Mitä on usko Jeesukseen?

Anonyymi-ap

Raivostuttavinta helvettiuskovaisten kanssa vääntämisessä on ollut se

kun siteeraaan oman APOKATASTASIS-näkemykseni perusteluksi kohtaa 2 Kor. 5:19

"Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan ja uskoi meille sovituksen sanan",

he väittävät, että sovitus koskee ainoastaan niitä, jotka "ottavat sovituksen sanan vastaan".

He eivät tietenkään ymmärrä, että heidän täysin harhainen ja järjetön vasta-argumenttinsa tuhoaa itse itsensä ja että siltä välttyäkseen heidän on (ollut) raiskattava itse tuo jae.

Onhan nimittäin niin, että jonkin sanoman vastaanottaminen tarkoittaa sitä, että suostuu myöntämään sen pitävän paikkansa - yllä olevan jakeen kyseessä ollessa sitä, että Jumala tosiaan sovitti KOKO MAAILMAN itsensä kanssa. Jos siis väittää ottaneensa tuon sovituksen sanan "vastaan", silloin on väitettävä samalla, että se pitää paikkansa - että Jumala tosiaan sovitti jo KOKO maailman itsensä kanssa. Tätä tarkoittaa "sovituksen sanan vastaanottaminen".

Jotenkin mystisesti juuri tässä kohtaa Uutta testamenttia - sen kaikkein tärkeimmässä kohdassa - sielujemme vihollinen on onnistunut tekemään kristikunnan enemmistöstä kuolaavia idiootteja (ja Jumala on jostain syystä sallinut sen).

Paavalille sovituksen sanassa oli kyse uutisesta. Uutinen on tiedote jostakin aiemmin tapahtuneesta tapahtumasta. Totuudellinen uutinen kertoo tapahtuneen TOSIASIAN. Paavalin julistamassa evankeliumissa, "sovituksen sanassa", kyse oli koko maailmaa koskevasta historiallisesta tapahtumasta ja tosiasiasta, joka tapahtui siinä vuoden 33 jKr. paikkeilla: Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa.

Se, kuinka kristikunta on onnistunut vääntämään ja raiskaamaan tämän historiallista tosiasiaa kuvaavan uutisen jonkinlaiseksi kummalliseksi maagiseksi, ilmassa leijuvaksi kaksikasvoiseksi uhkavaatimuksen ja ilosanoman sekasikiöksi, jonka totuusarvo eli VAIKUTUS riippuu täysin kuulijan suhtautumisesta (uskoako vaiko eikä uskoa?) siihen, on itselleni mysteeri.

Minusta on toisin sanoen kummallista, kuinka sadat miljoonat ihmiset onnistuvat lukemaan jakeen

"Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan ja uskoi meille sovituksen sanan"

seuraavasti:

"Jumala oli Kristuksessa ja sovitti itsensä kanssa ne, jotka uskovat Jeesukseen."

Tai:

"Jumala oli Kristuksessa ja sovitti itsensä kanssa ne, jotka uskovat Jumalan sovittaneen juuri HEIDÄT itsensä kanssa."

Tai oikeastaan:

"Jumala oli Kristuksessa ja sovitti itsensä kanssa ne, jotka uskovat Jumalan sovittaneen itsensä kanssa ne, jotka uskovat Hänen sovittaneen itsensä kanssa ne, jotka uskovat - -"

Tuon mielipuolisen rimpsun voi itse kukin säätää omalle kohdalleen sen pituiseksi kuin minkä pituisena katsoo sen omaa uskoaan täsmällisesti kuvaavan.

Monet saavat tästä pikkuriikkisestä huomautuksesta paniikkihäiriön sekaisen astmakohtauksen, VAIHTAVAT PUHEENAIHETTA ja alkavat sössöttää, että "tulee uskoa Jeesukseen voidakseen pelastua!"

Ikään kuin tuossa jakeessa EI PUHUTTAISI JEESUKSESTA. Jos joku väittää uskovansa Jeesukseen, ehkä hänen kannattaisi ruotia omaa "Jeesus-uskoaan" ja kysyä itseltään:

"Uskonko SIIHEN JEESUKSEEN, JOSSA JUMALA OLI JA JOSSA JUMALA SOVITTI JO KOKO MAAILMAN ITSENSÄ KANSSA? Jollen usko, mihin ihmeen Jeesukseen minä sitten uskon?"

Mutta en pidättele hengitystäni. Fariselaisesta uskonnosta saa omanlaistaan nautintoa.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jeesus oli Jumala ja ihminen. Marian poika on seurakunnan, joka on Kristuksen ruumis PÄÄ.

      Hän asettaa seurakunnan vanhimmat ja paimenet ja kutsuu Kristuksen ruumiiseen valitun luvun maan asukkaista kokoomalla saadun.

      Se että pitää kuulua seurakuntaan saattaa olla 1000 luvun paavien perustama usko. Kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta tehtiin salainen sopimus 900 luvulla. Ja alettiin rakentaa katedraaleja, luostareita yms.

      Se oli tuon ajan paavien poliittinen linjaus ja uusi usko.

      Intiaanit Amerikassa kärsi paljon. He käyttäytyivät usein evankeliumin mukaan mutta olivat kirkon ulkopuolella mieluummin.

      Yhä tänä päivänä ovat monet vaarassa. Tosin Jehovan todistajat alkoivat jo uuden uskon PAETKAA BABYLONIA.

      Voi olla että osat ovat vaihtumassa niin että kirkkoon kuuluvat joutuu laittamaan evankeliumin toteen omaksi tappiokseen.
      Mikä oli viime vuosituhannen hinku on nyt purkamisen kohde.

      Puretaanko kirkko? Kysytäänkö kaikilta tosi evankelista uskoa ja antaumusta?
      Maailma iloitsee. Kristityt vaikeroi.

    • Anonyymi

      Eurooppa on islamisoitumassa ja kristittynä esiintyminen vaikeutuu kun islamin kulttuuri valtaa valtion toisensa jälkeen esim. Ruotsin jne.

      Kristinuskon sopeutuminen uuteen tilanteeseen jos kohta vain Islam sallitaan on haasteellista. Ilmestys kertoo Pedon selässä ratsastava portto punainen menee joko tuleen tai paastoon.
      Sen saa Karitsa aikaan. Punaisen porton asemaan Pedon selässä asettuu Väärä profeetta joka uhoo kostoa. Tuo väärä profeetta kukistuu Jumalan sanan toimesta ja niin ikään Peto kukistuu.

      Monet pienet ja suuret, vapaat ja orjat kärsivät keskitaivaan lintujen käsissä. Nämä ovat kutsuttu Karitsan illalliselle ja he syövät noiden tavallisten kulkijoiden lihan.

      Ilmestys 17-20.

      Tämä kaikki on jo menossa. Keskitaivaan lintuja ovat Jehovan todistajat, Helluntaikirkko ja Adventistit. Jokainen joka on ulkopuolella näiden on vaarassa joutua syödyksi. Sillä nämä Jumalan palvelijat tekivät tosissaan evankeliointia eivätkä vain nauttineet Pedon tarjoamasta hyvinvoinnista.

    • Anonyymi

      Tulee sekin hetki jolloin ISÄNTÄ SULKEE OVEN.

      Ulkopuolelle jäävät kaikki sellaiset jotka eivät ottaneet tarpeeksi vakavasti Islamin ja Kristinuskon välistä sotaa ja kilvoittelua.

      Ei ollutkaan varaa olla Pedon tuoman hyvinvoinnin laiska nauttija, vaan olisi pitänyt olla uskovainen suurella sydämellä ja ahkeruudella.

      Pedon selässä olevaa Porttoa yritetään Ukrainan sodalla Venäjän toimesta kammeta vallasta. Tuo portto on ahne ja yltäkylläinen mässäilijä. Ja se menee tuleen tai sitten paastoon eräänlaiseen autiomaa vankeuteen.

      Sitä en tiedä millaiseksi Jumalan Sanan voitto tilanteen muuttaa. Tuo Sana voi muuttaa kaiken mistä kirjoitin. Jeesuksessa Kristuksessa ei ole mitään kadotustuomiota ja Jeesus tosiaan tuli pelastamaan koko maailmaa.

    • Anonyymi

      Jumalan Sana Raamatun kääntäjän mukaan.

      Kukakohan miestä osaa Raamatun kreikkaa paremmin kuin hän?

      2 Corinthians 5

      19 Jesus 1did not act independently of his Father. God was present in Christ when they 2reconciled the total 3cosmos to themselves. Deity and humanity embraced. God’s act of reconciliation takes every other conclusion out of the equation! 4No amount of trespasses can match God’s evaluation of the human race. Redeemed friendship is now announced from within us! (The 1incarnation did not separate the Father from the Son and the Spirit. In him dwells the fullness of Deity in a human body. Colossians 2:9. As a human person, Jesus felt the agony of mankind on the cross when he echoed Psalm 22, My God, my God, why have you forsaken me. Why are you so far from helping me, from the words of my groaning? But then in verse 24, David declares triumphantly: He has not despised or abhorred the affliction of the afflicted; and he has not hid his face from him.
      The word translated reconciliation, is καταλλάσσω 2katallassō, meaning a mutual exchange of equal value. The word, 3kosmos in the NT refers to the entire human family. The words, μὴ λογιζόμενος from, μὴ me, negative and 4logitsomai to make a calculation to which there can only be one logical conclusion. Thus, there is no possible calculation that can outweigh the extremity of God’s act of reconciliation.)

      20 The voice God has in Christ he now has in us; we are God’s ambassadors. Our lives exhibit the urgency of God to 1persuade everyone to realize the reconciliation of their redeemed identity. (The word, 1parakaleō, comes from para, a Preposition indicating close proximity, a thing proceeding from a sphere of influence, with a suggestion of union of place of residence, to have sprung from its author and giver, originating from, denoting the point from which an action originates, intimate connection, and kaleō, to identify by name, to surname. In Luke 15:28, 31, His father pleaded with him, My child, you are always with me, and all that I have is yours. Be reconciled could not be translated, Become reconciled. Do in order to become is the language of the Old Testament; the language of the New Testament is, Be, because of what was done.)

      Mirror Bible (https://app.mirrorword.net)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4305
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2669
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2421
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      434
      1656
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      163
      1517
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1514
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1318
    9. 79
      1281
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1239
    Aihe