI

      Miksi YLE ei kerro mitään Ukrainalaisten sissien hyökkäyksistä Zelenskyn hallintoa vastaan Romanian maaperällä?
      https://rumble.com/v55znki-massive-destruction-in-kyiv-and-dniprorussian-guerillas-in-romania.-militar.html
      Videon loppupuolella asiaa sissien tuhomista Naton varikoista ja varastoista. Kyse on siis Ukrainalaisista, jotka eivät hyväksy Zelenskyn natsihallitusta. Zelenskyhän pisti opposition vankilaan Azov-natsien avulla. Nyt hän poistuu Ukrainasta aina, kun siihen tulee tilaisuus. Ja useamminkin. Natsit kun ovat valmiita uhraamaan Zelenskyn, koska hän on lähes tuhonnut natsiprikaatit rintamalla.

      • Anonyymi
        UUSI

        🥱🥱🥱 Että osaa olla heikkotasoista trollaamista 🥱🥱🥱.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikkunoitten takana tirkistelijä

      Kyllä! Itseänsä vielä alapäästä esittelee..Hiljattain tuli ilmi että syksyllä ahistellu ikkunoitten takana taskulampun
      Suomussalmi
      31
      4174
    2. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      16
      3468
    3. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      238
      2934
    4. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      90
      2016
    5. Mä haluun et et....

      Sä näyttäydyt mulle... Nyt on sen hetken aika:)
      Ikävä
      83
      2013
    6. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      96
      1893
    7. Mitä saavutat dissaamalla naista?

      Ihan mielenkiinnosta vain kysyn.
      Ikävä
      16
      1346
    8. Kirjota tähän että oot kunnossa

      Vaikkei meistä mitään tullutkaan.
      Ikävä
      101
      1253
    9. Sä olet nainen niin

      Loistava ihminen että en muista ketään kuka pääsisi samalle tasolle kanssasi. Piristystä päivääsi. T:J
      Ikävä
      39
      1236
    10. Työn takiako et uskalla

      Sekö se syy on että kaikki junnaa paikallaan?
      Ikävä
      94
      1208
    Aihe