Trump näyttää hyvältä, suosikkini

Anonyymi-ap

Paine Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin ympärillä ei hellitä.
Mediassa, varsinkin sosiaalisessa, myllytys käy edelleen hurjana. Demokraattien texasilaisesta kongressiedustajasta Lloyd Doggettista tuli ensimmäinen valtakunnanpoliitikko, joka vaati julkisesti Bidenin vetäytymistä.
Bidenin perhe syytti väittelyfarssista Valkoisen talon henkilökuntaa. Biden itse syytti parin viikon takaista matkustamista. Entinen presidentti Barack Obama kertoi lähipiirilleen huolensa Bidenista.

Ehkä huolestuttavinta Bidenin kannalta oli Puck Newsille vuodettu demokraattien sisäinen muistio. Demokraattien tekemissä sisäisissä osavaltiokohtaisissa mielipidemittauksissa Biden on jäänyt Donald Trumpista pahasti jälkeen.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UUSI

      Trumpin osalta näyttää hyvältä. Hänen voittonsa on täysin varma, elleivät demokraatit nopeasti päätä valita uutta ehdokasta. Se edellyttäisi Bidenin luopumista eli hänellä pitäisi olla vielä sen muistia, että muistaisi erota. Demokraattien pitäisi myös kyetä valitsemaan uusi ehdokas ilman kovaa riitelyä ehdokkaan nimestä. Se ei myöskään tule olemaan helppoa. Oma valintani olisi ulkoministeri Anthony Blinken, mutta hän ei liene mukana edes minkäänlaisissa spekulaatioissa, mikä minua aika lailla ihmetyttää. Käytännössähän Blinken on hoitanut suurimman osan Bidenin kaudesta USAn ulkopolitiikkaa. Kamala Harrisista ei ole korvaajaksi ja tuskin Kalifornian kuvernööristä, joka olisi monelta osin hyvä vaihtoehto, mutta Sandersin tapaisena vasemmistolaisena varmaan liikaa amerikkalaisille, vaikka hänellä onkin yrittäjätausta. Harris on kuitenkin varapresidenttinä todennäköisin valinta.

      Euroopalle, Suomelle ja varsinkin Ukrainalle Trumpin valinta on kauhukuva, joka voi olla ensi vuoden alussa todellisuutta. Moni arvelee, että Trump lopettaisi Ukrainan tukemisen ja saattaisi myös hajottaa Naton. Euroopan ja Suomen turvallisuushat moninkertaistuvat. Puolustusministeri Antti Häkkänen on huolissaan tilanteesta eikä ihme. Hän yrittää saada amerikkalaisia Nato-joukkoja Suomeen mieluiten pysyvästi, koska putleria hillitsisi amerikkalaisten joukkojen kimppuun hyökkääminen. Tosin tilanteen kiristyminen Venäjän lähipiirissa, saisi Trumpin todennäköisesti vetämään amerikkalaiset joukot kokonaan pois. Trumpin mielestä Eurooppa saa hoitaa itse ongelmansa ja itäisen Euroopan valtioita Venäjän rajamailla hän pitää Venäjän oikeutettuna etupiirinä. Viime kaudellaan hänen hallintonsa jossain vaiheessa uskoi, että Viro on Pietarin esikaupunkialuetta. Trump ihailee putleria ja kutsunut tätä jopa neroksi. Helsingin kokouksen pressitilaisuudessa Trump kertoi uskovansa mieluummin putleria kuin oman maansa tiedusteluviranomaisia. Se oli vertaansa vailla oleva tiedotustilaisuus katastrofina ja me Suomessa saimme todistaa sitä ihan lähietäisyydeltä. putler virnisteli äärimmäisen tyytyväisenä vieressä. Se oli putlerin kansainvälisen politiikan ehdoton huippuhetki, kun USAn presidentti ylistää häntä ja luottaa häneen enemmän kuin omiin maanmiehiinsä.

      Joku eurooppalainen sotilasviranomainen (?) sanoi tässä joku aika sitten, että Euroopan johtajien pitäisi käyttää kaiken vapaa-aikansa siihen, miten pitäisi varautua Trumpin mukana tuleviin vaikeuksien aikaan Euroopassa. Todellakin nyt ei ole aikaa hukattavissa yhtään. Elämme nyt kaikin tavoin vaarallisia aikoja eikä siihen olisi kaivattu enää Trumpia lisäämään näitä vaaroja. Trump on sanojensa mittainen mies. America First. Eurooppa ei ole silloin ajatuksissa. Kaiken ulkopoliittisen tarmonsa Trump tulee suuntaamaan Kiinaan, missä suunnalla voidaan sen jälkeen odottaa näiden kahden todellisen suurvallan välien kiristymistä. Trumpia ei enää pidättele uudelleen valinnan paineet, joten häneltä voi odottaa paljon radikaalimpaa kautta kuin viimeksi.Nyt hän haluaa varmaan päästä maailman historiaan, koska on niin suuri narsisti.

      Maailmassa on kolmessa suurvallassa sen jälkeen vähintään kaksi erittäin arvaamatonta narsistia johdossa. putler on heistä selvästi vainoharhainen. Trumpin osalta ongelma lienee enemmän hänen impulsiivisuudessan ja heikkoälyisyydessä. Hän ei vaikuta kuitenkaan putlerin kaltaiselta psykopaatilta, joten Trump ei ala tappamaan pelkästä tappamisen ilosta ja suuruuden hulluudesta kuten putler. Tästä kolmikosta Xi vaikuttaa kaikkein tolkullisimmalta ja harkitsevalta. Hänen päähänpinttymänsä on kuitenkin Taiwan, jonka hän haluaa liittää manner-Kiinaan. Kiina arvostaa kuitenkin vakautta, mikä on hyvä asia. Se ei pyri edes leikkimään vakavilla asioilla.

    • Anonyymi
      UUSI

      Idioottien USA saa idiootti pressan.

      Tai no, toinen älykäs, mutta seniili.

      Toinen tyhmä kuin saapas.

      Kumpi näistä nyt sitten on parempi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2570
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      207
      1682
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1630
    4. 79
      1301
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1035
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      966
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      47
      934
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      850
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      833
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      808
    Aihe