Mitä mieltä metsien käytöstä

Anonyymi-ap

Katsoin 8 min. Metsänomistaja ehdotti että he voisivat suojella omistamiaan metsiä hakkuilta, jos siitä heille korvattaisiin. Jättäisivät luonnon tilaan. Hän vetosi yksityisiin henkilöihin että ryhtyisivät keräämään rahaa, josta voisi maksaa metsän omistalle ettei tarvitsisi käyttää valtion budjettirahoja.
Tämä sen vuoksi että Etelä-Suomessa ei juurikaan ole Valtion metsiä joita voisi suojella. No en ihan ymmärrä kenen metsää sitten Nuuksio on. Siellä on muutama metsän omistaja mutta luonnonsuojelualuetta on silti iso ala.
Onko nyt sitten hyvä että metsiä lakataan hakkaamasta ja ollaan käyttämättä luonnonvaroja teollisuuteen ja talouskasvuun? Jos metsät ovat talousmetsiä, niissä on hiilinielua niissäkin, Linnuille toki silloin jää vähemmän tilaa kun talousmetsässä ei ole matojen täyteisiä keloja.
Mitä mieltä ollaan. Minulle ainakin on vaikea olla kumpaakaan mieltä niin että kokisin olevani oikeassa. Toinen metsänkäyttötapa lyö korville toista. Mikä se oikein-oikein oikein on.

31

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Unohda koko juttu ja anna metsien ammattilaisten hoitaa metsät.

      • Anonyymi

        niin olen tehnyt minä....


    • Anonyymi

      Sivusta ei voi olla huomaamatta hallituksen vaikutusta, syyn saavat lapsi elokapinalliset jotka huolissaan metsiemme huonosta tilasta.

    • Anonyymi

      EU:sta tulee liittovaltio sanoo Draghi. EU liittovaltio kieltää silloin kaiken metsäteollisuuden näin pohjoisessa kuin Suomi on. EU määrää kovat ennallistamistavoitteet Suomen metsäluonnolle.

    • Ei pitäisi kuulua EU:e Suomen kansallisomaisuus metsiemme tilasta metsiemme monimuotoisuudesta, miksemme tee niin kyllä metsiä voidaan hoitaa rinnakkain että teollisuus saa omansa ja monimuotoisuus säilyy. Kyse on siitä mihin teollisuus tyytyy, teollisuudelle on tärkeintä mahdollisimman suuri hyöty

      Metsä keskustelu jakaa kansalaiset kahtia, välipitämättömiin ja välittäjien, välittäjiin kuuluu ne joilla on tietoa ja ymmärrystä, toiseen puoleen niitä jotka ei pahemmin mieti koko asiaa.
      Nuorten ympäristöahdistukselle voi ilkkua, tieto on sivistystä, nuorille opetetaan kouluissa luonnon oppia, metsistämme ja sen asukkaista, asukkailla en tarkoita ihmisiä. Nuoret saa kouluissa tietoa missä kunnossa metsämme on, saa sen selville vilkaisemalla nettiin.
      Puuston ikärakenne, vuosikymmenten aikana käyny niin puu hakataan aina vaan nuorempana, määrällisesti puuta on. Kun tehdään kilometri kanttiinsa avohakkuu, mitä iloa on jättää alueelle muutamia puita pystyyn lintujen pesäpuuksi, ei ne uskalla tulla pesimään niihin.

      En kirjoita itseäni varten, vaan niitten puolesta jotka välittävät metsiemme luontoarvoista.
      Hyvin monet yksityiset metsänomistajat kasvattavat metsiään monimuotoisesti sekametsää, tuotto ei ihan sitä mitä puupelloilla, Valtion metsissä näkyy metsäteollisuuden jälki.

      Hupaisa tapaus joka tosi. Metsäyhtiön metsä ja yksityisen metsä sijaitsivat vierekkäin, metsäyhtiöstä annettiin määräys mennä merkkaamaan kaadettava alue, sattui niin että vahingossa miten lie epähuomiossa määräsivät tehdä avohakkuun yksityisen metsään. Yksityinen metsän omistaja oli päättänyt hänen ikimetsää ei kaadeta ikinä. Isäntä tuli joskus paljon myöhemmin jänis metälle omalle metsälle, mahto olla yllätys kun hänen metsä oli avohakattu vain kyntäminen puuttui.

      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        Poikakahan kirjoittaa kuin osaaja, hyvä

        Luepa vielä tämä pumpuliruudista, joka on tosi jytyä panssariteräksen puhkaisussa
        https://forest.fi/fi/artikkeli/suomalaisesta-sellusta-ratkaisu-ammuspulaan-ukrainassa/

        Kemira ja Valmet - liittyvät selluun - ovat lyhyen ajan sisällä antaneet positiivisen tulosvaroituksen, lähtisikö metsäteollisuus vihdoinkin nousuun

        Seurannut mielenkiinnolla puun käytön mahdollisuuksia, sillä on valtavat mahdollisuudet, sovellutuksia niitä on. Mitä pitemmälle puuta jalostetaan sitä enemmän säästytään metsien liialta hakkuulta, siihen metsäteollisuus pyrkii tuote kehittämisellä.
        Sellun vienti taitaa tuottaa huonosti joka pyritään korvaamaan määrän kasvulla, joka vaatii aina vaan tehokkaanmpia tehtaita kuten uusi Kemin tehdas, joka vaatii taas enemmän puuta.


    • Anonyymi

      Kiitos Pertikki, vastasit juuri siihen mitä kysyin. Olen maan/metsänomistajaperheessä kasvanut. Siellä poistettiin säännöllisesti metsästä vanhimmat puut, ne metsät olivat aina siistit. Avohakkuita oii vain siinä tapauksessa että raivattiin 50 h peltoa, muistan sen tapauksen kulotusta myöten., me lapsetkin osallistuimme siihen työhön. Miksi se ei riitä, niistä jäljelle jäävistä puista riittää hiilinieluun tarvittava määrä ja näin myös luonnonsuojelu toteutuu taloudellisen tuoton lisäksi. (Kirjoitin jo äsken että linnustolle ei ehkä niinkään, koska hyönteisten täyttämiä keloja ei maannut metsissä poikin pitkin maassa kuten tämän päivän luonnonpuistoissa.)
      Mietin että ehkä tulee kalliiksi poimia laajoista metsistä vain vanhat ja isot (kuten ennen tehtiin), olisi tehokkaampaa ja halvempaa hakata avohakkuu kerralla. Usein kirjoitetaan mustavalkoisesti vain kahdesta vaihtoehdosta, kaikkien puiden kerranlla poistosta (avohakkuu) tai kaikkien kasvien sinne jättämisestä (luonnonpuisto). Ei mitään siltä väliltä, sitäkö vaihtoehtoa ei enää voi käyttää.

      P, kirjoitit lauseen: "Hyvin monet yksityiset metsänomistajat kasvattavat metsiään monimuotoisesti sekametsää, tuotto ei ihan sitä mitä puupelloilla." Tätäkö on siis tänäpäivänä mahdotonta laajentaa myös valtion metsiin? Eikö sinusta kannattaisi, (minusta ainakin) näin saataisiin metsästä keskivertotuotto niin että se tekisi tyytväseksi sekä metsänomistajat, teollisuuden että luonnonsuojelijat. Ei täydellisesti heistä ketään, mutta aika suurelta osalta kaikki. Olisi taloudellista tuottoa, hiilinielua ja eläimille elintilaa ja lisääntymismahdollisuus.
      Eikö se riittäisi, kun olisi sitä hyvää tahtoa?
      Pitääkö valtämättä olla maksimaalisen taloudellisen edun tavoittelu tai vaihtoehtoisesti metsän koskemattomuus ja tuottamattomuus vain lajien jatkumista varten. MItä mieltä olet?

      • Anonyymi

        Sorry tuo 50 ha, piti olla, raivattiin lisää 1 h (kokonaispeltoalamme oli n. 5 ha). Ei mitään ökyjä oltu meidän perheessä, pienviljelijelijöitä vain.


    • Johtuu minun osalta kun lapsesta asti metsä tullut tutuksi, vapaa-ajan vietto liittynyt luontoon, kulkenut tai retkeilyn parissa etelästä pohjoiseen aina jäämeren rannoille.

      Puuman mökillä saaristossa näki metsien käsittelyssä monenmoista jälkeä, hyvän kokoinen saari saatettiin hakata paljaaksi mutta rantapuut jätettiin silmänlumeeksi.
      Toinen asia isäntä otti puuta harventamalla niin että metsä näytti aina metsältä, metsä antoi lisätulon maataloudelle.

      Nyt kun ennee kule metissä, en veneile en mieti sen kummemmin. Tulee seurattua mitä uutisoidaan ei voi välttyä tiedon tulvaa.

    • Anonyymi

      "Metsänomistaja ehdotti että he voisivat suojella omistamiaan metsiä"
      Täyttä hapatusta, ei kukaan voi omistaa eikä omista luontoa !

      Mutta näitä outoja luonnonomistamiskäsityksiä vastaan onkin hyvä olla olemassa EU:n kaltainen määräävä instanssi, jonka päätöksillä määrätään mitä esim. täällä Suomen metsäluonnossa tehdään ja touhutaan.
      EU tekee aivan oikein Suomen kohdalla kun se määrää ennallistamistoimia Suomen metsille ja suomaille. Suomi on harvoja alueita Euroopassa missä ennallistaminen vielä onnistuu, suurimmassa osaa Eurooppaa ei ole enää vastaavaa mitä voitaisiin järkevästi ennallistaa.

      • Anonyymi

        Moni näkyy olevan kovin huolissaan Suomen metsien tilasta.
        Tilanne on kuitenkin se että metsien puuston määrä on kasvanut vuodesta 1950 yli 1000 miljoonaa m3 eli n. 1500 miljoonasta nykyiseen 2505 miljoonaan m3:iin ja niiden vuosikasvu on nousut yli kaksinkertaiseksi eli n. 50 miljoonasta m3:sdtä nykyiseen yli 100 miljoonaan m3;iin ja siten myös se hiilensidontakyky on yli kaksinkertaistunut.
        Erikoista on myös että lahopuuta vaaditaan lisää metsiin ja hakataan järeitä tukkipuita toukille pökkelöiksi.
        Kuitenkin viime vuonnakin metsiin jäi kuollutta (=lahoavaa) runkopuuta 13,6 miljoona m3 joka määrä on yli nelikertainen verrattuna metsistä kaadettuun energiapuun määrään (3,2 milj. m3) ja enemmän kuin puolet teollisuuden tukkipuun määrästä (26 milj.m3)
        Energiapuun ja pientalojen polttopuun määrä oli yhteensä 9,7 miljoonaa m3 ja siten lahopuuksi jäi 3,9 miljoonaa m3 enemmän kuin kaikkiaan poltettiin.


    • Anonyymi

      Metsillä rikastutaan. Luonto eri juttu.

    • Kannattaako kiistellä lahopuun määrästä metsissä onko sitä riittävästi väittämällä joitakin numeroita.
      Sanoisin metsät joissa harjoitettu jatkuvan kasvun periaatetta eli sekametsää on riittävästi lahopuuta.

    • Anonyymi

      SITÄ MIELTÄ:

      Suomen metsät k u u l u u yksin suomelle ja omistajille,

      suomen metsistä ja metsien hoidosta päätetään VAIN SUOMESSA OMISTAJAT

      paras ja pätevin tieto on suomessa omistajilla,


      EI EU:ssa,

      • Niinhän tapahtuu ja miten ?


      • Anonyymi
        Pertikki kirjoitti:

        Niinhän tapahtuu ja miten ?

        Tietenki SUOMEN eduskunnassa ja HALLITUKSESSA


        ei kai suomen politikot IHAN PÖLJÄKSI ole vielä tulleet,

        kai niillä JOKIN oman suomen suojeluvaisto VIELÄ TOIMII !!!!! ????

        HALOOOOOO !!!!


    • Anonyymi

      Mikä pörssin yhtiöistä on mielestänne paras metsäalalla? Tai sitä sivuavalla

      Kumpaa ostaisitte metsästä, Upm vai Valmet?

      Onko tänä kesänä pohjat vai jatkuuko surkeus?

      Enso päätyi irtisanomisiin Imatran tehtailla 70 ukkoa ulos kannattavuusprobleema

    • Anonyymi

      Aivan järjetöntä jos ennallistaminen menee läpi. Tarkoituksella köyhdytetään Suomea. Mitä hyötyä on jos on terveellisempi hengittää mutta luontomme varoja ei voi käyttää talouden kohentamiseen. Nälissämme sitten hengitämme hyvin.

      • Anonyymi

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ymmärtääksemme EUn hörjöjen sekoilun megalomaanisuuden yllä kuvassa täti seisoo Colosseumin edessä noin Kekkosen syntymävuonna

      Hänen takanaan on möykky, jonka nimi on Hikoileva kilparadan maalikäännös

      Se on ennallistettava koska Mussolini rakensi alueen vasta 1936 eli aika uusi muutos

      Möykky on vanha, se rakennettiin noin 80 (luitte oikein, raamattu ei vielä ollut olemassa) eli keisari Tituksen vallan aikana

    • Anonyymi

      Vastustan kaiken sortin sosialismia.

    • Anonyymi

      Niin meni ennallistamisasutus läpi. Olen hyvin pettynyt, eikä tähän liity minkään puolueen politiikkaa vaan itse ajateltua. Maksaa Suomelle 700 000 miljoonaa vuodessa. Muuten kuulemma Suomi olisi leimattu biodiversiteetin vastaiseksi. Että tällainen sana. Kohta ollaan 50-luvun tasolla.

      Biodiversiteetti tarkoittaa elämän monimuotoisuutta kaikissa muodoissaan planeetallamme. Se kattaa lajien määrän, niiden geneettisen variaation moninaisuuden sekä eri elämän muotojen vuorovaikutuksen monimutkaisissa.

      • Anonyymi

        Kohta haukutaan hallitusta siitä, että sen on tehtävä rahaa siihen, mistä saadaan 60 miljoonaa euroa kuukaudessa tähän ennallistamiseen.
        Eihän se ole kuin pari miljoonaa päivää kohti...

        Eikö se lisää ilmansaastumista, kun rahaa poltetaan tähän tahtiin?


    • Ennallistamisasetus.
      Erittäin hyvä pää lopulta hyöty on suurempi.

      • Anonyymi

        en keskustele enää kanssasi metsistä
        tuollaisen älyttömyyden jälkeen

        kansainväliset metsärahastot ja Kiina ovat vaara Suomen metsille koska ....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        en keskustele enää kanssasi metsistä
        tuollaisen älyttömyyden jälkeen

        kansainväliset metsärahastot ja Kiina ovat vaara Suomen metsille koska ....

        Suomen metsistäkö WC-paperia kiinalaisille


    • Anonyymi

      Mitä välii, kuhan rahalla maksavat hyvään hintaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe