Purraloiset ovat ahneimpien ja röyhkeimpien SY:n jäsenten oikea käsi

Anonyymi-ap

Kokoomus, ahnean ja röyhkeän EK:n oikea käsi + Purraloiset, ahneimpien ja röyhkeimpien SY:n jäsenten oikea käsi = Tulos minkä nyt näemme.

Tavis kantasuomalaisille persuja äänestäneille valehdeltiin röyhkeästi, vaikka he ovatkin suurin persujen äänestäjä porukka, niin Purraloiset ajavat vain pienen Persuissa vaikuttavan,SY porukan etuja. Tekivät siis saman tempun, kuin Kepukin on monesti tehnyt, viimeksi Sipen voimin. SY porukka pomppii milloin Kepun ja milloin Persujen selän takana, riippuen kummasta on aina milloinkin heille eniten hyötyä.

49

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onneksi kaikkein mulkuimmat tyypit on tästä eteenpäin todella helppo tunnistaa, jos vielä edustaa näitä petturipersuiksi osoittautuneita millään tasolla missään tai paljastuu sellaiseksi joka edelleen näitä äänestää, niin on _ todistetusti _ täys mulkku!

      • Anonyymi

        Monet kuntaedustajat ja äänestäjät ovat jo toimineet esimerkillisesti, uskoisin, että vielä tulee näitä lisää, kun ihan kaikki fiksut eivät ole vieläkään ehkä tajunneet kuinka valtavan petoksen petoksellisten johto on tehnyt?


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Suomi on hieno maa, kun yksi puolue toisensa jälkeen suoranaisesti varastaa äänestäjien ääniä valheellisilla lupauksia ja sitten röyhkeästi sen jälkeen selittävät, miten heille on annettu niin ja niin suuri mandaatti tehdä niitä ja näitä muutoksia ja päätöksiä. Huijareita suurin osa.

      • Anonyymi

        Jep, muistakaamme esim. Sipilä, Lipponen, Urpilainen, Marin jne.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Purra ja Orpo yhteen soppii, huomenna mennään leikkauskopppiin, sieltä kuuluu niksnaks, Suomesta syntyy painajaismainen maa...

      • Anonyymi

        Sellainen on se Purraloisten ja Orpojen maa...


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Vihervasemmisto on yrittäjä vastaista. Tarvitsemme yrityksiä jotta olisi työtä ja toimeentuloa. Yritykset työllistävät ja tuovat hyvinvointia. Vasemmiston vastaus on sosialismi tai jopa kommunismi.

      • Anonyymi

        Ei orjuutus- ja halpuutustyö tuo toimeentuloa, eikä hyvinvointia, muuta kuin orjuuttajille ja halpuuttajille, se nyt on sanomattakin selvä, tai ainakin pitäisi olla.

        Psk puhumiset ja valheellisen prapagandan voi jättää lähettämättä siellä parasiittien trollipajalta, eli SY:n toimipisteistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei orjuutus- ja halpuutustyö tuo toimeentuloa, eikä hyvinvointia, muuta kuin orjuuttajille ja halpuuttajille, se nyt on sanomattakin selvä, tai ainakin pitäisi olla.

        Psk puhumiset ja valheellisen prapagandan voi jättää lähettämättä siellä parasiittien trollipajalta, eli SY:n toimipisteistä.

        Jep, nämä haaveilevat orjuuden-ajoista, mitä pimeämmästä sen parempi näiden mielestä.


      • Olet nero! Työntekijöiden, laajemmin palkansaajien oikeudet on saatettava niin pieniksi kuin mahdollisista, ammattiliitot ja niiden vaikutusmahdollisuudet on minimoitava, kuten tämä hallitus tekee. Nyt on painostus luottamusmiesjärjestelmää kohtaan on käynnissä.
        Ette te persutyperykset ymmärrä mitä siitä seuraa, jos Häkämies- Purra- Halla-aho -Orpo pääsevät toteuttamaan lisää "työmarkkinauudistuksia". Tässä muutamia:
        - Sunnuntai ja vuorolisät pois, samoin ylityökorvaukset
        ´- Työnantaja valitsee luottamusmiehen, joka edustaa kaikkia henkilöstöryhmiä.

        Tästä puuttuvat Jussi Halla-ahon vaatimat kaasukammiot suomalaisille. ne eivät koskisi tietystikään natseja, äärioikeistolaisia rikollisia, kuten persuja eikä laitonta väkivataa käyttäviä ja sitä ihannoivia perussuomalaisia,


    • Anonyymi

      Se on juurikin näin.

    • Anonyymi

      Hallitus alas = Suomi ylös.

    • Anonyymi

      Aloituksessa mainitut tahot ovat Suomen syöpöläisiä!

    • Anonyymi

      Toivotan Juhannukseksi ja tästä eteenpäin näille kakkea samaa, mitä nämäkin toivovat muille, eli kaikkea pahaa ja pskaa!

      • Anonyymi

        Yhdyn edellisen toivotuksiin täysin!


    • Anonyymi

      Persut pettää aina. Soini teki tempun ensin ja nyt Hallaaho ja Purra. Pettäjäntie on tuskainen käy harhaan toivottavasti. Muistuttakaa heitä kun näette

    • Anonyymi

      Tässä ihan tyypillinen tapaus ja esimerkki näistä omien kertomuksiensa mukaan yhteiskuntien pystyssä pitäjistä ja selkärangoista...

      https://yle.fi/a/74-20095632

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saezilta asiaa näiden parasiittien toiminnasta ja toimista.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18508999/riikka-ei-muka-tajua-eika-suostu-tajuamaan-etta-mika-meni-vikaa--#comment-129659497

        Palkittu taloustieteilijä: Tuloerot kasvavat historiallisen nopeasti, ja syy on etenkin kahden ihmisen.

        tiivistelmä
        Eriarvoisuustutkija Emmanuel Saez puhui Suomessa varallisuuden kasvusta ja verotuksesta.

        Saez on tutkinut rikkaiden verovälttelyä ja kannattaa progressiivista verotusta.

        Hän muistuttaa eriarvoisuuden kasvun historiallisesta suuruudesta länsimaissa.

        Saez toivoo, että taloudessa syntyvä vauraus jaetaan eri osapuolten kesken.
        Tuloerot|Palkittu eriarvoisuustutkija Emmanuel Saez kertoo eriarvoisuuden nykyisen, historiallisen nopean kasvun alkaneen vuodesta 1980, pitkälti kahden henkilön ansiosta.

        ”IHMISKUNTA valitsee itse, minkä verran epätasa-arvoisuutta se haluaa. Sellainen päätös ei tule kuin taivaasta annettuna, vaan jokaisen yhteiskunnan tehtävänä on valita itse.”

        Näin tiivistää viestinsä yksi maailman arvostetuimmista eriarvoisuustutkijoista, Kalifornian Berkeleyn yliopiston taloustieteen professori Emmanuel Saez.

        Saez saapui maanantai-iltana Helsinkiin. Vierailunsa aikana hän muun muassa puhuu taloustieteen opiskelijoiden kesäkurssilla sekä osallistuu eriarvoisuustutkijoiden seminaariin.

        RANSKALAIS-AMERIKKALAINEN Saez on 25 Amerikassa viettämänsä vuoden aikana erikoistunut tutkimaan muun muassa rikkaiden verovälttelyn vaikutuksia.

        Saezin mielestä rikkaiden ja erityisesti ultrarikkaiden tulisi osallistua enemmän yhteiskunnan rahoittamiseen. Hänen näkemyksiään kuuntelevat vaikutusvaltaiset ihmiset.

        Hän on esimerkiksi presidentti Joe Bidenin ehdottaman miljardööreille kohdistetun varallisuusveron sekä demokraattisenaattoreiden Elizabeth Warrenin ja Bernie Sandersin veroehdotusten taustalla.

        NYKYISIN erityisesti miljardöörien on helppo suunnitella verotuksensa niin, että he eivät juurikaan maksa veroja.

        Yhdysvalloissa rikkain prosentti vielä osallistuu jossain määrin verojen maksuun, mutta miljardöörit eivät, Saezin tutkimukset kertovat. Verojärjestelmät kun keskittyvät tyypillisesti ansiotulojen tai luovutusvoittojen verottamiseen, eivät omaisuuden arvonnousuun.

        Samaan aikaan teknologinen murros tekee maailman rikkaimmista ihmisistä käsittämättömän rikkaita.

        Esimerkiksi teknologiayhtiö Nvidian perustaja-toimitusjohtajan Jensen Huangin varallisuuden arvo on kasvanut vuoden 2016 kolmesta miljardista dollarista jo sataan miljardiin.

        Amazonin Jeff Bezos, Metan Mark Zuckenberg ja Teslan Elon Musk ovat esimerkkejä samanlaisesta varallisuuden räjähdysmäisestä kehityksestä.

        EMMANUEL Saez kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa teknologiamiljardöörien varallisuuden viimeaikaisen kasvun olevan osa laajempaa trendiä.

        Olemme Jenny ja Antti Wihurin rahaston Kaivopuistossa sijaitsevan Salus-talon neuvotteluhuoneessa.

        Saez tekee ensin huolellisesti muistiinpanoja siitä, mitä haastattelija haluaa kysyä, ja vastaa sitten johdonmukaisesti.

        Olemuksesta henkii viisaan professorin laupeus ilman kopeuden häivää.

        Länsimaissa eriarvoisuuden kasvu on ollut historiallisen suurta jo 44 vuotta, Saez kertoo.

        ”Sitä ennen länsimaiset valtiot ja niiden talousjärjestelmä jakoi varallisuuden kasvun varsin siististi. Luulimme, että olemme ratkaisseet [eriarvoisuuden] ongelman. Valitettavasti tuo aika ei jatkunut.”

        Saezin mukaan erityisesti kahden henkilön, Yhdysvaltain presidentti Ronald Reaganin ja Britannian pääministeri Margaret Thatcherin henkilökohtaista merkitystä ei tule aliarvioida.

        ”Heille on annettava ansio siitä, että he todella muuttivat ajattelua markkinamyönteiseksi. Sellaiseksi uskoksi, että jos rikkaat hyötyvät, niin kaikki voittavat.”

        REAGANIN kaudella Yhdysvalloissa käynnistettiin suuri verouudistus, joka käynnisti valtavan verokilpailun kaikkialla maailmassa.

        Kun ennen yritysverot olivat 50 prosentin tuntumassa, ne laskivat jopa 15–25 prosentin tuntumaan, veroparatiiseista puhumattakaan.

        Ja kun todella rikkaat saavat suurimmat tulonsa suuryritysten voitoista, lisääntyneet voitot päätyivät paljolti heidän taskuihinsa, Saez arvioi.

        Thatcher oli puolestaan keskeinen vaikuttaja siinä neoliberalistisessa poliittisessa ajattelussa, jossa hyvinvointivaltion kokoa ja verotuksen roolia haluttiin aktiivisesti vähentää. Aate kasvoi kansainväliseksi liikkeeksi.

        ”Eniten muutos näkyi englanninkielisissä maissa, mutta myös Pohjoismaat muuttuivat paljon.”

        Teknologiamiljardöörit ovat Saezin mukaan ääriesimerkki tämän muutoksen voimasta.

        Sääntelyn vapautuessa he pystyivät valtaamaan markkinoita ilman valvontaa. ”Ja kun progressiivista verotusta ei ollut, mikään ei jarruttanut varallisuuden kasvua.”

        ERIARVOISUUDEN kasvun toivottiin lisäävän talouskasvua niin, että rikkaiden vauraus valuisi lopulta myös köyhien iloksi.

        Niin ei käynyt.

        Monet talousteoriat ovat pitkälti tarinoita ja myyttejä, Saez muistuttaa.

        Yhdysvalloissa köyhimmän puolikkaan hintojen noususta eli inflaatiosta putsatut reaalitulot ovat pysyneet 1980-luvulta lähtien yli 40 vuotta käytännöllisesti katsoen lähes samoina, Saez kertoo.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18513538/tuloerot-ja-tuloeron-kasvattamisen-riskit


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palkittu taloustieteilijä: Tuloerot kasvavat historiallisen nopeasti, ja syy on etenkin kahden ihmisen.

        tiivistelmä
        Eriarvoisuustutkija Emmanuel Saez puhui Suomessa varallisuuden kasvusta ja verotuksesta.

        Saez on tutkinut rikkaiden verovälttelyä ja kannattaa progressiivista verotusta.

        Hän muistuttaa eriarvoisuuden kasvun historiallisesta suuruudesta länsimaissa.

        Saez toivoo, että taloudessa syntyvä vauraus jaetaan eri osapuolten kesken.
        Tuloerot|Palkittu eriarvoisuustutkija Emmanuel Saez kertoo eriarvoisuuden nykyisen, historiallisen nopean kasvun alkaneen vuodesta 1980, pitkälti kahden henkilön ansiosta.

        ”IHMISKUNTA valitsee itse, minkä verran epätasa-arvoisuutta se haluaa. Sellainen päätös ei tule kuin taivaasta annettuna, vaan jokaisen yhteiskunnan tehtävänä on valita itse.”

        Näin tiivistää viestinsä yksi maailman arvostetuimmista eriarvoisuustutkijoista, Kalifornian Berkeleyn yliopiston taloustieteen professori Emmanuel Saez.

        Saez saapui maanantai-iltana Helsinkiin. Vierailunsa aikana hän muun muassa puhuu taloustieteen opiskelijoiden kesäkurssilla sekä osallistuu eriarvoisuustutkijoiden seminaariin.

        RANSKALAIS-AMERIKKALAINEN Saez on 25 Amerikassa viettämänsä vuoden aikana erikoistunut tutkimaan muun muassa rikkaiden verovälttelyn vaikutuksia.

        Saezin mielestä rikkaiden ja erityisesti ultrarikkaiden tulisi osallistua enemmän yhteiskunnan rahoittamiseen. Hänen näkemyksiään kuuntelevat vaikutusvaltaiset ihmiset.

        Hän on esimerkiksi presidentti Joe Bidenin ehdottaman miljardööreille kohdistetun varallisuusveron sekä demokraattisenaattoreiden Elizabeth Warrenin ja Bernie Sandersin veroehdotusten taustalla.

        NYKYISIN erityisesti miljardöörien on helppo suunnitella verotuksensa niin, että he eivät juurikaan maksa veroja.

        Yhdysvalloissa rikkain prosentti vielä osallistuu jossain määrin verojen maksuun, mutta miljardöörit eivät, Saezin tutkimukset kertovat. Verojärjestelmät kun keskittyvät tyypillisesti ansiotulojen tai luovutusvoittojen verottamiseen, eivät omaisuuden arvonnousuun.

        Samaan aikaan teknologinen murros tekee maailman rikkaimmista ihmisistä käsittämättömän rikkaita.

        Esimerkiksi teknologiayhtiö Nvidian perustaja-toimitusjohtajan Jensen Huangin varallisuuden arvo on kasvanut vuoden 2016 kolmesta miljardista dollarista jo sataan miljardiin.

        Amazonin Jeff Bezos, Metan Mark Zuckenberg ja Teslan Elon Musk ovat esimerkkejä samanlaisesta varallisuuden räjähdysmäisestä kehityksestä.

        EMMANUEL Saez kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa teknologiamiljardöörien varallisuuden viimeaikaisen kasvun olevan osa laajempaa trendiä.

        Olemme Jenny ja Antti Wihurin rahaston Kaivopuistossa sijaitsevan Salus-talon neuvotteluhuoneessa.

        Saez tekee ensin huolellisesti muistiinpanoja siitä, mitä haastattelija haluaa kysyä, ja vastaa sitten johdonmukaisesti.

        Olemuksesta henkii viisaan professorin laupeus ilman kopeuden häivää.

        Länsimaissa eriarvoisuuden kasvu on ollut historiallisen suurta jo 44 vuotta, Saez kertoo.

        ”Sitä ennen länsimaiset valtiot ja niiden talousjärjestelmä jakoi varallisuuden kasvun varsin siististi. Luulimme, että olemme ratkaisseet [eriarvoisuuden] ongelman. Valitettavasti tuo aika ei jatkunut.”

        Saezin mukaan erityisesti kahden henkilön, Yhdysvaltain presidentti Ronald Reaganin ja Britannian pääministeri Margaret Thatcherin henkilökohtaista merkitystä ei tule aliarvioida.

        ”Heille on annettava ansio siitä, että he todella muuttivat ajattelua markkinamyönteiseksi. Sellaiseksi uskoksi, että jos rikkaat hyötyvät, niin kaikki voittavat.”

        REAGANIN kaudella Yhdysvalloissa käynnistettiin suuri verouudistus, joka käynnisti valtavan verokilpailun kaikkialla maailmassa.

        Kun ennen yritysverot olivat 50 prosentin tuntumassa, ne laskivat jopa 15–25 prosentin tuntumaan, veroparatiiseista puhumattakaan.

        Ja kun todella rikkaat saavat suurimmat tulonsa suuryritysten voitoista, lisääntyneet voitot päätyivät paljolti heidän taskuihinsa, Saez arvioi.

        Thatcher oli puolestaan keskeinen vaikuttaja siinä neoliberalistisessa poliittisessa ajattelussa, jossa hyvinvointivaltion kokoa ja verotuksen roolia haluttiin aktiivisesti vähentää. Aate kasvoi kansainväliseksi liikkeeksi.

        ”Eniten muutos näkyi englanninkielisissä maissa, mutta myös Pohjoismaat muuttuivat paljon.”

        Teknologiamiljardöörit ovat Saezin mukaan ääriesimerkki tämän muutoksen voimasta.

        Sääntelyn vapautuessa he pystyivät valtaamaan markkinoita ilman valvontaa. ”Ja kun progressiivista verotusta ei ollut, mikään ei jarruttanut varallisuuden kasvua.”

        ERIARVOISUUDEN kasvun toivottiin lisäävän talouskasvua niin, että rikkaiden vauraus valuisi lopulta myös köyhien iloksi.

        Niin ei käynyt.

        Monet talousteoriat ovat pitkälti tarinoita ja myyttejä, Saez muistuttaa.

        Yhdysvalloissa köyhimmän puolikkaan hintojen noususta eli inflaatiosta putsatut reaalitulot ovat pysyneet 1980-luvulta lähtien yli 40 vuotta käytännöllisesti katsoen lähes samoina, Saez kertoo.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18513538/tuloerot-ja-tuloeron-kasvattamisen-riskit

        ”Samaan aikaan huipputuloisten reaalitulot kaksinkertaistuivat.”

        Samantyyppinen ilmiö näkyy Yhdysvalloista parhaiten ansaitsevan prosentin ja ”pohjalla olevan” 50 prosentin väestön välisen tulonjaon muutoksessa 1980-luvulta vuoteen 2020.

        ”Huipulla olevan prosentin osuus tuloista on kasvanut kymmenestä prosentista 20:een, ja pienituloisimman väestönpuolikkaan osuus on vastaavasti pienentynyt 20:stä kymmeneen.”

        SAEZ muistuttaa, että omaisuuden voimakas keskittyminen johtaa aina myös näiden omistajien poliittisen voiman kasvuun.

        ”Omistajat haluavat estää muita pääsemästä samalle alalle hyötymään. He toimivat kuin diktaattorit. Siksi heidän taloudellista valtaa pitäisi rajoittaa.”

        Saez on pyrkinyt kehittämään esimerkiksi omia varallisuusveromallejaan sellaisiksi, että ne huomioisivat mahdollisimman hyvin henkilöiden kaiken todellisen varallisuuden, ilman erilaisia arvostuskikkailuja.

        Hänet tunnetaan myös korkeiden marginaaliverojen ja progressiivisen verotuksen puolestapuhujana.

        ”Tiesitkö, että progressiivinen vero keksittiin Yhdysvalloissa, ensimmäisen maailmansodan aiheuttamien kulujen rahoittamiseksi?” hän kysyy.

        Kriisien aikaan Yhdysvalloilla on siis ollut kykyä panna varakkaimmatkin kansalaiset maksumiehiksi.

        SAEZ osallistuu Suomessa perjantaihin asti kestävään eriarvoisuustutkijoiden seminaariin, missä pohditaan muun muassa hyvinvointivaltion tulevaisuutta.

        Saez on itse hyvinvointivaltion vankka kannattaja. ”Niin humanistina kuin taloustieteilijänä”, hän tarkentaa.

        Yhdysvalloissa moni hyvinvointivaltion peruspilari on jo heikoissa kantimissa. Koulutuksen hinta on ampaissut pilviin. Eriarvoisuus opinnoissa kasvaa, opintolainat painavat valmistuneita.

        Yhteiskunnille koulutettu väestö on keskeinen talouden raaka-aine ja voimavara, Saez sanoo. Siksi valtion kannattaisi panostaa siihen.

        Ihmisten kyky valita lastensa koulutus tai eläkkeidensä säästökohteet ovat nekin heikohkoja, joten monenlaista hyvinvointivaltion turvaa ja tulonsiirtoja tarvitaan tehokkaan, vanhuksista ja lapsista huolehtivan yhteiskunnan kannatteluun.

        Saez näkee yhtenä huolena sen, että rikkaat eivät ehkä kohta enää halua osallistua yhteiskunnan rahoittamiseen, jos he eivät enää itse käytä hyvinvointivaltion palveluja.

        SAEZ sanoo toivovansa, että politiikassa keskusteltaisiin selvästi nykyistä enemmän siitä, miten taloudessa syntyvä vauraus tulee jakaa eri osapuolten kesken.

        Kyseessä on perustavanlaatuinen keskustelu siitä, kuinka paljon veroja voidaan kansantalouksissa kerätä yhteiseksi hyväksi.

        Samanlainen keskustelu on edessä muissakin ihmiskunnan suurissa kysymyksissä kuten ilmastonmuutoksen torjumisessa, hän muistuttaa.

        Hyvinvointivaltion asemaa Saez pitää vielä varsin vahvana, vaikka tummia pilviä on jo kerääntynyt taivaalle.

        ”Olen huolissani varallisuuden keskittymisestä. Se voi vahingoittaa meitä pitkällä tähtäimellä. Vielä hyvinvointivaltion asema ei horju, mutta se voi tapahtua seuraavina vuosikymmeninä.”


      • Anonyymi kirjoitti:

        ”Samaan aikaan huipputuloisten reaalitulot kaksinkertaistuivat.”

        Samantyyppinen ilmiö näkyy Yhdysvalloista parhaiten ansaitsevan prosentin ja ”pohjalla olevan” 50 prosentin väestön välisen tulonjaon muutoksessa 1980-luvulta vuoteen 2020.

        ”Huipulla olevan prosentin osuus tuloista on kasvanut kymmenestä prosentista 20:een, ja pienituloisimman väestönpuolikkaan osuus on vastaavasti pienentynyt 20:stä kymmeneen.”

        SAEZ muistuttaa, että omaisuuden voimakas keskittyminen johtaa aina myös näiden omistajien poliittisen voiman kasvuun.

        ”Omistajat haluavat estää muita pääsemästä samalle alalle hyötymään. He toimivat kuin diktaattorit. Siksi heidän taloudellista valtaa pitäisi rajoittaa.”

        Saez on pyrkinyt kehittämään esimerkiksi omia varallisuusveromallejaan sellaisiksi, että ne huomioisivat mahdollisimman hyvin henkilöiden kaiken todellisen varallisuuden, ilman erilaisia arvostuskikkailuja.

        Hänet tunnetaan myös korkeiden marginaaliverojen ja progressiivisen verotuksen puolestapuhujana.

        ”Tiesitkö, että progressiivinen vero keksittiin Yhdysvalloissa, ensimmäisen maailmansodan aiheuttamien kulujen rahoittamiseksi?” hän kysyy.

        Kriisien aikaan Yhdysvalloilla on siis ollut kykyä panna varakkaimmatkin kansalaiset maksumiehiksi.

        SAEZ osallistuu Suomessa perjantaihin asti kestävään eriarvoisuustutkijoiden seminaariin, missä pohditaan muun muassa hyvinvointivaltion tulevaisuutta.

        Saez on itse hyvinvointivaltion vankka kannattaja. ”Niin humanistina kuin taloustieteilijänä”, hän tarkentaa.

        Yhdysvalloissa moni hyvinvointivaltion peruspilari on jo heikoissa kantimissa. Koulutuksen hinta on ampaissut pilviin. Eriarvoisuus opinnoissa kasvaa, opintolainat painavat valmistuneita.

        Yhteiskunnille koulutettu väestö on keskeinen talouden raaka-aine ja voimavara, Saez sanoo. Siksi valtion kannattaisi panostaa siihen.

        Ihmisten kyky valita lastensa koulutus tai eläkkeidensä säästökohteet ovat nekin heikohkoja, joten monenlaista hyvinvointivaltion turvaa ja tulonsiirtoja tarvitaan tehokkaan, vanhuksista ja lapsista huolehtivan yhteiskunnan kannatteluun.

        Saez näkee yhtenä huolena sen, että rikkaat eivät ehkä kohta enää halua osallistua yhteiskunnan rahoittamiseen, jos he eivät enää itse käytä hyvinvointivaltion palveluja.

        SAEZ sanoo toivovansa, että politiikassa keskusteltaisiin selvästi nykyistä enemmän siitä, miten taloudessa syntyvä vauraus tulee jakaa eri osapuolten kesken.

        Kyseessä on perustavanlaatuinen keskustelu siitä, kuinka paljon veroja voidaan kansantalouksissa kerätä yhteiseksi hyväksi.

        Samanlainen keskustelu on edessä muissakin ihmiskunnan suurissa kysymyksissä kuten ilmastonmuutoksen torjumisessa, hän muistuttaa.

        Hyvinvointivaltion asemaa Saez pitää vielä varsin vahvana, vaikka tummia pilviä on jo kerääntynyt taivaalle.

        ”Olen huolissani varallisuuden keskittymisestä. Se voi vahingoittaa meitä pitkällä tähtäimellä. Vielä hyvinvointivaltion asema ei horju, mutta se voi tapahtua seuraavina vuosikymmeninä.”

        Erittäin hyvä kirjoitus sinulta, kiitos siitä. Tosin persut ovat niin tyhmiä, ja se vähäkin järki mitä heillä on ehkä joskus ollut, niin se on nyt saatettu järjettömän vihan, kaunan ja kateuden alle alistettuna, ja oikean järjen ja oikeudenmukaisuuden on korvannut "persuaate".


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Palkittu taloustieteilijä: Tuloerot kasvavat historiallisen nopeasti, ja syy on etenkin kahden ihmisen.

        tiivistelmä
        Eriarvoisuustutkija Emmanuel Saez puhui Suomessa varallisuuden kasvusta ja verotuksesta.

        Saez on tutkinut rikkaiden verovälttelyä ja kannattaa progressiivista verotusta.

        Hän muistuttaa eriarvoisuuden kasvun historiallisesta suuruudesta länsimaissa.

        Saez toivoo, että taloudessa syntyvä vauraus jaetaan eri osapuolten kesken.
        Tuloerot|Palkittu eriarvoisuustutkija Emmanuel Saez kertoo eriarvoisuuden nykyisen, historiallisen nopean kasvun alkaneen vuodesta 1980, pitkälti kahden henkilön ansiosta.

        ”IHMISKUNTA valitsee itse, minkä verran epätasa-arvoisuutta se haluaa. Sellainen päätös ei tule kuin taivaasta annettuna, vaan jokaisen yhteiskunnan tehtävänä on valita itse.”

        Näin tiivistää viestinsä yksi maailman arvostetuimmista eriarvoisuustutkijoista, Kalifornian Berkeleyn yliopiston taloustieteen professori Emmanuel Saez.

        Saez saapui maanantai-iltana Helsinkiin. Vierailunsa aikana hän muun muassa puhuu taloustieteen opiskelijoiden kesäkurssilla sekä osallistuu eriarvoisuustutkijoiden seminaariin.

        RANSKALAIS-AMERIKKALAINEN Saez on 25 Amerikassa viettämänsä vuoden aikana erikoistunut tutkimaan muun muassa rikkaiden verovälttelyn vaikutuksia.

        Saezin mielestä rikkaiden ja erityisesti ultrarikkaiden tulisi osallistua enemmän yhteiskunnan rahoittamiseen. Hänen näkemyksiään kuuntelevat vaikutusvaltaiset ihmiset.

        Hän on esimerkiksi presidentti Joe Bidenin ehdottaman miljardööreille kohdistetun varallisuusveron sekä demokraattisenaattoreiden Elizabeth Warrenin ja Bernie Sandersin veroehdotusten taustalla.

        NYKYISIN erityisesti miljardöörien on helppo suunnitella verotuksensa niin, että he eivät juurikaan maksa veroja.

        Yhdysvalloissa rikkain prosentti vielä osallistuu jossain määrin verojen maksuun, mutta miljardöörit eivät, Saezin tutkimukset kertovat. Verojärjestelmät kun keskittyvät tyypillisesti ansiotulojen tai luovutusvoittojen verottamiseen, eivät omaisuuden arvonnousuun.

        Samaan aikaan teknologinen murros tekee maailman rikkaimmista ihmisistä käsittämättömän rikkaita.

        Esimerkiksi teknologiayhtiö Nvidian perustaja-toimitusjohtajan Jensen Huangin varallisuuden arvo on kasvanut vuoden 2016 kolmesta miljardista dollarista jo sataan miljardiin.

        Amazonin Jeff Bezos, Metan Mark Zuckenberg ja Teslan Elon Musk ovat esimerkkejä samanlaisesta varallisuuden räjähdysmäisestä kehityksestä.

        EMMANUEL Saez kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa teknologiamiljardöörien varallisuuden viimeaikaisen kasvun olevan osa laajempaa trendiä.

        Olemme Jenny ja Antti Wihurin rahaston Kaivopuistossa sijaitsevan Salus-talon neuvotteluhuoneessa.

        Saez tekee ensin huolellisesti muistiinpanoja siitä, mitä haastattelija haluaa kysyä, ja vastaa sitten johdonmukaisesti.

        Olemuksesta henkii viisaan professorin laupeus ilman kopeuden häivää.

        Länsimaissa eriarvoisuuden kasvu on ollut historiallisen suurta jo 44 vuotta, Saez kertoo.

        ”Sitä ennen länsimaiset valtiot ja niiden talousjärjestelmä jakoi varallisuuden kasvun varsin siististi. Luulimme, että olemme ratkaisseet [eriarvoisuuden] ongelman. Valitettavasti tuo aika ei jatkunut.”

        Saezin mukaan erityisesti kahden henkilön, Yhdysvaltain presidentti Ronald Reaganin ja Britannian pääministeri Margaret Thatcherin henkilökohtaista merkitystä ei tule aliarvioida.

        ”Heille on annettava ansio siitä, että he todella muuttivat ajattelua markkinamyönteiseksi. Sellaiseksi uskoksi, että jos rikkaat hyötyvät, niin kaikki voittavat.”

        REAGANIN kaudella Yhdysvalloissa käynnistettiin suuri verouudistus, joka käynnisti valtavan verokilpailun kaikkialla maailmassa.

        Kun ennen yritysverot olivat 50 prosentin tuntumassa, ne laskivat jopa 15–25 prosentin tuntumaan, veroparatiiseista puhumattakaan.

        Ja kun todella rikkaat saavat suurimmat tulonsa suuryritysten voitoista, lisääntyneet voitot päätyivät paljolti heidän taskuihinsa, Saez arvioi.

        Thatcher oli puolestaan keskeinen vaikuttaja siinä neoliberalistisessa poliittisessa ajattelussa, jossa hyvinvointivaltion kokoa ja verotuksen roolia haluttiin aktiivisesti vähentää. Aate kasvoi kansainväliseksi liikkeeksi.

        ”Eniten muutos näkyi englanninkielisissä maissa, mutta myös Pohjoismaat muuttuivat paljon.”

        Teknologiamiljardöörit ovat Saezin mukaan ääriesimerkki tämän muutoksen voimasta.

        Sääntelyn vapautuessa he pystyivät valtaamaan markkinoita ilman valvontaa. ”Ja kun progressiivista verotusta ei ollut, mikään ei jarruttanut varallisuuden kasvua.”

        ERIARVOISUUDEN kasvun toivottiin lisäävän talouskasvua niin, että rikkaiden vauraus valuisi lopulta myös köyhien iloksi.

        Niin ei käynyt.

        Monet talousteoriat ovat pitkälti tarinoita ja myyttejä, Saez muistuttaa.

        Yhdysvalloissa köyhimmän puolikkaan hintojen noususta eli inflaatiosta putsatut reaalitulot ovat pysyneet 1980-luvulta lähtien yli 40 vuotta käytännöllisesti katsoen lähes samoina, Saez kertoo.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18513538/tuloerot-ja-tuloeron-kasvattamisen-riskit

        Näille pääoma parasiiteille, jotka aiheuttavat dystopiaa pitäisi jo pikku hiljaa alkaa laatimaan rajoja tekemisilleen.


    • Anonyymi

      Nyt ollaan leikkaamassa sairauspäivärahoja, että saadaan rikkaille veroale. Kiitos Purra

      • Anonyymi

        Ole hyvä TH.

        Terv. P Urra


      • Anonyymi

        Mitä se P. Urra vielä keksiikään, kun koko kesän hautoo päässään juonia
        (ja juomia?) ja pitää yllä yhteyksiä metsuri-macho PM:ään.
        (viittaan PM:n mediaan lähettämiin kuviin viime kesänä)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä se P. Urra vielä keksiikään, kun koko kesän hautoo päässään juonia
        (ja juomia?) ja pitää yllä yhteyksiä metsuri-macho PM:ään.
        (viittaan PM:n mediaan lähettämiin kuviin viime kesänä)

        Odotettavissa varmasti lisää dystoppisen sairaita idoita.


    • Anonyymi

      Ahneisto, eli Kokoomus (EK:n oikea käsi) ja nyky Persut (SY:n oikea käsi), sekä muu härski ja oma hyväinen talousoikeisto esim. RKP etc. romuttavat toimillaan kovaa vauhtia kansan maanpuolustahtoa ja yhteishenkeä etc.

      Siitä asti kun Kokoomus pääsi hallituspannasta 1987 on eriarvoisuus ja luokkayhteiskuntakehitys etc. kasvanut kiihtyvällä tahdilla, mutta nyt tämä kehitys on saavuttanut sellaiset mittasuhteet, että tuskin pahinkaan kyynikko olisi ihan tälläistä uskonut.

      Ahneisto kuvittelee, ettei haittaa vaikka halpuuttaisivat ja orjuuttaisivat suuren osan Suomen kantasuomalaisesta kansanosasta, kun ajattelevat, että voivat lakien avulla pakottaa nämä puolustamaan omaisuuttaan ja etujaan, jotka ovat keränneet näiden halpuutettujen ja orjuutettujen selkänahasta verirahoina.

      Ahneiston ahneus on rajatonta, mutta tyhmyys sitäkin rajattomampaa!

      • Anonyymi

        Tuosta hommasta on isänmaallisuus kaukana, esi-isät pyörivät haudoissaan karusellin lailla.


      • Anonyymi

        Hyvin sanottu.


      • Anonyymi

        Noinhan ne kuvittelevat toimivansa, mutta tuokaan asia ei tule menemään niin kuin ahneuksissaan kuvittelevat. Pskovat ahneuksissaan löysät housuihinsa ja kuten tiedämme, niin syyttävät siitä vielä kaikkia muita kuin itseään.


    • Anonyymi

      Nyky Persuista on todellakin kaapannut vallan tämä SY-sakki.

      Purraloiset ovat alla olevan linkin mukaisten ihmisten marionetteja!

      https://yle.fi/a/74-20083123

    • Anonyymi

      SY:n marionetit on niin sairasta porukkaa ja isännät niin ahneita, että ei olisi ihme, että haaveilisivat sodasta, että pystyisivät sotatilalakien nojalla torppaamaan valtansa pidemmäksi aikaa.

      Ahneiston härskiyteen ei pysty muulla tavoin vaikuttamaan, kuin sillä että vaikuttaa heidän selkänahka- ja veriraha tuloihinsa negatiivisesti, eli ainoa tapa vaikuttaa näihin tahoihin on pelko edellä mainitusta asiasta ja asian konkretisoituminen.

      Älkää uskoko tippaakaan siihen valheeseen, että nyt nähtävät kurjistamistoimet olisi muka pelkästään Kokoomuksen ja EK:n vika ja heidän sanelemaa, vaan avatkaa silmät ja seuratkaa jälkiä oikeaan sylttytehtaaseen.

    • Anonyymi

      Miksi kaikki pitää pilata! Tälläisiä persuja ei ole äänestetty valtaan!

    • Anonyymi

      Yhteiskunta elättää loislaumaa joka parjaa hallitusta , vai ovatko he demareita ?

      • Anonyymi

        Loislauma on talousoikeistoa, joka repii orjuutus- ja halpuutusväen selkänahasta verirahoja jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Loislauma on talousoikeistoa, joka repii orjuutus- ja halpuutusväen selkänahasta verirahoja jne.

        Näinhän se juuri on. Nuo ovat parasiittien malliesimerkki.


    • Anonyymi

      Totta turiset, mutta mitkä on tähän asiaan sopivat lääkkeet?

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Noilla taitaa olla liikaa vaikutusvaltaa ja varmaan kaikki mafian metkut ja keinot käytössä, kun jostain syystä tuntuu, ettei heitä ja heidän toimiaan uskalleta käsitellä kunnolla.


      • Anonyymi

        Pentikäisloisia vilisee Purraloisen ahterissa, kuin pahemman luokan lapamato tartunnan saaneen persiissä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miten perskokkareet ovat muistanut duunaria?

      Työmatkakulujen omavastuuosuus 750 €:sta 900 euroon
      Työsopimuksen määräaikaisuutta ei tarvitse perustella
      Yt- ja lomautustilanteissa palkanmaksu päättyy viikon jälkeen.
      Ensimmäinen sairauspäivä on palkaton
      Potkut voidaan antaa ilman painavaa syytä

      Yt-velvoite pois alla 50 työntekijän yrityksiltä
      Takaisinottovelvoite pois alla 50 työntekijän yrityksiltä
      Työntekijää sitova paikallinen sopimus voidaan tehdä ilman luottamushenkilöä
      Työehtosopimusten vähimmäissuoja heikkenee ja yleissitovuus poistuu
      Pakkolailla estetään tekemästä parempia työehtoja

      Lakkosakkojen korotus liitoille, myös henkilökohtainen sakko tulee käyttöön.
      Poliittisen lakon maksimiaika yksi päivä.
      Tukilakkojen rajoittaminen, vahvat alat eivät pääse tukemaan heikompia
      Työnanjan työehtosopimusrikkomuksien serauksia ei kiristetä

      Ansiosidonnaisen työttömyysturva työssäoloehto nousee 12 kuukauteen
      Työssäoloehdon euroistaminen heikentää osa-aikaisten ja pätkätyöläisten mahdollisuutta päästä ansiosidonnaisen piiriin
      Ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksen porrastaminen
      Omavastuuaika nousee viidestä päivästä seitsemään
      Suojaosat pois, joten keikkatyön vastaanottaminen työttömänä ei kannata
      Lapsikorotuksen pois

      Vuorotteluvapaa pois
      Aikuiskoulutustuki pois

      Lailla katto palkankorotuksiin
      Valtakunnansovittelijan neuvotteluissa ei voi saada vientialojen tason ylittäviä palkankorotuksia

      Jatkossa perskokkareiden tavoitteena poista vuorotyölisät ja lyhentää vuosilomia. Eläkeiän nosto lienee jo tämän vaalikauden asialistalla.

      Listan päivitystä alla olevassa ketjussa.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/18533724/miten-perskokkareet-ovat-muistanut-duunaria

    • Anonyymi

      SY_riistosakki ei muusta tiedä, kuin yhteiskunnan ja sen väestön huijaamisesta, koijaamisesta, hyväksikäytöstä ja muista ahnean narsistisen mielen aiheuttamista jutuista.

      • Anonyymi

        Missä SY-riistosakki, siellä ongelma!


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä SY-riistosakki, siellä ongelma!

        Ja missä sen lisäksi EK-riistosakki, siellä vielä isompi ongelma!


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja missä sen lisäksi EK-riistosakki, siellä vielä isompi ongelma!

        Ja ei tässä vielä kaikki, missä matubisnesviheriöisiä, niin siellä megaluokan ongelma!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      36
      3259
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      1975
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      193
      1571
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      129
      1453
    5. 80
      1105
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1084
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      258
      949
    8. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      879
    9. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      103
      826
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      67
      778
    Aihe