Pate voitti taas

Anonyymi-ap

Iltalehdessä oli n. kaksi viikkoa sitten juttu tapauksessa, jossa muuan "Kati" oli heittäytynyt pysäköintiluikuriksi. Hän oli pysäköinyt useampaan kertaan autonsa virheellisesti ja valvontamaksun saatuaan heittäytyi tietämättömäksi ja muistamattomaksi. Hänen tarinansa oli kuin suoraan tämän palstan viisaiden ohjeisiin perustunut. Oikeus ei tietenkään selvässä tapauksessa uskonut "Katin" selityksiä vaan tuomitsi hänen maksamaan alkuperäiset valvontamaksut ja kovat kulut päälle. Maksettavaa tuli kaikkiaan yli 2000 eur, joten taas kannattaa miettiä että kannattiko.

Tässä ei sinällään ole mitään uutta, näitähän ollut monia aikaisemminkin. Jännää on se, että tapauksen uutisoinnista on jo kaksi viikkoa aikaa, mutta palstan vakituiset kommentoijat eivät ole tästä sanallakaan hiiskuneet. Mikä olisikaan ollut kommenttien määrä, jos tapaus olisi kääntynyt toisin päin? No kuitenkin, hyvää on se, että oikeusistuimet kautta linjat ovat ottaneet tiukan niskalenkin luikureista ja yhä useampi joutuu vastuuseen kolttosistaan.

4

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ”Koska Kati on ajoneuvon haltija, katsottiin aiempien oikeuskäytäntöjen perusteella olettaa, että Kati on ollut myös ajoneuvon ensisijainen kuljettaja ja olisi täten myös vastuussa pysäköintisakoista. Tapaukseen vaikutti myös se, että sakkoja oli oli useita.”

      Tässä linkki uutiseen: https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/cf32ccca-c51c-4f58-b4d4-3abcfdb7a00b .

    • Anonyymi

      Uutisessa ei tule ilmi missä kaupungissa on tapahtunut!

      Uutisessa kerrotaan, että kadun varren pysäköinnistä on saanut yksityisoikeudellisen valvontamaksun.

      Onko niin, että taloyhtiöllä on parkkipaikkoja kadun varrella? Sellaisia olen nähnyt mm. Ruoholahdessa.

      Tässä linkki uutiseen:

      https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/cf32ccca-c51c-4f58-b4d4-3abcfdb7a00b

      Se, että on omapostissa tunnukset niin kannattaa silloin muistaa myös käydä siellä.

      Omituista, että kaikki maksumuistutukset ovat joutuneet "teille tietämättömille".

      Ainakin haastemies sai henkilön kiinni tavalla tai toisella, koska ilman oikeuteen haastamiesta asiaa ei voi käsitellä käräjäoikeudessa.

      Näin keskustelupalstoilla neuvotaan yksityisoikeudellisen valvontamaksun saaneelle; älä maksa, reklamoi, heitä lappu roskiin jne.

      Ei kannattaisi uskoa mitä luikurit kirjoittaa luikureille vaan olla rehellinen itselleen ja myöntää, että tuli töpättyä eli maksaa valvontamaksun!

    • Anonyymi
      UUSI

      Oikeuskäytäntö on pikku hiljaa mennyt siihen suuntaan, että auton omistaja yleensä joutuu vastuuseen valvontamaksuista. Tämä suuntaus on kaikkien eduksi. Luonnollisesti pitää olla myös mahdollista välttyä vastuusta, jos esim. pysty osoittamaan olleensa eri paikkakunnalla tapahtumahetkellä. Silloin tietysti helpointa olisi nimetä oikea kuljettaja eikä aloittaa venkulointia.

    • Anonyymi
      UUSI

      On todella erikoista, että nettikeskustelujen perusteella viime vuosina autoilevien dementikkojen määrä on noussut huimasti - parkkisakon sattuessa he yllättäen unohtavat tai eivät muuten vain tiedä kuka autoa on juuri silloin käyttänyt. Tällaiset tohelot ovat vaaraksi kaikille ja siski heiltä pitäisi viedä ajo-oikeus pysyvästi ja valtion tulisi lunastaa myös heidän autonsa.

      Onneksi oikeus on kuitenkin ottanut kovan otteen "dementikkojen" niskasta. Totuushan on, että auton haltija tietää käytännössä aina kuka autolla ajaa milloinkin ellei sitten ole oikeasti muistisairas jolloin asia on eri, mutta sellainen ihminenhän ei saisi autolla edes ajaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      111
      2453
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1115
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1064
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1004
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      991
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      11
      904
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      883
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      861
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      40
      790
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      32
      759
    Aihe