Hobitin kasvot

Anonyymi-ap

Brasilialainen kuvankäsittelyn asiantuntija Cícero Moraes julkaisi ryhmänsä kanssa äskettäin kuvan Hobitista, naisesta, jonka luurangon jäänteet (nimetty LB1:ksi) löydettiin indonesialaisesta luolasta vuonna 2003. Häntä mainostettiin uutena homininilajina, Homo floresiensiksena.
Tutkijat sovittivat kuvan tuottamiseksi LB1-kallon erikseen sekä simpanssin että ihmisen kalloon anatomiseksi muotoiluksi kutsutulla tekniikalla. Sitten he yhdistivät saamansa kaksi kuvaa yhdeksi. Tässä oletettiin etukäteen se, mitä he selvästi halusivat osoittaa, että Hobitti oli apinan ja ihmisen sekoitus - eli "apinaihminen". Tätä loogista virhettä kutsutaan kehäpäätelmäksi (ks. englanniksi Creation 45 (4):36-37, 2023).
Joka tapauksessa tutkijoiden tuottama kuva näyttää varsin ihmismäiseltä, vaikka sen nenä on vähemmän ulkoneva kuin ihmisillä. Nenäluita, jotka olisivat voineet antaa tietoa tästä, ei kuitenkaan löytynyt.
Jotkut merkittävät evolutionistit väittivät, että LB1-yksilö oli sairaalloinen nykyihminen. Jotkut ehdottivat sen kärsineen kretinismistä eli kääpiökasvuisuudesta. Tuolloin se oli "ajoitettu" noin 18 tuhannen vuoden ikäiseksi. Myöhemmin se ajoitettiin uudelleen 60-100 tuhannen vuoden ikäiseksi, mikä on evoluution aikajanalla kätevästi ennen Homo sapiensin saapumista alueelle.
On epäselvää hiljenivätkö sairaalloisen nykyihmisen hypoteesia kannattaneet evolutionistit uuden ajoituksen johdosta, mutta hiljaa he ovat joka tapauksessa sen jälkeen olleet. Uudelleen ajoittaminen osoittaa evolutionistisilla ajoitusmenetelmillä saatujen ikäarvioiden oikukkaan luonteen.
Ottaen huomioon H. floresiensis LB1-yksilön yhtäläisyydet jaavalaisen Homo erectuksen [pystyihmisen] kanssa, mahdollinen kreationistinen selitys sille on, että kyseessä oli kretinismistä kärsinyt vankkarakenteinen ihminen (esim. Homo erectus).

5

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Unohdit mainita, että sieltä alueelta löytyi useiden muidenkin saman näköisien jäänteet.
      Eiköhän epärehellinen kreationisti tee tätä tahallaan.

      Kerrotko minkä näköinen on apina? Tämä kysymys siksi, koska kreationistit eivät tunnu tuntevan sanaa. Kyseessä olisi joka tapauksessa meinaan ihmisapina. Apinaihminen on kaiketi tullut sanaleikkinä sen erilaisen ulkonäön takia.
      Se, että käytetään kuvan luomiseen tunnettuja lajeja ei ole mikään väärä tapa toimia. Sillä saa varsin hyvän peruskäsityksen, miltä se on voinut näyttää. Toisin kun kreationistit valehtelevat, ne eivät ole mitään kiveen hakattuja asioita. Dinosauruksista on tehty sama, ja tiedon karttuessa valtaosa on muuttunut.

      Nuo sairas jutut kumottiin kun niitä löytyi lisää.

      Kyseessä oli siis nykyihmisestä eronnut sisaruslaji, joten tietysti ne voivat olla siellä ennen nykyihmistä. Ette kai te luule niiden kehittyneen nykyihmisestä?

      Tässä taas tuli ilmi hyvin kretujen sivistymättömyys ja pakkomielle valehdella.

      "Ottaen huomioon H. floresiensis LB1-yksilön yhtäläisyydet jaavalaisen Homo erectuksen [pystyihmisen] kanssa, mahdollinen kreationistinen selitys sille on, että kyseessä oli kretinismistä kärsinyt vankkarakenteinen ihminen (esim. Homo erectus)."

      Eihän tuo selittänyt yhtään mitään. Siis uskotteko te kuitenkin homo erectukseen?
      Miten ihmeessä tämä toimii ylipäätään 6000 vuoden ikäiseen maailmankaikkeuteen?

      • Anonyymi

        Pääasia on, että edes yhdestä mainittiin.


    • Anonyymi

      "mitä he selvästi halusivat osoittaa, "

      Aloitetaanpa tästä. Mistä tiedät, että he "selvästi halusivat osoittaa"? Tutkijat eivät ole kaltaisiasi kreationisteja, joille lopputulos on aina selvillä jo alussa. Jatketaan sitten, kun olet selvittänyt asian. Ole hyvä.

      • Anonyymi

        Aloittaja on ilmeisesti kiireinen tai muuten estynyt vastaamasta, no odotellaan vielä.


    • Anonyymi

      "Hobittia" ei ole missään (paitsi kreationistien hömppä sivustoilla) tituleerattu apinaihmiseksi, vaan lähinnä neandertaien ja denisovien kaltaiseksi nykyihmisen sisarlajiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe