Suuren maailman tyyliin

Anonyymi-ap

Kuin kauhuelokuvasta – Riehuva kirvesmies pyrki yöllä tuttunsa asuntoon Seinäjoella.
Pohjanmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Harri Teivaanmäki kertoo Iltalehdelle Kasperin alueella Seinäjoella viikonloppuna tapahtuneesta välikohtauksesta. Mies oli pyrkinyt kirveen kanssa sisälle yksityisasuntoon.

Teivaanmäki kertoo, että tapahtumat alkoivat noin kolmelta yöllä sunnuntaina 30. kesäkuuta. Poliisin mukaan päihtynyt mieshenkilö ei yrityksistään huolimatta kuitenkaan päässyt sisälle asuntoon.

– Jollakin tavalla [asukkaalle] tuttu henkilö oli pyrkinyt asuntoon, ja lyönyt kirveellä asunnon ikkunaa sekä pihassa ollutta autoa hajalle, mutta lähtenyt lopulta pois. Sama kaveri oli tämän jälkeen saanut päähänsä varastaa kuorma-auton jostain teollisuusalueelta.

Teivaanmäki kertoo, että poliisi tavoitti epäillyn noin kuudelta sunnuntaiaamuna. Epäilty ei ollut tuossa vaiheessa enää kuorma-autolla liikkeellä, vaan löytyi kotiosoitteestaan. Teivaanmäen mukaan yön tapahtumien taustalla oli joitakin ”olemattomia vanhoja kaunoja”.

– Humalaisen päähänpisto ehkä, voi olla, että maanantaina kaduttaa. Motiivit eivät ole tällaisissa tapauksissa välttämättä aivan selviä.

Tapahtumapaikalle sattunut Iltalehden lukija toimitti Iltalehdelle kuvia vahingoista. Kuvista näkyy, että osia asunnon etuovesta ja viereinen ikkuna on peitetty muovilla. Autosta oli rikottu useampi ikkuna.


Onneksi meillä ei tapahdu mitään tuollaista...


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/58f2c110-3af6-461d-82d8-d53f5a674e6e

3

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuo kuulostaa pahemmalta kuin on itse tapahtuma on ollut. Säälittävintä ja kamalinta tässä on ollut poliisin toiminta.
      Löysät pöksyissä lähestytty asuntoa kun sivullinen ja hätäkeskukseen soittanut henkilö aikonut jo mennä edeltä huoneistoa kohden johtuen myös ehkä humalasta. Poliisi päätti ottamaan kiinni samassa rivitaloyhtiössä pihallaan olleen naapuriin kunnes sivullinen oli asiaan puuttunut ja sanonut että tuo ei ole tekijä.
      Jo ennen kuin poliisi oli paikalle raahautunut niin tekijästä huolestuneet ihmiset (3kpl) olivat käyneet etsimässä tekijää ja huudelleet tätä nimelle aikomuksena ilmeisesti pysäyttää tekijä.
      Iltalehteen ja Ilkkaan annettujen poliisin kommenttien perusteella motiivi näyttäisi olevan tiedossa kaikilla muilla paitsi poliisilla. Profiilia tarkastellen toistuvuuden riski korkea, koska 5-vuotta vanha mustasukkaisuus asia (aika mitätön sellainen vielä) eikä kyseessä ole ollut mikään kaatokännissä ollut henkilö promillejen ollessa muutaman tunnin selviämisen jälkeen alle törkeän rattijuopumuksen rajan 1.2 promillea.

      AP on väärässä ettei tällaisia sattuisi Lapuallakin, mutta lehtiin ne ei päädy, koska poliisin kyvyt siellä ovat vielä huonommalla tolalla siellä eikä niitä päästetä lehtiin saakka kun ei haluta paljastaa sitä ettei tehtävistä suoriuduta. Onneksi pelastuslaitosta ei ole päästetty näin surkeaan kuntoon ja etelä-pohjanmaalla voi hädän hetkellä siihen vielä luottaa että apua saa.
      Väkivalta tilanteissa poliisi ei pärjää, huumehörhöt pitää poliisia pilkkana, liikennevalvonnasta kiertää verkossa ajankohtainen tieto paikoista sekä ajoista ja siviiliautojen tiedot ovat verkossa kaikkien nähtävillä. Viran puolesta yhteistyö muiden tahojen kanssakun toimii hyvin kaikkien muiden välillä paitsi poliisista minnekään suuntaan niin herää kysymys miksi Pohjanmaan poliisi suoriutuu niin huonosti jokaisella osa-alueella? Henkilöstöä varmasti liian vähän, mutta miksi se on myös noin huonosti koulutettua, että suhteellisen yksinkertainen tilanne taktiselta näkökannalta menee noin huonosti. Yksi tärkeimmistä tehtävistä suojata oma terveys tässäkin esimerkissä asteikolla 0-10 kympin ollessa paras arvosana ehkä 2. Jos kommentit tilanteesta olemuksen sekä keskittymisen käskyttämään sivullista tarkalleen 50m päähän, eikä 47m vaan 50m pitävät paikkaansa niin tippuu jo 1. Jos oletus on kirveen kanssa riehuja eikä ihan täyttä 100% varmuutta ole tekijän paikalta poistumisesta niin omaa pelkoa ei saisi tehtävällä purkaa päästämällä paineen tunnetta sivulliseen.
      Niin että seuratkaa te vaan Lapualla sitä vierestä kuinka rohkea sinivuokko kävi urheasti ala-ikäisen lapsen päälle baarissa koko Suomen seuratessa kun lapsi valitettavasti menehtyi. Siinäkin tilanteessa oikein toimien lapsi olisi päätynyt kapakasta poliisin hoteisiin ja yöksi joko putkaan tai vanhempien luo. Lopputuloksen valitettavasti tietää kaikki.

      • Anonyymi

        Seli seli, pikku juttu ja poliisi on oikea syyllinen. Lapualla ei asu tuollaisia mustasukkaisia kusipäitä. Yksi kännissä räkkyävä kakara oli ja meni. Olet itsekin kai ollut alaikäisenä kapakassa? Ei se ole asiakkaana olevan poliisin asia hoitaa sitä äiteelle tai yhtään mihinkään. Ei se itsekään halunnut sellaista.


    • Anonyymi

      miten wittu asia liittyy Lapuaan HÄ??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe