Miksi Jeesus valitsi Paavalin apostoliksi Juudaksen tilalle? (10-06-2024)

Anonyymi-ap

Miksi Jeesus valitsi Paavalin apostoliksi Juudaksen tilalle? (10-06-2024)


Kun kannanotot Paavalia vastaan ja hänen puolestaan ovat vastakkain, herää ajattelevilla ihmisillä kysymys: - Miksi Jeesus valitsi apostoliksi Paavalin, eikä Mattiasta? ( Ihmiset valitsivat Mattiaan...)

Vastausta ei tarvitse luulotella omien korvien välistä! Eikä tarvitse turvautua älyttömiin sepityksiin Paavalista. Siis sellaisiin joilla koetetaan päivästä toiseen mustata ja mollata Paavalia. Nuo tyhjät väitteet, joilla ei ole mitään todisteita, ei mitään historiallisia tai muuta fakta-aineistoa! Siis Pelkkiä onttoja väitteitä pahanilkisten ja paholaisen pimeyden sitomien ihmisten agendoissa.

Vastaukset aloituksen kysymykseen löytyvät UT:n kirjoitusten sisällöstä! On tietenkin aivan selvää, että VAIN Jeesuksella oli oikeus valita apostoli, Juudaksen tilalle!

Kun kokoaa yhteen sen aineiston, synteesin - ja analysoi sen osat, nousee selkeitä ja kirkkaita syitä miksi Jeesus valitsi Paavalin! Syyt ja perustelut Jumalan tasolla?

1) Jeesuksen valintapäätös oli Jumalan ennalta suunnittelema. ( Galat1:15-16)

• ” Mutta kun hän, joka äitini kohdusta saakka on minut erottanut ja kutsunut armonsa kautta, näki hyväksi 16 ilmaista minussa Poikansa, että minä julistaisin evankeliumia hänestä pakanain seassa...”


2) Paavali oli Herran (ennalta) valittu ase. ( Apt 9:15)

• ”Mutta Herra sanoi hänelle: "Mene; sillä hän on minulle valittu ase, kantamaan minun nimeäni pakanain ja kuningasten ja Israelin lasten eteen.


3) Paavali nähtiin ennalta uskolliseksi, murhamies sai armon ja laupeuden. ( 1 Tim 1:12-15)

• ”Minä kiitän häntä, joka minulle on voimaa antanut, Kristusta Jeesusta, meidän Herraamme, siitä, että hän katsoi minut uskolliseksi ja asetti palvelukseensa, minut, entisen pilkkaajan ja vainoojan ja väkivallantekijän.”

• ”Mutta minä sain laupeuden, koska olin tehnyt sitä tietämättömänä, epäuskossa; ja meidän Herramme armo oli ylen runsas, vaikuttaen uskoa ja rakkautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. ”

4) Jumala tahtoi osoittaa, että syntinen voi saada armon! Koska Jeesus kantoi ristillä tuomion! ( 1 Tim 1:15)

• ”Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen, että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin.

• ”Mutta sentähden minä sain laupeuden, että Jeesus Kristus minussa ennen muita osoittaisi kaiken pitkämielisyytensä, esikuvaksi niille, jotka tulevat uskomaan häneen, itsellensä iankaikkiseksi elämäksi.”


Nämä 1-4 erittäin tärkeät seikat on meidän kaikkien syytä hyväksyä.

Paavali oli aikojen alusta, äitinsä kohdusta saakka valittu. Vaikka hän sortui mitä kauheimpiin asioihin (ennen kääntymystään) Jumala oli hänet valinnut. Ei minkään ihmistasoisen perusteen syystä. Jumala ei tarvinnut mitään tekopyhää, ulkokultaista ”pylväspyhimystä”.

Apostoliksi tarvittiin sellainen, joka olisi loppuun saakka luotettava ja uskollinen. Juudas oli pettänyt, kavaltanut.

Sen lisäksi, että Paavali oli varma valinta Jumalan suunnitelmissa, hänellä oli niitä resursseja joita tarvittiin kansainvälisellä työkentällä: kielitaito , hyvä yleissivistys.
- Sekä vankka Raamatun sanan tuntemus, koska hän oli opiskellut Gamalielin johdolla. Hänellä oli siis sellaista meriittiä, jota tarvittiin.

Kun Paavali lisäksi luovutti lahjansa ja kykynsä Herran työhön, jota hän teki Pyhän Hengen johtamana,
- me tämänkin ajan uskovat (ja ihmiset) voimme olla kiitollisia Jumalalle Hänen valinnastaan.

Paavali oli palvelija, siksi me annamme kaiken kiitoksen ja kunnian Herralle siitä, mitä apostoli toi Jumalan valtakunnan palveluksessa.

26

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miksi Jeesus valitsi Paavalin.

      Siksi, että vain Hänellä oli valta ja valtuudet valita.

      Sitä apostoliksi valintaa ei ollut annettu ihmisille.

    • Anonyymi

      saastaiset paholaisen demonit tuollaista kirjoittavat, kirottua tekstiä

    • Anonyymi

      Muut apostolit olivat yksinkertaisia kalastajia. He keskittyivät työhön juutalaisten parissa. Paavali oli taustaltaan kirjanoppinut, joka pystyi puhumaan juutalaisille, kreikkalaisille ja roomalaisille sekä keisareille, orjille ja vapaille. Hänellä oli juuri oikeat ominaisuudet "Kristuksen lähettiläälle" pakanoiden pariin.

      Kirjallinen lahjakkuus hän ei ollut ja siksi kirjeet ovat joskus vaikealukuisia. Monet niistä on kirjoitettu todella ikävissä olosuhteissa vankilassa, joten sekin saattoi vaikuttaa. Näen kuitenkin, että Paavali valittiin tehtävään henkilökohtaisten ominaisuuksiensa vuoksi. Ja niin Jumala toimii nykyäänkin.

      • Anonyymi

        Kiinnostavia ajatuksia Paavalin tehtävästä.

        Jumala valitsi Paavalin tietysti monistakin syistä. Koska Hän tuntee ihmisen persoonan kattavasti, vain Hän siihen kykenee.

        On täysin loogista, että Jumala huomioi kaiken sen mitä ihmiseen liittyy. Ihan samaan tapaa kuin arkisessa yhteiskuntaelämässäkin!

        Ei ketään nimitetä lääkäriksi, vaikka olisi huippupätevä insinööri taikka ekonomi!
        Eikä siivousalan ammattilaisia nimitetä hoitopalveluiden hallintojohtajiksi.

        Kaikilla on osaamisensa ja tehtävänsä. Kaikki silti tarpeellisia omassa osaamisessaan.
        Ajatellaanpa tosiaan vaikka siivoojia ja jäteauton kuljettajia? Missä kaaoksessa oltaisiin, jos he eivät hoitaisi visusti tehtäviään?

        Kun Jumala kutsuu ja asettaa tehtäviinsä, useimmiten Hän ottaa lukuun sen, mikä on edistämässä asioita. Hän tuskin kutsuu laulajaevankelistaksi, jos on musiikissa ollut nelonen koulussa, eikä sävelkorva erota sävelien korkeutta ja muuta välttämätöntä? Tuskin Jumala kutsuisi jaloistaan halvaantunutta johonkin kaukomaille lähetystehtäviin? Mutta sellaisessakin tilassa ihminen ( uskova) voi olla korvaamattomissa asioissa, esirukoilijana, jopa kuuntelijana!

        Paljon, paljon olisi ja on esimerkkejä, joissa näkee että Jumala noudattaa loogista linjaa.

        Leiviskät - työvälineet?

        Asian valaisemiseksi Jeesus puhui ns "leivisköistä", (kultarahoista KR1992). Luukas 19. luvussa. Vertaus on valaiseva. Kullekin annettiin ( ja annetaan) erilaisia resursseja.
        Kukin sitten käyttää niitä? Joko uskollisesti niin, että ne edistävät Jumalan asiaa. Taikka sitten eivät käytä? Taikka jopa käyttävät itsekkäästi Jumalan antamia lahjoja?

        Kun tutkii paerusteellisesti apostoli Paavalin valintaa, voi tosiaan todeta, että Jumalan valinta oli erinomainen. Paavalilla oli kaikki ne resurssitekijät joita tarvittiin kansojen apostolina! Sivistys, kielitaito, Kirjoitusten tunteminen.

        Jumala tahtoi myös osoittaa, että Hänelle on kaikki mahdollista! On mahdollista, että "lain kiivalilijasta", vainoojasta, murhanhengen sitomasta kiihkoilijasta voi tulla - mikä?
        Uskonnollinen fanaattisuus voi parantua. Sen sijaan voi Jumalan armosta syntyä uusi luomus!

        - Sellainen, joka koko loppuelämänsä "kiivailee" vain Kristuksen morsiamen; seurakunnan puolesta. Joka kerskaa vain ristiinnaulitun Herran Jeesuksen suuresta asiasta! (2 Kor 11:1-2,)

        Tämä Jumalan suuri ihmeteko, Kristuksen rakkauden muuttava vallankumous on rohkaisevaa, edelleen, yli 2000 vuoden perästä.


      • Anonyymi

        Paavalin kirjeet ovat hyvinkin loogisia ja ymmärrettäviä. Paikka paikoin on kysymyksiä.


    • Anonyymi

      Paavalin oma maininta ”puhetaidosta”?

      Paavali kirjoittaa Korinttolaisille puhetaidosta. Seuraavia erilaisia Raamatun tekstejä tutkimalla nousee asiaa. Häntä vikoiltiin puhetaidon vuoksi.

      1) 2 Kor 11:5-6, KR1938

      ”Mutta minä en katso itseäni missään suhteessa noita isoisia apostoleja huonommaksi.
      Jos olenkin oppimaton puheessa, en kuitenkaan tiedossa; olemmehan tuoneet sen teille kaikin tavoin ilmi kaikissa asioissa. ” ( 2 Kor 11:5-6, KR1938)

      2) 2 Kor 11:5-6, KR1992

      ”En minä kuitenkaan katso olevani mitenkään huonompi kuin nuo mainiot apostolit. Puhetaitoni on ehkä kehno, mutta tietoni ei, ja tietoni olen kaikin tavoin, kaikissa asioissa saattanut teidän nähtäväksenne.” ( 2 Kor 11:5-6, KR1992)

      3) 2 Kor 11:5-6, Aramea
      ” Sillä minä ajattelen, että missään en ole vähäisempi niistä apostoleista, jotka hyvin enentyvät. Sillä vaikka minä olen tylsä puheessani, en kuitenkaan tiedossani, vaan joka asiassa se on teidän luonanne paljastettua.” ( 2 Kor 11:5-6, Aramea)


      4) KJV 1789, 2 Korintt 11:5-6

      ” For I suppose I was not a whit behind the very chiefest apostles.
      ” But though I be rude in speech, yet (KJV1789) not in knowledge; but we have been throughly made manifest among you in all things. "

      ”Sillä luulen, etten ollut hiukkaakaan jäljessä kaikkein tärkeimmistä apostoleista.
      ” Mutta vaikka olen töykeä puheessani, en tiedossa; mutta meidät on selvästi ilmoitettu teidän keskuudessanne kaikessa.” ( Käännös KJV 1789)

      • Anonyymi

        666 juutalaiset synagogaa.


    • Anonyymi

      Turha on Paavalia tyrmätä. Myöhäistä se on.

    • Anonyymi

      Tietenkin Jeesus teki Jumalan tahdon mukaan, Paavaliakin koskien.

      Siksi paholainen edelleen on kiukuissaan siitä. Se viha näkyy tälläkin palstalla!

    • Anonyymi

      aloitus on selvää jumalan sanaa

    • Anonyymi

      AAMEN!!

    • Anonyymi

      Jumala yksin täysin tietää kaikki seikat, miksi Jumala oli aivoitellut, että Paavali olisi se, apostoli joka veisi evankeliiumin laajasti Rooman silloisen imperiumin alueella!

      Hyvä oli valinta. Kiitos siitä Jumalan. Mekin olemme tuon valinnan siunauksesta saaneet osamme.

      Ihmisten valinta- Mattias? Apt 1:15-16.
      Se oli juurikin sellainen ihmistasoinen, ihmisten intoilema juttu.
      Ei Jeesus ollut sellaiseen käskyä antanut.

      Ihmisten arpapelissä ratkaistu apostoliasia - Mattias?

      Hän katosi kartoilta tyystin. Ei mitään mainintaa UT:ssa, sen perästä kun ihmiset valitsivat hänet-

      Se juuri todistaa, ettei Herra ollut valinnan takana!

      Ihmisten innokkaimmatikin ideat raukenevat tyhjiin, Jos - KUN -Herra ei ole niissä mukana!

    • Anonyymi

      Hyvä ja viisas oli Jumalan valinta, apostoli Paavali.

      Näin meillekin saakka eteni Jumalan valtakunnan asia.

    • Anonyymi

      Jokaisessa yrityksessä koetetaan löytää paras työntekijä.
      Jumala valitsi Paavalin.

      • Anonyymi

        Juutalainen 666 ei enää pysty Jeesusta tappamaan uudestaan.


    • Anonyymi

      On ihan järkijuttukin, että Jeesus valitsi Paavalin.

      Niinhän yleensä työnantajat tekee. Valitsevat työntekijät.

      Olisihan hassua, että vaikkapa olisi 12 työntekijää, ja yksi niistä pettäisi työnantajaa.
      Okei.

      Mutta sitten nämä 11 ryhtyisivät innoissaan valitsemaan jostakin porukasta uuden!
      Ja vielä arpomalla!

      Voi vain kysyä, mitä sellaisesta puuhasta pomo sanoisi?

      - Kuulkaas nyt kaverit! Minä olen pomo, ja päätän kenet valitsen.

      Niin.

      Jeesus Kristus on Herra, seurakunnan pää. Pomo.
      HÄn valitsi Paavalin - työhönsä, työtä varten!

      On vain nöyrästi kiitettävä Jeesuksen valinnasta, Paavalista!

    • Anonyymi

      Jumala ei tehnyt virhettä kun oli suunnitellut Paasvalin apostoliksi!

    • Anonyymi

      Ei tehnyt virhettä!

    • Anonyymi

      Paavali oli Jumalan suunnitelmissa valittu jo "äitinsä kohdusta saakka". Apostoliksi.
      Gala 1:15

    • Anonyymi

      Raamatun vastaus aloitukseen:

      Koska Paavali oli JUmalan suunnitelmissa valittu apostoliksi Juudaksen tilalle,

      • Anonyymi

        Hellarit synagogat edelleen YLPEILEE NÄYISTÄÄN ILMESTYKSISTÄÄN JA PITÄÄ RYÖVÄRIEN LUOLAA myyntikojuja


    • Anonyymi

      Jeesus ei arpomalla valinnut apostoleita.
      Ei niitä aluksi, eikä tarvinnut arpapeliä kun valitsi Paavalin.

    • Anonyymi

      Kirjoitusten-Kieroon -Vääntämisen sarjaa?

      Synteesi ja analyysi niistä kaikkein yleisimmin (täällä) jankutetuista ja hoetuista ”valheopeista” on saatanallista megavalhetta Paavalista. Raamatun (UT) Sanalla koeteltuna ne ”palavat totuuden tulessa” kuin kuivat roskat. Tässä niitä tavallisimpia:

      1. Paavali oli valehtelija
      2. Paavali oli tappaja, tappohommissa
      3. Paavali oli roomalainen sotilas
      4. Paavali oli talebaani
      5. Paavali puhui glossoliaa
      6. Paavali oli miekkailija, nyrkkeilijä
      7. ” Valejeesus” puhui Paavalille
      8. Paavaliin meni saatana
      9. Saatanan enkeli oli Paavalissa
      10. Jeesus ei valinnut Paavalia apostoliksi
      11. jne, etc

      Kaikki nuo väitteet (10) ovat silkkaa valhetta ja pötypuhetta. Niille ei (tietenkään) ole mitään tukea UT:n kirjoituksissa. Eikä noille väitteille ole MITÄÄN todisteita ja argumentteja Paavalin ajan muissa kirjallisissa lähteissä ( Roomalaisen historian puitteissa).

      Kyseessä on täysin tyhjät tuotteet. Kuin lentävä pilvi taivaalla, kuin roskat jotka kelluvat veden pinnalla. Ja pahempaa? Kuin saatanalliset valheannokset, joilla paholainen siis yrittää saada vangeikseen, onnettomia horjuvia helvetin tielle.


      Siksi paholainen niin vihaa ja vainoaa Paavalia.

    • Anonyymi

      Juudas 666 synagogaa

      • Anonyymi

        Hellarit YLPEILEE ILMESTYKSILLÄÄN.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4305
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2669
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2421
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      434
      1656
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      163
      1517
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1514
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1318
    9. 79
      1281
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1239
    Aihe