Ukrainan mukaan yli 525000 hyökkääjää olisi kaatunut tai haavoittunut

Anonyymi-ap

15.06.2024 Vihollisen kerrotaan kärsineen perjantaina myös mittavia kalustotappioita.


Ukrainan pääesikunnan mukaan perjantaina olisi kaatunut tai haavoittunut 1 090 venäläistä. Tämä nostaa vihollisen kokonaistappioiden määrän noin 525 150:een mieheen sitten hyökkäyksen alun helmikuussa 2022.

Pääesikunta kertoo myös muun muassa 20 perjantaina tuhotusta panssarivaunusta, 29 panssaroidusta miehistönkuljetusvaunusta, 57 muusta sotilasajoneuvosta, 37 erilaisesta tykistöaseesta, kahdesta raketinheittimestä, neljästä ilmatorjuntajärjestelmästä ja seitsemästä alasammutusta risteilyohjuksesta.
https://x.com/DefenceU/status/1801844007812653494

Ukraina saa kasvavissa määrin läntistä tukea puolustukseensa ja tilanne paranee koko ajan. Venäjän tilanne taas heikkenee, ja jatkossa on kyse vain siitä koska venäjä katsoo saaneensa tarpeeksi sotimisesta ja vetää joukkonsa pois Krimiä myöten. Sen sotamenestyksestä ja varsinkin ennusteesta kertoo Putinin halu tehdä rauha nyt kun pahin on vasta edessäpäin.

86

614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kovat ovat Venäjän miehistö- ja kalustotappiot

      Venäläisjoukkojen panssarikärki pysähtyi ukrainalaisten puolustukseen.

      Yli kymmenen ajoneuvoa lähestyi asemia – kokonainen panssarikomppania tuhottiin

      Kuusitoista panssarivaunua tuhoutui epäonnistuneessa hyökkäyksessä.

      Ukrainan asevoimien 68. jääkäriprikaati kertoo videolla tuhonneensa kokonaisen venäläisen panssarikomppanian.
      https://m.facebook.com/watch/?v=429868869963484&vanity=68brigade

      Prikaati kertoo venäläisten yrittäneen hyökkäystä Pokrovskin rintamalohkolla. Hyökkäykseen osallistui ainakin 16 panssariajoneuvoa, joista suurin osa tuhoutui ennen kuin ne pääsivät asemiinsa.

      Epäonnistuneesta hyökkäyksestä kuvatulla videolla näkyy, miten ryhmä venäläispanssareita yrittää edetä pitkin pellon laidassa kulkevaa soratietä. Hyökkäystä johtava BMP-rynnäkköpanssarivaunu kuitenkin räjähtää, jonka jälkeen myös muihin panssareihin isketään.

      Lopulta pellonlaita on valkoisen savun peittämä. Kun loput panssarivaunut yrittävät vetäytyä, pudottavat ukrainalaisdroonit niiden päälle räjähteitä.

      Venäläisten epäonnistuneessa hyökkäyksessä tuhoutui lopulta merkittävästi panssarikalustoa, eivätkä venäläiset onnistuneet etenemään tavoittelemiinsa kohteisiin.

      • Anonyymi

        Heikosti koulutetut venäläisjoukot eivät enää saa käskyjä

        Länsitiedustelun tuella tehdyt tarkat iskut ovat romuttamassa Venäjän operaation.

        Britannian asevoimien panssarirykmentin entinen komentaja, eversti evp. Hamish de Bretton-Gordon uskoo Venäjän joukkojen joutuneen merkittäviin ongelmiin Yhdysvaltain ja muiden länsimaiden viime kuussa tekemän linjanmuutoksen seurauksena.

        Ukraina sai luvan käyttää tietyin ehdoin länsimaisia asejärjestelmiä iskuissa rajan takana sijaitseviin kohteisiin. Taustalla oli havainto siitä, että Venäjän asevoimat pystyi kokoamaan Harkovan alueen tuntumaan kymmeniä tuhansia sotilaita ilman minkäänlaista häirintää.

        Learn more
        Ukraina on moukaroinut muun muassa Himars-raketinheittimillä ja Storm Shadow -risteilyohjuksilla komentopisteitä, joukkokeskittymiä ja muita tärkeitä kohteita rajan tuntumassa.

        Hamish de Bretton-Gordon pitää muutosta merkittävänä.

        – Olemme taas kuulleet iskusta komentopisteeseen, joka sotilaallisesta näkökulmasta tarkoittaa viestiyhteyksien katkaisemista. Erittäin heikosti koulutettujen venäläisjoukkojen taistelutahdon tiedetään olevan surkea, eivätkä he saa enää käskyjä. Tällöin kyse on vain sekasortoisesta porukasta, mikä on juuri sitä mitä Ukraina haluaa, brittiupseeri sanoo Frontline-ohjelman haastattelussa.

        – Koko ”erityisoperaatio” voi olla romahtamassa, de Bretton-Gordon jatkaa.

        Hamish de Bretton-Gordon sanoo ukrainalaisten hyödyntäneen tehokkaasti lennokkeja sekä etulinjassa että strategisiin iskuihin. Teknologinen vallankumous on muuttamassa sodankäynnin luonnetta.

        – Olin panssarivaunun komentajana useita vuosia. On hämmästyttävää, että suurin osa venäläistankeista voidaan tuhota 500 dollarin droonilla, joka pudottaa 200 dollarin käsikranaatin avoimesta luukusta sisään, brittiupseeri sanoo.


        Miesmäärä tai kalustomäärä ei enää ratkaise, vaan edullisten droonien määrä ja suojista toimivat droonioperaattorit.


      • Anonyymi

        Ja nyt kaikki Yhdysvaltain patriot-ohjustoimitukset Ukrainaan Taiwania ja Israelia lukuunottamatta.


    • Anonyymi

      Ukrainan tänä vuonna tuottamat YLI 2.000.000 droonia pääosin FPV-pommidrooneja alkavat tuottaa tulosta puolustuslinjojen ja linnoitteiden takaa maan alta turvasta toimivat droonioperaattorit aiheuttavat yhä kestämättömämpää tuhoa hyökkääjän joukoille ja kalustolle. Joukkojen täydennykset ja panssarikaluston tuotanto ei pysy lähelläkään päivittäisiä menetyksiä.

      ATACMS ym. iskut täydennyksiin, huoltoon, kuljetuksiin, tukikohtiin ja tykistö/ilmatorjuntaasemiin miehitetyillä alueilla ja Venäjän puolella rajaa hoitavat lopun.

      Tässä kuussa Ukraina alkaa saada myös F-16 hävittäjiä, joita on luvattu jo 85 kpl ja määrä lisääntyy koko ajan. Päälle todennäköisesti myö Mirage2000, F-18 Hornet ja Gripen -hävittäjät, joista kahta jälkimmäistä voi operoida jopa maanteiltä käsin. Näissä kaikissa kehittyneet ilmasta-ilmaan ja ilmasta-maahan ohjukset esim. HARM, risteilyohjukset sekä pitkän kantaman tarkkuusohjattavat ilmapommit uusimmilla GPS/elektronisen häirinnän estopäivityksillä. Tehokkaiden iskujen määrä kauas rajan toiselle puolelle ja miehitettyjen alueiden reunoille patantuu ja lisääntyy huomattavasti.

    • Anonyymi

      Tämän vuoden loppuun mennessä EU aikoo saavuttaa 1,7 miljoonan ammuksen tason vuodessa ja vuonna 2025 Venäjän tuotantokapasiteetin tasolle eli 2,5 miljoonan ammukseen, EU:n sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi.

      – Maaliskuussa 2023 valmistimme Euroopassa 500 000 kranaattia vuodessa ja olimme jo parempia kuin amerikkalaiset, jotka tuottivat vain 300 000. Mutta sen jälkeen olemme kaksinkertaistaneet tämän kapasiteetin, Breton sanoi.

      EU hyväksyi maaliskuussa ensimmäisen Euroopan puolustusteollisuuden strategian (EDIS), jolla tuetaan unionin puolustusteollisuuden kilpailukykyä ja valmiutta Venäjän kasvavien uhkien keskellä.

      Breton korosti myös, että EU:n on jatkettava puolustushankintojen tulevina vuosina Venäjän uhan takia.

      – Tämä tarve on monien EU-maiden yhteinen, ja se voi hyödyttää puolustusteollisuuttamme.

      Ja tuntuu unohtuvan monilta "journalisteilta" että Mordorin kohdalla lasketaan kaikki tykistökaliiperit sekä vielä heittimistöammukset mukaan, lännen puolelta mukaan lasketaan pelkästään 155 mm:n ammukset ja ihmetellään kun tuotetaan vähemmän kuin Venäjä tuottaa jotain 8 eri ammustyyppiä.

      Sen lisäksi länsimaiset ammukset on järjestään joka osa-alueella paljon parempaa laatua kuin venäläiset saati pohjois-korealaiset, mutta kai pitää tehdä klikkiotsikko skeidaa, sehän on se päivän sana, ei luotettavalla faktuaalisella objektiivisella uutisoinnilla niin väliä, kuhan on raflaava otsikko ja sopivasti unohdetaan mainita 1000x jo selitettyjä asioita.

      • Anonyymi

        Kannattaa muistaa että 2024-2025 1,7 - 2,5 miljoonan 155 mm:n EU:n tuottaman tykistöammuksen lisäksi myös Yhdysvaltain tykistöammustuotantoa kasvatetaan koko ajan, ja lisäksi myös monen lännen kumppanin ja The Ukraine Defense Contact Group (UDCG) jäsenen tykistöammustuotanto on kovassa kasvussa. Länsi mm. Nato- ja EU-maat sekä Ukraina saavat tarvitsemansa täydennykset jatkossa ilman pullonkauloja 👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa muistaa että 2024-2025 1,7 - 2,5 miljoonan 155 mm:n EU:n tuottaman tykistöammuksen lisäksi myös Yhdysvaltain tykistöammustuotantoa kasvatetaan koko ajan, ja lisäksi myös monen lännen kumppanin ja The Ukraine Defense Contact Group (UDCG) jäsenen tykistöammustuotanto on kovassa kasvussa. Länsi mm. Nato- ja EU-maat sekä Ukraina saavat tarvitsemansa täydennykset jatkossa ilman pullonkauloja 👍

        Eli jo ensi vuonna The Ukraine Defense Contact Group -maat tuottavat 3-4 kertaa Venäjän kaikkia tykistöammuksia enemmän pelkästään 155 mm:n tykistöammuksia ja ero vain kasvaa jatkossa. Muut ammukset päälle.


      • Anonyymi

        Ja päälle tämä:

        Saksalainen asejätti Rheinmetall on saanut ennätyssuuren 8,5 miljardin euron tilauksen 155 mm tykistäkranaateista. Osa erittäin suuresta tilauksesta on menossa Ukrainaan. Kyseessä on yhtiön historian koskaan suurin saama yksittäinen tilaus.


    • Anonyymi

      ”Mitään ei jää jäljelle” – Bradley-vaunut metsästävät joukkoja etulinjassa

      Yhdysvallat on toimittanut Ukrainalle yhteensä 300 tehokkaasti panssaroitua rynnäkkövaunua.

      Noin 28 tonnia painavia Bradley-vaunuja käytettiin ensimmäisen kerran viime kesän epäonnistuneessa vastahyökkäyksessä. Nyt niiden tehtävänä on metsästää ja tuhota muita panssariajoneuvoja, evakuoida haavoittuneita sotilaita ja antaa tulitukea jalkaväelle.

      Viktorin yksikkö siirrettiin viime syksynä Donetskin alueelle taistelemaan Avdijivkan hyökänneitä venäläisjoukkoja vastaan. Bradley-vaunuja on käytetty myös Venäjän panssarivaunujen ja tiedusteluajoneuvojen tuhoamiseen. Viktorin mukaan Venäjän vaunut usein palavat nopeasti, ”kuin tulitikut”.

      Sairaalassa haavoittumisesta toipuva Viktor kehuu Bradleyn panssarointia ja Saksassa saamaansa koulutusta. Rynnäkkövaunu on varustettu konetykin lisäksi panssarintorjuntaohjuksilla.

      Jos konetykin suuntaa kohti venäläissotilaita, Viktorin mukaan ”mitään ei jää jäljelle”.

      Yhdysvallat on toimittanut tähän mennessä yhteensä 300 Bradley-vaunua Ukrainalle. Ne kehitettiin 1980-luvun lopulla suojaamaan ja tukemaan M1 Abrams -taistelupanssarivaunuja taistelussa.
      https://twitter.com/AlexHortonTX/status/1800970752096927984

      • Anonyymi

        venäjä häviää sodan syksyyn mennessä ja joutuu palauttamaan anastamansa maat. Sillä ei ole enää kalustoa ja joukkoja. Tappiot ovat yli 1 miljoona kaatuneina ja haavoittuneina. Syksyyn mennessä on sota ohitse ja Ukraina voittanut


    • Anonyymi

      ”Krimin tilanne on käymässä Venäjän kannalta kestämättömäksi”

      Ukrainalaisten luovuus ja länsimaiden toimittamat pitkän kantaman ohjukset ovat tutkija Olivia Jantshikin mukaan yhdistelmä, joka tekee Krimin miehityksen jatkamisesta Venäjän kannalta yhä vaikeampaa.

      – Venäjän aseman jatkuva heikkeneminen Krimin niemimaalla on merkittävä isku Kremlin arvovallalle, ja sillä saattaa olla vakavia käytännön vaikutuksia sodan tuleviin vaiheisiin, yhdysvaltalaisessa Atlantic Council -ajatushautomossa työskentelevä Jantshik kirjoittaa.
      https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/ukraine-is-making-the-russian-occupation-of-crimea-untenable/

      Kauan odotetut amerikkalaisohjukset ovat hänen mukaansa antaneet Ukrainalle mahdollisuuden tehostaa iskuja venäläisiä ilmapuolustusjärjestelmiä ja muita sotilaskohteita vastaan koko Krimin alueella.

      Tämä on jatkoa Venäjän Mustanmeren laivastoa vastaan aiemmin kohdistetuille lennokki- ja ohjushyökkäyksille, jotka ovat pakottaneet useimmat venäläiset sota-aluksista vetäytymään Krimiltä.

      Uusista iskuista Krimillä sijaitseviin venäläisiin sotilaskohteisiin kerrotaan nyt lähes päivittäin. Esimerkiksi 10. kesäkuuta Ukraina kertoi iskeneensä kolmeen Venäjän keskeisistä ilmapuolustusjärjestelmistä.

      Muita kohteita ovat olleet venäläiset lentokentät, tutkat, komentopaikat ja viestikeskukset.

      Krimistä on tullut hyökkäyssodan heikko lenkki

    • Anonyymi

      Vovchanskissa ei venäläisillä mene hyvin

      Venäläissyntyinen toimittaja Nevzorov arvioi venäläisten määrän Vovchanskissa 400:ksi

      Venäläiset ovat hänen mukaansa antautumisen partaalla.....

      • Anonyymi

        Rynkky kädessä kun juokset ukrojen tykki- ja kranaattitulen läpi konekivääriluotisateeseen niin alkaa antautuminen maistua.


      • Anonyymi

        Vanjoja kaatui 150.000


    • Anonyymi

      ukrainan ja naton tuottama propaganda on säälittävää....
      Sitä ei kannata seurata tai uskoa.
      Pelkkää vääristelyä ja valehtelua kautta linjan.

      Itse epäilen, että vuosisadan suurin virhe oli liittyä valehtelevaan, globalisti keinottelu rahan asiaa ajavaan natoon ja päästä eturintamaan suurvalta sotaan !!

      Suomessa on epäpätevä hallinto ja ollaan sotatilassa.
      Itse on hölmöily politiikalla menty suurvaltasotaan häviäjiksi, netto-maksajiksi.
      3. maailmansota ovella !
      Lapsellisia kiva-puhujia ja totaali höpöttäjiä on nämä nykyiset politikot, Ja "asiantuntijat". maksetut nato lobbarit.
      melkein kaikki !
      Vihapuhetta ja ajojahtia, jne... lapsellista uhoa. vihaa.
      Viime kesä meni rasismi vihalietsonta likaamiseen, tänä kesänä keksittiin rydmannin lynkkaus !
      Samaan aikaan tämä sama höperö porukka lietsoo 3. maailmansotaa. Vastuutta.
      Samalla naivismi idealla !!
      Kasvaneet helpossa Elintasossa, ilman työn rasitetta ja ymmärrystä, ja näin koulutuksiin laitostuneet sukupolvet rämettyy,
      ja ajatus ei enää kulje. Heikko lahjaiset esiintyy sankareina. Tähtinä. Mallit viihde-maailmasta.
      Henkinen latteus, sivistymättömyys, vähäinen äo. Kulttuurin mätäneminen.
      Super naivismi, melkein kaikissa asioissa !
      viihde ja vapaa-aika, ja pervoimmat elämöi, yrittää tehdä pervouksista arki normaalia....
      Voisiko sanoa, että harhaan ohjautunutta aikaa, harhaan ohjautunutta elintasoa,
      ja turhakulutusta....
      Arvot ja ymmärrys hukassa. sadoma ja gomora malli.

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Aloitus käänsi taas asiat päinvastaisiksi, noudattaen näin valtamedian 'uutisointia'.

      • Anonyymi

        Juu Venäjän propagandaan nähden päinvastaiseksi 😆


      • Tuo on kyllä hupaisaa, että joku oikeasti uskoo fasistisen diktatuurin sensuroidun proapagandan olevan muka luotettavampaa kuin länsimainen vapaa media. Mikä saa ihmisen noin sekaisin?


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Tuo on kyllä hupaisaa, että joku oikeasti uskoo fasistisen diktatuurin sensuroidun proapagandan olevan muka luotettavampaa kuin länsimainen vapaa media. Mikä saa ihmisen noin sekaisin?

        Sotamenestyksestä saa hyvän kuvan kartasta.
        Ukraina ei ole vielä niin vahva, jotta se pystyisi tehokkaisiin vastaiskuihin, joissa se voittaisi alueita pysyvästi itselleen?

        Katsokaa war map tilannetta, se ei valehtele.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sotamenestyksestä saa hyvän kuvan kartasta.
        Ukraina ei ole vielä niin vahva, jotta se pystyisi tehokkaisiin vastaiskuihin, joissa se voittaisi alueita pysyvästi itselleen?

        Katsokaa war map tilannetta, se ei valehtele.

        Sodassa valloitukia saadaan ja menetetään. Vaikka ne toki ovat tärkeitä, muillakin asioilla, kuten miehistön ja kaluston menetyksillä on merkitystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sotamenestyksestä saa hyvän kuvan kartasta.
        Ukraina ei ole vielä niin vahva, jotta se pystyisi tehokkaisiin vastaiskuihin, joissa se voittaisi alueita pysyvästi itselleen?

        Katsokaa war map tilannetta, se ei valehtele.

        Ulraina on edennyt Krimiä kohti ja venäjä vetäytynyt koko ajan taaksepäin. venäjä häviää sodan syksyyn mennessä ja vetäytyy Ukrainasta palauttaen maat takaisin sotakorvausten kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sotamenestyksestä saa hyvän kuvan kartasta.
        Ukraina ei ole vielä niin vahva, jotta se pystyisi tehokkaisiin vastaiskuihin, joissa se voittaisi alueita pysyvästi itselleen?

        Katsokaa war map tilannetta, se ei valehtele.

        Ei ole vielä. Se on totta .... mutta .... . :-)


    • Anonyymi

      Viimeisen vuoden on linja pysynyt paikallaan. Yritystä on ollut sitä muuttaa ainakin tarpeeksi. Muutaman sadantuhannen miehen verran.

    • Anonyymi

      Ukrainalla ei mitään mahdollisuutta voittaa tätä sotaa, eikä kuulu ollakaan. USA ja Natohan tässä ns. proxy-sodassa ovat Venäjää vastassa, täysin turhaan kuollut jo n. 600 000 ukrainan soturia.

      • Anonyymi

        Venäjä on täysin ala-arvoinen maa joka ei pysty tuottamaan mitään
        kuten tiedät eli mansikat ja uudet peruat tulevat Marokosta ja appelsiinit Egyptistä
        ja jopa Ruotsista ja sitten Suomesta mutta pskaläpiryssästä ei tule mitään
        kuin katteettomia uhkauksia


      • Anonyymi

        Uskoisin Ukrainan sotatila-alueen kuolleiden määrän olevan tällä hetkellä n. 650 000 sotilasta ja siviilejä n. 15 - 20 000. Tämä on siis vain arvio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskoisin Ukrainan sotatila-alueen kuolleiden määrän olevan tällä hetkellä n. 650 000 sotilasta ja siviilejä n. 15 - 20 000. Tämä on siis vain arvio.

        Yli miljoona mobikkia on kuollut ja haavoittunut tämä on faktatietoa joka on länsimaissakin todettu. venäjä häviää sodan syksyyn mennessä. Sen joukot ovat täysin loppu


      • Anonyymi

        reppanryssien tappiot ovat 3-5 x tuo onanoimas Ukrainan tappioiden määrä ... ja reppanaryssien tappiosaldo vaan kasvaa.

        -44.Div.-


    • Anonyymi

      Siviiliputinnatseja kuollut

      Venäläistoimittaja on kuollut drooni-iskussa itä-Ukrainassa, kertoo uutistoimisto AFP. Asiasta kertoo Telegram-viestisovelluksessa venäläismedia News.ru, jolle toimittaja työskenteli.

      Viimeksi torstaina uutisoitiin toisen venäläistoimittajan kuolleen drooni-iskussa Golmivskyn kylässä, joka on Venäjän hallussa. Kyseinen toimittaja työskenteli Venäjän valtiolliselle televisiolle. Lisäksi yhden venäläistoimittajan kerrottiin haavoittuneen samassa iskussa.

      • Anonyymi

        Pientä tuo on vielä mitä Putin on tehnyt toimittajille.
        Lukuisia on tapettu hämärissä olosuhteissa. Kymmenittäin on vankilassa, ja satoja, ellei tuhansia on maanpaossa.


      • Anonyymi

        Tuo on hyvä alku.


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Ukrainan sotapropaganda on tietysti suunnattu ensisijaisesti omalle kansalle mutta tihkuuhan se muillekin tietoon. Yhtä siellä ei hoksata, sitä että liioittelussakin tulisi pysyä kohtuudessa, muuten menee uskottavuus ainakin niiden silmissä jotka kykenevät kyseenalaistamaan asioita.
      Läntisten sotilasasiantuntijoiden arviot Venäjän kaatuneiden määristä vaihtelevat 48000- 55000 vaiheilla ja haavoittuneiden 100000- 130000 välillä eli mistään 500000 kokonaistappioista ei kukaan erehdy puhumaan...

      • Anonyymi

        "Läntisten sotilasasiantuntijoiden arviot Venäjän kaatuneiden määristä vaihtelevat 48000- 55000 vaiheilla ja haavoittuneiden 100000- 130000 välillä eli mistään 500000 kokonaistappioista ei kukaan erehdy puhumaan..."

        Mistä nuo lukusi ovat peräisin?

        Tietääkseni esimerkiksi Iso-Britannian sotilastarkkailijat ovat päätyneet hyvinkin samoihin lukuihin Ukrainan kanssa.


      • Haha. Olet kuunnellut venäjämielisiä läntisiä "asiantuntijoita".


      • Esim. sellainen läntinen aaiantuntija on venäjämuelinen, joka valehtelee, että Lä Venäjän kaatuneiden määrät vaihtelevat 48000- 55000 vaiheilla ja haavoittuneiden 100000- 130000 venäläistä sotilasta ja ei-venäjämuelinen on puolestaan asiantuntija, joka kertoo Venäjältä kaatuneen noin 200 000 sotilasta ja että haavoittuneita sillä on yli 300 000 sotilasta.


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Vain kovan linjan diktatuuri "sietää" tuollaisia menetyksiä.
      Väkivaltakoneisto kotimaassa takaa ettei yhtään kriittistä ääntä pääse julkisuuteen.

      • Anonyymi

        Minä seuraan venäjän televisioita suoraan.


    • Anonyymi

      Nolla perään, niin aletaan lähestyä totuutta! Nyt äkkiä hyökkäämään leningradiin! Tai siis vapauttamaan tuo oikeutetusti suomelle kuuluva kaupunki! Maailman valtius kuuluu etevämmille lännen kansoille, ja suomalaiset on parempia kuin ketkään muut!

      • Anonyymi

        Inkeriläisalueita nuo ovat. Inkeriläiset ovat kokeneet kovia aina historiansa aikana. Stalinin aikaa voi jopa sanoa kansanmurhaksi. Niin paljon heitä hävitettiin.
        Kirjastossamme on juuri valokuvanäyttely Inkeriläisperheistä, ja heidän kohtaloistaan.


    • Anonyymi

      KERROTAAN?

      Jaahas. Vai kerrotaan taas ... :D

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Eikös MV-lehti kerro ukrainalaisten kaatuneiden määrän luotettavasti?

      Ethän sinä kuitenkaan länsihapatukseen usko niin turha edes kertoa.

      Tässä voi muuten käydä vielä sillei hassusti että tulevissa Venäjän koulukirjoissa ei mainita sotaa, Putinia ja varsinkaan sitä että Uktraina voitti.

      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
      🤣🤣🤣🤣🤣 🤣🤣🤣🤣🤣 🤣🤣🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      näin

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      näin

      • Anonyymi

        ja putki näkyy näin tosiaan jatkuvan - uraa uraa...


    • Anonyymi

      Vertailun vuoksi neukkula menetti vain 15 000 (+ kymmenet tuhannet haavoittuneet) hyökkääjäänsä Afganistanissa kymmenen vuoden aikana.

    • Anonyymi

      Aikamoista..

    • Anonyymi

      Jenkeiltä TAAS lisää HIMARSeja 140 milj. dollarin apupaketin mukana.

    • Anonyymi

      Putin sählää linnassaan yhtä tyynenä ja harkitsevana kuin nälkäinen sika venäläisessä sekatavarakaupassa,

    • Anonyymi

      Mitäs sillä on väliä jos tiltu ei usko asiaa.

      Vingu kuin zika.

      • Anonyymi

        Se vinkuu, kuin Cyka. :-)


    • Anonyymi

      Näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Venäjä on menettänyt jo 539 000 sotilasta. Jos tahti jatkuu, kuolleita voi loppusyksystä olla yli 100 000 enemmän

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      540 000 jo.

    • Anonyymi

      Jos putleri olisi ollut viisaampi niin olisi tajunnut että hyökkäämällä Ukrainaan ei tule kuin vahinkoa itselle. Kyllä se vanha tieto pitää paikkaansa että joka väkivaltaan tarttuu siihen myös hukkuu. Ei mikään järkevä taho halua sotia jatkuvasti. Se on nyt käynyt selväksi että Ukraina ei halua enään surkean venäjän osavaltioksi. Ihmiset eivät voi hyvin siellä kuten nyt se näkyy hyvin.

    • Anonyymi

      Oikeesti mielikuvitusta tämä uhrien laskeminen, mikä on totuus?

    • Anonyymi

      Jo lähemmäs 600 000.

      • Anonyymi

        800 000 kuulemma hukassa?


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Ukrainan mukaan sitä ja tätä, entä esim. Itävallan tai Sveitsin mukaan?

    • Anonyymi

      Puputinin aivot näki tämänkin.😊

      • Anonyymi

        Kansainväliset sotilastarkkailijat eivät keksi aivan tuollaisia lukuja kuin Ukrainan oma propaganda. Ukrainan luvut leijailevat ihan omissa sfääreissään...


      • Anonyymi

        Aivot näki?


    • Anonyymi

      Ukrainan mukaan yli 525000 hyökkääjää olisi kaatunut tai haavoittunut ja 800 000 reserviläistä on kadonnut "maan alle".


      Eipä ZelensKYYlällä hyvin mee.

    • Anonyymi

      Valko-Venäjä lähettää sotilaita Ukrainan rajalle. Sionistinen ukro-media RAIVOAA somessa!

      Ukraina kiiruhtikin oitis ilmoittamaan, että se on vallannut 100 neliökilometriä (10x10 km2) venäjää ja yli 525000 venäläistä olisi jo kaatunut tai haavoittunut.

    • Anonyymi

      Ukrainan tiedottaminen on sieltä hanurista.
      Heillä on vain yksi tv-kanavakin ettei tule vaan "väärää tietoa" ulos.
      Se on vankilaa tai henkipois menttaliteettia jos vahingossa puhut ohi suusi tosiasioita mitä tapahtuu.
      Kannattaa kuunnella Suomeen paenneen journalistin kertomuksia Ukrainasta.

    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2520
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      883
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe