Venäjän keskuspankin korko ollut 16% nyt jo 6 kk ajan

Anonyymi-ap

Venäjän keskuspankin koron muutokset vuodesta 2013 alkaen näkee täältä:

https://www.cbr.ru/eng/hd_base/KeyRate/

Jos ei halua käydä Venäjän keskuspankin sivulla niin tässä kuvakaappaus tilanteesta eilen:

https://aijaa.com/krCrjx

Krimin valtauksen yhteydessä Venäjän keskuspankki nosti korot hetkellisesti 17% tasolle mutta varsin pian ne pudotettiin takaisin alle 12 % tasolle (lähtötilanne oli kylläkin 6%).

Venäjän hyökättyä Ukrainaan korko nostettiin 20% tasolle mutta pian pudotettiin alle 9.5%:iin.

Nyt syyskuussa 2023 korot nostettiin 12% tasolle ja jouluna oltiin jo 16% korkotasossa. Venäjän keskuspankki ei ole sen jälkeen voinut enää laskea korkoa alas vaan samaa on jatkunut jo 6 kk ajan.

Suomalaiset muistanevat millaista oli tavallisen ihmisen elämä vuoden 1990 paikkeilla kun helibor - korko oli pitkään 16%. Tuolloinkaan ei Suomen Pankki nostanut omaa peruskorkoaan kuin 9.5% tasolle. Venäjällä lainakorkojen mittaaminen alkaa Venäjän keskuspankin 16% tasosta ja siihen sitten tulee päälle pankin marginaalit. Eipä käy kateeksi asunnon ostaneiden venäläisten tilanne.

Lännen asettamat talouspakotteet toimivat kuten niiden kuuluukin toimia. Rupla ei ole vapaasti vaihdettava valuutta vaan sen kurssia Venäjä keinotekoisesti yrittää pönkittää. Venäjä näivettyy ja siihen syyllinen on vain Venäjä itse. Samaan aikaan tapahtuu Euroopassa siirtymistä pois kaasun ja öljyn käytöstä joka sekin on myrkkyä Venäjän tulevaisuudelle. Vaikka sota loppuisi nyt ei entiseen öljyn ja kaasun viennin määrään ole enää mahdollisuuksia.

Diktaattorin ei pitäisi kuvitella voivansa mahtikäskyillään ohjata maan taloutta parempaan suuntaan. Muuten käy kuten on käynyt Turkissa, jossa diktaattori Erdogan kuvitteli voivansa käskyttää talouden kuntoon. Turkin korkotaso huiteleekin nyt 50% paikkeilla.

10

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Harmittava takaisku.

    • Anonyymi

      Muistan nuoruudessa, kun meilläkin korko huiteli 13 prosentin paikkeilla. Velkaa ei vielä silloin ollut, mutta säästöjä oli. Tuo luku oli talletuskorko, ja tili kasvoi mukavasti, kun menojakaan ei juuri ollut kotona asuvalla. Innosti säästämään.
      Tietysti velan korotkin olivat huimia, ja itse asiassa en tietänyt silloin kuinka huimia ne lopulta olivatkaan.
      Venäjällähän korkoa on keinotekoisesti koitettu pitää alhaalla. Luultavasti keskuspankilla on paineita koron nostoon, mutta senkin täytyy noudattaa valtiovallan ohjeita.

      • Anonyymi

        Mitähän lienee asuntolainan korot Venäjällä tällä hetkellä? Jotaki reilusti yli 18% joka tapauksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän lienee asuntolainan korot Venäjällä tällä hetkellä? Jotaki reilusti yli 18% joka tapauksessa.

        Asuntojen hinnat Venäjällä laskussa kun miehet kuolevat Putlerin hyökkäyssodassa ja kämpät tulevat myyntiin. Eikä tällä korkotasolla kellään taviksella varaa ostaa. Ne yli miljoona maasta värväystä paennutta hyvinkoulutettua nuorta miestäkin ovat poissa asuntoja ostamasta.

        Venäjällä on takanaan loistava tulevaisuus ja siitä on tullut auringonlaskun maa.


    • Anonyymi

      Mikä on tällä hetkellä esimerkiksi Sberbankin lainakorko jos tavallinen venäläinen tarvitsee asuntolainaa?

      • Anonyymi

        Venäjän valtio kompensoi tällä hetkellä osan lainanottajista korkoa niin, että kun todellinen korkotaso olisi 16% maksavat tukijärjestelmässä mukana olevat vain 8% korkoa lainastaan. Tukijärjestelmällä tuetaan erityisesti armeijan leivissä olevia.

        https://en.thebell.io/russias-mortgage-bubble/

        Valtio maksaa tuon puuttuvan osan korosta. Tukijärjestelmä on luonut maahan uuden keskiluokan, johon kuuluu tiedustelupalveluiden työntekijöitä. Järjestelmä syö valtion varoja mutta sitä ei voi muuttaa siksi, että muuten kyseiset edun piirissä olevat työntekijät muuttuisivat turvallisuusriskiksi. Uusista lainoista oli joulukuussa 2024 jo yli 80 % tukijärjestelmien kautta otettuja.

        Tukijärjestelmistä lisää tietoa täältä
        https://www.garant.ru/article/1679080/?ref=en.thebell.io


    • Anonyymi

      Rupla ei ole vaihdettava valuutta monessakaan maassa, mutta joissakin on. Aiemmin rupla oli vaihdettava valuutta myös Suomessa, mutta sotatoimien vuoksi vaihto lopetettiin.
      Esimerkiksi Turkissa ruplaa vaihdetaan, tosin kurssi ei liene kovin korkea.

      • Anonyymi
        UUSI

        Älä kirjoita passiivissa. Venäjän keskuspankki muutti yksipuolisella päätöksellään siemmin vapaasti vaihdettavissa olleen ruplan rajoitetuksi valuutaksi. Syynä oli ruplan kurssin hallitsematon putoaminen. Korkopäätökset ovat osa tätä toimintaa.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä kirjoita passiivissa. Venäjän keskuspankki muutti yksipuolisella päätöksellään siemmin vapaasti vaihdettavissa olleen ruplan rajoitetuksi valuutaksi. Syynä oli ruplan kurssin hallitsematon putoaminen. Korkopäätökset ovat osa tätä toimintaa.

        Uutinen 15.8.2023:

        "Romahtava rupla: Venäjän keskuspankki nosti koron kertaheitolla 12 prosenttiin, mutta sekään ei riittänyt kääntämään ruplaa nousuun"

        https://yle.fi/a/74-20045254

        Tuosta ei tilanne ole parantunut Venäjän kannalta katsottuna. Ruplan arvo on tällä hetkellä täysin keinotekoinen kun se ei ole vapaasti vaihdettava valuutta. Venäjän talouden siviilipuoli sakkaa kokonaan ja jäljelle jää vain sotateollisuus. Kalashnikoveilla on vaikea ruokkia nälkäisiä ihmisiä.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      36
      3259
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      1985
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      193
      1571
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      129
      1463
    5. 80
      1105
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1084
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      258
      949
    8. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      879
    9. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      105
      836
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      67
      778
    Aihe