540 000 vatnikkia on siirtynyt reserviin pysyvästi

Anonyymi-ap

Venäjän tappiot ovat jatkuvasti häkellyttävän suuria. Venäjä on menettänyt hyökkäyksensä alusta alkaen 539 320 sotilasta. Luku on Ukrainan pääesikunnan arvio, Venäjä ei julkaise omia tappiolukujaan.

Ukrainan asevoimien mukaan viimeisen vuorokauden aikana kuoli 1260 Venäjän sotilasta. Sitä edeltävän vuorokauden tappioluku oli sekin noin 1220 Venäjän sotilasta. 25. kesäkuuta kuoli noin 1180 Venäjän sotilasta. Maanantaina 24. kesäkuuta kuoli peräti 1300 Venäjän sotilasta.

Learn more
Jos tahti jatkuu samanlaisena, loka-marraskuussa Venäjä on saattanut menettää Ukrainassa sotilaita yhtä paljon kuin koko Helsingissä asuu ihmisiä – eli noin 660 000. Vertailun vuoksi: Yhdysvaltojen miestappiot Vietnamin sodassa vuosina 1964–1975 olivat noin 58 000 sotilasta.

Venäjän tappiot Ukrainassa alkoivat kiihtyä toukokuussa, ja luvut ovat nousseet korkeimmiksi sitten Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen alun helmikuun lopussa 2022. Toukokuussa Venäjä menetti Britannian puolustusministeriön arvion mukaan noin 1200 sotilasta päivässä, eikä tahti ole laantunut.

Britannian mukaan on todennäköistä, että useimmat venäläisjoukot saavat koulutusta vain rajoitetusti, eivätkä siksi pysty suorittamaan järin monimutkaisia hyökkäysoperaatioita. Ne joutuvat kuitenkin käyttämään pienimuotoisia hyökkäysaaltoja, jotka tulevat sille kalliiksi. Etulinjan joukot tarvitsevat jatkuvasti täydennystä, mikä puolestaan rajoittaa Venäjän kykyä tuottaa paremmin koulutettuja ja korkeatasoisempia yksiköitä Ukrainan rintamalle.

Ukraina kertoi torstaina torjuneensa yön aikana 23 Venäjän dronea ja viisi ohjusta. Ne torjuttiin Hmelnytskyin alueella maan länsiosassa, Mykolajivin ja Hersonin alueilla etelässä sekä Dnipropetrovskin alueella maan keskiosassa.

86

399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uuuuuraaaaaaaaaa
      🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
      🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡

      • Anonyymi

        Ajatelkaa, jos Ukraina toimisi samalla tavalla kuin Venäjä toimii heitä kohtaan? Venäläisiä olisi tuplaten tai triplaten enemmän kuolleina ja loukkaantuneina. Sen verran raukkamaisesti venäläiset toimivat Ukrainalaisia kohtaan 🧐


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Nyt on menossa pohjois korealaiset

      Uuuuraaaaaaaaa!!!!!!

      🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
      🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡

      • Anonyymi

        Pöö korea onkin ainut mikä veljeilee tuon roistovaltion kanssa


    • Anonyymi

      Hehe...hehe

    • Anonyymi

      Upeaa 👍👍👍

      • Anonyymi

        Tosi upeaa kun velivenäläinen on pelastanut maan itäosan jo mitä meni auttamaan ja liitty virallsiesti vaaleilla Venäjän Federatioon.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        1300 vatnikkia kuoli ???


    • Anonyymi

      Ja juuri tässä asiassa luotettavin ja uskottavin tietolähde onkin Ukrainan armeija...joohan?

    • Anonyymi

      Viekö pohjois-korean tikkaripoika omia kansalaisiaan tykinruuaksi?

      • Anonyymi

        Ryssiltä on jo vangit tapettu 🤣🤣🤣🤣


    • Anonyymi

      Putin tapattaa maanmiehiään surutta.

      • Anonyymi

        Ja USA muunmaalaisia.


      • Anonyymi
        UUSI

        JENKIT NE TAPATTAA MUITTEN MAITTEN KANSALAISIA - NYT UKRAINALAISIA - MUTTA SUUNNITELMISSA ILMEISESTI SUOMALAISET KOSKA TOIVAT HYÖKKÄYSLIITTONSA TÄNNE MEITÄ KUULEMATTA.


    • Anonyymi

      Ukrainan pääesikunta on maailman luotettavin toimisto totuuden kerronnassa. Tässä on kuitenkin heille hieman kovempi pala purtavaksi: https://rumble.com/v54d702-north-korea-sends-100000-soldiers-for-denazification-to-ukraine.html
      Pohjois-Korean 100 000 huippusotilasta vastaan Zelenskyn kaduilta kaappamia lapsia vastaan. Korealaislla on 10 vuoden asepalvelus ja Ukrainalaisilla mahdollisesti 2 - 14 päivää, ennen rintamalle joutumista. Näin maa säästää vanhoja jermuja, jotka ovat olleet rintamilla koko konfliktin keston ajan.
      Ai niin. mistä ne valtavat tuhot ja räjähdykdet Venäjän ohjushyökkäyksien jälkeen oikein tulevat, kun maa ilmoittaa torjuneensa joka ikisen sitä kohti ammutun ohjuksen ja dronen?

      • Anonyymi

        Pöö korean nälkää näkevät sotilaat pakotetaan miinanpolkijaksi 🤣🤣🤣🤣


    • Anonyymi

      540 000 !!!
      Uraaaaaaaaa !!!!
      🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🫡🫡🫡🫡🫡🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

    • Anonyymi

      Venäjän FSB kertoo taistelevansa asemiehiä vastaan Dagestanissa, kahdessa kaupungissa poikkeustila

    • Anonyymi

      Kiovan kauppakorkeakoulun rehtori, entinen Ukrainan valtiovarainministeri Tymofi Mylovanov kirjoittaa X:ssä, että Kreml on peloissaan ensinnäkin lännen tuen vahvistumisesta ja parantumisesta. Toisekseen huolta herättää Ukrainan alati parantuva kyky iskeä syvälle.

      Mylovanovin mukaan Venäjä näyttää tappavan rintamalle värväävänsä sotilaat, sillä arviot uusien taistelijoiden määristä ja tappioista ovat samaa luokkaa. Tämä ilmenee hänen viestiketjussaan jakamastaan The New York Timesin uutisesta, jonka mukaan Venäjän tappiot ovat noin 1000 hyökkääjää päivässä, mikä tekee noin 30 000 kuukaudessa. Uusia taistelijoita värvätään kuukaudessa 25 000–30 000.

      – Venäjä tappaa kaikki ihmiset, joita se voi värvätä, joten se on kykenemätön kasaamaan joukkoja mihinkään tarkoituksenmukaiseen operaatioon. Siksi se tarvitsee tulitauon – saadakseen joukkojen määrää kasvatettua, Mylovanov kirjoittaa.

      Hänen mukaansa syy siihen, miksi Venäjän kannattaa riskeerata kaikki värväämänsä sotilaat on se, että se laskee voiton olevan tulevaisuudessa vaikeamman takana. Siksi on kannattavampaa riskeerata suuria joukkoja nyt.

    • Anonyymi

      Venäjän tilastoviranomaisen Rosstatin mukaan maan kivihiiliteollisuuden kuluvan vuoden tammi-huhtikuun tuotto putosi 93 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Enemmän kuin joka toisen teollisuushaaraan kuuluvan yrityksen tulos meni pakkaselle, kun vielä vuosi sitten kaksi kolmesta yrityksestä tuotti voittoa.

      Miinukselle menneiden yritysten neljän kuukauden tappioiksi kirjattiin 58 miljardia ruplaa. Kokonaisuutena ala tuotti vuoden ensikolmanneksella voittoa vain 14,3 miljardia ruplaa, joka on lähes 200 miljardia vähemmän kuin vuosi sitten.

      Kyseessä ei ole pieni ongelma Venäjän taloudelle, koska kivihiiliteollisuus on yksi sen suurimmista raaka-ainesektoreista, joka työllistää 650 000 ihmistä ja on talouden perusta 31 kaupungin yhteensä 1,5 miljoonalle asukkaalle. Puolet Siperian ja Venäjän Kaukoidän sähköstä tuotetaan kivihiilellä, hiili muodostaa myös 39 prosenttia maan rautateiden rahtiliikenteestä.

      Lännen asettamat pakotteet pudottivat Venäjän hiiliyhtiöt länsimarkkinoilta, ja nyt ne ovat menettämässä asiakkaistaan myös ”ystävälliset” maat. Gazprombankin hintaindeksikeskuksen asiantuntija-arvioiden mukaan Venäjän hiilen vienti väheni 13 prosenttia kuluvan vuoden ensineljänneksellä.

      Hiilen tuottajien vienti putosi tammi-maaliskuussa noin kolme miljoonaa tonnia kuukaudessa. Samaan aikaan hiilen hinta laski alimmaksi kolmeen vuoteen: Kaukoidän satamissa siitä maksettiin 95 dollaria tonnilta (kuuden prosentin pudotus vuoden alusta), Mustanmeren satamissa siitä sai 72 dollaria tonnilta (13 prosentin lasku vuoden alusta) ja vain 61 dollaria tonnilta Itämeren satamissa (14 prosenttia vähemmän kuin vuoden alussa). Intia, joka on ostanut noin kolmanneksen Venäjän viemästä kivihiilestä, vähensi tuontiaan sieltä 47 prosenttia tammi-toukokuussa.

      Venäjän valtion energiakomissio varoitti huhtikuussa, että hiiliteollisuuden vakava kriisi on lähestymässä. Arvioiden mukaan teollisuusalalla kassavirtavaje, joka kasvaa vuoden loppuun mennessä 450 miljardiin ruplaan.

    • Anonyymi

      Venäjän puolustusministeriö on mediatietojen mukaan taas tilannut satojatuhansia veteraanitodistuksia kaatuneiden omaisille jaettavaksi.

      Tässä yhteydessä on myös muistettava, ettei venäläislukuja perkaamalla löytyviin tappioihin ole luettu miehitetystä Ukrainasta sotaan värvättyjen menetyksiä. Niitä on arvioitu mittaviksi.

      Virallisten tilastojen ulkopuolella on myös todennäköisesti yhä suuret määrät rintamalle kadonneita tai muuten kirjaamatta jääneitä sodassa kaatuneita. Virallistenkin venäläistilastojen luotettavuus on myös vähintäänkin kyseenalaista.

      Viime aikoina on myös tullut julki häkellyttäviä tietoja Venäjän vankisotilaiden kärsimistä tappioista.

    • Anonyymi

      Jos putleri olisi ollut viisaampi niin olisi tajunnut että hyökkäämällä Ukrainaan ei tule kuin vahinkoa itselle. Kyllä se vanha tieto pitää paikkaansa että joka väkivaltaan tarttuu siihen myös hukkuu. Ei mikään järkevä taho halua sotia jatkuvasti. Se on nyt käynyt selväksi että Ukraina ei halua enään surkean venäjän osavaltioksi. Ihmiset eivät voi hyvin venäjällä kuten nyt se näkyy hyvin. Jos vänjällä syntyy 1 mil vuodessa ja puolet miespuolisia niin 500 000 on koko vuoden syntyvyys. Aika tehokas diktaattorijohtaja.

      • Anonyymi

        Ukraina ei enää koskaan tule alistumaan ryssien orjiksi


    • Anonyymi

      Venäjä on viimeisen vuorokauden aikana menettänyt 1140 sotilasta ja runsaasti kalustoa, kertoi Ukrainan pääesikunta sunnuntaina. Asiasta uutisoi Ukrainska Pravda.

      Laitonta hyökkäyssotaa käyvän Venäjän vuorokautiset miestappiot ovat viime kuukausia olleet suurimpia sitten sodan alun. Ukrainalaisten mukaan kaiken kaikkiaan 542 700 venäläissotilasta on kaatunut tai haavoittunut helmikuussa 2022 alkaneessa sodassa, ja nykytahdin jatkuessa Venäjän tappioiden on arvioitu nousevan loppusyksyyn mennessä noin 660 000 sotilaaseen.

      • Anonyymi

        Uuuuraaaaaaaa!!!!!
        🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🫡🫡🫡🫡🫡🫡🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦


    • Anonyymi

      Ukraina on murhaaja

    • Anonyymi

      Venäläisten hyökkäykset moottoripyörillä, maastopyörillä, mönkijöillä ja rantakirpuilla muodostavat nyt jopa noin puolet kaikista hyökkäyksistä osissa eturintamaa, ukrainalaiset sotilaat ja komentajat kertovat New York Timesille.
      Niitä on Ukrainalaisten helppo torjua konekivääreillä koska ne ovat täysin vailla suojaa, Venäläisten menetykset ovat jopa 1300 sotilasta päivässä,En tiedä, miten he löytävät ihmisiä, jotka ovat halukkaita tekemään näin, ihmetteli toinen kersantti Volodymyr.

      - yleensä kukaan heistä ei selviä

    • Anonyymi

      Tässä Janus Putkonen livistämässä Moskovan poliisesta karkuun. Putkosta on haettu kahdesti eri paikoista mutta tuloksetta. Mies lyhensi vierailunsa ja lähtenyt pakoon. Nyt meillä on tiedossa hänen maasturinsa rekkari ja se tieto on välitetty eteenpäin

      Linkki https://twitter.com/HeiskanenKosti/status/1800221571447206086

    • Anonyymi

      Eli taitaa olla pikku jäsentenvälistä kärhämää vain tässä, jää kuva että Janus on vähän vetänyt välistä jossain finanssipoliittisessa kysymyksessä.

      Näitten vekkuleitten twiittejä katsoessa lähtee kyllä stressijäykkyydet liikkeelle paremmin kuin millään naurujoogalla. Aivan hillitontä settiä.

      EDIT: Lopuksi Twitterin ihmemaailmasta Vääpelin tiivistys tilanteesta, :
      https://twitter.com/SetamiesHarri
      Harri Vääpeli
      @SetamiesHarri

      Ei käy Janusta kateeksi. Suomeen ei mitään asiaa, Ukrainassa etsintäkuulutettu ja suomislobojen runkkuringistä pihalla. Käkkii kotona pommitusten keskellä ja miettii, että meniköhän jotain vituiksi.

    • Anonyymi

      Suomessa tuhannet siirtyy sivariin.

      • Anonyymi

        Niin siirtyy ja asiassahan ei ole mitään ihmeellistä. Ei meiltä varusmiehet lopu.


    • Anonyymi

      On vedetty pitkälle toista kuukautta putkeen, referenssinä edellisen 36 päivän saldo (7.5.-11.6.) oli yhteensä 44390 örkkiä, keskiarvolla ~1233 örkkiä päivässä. Tohon väliin ei kovin montaa alle 1100 örkin päivää sovi.
      🫡🫡🫡🫡🫡🫡🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🫡🫡🫡🫡🫡

      • Anonyymi

        Ukraina - joukkohauta. Joka minuutti Ukrainassa kuolee venäläinen sotilas.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Joo, natsien kohtalo on sinetöity, droonit auttamassa ja liitopommit.


    • Anonyymi

      USAn pakotepaketin julkistus on hyvin tarkkaan ajoitettu Venäjän kansallispäivälle ja hieman ennen Moskovan pörssin sulkeutumista. Kaikki isokenkäiset ja vähänkään vaikutusvaltaiset ovat jo olleet kansallispäivän tunnelmissa (kännissä kuin ellun kanat) ja niin myös monet sijoittajat. Lisäksi pörssi on ollut vaihdoltaan normaalia hiljaisempi, jolloin kaikki pienetkin asiat voivat saada normaalia isommat mittasuhteet. Todella karkea virhe pitää pörssi auki eilen.

      Mikäli siellä on vielä länsimaista rahaa niin sitä on voitu käyttää ihan tarkoituksella tappiollisesti ruplan kurssin heikentämiseksi tarkkaan suunnitellen kaikki etukäteen. Joku muu kuittaa sitten nuo tappiot niille jotka rahaa menettävät.

      Haisee aivan sellaiselta hybriditalous erikoisoperaatiolta, jossa Putler saa omaa kitkerää lääkettään ihan mukavan tehokkaasti annosteltuna.

      Venäjän keskuspankki joutuu tekemään hartiavoimin töitä yrittäessään palauttaa luottamusta ruplaan sekä pörssiin ja se maksaa miljardeja, ehkä kymmeniä miljardeja eikä vielä mikään takaa onnistumista.

      Lisäksi se noin 15 % venäläisistä joilla on jotain varallisuutta alkaa menettämään sitä jo aiemmin rapautunutta luottamustaan maan pankkijärjestelmään, mikä edesauttaa valuuttapakoa pankeista sekä edelleen ulos maasta.

      Sen vuoksihan valuutanvaihdot on keskeytetty ja nettipankit kiinni.

      Viime viikolla oli juttua, että keskuspankki harkitsee koron nostoa 1-2 % nykyisestä 16 %:sta. Saattaa tässä valossa nousta suoraan pyöreään 20 %:Iin enkä olisi yllättynyt.

      Sotaan tämä vaikuttaa suoraan niin, että rahat millä taloutta pyritään tasapainottamaan ovat pois sodan rahoituksesta ja lisäksi Kremlissä on aikaa vievää tekemistä enemmän kuin tarpeeksi heikosti menevän sodan ja luhistumisen partaalla olevan valtiotalouden kanssa.

      Ja nekin harvat venäläiset jotka ovat voineet rikastua sodalla saattavat menettää paljon pörssissä sekä säästöistään.

      Tämä aivan huutaa sitä, että dollareita on liian vähän ja ruplia on liian paljon.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      HIMARS JÄRJESTELMIÄ 2 TUHOTTU TÄYDELLISESTI...

      Kannattaako niitä tuoda Ukrainaan romuksi muutettavaksi.

      Tuonkin työmäärän olisi voinut käyttää vaikka mihin hyödylliseen toimintaan.

      https://www.youtube.com/shorts/59Kr2sE9pzo

    • Anonyymi

      Venäjä on kokenut Ukrainassa aloittamassaan sodassa kovia tappioita. Nyt hyökkääjä värvääkin korvaavia joukkoja Afrikasta. Erityisesti Keski-Afrikan alueelle on kohdistunut runsaasti rekrytointiyrityksiä.

    • Anonyymi

      Avoimista tietolähteistä kerätyn datan mukaan Venäjä on menettänyt yli 16 000 taisteluajoneuvoa Ukrainaan aloittamansa hyökkäyssodan aikana.

      • Anonyymi

        Slava Ukraini 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🫡🫡🫡🫡🫡🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦


    • Anonyymi

      Ei se liitopommi rakettitiedettä ole. Ei muuta kuin samanlaisia lähettämään takaisin venjän neonatsilandiaan.

    • Anonyymi
      UUSI

      Upeaa !!!

      • Anonyymi
        UUSI

    • Anonyymi
      UUSI

      Hienoa !!!

    • Anonyymi
      UUSI
      • Anonyymi
        UUSI

        ei ol koskaan katottu witterii ko siel on kusetust kerrottuna oleva


      • Anonyymi
        UUSI

        Ei jää. Tuollaisesta jäljestä oli joku kuvakin jossa yhden vatnikin jäännökset mahtuivat pieneen roskapussiin.


    • Anonyymi
      UUSI
    • Anonyymi
      UUSI

      Moskova ei ole onnistunut kääntämään tilannetta Ukrainassa hyväkseen ja miehistötappiot vain kasvavat.

    • Anonyymi
      UUSI

      Ryan kertaa, että Venäjän miestappiot eli kuolleet, haavoittuneet ja kadonneet sotilaat ovat vain lisääntyneet vuonna 2024. Esimerkiksi toukokuussa Venäjän tappiot olivat noin 38 900 ja kesäkuussa 35 100 sotilasta. Toukokuussa ja kesäkuussa 2023 tappiot olivat 17 400 ja 20 400 sotilasta.

      – Tuhlaamalla joukkojaan moniin pienempään operaatioon etulinjassa Venäjä ei kykene kehittämään parempaa laatua.

      Ryan muistuttaa kirjoituksessaan sekä viestipalvelu X:ssa että Venäjä ei myöskään ole onnistunut estämään Ukrainan iskuja Venäjällä sijaitsevaa infrastruktuuriaan kuten öljyjalostamoja vastaan. Se ei onnistu myöskään torjumaan iskuja valtaamalleen Krimin niemimaalle.

      • Anonyymi
        UUSI

        Uuuuuraaaaaa!!!!!
        🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🫡🫡🫡🫡🫡🫡


      • Anonyymi
        UUSI

        Koska Putin haluaa, että venäläisiä kuolee paljon Ukrainassa, varmistetaan, että Putinin toive toteutuu.


    • Anonyymi
      UUSI

      koko ajan ryssälässä paukutetaan propagandarumpua siitä miten NATO on hyökkäämässä Äiti-Venäjälle jo viimeistään eilen. Ja silti, koko länsiraja on imetty tyhjiin joukoista ja lähetetty Ukrainaan kuolemaan. Mitenhän moneen kertaan jo se Petsamon prikaatikin on tapettu pois ja perustettu uudelleen ?

    • Anonyymi
      UUSI

      Venäjän armeijaa pidettiin modernina armeijana”, Kalnitski sanoo. ”Mutta sodan alkaessa nähtiin jotain aivan muuta.”
      Kalnitski nostaa esimerkiksi sen, kuinka Venäjä käyttää rintama-alueilla tykistöä ja raketteja vanhaan malliin ja erittäin laajamittaisen tulituksen kohteena ovat myös siviilit.

      ”Yleisesti ottaen Venäjän asevoimien kaikki toiminta, mukaan lukien ilmavoimien käyttö [ohjusiskuihin] Ukrainassa, näyttää ja todistaa, etteivät venäläiset välitä kansainvälisen oikeuden säädöksistä eikä heitä pelota joutuminen edesvastuuseen sotarikoksista.”

    • Anonyymi
      UUSI

      Ryssä jauhaa kulutussotaa ja lihamyllyä, koska ei muuta osaa. Puheet mukamas maailman toiseksi edistyneimmästä armeijasta heti USA:n jälkeen oli pelkkää maskirovkaa ja paskapuhetta. Ryssä jatkaa suoraan ensimmäisen ja toisen maailmansodan aikaisilla opeilla

    • Anonyymi
      UUSI

      Kertoo kyllä kansakunnasta kuinka syvällä kynnetään, kun millään ei oikein mitään väliä kunhan ei koske itseä. Niin se on aina ollut siellä. Kyllä melkoinen suo edessä ryssillä tämän sodan seurauksena, ihme jos hajoamiselta / sisällissodalta välttyy. On ne kyllä sankareita.

    • Anonyymi
      UUSI

      Ukraina voisi ihan vittuillakseen heittää pöytään ehdotuksen, jossa Venäjä
      luopuisi kaikista valtaamistaan Ukrainan alueista
      luovuttaisi 1918 Kettlerin etnografisen kartan mukaisesti ukrainalaisenemmistöisiksi merkityt, Ukrainaan kuulumattomat alueet Donin länsipuolella Ukrainalle
      luovuttaisi kaikki II maailmansodassa saamansa alueet valtioille, joilta ne on otettu
      maksaisi kaikkien alueiden täyden jälleenrakennuksen/restauraation
      luovuttaisi sotarikolliset (sekä 2014-2022 että 2022-) tuomiolle Kiovaan
      ja vielä päälle uhkauksen siitä, että enemmänkin lohkotaan, jos Venäjä ei ajoissa suostu.

    • Anonyymi
      UUSI

      Tuosta Puten P-Korean vierailusta, niin aika nöyryyttävää täytyy olla ryssille. Varmaan nekin on aiemmin pitänyt niitä jonain alikansana ja nyt hattu kourassa kerjätään. Sitten kirsikkana kakun päällä heitetään kokoushuoneesta ulos. Pitemmällä aikavälillä näilläkin asioilla voi olla merkitystä. Saattaa ryssillä jäädä hampaankoloon jotain. Sen verran ylvästä kansaa on omasta mielestään.

    • Anonyymi
      UUSI

      Yhdysvallat aikoo pysäyttää KAIKKI Patriot-järjestelmien ja ohjusten toimitukset ja ohjata ne Ukrainaan kunnes maan ilmapuolustus saadaan kuntoon.

    • Anonyymi
      UUSI

      Koko muun maailman asetuotanto ja puolustusbudjetit ovat olleet korkealla viimeksi kylmän sodan aikana, ja vain yhdestä syystä: laajentumishaluisten, aggressiivisten kommunistidiktatuurien vuoksi. Koko nykyään mediassa lietsottu paniikki ja konsepti että lännellä ei ole "riittävästi" aseita ryssiä vastaan perustuu siihen että ryssä tuotti matalalaatuista patarautatavaraa varastoon niin perkeleesti että jopa rikkaan lännen on ollut vaikeaa vastata moderneilla, tehokkailla aseilla, yksinkertaisesti siksi että 50-luvulla aloitetun arsenaalin laittaminen sotakäyttöön oli aivan absurdi ajatus. Lännessä on ajateltu ettei ole mitään järkeä täyttää varikkoja kymmentätuhatta tankkia ja viittäkymmentätuhatta muuta ajoneuvoa vastaan tarkoitetulla tavaralla joka vanhenee väistämättä.

      No ryssä teki crazy ivanit ja laittoi museoarmeijansa liikkeelle. Hitaasti mutta varmasti lännen tuotanto vastaa kysyntään, ja Hrustsevin-Brezhnevin aikaiset kalustomassat alkavat ehtyä. Vääjäämättä tullaan tilanteeseen jossa kremlin kerjäläinen viskoo pohjoiskorealaisilla ohjuksilla Ukrainan rakennuskantaan vaurioita, mutta lännellä ja sen kumppaneilla on varikot täynnä uusinta ja parasta aseistusta. Tiltujen maalaamaa natohyökkäystä ei tule koskaan, mutta ryssälä on lakannut olemasta vakavasti otettava sotilaallinen uhka.

      Mitä pitäisi tapahtua että putlerille jäisi mitään hyvää käteen tästä kaikesta? Kun erikoisoperaation kolmantena päivänä oli jo ihan selvää että vituiksi meni.
      Slava Ukraini 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

    • Anonyymi
      UUSI

      Etelä-Korea tulee liittymään myös niiden maiden joukkoon, jotka eivät voi antaa ryssän voittaa Ukrainassa. Pian tässä kerhossa on myös Japani luultavasti. Siinä joukossa on nykyään myös USA.

    • Anonyymi
      UUSI

      En usko sanaakaan, pelkkää natopropagandaa. AI pukkaa näitä juttuja tänne. Täyttä roskaa.

    • Anonyymi
      UUSI

      Vatnikki ja örkki on aina kuluerä jakamaan zaarin varoja ellei satu olemaan töisä valuuttatuloja tekevässä öljy/kaasu laitoksessa. Kaikki muut voi tapattaa niin tarttee jakaa vähemmän kansalle. Jää enemmän siis eliitille.

    • Anonyymi
      UUSI

      Pystyisikö venäjältä heittämään 20 000 hyökkääjää kuolemaan Ukrainaan alle 100 miljoonalla eurolla ? Se olisi 5 k€ per örkki. Jos poislukee prikaatin taistelukaluston, niin 5 k€ voisi hyvinkin olla todellisten kustannusten hinta. 1k örkin varustukseen, 1k€ kuljetukset ja 3 pv ”koulutukset”, 1k€ operatiivinen toiminta ja 2k€ sukulaisten lepyttelyyn.

      Kokeileva pusku. Jos kovaa, mennään muualle. Mitään ei ole oikeasti hävitty. Halpaa kuin saippua.

      Kellään ei ole mitään järkeä kehittää taisteluandroideja. Venäläisen saa alle 5 tonnilla kuolemaan ihan mihin tahansa ympäri maailmaa. Ostaja maksaa kuljetuskustannukset.

    • Anonyymi
      UUSI

      Keskivertoryssän kasvatus ja koulutus maksaa jotain mutta se on zaarin orja. Ei orja tuota mitään, se tekee mitä käsketään ja isäntä joutuu elättämään sen. Kuollut örkki on puhdasta tuloa: säästyy eläkkeen kulut, tuolloin se ei ainakaan tuota mitään. Syö ja paskoo vain. Tosin tuota se suurin osa ryssistä tekee muutoinkin kun elävät suoraan erilaisilla valtion tuilla ja suojatyöpaikoilla.

    • Anonyymi
      UUSI

      Se on ne öljytulot joilla ryssälä pyörii. Jos ryssälässä osattaisiin tehdä jotain kannattavasti niin tuntisimme jonkin kansainvälisen menestystuotteen ryssälästä. No sellaista ei ole.

      Käsitys miksi kaikki vähänkin järkiinsä tulevat Neuvostoliiton osat pyrkii mahdollisimman kauas Kremlin vallasta alkaa saada tämän ajatuksen sisäistämällä kummasti lisää valaistusta. Kuvittele ALV:n ohelle toinen "läpivirtausvero" joka on 30% liikevaihdosta. Tämä on ryssälän todellisuus ja samalla käsitys siitä miksi siellä ei ole mitään kannattavaa bisnestä ilman öljytuloja alkaa hahmottua paremmin.

    • Anonyymi
      UUSI

      Muistutan ihmisiä aina, että Hitlerin hyökkäyksen ensimmäisen kuuden kuukauden aikana USA toimitti ammuksia ja ruokaa Neuvostoliitolle 360k tonnin edestä, vaikka oli neutraali ja tämä aikana kun suurin osa tavarasta meni pohjoista reittiä Saksan ilmavoimien ja sukellusveneiden hallitessa aluetta ja ei kuulemma tänään ole mahdollista organisoida tänä päivänä avustusten toimitusta. Kaikki alkaa strategiastasi, kun sanot, että Ukrainan pitää voittaa, toimitat resurssit. Bidenin hallinto pelkää eniten Venäjän romahdusta, mutta tiedämme jo mitä käy kun Venäjä romahtaa Neuvostoliiton romahduksesta ja tänään tiedämme, että niin kauan kuin Venäjän imperiumi on olemassa, se on ongelma. Tämän sodan voitto pitää olla Putinin ja imperialistisen Venäjän idean häviö. Meidän pitää vakuuttaa venäläiset, että imperiumi on kuollut. Ja ainoa keino tehdä se, on Ukrainan lipun pystyttäminen Sevastopoliin. Jos ei imperiumin ajatusta tapa, mitään ei tapahdu. Sullivanin suunnitelma oli löytää kompromissi ja Putin sanoi sille ketut, Putin haluaa, että Ukrainaa ei ole ja NATOn pitää palata 1997 rajojen taakse, miksi länsi ei kuuntele mitä Putin ja Venäjän propaganda sanoo. Jokainen militariekspertti voi sanoa, että ilman ydinaseita NATO:n itäinen laita Ukraina mukaanluettuna murskaisi Venäjän taistelukentällä. Ja kun he sanovat, että Venäjä on Tallinnassa ja Riikassa kolmessa päivässä, itseasissa tilanne on se, että suomalaiset ja virolaiset olisi Pietarissa kolmessa päivässä.

    • Anonyymi
      UUSI

      Onhan tämä sota juntan olemassaolosta ja sitä myötä venäjästä jonka tunnemme. Siellä ei ole ollut muuta kuin Pietarin mafia vallassa neljännes vuosisata eikä edes riitä. Jäätynyt konflikti voisi pelastaa ne mutta eihän venäjä sellaista saa. Ukraina hyökkää kokoajan johonkin ja sinne minne pystyy. Päivittäin paukkuu jossain myös venäjällä. Käyvät hyvin aktiivista sotaa ja rintamien täytyisi romahtaa että se loppuisi. Joten kyllä tämä on Putlerin kuolinkamppailua.

    • Anonyymi
      UUSI

      Jenkit antoivat Ukrainalle luvan iskeä minne vain venäjän puolelle 100km Ukrainan rajasta jenkkien aseilla.

      🫡🫡🫡🫡🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸

    • Anonyymi
      UUSI

      Tämä on nyt sarjassaan toinen isku länsi-ryssälän sateliittimaa-asemia kohtaan.

      Alueellisen valvonnan saa aikaan erilaisilla järjestelmillä. Jos keskitytään ilmatilanvalvontaan niin homman voi hoitaa tutka-asemilla, lentävällä tutka-alustalla kuten A-50 tai sateliitilla. Sateliitin reaaliaikaisen valvontadatan siirtoon tarvitaan paljon kaistaa ja kätevimmin tuo tulee suoralla yhteydellä maa-asemaan. Tälläiset sateliitit lentää matalalla kiertoradalla joten maa-seman pitää olla suhteellisen lähellä. Periaatteessa datan voi kierrättää toisenkin sateliitin kautta mutta se vaatii sitten kattavaa sateliittiverkkoa. Tunnetusti ryssällä on pulaa sateliiteistakin.

      Tässä on nähtävissä nyt järjestelmällinen prosessi jossa pyritään tuhoamaan kaikki ryssän kaukovalvontamenetelmät.

      • Anonyymi
        UUSI

        Sokea ja kuuro venäjä, etenee sitten valkoisen kepin kanssa. Eli pitää paikan päällä havainnoida , tunnustella ja dronettaa.


    • Anonyymi
      UUSI

      Alkaa olla ne ryssän paremmat uutiset vähissä, jo toistavuotta. Nuo ryssän propagandisti mill-plokkaajat alka aitsekkin tajuta että ne lilliputtelin resurssit on syöty. Lähinnä sillä on jäljellä lisää lihavyöryä, ilmavoimat ja ne ytimet. Ilmavoimien rynnäkköä kai tässä vielä povataan kun IT:tä raahataan Ukrainaan. Sitten kun ilmavoimien kalusto on savuavina kasoina Ukrainan pelloilla niin ryssän sotilaallinen tyhjiö on valmis.

    • Anonyymi
      UUSI

      Ainoa tapa muuttaa Venäjä nykyään lienee se, että ryssältä putoaa ne imperiumin rippeetkin alta sellasessa rytäkässä, että 90-lukukin oli kulta-aikaa. Niin että koko ryssän kansa tuntee sen nahoissaan, kun imperiumin rippeet kaatuu, elintaso putoaa ja koko tuo paskasakki kaatuu kaaokseen, jonka aivopestyinkin vatnikki pystyy tajuamaan heidän imperiuminsa ja suurvaltakautensa totaalista loppua ja siirtymistä aikaan, jossa ryssä ei ole kuin enää keskitason maailmanvalta.

      • Anonyymi
        UUSI

        Mulla ois valmis ratkaisu. Kaikki vaan gulagille ja tehdään ryssistä maailman vilja-aitta. Ne jotka ei tahdo gulagille, voidaan säästää maaorjiksi.


    • Anonyymi
      UUSI
    • Anonyymi
      UUSI

      Näistä pöö-korean joukoista on puhuttu aiemminkin ja konsepti on taatusti lilliputtelin listalla. Onhan tuolta tullut aikaisemminkin orjatyövoimaa ryssälään niin miksei sitten tykinruokaakin. Ongelma tässä konseptissa on taatusti hinta, eli ryssän rekrytoinnin hintataso on julkisesti tiedossa. Ei rakettimiehen kannata myydä lihaa ainakaan halvemmalla. Lisäksi rakettimies tietää lilliputtelin lupausten arvon, eli koko tilipussi pitää tulla käteen ennen kuin tykinruoka kävelee rajan yli. Merkittävin ero on että aidolle ryssälle voi maksaa ruplissa, rakettimies haluaa taatusti samansumman mutta taaloissa. Näin se aito kotimainen ryssä tulee lilliputtelille halvemmaksi, ruplia voi aina painaa lisää.

      Joten en usko mihinkään laajempaan onnistumiseen näissä ulkomaisissa palkkasotureissa. Se on nyt vain jo liian laajasti tiedossa että ryssä on rasisti ja maahantuleva palkkaorja osaa tämän asian hinnoitella. Kaikkien onneksi lilliputteli alkaa olla persaukinen valuuttojen suhteen.

    • Anonyymi
      UUSI

      Ukrainalla menestystä viime päivien Vovchanskin taistelussa.

      Ukrainalla on täällä parempia joukkoja käytössä ja hyödyntävät tehokkaasti kaikenlaisia droneja. Juoksuhautoja otetaan alustavasti haltuun FPV-drone rynnäköllä, jolla örkit työnnetään koloihin ja sillä aikaa ukrainalaiset miehittävät juoksuhaudan yläpuolelta ja ryhtyvät siivoamaan. Komentaja puolestaan näkee kaiken ja pystyy hyvin tarkasti ohjaamaan tapahtumia.

      Alkaa vaikuttamaan mahdolliselta, että ryssät putsataan tuolta alueelta vähitellen pois.

      • Anonyymi
        UUSI

        Drone toimii tässä tavallaan samaan tapaan kuin perinteinen epäsuora. Erona vain se, että droneilla pystyy vaikuttamaan kauemmin, ne ovat tarkempia, ne tuottavat samalla tiedustelutietoa ja tilannekuvaa ja aivan lopulta varoetäisyydet ovat perinteiseen epäsuoraan verrattuna huomattavasti pienemmät, mikä mahdollistaa vihollisen painostuksen aivan viimeiseen asti.

        Ihan uudenlaista taktiikkaa ja vastatoimet droneja vastaan ovat ilmeisesti edelleen olemattomat tai vähintään tehottomat.


    • Anonyymi
      UUSI

      Ukraina, Israel ja Yhdysvallat neuvottelee jopa kahdeksan Patriot patterin toimittamisesta Ukrainaan. Israel aikoo korvata Patriotit uusilla järjestelmillä.

    • Anonyymi
      UUSI

      Taas mekanisoitu pataljoonan taisteluosasto siirretty päivässä romupihalle. Tykistölistauksessa huimat 60 kalustotappiota. Jos tästä noin kolmannes olisi varsinaisia tykkejä, pari patteristoa on lopettanut höökimisen. Taistelut ovat olleet todella rajuja ja ei voi kuin hattua nostaa ukrainalaisille, että jaksavat päivästä toiseen nyt jo kolmatta vuotta taistella raivopäisesti!

    Ketjusta on poistettu 24 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      36
      3259
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      1985
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      193
      1571
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      129
      1463
    5. 80
      1105
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1084
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      258
      949
    8. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      879
    9. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      105
      836
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      67
      778
    Aihe