Jeesus taivaassa ja iankaikkisuudessa

Anonyymi-ap

Johanneksen evankeliumi 3:18-19
"Jos ette usko, kun minä puhun teille maallisista, kuinka te uskoisitte, jos minä puhun teille taivaallisista? Ei kukaan ole noussut ylös taivaaseen, paitsi hän, joka taivaasta tuli alas, Ihmisen Poika, joka on taivaassa."

On taivaallinen totuus, että Jeesus on iankaikkinen. Kuten Jeesus tässä itse ilmaisee, vaikka hän ei vielä meidän ajassa elävien sielujen näkökulmasta ollut ristiinnaulittu ja noussut taivaaseen, hän iankaikkisena Jumalana on jo kaiken kokenut. Siksi hän puhuu kuin olisi koko ajan taivaassa, koska siellä hän on ja siksi hän puhui menneisyytenä siitä, kuinka Ihmisen Poika on ainoa kuka taivaaseen on noussut. Kun puhutaan taivaallisista, niin puhutaan nimenomaan iankaikkisista asioista.

Paavali opettaa Kristuksesta, että hän on taivaallinen/iankaikkinen:

1 Korinttolaiskirje 15:47
"Ensimmäinen ihminen oli maasta, maallinen, toinen ihminen on taivaasta."

Heprealaiskirje 13:8
"Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti."

Aivan kuten Jeesus itse puhui itsestään muuttumattomana, niin hänestä todistaa Pyhä Henki tässä.

Iankaikkisuuden käsittäminen auttaa Raamatun ymmärtämisessä. Mutta sitä ei voi kukaan itse oppia tai hankkia, vaan se on saatava Jumalalta. Monet "ongelmalliset" jakeet, ovat erittäin yksinkertaisia, kun Jumala avaa meidän ymmärryksemme käsittämään ne. Sinä lukija et tarvitse mitään suurta inhimillistä opettajaa ymmärtääksesi Raamattua, vaan Jumalan Henki opettaa meitä. Pyydä viisautta ja ymmärrystä, niin Jumala antaa. Jumala antaa meistä jokaiselle sen mitä tarvitsemme joko suoraan tai muiden kautta ja joskus meidän kauttamme toisille sen mitä he tarvitsevat. Näin kukaan ei pääse kerskaamaan itsestään, vaan yksin Herrasta Jeesuksesta voimme kerskata.

Emme voi itse häntä tuoda alas taivaasta meitä vapahtamaan emmekä kuolleista herättää, vaan hän on meidät vapahtanut, kun uskomme, hän itse tuli alas taivaasta ja nousi ylös kuolleista:

Roomalaiskirje 10:6-10
"Mutta se vanhurskaus, joka uskosta tulee, sanoo näin:'Älä sano sydämessäsi: Kuka nousee taivaaseen?'se on: tuomaan Kristusta alas, tahi:'Kuka astuu alas syvyyteen?', se on nostamaan Kristusta kuolleista. Mutta mitä se sanoo? 'Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi'; se on se uskon sana, jota me saarnaamme. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan."

Uskon sana on meidän sydämissämme ja tunnustus on meidän suissamme. Nämä ovat meissä uskovissa pysyviä asioita. Näiden jakeiden kanssa kamppailin... pitääkö Jeesus tunnustaa Herraksi että pelastuu, montako kertaa? Täytyykö sittenkin tehdä jotain omia tekoja? Mutta nyt minä tunnustan Jeesuksen Herraksi, enkä voi tuota tunnustusta kieltää, se pysyy minussa. Se ei siis ole minun tekoni (jolla itseni pelastin), vaan aidon uskon aikaansaama tunnustus minussa, enhän minä uskoisi, jos vielä kieltäisin että Jeesus Kristus on iankaikkinen Jumala ja kaiken auktoriteetin ja vallan pää, synneistämme ristiinnaulittu ja kuolleista herännyt.

Jeesuksen pappeus on iankaikkinen:

Heprealaiskirje 7:23-25
"Ja noita toisia pappeja on tullut useampia, koska kuolema ei sallinut heidän pysyä; mutta tällä on katoamaton pappeus, sentähden että hän pysyy iankaikkisesti, jonka tähden hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan Jumalan tykö tulevat, koska hän aina elää rukoillakseen heidän puolestansa."

Yksin Jumala on taivaita korkeampi, ja sellainen on myös Jeesus:

Heprealaiskirje 7:26-28
"Senkaltainen ylimmäinen pappi meille sopikin: pyhä, viaton, tahraton, syntisistä erotettu ja taivaita korkeammaksi tullut, jonka ei joka päivä ole tarvis, niinkuin ylimmäisten pappien, ensiksi uhrata omien syntiensä edestä ja sitten kansan; sillä tämän hän teki kerta kaikkiaan, uhratessaan itsensä. Sillä laki asettaa ylimmäisiksi papeiksi ihmisiä, jotka ovat heikkoja, mutta valan sana, joka on myöhäisempi kuin laki, asettaa Pojan, iankaikkisesti täydelliseksi tulleen."

Jumalan Poika uhrasi itsensä iankaikkisen Hengen kautta Jumalalle:

Heprealaiskirje 9:13-14
"Sillä jos kauristen ja härkäin veri ja hiehon tuhka, saastaisten päälle vihmottuna, pyhittää lihanpuhtauteen, kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!"

Tässä ylistetään sitä kuinka suuri on tämä meidätkin vapahtanut uhri, Kristus. Eläinuhrit ovat täysin mitättömiä tämän rinnalla. Ristille naulittiin hänet, kuka on suurinta mitä on, kenen yläpuolella ei ole mitään tai ketään, kuka on ilman alkua ja loppua (Heprealaiskirje 7:3). Jumala kuka ansaitsee ainoastaan kiitosta, että häntä rakastetaan, ylistetään, kunnioitetaan ja palvotaan, itse tuli uhriksi jolla ei ole alkua eikä loppua (Ilm. 13:8 Biblia). Jumalan rakkaus ja laupeus ovat mittaamattomat.

5

185

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   jeesus alkoi haisemaan kuin lasarus ja uskovat päättivät polttaa ruumiin ja niin jeesus nousi taivaisiin !

   • Anonyymi

    Millä tavalla tämä nousu tapahtui, noin niinkuin logistisessa mielessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Millä tavalla tämä nousu tapahtui, noin niinkuin logistisessa mielessä.

    savuna ilmaan


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Millä tavalla tämä nousu tapahtui, noin niinkuin logistisessa mielessä.

    se on vertaus kuva ja uskovaiset luulivat että oikeasti


  • Epäjumalanpalvojien pettymykseksi oikean epätodennäköisen jumalan olemassaolo on toivottavaa.

   Saisitte armollisen unohduksen sijaan ansaitsemanne tuomion.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   152
   2462
  2. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   78
   1829
  3. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   12
   1657
  4. Liikenne onnettomuus

   Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
   Orimattila
   95
   1545
  5. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   89
   1371
  6. Kuka jäi auton alle

   Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
   Kuortane
   7
   1296
  7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

   kaivattusi kanssa?
   Ikävä
   63
   1128
  8. Oli kyl kunnon reissu

   Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
   Kuhmo
   12
   1044
  9. Vähän pelottaa

   Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
   Ikävä
   45
   994
  10. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   112
   976
  Aihe