Venäjän tappiot ovat valtavat! Hyökkäyskyky mennyt?

Anonyymi-ap

Australialaisen kenraalimajuri (evp) Ryanin mukaan Venäjällä oli hyvät mahdollisuudet aluevaltauksiin Ukrainan vastahyökkäyksen päätyttyä vuoden 2023 lopulla ja materiaali- ja ammuspulan vaivatessa puolustuskannalle joutuneita ukrainalaisia.

Ryanin mukaan Venäjä on kuitenkin maksanut massiivisen kovan hinnan aluevalloituksistaan tämän vuoden aikana.
”He ovat valloittaneet 513 neliökilometriä ja menettäneet noin 180 000 sotilasta. 360 ihmisen menetys per kilometri on huono investointi – missä tahansa sodassa”, Ryan viestittää X:ssä.

”Tämä oli todennäköisesti Venäjän paras mahdollisuus saada aikaiseksi merkittäviä valtauksia taistelukentällä” Ryan arvioi X:ssä.

Ryan perustaa tietonsa miestappioista eli kaatuneista ja haavoittuneista venäläissotilaista tutkija Ragnar Gudmundssonin tekemiin arvioihin, jotka perustuvat etupäässä ukrainalaisiin lähteisiin.
Gudmundssonin keräämien tietojen perusteella Venäjän kaatuneiden määrä on noussut merkittävästi viimeisen kuuden kuukauden aikana.

Datan perusteella venäläisjoukkojen menetykset olivat kesäkuussa noin 35 000 ja toukokuussa lähes 39 000 sotilasta.

Myös New York Times raportoi Nato- ja sotilaslähteisiin vedoten, että venäläisiä sotilaita oli kuollut tai haavoittunut keskimäärin yli 1000 päivässä. Kaatuneiden sotilaiden määrästä on kuitenkin vaikea saada varmaa tietoa.

”Tuhlattuaan näin valtavia määriä joukkoja useisiin pienempiin operaatioihin rintamalinjalla, Venäjällä on vähemmän kykyä rakentaa laadukkaampi, suuri joukko-osasto joka voisi suorittaa suuremman skaalan hyökkäysoperaatioita”, Ryan kirjoittaa.

Ryan arvioi, että Venäjä saattaa olla tuhlannut parhaan mahdollisuutensa antaa Ukrainalle ratkaiseva isku.

”Venäjä vaikuttaa tuhlanneen ehkä viimeisen mahdollisuutensa antaa ratkaiseva isku Ukrainalle tässä sodassa.”

Ryanin mukaan sodan iso kysymys on nyt se, pystyykö Ukraina rakentamaan oman, Venäjän vastaavaa paremmin menestyvän hyökkäyksensä loppuvuodelle tai vuonna 2025.

6

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      UUSI

      ”Venäjän epäillään miinoittaneen Pohjois-Euroopan merikaa¬peleita
      Britanniasta kerrotaan löytyneen miinoitettu kaapeli, kun Ukrainan sota alkoi.” IL
      Lista vähintään 10 000 mahdollisesta sabotaasista Natomaissa ja kohdistettu epäilyt Venäjään. Tuo luku sabotaasitekojen malleja on toki vähän kun kysymyksessä on paha mielikuvitus ja röyhkeys. Länsimaat ja avoimet yhteiskunnat ovat haavoittuvia ja hankalasti puolustettavia pahojen voimien mielikuvituksen edessä. Kuin miehet feministien väitteille ja johdatteluille ...

      Mutta diplomatia ja demokratia, Lännen keinoina, on vain naurattanut naiiviuttaan Venäjällä. Merikaapeleiden miinoittaminen, vesitornien murtautumiset, patojen miinoittamiset, tehtaiden vakoiludronet, tulipalot, metsäpalot, salamurhat, gybervakoilut, dis- ja misinformaatiot, asiakasrekistereiden ja pankkijärjestelmien mu…, viranomaissivujen alasajot, poliittisten järjestelmien maakohtainen manipulointi, EU:n vastaisten koalitioiden ja maaryhmien motivoiminen ja korruptiomaksut avainhenkilöille jne. jne. jne.

      Voi olla, että myös Bidenin keskittymiskykyä oli ennen vaaliväittelyä sekoitettu ns. Havannasyndroomalla eli säteilyttämisen… Trumpin kohtaaminen on kuin Mike Tyson olisi kohdannut nuoren Cassius Clayn. Miten? No Tyson oli erityisen röyhkeästi päällekäyvä ja Muhammed Ali oli tanssija, joka nopeasti väisti ja iski takaisin. Kumpikin suuria ottelijoita. Biden on hienotunteinen ja herrasmies? Se on kuin kevyesti vallan kehässä tanssahteleva ajattelija ja toiset huomioiva totuuden puhuja. Tuo erilaisuus johti siihen, että Biden hämmentyi väittelyssä juuri kuten odotinkin tapahtuvan. Hänen oli mahdotonta mielessään sulattaa Trumpin hyökkäyksiä. Kun hän sai rauhassa puhua uudessa julkisessa esiintymisessä, hän suoriutui siitä hyvin. Se, että Biden huudahti uudessa esityksessään tietävän, mikä on totta, paljastaa edellä esittämäni juuri tapahtuneen.

      Kun syytöntä syytettiin oikeudessa, syyttämisen röyhkeys sulki puolustajan suun, varsinkin kun puolustusasianajaja edeltä kertoi, että hän oli hyvin valmistautunut puolustamaan ja, että voitto on varma, syyteoikeuskin on vanhentunut. Mutta kun oikeudenkäynti käräjäoikeudessa alkoi, hän sanoikin yllättäen, ettei hän ole valmistellut puolustusta, vaan syytetty voi itse puolustaa itseään. Siinä yllättävän röyhkeässä tempauksessa vastaaja meni lukkoon, eikä voinut sanoa mitään puolustuksekseen. Sen jälkeen tuomari totesi tylysti syytetylle: ”Sano nyt edes nimesi”. Sattumalta tuli valituksi seks… vastakulttuuriin kuuluva asianajaja ”puolustamaan” uskovaista. Samoin tuomari oli sen tyyppinen kirkkouskovainen, jollainen Saulus Tarsolainenkin oli ennen kuin Jeesus pysäytti hänet. Hän koki erityisvelvollisuudekseen pistää uskovaiset vankilaan tai tapettaviksi.
      Jäätyminen ylenmääräisen röyhkeän hyökkäyksen edessä. Tuo ilmiö tunnetaan myös eläimillä. Pelokas syötäväksi tulevansa tietävä ”lammas” jähmettyy liikuntakyvyttömäksi kun susilauma hyökkää. Pahan valta, -se on moninainen, mutta aina röyhkeä ja ylimielinen.


      Sen kohde on usein häkeltynyt, jos on hengeltään sivistynyt ja käytökseltään hillitty ja toistakin huomioiva. Roosa Ylen haastattelussa tunnusti myös tuon ilmiön sanomalla, että politiikassa ei pärjää, eikä pääse johtaville paikoille olematta röyhkeä, valehtelematta vastapuolesta ja puhumatta epätotuuksia, solvaamatta jne.

      Poliittisessa väittelyssä moraalisemmaksi kasvanut häkeltyy helposti, eikä osaa sanoa joko mitään tai hämmentyy röyhkeydestä, eikä voi olla johdonmukainen. Tuo ilmiö on tuttu myös tilanteissa, joissa hyväksikäytetyn kerrotaan joskus jäätyneen, eikä voinut toimia tai vastustaa hyökkääjää. Olen usein nähnyt, että henkilöön kohdistuva röyhkeä ja päällekäyvä sanallinen hyökkäys on poliittisen mahdin suurin ja menestynein keino. Se on myös feministivallan ydintä. Kohde jäätyy, vetäytyy, tms. Biden hämmentyi ja sosiaalisesti ja kognitiivisesti jäätyi.

      Muistan itsekin epäselvissä mentaalisissa olosuhteissa reagoineeni kuten Biden. Röyhkeys, luokitteleva asenne, mentaalisen aseman valtapyrkimys epäkorrektein arvolähtökohdin jne. voivat sekoittaa ajattelua ja keskittymistä sekä muistamista. Voimakkaat negatiiviset tai positiiviset tunnemanipulaatiot tehoavat väittelyissä ja ”Hitlerien” julistuksissa ja tunnekaappauksissa erilaisissa tilanteissa niin kodeissa, sodissa, politiikassa kuin oikeudenkäynneissäkin. Pidetäänkö röyhkeimmän puolta ja nähdään se oikeaksi, vahvaksi ja karismaattiseksi johtajaksi; hyveillä hyökkääjäksi?

      • Anonyymi
        UUSI

        Biden on rehellinen, mutta vanha ja sairas.
        Trump on Putin-luokan valehtelija, johon samanlaiset uskovat.


    • Anonyymi
      UUSI

      No, onhan Venäjä vallannut joitain maan tasalle tuhottuja kyliä!

    • Anonyymi
      UUSI

      Mutta mitä sanoo erikoisasiantuntija Pekka Toveri?
      Kannattaako muita kuunnella?

      • Anonyymi
        UUSI

        'Suomi on sodassa Venäjää vastaan'.

        Niinhän asia on, kerrankin erikoisasiantuntija kertoo asiaa.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        'Suomi on sodassa Venäjää vastaan'.

        Niinhän asia on, kerrankin erikoisasiantuntija kertoo asiaa.

        Lähes yksimielisesti kaikki muut asiantuntijat ovat todenneet Pekan sössöttäneen Venäjän pussiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3487
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2109
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1805
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1716
    5. Rajalakia menee läpi ja sekosi vastustajajia

      Korpeaa hheh heh.
      Perussuomalaiset
      80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      285
      1071
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      939
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe