Työperäinen maahanmuutto ja tulevaisuus.

Anonyymi-ap

Tästä aiheesta keskustellaan toisessakin ketjussa, mutta teen yhdestä sen kysymyksestä nyt oman ketjun.

Eli meille väitetään, että Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa tai olemme hukassa. Jos näin on, niin mistäköhän syystä maahanmuuttajien työttömyysaste on niin korkea? Miksi niin monet täällä jopa 20 vuotta asuneet maahanmuuttajat ovat jatkuvasti työttöminä? Se tuskin johtuu mistään kantasuomalaisten rasismista, koska kyllähän jotkut maahanmuuttajat kuitenkin työllistyvät. Pikemmin se johtuu kielitaidottomuudesta ja vaikeudesta sopeutua suomalaisen työelämän sääntöihin esim. uskonnollisista syistä. Joka tapauksessa tästä melko isosta työttömien maahanmuuttajien joukosta ei ole Suomelle mitään hyötyä vaan se on selkeästi rasite kansantaloudelle. Tämä on kylmä tosiasia.

Me emme todellakaan tiedä millainen maailma on 20 vuoden kuluttua. Maailma muuttuu nopeasti ja tekniikka kehittyy ja työ automatisoituu. Emme välttämättä edes tarvitse ihmistyövoimaa tulevaisuudessa niin paljon. Onko järkevää haalia tänne maahanmuuttajia siinä toivossa, että heistä sitten joskus tulevaisuudessa tulee meille työntekijöitä, jos emme oikeasti sitten tarvitsekaan heitä enää?

Muistan hyvin, kuinka 90-luvulla puhuttiin mediassa usein siitä, että kun suuret ikäluokat jäävät aikanaan eläkkeelle, tulee Suomeen massiivinen työvoimapula. Sillä muun muassa perusteltiin maahanmuuttoa, joka silloin 90-luvulla alkoikin selvästi lisääntyä. No, nyt ovat suuret ikäluokat jo kaikki eläkkeellä eikä mitään paljon puhuttua massiivista työvoimapulaa tullut, vaan Suomessa on edelleen työttömyyttä. Me emme todellakaan voi tietää tulevaisuudesta. Se voikin olla ihan erilainen kuin kuvittelemme.

28

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Maailma muuttuu ja Suomikin muuttuu ja Työpaikat ja koko Työelämä muuttuu ja AUTOMATISOITUU, - Ei tarvita enää TyönTekijötä samalla tavalla kuin ennen !
      Mutt on se ihme, kun meille tulleista Mamuista on peräti Yli 60 % - erilaisten TOIMEETULO-TUKIEN varassa elävi, SiiS EI TÖISSÄ ?

      Ja Me Suomalaiset Niitä ELÄTETÄÄN, ja Mamut saa kaiken ILMAISEKSI ?
      -ja jotkut Haluaa lisää Porukkaa Tänne - Melko Valmasti Tulevat ELÄTEIKSI !

    • Anonyymi

      Toki tekoäly ja automaatio syö työpaikkoja nopeammin kuin hidas valtiokoneisto pystyy edes hahmottamaan. Suurempi ongelma on kuitenkin se väärinkäsitys, että koulutettu ja kulttuuriin integroitumaan kykenevä maahanmuuttaja tarvitsee jotain erityisiä valtion houkuttimia. Nykyisellä tavalla saadaan lähinnä sitä lössiä, jotka ei osaa mitään ja pahimmissa tapauksissahan on näitä maita jotka häpeilemättä tyhjentävät vankiloitaan eurooppaan säästäkseen kustannuksia.

    • Anonyymi

      Pitäisi toimia aina tilanteen mukaan. Jos työntekijöille on tarvetta, niin silloin voidaan ottaa ulkomaalaisia työtekijöitä töihin Suomeen. Muussa tapauksessa ei.

    • "Eli meille väitetään, että Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa tai olemme hukassa. Jos näin on, niin mistäköhän syystä maahanmuuttajien työttömyysaste on niin korkea?"
      Jos katsot tilastoja meidän ikäjakumasta, niin huomaat meillä olevan tarvetta tekijöille.
      Ei me voida tehdä sitä, että jätämme esimerkiksi sairaamme ja vanhuksemme hoitamatta. Emme myöskään voi velvoittaa juuri kuollutta hautaamaan jonossaan edellä olevan.
      Meillä on töitä joita vaan on tehtävä vaikka tuo ikätilastomme väittää ettei tekijöitä ole.
      Olemme "meidän porukassa" saaneet ohjattua paljon mamuja kouluun ja sitä kautta töihin. Ykkösammatti johon olemme saaneet heitä patistettua on lähihoitaja.
      Mielestäni maahanmuuttajien työttömyysaste on korkea koska:
      - tullessaan ovat liian vanhoja opiskelemaan edes suomenkieltä.
      - ovat lapsia
      - ovat sairaita
      - tulevat tänne esimerkiksi lammaspaimeneksi mutta kun emme tarvitse aroillemme emmekä vuoristoomme lammaspaimenia eivät tee mitään.
      - ovat selkeästi paskasakkia ja allergisia rehelliselle työlle

      " Miksi niin monet täällä jopa 20 vuotta asuneet maahanmuuttajat ovat jatkuvasti työttöminä? "
      Tämä johtuu usein siitä kun heille annetaan koti, huonekalut,vaatteet ja kaikki elinolot ilmaiseksi. Siihen päälle laitetaan vielä kuukausiraha joka on 10-100-kertainen heidän kotimaan ansioihin verrattuna.
      Kun on kouluttamaton, yli 50v ja mitään osaamaton, niin silloin on iso kiusaus jäädä makoilemaan. Sitten vielä ilmenee heimoveljien tarjoamia keikkoja joista vois saada vielä lisää rahaa.
      Jos ei ole moraalia ja olet jo luonteeltasi paskasakkiin kuuluva, niin siellähän sitten pysyt.


      " No, nyt ovat suuret ikäluokat jo kaikki eläkkeellä eikä mitään paljon puhuttua massiivista työvoimapulaa tullut, vaan Suomessa on edelleen työttömyyttä. Me emme todellakaan voi tietää tulevaisuudesta. Se voikin olla ihan erilainen kuin kuvittelemme."
      Työvoimapulaa on tullut melkoisesti terveydenhuoltoon ja monille aloille joissa tarvitaan matalan koulutustason ihmisiä matalan koulutustason palkalla töitä tekenään. Myös kovan tason osaajista on pulaa.
      Kuten tiedät, niin työttömyys kannattaa lopettaa vasta kun saa kunnon palkkatarjouksen. Kuten tiedät, niin meillä olisi paljonkin tekijöitä näihin avoimiin töihin mutta jos työnteolla nostaisi tulojaan vain muutanman satasen kuussa, niin ei sitä kannata ottaa vastaan.
      Noihin hommiin laitetaan sitten vaikka se mamu joka jaksaa joka aamu lähteä hommiin.

      Loppupelissä kannatan kontrolloitua maahanmuuttoa. Kannatan varsinkin pienten lasten kanssa muuttavia perheitä. Ukrainastra meille on tullut paljon fiksua ja koulutettua väkeä.
      Venäjältä on jo tullut osia venäjän aivovuodosta tänne. Mukana hyviä/haluttuja todella kovan tason osaajia.

      • Anonyymi

        Terveydenhoitoalalla tarvitaan tällä hetkellä paljon työntekijöitä ja yksi syy siihen on ikääntyvien ihmisten suuri määrä. Ne suuret ikäluokat nimittäin. Mutta toisaalta on hyvä muistaa, että ne suuret ikäluokat pysyvät hengissä korkeintaan enää kymmenen vuoden ajan ja sitten heitä ei enää ole. Seuraavissa ikäluokissa onkin niitä hoidettavia paljon vähemmän. Silloin myös hoitohenkilökuntaa tarvitaan vähemmän.


    • Anonyymi

      Lisää mamuja maahan sitten kun notkujat on itäkeskuksesta töissä.

    • Anonyymi

      Tässä aloittaja tekee saman virheen kuin kaikki muutkin, eli puhutaan yleistäen maahanmuutosta! Tänne tulleet ovat pääasiassa laittomasti maahan tunkeneita ja väärin perustein turvapaikanhaun tehneitä ihmisiä. Tarkoituksenaan, ei suinkaan työnteko ja itsensä elättäminen, vaan nimenomaan toisten rahoilla eläminen tarvitsematta tehdä mitään! Ei näistä saada apua työvoimapulaan!!
      Työperäinen maahanmuutto on kokonaan toinen asia, mutta tulijoita eli niitä osaajia ei ilmeisesti ole tarpeeksi tulossakaan!
      Pitäisi ensin saada suomalaiset lopettamaan loisiminen sekä stoppi laittomille tulijoille joita ei ole varaa elättää!

      • Anonyymi

        Eivät ole tulleet töihin vaan elätettäviksi.


      • Anonyymi

        "Tänne tulleet ovat pääasiassa laittomasti maahan tunkeneita ...."
        Miksi yleistät tämän koskemaan myös niitä mamuja jotka ovat suomalaisen yrityksen tänne kutsumia työntekijöitä joita he eivät ole Suomesta löytäneet?


    • Rakenteellisen työttömyyden poistaminen olisi vaihtoehto ainakin osalle työperäistä maahanmuuttoa.

      Kaksi kysymystä:
      1. Mitä Persut ovat hallitusvastuussa ollessaan saaneet tämän suhteen aikaan?
      2. Ja miksi eivät ole saaneet aikaan mitään?

      • Anonyymi

        Eipä persut ole saaneet juuri mitään sillä saralla aikaan, mutta eipä ole saanut mikään muukaan puolue koskaan.


    • Anonyymi

      Meidän on pakko saada työvoimaa ulkomailta, työvoimasta tulee pulaa kun oma nuoriso ei ole kiinnostunut "paskatöistä ".

      • Anonyymi

        Mistä tiedät, että tulee se työvoimapula? Koko ajanhan työpaikat vähenee ja yrityksiä menee konkurssiin? Pikemmin tilanne on se, ettei ole riittävästi työpaikkoja ihmisille.


      • Juuri näin! Tämä on se syy miksi puskemme näitä mamuja 2. tason koulutukseen jotta saamme esimerkiksi lähoitajia hoitamaan meitä ja vanhuksiamme.


    • Anonyymi

      Aloittajan kannattaisi ensin selvittää itselleen mikä ero on työperäisellä maahanmuutolla ja turvapaikanhakijoilla. Ne kun ovat kaksi täysin eri asiaa.

      Työperäiset maahanmuuttajat ovat koulutettua väestöä jotka tulevat nimenomaan tiettyihin töihin joissa on työvoimapulaa. Eivät ole sitä porukkaa joka notkuu työttöminä kulmilla, vaan pääsääntöisesti ovat töissä.

      Turvapaikanhakijat ovat pakolaisia, joilta ei kysytä koulutusta eikä työkokemusta, vaan ainostaan mitä pakenee ja miksi pitäisi saada turvapaikka. He ovat sitä porukkaa jonka on vaikea työllistyä ja siksi notkuvat kulmilla työttöminä.

      https://intermin.fi/maahanmuutto/tyovoiman-maahanmuutto

      https://intermin.fi/maahanmuutto/turvapaikanhakijat-ja-pakolaiset

      • Työperäiset maahanmuuttajat ovat myös usein sellaisia, että heillä on jo työopaikka tänne tullessaan. Usein asunto ja muut hommat hoidettu jo ennen kuin kone laskeutuu kentälle.


      • Anonyymi
        Aktivisti kirjoitti:

        Työperäiset maahanmuuttajat ovat myös usein sellaisia, että heillä on jo työopaikka tänne tullessaan. Usein asunto ja muut hommat hoidettu jo ennen kuin kone laskeutuu kentälle.

        Joo ei mamujen tarvi muuta kun lähettää suomeen työnantajalle työhakemus ja tuon perusteella työnantaja sitten tietää kenet palkkaa?

        Miksiköhän suomalaisten tarvii erikseen käydä näyttäytymässä työnantajille ennenkuin työnantajat tekee tuon päätöksen kenet hakijoista palkkaa?


      • Anonyymi

        Toisaalta niiden turvapaikanhakijoiden ottamista on monesti perusteltu osittain sillä, että myös suomalainen yhteiskunta muka hyötyy heistä, koska ne turvapaikanhakijat saattavat sitten joskus paikata sitä tulevaisuudessa siintävää työvoimapulaa. Näin tapahtui mm. suuressa pakolaisinvaasiossa 2015. 😏


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisaalta niiden turvapaikanhakijoiden ottamista on monesti perusteltu osittain sillä, että myös suomalainen yhteiskunta muka hyötyy heistä, koska ne turvapaikanhakijat saattavat sitten joskus paikata sitä tulevaisuudessa siintävää työvoimapulaa. Näin tapahtui mm. suuressa pakolaisinvaasiossa 2015. 😏

        Ovathan monet turvapaikanhakijoina maahan tulleet tyollistyneet, eivät he suinkaan ole kaikki työttöminä. Minullakin on ollut kaksi työtoveria jotka ovat aikonaan tulleet tänne turvapaikanhakijoina.

        "Työvoimatutkimuksen mukaan ulkomaalaisten työllisyysaste oli 66,3 % vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä."

        https://vatt.fi/maahanmuuttajien-tyollisyys-kehittynyt-suotuisasti-viime-vuosina


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ei mamujen tarvi muuta kun lähettää suomeen työnantajalle työhakemus ja tuon perusteella työnantaja sitten tietää kenet palkkaa?

        Miksiköhän suomalaisten tarvii erikseen käydä näyttäytymässä työnantajille ennenkuin työnantajat tekee tuon päätöksen kenet hakijoista palkkaa?

        Jos suomalaisia työntekijöitä ei ole alalla saatavissa tarpeeksi, niin tietenkin työnantajat ottavat sitten työntekijät sieltä mistä niitä saa.

        Aika kohtuutonta olisi vaatia jotakuta lentämään toiseen maahan vain näyttäytymään, ilman että on mitään tietoa varmasta työpaikasta. Lentäminen ei ole ihan halpaa huvia etenkään pienipalkkaisille työttömille ihmisille.

        Tietenkin Suomessa asuvaa pyydetään paikan päälle näyttäytymään, sehän on täysin normaalia eikä pitäisi olla kenellekään kohtuutonta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joo ei mamujen tarvi muuta kun lähettää suomeen työnantajalle työhakemus ja tuon perusteella työnantaja sitten tietää kenet palkkaa?

        Miksiköhän suomalaisten tarvii erikseen käydä näyttäytymässä työnantajille ennenkuin työnantajat tekee tuon päätöksen kenet hakijoista palkkaa?

        "Joo ei mamujen tarvi muuta kun lähettää suomeen työnantajalle työhakemus ja tuon perusteella työnantaja sitten tietää kenet palkkaa?"

        Voi _ittu, että olet TYHMÄ


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos suomalaisia työntekijöitä ei ole alalla saatavissa tarpeeksi, niin tietenkin työnantajat ottavat sitten työntekijät sieltä mistä niitä saa.

        Aika kohtuutonta olisi vaatia jotakuta lentämään toiseen maahan vain näyttäytymään, ilman että on mitään tietoa varmasta työpaikasta. Lentäminen ei ole ihan halpaa huvia etenkään pienipalkkaisille työttömille ihmisille.

        Tietenkin Suomessa asuvaa pyydetään paikan päälle näyttäytymään, sehän on täysin normaalia eikä pitäisi olla kenellekään kohtuutonta.

        " Lentäminen ei ole ihan halpaa huvia etenkään pienipalkkaisille työttömille ihmisille."
        Ei tänne haluta pieniåpalkkaisia työttömiä ihmisiä. Niitä meillä on meidän veronmaksajien elätteinä jo ihan tarpeeksi.
        Itse ole mennyt aina ulkomaille töihin kutsuvan firman maksamalla lentolipulla.


    • Anonyymi

      työ peräinen maahan muutto vaadi kuin viisumin kausi työhön,

    • Anonyymi

      valitevasti työ peräinen ja oleskelu peräinen rinnastetaan yhteen,

    • Anonyymi

      Maahan on otettu siirtolaisia jotka eivät tule koskaan työllistymään. Palautukseen vauhtia.

      • Anonyymi

        Ei kun meidän pitää lisätä työperäistä maahanmuuttoa, jotta olisi veronmaksajia elättämään niitä toisia maahanmuuttajia 😉


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tämä johtuu agendasta Suomi ei tarvitse, eikä mikään muukaan maa. Käykääpä rsekkaas syy on seuraavassa....

      PDF 177 sivua maahanmuutto suunnitelmaa YK:n voimin ympäri maailmaa, koskee myös etenkin meitä. Yhteinen käsikirja. Olemme testinä miten käy kun kaikki sekoitetaan keskenään.

      Kirjoita Googleen "replacement migration" löytyy "Replacement Migration - the United Nations" PDF versio vuodelta 21 maaliskuuta 2000. Vain englanniksi.

      Vaihtoehtoisesti painat linkkiä joka sisältää saman PDF.

      https://www.un.org/development/desa/pd/sites/www.un.org.development.desa.pd/files/unpd-egm_200010_un_2001_replacementmigration.pdf

      Herää kysymys mitä muuta kaikkeni julkista tietoa "salataan" mitä ei kansalaiset edes halua tietää vaikka kaikki on julkista tietoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      273
      19079
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      85
      3519
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2235
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      195
      1933
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1850
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1590
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1352
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1268
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      144
      1144
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      241
      1048
    Aihe