Venäjän tappiot ovat valtavat! Hyökkäyskyky mennyt?

Anonyymi-ap

Australialaisen kenraalimajuri (evp) Ryanin mukaan Venäjällä oli hyvät mahdollisuudet aluevaltauksiin Ukrainan vastahyökkäyksen päätyttyä vuoden 2023 lopulla ja materiaali- ja ammuspulan vaivatessa puolustuskannalle joutuneita ukrainalaisia.

Ryanin mukaan Venäjä on kuitenkin maksanut massiivisen kovan hinnan aluevalloituksistaan tämän vuoden aikana.
”He ovat valloittaneet 513 neliökilometriä ja menettäneet noin 180 000 sotilasta. 360 ihmisen menetys per kilometri on huono investointi – missä tahansa sodassa”, Ryan viestittää X:ssä.

”Tämä oli todennäköisesti Venäjän paras mahdollisuus saada aikaiseksi merkittäviä valtauksia taistelukentällä” Ryan arvioi X:ssä.

Ryan perustaa tietonsa miestappioista eli kaatuneista ja haavoittuneista venäläissotilaista tutkija Ragnar Gudmundssonin tekemiin arvioihin, jotka perustuvat etupäässä ukrainalaisiin lähteisiin.
Gudmundssonin keräämien tietojen perusteella Venäjän kaatuneiden määrä on noussut merkittävästi viimeisen kuuden kuukauden aikana.

Datan perusteella venäläisjoukkojen menetykset olivat kesäkuussa noin 35 000 ja toukokuussa lähes 39 000 sotilasta.

Myös New York Times raportoi Nato- ja sotilaslähteisiin vedoten, että venäläisiä sotilaita oli kuollut tai haavoittunut keskimäärin yli 1000 päivässä. Kaatuneiden sotilaiden määrästä on kuitenkin vaikea saada varmaa tietoa.

”Tuhlattuaan näin valtavia määriä joukkoja useisiin pienempiin operaatioihin rintamalinjalla, Venäjällä on vähemmän kykyä rakentaa laadukkaampi, suuri joukko-osasto joka voisi suorittaa suuremman skaalan hyökkäysoperaatioita”, Ryan kirjoittaa.

Ryan arvioi, että Venäjä saattaa olla tuhlannut parhaan mahdollisuutensa antaa Ukrainalle ratkaiseva isku.

”Venäjä vaikuttaa tuhlanneen ehkä viimeisen mahdollisuutensa antaa ratkaiseva isku Ukrainalle tässä sodassa.”

Ryanin mukaan sodan iso kysymys on nyt se, pystyykö Ukraina rakentamaan oman, Venäjän vastaavaa paremmin menestyvän hyökkäyksensä loppuvuodelle tai vuonna 2025.

135

912

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ”Venäjän epäillään miinoittaneen Pohjois-Euroopan merikaa¬peleita
      Britanniasta kerrotaan löytyneen miinoitettu kaapeli, kun Ukrainan sota alkoi.” IL
      Lista vähintään 10 000 mahdollisesta sabotaasista Natomaissa ja kohdistettu epäilyt Venäjään. Tuo luku sabotaasitekojen malleja on toki vähän kun kysymyksessä on paha mielikuvitus ja röyhkeys. Länsimaat ja avoimet yhteiskunnat ovat haavoittuvia ja hankalasti puolustettavia pahojen voimien mielikuvituksen edessä. Kuin miehet feministien väitteille ja johdatteluille ...

      Mutta diplomatia ja demokratia, Lännen keinoina, on vain naurattanut naiiviuttaan Venäjällä. Merikaapeleiden miinoittaminen, vesitornien murtautumiset, patojen miinoittamiset, tehtaiden vakoiludronet, tulipalot, metsäpalot, salamurhat, gybervakoilut, dis- ja misinformaatiot, asiakasrekistereiden ja pankkijärjestelmien mu…, viranomaissivujen alasajot, poliittisten järjestelmien maakohtainen manipulointi, EU:n vastaisten koalitioiden ja maaryhmien motivoiminen ja korruptiomaksut avainhenkilöille jne. jne. jne.

      Voi olla, että myös Bidenin keskittymiskykyä oli ennen vaaliväittelyä sekoitettu ns. Havannasyndroomalla eli säteilyttämisen… Trumpin kohtaaminen on kuin Mike Tyson olisi kohdannut nuoren Cassius Clayn. Miten? No Tyson oli erityisen röyhkeästi päällekäyvä ja Muhammed Ali oli tanssija, joka nopeasti väisti ja iski takaisin. Kumpikin suuria ottelijoita. Biden on hienotunteinen ja herrasmies? Se on kuin kevyesti vallan kehässä tanssahteleva ajattelija ja toiset huomioiva totuuden puhuja. Tuo erilaisuus johti siihen, että Biden hämmentyi väittelyssä juuri kuten odotinkin tapahtuvan. Hänen oli mahdotonta mielessään sulattaa Trumpin hyökkäyksiä. Kun hän sai rauhassa puhua uudessa julkisessa esiintymisessä, hän suoriutui siitä hyvin. Se, että Biden huudahti uudessa esityksessään tietävän, mikä on totta, paljastaa edellä esittämäni juuri tapahtuneen.

      Kun syytöntä syytettiin oikeudessa, syyttämisen röyhkeys sulki puolustajan suun, varsinkin kun puolustusasianajaja edeltä kertoi, että hän oli hyvin valmistautunut puolustamaan ja, että voitto on varma, syyteoikeuskin on vanhentunut. Mutta kun oikeudenkäynti käräjäoikeudessa alkoi, hän sanoikin yllättäen, ettei hän ole valmistellut puolustusta, vaan syytetty voi itse puolustaa itseään. Siinä yllättävän röyhkeässä tempauksessa vastaaja meni lukkoon, eikä voinut sanoa mitään puolustuksekseen. Sen jälkeen tuomari totesi tylysti syytetylle: ”Sano nyt edes nimesi”. Sattumalta tuli valituksi seks… vastakulttuuriin kuuluva asianajaja ”puolustamaan” uskovaista. Samoin tuomari oli sen tyyppinen kirkkouskovainen, jollainen Saulus Tarsolainenkin oli ennen kuin Jeesus pysäytti hänet. Hän koki erityisvelvollisuudekseen pistää uskovaiset vankilaan tai tapettaviksi.
      Jäätyminen ylenmääräisen röyhkeän hyökkäyksen edessä. Tuo ilmiö tunnetaan myös eläimillä. Pelokas syötäväksi tulevansa tietävä ”lammas” jähmettyy liikuntakyvyttömäksi kun susilauma hyökkää. Pahan valta, -se on moninainen, mutta aina röyhkeä ja ylimielinen.


      Sen kohde on usein häkeltynyt, jos on hengeltään sivistynyt ja käytökseltään hillitty ja toistakin huomioiva. Roosa Ylen haastattelussa tunnusti myös tuon ilmiön sanomalla, että politiikassa ei pärjää, eikä pääse johtaville paikoille olematta röyhkeä, valehtelematta vastapuolesta ja puhumatta epätotuuksia, solvaamatta jne.

      Poliittisessa väittelyssä moraalisemmaksi kasvanut häkeltyy helposti, eikä osaa sanoa joko mitään tai hämmentyy röyhkeydestä, eikä voi olla johdonmukainen. Tuo ilmiö on tuttu myös tilanteissa, joissa hyväksikäytetyn kerrotaan joskus jäätyneen, eikä voinut toimia tai vastustaa hyökkääjää. Olen usein nähnyt, että henkilöön kohdistuva röyhkeä ja päällekäyvä sanallinen hyökkäys on poliittisen mahdin suurin ja menestynein keino. Se on myös feministivallan ydintä. Kohde jäätyy, vetäytyy, tms. Biden hämmentyi ja sosiaalisesti ja kognitiivisesti jäätyi.

      Muistan itsekin epäselvissä mentaalisissa olosuhteissa reagoineeni kuten Biden. Röyhkeys, luokitteleva asenne, mentaalisen aseman valtapyrkimys epäkorrektein arvolähtökohdin jne. voivat sekoittaa ajattelua ja keskittymistä sekä muistamista. Voimakkaat negatiiviset tai positiiviset tunnemanipulaatiot tehoavat väittelyissä ja ”Hitlerien” julistuksissa ja tunnekaappauksissa erilaisissa tilanteissa niin kodeissa, sodissa, politiikassa kuin oikeudenkäynneissäkin. Pidetäänkö röyhkeimmän puolta ja nähdään se oikeaksi, vahvaksi ja karismaattiseksi johtajaksi; hyveillä hyökkääjäksi?

      • Anonyymi

        Biden on rehellinen, mutta vanha ja sairas.
        Trump on Putin-luokan valehtelija, johon samanlaiset uskovat.


      • Anonyymi

        VOI MITÄ JOUTAVAA LÄSSYTYSTÄ ALOITTAJALLA - ei luettu kuin otsikko, siinä ihan enough!

        VENÄJÄ TUHOSI KURSKIN ALUEELLA JUURI 400 NATSIJOUKKOLAISTA - LOPUT LÄHTIVÄT PAKOKAUHUSSA PERÄÄNTYMÄÄN KEN HENGISSÄ VIELÄ...

        https://www.youtube.com/watch?v=63vxSj3IawQ


      • Anonyymi

        Taisi olla tuo pitkä taas aloittajan, ei luettu toki sanaakaan kun tuollasten takaa aina löytyy ei yllättäen vaan varmasti joku fennofasisti suominatsi.


    • Anonyymi

      No, onhan Venäjä vallannut joitain maan tasalle tuhottuja kyliä!

      • Anonyymi

        Kauanko tuolla vauhdilla kestää Ukrainan valtaus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kauanko tuolla vauhdilla kestää Ukrainan valtaus?

        Joku tiedemies laski ja sai vastaukseksi 500 vuotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku tiedemies laski ja sai vastaukseksi 500 vuotta.

        Joten aika monta sukupolvea joutuu vielä uhrautumaan.
        Ei oikein parin viikon operaatio riittänyt.


    • Anonyymi

      Siinä mielessä Toveri on oikeassa, että Venäjä käy sotaa muilla keinoilla kuin aseilla länttä vastaan.
      Avoimia ja demokraattisia yhteiskuntia on helppo vahingoittaa sabotoimalla infraa ja saada disinformaatiota läpi.
      Venäjä selvästi kokeilee rajojaan, kun tietää että aseelliseen opetaatioon sen kyvyt ei riitä. Liikkumalla harmaalla alueella, ja tietäen, että näyttöjä on vaikea saada, kun joka paikkaa ei voida aukottomasti valvoa, niin pelikenttä on osin avoinna tihutöille.

    • Anonyymi

      ”Tuhlattuaan näin valtavia määriä joukkoja useisiin pienempiin operaatioihin rintamalinjalla, Venäjällä on vähemmän kykyä rakentaa laadukkaampi, suuri joukko-osasto joka voisi suorittaa suuremman skaalan hyökkäysoperaatioita”

      Kyseiselle Rukiiselle tiedoksi, ettei Venäjä, tai kukaan, pysty rakentamaan laadukasta joukko-osastoa siitä väestä, jota Venäjä rintamalle lähettää. Eikä ole tarkoituskaan. Venäjä haluaa putsata vankiloitaan samalla kun yrittää pakottaa Ukrainan rauhaan.

      Sodan alkuvaiheet osoittivat, ettei Venäjä pysty rakentamaan laadukkaita joukko-osastoja muutenkaan. Hyökkäyssodalla ei ole tarpeeksi kannatusta, että minkään joukon taistelumoraalia saataisiin sillä pidettyä yllä.

      Venäjä tavoittelee edelleen niin sotilaallisesti kuin poliittisestikin Ukrainan ja lännen väsyttämistä. Venäjän johto ei ole tyhmää, se tietää, mitä on mahdollista saavuttaa ja mitä ei. Varmaankin se on varautunut myös tappioon, mutta status quon varmistava rauha on tavoitteissa ensisijalla.

      • Anonyymi

        On muuten mielenkiintoista verrata tilannetta toiseen maailmansotaan. Silloinkin hyökkäys Suomeen oli ensin hyvin suosittu juttu propagandan ansiosta, mutta muuttui tervanjuonniksi, jossa sotilaat piti juottaa humalaan ja pakottaa taisteluun, kun homma ei osoittautunutkaan ruusuilla tanssimiseksi.

        Barbarossan alussa suuret antautuneiden määrät kertoivat paitsi neuvostosodanjohdon kyvyttömyydestä, myös matalasta taistelumoraalista, kuten Stalin asian aivan oikein päättelikin. Sitä yritettiin kohottaa samalla keinoin kuin Talvisodassa ammuttamalla omia, mutta vasta ensimmäinen voitto, Stalingrad, nosti moraalin, ja eteneminen saksalaisten valtaamille alueille, jolloin miehittäjän julmuus paljastui sotilaille paljon uskottavammin kuin sodan alussa epäuskottavaksi osoittautuneen propagandan kautta, loivat sen puna-armeijalaisen sotilaan, joka edes jotenkin vastasi myyttiä.

        Itseasiassa Suomen armeijalle tapahtui vähän samaa, ajallisesti toisessa järjestyksessä.


      • Anonyymi

        Vankiloiden tyhjentämisellä tapattamalla vangit rintamalla voi olla myös sisäpoliittinen tarkoitus. Oppositiota ei uskalleta tukahduttaa massamurhin eikä gulagein, mutta sen sijaan jaellaan pitkiä vankilatuomioita. Niiden aikana toki muutamat pahimmat voidaan tappaa. Mutta joku häpy on säilytettävä, muuten uskottavuus katoaa kokonaan.

        Oikeiden roistojen tapattamisella voidaan siis tehdä tilaa oppositiolle vankiloihin. Eikä siinä ole tärkeää sekään, että rosvot kuolisivat, vaan osahan selviää rintamalta hengissä ja saa vapautensa. Tosin he melko varmasti myöhemmin joutuvat uudelleen vankilaan, mutta ehkä siihen mennessä niitä on rakennettu lisää.


      • Anonyymi

        Venäjä laittoi kätyrinsä Orbanin ehdottelemaan tulitaukoa Ukrainalle. Venäjä on nyt altavastaajana, kun uudet asetoimitukset Ukrainalle ovat alkaneet saapua perille ja kohta tulee F-16 hävittäjät.
        Venäjällä ei ole enää mitään voitettavaa tässä sodassa, ainoastaan hävittävää.

        Venäjän tappiot ovat massiivisia, joukkotuhoa, tämän voi todeta jo videoita seuraamalla ja niitä tulee katsottaviksi muutaman minuutin välein kellon ympäri, joten kyse ei ole yksittäistapauksista, vaan jatkumosta.

        Ihmeen pitkään putlerilla ja venäjän kansalla menee tajuta se tosiasia, ettei länsi voi antaa diktatuurin voittaa, ei koskaan. Koska venäjä on ennakkotapaus, jota maailman muut diktaattorit seuraavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä laittoi kätyrinsä Orbanin ehdottelemaan tulitaukoa Ukrainalle. Venäjä on nyt altavastaajana, kun uudet asetoimitukset Ukrainalle ovat alkaneet saapua perille ja kohta tulee F-16 hävittäjät.
        Venäjällä ei ole enää mitään voitettavaa tässä sodassa, ainoastaan hävittävää.

        Venäjän tappiot ovat massiivisia, joukkotuhoa, tämän voi todeta jo videoita seuraamalla ja niitä tulee katsottaviksi muutaman minuutin välein kellon ympäri, joten kyse ei ole yksittäistapauksista, vaan jatkumosta.

        Ihmeen pitkään putlerilla ja venäjän kansalla menee tajuta se tosiasia, ettei länsi voi antaa diktatuurin voittaa, ei koskaan. Koska venäjä on ennakkotapaus, jota maailman muut diktaattorit seuraavat.

        Venäjä on tähdännyt rauhaan jo ainakin vuoden. Ongelma on vain saada Ukraina suostumaan alueidensa menettämiseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä on tähdännyt rauhaan jo ainakin vuoden. Ongelma on vain saada Ukraina suostumaan alueidensa menettämiseen.

        Ongelma on saada Venäjä ymmärtämään, että se ei tule saamaan uusia alueita lainkaan.


      • Eihän valloitukset tietenkään ole omia alueita, ennen kuin on tehty rauhansopimus joka sanoo niin.


      • No mitä se häitä Amerikka myös nato kanssa tuhlattua 20 vuotta Afganistnista loppu USA juoksi kuin rotta
        Kysy Amerikka missä 20vuotta EU rahaa meni ja menut


      • Kardox89 kirjoitti:

        No mitä se häitä Amerikka myös nato kanssa tuhlattua 20 vuotta Afganistnista loppu USA juoksi kuin rotta
        Kysy Amerikka missä 20vuotta EU rahaa meni ja menut

        Tarkoitat lintujen unelmia.


      • Puhut nyt lintujen unelmista.


      • Haluat siis puhua lintujen unelmista.


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        Eihän valloitukset tietenkään ole omia alueita, ennen kuin on tehty rauhansopimus joka sanoo niin.

        Kansainväliset sopimukset kieltävät liittämästä vallattuja alueita valtioon. Sitä kutsutaan kansainväliseksi laiksi. Tosin Israelille se sallittiin itsenäistymissodassa 1948, jolloin se terrorisoimalla ajoi palestiinalaisia pois joiltakin alueilta, jotka eivät olleet osa YK:n jo aiemmin hyväksymää Israelin aluetta, mutta nyt ovat, kun YK hyväksyi Israelin uudet rajat, jotka melkoinen määrä maita on myös tunnustanut.

        En tiedä, onko Venäjä osallisena liittämisen kieltävässä sopimuksessa. Varmaankin on, koskapa lienee ollut osa sopimuksia joihin Neuvostoliitto sitoutui liittyessään liittoutuneisiin 1941.


      • Ja tämäkö antaa Venäjälle oikeuden varastaa Ukrainalta? No ihan varmaan juu.


    • Anonyymi

      Täyttä mätä medioiden vale paska😂😂🤣🤣😂🤣🤣

    • Anonyymi

      Harvoin kuuluu hyvää venäläisistä. Nyt positiivinen uutinen. Julia Navalnaja on valittu kansainvälisen ihmisoikeusjärjestön puheenjohtajaksi. Hienoa!

      • "Pelkästään hyvää on kuulunut venäläisistä vapauttamassa kansakuntaa natsssssien ikeestä."

        Joistakin ihmisistä venäläisten miehittämilleen alueille perustamat kidutuskeskukset ovat ihailtava asia.


    • Anonyymi

      Miksi Venäjä kuitenkin hyökkää ja etenee ?

      Tässä Venäjän lippua heilutetaan nyt Chasov Yarissa Kanaalin alueen läntisimmässä rakennuksessa. Kanaali näkyy taustalla.

      https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/07/chas.mp4?_=1

      • Anonyymi

        Yli 1000 venäläistä silpoutuu raajarikoiksi, tai kuolee joka päivä jonkun olemattoman maapläntin takia, joka kohta vallataan takaisin. Vain hullu diktaattori jatkaa tuollaista sotaa. Venäjän kansa on umpityhmää, kun tuollaista hullua pitävät maan johdossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yli 1000 venäläistä silpoutuu raajarikoiksi, tai kuolee joka päivä jonkun olemattoman maapläntin takia, joka kohta vallataan takaisin. Vain hullu diktaattori jatkaa tuollaista sotaa. Venäjän kansa on umpityhmää, kun tuollaista hullua pitävät maan johdossa.

        USA seuraava presidentti Trump tulee painokkaaseen tyyliinsä tuon asia selittämään putinille, muut eivät ole siihen pystyneet, kyllä se sota sitten lakkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        USA seuraava presidentti Trump tulee painokkaaseen tyyliinsä tuon asia selittämään putinille, muut eivät ole siihen pystyneet, kyllä se sota sitten lakkaa.

        Trump on ulkopoliittinen katastrofi, täysi pelle. Se on nähty valtiomiestapaamisissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trump on ulkopoliittinen katastrofi, täysi pelle. Se on nähty valtiomiestapaamisissa.

        Juuri noin !
        Kotimaassa voi valehdella ja vedättää äänestäjiä, jotka ei muusta maailmasta tajua mitään, mutta ulkomailla ei tuollainen pelleily mene läpi. Usan diplomaattikunta odottaa kauhulla Trumpin mahdollista valintaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trump on ulkopoliittinen katastrofi, täysi pelle. Se on nähty valtiomiestapaamisissa.

        Jos sodista pitää, voi Trumpia sanoa katastrofiksi, tämän ollessa presidentti, oli sotiakin vähemmän.
        Diktaattorit eivät kunnioita Bidenin tapaista, helposti ennakoitavaa ja varovaista hissukkaa, siksi venäjä uskalsi aloittaa sodan.

        Trump on ainut toivo maailmanrauhalle, sekös kommunisteja ja sodanlietsojia ärsyttää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos sodista pitää, voi Trumpia sanoa katastrofiksi, tämän ollessa presidentti, oli sotiakin vähemmän.
        Diktaattorit eivät kunnioita Bidenin tapaista, helposti ennakoitavaa ja varovaista hissukkaa, siksi venäjä uskalsi aloittaa sodan.

        Trump on ainut toivo maailmanrauhalle, sekös kommunisteja ja sodanlietsojia ärsyttää.

        Trumpushkan rauhansuunnitelma johtaisi sodan jatkumiseen ja laajentumiseen.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Trumpushkan rauhansuunnitelma johtaisi sodan jatkumiseen ja laajentumiseen.

        Olet todennäköisesti ainut Trumpin sisäpiiriin kuuluva kommunisti, kun tiedät tämän rauhansuunnitelman. Kerro ihmeessä siitä lisää, maailman media on siitä varmasti kiinnostunut ;DDDDDDD


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet todennäköisesti ainut Trumpin sisäpiiriin kuuluva kommunisti, kun tiedät tämän rauhansuunnitelman. Kerro ihmeessä siitä lisää, maailman media on siitä varmasti kiinnostunut ;DDDDDDD

        Etkö lue uutisia?



      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Uutisista. Luehan sinäkin.

        https://www.hs.fi/maailma/art-2000010343919.html

        Voi sinua reppanaa, kysyttiin Trumpin rauhansuunnitelmaa, siis Trumpin itsensä esittelemää. Ei poliittisen vastustajan "sisäpiirin" sepitelmiä, vastapuolen The Washington Post julkaisussa.

        Koitas nyt kaivella se Trumpin itsensä rauhansuunnitelma jostakin, tosin ei sellaista ole missään, kun ei Trump ole vielä presidenttikään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voi sinua reppanaa, kysyttiin Trumpin rauhansuunnitelmaa, siis Trumpin itsensä esittelemää. Ei poliittisen vastustajan "sisäpiirin" sepitelmiä, vastapuolen The Washington Post julkaisussa.

        Koitas nyt kaivella se Trumpin itsensä rauhansuunnitelma jostakin, tosin ei sellaista ole missään, kun ei Trump ole vielä presidenttikään.

        "Voi sinua reppanaa, kysyttiin Trumpin rauhansuunnitelmaa, siis Trumpin itsensä esittelemää. Ei poliittisen vastustajan "sisäpiirin" sepitelmiä, vastapuolen The Washington Post julkaisussa."

        Trumpushkan sisäpiiri on kyllä tietoinen Trumpushkan "rauhansuunitelmasta".

        ja tuossa hänen neuvonanatjiensa julkaisema suunnitelma:

        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010520617.html

        "Fleitzin mukaan Trump on suhtautunut suunnitelmaan myönteisesti."


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Voi sinua reppanaa, kysyttiin Trumpin rauhansuunnitelmaa, siis Trumpin itsensä esittelemää. Ei poliittisen vastustajan "sisäpiirin" sepitelmiä, vastapuolen The Washington Post julkaisussa."

        Trumpushkan sisäpiiri on kyllä tietoinen Trumpushkan "rauhansuunitelmasta".

        ja tuossa hänen neuvonanatjiensa julkaisema suunnitelma:

        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010520617.html

        "Fleitzin mukaan Trump on suhtautunut suunnitelmaan myönteisesti."

        Ei kyseessä ole Trumpin rauhansuunnitelma, vaan ihan joidenkin muiden ajatukset. Esittele nyt vihdoinkin se Trumpin oma rauhansuunnitelma. Vai eikö sinulla sellaista ollutkaan ;DDDDD


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei kyseessä ole Trumpin rauhansuunnitelma, vaan ihan joidenkin muiden ajatukset. Esittele nyt vihdoinkin se Trumpin oma rauhansuunnitelma. Vai eikö sinulla sellaista ollutkaan ;DDDDD

        Jos tiltu ei usko, että Trumpushkan sispiiri tietää Trumpushkan rauhansuunnitelman, niin elä sitten omassa uskossasi.


      • Älä selitä, tiltunen.


    • Anonyymi

      höpö höpö

      • Anonyymi

        Höpö höpö- kommentit ovat kyllä paras tapa keskustella...


    • Anonyymi

      Ei nämä MV-lehden lukijat ole edes kunnon trolleja.

      Ottakaa mallia Kardoxista, hänellä ei ole munaa mutta sellaisia lauseita ettei niitä ymmärrä kukaan.

    • Anonyymi

      Ukraina on menneen talven lumia. Saa olla erimieltä, mutta tuon tulette näkemään.

      • Anonyymi

        Eikö sinua hävetä olla putlerin, 2000 luvun pahimman diktaattorin sätkynukke ja äänitorvi?

        Olet pimeyden ytimessä, tuon alemmaksi ei ihminen voi vajota.


    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      Milloin se Venäjän 3. päivä tulee?

      Katsotaan vuoden päästä mikä on tilanne.

    • Anonyymi

      Savijalkainen armeija jonka kantavat voimat ovat linnankundeja.Lauma räkäisiä barbaareja.

    • Anonyymi

      Miksi Venäjän tappiot ovat valtavat? Miksi Venäjä haluaa sietää niitä?

      • Anonyymi

        Siksi koska venäjällä sotilaat ovat biomassaa, eivät ihmisiä. Tätä samaa ajatusta kannattavat suomalaiset kommunistit, jotka ovat palstalla hehkuttavat venäjän diktatuurin aikaansaannoksia, eivätkä osaa edes hävetä itseään.


    • Anonyymi

      Pekka Toveri sanoi 16.7.2023 Ukrainan aloitettua vastahyökkäyksen että vanhalla sotilaalla on sellainen kutina Venäjän puolustus murtuu. Sellaisia hupi-ukkoja nämä asiantuntijat.

      • Anonyymi

        Eipä ole kuule tiltlu Pekka Toveri sanonut mitään tuollaista.


    • Anonyymi

      Miksi Venäjän tappiot ovat niin valtavat? Miksi Venäjä haluaa sietää niitä?

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Toivotaan parasta, ei näytä hyvältä.

    • Anonyymi

      venäjä häviää sodan syksyyn mennessä ja vetäytyy lopullisesti Ukrainasta palauttaen anaatamansa maat takaisin.

    • Anonyymi

      Ukraina voittaa lännen avulla sodan syksyyn mennessä jolloin venäjän armeija romahtaa lopullisesti ja se joutuu vetäytymään ja palauttamaan alueet takaisin. Kaikki muu on venäjämielisten propagandaa

    • Anonyymi

      Ei vielä ensi syksynä mutta seuraava voi olla lähellä.

    • Anonyymi

      Sodassa tulee uhreja molemmin puolin, se jolla sotilaita riittää, se voittaa.

      • Anonyymi

        Ukrainassa on kymmeniä tuhansia kyliä.
        Venäjä valtaa silloin tällöin yhden noin tuhannen miehen tappioilla.
        Tällä menolla sotaa kestää vähintään vuosikymmeniä.

        Jos Venäjällä riittää miehiä, niin miksi armeijaan värvätään naisvankeja? Huonolla tuloksella.


    • Anonyymi

      Joko Buchan teurasajat on vangittu venäjällä?
      Eikö voisi siirtää ne neukut eli 1/3 kansasta donbassin ja luhanskin alueilta harvaan asutulle venäjälle. Ja kielelliset erimielisyydet loppuisi Ukrainassa? Samaa voisi tarjota muille neukuille jotka sinnittelee ukrainassa ja kokevat mielestään vääryyttä. 2012 runnottiin ukrainan hallituksessa läpi laki joka sallisi venäkielen käytön virastoissa. Tämä lisäsi jo entuudestaan kireitä välejä ukrainan ja venävähemmistön välillä. Ukrainalaiset kokivat sen yhtenä venäjän lähentymisyrityksenä. Ukrainalaisista 17% on etnisesti venäläisiä ja don-lu alueella 38-39%. Vaikka itä halusi parantaa venäjän kielen asemaa he eivät kuitenkaan halunneet liittyä venäjään.Ei ollut vallankaappausta vaan Ukainan kansa kansa halusi eurooppaan mutta silloinen pressa janumoskovits petti kansan ja allekirjoittikin sopparit rusnazien kanssa. Kansa antoi potkut hälle ja tuli oranssi vallankumous.
      Zelenskyistä tuli vaaleilla seuraava pressa joka jatkaa kansan enemmistön tahtoa. Tätä kalsariputte kostaa.

    • Anonyymi

      Venäloisten pakkosiirto kotimaahansa auttas.

    • Anonyymi

      Putin tapattaa nuorison ja vaatii venäläisiä naisia synnyttämään uusia tilalle.

      • Anonyymi

        Nythän jo Putte kouluttaa uusia sukupolvia lastentarhoissa olevista lapsukaisista taistelemaan länsimaita vastaan!
        T Huomioitsija.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nythän jo Putte kouluttaa uusia sukupolvia lastentarhoissa olevista lapsukaisista taistelemaan länsimaita vastaan!
        T Huomioitsija.

        Siis on kysymyksessä melko pitkäaikainen sota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis on kysymyksessä melko pitkäaikainen sota.

        Kyllä vaan sillä alkuperäiset tavoitteet ovat vielä saavuttamatta!


    • Anonyymi

      Putin hyökkää lapsia vastaan. Sankari 👄

    • Anonyymi

      Putler on 3s antikristus.

    • Anonyymi

      80 000 vanjaa pois kesänvaikana.

      • Anonyymi

        Joo, kesänvaikana menivät.


    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      Paljon meni mullan alle ja sokea kannatus jatkuu vaan.

    • Anonyymi

      Uutisissa on mainintoja Venäjän etenemisestä Ukrainassa ja kaupunkien evakuoinneista siviileistä ym.
      Ovatko nuo ihan feikkiuutisia?

      • Anonyymi

        Joo Roskalehdistä vaan meet lukemaan niin saat aina uskonnollesi päivitystä.
        Joillekin riittää lasten aikaiset muistot saduista ja kaipaa niitä aikuisenakin.
        Meitä ei ole vuosiin kutsuneet, heillähän pääsi yhdellä piikillä taivaan porteille - se otsikko oli jossain ja kuului kusetukseen ja kiihotukseen kuten tuo THL:ltä rahaa ruinannut Ville Mäkipelto - teki kihotusmainoksia piikeistä ja otti tuhansien eurojen summan plakkariinsa hävytön eikä pyyä ees anteeksi tekemäänsä virhettä kansanterveyden tuhon edistämisessään.


      • Anonyymi

        On feikki uutisia. Ukraina etenee ei peräänny.


      • Anonyymi

        Suomen roskalehdet ne eniten pelkää muitten uutisia kun itse jakavat mitä sattuu ja ovat poistaneet tosin osan kusetuksina mutta eivät kerro mitä poistivat.


    • Anonyymi

      näin

      • Anonyymi

        Raha kelpaa joo vaikka tulisi ihmisille terveyshaittoja ja kuolemia - ei Ville välittänyt siitä vaan raha oli tärkeämpi hänelle. Nyt paljastui - oikeuteen vaan valheistaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raha kelpaa joo vaikka tulisi ihmisille terveyshaittoja ja kuolemia - ei Ville välittänyt siitä vaan raha oli tärkeämpi hänelle. Nyt paljastui - oikeuteen vaan valheistaan.

        Niin se on toi Mäkipelto kai mikä kärähti piikeistä ja taitaa olla sopulina satavarmasti jakamassa myös venäläisvihaakin. Eikö vaan, vai eikö? Ken kertoo?


    • Anonyymi

      hyvä

      • Anonyymi

        No ei se hyvä kun ottaa verirahaa Ville näistä piikkimainoksistaan mutta kärähti pahus poika. Eikä muuten olisi asiasta kertonut...oliko itse vielä tuo ehdotteleva osapuoli rahapulassa????


    • Anonyymi

      Ukrainalainen sotilas juoksee venäläisten puolelle ja kertoo Ukrainalaisten skandaalista ja että ukrainan natseista on päästävä eroon johtamassa maata tuhoon.

      https://www.youtube.com/watch?v=ttYZ50RaDGA

      Hyvä vuodatus...aloittajan vuodatusta ei jaksanut lukea ollenkaan kun oli pitkä ja aloitus sairaanoloinen.

    • Anonyymi

      Jenkkitoimittaja kertoo tässä rintamalta miten UkrainanNatsijohto on antanut luvan käyttää sotarikollista asetta eli kemiallisia aseita Kurskiin alkaneessa hyökkäyssodassa.

      https://www.youtube.com/watch?v=3EbUH8ybj1U

    • Anonyymi

      Pulteri satavuotiaana erikoisoperaatiossaan

      • Anonyymi

        Eikö muuta herahda aivosopukoista? Joskus voisit asiaakin yrittää sanoa - vaikka ukrainan natsiterroristeista jotka siviileitä surmaavat huumepäissään kenties vielä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö muuta herahda aivosopukoista? Joskus voisit asiaakin yrittää sanoa - vaikka ukrainan natsiterroristeista jotka siviileitä surmaavat huumepäissään kenties vielä.

        Vaippaukkohan tuo bunkkeripappa.


    • Anonyymi

      Toi venäjän sota on vähän niinkuin sisällissota.

    • Anonyymi

      Zele olisi parempi presidentti kuin katkera putin
      .

    • Anonyymi

      Venäjä on jo hävinnyt. Kuolinkouristukset jatkunevat kuitenkin pitkään.

      • Anonyymi

        Papukaija voisi ottaa kapselin ja rauhoittua - satavarma piikkien ottaja- eikös tiiettykin vaikkei koskaan nähtykään :-))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Papukaija voisi ottaa kapselin ja rauhoittua - satavarma piikkien ottaja- eikös tiiettykin vaikkei koskaan nähtykään :-))

        Olen ottanut kaikki ja voin heikosti. T. Papukaija


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      TerroristiNatseista tässä jenkkihaastattelussa kertovat siviilit, joita nuo hyökkääjät mm drooneillaan metsästivät kuin kalaa merestä.
      Onneksi moni pääsi pakoon kertomaan silmittömästä terroristien tappamishimosta ulkolaisten palkkamurhaajien ollessa vielä mukana. Nämä hyökkääjät tulisi venäläisten armotta kaikki nyt listiä. Miten, tuliko piikeillä näin sairasta porukkaa vai rahako se tekee hulluiksi...vai kenties näitä natsimielisiä muhi ennenkin jo ja nauttivat siiviilein tappamisesta. SAIRASTA TERRORISMIA UKRAINAN ARMEIJASSA.
      Nyt vielä kemiallisia aseitakin mukanaan heillä - eiköhän aika kunnon löylytykselle Karhun puolelta jo.

      https://www.youtube.com/watch?v=yZkBOkZ7fPI

    • Anonyymi

      "Venäjän tappiot ovat valtavat! Hyökkäyskyky mennyt?"


      Tuota samaa Nato Tiltu on hokenut jo 10 vuotta ja Ukraina senkun etenee LÄNTEEN itä-ukrainassa.

      • Anonyymi

        Puhut ristiin ...luehan mitä kirjoitit


    • Anonyymi

      Nato Tiltut eivät ymmärrä, ettei Ukrainalla ole mahdollisuuksia. Venäjä etenee vääjäämättä. Tappiota ei juuri ole, vaikka niistä yritetään valehdella. Kurskissa luovutettiin omaa aluetta tarkoituksella. Kyseessä on harhautus.

    • Anonyymi

      Nato Tiltut 🤡. Ymmärrys heikko. Siksi uskovat kaiken pajunköyden mitä heille syötetään. Titityy titityy 🤡🤡.

    • Anonyymi

      The Times, arvostettu julkaisu, kirjoittaa Venäjän olevan lähellä suurvoittoa Pokrovskin alueella. Tätähän ei kukaan toivoisi mutta Ukrainalla menee yhä huonommin, ei presidentti kykene sitä Kurskin alueen hyökkäysponnahduksella peittelemään eikä sitäkään ettei ole enää aikoihin ollut kovin suosittu kansan keskuudessa.

    • Anonyymi

      Ukrainan taistelu on myös venäläisten siviilien etu.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      näin

      • Anonyymi

        Hyvä tästä tulee.


    • Anonyymi

      Venäjällä on ns. sisäinen työvoimapula.

      Putinin tekisi mieli ottaa miehet aseisiin mutta sitten tulisi iso sisäinen kapina.

      Eli mennään suunnitelman mukaan.....leikitään sotaa.

      • Anonyymi

        Niin. Miten tätä nyt sitten tulkitset? 😁

        "– Sotilaamme ovat uupuneita. Tarvitsemme lisää vahvistuksia. Venäläiset murskaavat meidät lukumäärällään. Meitä on vain pari–kolme ja heitä tulee vastaan kymmenittäin, kommentoi tilannetta Timesille Ukrainan asevoimien kapteeni Dzvenyslava Rymar."


    • Anonyymi

      ”Olemme mennyttä – 10 ohjusta lensi kerralla Ukrainan kohteisiin – silminnäkijöiden videolla tuo nähdään, muttei roskalehdissä toki.

      Massiivisen iskun aikana maanantaina, jossa käytettiin erilaisia ​​aseita: lennokkeja, risteilyohjukset, Iskander-ballistisia ohjuksia ja hypersoonisia ”Kinzhal” -ohjuksia.

    • Anonyymi

      Ukrainan viranomaiset evakuoivat Pokrovskin asukkaat viime viikolla.

      – Sotilaamme ovat uupuneita. Tarvitsemme lisää vahvistuksia. Venäläiset murskaavat meidät lukumäärällään. Meitä on vain pari–kolme ja heitä tulee vastaan kymmenittäin, kommentoi tilannetta Timesille Ukrainan asevoimien kapteeni Dzvenyslava Rymar.

      Timesin mukaan Ukraina toivoi, että sen äskettäinen hyökkäys Kurskin alueelle helpottaisi painetta Itä-Ukrainan rintamilla. Näin ei kuitenkaan ole käynyt.

      – Sillä ei ole ollut mitään vaikutusta. Venäläiset hyökkäävät jatkuvasti, Rymar sanoi."

      • Anonyymi

        Venäläiset jatkavat omiensa tapattamista. Ja rauhan tullen joutuvat perääntymään sinne mistä tulivatkin. Nerokasta.


    • Anonyymi

      Toivottavasti NATO:ssa ei ole tuollaisia Kenraaleja.

      • Anonyymi

        Ne Naton kenraalit on tollasia höynähtäneitä Pekka Tovereita ja Jens Stolttenperiä.

        Ei hyvältä näytä. Kyllä noilla jotain aseettomia lammaspaimenia vastaan ehkä sotis menestyksekkäästi-kin?


    • Anonyymi

      Ei näytä etenevän Ukraina missään. Suunta on Kiovaa kohti.

    • Anonyymi

      Putler
      on kyvytön.

    • Anonyymi

      Belgorodin tyhjennys seuraavaksi.

    Ketjusta on poistettu 52 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tilaisuuden perunut yrittäjä Eira Maijala vahvistaa Ylelle, että hän ei halunnut, että hänen yrityks

      – Hän kertoi, että meille on varattu paikka jostain ihan muualta. Sitten hän kertoi, että se paikka on helvetti. Yrittä
      Maailman menoa
      78
      3866
    2. Mikä ampuminen illalla Kiuruvedellä?

      Huhu kertoo että oma äiti ammuttu autoon??? 😢
      Kiuruvesi
      51
      3460
    3. Kuuluuko ehkäisy parisuhteessa molemmille

      Mieheni pelkää kovasti sitä, että minun käyttämä ehkäisy (pillerit) pettävät ja että tulisin raskaaksi. Hänellä on jo en
      Parisuhde
      110
      3124
    4. Mihin ihastuit ensimmäisenä

      kaivatussasi? 💯
      Ikävä
      108
      2444
    5. Pitopalvelu yrittäjä teki ainoan oikean ratkaisun .

      Emme saa suomea ja Haapajärven PIIRUAKAAN paremmaksi nostamalla moraalittomuuden edessä kädet pystyyn antautumisen ja
      Haapajärvi
      53
      1572
    6. Miten paljon odotat hänen

      Kohtaamisia tai näkemistä? Kuinka hyvä keskusteluyhteys teillä on?
      Ikävä
      80
      1486
    7. Tänään valtuustossa

      Striimi rikki. Mennään saliin ja otetaan pussillinen mätiä omenoita mukaan. Popcornit valmiiksi kun Savola alkaa puhumaa
      Ähtäri
      28
      1468
    8. Lapsuus 50-60 luvulla

      Oli ihanaa aikaa. Lapsi sai olla pieni pitkään. Ei joka tuutista työnnetty silmille ja korville Setaa ja muita sukupuoli
      Maailman menoa
      149
      1205
    9. Kari Kanala paljastaa - Papin työhön paluu Myyrästä vaati "nollauksen" ensin: "Pitää siinä..."

      Kari Kanala: ihminen, mies ja pappi. Kanala nähdään tänä syksynä tv:ssä Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa sekä Myyrä-ki
      Suomalaiset julkkikset
      22
      1096
    10. Sinne eivät homot tule

      Että tälläistä käytöstä tällä kertaa. Saattoväki odotteli sateessa kun yrittäjä saarnaa herran nimessä homoja ja lesboja
      Luterilaisuus
      243
      1043
    Aihe