Gazan tekaistu nälänhätä

Anonyymi-ap

Gazassa ei ole, eikä ole ollut, nälänhätää. Saatikka, että sellainen olisi tahallaan aiheutettu. Kannattaa lukea koko juttu linkistä. Ohessa otteita suomeksi. Tästä voisi joku oikea toimittaja tehdä ihan oikean jutun suomalaiseen mediaan. #Iltasanomat #Iltalehti #YLE #MTV3 #HS #Gaza #Israel

JNS: "Uusi tutkimus paljastaa YK:n vääristyneen kuvan Gazan 'tahallisesta nälänhädästä'."

Tutkimuksessa paljastui hätkähdyttävä ristiriita: Noin 10 000 avustusrekkaa, jotka saapuivat Gazaan konfliktikuukausien aikana, oli jätetty pois YK:n raporteista. YK:n luvuissa mainitaan noin 28 000 kuorma-autoa, mutta Israelin puolustusvoimien koordinointi- ja yhteyspiirin (DCL) mukaan määrä on huomattavasti suurempi, 38 000.

YK:n edustajat eivät ottaneet huomioon Erezin rajanylityspaikan kautta saapuvia rekka-autoja, lentokuljetuksia ja Yhdysvaltain laivaston laiturin kautta tapahtuvia toimituksia. Lisäksi YK:n raporttien ulkopuolelle jätettiin muiden kansainvälisten järjestöjen kuin UNRWA:n vastaanottama apu ja Gazassa sisäisten ongelmien vuoksi viivästyneet kuorma-autot.

"Tiedoista puuttuu huomattava määrä apua, mukaan lukien kaasun ja polttoaineen kaltaiset välttämättömät tarvikkeet", Caner totesi. "Pelkästään huhtikuussa YK ilmoitti päivittäin keskimäärin 169 avustusrekkaa, kun taas hallituksen toimien koordinaattori alueilla ilmoitti 219 rekkaa. Toukokuun tietojen mukaan UNRWA:lta puuttuu YK:n järjestöiltä yli 1 000 avustusrekkaa verrattuna Israelin tietoihin."

Tutkimuksessa todetaan lisäksi, että Yhdistyneet Kansakunnat jättää huomiotta sen, että Hamas hyökkää rajanylityspaikoille, joiden kautta apua tuodaan, ja ottaa saattueet väkisin haltuunsa.

Lisäksi Israelia syytetään rajanylityspaikkojen sulkemisesta Hamasin iskujen seurauksena mainitsematta sitä, että se avasi kolme uutta maarajan rajanylityspaikkaa helpottaakseen avun toimittamista kaistan pohjois- ja keskiosiin.

"Se, että Gazassa on nälkäisiä ihmisiä, ei tarkoita, että Gazassa olisi nälänhätä."
Ehkä huolestuttavinta havainto on, että tutkimus kyseenalaistaa YK:n järjestöjen Gazaa koskevien nälänhätäennusteiden tarkkuuden.

"Ennusteiden mukaan nälkäkuolemia olisi tähän mennessä ollut yli 20 000, mutta kesäkuun alkuun mennessä tällaisia tapauksia on dokumentoitu vain muutamia kymmeniä", Caner raportoi. Tämä ristiriita herättää vakavia kysymyksiä ennusteiden menetelmistä ja luotettavuudesta.

"Se, että Gazassa on nälkäisiä ihmisiä, ei tarkoita, että Gazassa olisi nälänhätä, eikä varsinkaan sitä, että väestöä nälkiinnytetään tahallisesti. YK:n luoma vääristynyt kuva on ruokkinut Israelia vastaan käytäviä oikeudenkäyntejä kansainvälisissä tuomioistuimissa, mukaan lukien syytökset kansanmurhasta", Caner toteaa lopuksi. "On ratkaisevan tärkeää, että oikeuselimet tutkivat kaikki saatavilla olevat tiedot, myös Israelin raportit, jotta Gazan tilanteesta saadaan kattava ja tarkka käsitys."

Kesäkuun lopun IPC:n raportin yleiskatsauksessa todetaan, että 495 000 gazalaista on "edelleen vaarassa" kärsiä nälänhädästä. Saman raportin tiedot osoittavat kuitenkin, että 495 000 gazalaisen ennustetaan kärsivän nälänhädästä tulevina kuukausina - ei sitä, että he kärsivät nälänhädästä tällä hetkellä.

Raportti julkaistiin vain muutama viikko sen jälkeen, kun IPC:n nälänhädän arviointikomitea oli todennut, että Gazan nälänhätää koskevat arviot eivät olleet uskottavia, koska niissä oli käytetty virheellisiä oletuksia, tietoja oli tulkittu väärin ja erityisesti jätetty huomiotta huomattava määrä elintarvikkeita, jotka tuotiin Gazaan kaupallisen ja yksityisen sektorin kautta.

Koko juttu oheisesta linkistä:
https://www.jns.org/report-new-study-exposes-uns-skewed-portrayal-of-intentional-starvation-in-gaza/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR195HsnwJAvndjzMk27vVQhjY8YrZEbSlU9BGBxlGSpIkXCc8tBQYy3Yas_aem_ahlPVsfujXzvusXiIMP2hg

97

678

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Blogisti ELDER OF ZIYON: Sodan alusta lähtien Gazan terveysministeriö on pitänyt yllä kahta erillistä ja ristiriitaista tilastoa Gazan "marttyyreistä''.

      Toinen alkoi päivittäisinä videotiedotuksina ja muuttui sitten lehdistötiedotteiksi Facebookissa ja muussa sosiaalisessa mediassa. Nämä tilastot olivat identtisiä Hamasin Gazan mediatoimiston julkaisemien tilastojen kanssa.

      Toinen oli paljon yksityiskohtaisempi raportti, jota oli julkaistu kuukausien ajan muutaman päivän välein. Viimeisin oli 45 sivua pitkä.

      Nämä kaksi tilastoa ovat ristiriidassa keskenään.

      Terveysministeriö yritti kovasti sovittaa nämä kaksi yhteen yksityiskohtaisessa raportissa. Huhtikuun aikana se jakoi "marttyyrit" kolmeen luokkaan: niihin, jotka laskettiin suoraan sairaalakäynneistä, niihin, jotka uhrin omaiset ilmoittivat ja joita pidettiin uskottavina, ja amorfiseen luokkaan "marttyyrit, joista ei ole täydellisiä tietoja".

      Viimeisessä yksityiskohtaisessa raportissa ministeriö kuvasi näitä luokkia näin:
      "Aggression alusta lähtien marttyyrien kumulatiivinen määrä on noussut 34 654 marttyyriin, joista 24 691:llä on täydelliset tiedot terveysministeriössä (20 976 on merkitty terveysministeriön rekistereihin ja 3 715 on perheiden ilmoittamia), minkä lisäksi on 9 963 marttyyria, joilla ei ole täydellisiä tietoja."

      Viimeinen luokka on suurelta osin kuvitteellinen. Jokaisessa raportissa "täydellisten tietojen" ja "epätäydellisten tietojen" kuolemantapausten välinen ero on maagisesti laskettu täsmälleen siihen, mitä Hamasin mediatoimisto väitti kyseisenä päivänä. Mediatoimisto väitti kuitenkin myös, että 72 prosenttia uhreista oli naisia ja lapsia, vaikka yksityiskohtaiset terveysministeriön tilastot osoittivat, että vain noin 51 prosenttia uhreista oli naisia ja lapsia - ja vaikka kaikki "marttyyrit, joista ei ole täydellisiä tietoja" olisivat naisia ja lapsia, mikä on tilastollinen mahdottomuus, siltikään siitä ei tulisi 72 prosenttia.

      Toisin sanoen Hamasin mediatoimisto keksii lukuja joka päivä, eikä terveysministeriöllä ole muuta vaihtoehtoa kuin raportoida ne, jotta heidän pomojaan ei kutsuttaisi valehtelijoiksi.

      Tämä kävi ajan mittaan yhä mahdottomammaksi, kun riippumattomat tutkijat alkoivat huomauttaa, että nämä kaksi kirjanpitoa ovat ristiriidassa keskenään ja että näin ollen Hamasin täytyy valehdella. Tämä asetti kyseenalaiseksi usein siteeratun kokonaismäärän, jonka mukaan Hamas keksi 10 000 "marttyyria" enemmän kuin todellisuudessa oli laskettu.

      Niinpä terveysministeriö lopetti yksityiskohtaisten tilastojen julkistamisen. Viimeinen raportti julkaistiin 3. toukokuuta. Nyt se vain toistelee Hamasin mediatoimiston lukuja eikä enää nolaa Hamasia toisella raportillaan, joka on ristiriidassa Hamasin lukujen kanssa.

      Kuten kierot kirjanpitäjät, terveysministeriö pitää kahta kirjanpitoa, ja toinen niistä on nyt salainen.

      Tiedotusvälineet eivät ole koskaan olleet kiinnostuneita "todennetuista" terveysministeriön tilastoista. Ne ovat raportoineet vain korkeammasta mediatoimiston luvusta, jota terveysministeriö on toistanut, ja antaneet sille siten enemmän arvovaltaa, vaikka terveysministeriö tietää valehtelevansa, kun se toistelee Hamasin lukuja. Esimerkiksi tämänpäiväinen New York Times toistaa vakiomuotoista lausuntoaan: "Gazan tilanne on edelleen vakava. Alueen terveysviranomaisten mukaan yli 34 000 ihmistä on kuollut ja yli 77 000 on haavoittunut."

      Kahden luettelon olemassaolo on yleisesti tiedossa. Vanhat yksityiskohtaiset raportit ovat edelleen kaikkien uutisorganisaatioiden luettavissa, jotta he voivat lukea ne itse ja todeta itse, että nämä kaksi taulukkoa ovat ristiriidassa keskenään.

      Silti kaikista Gazan sotaa koskevista tuhansista artikkeleista huolimatta yksikään suuri mediaorganisaatio ei ole kiinnostunut tästä selkeästä tapauksesta, jossa Hamas manipuloi heitä väärillä tilastoilla. Ne yksinkertaisesti liittävät suurimmat uhriluvut "terveysviranomaisiin", jotka tietoisesti ja todistettavasti valehtelevat.

      Reuters tarkasteli hiljattain asiaa ja viittasi vain lyhyesti epäjohdonmukaisuuksiin väittäen virheellisesti, että "epätäydelliset tiedot" 10 000 olivat todellisia ruumiita, jotka oli laskettu palestiinalaishallinnon terveysministeriön lausunnon perusteella. Sen sijaan, että se olisi tarkastellut todellisia lukuja nähdäkseen ristiriitaisuudet, se raportoi ilmavasti:

      "Toukokuussa ministeriö päivitti kuolonuhrien erittelynsä siten, että se perustui vain 24 686 ruumiiseen, jotka sen mukaan oli täysin tunnistettu, eikä yli 10 000 ruumiiseen, joita sen mukaan ei ollut vielä tunnistettu."

      Tämä ei kuitenkaan ole totta.

      Kun se teki tämän muutoksen, luvut näyttivät huomattavasti pienemmiltä, mikä sai Israelin esittämään lisäkysymyksiä lukujen suhteen.

      Näin ei tapahtunut toukokuussa - he olivat pitäneet tätä toista kirjanpitoa kuukausia. Gazan terveysministeriö ei koskaan väittänyt, että sillä oli 10 000 ruumista, muuten se olisi eritellyt ne sukupuolen ja iän mukaan.

      • Anonyymi

        Et osaa edes englantia mutta yrität sotkea tämänkin ketjun.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et osaa edes englantia mutta yrität sotkea tämänkin ketjun.

        Oli hyvä ottaa esiin Patmos. Se kun liittyy kiinteästi siihen alueeseen.


      • Anonyymi
        torre3 kirjoitti:

        Oli hyvä ottaa esiin Patmos. Se kun liittyy kiinteästi siihen alueeseen.

        Olet vain sotkemassa asiallisia ketjua samoilla länkytyksilläsi vuodesta toiseen,
        Köyhä on antisi.


      • Anonyymi

        Haukut taas samaa vanhaa jankkausta huonoon muistiisi/ymmärtämättämyyteesi/Patmos-vihaasi turvautumalla


      • Anonyymi

        Todisteita et ole antanut, etkä voisikaan. Kaikelle on olemassa aina järjellisempi selitys, kuin se vääristelmä mitä yrität syöttää.


      • Anonyymi

        Katso peiliisi, niin näet siellä pelleilijän.
        Turhaan yrität muista sellaisia tehdä.


      • Anonyymi

        Google löytää muutaman vuoden takaisetkin asiat, muttei väittämääsi löydy.
        Väitteesi ovat yhtä tyhjän kanssa. Et jatkaisi siis asialla pelleilyä.
        Patmoksen tuntien kaikille oudoille väitteillesi asioista löytyy kyllä totuudellisempikin versio, järkevämpi selitys asioiden kulusta, kuin syöttämäsi mielikuvat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Haukut taas samaa vanhaa jankkausta huonoon muistiisi/ymmärtämättämyyteesi/Patmos-vihaasi turvautumalla

        On vaikeaa tykätä niistä, jotka valehtelevat saadakseen rahaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Todisteita et ole antanut, etkä voisikaan. Kaikelle on olemassa aina järjellisempi selitys, kuin se vääristelmä mitä yrität syöttää.

        Israelissa ei ole ollut nälänhätää viime vuosina. Sitä ei kyllä tarvitse todistaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Google löytää muutaman vuoden takaisetkin asiat, muttei väittämääsi löydy.
        Väitteesi ovat yhtä tyhjän kanssa. Et jatkaisi siis asialla pelleilyä.
        Patmoksen tuntien kaikille oudoille väitteillesi asioista löytyy kyllä totuudellisempikin versio, järkevämpi selitys asioiden kulusta, kuin syöttämäsi mielikuvat.

        Kun avasin Patmoksen sivun, niin heti oli, että Israelissa on nälänhätä, meille rahaa .

        Tarkistin asian, eikä mitään nälänhätää ollut. Sen jälkeen en ole ollut Patmoksen sivuilla.


      • Anonyymi
        torre3 kirjoitti:

        Kun avasin Patmoksen sivun, niin heti oli, että Israelissa on nälänhätä, meille rahaa .

        Tarkistin asian, eikä mitään nälänhätää ollut. Sen jälkeen en ole ollut Patmoksen sivuilla.

        Laita se linkki ja lopeta länkytys!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Laita se linkki ja lopeta länkytys!

        En voi mitään, kun minulla kiinnostus ollut niihin mitä sinua ei ole kiinnostanut.

        Mutta minun kiinnostus Patmokseen on loppunut.


      • Anonyymi
        torre3 kirjoitti:

        En voi mitään, kun minulla kiinnostus ollut niihin mitä sinua ei ole kiinnostanut.

        Mutta minun kiinnostus Patmokseen on loppunut.

        Olet sairaampi kuin koskaan aikaisemmin. Länkytät mutta et pysty todistamaan väitettäsi.
        Pitäisit turpasi kiinni !


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet sairaampi kuin koskaan aikaisemmin. Länkytät mutta et pysty todistamaan väitettäsi.
        Pitäisit turpasi kiinni !

        Olin avannut Patmoksen sivun usein, ja aina ensin oli rahapyyntö.

        Mutta se oli jo liikaa kun vedottiin Israelin nälänhätään rahaa saadakseen. Kiitä onneasi, että et ole mennyt Patmoksen retkuun. Että hyvä kun sinua ei ole kiinnostanut.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet sairaampi kuin koskaan aikaisemmin. Länkytät mutta et pysty todistamaan väitettäsi.
        Pitäisit turpasi kiinni !

        Skippaa se, ei sen jankuttamisesta tule loppua, yltyy vaan. 😼


      • aito_Iainen kirjoitti:

        Skippaa se, ei sen jankuttamisesta tule loppua, yltyy vaan. 😼

        Minä olen jättänyt Patmoksen jo aikaa sitten.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet sairaampi kuin koskaan aikaisemmin. Länkytät mutta et pysty todistamaan väitettäsi.
        Pitäisit turpasi kiinni !

        Mutta hyvä, että sinä et ole mennyt Patmoksen retkuun. Eli hyvä kun sinua ei ole kiinnostanut.


      • Anonyymi
        aito_Iainen kirjoitti:

        Skippaa se, ei sen jankuttamisesta tule loppua, yltyy vaan. 😼

        👍
        Niin teen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        👍
        Niin teen.

        Joka kerta kun esillä on Patmos, niin viha yltyy.

        Ja aina samaan aikaan Patmos pyytää saada perinnöt itselleen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        👍
        Niin teen.

        Jep, hyvä. 😺


      • Anonyymi
        torre3 kirjoitti:

        Joka kerta kun esillä on Patmos, niin viha yltyy.

        Ja aina samaan aikaan Patmos pyytää saada perinnöt itselleen.

        Tuo vihan yltyminen johtuu varman sinusta.
        Sinun rahasi taitavat mennä viinakauppaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuo vihan yltyminen johtuu varman sinusta.
        Sinun rahasi taitavat mennä viinakauppaan.

        Enkö saa kertoa mitä Patmos sanoo? Minun rahat ovat menneet paljon hyväntekeväisyyteen. Köyhänä pysyn.


      • Anonyymi
        torre3 kirjoitti:

        Enkö saa kertoa mitä Patmos sanoo? Minun rahat ovat menneet paljon hyväntekeväisyyteen. Köyhänä pysyn.

        Joo, mutta älä VÄÄRENNÄ Patmoksen sanomisia.
        He tekevät paljon enemmän hyväntekeväisyyttä kuin sinä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joo, mutta älä VÄÄRENNÄ Patmoksen sanomisia.
        He tekevät paljon enemmän hyväntekeväisyyttä kuin sinä.

        Miten sen todistat? Patmos on sanonut, että toimii Pohjois-Koresssa, vaikka siellä ei saa toimia mikään Suomen järjestö.

        En enää tosiaan jaksa valehtelevaa Patmosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, mutta älä VÄÄRENNÄ Patmoksen sanomisia.
        He tekevät paljon enemmän hyväntekeväisyyttä kuin sinä.

        Älä sairasta yllätä!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä sairasta yllätä!

        Jos minä saisin ihmisten perinnöt ja rahat, niin mitä luulet kuka eniten tekisi hyväntekeväisyyttä?


      • Anonyymi
        torre3 kirjoitti:

        Jos minä saisin ihmisten perinnöt ja rahat, niin mitä luulet kuka eniten tekisi hyväntekeväisyyttä?

        Sinulle ei kukaan ole antanut mitään eikä anna!


    • Anonyymi

      Miksi aitolainen postailet näitä juttujasi anonyyminä?

      • Anonyymi

        Maniasi rehottaa heti aamusta. 🫨


    • Anonyymi

      aloittaja valehtelee törkeästi

      • Anonyymi

        Todista valheet älä epätoivoisesti mölise kun asia ei sinua miellytä!


      • Anonyymi

        Kultapieni, sinä syytit valheista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kultapieni, sinä syytit valheista.

        En minä vaan joku toinen anonyymi.

        sèlláistá 🦆😹


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En minä vaan joku toinen anonyymi.

        sèlláistá 🦆😹

        Kyllä ainakin mummonmuorin mukaan Gazassa on kauhea nälänhätä ja paljon ihmisiä on kuollut nälkään. Näistä lihavista naisistakin useimmat kärsivät nälkää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ainakin mummonmuorin mukaan Gazassa on kauhea nälänhätä ja paljon ihmisiä on kuollut nälkään. Näistä lihavista naisistakin useimmat kärsivät nälkää.

        Ainoastaan kuvauksia varten on joitain vammaisia lapsia Hamas tahallaan nälkiinnyttänyt länsimaisen median tarpeisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainoastaan kuvauksia varten on joitain vammaisia lapsia Hamas tahallaan nälkiinnyttänyt länsimaisen median tarpeisiin.

        Kuvat ovat pitkälti lavastettuja.


    • Anonyymi

      Onhan se vähän ihmeellinen nälänhätä kun porukka lihoo vaan vaikkeivat tee mitään työtä muuta kuin harjoittavat terrorismia.

    • Anonyymi

      Ei hyvänen aika! Kuoliko nyt vähemmän nälkään kuin luultiin? Mikä skandaali!

      • Anonyymi

        Ketään ei kuollut nälkään! 😱


    • Anonyymi

      Hamas on tarvinnut paljon ruokaa ja siksi on varastanut näitä kuljetuksia koska sotiminen vaatii paljon ravintoa ja juutalaisten tappaminen erityisesti. Länsi suo mieluusti heillä tämän vankan ravinnon ja loput sitten myydään siviileille kalliista hinnasta ja näin Hamas rahoittaa sotaansa. Siviilit taasen saa varansa länsisponsoreilta jotka näin avustavat juutalaisten tappamis- ja teurastustyötä. Tämä on sitä lännen harjoittamaa moniäänisyyttä, toisaalla puhutaan rauhasta ja toisessa ääripäässä avustetaan juutalaisten tappamis- ja teurastustyötä.

      • On sanottu, että USA on syyllinen. Sehän antaa aseet Israelille ja pysyy sen rinnalla.


      • Anonyymi

        Suurin osa on märäntynyt.


      • Anonyymi
        torre3 kirjoitti:

        On sanottu, että USA on syyllinen. Sehän antaa aseet Israelille ja pysyy sen rinnalla.

        Amerikks ja EU on sitten syyllinen Ukrainan sotaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Amerikks ja EU on sitten syyllinen Ukrainan sotaan.

        Tai se, että Putin päätti vaihtaa Ukrainan hallinnon.


      • Anonyymi
        torre3 kirjoitti:

        Tai se, että Putin päätti vaihtaa Ukrainan hallinnon.

        Miten olisi sen tehnyt?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten olisi sen tehnyt?

        Olivat jo rakennuksen sisällä, mutta vartiointi sai hyökkäävät käpälämäkeen. Wagner.


      • Anonyymi
        torre3 kirjoitti:

        Olivat jo rakennuksen sisällä, mutta vartiointi sai hyökkäävät käpälämäkeen. Wagner.

        Miten olisivat ottaneet hallinnon?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten olisivat ottaneet hallinnon?

        Lähinnä tappamalla. Eivät he, mutta Putinin mieliset valtaan.


      • Anonyymi
        torre3 kirjoitti:

        Lähinnä tappamalla. Eivät he, mutta Putinin mieliset valtaan.

        Et ressukka edes ymmärrä kysymystä ja länkytät tapasi mukaan asian vierestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ressukka edes ymmärrä kysymystä ja länkytät tapasi mukaan asian vierestä.

        Ala vastaa sille!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et ressukka edes ymmärrä kysymystä ja länkytät tapasi mukaan asian vierestä.

        Eivät kyllä yrittäneet saada valtaa. Valta olisi vaihdettu Putinin mielisillä. Kansa oli vaihtanut presidentin.


      • Anonyymi
        torre3 kirjoitti:

        Eivät kyllä yrittäneet saada valtaa. Valta olisi vaihdettu Putinin mielisillä. Kansa oli vaihtanut presidentin.

        Noin "luotettavaa" on vihervasememmiston tiedotus.
        Eläköön KGB.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Noin "luotettavaa" on vihervasememmiston tiedotus.
        Eläköön KGB.

        Putin tiedotti sen jo etukäteen. Natsit piti saada pois.

        Totena pidin.


      • Anonyymi
        torre3 kirjoitti:

        Putin tiedotti sen jo etukäteen. Natsit piti saada pois.

        Totena pidin.

        Katsoitko ne salaattireseptit? Älä puhu omista sotkyistasi salaattina. 🤣


      • Anonyymi kirjoitti:

        Katsoitko ne salaattireseptit? Älä puhu omista sotkyistasi salaattina. 🤣

        Erittäin mskoisaa salaattia. Olen tehnyt sitä katsoen tuotteiden terveellisyyttä..on sekä maukasta että terveellistä.

        Oma ohje paras ohje.


      • Anonyymi
        torre3 kirjoitti:

        Erittäin mskoisaa salaattia. Olen tehnyt sitä katsoen tuotteiden terveellisyyttä..on sekä maukasta että terveellistä.

        Oma ohje paras ohje.

        Kuin sian kaukalosta.


    • Anonyymi

      Tämä Gazan nälänhätäkin on ollut vain täyttä valhetta koko ajan mitä Hamas on suoltanut ja länsimedia on tämän valheen hyväksynyt ja samalla länsimedia on toteuttanut Jesajan lopunajan profetiaa missä todetaan että oikeus ja totuus kulkevat takaperin eli vääryys ja valhe tulee kantavaksi yhteiskunnalliseksi voimaksi länsimaissa.

      Jes. 59:14

      Oikeus työnnetään takaperin, ja vanhurskaus seisoo kaukana, sillä totuus kompastelee torilla, suoruus ei voi sisälle tulla.

    • Anonyymi

      Täysin tekaistu valheen kaikin voimin.

    • Hyvä aloitus. Todella .

      • Kysymys, jota olisi hyvä pohtia jokaisen, että mitä me todellisuudessa tiedämme, mitä tapahtuu missäkin kun emme ole itse näkemässä ?

        Propaganda on valloillaan niin idässä kuin lännessä ja meille annetaan se tieto, mikä meille tahdotaan antaa, jolla ohjataan suuria ihmismassoja haluttuun suuntaan ja tänä päivänä haluttu suunta on: Riidelkää, tapelkaa, väitelkää ja vihatkaa.

        Mitä sitten jos jossain meidän vaikutus alueen ulkopuolella tapahtuu jotakin, mitä me sille voimme ja mitä se meille kuuluu ?

        Jokaisella on itsessäänkin tarpeeksi tekemistä ja varmasti murhetta niin ettei siihen tarvitse lisätä itselle kuulumattomia murheita.


      • Anonyymi
        Koirannahkalakki kirjoitti:

        Kysymys, jota olisi hyvä pohtia jokaisen, että mitä me todellisuudessa tiedämme, mitä tapahtuu missäkin kun emme ole itse näkemässä ?

        Propaganda on valloillaan niin idässä kuin lännessä ja meille annetaan se tieto, mikä meille tahdotaan antaa, jolla ohjataan suuria ihmismassoja haluttuun suuntaan ja tänä päivänä haluttu suunta on: Riidelkää, tapelkaa, väitelkää ja vihatkaa.

        Mitä sitten jos jossain meidän vaikutus alueen ulkopuolella tapahtuu jotakin, mitä me sille voimme ja mitä se meille kuuluu ?

        Jokaisella on itsessäänkin tarpeeksi tekemistä ja varmasti murhetta niin ettei siihen tarvitse lisätä itselle kuulumattomia murheita.

        Ikävää varman elämä kun et voi mihinkään luottaa.


      • Anonyymi
        Koirannahkalakki kirjoitti:

        Kysymys, jota olisi hyvä pohtia jokaisen, että mitä me todellisuudessa tiedämme, mitä tapahtuu missäkin kun emme ole itse näkemässä ?

        Propaganda on valloillaan niin idässä kuin lännessä ja meille annetaan se tieto, mikä meille tahdotaan antaa, jolla ohjataan suuria ihmismassoja haluttuun suuntaan ja tänä päivänä haluttu suunta on: Riidelkää, tapelkaa, väitelkää ja vihatkaa.

        Mitä sitten jos jossain meidän vaikutus alueen ulkopuolella tapahtuu jotakin, mitä me sille voimme ja mitä se meille kuuluu ?

        Jokaisella on itsessäänkin tarpeeksi tekemistä ja varmasti murhetta niin ettei siihen tarvitse lisätä itselle kuulumattomia murheita.

        Totta, mutta tuota pohtiessa kannattaa pitää mielessään se, että kenenkä tiedot ovat tähän saakka olleet oikeita.
        Hamasin antamat tiedot ovat tähän asti olleet vahvasti liioiteltuja ja jopa valheellisia. Osittain tarkoitushakuisia ja osittain islamia puolustavia.
        Israelin antamat tiedot ovat ainakin jälkeenpäin tarkistettuna osoittautuneet luotettavammaksi.
        Ja se tässä asiassa onkin ollut merkillistä, että länsimaiset tietotoimistot luottavat täysin Hamasin terveysministeriön julkaisemiin tietoihin, vaikka ne ovat osoittautuneet hyvin epäluotettaviksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta, mutta tuota pohtiessa kannattaa pitää mielessään se, että kenenkä tiedot ovat tähän saakka olleet oikeita.
        Hamasin antamat tiedot ovat tähän asti olleet vahvasti liioiteltuja ja jopa valheellisia. Osittain tarkoitushakuisia ja osittain islamia puolustavia.
        Israelin antamat tiedot ovat ainakin jälkeenpäin tarkistettuna osoittautuneet luotettavammaksi.
        Ja se tässä asiassa onkin ollut merkillistä, että länsimaiset tietotoimistot luottavat täysin Hamasin terveysministeriön julkaisemiin tietoihin, vaikka ne ovat osoittautuneet hyvin epäluotettaviksi.

        Missähän mummonmuori nyt luuhaa, kun hänen väittämänsä nälänhätä Gazassa ei pitänytkään paikkaansa?
        Ovatkohan hänen muutkin väitteensä tuulesta temmattuja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missähän mummonmuori nyt luuhaa, kun hänen väittämänsä nälänhätä Gazassa ei pitänytkään paikkaansa?
        Ovatkohan hänen muutkin väitteensä tuulesta temmattuja?

        Onko sinulla ikävä häntä? Puhut hänestä koko ajan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sinulla ikävä häntä? Puhut hänestä koko ajan

        Tässä asiassa on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sinulla ikävä häntä? Puhut hänestä koko ajan

        Koko ajan????

        Onkohan sinun ajantajusi sekaisin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koko ajan????

        Onkohan sinun ajantajusi sekaisin?

        No joka päivä ainakin


    • Anonyymi

      Israel ja Venjä ovat 2000- luvun natsivaltioita.

      • Anonyymi

        Venäjä ja Israel ovat hyvin kaukana toisistaan,
        mutta antisemitismi on pesiytynyt ikävästi sinuunkin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä ja Israel ovat hyvin kaukana toisistaan,
        mutta antisemitismi on pesiytynyt ikävästi sinuunkin

        Hän on ilmeisesti vassari.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hän on ilmeisesti vassari.

        Kyllä ihan varmasti on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ihan varmasti on.

        Todennäköisesti vasemmistoliiton kannattaja tai sitä vasemmistolaisempi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todennäköisesti vasemmistoliiton kannattaja tai sitä vasemmistolaisempi

        Ihan selvästi,


    • Anonyymi

      Täytyy aina tiedostaa, että kaikki mitä Hamas suoltaa on tarkoin laskettua propagandaa ja kokonaan valhetta että lännen Israelin vastaiset voimat saavat riittävästi aineistoa vihaansa.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Juuri noin. Paljon oleellista jätetään sanomatta ja johdetaan sanavalinnoilla harhaan


    • Anonyymi

      "Täytyy aina tiedostaa, että kaikki mitä Hamas suoltaa on tarkoin laskettua propagandaa ja kokonaan valhetta että lännen Israelin vastaiset voimat saavat riittävästi aineistoa vihaansa."

      Hamas ottaa selville mitä Israelille vihamieliset voimat nimenomaan lännessä haluavat kuulla ja tiedottaa sitten sen mukaan.

      • Anonyymi

        Hyvin uppoaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin uppoaa

        Nyt Hamas kiistää Hamasin kakkosmiehen, Deifin, murhan, vaikka IDF on vahvistanut, että Deif tapettiin tuossa iskussa, jossa kuoli kymmeniä Hamasin terroristeja. Outoa, että tällä kertaa ei YLE:nkään uutisissa puhuttu "naisista ja lapsista", vaan "uhreista, koska Ylekin tietää, että nuo tapetut olivat terroristeja.
        JP.
        "Former IDF intelligence analysis chief Brig. Gen. (res.) Yossi Kuperwasser said that Deif was killed"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt Hamas kiistää Hamasin kakkosmiehen, Deifin, murhan, vaikka IDF on vahvistanut, että Deif tapettiin tuossa iskussa, jossa kuoli kymmeniä Hamasin terroristeja. Outoa, että tällä kertaa ei YLE:nkään uutisissa puhuttu "naisista ja lapsista", vaan "uhreista, koska Ylekin tietää, että nuo tapetut olivat terroristeja.
        JP.
        "Former IDF intelligence analysis chief Brig. Gen. (res.) Yossi Kuperwasser said that Deif was killed"

        On ne vitsikkäitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ne vitsikkäitä.

        Taas uusi pohjanoteeraus. Nyt nuo kuolleet terroristit ovat Hamasin "terveysministeriön ihmisiä???
        Tuo valheuutisointi alkaa olla samaa luokkaan kuin Venäjän disinformatio, jonka mukaan se "suojelee" Ukrainaa natsismilta!!

        "Iskussa kuoli Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön noin 90 ihmistä ja haavoittui satoja."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas uusi pohjanoteeraus. Nyt nuo kuolleet terroristit ovat Hamasin "terveysministeriön ihmisiä???
        Tuo valheuutisointi alkaa olla samaa luokkaan kuin Venäjän disinformatio, jonka mukaan se "suojelee" Ukrainaa natsismilta!!

        "Iskussa kuoli Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön noin 90 ihmistä ja haavoittui satoja."

        "Iskussa kuoli Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön noin 90 ihmistä ja haavoittui satoja."

        Oli se Hamasin komentaja sitten tärkeä mies kun noin paljon siviileitä piti olla ympärillä ihmiskilpinä! Ei ihme että Hamasilla ottaa vähän tiukille myöntää tämä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Iskussa kuoli Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön noin 90 ihmistä ja haavoittui satoja."

        Oli se Hamasin komentaja sitten tärkeä mies kun noin paljon siviileitä piti olla ympärillä ihmiskilpinä! Ei ihme että Hamasilla ottaa vähän tiukille myöntää tämä.

        Lännen Israelille vihamieliset voimat vaativat ja tarvitsevat paljon Gazan siviilien verta ja Hamas parhaansa mukaan yrittää tuottaa tätä verta lännen propagandisteille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Iskussa kuoli Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön noin 90 ihmistä ja haavoittui satoja."

        Oli se Hamasin komentaja sitten tärkeä mies kun noin paljon siviileitä piti olla ympärillä ihmiskilpinä! Ei ihme että Hamasilla ottaa vähän tiukille myöntää tämä.

        Joo joo, mutta nuo "siviilit" olivat Hamasin TERVEYSMINISTERIÖN työntekijöitä. Heidän tehtävänään oli taata tuo terroristin terveys!
        Taisi mennä sekä terveys että en turvaajat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lännen Israelille vihamieliset voimat vaativat ja tarvitsevat paljon Gazan siviilien verta ja Hamas parhaansa mukaan yrittää tuottaa tätä verta lännen propagandisteille.

        "Lännen Israelille vihamieliset voimat vaativat ja tarvitsevat paljon Gazan siviilien verta ja Hamas parhaansa mukaan yrittää tuottaa tätä verta lännen propagandisteille."

        Gazan tapauksien kautta tulee esiin kuinka syvälle pahuuteen myös länsi on mennyt. Taitaa länsikin olla nyt valmis kohtaamaan Jumalan tuomiot.


    • Anonyymi

      Todellisuudessa Israel on pommittanut siviileitä täysin tahallaan ja ne harvat varoitukset ovat pisara meressä silloin kun Israel tahallaan tuhosi asuinalueita maan tasalle.

      Suurimmasta osasta iskuista Israel ei ole varoittanut yhtään ketään.

      Käytännössä Israel on tappanut pelkästään lapsia enemmän kuin mitä koko Ukrainan sodassa on kuollut siviileitä.

      Israel on jo tehnyt tämän vuosituhannen toistaiseksi pahimman kansanmurhan ja eivät ole lopettamassa.

      KTS

      • Anonyymi

        Näin kertoo Hamasin terveysministeriö.
        Hamas taistelee naisten ja lasten puolesta!
        Koraani todistaa, että se on totta.


    • Anonyymi

      Huvittavinta tässä kaikessa sirkuksessa on Suomen kanta. Voivotellaan siviiliuhreista mutta oikeasti ei tehdä yhtään mitään.

    • Artikkeli on alun perin julkaistu Israel Hayom lehdessä. Se tunnetaan vahvasta puolueellisuudesta ja Netanjahun kannatus on siellä suurta.
      Aloituksen linkki vie Jewish News syndikate (eli JNS) sivustolle. Se puolestaan tunnetaan konservatiivisena ideologisena lehtenä.

      Tämän vuoksi on hyvä pienellä varauksella suhtautua noihin tietoihin.

      Jewish Telegraphic Agencyyn eli JTA on puolestaan maltillisempi lehti (epäpoliittinen ja ei-uskonnollinen), josta voisi löytyä täsmällisempää tietoa.
      Kansallisen turvallisuustutkimuksen instituutin (INSS) johtava tutkija Tammy Canerista ei sen sijaan löytynyt tietoja.

      Kun tämä vielä vertaisarvioidaan useampien lähteiden kautta, ehkä sitten tieto on luotettavampaa ja siihen voi ottaa kantaa.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mä koin helpompana

      Kun emme nähneet. Vaikka ensimmäinen ero repi sydäntä. Pakotat mut tuntemaan tunteita joita en saisi ja tiedät miten syv
      Ikävä
      24
      4296
    2. Peltotien ammuskelu

      Mitähän välien selvittelyä siellä käytiin?
      Jämsä
      83
      3797
    3. Tappelen mielelläni palstalla

      Itseäni älyllisesti päätä lyhyempien kanssa, ei nukuta ja telkkarissa ei ole mitään. Riidellään vaan.
      Ikävä
      71
      3295
    4. Onko hänellä jotain sellaisia ominaisuuksia

      joiden kenties mietit voivan olla haaste teidän mahdolliselle suhteelle?
      Ikävä
      39
      2992
    5. Näkymätön mies

      Illat pimenee, yöt mustenee. Hyvää yötä ja lohdullisia unia. 🌃✨🐺🖤
      Ikävä
      159
      2895
    6. Olen todella

      Ahdistunut tästä. Koen sen paineen mitä hän haluaa. Tunnen todella paljon häntä kohtaan enkä uskonut että elämä toisi mi
      Ikävä
      53
      2686
    7. Iida Vainio

      Raskaana. Lapsi syntyy jouluna. Siinä syy tähän häätouhuun.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      48
      2462
    8. Mahtava huomata

      Sinusta nainen että pystyt suodattamaan palstalla paljon asioita. Olet täysin minun tyyppiä. Kahdestaan unohdettaisiin k
      Ikävä
      35
      2365
    9. Miten olet

      Ajatellut kosia häntä? Romanttisesti vai arkisesti?
      Ikävä
      35
      1942
    10. Mitä ajattelet tästä kaikesta

      Palstailusta ylipäätään ja se miten asiat menee?
      Ikävä
      52
      1938
    Aihe