"Mene, kutsu miehesi ja tule tänne. "

Anonyymi-ap

‭Johannes 4:1-23 FB38‬
[1] Kun nyt Herra sai tietää fariseusten kuulleen, että Jeesus teki opetuslapsiksi ja kastoi useampia kuin Johannes [2] — vaikka Jeesus ei itse kastanut, vaan hänen opetuslapsensa — [3] jätti hän Juudean ja meni taas Galileaan. [4] Mutta hänen oli kuljettava Samarian kautta. [5] Niin hän tuli Sykar nimiseen Samarian kaupunkiin, joka on lähellä sitä maa-aluetta, minkä Jaakob oli antanut pojalleen Joosefille. [6] Ja siellä oli Jaakobin lähde. Kun nyt Jeesus oli matkasta väsynyt, istui hän lähteen reunalle. Ja oli noin kuudes hetki. [7] Niin tuli eräs Samarian nainen ammentamaan vettä. Jeesus sanoi hänelle: "Anna minulle juoda". [8] Sillä hänen opetuslapsensa olivat lähteneet kaupunkiin ruokaa ostamaan. [9] Niin Samarian nainen sanoi hänelle: "Kuinka sinä, joka olet juutalainen, pyydät juotavaa minulta, samarialaiselta naiselta?" Sillä juutalaiset eivät seurustele samarialaisten kanssa. [10] Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: 'Anna minulle juoda', niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä." [11] Nainen sanoi hänelle: "Herra, eipä sinulla ole ammennusastiaa, ja kaivo on syvä; mistä sinulla sitten on se elävä vesi? [12] Et kai sinä ole suurempi kuin meidän isämme Jaakob, joka antoi meille tämän kaivon ja joi siitä, hän itse sekä hänen poikansa ja karjansa?" [13] Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jokainen, joka juo tätä vettä, janoaa jälleen, [14] mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään". [15] Nainen sanoi hänelle: "Herra, anna minulle sitä vettä, ettei minun tulisi jano eikä minun tarvitsisi käydä täällä ammentamassa". [16] Jeesus sanoi hänelle: "Mene, kutsu miehesi ja tule tänne". [17] Nainen vastasi ja sanoi: "Ei minulla ole miestä". Jeesus sanoi hänelle: "Oikein sinä sanoit: 'Ei minulla ole miestä', [18] sillä viisi miestä sinulla on ollut, ja se, joka sinulla nyt on, ei ole sinun miehesi; siinä sanoit totuuden." [19] Nainen sanoi hänelle: "Herra, minä näen, että sinä olet profeetta. [20] Meidän isämme ovat kumartaen rukoilleet tällä vuorella; ja te sanotte, että Jerusalemissa on se paikka, jossa tulee kumartaen rukoilla." [21] Jeesus sanoi hänelle: "Vaimo, usko minua! Tulee aika, jolloin ette rukoile Isää tällä vuorella ettekä Jerusalemissa. [22] Te kumarratte sitä, mitä ette tunne; me kumarramme sitä, minkä me tunnemme. Sillä pelastus on juutalaisista. [23] Mutta tulee aika ja on jo, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa; sillä senkaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo.

https://bible.com/bible/365/jhn.4.1-23.FB38

3

68

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kiitos kun jaat Sanaa!

  • Anonyymi

   Ilmestyksen lopussa on myös hienoa kuvausta Elävän veden virroista tai lähteistä. Mutta on pari asiaa:

   1. Raamatun käännös on vaiheteleva maito käännöksestä aina vahvaksi tai jopa pyhäksi.

   2. Yksin Raamattua tutkimalla saa vain yksitotisen mielentilan. Kun hyödyntää esim Jehovan todistajien aineistoa alkaa ylistää, kunnioittaa ja kiittää ja ymmärtää oman vajavaisuutensa. Kaksi silmäparia näkee paremmin kuin yksi.

  • Anonyymi

   Ainoa ongelma vain - Jeesus ei ollut juutalainen, eikä takuulla olisi sanonut juutalaisista, että heissä olisi pelastus, joiden Jumalaa sanoi Saatanaksi ja kaiken valheen isäksi, ja surmattiin näiden syntiopin vastustamisesta, kun opetti Israelin Jumalasta.

   Onpa taas tarkoitushakuinen teksti mielikuvien luomiseksi, joita ylipäätään nämä tuntemattomien kirjoittajien evankeliumirunoilut ovat.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   543
   4791
  2. Rakastan sua nainen vieläkin

   mut aion pysyy hiljaa 😔
   Ikävä
   59
   2148
  3. Kova oli pauke!

   Kyllä oli viime yönä kova pauke Iisalmessa. Koko kaupunki taisi herätä ja säikähtää moista pauketta. Eikö tämä riko jo
   Iisalmi
   48
   1531
  4. Kerro kolme hyvää asiaa

   kaivatustasi :)
   Ikävä
   78
   1442
  5. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   88
   1347
  6. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   20
   1222
  7. Sitä vielä...

   Että tiedätkö olisiko meidän suhde jotenkin kiellettyä/laitonta?
   Ikävä
   54
   1166
  8. Pelkään, etten unohda sinua koskaan

   Ja olo jää tällaiseksi. Kuin jotain puuttuisi koko ajan. 💔
   Ikävä
   40
   899
  9. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   57
   766
  10. Sisällissota syttymässä?

   Trumpin kannattajat aikovat vastata aseellisesti tehtyyn hyökkäykseen? Valtasivat Valkoisen Talon pienemmästä syystä.
   NATO
   166
   697
  Aihe