Miten osa ihmisistä on noin huijattavissa

Anonyymi-ap

Onhan hyväuskoisilta ja sinisilmäisiltä ihmisiltä läheiset ja ystävät kautta aikojen huijaneet rahaa pyytämällä lainaa, jota eivät maksa takaisin, mutta tämä huijaustapa
täysin tuntemattomilta ihmisiltä tulevat.

https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/79c28c3a-98b0-4096-8735-3f6a51a07ea7
"Suomalaisten pankkitilejä tyhjennetty – Poliisi varoittaa
Poliisi varoittaa liikkeellä olevista huijausviesteistä ja kertoo, missä tilanteessa huijauksen uhri voi ilmoittaa asiasta hätäkeskukseen.
Tapauksille on yhteistä huijareiden toimintatapa: Uhria on huijattu syöttämään verkkopankkitunnuksensa tekstiviestissä olleen linkin kautta.
– Tämän jälkeen pankkitilit, joihin verkkopankkitunnukset on liitetty, on tyhjennetty, poliisi kertoo tiedotteessa.
Huijareiden lähettämissä viesteissä on viitattu muun muassa jäännösveroihin ja uhattu satojen eurojen lisäkuluilla, mikäli vastaanottaja ei toimi pyydetysti.
Viesteissä olleet linkit ovat johtaneet muun muassa sivustoille traficom-oyj.info ja suomiturva.info. Osassa tapauksissa viestin vastaanottajalle on soitettu myös huijauspuhelu, jossa on esiinnytty pankin asiakasneuvojana."

Kyllä on ihan omaa typeryyttä syöttää pankirunnuksia tekstiviestin tai tai sähköpostin sisältämän linkin kautta.
Tästähän on varoitettu ihmisiä satoja kertoja netissä.
En tiedä onko ihmisiä varoitettu näitä huijaustavoista tv:ssä, kun en ole tv:tä katsonut enää vuosiin, eikö pääuutislähetyksessä pitäisi esittää ainakin kerran viikossa varoitus info huijareiden käyttämistä huijaustavoista ja painottaa, ettei pankkitunnuksia pidä koskaan syöttää sähköpostin/tekstiviestin linkin kautta.
Tai, että poliisi, pankin nimissä esiintyvä henkilö tai kukaan muukaan viranomainen kysyy pankkitunnuksia, eivät sellaista koskaan kysele, mutta osa suomalaisista on niin sinisilmäisiö ja virkavaltaa kunnioittavia, että kertovat kaiken mitä kysytään.
Voidaan vaikka kiteyttää, että poliisina esiintyvä huijari soittaa ja väittää, että olet ajanut matkustajalaivan karille ja tukimuksia varten tarvitaan pankitunnukset ja henkilötunnuksesi, niin huijatuksi taipuvainen uskoo, eikä epäile, mielessään ajatellen, että kai minä olen ison matkustajalaivan ajanut karille, kun poliisi niin sanoo ja täytyy minun antaa pankitunnukset ja henkilötietoni asian tutkimista varten.


Miettikää nyt, eikö yhtään epäilyttäisi, jos puhallus ratsiassa poliisi alkaisi pyytämään sinulta pankkitunnuskia, kun niiden avulla kirjataan tilastoja montako selvää ja ottanutta on tämän päivän ratsiassa, niin antaisitko ne.
Siihen voisi todeta, että et sinä mikään oikea poliisi edes ole, ei poliis tuolaisia kysele ja soitto 112, että täällä on valepoliisi puhalluttamassa, niin lähettävät oikean poliisin pidättämään valepoliisin.

4

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jospa huijattaisiin huijaria.
      Kun pyytää pankkitunnuksia, niin annetaan ihan väärät tunnukset, siinäpä sitten yrittää niillä väärillä tunnuksilla verkkopannkkin, muttei pääse.
      Huijaria saa huijata, se on huijarille oikein.

      • Anonyymi

        Kyllä se tunnuksien käyttö on automatisoitu, että enemmän vaivaa siitä sulle on, kun huijarille.
        Muuten kyllä perusideasta samaa mieltä :)


    • Anonyymi

      Nämä huijatut ovat seniilejä vanhuksia, joista laiskat omaiset eivät viitsi huolehtia. Ennen vanhaan huijarit olivat lähinnä ovelta ovelle kiertäviä, mutta nyt digiaikana on vanhuksen lähes mahdoton suojautua näiltä.

    • Anonyymi

      kaksi syytä ja perustelua.

      Harva on lukenut aikanaan ammatillisessa koulussa tai vaikka sitten lukiossa tahi peruskoulussa oikeusoppia tai jos on lukenut, niin ei ole sisäistänyt sitä tai joutunut miettimään enempää.

      Harva aktiivisessa iässä oleva on sellainen jota voitaisiin laittaa suomeksi sanottuna edunvalvontaa. Tämä siis 15-70v ikäisistä. 15v voi oikeusopin mukaan tehdä merkitykseltään pieniä oikeustoimia ja mitä vanhemmaksi ihminen tulee, niin aina asioitten hoito vaikeutuu. Asioitten hoito menee vaikeaksi ja liian myöhään järjestemä tekee havaintoa ja sitten ollaan kusessa.

      Ikäihmisten pahimman koijarit on ihan omassa lähipiirissä. Jos pankkikortin tunnusluku on kirjoitettu kynällä ( milläs muulla?) korttiin tai kulkee lapussa rahapussissa, niin kortin anastajan on helppo putsata tili. Putsausta helpottaa helevetisti se, että automaattinostorajat on ylhäällä. Jos korttitilillä on useitten tonnien varanto, niin 1+1+1 on täystuho. Parissa päivässä voi tililtä hävitä monta kiloa kultaa.

      Ja tiedättekö mitä? Käteinen raha kotona on toinen asia jota ei saisi olla. En tiedä mikä on kotona pidettävän summan määrä, se on ihan kiinni ihmisen talouden kokonaisluvusta, mutta tavallisella ihmisellä muutama satanen on hyvä maks.

      Sitten ne perusteet joilla ihmiselle voidaan määrätä edunvalvonta.

      .Ei mitenkään aakkosilla tai tärkeysjärjestyksessä. Ihan vappaalla kädellä miten muistan.

      1. Ikorkea ikä. Ihminen on iäkäs ja rajoittunut hoitamaan omia asioitaan esim. tietotekniikan kanssa.
      2. Sairaus, vika ja vamma. Muistisairaudet, fyysiset vakavat vammat, vammat, kehityvamma.
      3. Alkoholinkäyttö. Alkoholistia on helppo lypsää ja tilivälineet on helpossa.
      4. Hyväksikäytön riski. Kohdissa 1,2 ja 3 on tähän sopivia kohtia. Joskus ihminen on saanut vaikka perintönä tai lotossa ison kassin, ja kyllä niitä kavereita sitten piisaa.
      5. Rahankäytössä ilmenevät virheet. Ihminen tuhlaa rahaa asioihin joista voi tulla haittaa hänelle itselleen.

      Tilinkäyttövälineitä ei saa luovuttaa ulkopulisille. Vääriin käsiin joutuneet välineet voi johtaa tilinkäyttövälineitten poisottoon ja tilinsulkemiseen.
      Pankkiasioinnissa pitää antaa valtakirja, toisen tunnuksia ei sää käyttää.
      Jos kaverin kaverin naama vituttaa, niin edunvalvontaa ei voi hakea. Edunvalvonnan hakee esim. sosiaalityöntekijä tai lääkäri ja määrää käräjäoikeus. Edunvalvonta on voimassa toistaiseksi, hyvin usein sata vuotta.... Pitää melkein tulle uskoon ja kokea ihmeparantuminen jotta pääsee edunvalvonnasta irti.

      On olemassa myös kevyempiä teitä. Valtuuden voi antaa myös itse ja se laukeaa lääkärin todettua tilanne sitä vaativaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2910
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2155
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe