Venäjän tappiot ovat valtavat! Hyökkäyskyky mennyt?

Anonyymi-ap

Australialaisen kenraalimajuri (evp) Ryanin mukaan Venäjällä oli hyvät mahdollisuudet aluevaltauksiin Ukrainan vastahyökkäyksen päätyttyä vuoden 2023 lopulla ja materiaali- ja ammuspulan vaivatessa puolustuskannalle joutuneita ukrainalaisia.

Ryanin mukaan Venäjä on kuitenkin maksanut massiivisen kovan hinnan aluevalloituksistaan tämän vuoden aikana.
”He ovat valloittaneet 513 neliökilometriä ja menettäneet noin 180 000 sotilasta. 360 ihmisen menetys per kilometri on huono investointi – missä tahansa sodassa”, Ryan viestittää X:ssä.

”Tämä oli todennäköisesti Venäjän paras mahdollisuus saada aikaiseksi merkittäviä valtauksia taistelukentällä” Ryan arvioi X:ssä.

Ryan perustaa tietonsa miestappioista eli kaatuneista ja haavoittuneista venäläissotilaista tutkija Ragnar Gudmundssonin tekemiin arvioihin, jotka perustuvat etupäässä ukrainalaisiin lähteisiin.
Gudmundssonin keräämien tietojen perusteella Venäjän kaatuneiden määrä on noussut merkittävästi viimeisen kuuden kuukauden aikana.

Datan perusteella venäläisjoukkojen menetykset olivat kesäkuussa noin 35 000 ja toukokuussa lähes 39 000 sotilasta.

Myös New York Times raportoi Nato- ja sotilaslähteisiin vedoten, että venäläisiä sotilaita oli kuollut tai haavoittunut keskimäärin yli 1000 päivässä. Kaatuneiden sotilaiden määrästä on kuitenkin vaikea saada varmaa tietoa.

”Tuhlattuaan näin valtavia määriä joukkoja useisiin pienempiin operaatioihin rintamalinjalla, Venäjällä on vähemmän kykyä rakentaa laadukkaampi, suuri joukko-osasto joka voisi suorittaa suuremman skaalan hyökkäysoperaatioita”, Ryan kirjoittaa.

Ryan arvioi, että Venäjä saattaa olla tuhlannut parhaan mahdollisuutensa antaa Ukrainalle ratkaiseva isku.

”Venäjä vaikuttaa tuhlanneen ehkä viimeisen mahdollisuutensa antaa ratkaiseva isku Ukrainalle tässä sodassa.”

Ryanin mukaan sodan iso kysymys on nyt se, pystyykö Ukraina rakentamaan oman, Venäjän vastaavaa paremmin menestyvän hyökkäyksensä loppuvuodelle tai vuonna 2025.

86

577

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   ”Venäjän epäillään miinoittaneen Pohjois-Euroopan merikaa¬peleita
   Britanniasta kerrotaan löytyneen miinoitettu kaapeli, kun Ukrainan sota alkoi.” IL
   Lista vähintään 10 000 mahdollisesta sabotaasista Natomaissa ja kohdistettu epäilyt Venäjään. Tuo luku sabotaasitekojen malleja on toki vähän kun kysymyksessä on paha mielikuvitus ja röyhkeys. Länsimaat ja avoimet yhteiskunnat ovat haavoittuvia ja hankalasti puolustettavia pahojen voimien mielikuvituksen edessä. Kuin miehet feministien väitteille ja johdatteluille ...

   Mutta diplomatia ja demokratia, Lännen keinoina, on vain naurattanut naiiviuttaan Venäjällä. Merikaapeleiden miinoittaminen, vesitornien murtautumiset, patojen miinoittamiset, tehtaiden vakoiludronet, tulipalot, metsäpalot, salamurhat, gybervakoilut, dis- ja misinformaatiot, asiakasrekistereiden ja pankkijärjestelmien mu…, viranomaissivujen alasajot, poliittisten järjestelmien maakohtainen manipulointi, EU:n vastaisten koalitioiden ja maaryhmien motivoiminen ja korruptiomaksut avainhenkilöille jne. jne. jne.

   Voi olla, että myös Bidenin keskittymiskykyä oli ennen vaaliväittelyä sekoitettu ns. Havannasyndroomalla eli säteilyttämisen… Trumpin kohtaaminen on kuin Mike Tyson olisi kohdannut nuoren Cassius Clayn. Miten? No Tyson oli erityisen röyhkeästi päällekäyvä ja Muhammed Ali oli tanssija, joka nopeasti väisti ja iski takaisin. Kumpikin suuria ottelijoita. Biden on hienotunteinen ja herrasmies? Se on kuin kevyesti vallan kehässä tanssahteleva ajattelija ja toiset huomioiva totuuden puhuja. Tuo erilaisuus johti siihen, että Biden hämmentyi väittelyssä juuri kuten odotinkin tapahtuvan. Hänen oli mahdotonta mielessään sulattaa Trumpin hyökkäyksiä. Kun hän sai rauhassa puhua uudessa julkisessa esiintymisessä, hän suoriutui siitä hyvin. Se, että Biden huudahti uudessa esityksessään tietävän, mikä on totta, paljastaa edellä esittämäni juuri tapahtuneen.

   Kun syytöntä syytettiin oikeudessa, syyttämisen röyhkeys sulki puolustajan suun, varsinkin kun puolustusasianajaja edeltä kertoi, että hän oli hyvin valmistautunut puolustamaan ja, että voitto on varma, syyteoikeuskin on vanhentunut. Mutta kun oikeudenkäynti käräjäoikeudessa alkoi, hän sanoikin yllättäen, ettei hän ole valmistellut puolustusta, vaan syytetty voi itse puolustaa itseään. Siinä yllättävän röyhkeässä tempauksessa vastaaja meni lukkoon, eikä voinut sanoa mitään puolustuksekseen. Sen jälkeen tuomari totesi tylysti syytetylle: ”Sano nyt edes nimesi”. Sattumalta tuli valituksi seks… vastakulttuuriin kuuluva asianajaja ”puolustamaan” uskovaista. Samoin tuomari oli sen tyyppinen kirkkouskovainen, jollainen Saulus Tarsolainenkin oli ennen kuin Jeesus pysäytti hänet. Hän koki erityisvelvollisuudekseen pistää uskovaiset vankilaan tai tapettaviksi.
   Jäätyminen ylenmääräisen röyhkeän hyökkäyksen edessä. Tuo ilmiö tunnetaan myös eläimillä. Pelokas syötäväksi tulevansa tietävä ”lammas” jähmettyy liikuntakyvyttömäksi kun susilauma hyökkää. Pahan valta, -se on moninainen, mutta aina röyhkeä ja ylimielinen.


   Sen kohde on usein häkeltynyt, jos on hengeltään sivistynyt ja käytökseltään hillitty ja toistakin huomioiva. Roosa Ylen haastattelussa tunnusti myös tuon ilmiön sanomalla, että politiikassa ei pärjää, eikä pääse johtaville paikoille olematta röyhkeä, valehtelematta vastapuolesta ja puhumatta epätotuuksia, solvaamatta jne.

   Poliittisessa väittelyssä moraalisemmaksi kasvanut häkeltyy helposti, eikä osaa sanoa joko mitään tai hämmentyy röyhkeydestä, eikä voi olla johdonmukainen. Tuo ilmiö on tuttu myös tilanteissa, joissa hyväksikäytetyn kerrotaan joskus jäätyneen, eikä voinut toimia tai vastustaa hyökkääjää. Olen usein nähnyt, että henkilöön kohdistuva röyhkeä ja päällekäyvä sanallinen hyökkäys on poliittisen mahdin suurin ja menestynein keino. Se on myös feministivallan ydintä. Kohde jäätyy, vetäytyy, tms. Biden hämmentyi ja sosiaalisesti ja kognitiivisesti jäätyi.

   Muistan itsekin epäselvissä mentaalisissa olosuhteissa reagoineeni kuten Biden. Röyhkeys, luokitteleva asenne, mentaalisen aseman valtapyrkimys epäkorrektein arvolähtökohdin jne. voivat sekoittaa ajattelua ja keskittymistä sekä muistamista. Voimakkaat negatiiviset tai positiiviset tunnemanipulaatiot tehoavat väittelyissä ja ”Hitlerien” julistuksissa ja tunnekaappauksissa erilaisissa tilanteissa niin kodeissa, sodissa, politiikassa kuin oikeudenkäynneissäkin. Pidetäänkö röyhkeimmän puolta ja nähdään se oikeaksi, vahvaksi ja karismaattiseksi johtajaksi; hyveillä hyökkääjäksi?

   • Anonyymi

    Biden on rehellinen, mutta vanha ja sairas.
    Trump on Putin-luokan valehtelija, johon samanlaiset uskovat.


  • Anonyymi

   No, onhan Venäjä vallannut joitain maan tasalle tuhottuja kyliä!

   • Anonyymi

    Kauanko tuolla vauhdilla kestää Ukrainan valtaus?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kauanko tuolla vauhdilla kestää Ukrainan valtaus?

    Joku tiedemies laski ja sai vastaukseksi 500 vuotta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joku tiedemies laski ja sai vastaukseksi 500 vuotta.

    Joten aika monta sukupolvea joutuu vielä uhrautumaan.
    Ei oikein parin viikon operaatio riittänyt.


  • Anonyymi

   Siinä mielessä Toveri on oikeassa, että Venäjä käy sotaa muilla keinoilla kuin aseilla länttä vastaan.
   Avoimia ja demokraattisia yhteiskuntia on helppo vahingoittaa sabotoimalla infraa ja saada disinformaatiota läpi.
   Venäjä selvästi kokeilee rajojaan, kun tietää että aseelliseen opetaatioon sen kyvyt ei riitä. Liikkumalla harmaalla alueella, ja tietäen, että näyttöjä on vaikea saada, kun joka paikkaa ei voida aukottomasti valvoa, niin pelikenttä on osin avoinna tihutöille.

  • Anonyymi

   ”Tuhlattuaan näin valtavia määriä joukkoja useisiin pienempiin operaatioihin rintamalinjalla, Venäjällä on vähemmän kykyä rakentaa laadukkaampi, suuri joukko-osasto joka voisi suorittaa suuremman skaalan hyökkäysoperaatioita”

   Kyseiselle Rukiiselle tiedoksi, ettei Venäjä, tai kukaan, pysty rakentamaan laadukasta joukko-osastoa siitä väestä, jota Venäjä rintamalle lähettää. Eikä ole tarkoituskaan. Venäjä haluaa putsata vankiloitaan samalla kun yrittää pakottaa Ukrainan rauhaan.

   Sodan alkuvaiheet osoittivat, ettei Venäjä pysty rakentamaan laadukkaita joukko-osastoja muutenkaan. Hyökkäyssodalla ei ole tarpeeksi kannatusta, että minkään joukon taistelumoraalia saataisiin sillä pidettyä yllä.

   Venäjä tavoittelee edelleen niin sotilaallisesti kuin poliittisestikin Ukrainan ja lännen väsyttämistä. Venäjän johto ei ole tyhmää, se tietää, mitä on mahdollista saavuttaa ja mitä ei. Varmaankin se on varautunut myös tappioon, mutta status quon varmistava rauha on tavoitteissa ensisijalla.

   • Anonyymi

    On muuten mielenkiintoista verrata tilannetta toiseen maailmansotaan. Silloinkin hyökkäys Suomeen oli ensin hyvin suosittu juttu propagandan ansiosta, mutta muuttui tervanjuonniksi, jossa sotilaat piti juottaa humalaan ja pakottaa taisteluun, kun homma ei osoittautunutkaan ruusuilla tanssimiseksi.

    Barbarossan alussa suuret antautuneiden määrät kertoivat paitsi neuvostosodanjohdon kyvyttömyydestä, myös matalasta taistelumoraalista, kuten Stalin asian aivan oikein päättelikin. Sitä yritettiin kohottaa samalla keinoin kuin Talvisodassa ammuttamalla omia, mutta vasta ensimmäinen voitto, Stalingrad, nosti moraalin, ja eteneminen saksalaisten valtaamille alueille, jolloin miehittäjän julmuus paljastui sotilaille paljon uskottavammin kuin sodan alussa epäuskottavaksi osoittautuneen propagandan kautta, loivat sen puna-armeijalaisen sotilaan, joka edes jotenkin vastasi myyttiä.

    Itseasiassa Suomen armeijalle tapahtui vähän samaa, ajallisesti toisessa järjestyksessä.


   • Anonyymi

    Vankiloiden tyhjentämisellä tapattamalla vangit rintamalla voi olla myös sisäpoliittinen tarkoitus. Oppositiota ei uskalleta tukahduttaa massamurhin eikä gulagein, mutta sen sijaan jaellaan pitkiä vankilatuomioita. Niiden aikana toki muutamat pahimmat voidaan tappaa. Mutta joku häpy on säilytettävä, muuten uskottavuus katoaa kokonaan.

    Oikeiden roistojen tapattamisella voidaan siis tehdä tilaa oppositiolle vankiloihin. Eikä siinä ole tärkeää sekään, että rosvot kuolisivat, vaan osahan selviää rintamalta hengissä ja saa vapautensa. Tosin he melko varmasti myöhemmin joutuvat uudelleen vankilaan, mutta ehkä siihen mennessä niitä on rakennettu lisää.


   • Anonyymi

    Venäjä laittoi kätyrinsä Orbanin ehdottelemaan tulitaukoa Ukrainalle. Venäjä on nyt altavastaajana, kun uudet asetoimitukset Ukrainalle ovat alkaneet saapua perille ja kohta tulee F-16 hävittäjät.
    Venäjällä ei ole enää mitään voitettavaa tässä sodassa, ainoastaan hävittävää.

    Venäjän tappiot ovat massiivisia, joukkotuhoa, tämän voi todeta jo videoita seuraamalla ja niitä tulee katsottaviksi muutaman minuutin välein kellon ympäri, joten kyse ei ole yksittäistapauksista, vaan jatkumosta.

    Ihmeen pitkään putlerilla ja venäjän kansalla menee tajuta se tosiasia, ettei länsi voi antaa diktatuurin voittaa, ei koskaan. Koska venäjä on ennakkotapaus, jota maailman muut diktaattorit seuraavat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä laittoi kätyrinsä Orbanin ehdottelemaan tulitaukoa Ukrainalle. Venäjä on nyt altavastaajana, kun uudet asetoimitukset Ukrainalle ovat alkaneet saapua perille ja kohta tulee F-16 hävittäjät.
    Venäjällä ei ole enää mitään voitettavaa tässä sodassa, ainoastaan hävittävää.

    Venäjän tappiot ovat massiivisia, joukkotuhoa, tämän voi todeta jo videoita seuraamalla ja niitä tulee katsottaviksi muutaman minuutin välein kellon ympäri, joten kyse ei ole yksittäistapauksista, vaan jatkumosta.

    Ihmeen pitkään putlerilla ja venäjän kansalla menee tajuta se tosiasia, ettei länsi voi antaa diktatuurin voittaa, ei koskaan. Koska venäjä on ennakkotapaus, jota maailman muut diktaattorit seuraavat.

    Venäjä on tähdännyt rauhaan jo ainakin vuoden. Ongelma on vain saada Ukraina suostumaan alueidensa menettämiseen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä on tähdännyt rauhaan jo ainakin vuoden. Ongelma on vain saada Ukraina suostumaan alueidensa menettämiseen.

    Ongelma on saada Venäjä ymmärtämään, että se ei tule saamaan uusia alueita lainkaan.


   • Eihän valloitukset tietenkään ole omia alueita, ennen kuin on tehty rauhansopimus joka sanoo niin.


   • No mitä se häitä Amerikka myös nato kanssa tuhlattua 20 vuotta Afganistnista loppu USA juoksi kuin rotta
    Kysy Amerikka missä 20vuotta EU rahaa meni ja menut


   • Kardox89 kirjoitti:

    No mitä se häitä Amerikka myös nato kanssa tuhlattua 20 vuotta Afganistnista loppu USA juoksi kuin rotta
    Kysy Amerikka missä 20vuotta EU rahaa meni ja menut

    Tarkoitat lintujen unelmia.


   • Puhut nyt lintujen unelmista.


   • Haluat siis puhua lintujen unelmista.


   • Anonyymi
    Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

    Eihän valloitukset tietenkään ole omia alueita, ennen kuin on tehty rauhansopimus joka sanoo niin.

    Kansainväliset sopimukset kieltävät liittämästä vallattuja alueita valtioon. Sitä kutsutaan kansainväliseksi laiksi. Tosin Israelille se sallittiin itsenäistymissodassa 1948, jolloin se terrorisoimalla ajoi palestiinalaisia pois joiltakin alueilta, jotka eivät olleet osa YK:n jo aiemmin hyväksymää Israelin aluetta, mutta nyt ovat, kun YK hyväksyi Israelin uudet rajat, jotka melkoinen määrä maita on myös tunnustanut.

    En tiedä, onko Venäjä osallisena liittämisen kieltävässä sopimuksessa. Varmaankin on, koskapa lienee ollut osa sopimuksia joihin Neuvostoliitto sitoutui liittyessään liittoutuneisiin 1941.


   • Ja tämäkö antaa Venäjälle oikeuden varastaa Ukrainalta? No ihan varmaan juu.


  • Anonyymi

   Täyttä mätä medioiden vale paska😂😂🤣🤣😂🤣🤣

  • Anonyymi

   Harvoin kuuluu hyvää venäläisistä. Nyt positiivinen uutinen. Julia Navalnaja on valittu kansainvälisen ihmisoikeusjärjestön puheenjohtajaksi. Hienoa!

   • "Pelkästään hyvää on kuulunut venäläisistä vapauttamassa kansakuntaa natsssssien ikeestä."

    Joistakin ihmisistä venäläisten miehittämilleen alueille perustamat kidutuskeskukset ovat ihailtava asia.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Yli 1000 venäläistä silpoutuu raajarikoiksi, tai kuolee joka päivä jonkun olemattoman maapläntin takia, joka kohta vallataan takaisin. Vain hullu diktaattori jatkaa tuollaista sotaa. Venäjän kansa on umpityhmää, kun tuollaista hullua pitävät maan johdossa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yli 1000 venäläistä silpoutuu raajarikoiksi, tai kuolee joka päivä jonkun olemattoman maapläntin takia, joka kohta vallataan takaisin. Vain hullu diktaattori jatkaa tuollaista sotaa. Venäjän kansa on umpityhmää, kun tuollaista hullua pitävät maan johdossa.

    USA seuraava presidentti Trump tulee painokkaaseen tyyliinsä tuon asia selittämään putinille, muut eivät ole siihen pystyneet, kyllä se sota sitten lakkaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    USA seuraava presidentti Trump tulee painokkaaseen tyyliinsä tuon asia selittämään putinille, muut eivät ole siihen pystyneet, kyllä se sota sitten lakkaa.

    Trump on ulkopoliittinen katastrofi, täysi pelle. Se on nähty valtiomiestapaamisissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Trump on ulkopoliittinen katastrofi, täysi pelle. Se on nähty valtiomiestapaamisissa.

    Juuri noin !
    Kotimaassa voi valehdella ja vedättää äänestäjiä, jotka ei muusta maailmasta tajua mitään, mutta ulkomailla ei tuollainen pelleily mene läpi. Usan diplomaattikunta odottaa kauhulla Trumpin mahdollista valintaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Trump on ulkopoliittinen katastrofi, täysi pelle. Se on nähty valtiomiestapaamisissa.

    Jos sodista pitää, voi Trumpia sanoa katastrofiksi, tämän ollessa presidentti, oli sotiakin vähemmän.
    Diktaattorit eivät kunnioita Bidenin tapaista, helposti ennakoitavaa ja varovaista hissukkaa, siksi venäjä uskalsi aloittaa sodan.

    Trump on ainut toivo maailmanrauhalle, sekös kommunisteja ja sodanlietsojia ärsyttää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos sodista pitää, voi Trumpia sanoa katastrofiksi, tämän ollessa presidentti, oli sotiakin vähemmän.
    Diktaattorit eivät kunnioita Bidenin tapaista, helposti ennakoitavaa ja varovaista hissukkaa, siksi venäjä uskalsi aloittaa sodan.

    Trump on ainut toivo maailmanrauhalle, sekös kommunisteja ja sodanlietsojia ärsyttää.

    Trumpushkan rauhansuunnitelma johtaisi sodan jatkumiseen ja laajentumiseen.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Trumpushkan rauhansuunnitelma johtaisi sodan jatkumiseen ja laajentumiseen.

    Olet todennäköisesti ainut Trumpin sisäpiiriin kuuluva kommunisti, kun tiedät tämän rauhansuunnitelman. Kerro ihmeessä siitä lisää, maailman media on siitä varmasti kiinnostunut ;DDDDDDD


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olet todennäköisesti ainut Trumpin sisäpiiriin kuuluva kommunisti, kun tiedät tämän rauhansuunnitelman. Kerro ihmeessä siitä lisää, maailman media on siitä varmasti kiinnostunut ;DDDDDDD

    Etkö lue uutisia?   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Uutisista. Luehan sinäkin.

    https://www.hs.fi/maailma/art-2000010343919.html

    Voi sinua reppanaa, kysyttiin Trumpin rauhansuunnitelmaa, siis Trumpin itsensä esittelemää. Ei poliittisen vastustajan "sisäpiirin" sepitelmiä, vastapuolen The Washington Post julkaisussa.

    Koitas nyt kaivella se Trumpin itsensä rauhansuunnitelma jostakin, tosin ei sellaista ole missään, kun ei Trump ole vielä presidenttikään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voi sinua reppanaa, kysyttiin Trumpin rauhansuunnitelmaa, siis Trumpin itsensä esittelemää. Ei poliittisen vastustajan "sisäpiirin" sepitelmiä, vastapuolen The Washington Post julkaisussa.

    Koitas nyt kaivella se Trumpin itsensä rauhansuunnitelma jostakin, tosin ei sellaista ole missään, kun ei Trump ole vielä presidenttikään.

    "Voi sinua reppanaa, kysyttiin Trumpin rauhansuunnitelmaa, siis Trumpin itsensä esittelemää. Ei poliittisen vastustajan "sisäpiirin" sepitelmiä, vastapuolen The Washington Post julkaisussa."

    Trumpushkan sisäpiiri on kyllä tietoinen Trumpushkan "rauhansuunitelmasta".

    ja tuossa hänen neuvonanatjiensa julkaisema suunnitelma:

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010520617.html

    "Fleitzin mukaan Trump on suhtautunut suunnitelmaan myönteisesti."


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    "Voi sinua reppanaa, kysyttiin Trumpin rauhansuunnitelmaa, siis Trumpin itsensä esittelemää. Ei poliittisen vastustajan "sisäpiirin" sepitelmiä, vastapuolen The Washington Post julkaisussa."

    Trumpushkan sisäpiiri on kyllä tietoinen Trumpushkan "rauhansuunitelmasta".

    ja tuossa hänen neuvonanatjiensa julkaisema suunnitelma:

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010520617.html

    "Fleitzin mukaan Trump on suhtautunut suunnitelmaan myönteisesti."

    Ei kyseessä ole Trumpin rauhansuunnitelma, vaan ihan joidenkin muiden ajatukset. Esittele nyt vihdoinkin se Trumpin oma rauhansuunnitelma. Vai eikö sinulla sellaista ollutkaan ;DDDDD


   • Anonyymi

    Nyt näköjään moskovan pojalla keittää, kun joku latoo faktat ruutuun putlerin hulluudesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei kyseessä ole Trumpin rauhansuunnitelma, vaan ihan joidenkin muiden ajatukset. Esittele nyt vihdoinkin se Trumpin oma rauhansuunnitelma. Vai eikö sinulla sellaista ollutkaan ;DDDDD

    Jos tiltu ei usko, että Trumpushkan sispiiri tietää Trumpushkan rauhansuunnitelman, niin elä sitten omassa uskossasi.


   • Älä selitä, tiltunen.


  • Anonyymi

   höpö höpö

   • Anonyymi

    Höpö höpö- kommentit ovat kyllä paras tapa keskustella...


  • Anonyymi

   Ei nämä MV-lehden lukijat ole edes kunnon trolleja.

   Ottakaa mallia Kardoxista, hänellä ei ole munaa mutta sellaisia lauseita ettei niitä ymmärrä kukaan.

  • Anonyymi

   Ukraina on menneen talven lumia. Saa olla erimieltä, mutta tuon tulette näkemään.

   • Anonyymi

    Eikö sinua hävetä olla putlerin, 2000 luvun pahimman diktaattorin sätkynukke ja äänitorvi?

    Olet pimeyden ytimessä, tuon alemmaksi ei ihminen voi vajota.


  • Anonyymi

   hyvä

  • Anonyymi

   Milloin se Venäjän 3. päivä tulee?

   Katsotaan vuoden päästä mikä on tilanne.

  • Anonyymi

   Savijalkainen armeija jonka kantavat voimat ovat linnankundeja.Lauma räkäisiä barbaareja.

  • Anonyymi

   Miksi Venäjän tappiot ovat valtavat? Miksi Venäjä haluaa sietää niitä?

   • Anonyymi

    Siksi koska venäjällä sotilaat ovat biomassaa, eivät ihmisiä. Tätä samaa ajatusta kannattavat suomalaiset kommunistit, jotka ovat palstalla hehkuttavat venäjän diktatuurin aikaansaannoksia, eivätkä osaa edes hävetä itseään.


  • Anonyymi

   Pekka Toveri sanoi 16.7.2023 Ukrainan aloitettua vastahyökkäyksen että vanhalla sotilaalla on sellainen kutina Venäjän puolustus murtuu. Sellaisia hupi-ukkoja nämä asiantuntijat.

   • Anonyymi

    Eipä ole kuule tiltlu Pekka Toveri sanonut mitään tuollaista.


  • Anonyymi

   Miksi Venäjän tappiot ovat niin valtavat? Miksi Venäjä haluaa sietää niitä?

  • Anonyymi

   näin

  • Anonyymi

   Toivotaan parasta, ei näytä hyvältä.

  • Anonyymi

   venäjä häviää sodan syksyyn mennessä ja vetäytyy lopullisesti Ukrainasta palauttaen anaatamansa maat takaisin.

  • Anonyymi

   Ukraina voittaa lännen avulla sodan syksyyn mennessä jolloin venäjän armeija romahtaa lopullisesti ja se joutuu vetäytymään ja palauttamaan alueet takaisin. Kaikki muu on venäjämielisten propagandaa

  • Anonyymi

   Ei vielä ensi syksynä mutta seuraava voi olla lähellä.

  • Anonyymi

   Sodassa tulee uhreja molemmin puolin, se jolla sotilaita riittää, se voittaa.

   • Anonyymi

    Ukrainassa on kymmeniä tuhansia kyliä.
    Venäjä valtaa silloin tällöin yhden noin tuhannen miehen tappioilla.
    Tällä menolla sotaa kestää vähintään vuosikymmeniä.

    Jos Venäjällä riittää miehiä, niin miksi armeijaan värvätään naisvankeja? Huonolla tuloksella.


  • Anonyymi

   Joko Buchan teurasajat on vangittu venäjällä?
   Eikö voisi siirtää ne neukut eli 1/3 kansasta donbassin ja luhanskin alueilta harvaan asutulle venäjälle. Ja kielelliset erimielisyydet loppuisi Ukrainassa? Samaa voisi tarjota muille neukuille jotka sinnittelee ukrainassa ja kokevat mielestään vääryyttä. 2012 runnottiin ukrainan hallituksessa läpi laki joka sallisi venäkielen käytön virastoissa. Tämä lisäsi jo entuudestaan kireitä välejä ukrainan ja venävähemmistön välillä. Ukrainalaiset kokivat sen yhtenä venäjän lähentymisyrityksenä. Ukrainalaisista 17% on etnisesti venäläisiä ja don-lu alueella 38-39%. Vaikka itä halusi parantaa venäjän kielen asemaa he eivät kuitenkaan halunneet liittyä venäjään.Ei ollut vallankaappausta vaan Ukainan kansa kansa halusi eurooppaan mutta silloinen pressa janumoskovits petti kansan ja allekirjoittikin sopparit rusnazien kanssa. Kansa antoi potkut hälle ja tuli oranssi vallankumous.
   Zelenskyistä tuli vaaleilla seuraava pressa joka jatkaa kansan enemmistön tahtoa. Tätä kalsariputte kostaa.

  • Anonyymi

   Venäloisten pakkosiirto kotimaahansa auttas.

  • Anonyymi

   Putin tapattaa nuorison ja vaatii venäläisiä naisia synnyttämään uusia tilalle.

   • Anonyymi

    Nythän jo Putte kouluttaa uusia sukupolvia lastentarhoissa olevista lapsukaisista taistelemaan länsimaita vastaan!
    T Huomioitsija.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nythän jo Putte kouluttaa uusia sukupolvia lastentarhoissa olevista lapsukaisista taistelemaan länsimaita vastaan!
    T Huomioitsija.

    Siis on kysymyksessä melko pitkäaikainen sota.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siis on kysymyksessä melko pitkäaikainen sota.

    Kyllä vaan sillä alkuperäiset tavoitteet ovat vielä saavuttamatta!


  • Anonyymi

   Putin hyökkää lapsia vastaan. Sankari 👄

  • Anonyymi

   Putler on 3s antikristus.

  Ketjusta on poistettu 50 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   325
   3847
  2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   274
   2206
  3. By the way, olet

   mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
   Ikävä
   111
   1535
  4. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   94
   1390
  5. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   85
   1383
  6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   61
   1247
  7. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   59
   1218
  8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

   Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
   Haapavesi
   49
   1058
  9. Onkohan sulla enää tunteita

   kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
   Ikävä
   36
   1054
  10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

   kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
   Ikävä
   66
   942
  Aihe