Hyvä kirjoitus PS-palstalla: Orpon retoriikka pelaa suoraan äärioikeiston pussiin

Anonyymi-ap

"Oulussa tapahtui toissapäivänä äärioikeistolainen terroriteko, kun tunnettu uusnatsi puukotti takaapäin lasta ja yritti murhata myös toisen paikalla olleen. PM @petteriorpo "tuomitsi" teon, muttei kyennyt tekemään sitä selkä suorassa mainitsematta kuvitteellista äärivasemmistoa. Eikä ole kuin reilu pari viikkoa kun sama PM väitti, ettei Suomessa äärioikeistoa olekaan.

Koska kirjoittaminen ja solidaarisuuden vastarintaliikkeeseen kutsuminen on se, johon oman aggressioenergiani mieluiten suuntaan, niin tässäpä pieni tiivistelmä siitä, miksi PM Orvon retoriikka "äärivasemmistosta" pelaa suoraan uusnatsien pussiin.

"Äärioikeistolaiset terrori-iskut eivät siis ole sairaan ihmisen reaktiivisia impulsseja, kuten Orpo, pääministerimme, sanoo, vaan systemaattista, väkivaltaista ja proaktiivisesti aggressiivista kulttuuria, joka pyrkii tuhoamaan ja hajottamaan saadakseen itselleen valtaa. Orpon venkoilu mielenterveysongelmista ja "mutku kommarit" -sananhelinä kiillottaa pelikenttää uusnatsiliikkeille, ja siis aktiivisesti osallistuu sen proaktiivisen aggressiiviseen viestintään.

Tätä tarkoitan, kun sanon, että hallitus on aktiivisesti luomassa aggressiivista ja vihamielistä yhteiskuntaa ja kulttuuri-ilmapiiriä. Kuten Foucault sanoo vallasta, voidaan myös aggressiosta sanoa samaa: siellä missä on valtaa, on myös vastavaltaa. Niinpä pääministerin itsensä puheet ovat jo radikalisoivia: ne saavat ihmiset vihaisiksi ja reaktiivisiksi. Ne saavat antifasistiset liikkeet heräämään, ja ottamaan ohjat omiin käsiinsä. Aggressio lisää aggressiota, kuten aina jaksan muistuttaa.

Ja tämä on nimenomaan äärioikeiston tarkoituskin: saada vastarinta liikkeelle, hajottaa ja nousta hallitsemaan. Luoda kaaosta, vihaa, väkivaltaa ja pelkoa. PM Orpo on tälle kauhistuttavalla tavalla sokea.

Aggression voi purkaa kuitenkin myös toisin: solidaarisuudella, yhteisillä rintamilla ja aktiivisella puuttumisella. Niinpä: puutu kun näet rasismia. Mene väliin. Ole puolella. Vaadi enemmän, läheisiltäsi ja hallitukseltasi. Toimi yhdessä, sillä väkivallaton joukkovoima on suurempi kuin (vielä) pieni väkivaltainen ääriliike. Tehdään se yhdessä ennen kuin on liian myöhäistä.""

https://keskustelu.suomi24.fi/t/18516055/orpon-retoriikka-pelaa-suoraan-aarioikeiston-pussiin

Orpo pelaa todellakin vaarallista peliä hyssyttelemällä Purraa ja perussuomalaisia. Orpo tekee samaa kuin Purra, yrittää hukuttaa todellisuuden eli totuuden äärioikeistolaisen terrorismin vakavasta uhasta Suomelle ja sen kansalaisille. Ja kaikki tämä vain suojellakseen omaa valtaansa pitääkseen hallituksensa keinolla millä hyvänsä pystyssä. Tämä sama näkyy siinä, miten pääministeri Orpo ajaa kaksilla rattailla ministeri Rydmanin kohdalla väittäen esim. ettei hänellä muka olisi pääministerinä valtaa perussuomalaisten ministerivalintoihin. Onko Orpo siis hallituksessa pelkän matkaoppaan roolissa?

Kokoomus myy siis itsensä vaikka itse Saatanalle, jos sillä saa vain valtaa?

12

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Presidentti Niinistön kasakka-vertaus sopii kuin nenä päähän kokkareille!

      "Kasakka ottaa sen, mikä on huonosti kiinni"

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Eihän Petterin mukaan Suomessa mitään äärioikeistoa pitänyt olla. Kannattaiskos Orpon kysellä sisupersuilta, mitenköhän tuo asia mahtaa olla? Persuillahan on ihan keulapään poliitikkoja Suomen Sisussa mm. Mauri Peltokangas ja Jenna Simula. Ja niin muuten kuuluu fasistisen Sinimustaliikkeen Tuukka Kurukin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän Petterin mukaan Suomessa mitään äärioikeistoa pitänyt olla. Kannattaiskos Orpon kysellä sisupersuilta, mitenköhän tuo asia mahtaa olla? Persuillahan on ihan keulapään poliitikkoja Suomen Sisussa mm. Mauri Peltokangas ja Jenna Simula. Ja niin muuten kuuluu fasistisen Sinimustaliikkeen Tuukka Kurukin.

        Ja sitten pyörii vielä tällaistakin porukkaa eikä Orpolla soita käkikellossaan vieläkään.

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/muslimien-joukkotuhoamisesta-kirjoittanut-kirjailija-teemu-keskisarjan-vieraana-eduskunnassa/8907794#gs.aw7n7b


    • Anonyymi

      SDP Moktar.Gubta tyylinen aloitus

    • Anonyymi

      Kokoomus on saanut unelmansa toteen tämän köyhää ja duunaria kyykyttävän, sekä rikkaita halaavan hallitusohjelman kanssa, että he hyväksyvät kakkki persujen tekoset, kunhan hallitusohjelman läpivienti ei vaarannu. Turha siis odottaa Orpolta mitään kritiikkiä persuja kohtaan jatkossakaan.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Orpon ja Satosen mielestä sunnuntaina ei kannata tehdä töitä:
        Sunnuntailisät uhataan lopettaa by Kokoomus:
        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3d995ba8-0ef9-44ba-9b75-fb302da50f4d

        He suosivat segregaatioyhteiskuntaa, jossa alle 10 % selviää ja yli 90 % joutuu kadulle asumaan. Tämä on EK-myönteinen hyvinvointiyhteiskunta.

        PersKeKo-hallitus oli siis Kokoomuksen testihallitus ja Orpon hallitus toteuttaa?

        https://voima.fi/artikkeli/2021/yhdeksan-kymmenesta-suomalaisesta-koyhtyi-edellisen-hallituksen-aikana/


      • Anonyymi

        Mitä hyvää kokoomus ons koskaan saanut aikaiseksi


    • Anonyymi

      Persut ja kokoomus on äärioikestolaisia puolueita. Ihan sieltä ääri laidalta. Suomi on pian niin jakautunut, vaikka pitäisi olla venäjän uhan alla yhtenäisiä. Kauhea viha tavallista duunaria kohtaan, vaikka eiköhän duunari tätä maata vielä pystyssä pidä. Tosin purra ja orpo tätäkin täysin tuhoomassa.

    • Anonyymi

      Syytä kannattaa etsiä ennemminkin päihteistä kuin mistään muusta, Oulussa on erittäin vakava päihdeongelma ja muutamat suurehkot toimijat saavat jatkaa toimintaansa vaikka ainakin kadulla ovat tunnettuja tekijöitä tai yhteenliittymiä. Kyseessä täytyy olla viranomaisten pitkäkestoinen operaatio tai sitten kyseessä on aarniomainen " lupa". Nimittäin nämä jakelijat ovat monelle oululaisille tuttuja liike-elämän eri aloilta. Kyseessä on siis yrittäjiä, Kalevan artikkeleissakin mainittuja henkilöitä. Ei nämä katunistit tuota huumekauppa pyöritä vaikka saavat karmeita aikaan, asialla on ainakin päällisin puolin kokoomuslaista porukkaa, on käynyt niinkin että nykyistä kansanedustajaa on luottamuksellisesti lähestynyt eräs lastensuojelun työntekijä niin tämän edustajan kautta ovatkin nämä luottamukselliset asiat levinneet juurikin huumeita levittäviin piireihin, siis tämä kokoomuslainen on kaikessa naiviudessaan ja huomionhakuisuudessaan levittänyt kuulleitaan luottamuksellisia asioita. Tässä kuviossa on mukana yrittäjiä ja yrittäjien lapsia, sieltä ne suuremmat määrät huumeita leviää eikä apteekkimurroista. Suurin osa yrittäjistä on tietysti yhteiskunnan kantavia voimia, mutta Oulun huumekaupassa on usea yrittäjä tai yrittäjän lapsi mukana, luulen että tietyt suhteet vaikuttavat siihen että huumeiden tuoma kurjuus ei lopu tuosta kaupungista.

      • Anonyymi

        Milläs tavalla kommenttisi koskettaa sitä tosiasiaa, että kyseessä oli äärioikeistolainen terroriteko? Hekö hallitsevat Oulun huumemarkkinoita vai kuinka? Kuinka 12-vuotiaan lapsen puukottaminen istuu tähän kontekstiin?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4081
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1591
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1406
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1264
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1138
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1038
    Aihe