Ranskan persut ja Putin

Anonyymi-ap

#vatniksoup esittelen ranskalaisen lakimiehen ja poliitikon Marine Le Penin. Hänet tunnetaan parhaiten yrityksistään tulla Ranskan presidentiksi ja yhteyksistään Euroopan äärioikeistoliikkeeseen ja Vladimir Putiniin.
Le Penin poliittinen ura alkoi jo vuonna 1986, kun hän liittyi National Front -puolueeseen (myöhemmin National Rally, RN), joka on hänen isänsä Jean-Marie Le Penin perustama puolue. Tultuaan puolueen johtajaksi vuonna 2011, hän aloitti "demonisointikampanjan" puhdistaakseen puolueen imago antiglobalistista, rasistista ja antisemitismistä. Uudelleenbrändätty puolue oli osa Euroopan "äärioikeistolaista" blokkia, jota johtivat Le Pen, italialainen Matteo Salvini ja hollantilainen Geert Wilders.
Vaikka Le Pen on pehmentänyt puolueen näkemyksiä samaa sukupuolta olevien avioliitosta, abortista ja kuolemantuomiosta, se tukee silti vahvaa kantaa maahanmuuton vastustamiseen, nationalismiin ja protektionismiin.
Tämä resonoi voimakkaasti entisen presidentin Trumpin politiikan kanssa, ja Trump itse asiassa kannatti Le Peniä hänen presidentinvaalikampanjansa aikana ja päinvastoin. Vuoden 2016 Yhdysvaltain vaaleissa Le Pen sanoi, että "Ransalle kaikki on parempaa kuin Hillary Clinton".
Vuonna 2010 Le Pen vertasi muslimien julkisia rukouksia Ranskan natsien miehitykseen toisen maailmansodan aikana ja kutsui sitä "miehitykseksi". Hänen lausuntoaan arvostelivat useat poliittiset hahmot ja ihmisoikeusjärjestöt, mutta kuten siihen aikaan oli perinne, tämä vain lisäsi hänen suosiotaan tavallisen kansan keskuudessa. Ennen vuoden 2017 presidentinvaaleja RN:llä oli vaikeuksia löytää rahoitusta Le Penin presidentinvaalikampanjaan Ranskassa – monet ranskalaiset pankit kieltäytyivät myöntämästä puolueelle luottoa.
Sen sijaan vuonna 2014 puolue otti 9 miljoonan euron lainan tšekkiläis-venäläiseltä pankilta huolimatta EU:n Venäjälle asettamista pakotteista Krimin laittoman liittämisen jälkeen. Myöhemmin vuonna 2016 he hakivat toista 27 miljoonan euron venäläistä lainaa, mutta ne hylättiin.
Nyt vuoden 2014 laina-asia on SUURI sotku ja liian monimutkainen kuvailtavaksi Twitterissä, mutta suosittelen lukemaan tämän Paul Sonnen (@PaulSonne) fantastisen WaPo-artikkelin osoitteesta:

https://www.washingtonpost.com/world/national-security/a-russian-bank-gave-marine-le-pens-party-a-loan-then-weird-things-began-happening/2018/12/27/960c7906-d320-11e8-a275-81c671a50422_story.html

Vuonna 2017 Le Pen tapasi Vladimir Putinin Moskovassa, ja RN:n avustajan mukaan Putin toivotti hänelle "onnea" tuleviin vaaleihin. Samana vuonna hän totesi, että pelko Putinin uhkauksesta Euroopalle oli "suuri huijaus".
Vuonna 2017 antamassaan haastattelussa hän väitti myös, että jos hänet valitaan, hän yrittäisi nopeasti poistaa EU:n pakotteet, jotka Venäjälle määrättiin Krimin liittämisen vuoksi. "Se on nyt Putinin maailma, Donald Trumpin maailma", hän jatkoi.
Luonnollisesti hän jatkoi ja syytti Yhdysvaltoja ja Natoa Venäjän uhkailusta aseistamalla rajojen vieressä olevia maita. Sitten hän jatkoi Mearsheimer-klassikolla: "Ukraina on osa Venäjän vaikutuspiiriä, se on tosiasia".

Venäjän puuttumisen jälkeen 2016...17.12... USA:n vaaleissa hän kiisti Venäjän syyllistyneet väärinkäytöksiin ja sanoi, että "se ei ole johtanut kampanjoita Euroopan maakuntia tai Yhdysvaltoja vastaan". Samassa haastattelussa hän väitti, että Venäjän väliintulo Syyriassa oli hyvä asia ja paransi yleistä globaalia turvallisuutta.
Le Pen oli osa suurta ryhmää, joka uskoi vielä helmikuun 2022 alussa, että Putin ei hyökkää Ukrainaan. Sen jälkeen hän tuomitsi täysimittaisen hyökkäyksen ankarasti ja sanoi, että hyökkäys on "selkeä kansainvälisen oikeuden vastainen ja ehdottoman puolustettava".
Hän sanoi myös, että väitteet hänen läheisyydestään Putinille ovat "epäreiluja". Lopuksi hän ehdotti, että "viiden vuoden takainen Vladimir Putin ei ole täsmälleen nykyinen", mikä on - anteeksi ranskani - helvetin valhe.
Putin on ollut sama siitä asti, kun hän nousi valtaan vuonna 1999. Hän pommitti omaa kansaansa aloittaakseen toisen Tšetšenian sodan, hyökkäsi Georgiaan, pommitti Syyrian siviilejä ja sairaaloita sekä on hyökännyt ja toteuttanut kansanmurhaa Ukrainassa vuodesta 2014 lähtien.
Lisäksi hän on yrittänyt murhata ihmisiä hermomyrkkyillä ja radioaktiivisilla aineilla ympäri Eurooppaa, joskus onnistuneesti. Joten Le Pen oli joko herkkäuskoinen, tietämätön tai hänellä oli tarkoitus jatkaa Putinin tukemista, enkä tiedä mikä näistä vaihtoehdoista on pahin.

24

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomen vihreiden ex pj on tänäkin vuonna ollut Venäjällä tukemassa Diktaattori Vladimir Putinia kokouksessa.

    • Anonyymi

      Ei Le Pen ole herkkäuskoinen. Hän on fasisti, toisen fasistin Putinin tosiystävä.

    • Anonyymi

      Putin toi fasismin takaisin Eurooppaan. Vladimir Putinin puheet ja toimet perustuvat fasistiselle maailmankuvalle. Siinä maailma jakaantuu jyrkästi omiin ja vihollisiin ja politiikka on kuvitteellista kansan eloonjäämiskamppailua. Väkivaltaa ihannoiva fasismi tarjoaa itseään ratkaisuksi kuvitteelliseen konfliktiin, jota se on itse tuottamassa – ja jolla on taipumus levitä.

    • Anonyymi

      Äärioikeistoa kiinnostaa vain sen oma valtaanpääsy, itse valta ja materiaaliset edut.

    • Anonyymi

      Fasistisiin yhteiskuntiin kuuluu voiman ja väkivallan kultti.
      Suomessa se on nousussa, kun sen kannattajapuolue pääsi hallitukseen.

      • Anonyymi

        "Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino".

        -Jussi Halla-aho-


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Venäjä on tukahduttanut kaiken kansalaistoiminnan, ei pelkästään sodanvastaisen.
      Niin tekisi myös Marine Le Pen ja muut fasistit jos ne valtaan pääsisivät.

    • Anonyymi

      Putin on tullut valtaan suoraan eliitin sisältä, eikä kansanliikkeen kautta. Venäjän ensimmäinen presidentti Boris Jeltsin nimitti hänet seuraajakseen vuonna 1999.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen kuvio tämä Ranska, Macron tavallaan antaa mahdollisuuden uusi vaali tuo uudet valtiaat, Macronin kova liberialismi on vastatuulessa Ranska on paskottu tilaan joka jakaa kansaa, itsensä Macronin viitaukset "sisällissotaan" on vähintäänkin erikoisia...,toisaalta Ranska on isojen euroopan maiden tavoin aina ollut myös "äärioikeistolainen " nykytermein. Vallan vaihto pelottaa ja sillä pelotellaan aina sen taholta joka sen menettää, ihan normaalia mikään ei varmaan Macronia voisi enempää pelottaakaan, kansalaiset elää euroopassa monissa maissa rikollisuuden ja islam terrrorin pelossa. Liberialismi toi holtittoman maahanoton ja sekaannuttamisen, Macronkin on lukenut mies ja varmasti tietää mihin kansainvaellukset ja sekoittaminen johtaa, yhteenottoon joko vastustavien kansalaisten kanssa tai kansalaisten yhteenottoon sekoittamista ajavan hallinnon kanssa ,siksi rajatb siksi kansat on olleet ja tulee olemaan, ikävä että hallinnot aina ajaa samoihin ongelmiin yhä uudestaan ,lajien olemusta ei vieläkään ymmärretä. Toivotaan jotta vaihtuva valta onnistuu edellistä paremmin.

      • Anonyymi

        Macron on lyhyessä ajassa ollut tiukoilla kansansa kansa ,aluksi keltaliivit ja nyt vasen ja oikea laita ongelmana, toivotaan jotta valta vaihtuu ilman dramatiikkaa ehkä siksi Macron ratkaisi asian vaalilla onhan se demokraattista.


    • Anonyymi

      Entä ranskanperunat...!?

      • Anonyymi

        no niin persupakkomielteinen persuista pihalle potkittu 🔵⚫ rotuopin julistaja, nappi huuleen, nalle kainaloon, tuti suuhun ja tutimaan että jaksat aamulla nousta taas reippaana poikana itkemään persujen perään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        no niin persupakkomielteinen persuista pihalle potkittu 🔵⚫ rotuopin julistaja, nappi huuleen, nalle kainaloon, tuti suuhun ja tutimaan että jaksat aamulla nousta taas reippaana poikana itkemään persujen perään.

        Oliko tuossa perussuomalaisen analyysi, ajattelin jotta ranskan politiikka on Ps liikkeen ulkopuolella eihän kai tuolla edes ole vastaavaa puoluetta, asuin ranskassa muutaman vuoden vuosia sitten, tämä Le Pen vanhempi oli silloin suosittu, Ps liikettä oli syntymässä kai vanhan SMP juurille.


    • Anonyymi

      Voiko olla sattumaa? Kuulostaa ka näyttää etäisesti Laura Hihtasaarelta

    • Anonyymi

      Tosiaan Ranskassa vaikuttaa myös siltä jotta väärinajattelijat pyrkii valtaan ja oikeinajattelijat kokee tuon uhkana, Macron on vihjannut jopa sisällissotaa tuo on kyllä rohkeaa ääneen sanoa hältäkin, ehkä hiukan Napolenin kaltaista rohkeutta pikkumiehessä tässäkin piilee?

      • Anonyymi

        Le Pen on melkoinen Moby Dick.


    • Anonyymi

      Minusta Jorda Pardellassa (28v) on paljon samaa Bergbomin ja Vigeliuksen, sekä Rydmanin kanssa.

    • Anonyymi

      jos minä en saa pankkitiliä maassa käyttööni niin luon tilin vaikka isisin kanssa 😠😠😠 MIKSI VITUSSA EI SAANUT PANKKITILIÄ ???

    • Anonyymi

      Putinin juoni fasistien vastaisesta sodan oikeutuksesta näyttää toimivan ja Euroopassa riittää hyödyllisiä idiootteja.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2570
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      207
      1682
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1630
    4. 79
      1301
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1035
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      966
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      47
      934
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      850
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      833
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      808
    Aihe