Wiimax ajoi pysäkin ohi eikä ottanut kyytiin

Anonyymi-ap

Maaseudun olematon ja harva joukkoliikenne ei kaipaa tällaisia tapauksia

Kirjoitan tutun puolestasta, kun alkoi itseänikin niin vituttamaan hänen tapaus.

Jäipä helvetinmoinen paskanmaku tästä Wiimaxista (ent Oulaisten liikenne) ja sen bussikuskista sekä siitä että eivät korvaa mitään.

Tapahtuma paikkana pieni kunta lähellä Oulua. Toissa päivänä matkahuollon aikataulun mukaan bussin piti saapua pysäkille klo 8, kyytiä odottamassa pysäkillä klo 7.50 alkaen. Yksi bussi tuli hieman myöhässä ja eikä hidastanut pysäkillä ollenkaan, vaikka siinä sitten kättä olivat heiluttaneet, että hei pysähdy. No bussi ajoi ohi, eikä siitä saanut selvää, että oliko se sitten edes oikea bussi, mihin piti hypätä kyytiin. Kuski kyllä huomasi kyytiläiset, koska viittoili takaisin. Odottivat klo 8.30 asti, eikä muita busseja enää tullut. Ouluun asti olisi pitänyt päästä, josta jatkoyhteys junalla klo 9.15 etelään. Matka jäi tekemättä, kun ei saanut siihen hätään mitään kyytiä. Sitten soittelemaan Matkahuoltoon, josta ohjasivat reittiä liikennöivälle yhtiölle Wiimaxille. Aikoivat selvittää kuskilta, että mikä tässä oikein oli. Soittivat takaisin ja pahoittelivat, että kuski oli viime tipassa huomannut kyytiläiset pysäkillä, mutta oli luullut että ovat menossa paikallisbussin kyytiin. Ja että kyytiln tulija oli vilkuttanut bussille liian myöhään, ettei ehtinyt pysähtyä. Aika huono selitys. Tie oli siihen aikaan aika vähän liikennöity, että olisi voinut turvallisesti pysähtyä edes kysymään, että onko tulossa kyytiin. Bussi oli melko tyhjillään, että näköjään kannattaa firman ajella ilman asiakkaita näitä reittejä.

Se tässä tuttua vituttaa kaikista eniten, että hän oli menossa etelään kavereita tapaamaan ja oli ottanut kolme työpäivää vapaaksi sen takia, eikä ne ilmaisia päiviä sitten tuon bussiyhtiön kämmäilyn takia olleet. Ja kaverit jäi näkemättä.

Ja koska ei oltu lippuja ostettu etukäteen, niin Wiimax ei ole velvollinen korvaamaan mitään menetettyjä kuluja. Että aika paskaa toimintaa tämmöinen.... NO pidetään omalta osaltamme huoli, että bussi pysyy entistä tyhjempänä, ja enikä enää ikinä astuta tuon firman kyytiin. Ja samalla jää sanomatta henkilökohtaiset terveiset tuolle kuskille, saattaisi tulla sanottua pahasti. En kehtaisi kuskina enää tästä pysäkiltä ohi ajaa.

Wiimax, bussikuskin käyttäytyminen, lippujen ja menetettyjen kulujen korvaaminen

9

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No kylläpä tutun elämän seisauttava kokemus otti sinunkin sieluun kovin kun aloit rustaamaan noin pitkää tarinaa tänne Suoleen. Oletko nyt helpottunut ja saanut ns. vapautuksen sielullesi?

      • Anonyymi

        Ei tänne ole pakko tulla lukemaan, jos kritiikki on sinulle elämän seisauttava kokemus. Tyypillinen ajattelutapa, että kun on bussimatkustajaksi ryhtynyt, niin on otettava mitä annetaan ja valittaa ei saa, vaikka homma ei toimisi millään tavalla.


    • Anonyymi

      Jos jokainen bussi pysähtyy pysäkille missä näkyy ihmisiä niin kyllä ovat bussit myöhässä!

      Sitä pysähtymismerkkiä ei tule näyttää vasta sitten, kun bussi keulan on pysäkin kohdalla. Sitä tulee näyttää selvästi aikaisemmin, mutta ei myöskään niin aikaisin, kun näkee bussin monien satojen metrien päässä.

      Kannattaisi miettiä, jos on bussiyhteys, että lähtee selvästi aikaisemmin kuin ns viimeisellä mahdollisella.

      Itse en jätä koskaan viimeiseen yhteyteen, jos on oltava määrätyssä paikassa/kulkuneuvossa määrättyyn aikaan.

      Esim. Puhun ajasta, kun juna kulkee Kupittaalle tai Turkuun.
      Pitää ehtiä Turusta aamulla lähtevään laivaan. En koskaan lähde kotoa niin myöhään, että ei ole 20-30 minuuttia aikaa vaihtaa Pasilassa junaan. Samaten Turussa pitää olla ajoissa. Koskaan ei tiedä mitä kulkuneuvoille sattuu matkalla ja jos esim. ensimmäinen vaihto menee pieleen, niin sitten jäädään laivasta.

      Sen takia yleensä menen edelliseltä iltana Turkuun, jotta varmasti ehdin laivaan eikä tarvitse hermoilla miten aamulla ehtii.

      Tosin asun pääkaupunkiseudulla, jossa on liikennettä enemmän.

      • Anonyymi

        No tämä bussiyhteys oli aamun ensimmäinen ja ajoissa oltu tuolla pysäkillä odottamassa. Muita julkisia yhteyksiä ei ollut.


    • Anonyymi

      Koko kertomuksen todenperäisyys arveluttaa. Täällä oli joskus pari vuotta sitten kirjoitus, jossa yksi palstan vakiokirjoittelijoista väitti että eräs Pohjolan Matkan bussivuoro Koillismaalla olisi jäänyt ajamatta. Selvittelin silloin asiaa omia kanaviani apuna käyttäen, ja koko juttu osoittautui keksityksi. Muitakin vastaavia täysin tuulesta temmattuja on vuosien varrella ollut, joten koskaan ei voi olla varma. Yleensä näiden tekaistujen loka-juttujen takaa löytyy samoja ihmisiä, jotka muuten kirjoittelevat ob-myönteistä propagandaa.

      • Anonyymi

        Luitko edes tuota kertomusta ja oliko ajatus mukana..? Väität, että kertomuksen todenperäisyys arveluttaa, mihin perustat väitteesi, oletko tutkinut tätä tapausta? Kertomuksessahan sanottiin, että on soitettu Matkahuoltoon ja Wimaksin toimipisteisiin ja mitä sieltä on kerrottu. Epäiletkö niitä, ettei ole soitettu ja tapahtumaa ei ole ollut ollenkaan? Ei ole tuulesta temmattu tämä juttu, voit soittaa itse sinne Wimaksille ja kysyä siitä. Vai oletko peräti joku bussiyhtiön puolustelija? Eikä tämä ole mikään loka-juttu, vaan ihan rehti todellinen tapaus, ei sen kummempaa. Ei ole matkustajan vika, jos bussikuski ja sen edustama yhtiö kämmää pahemman kerran.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luitko edes tuota kertomusta ja oliko ajatus mukana..? Väität, että kertomuksen todenperäisyys arveluttaa, mihin perustat väitteesi, oletko tutkinut tätä tapausta? Kertomuksessahan sanottiin, että on soitettu Matkahuoltoon ja Wimaksin toimipisteisiin ja mitä sieltä on kerrottu. Epäiletkö niitä, ettei ole soitettu ja tapahtumaa ei ole ollut ollenkaan? Ei ole tuulesta temmattu tämä juttu, voit soittaa itse sinne Wimaksille ja kysyä siitä. Vai oletko peräti joku bussiyhtiön puolustelija? Eikä tämä ole mikään loka-juttu, vaan ihan rehti todellinen tapaus, ei sen kummempaa. Ei ole matkustajan vika, jos bussikuski ja sen edustama yhtiö kämmää pahemman kerran.

        En kiistänyt tämän keissin todenperäisyyttä, mutta täällä olevia juttuja kannattaa aina miettiä pienellä varauksella. Kerroin Koillismaata koskeneen esimerkin , joka varmuudella osoittautui täysin keksityksi ja jutun kirjoittajakin sattui olemaan silloin eteläisessä Suomessa eikä suinkaan bussia odottelemassa Kainuussa. Näitä juttuja on ollut paljon muitakin, joiden tarkoituksena on ollut loata asiansa hyvin hoitavia yrityksiä tai vaihtoehtoisesti kääntää huomio pois Onnibussin ja sen kumppaneiden epäonnistumisista.


    • Anonyymi

      Wiima on linjaautonkorin valmistaja, ettei vaan ollu joku keikkabussi?😎

      • Anonyymi

        Wiima OLI korivalmistaja. Wiimakorisia ei kyllä enää taida olla missään linjaliikenteessä.
        Wiimax on Oulaisten Liikenne Oy:n uusi nimi auton kyljessä.
        Kyseessä lienee ollut Elyn ostovuoro, onkohan tuulilasilla ollut linjakilpeä? Semmoisenhan se elykin vaatii.
        Pikkubusseilla linjaa ajettaessa, on kuljettajan oltava tavallistakin tarkempi pysäkeillä,
        moni matkustaja odottaa isoa bussia, eikä Sprinter tai Transit erotu maallikonkaan silmään pakettiautoista.
        Vaikuttaa olleen hiljaisen puoleinen tieosuus, joten kannattaisi hidastaa pysäkille ja varmistaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9209
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3839
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2795
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2690
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2505
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2504
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1783
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1612
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1560
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe