Puola panostaa puolustukseensa jättisummia "Meistä ei tule enää Venäjän siirtokuntaa"

Anonyymi-ap

Puola on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi Euroopan merkittävimmistä sotilasmahdeista.

Puola käyttää puolustusmenoihinsa jo yli neljä prosenttia bruttokansantuotteestaan, mutta aikoo vielä lisätä summaa.

Ällistyttävän suurista, miljardien eurojen arvoisista asehankinnoista on uutisoitu Puolassa tiuhaan tahtiin.

Puola käyttää tänä vuonna ainoana Nato-maana yli neljä prosenttia budjetistaan puolustusmenoihin ja solmii yli 150 sopimusta erilaisista asejärjestelmien hankinnoista yli 23 miljardilla eurolla.

Olemme Wesołan panssarivaunuprikaatissa Varsovan laidalla, jossa on kymmeniä Abrams- ja Leopard -panssarivaunuja riveissä.

Yhteensä vaunuja on täällä lähes kaksisataa, mutta pian Leopardit saavat väistyä uusimpien Abrams M1A2 -panssarivaunujen tieltä. Puolasta tulee ensimmäinen Yhdysvaltojen liittolainen Euroopassa, joka saa vaunut käyttöönsä.

Panssaritukikohdassa aistii innostuksen Puolan kasvavasta asemahdista.

– Perustimme tänne ylimääräisen panssaripataljoonan, pioneeripataljoonan, ilmatorjuntayksikön, telatykistön yksikön ja paljon muita yksiköitä, Varsovan 1. panssariprikaatin tiedottaja, kapteeni Jacek Piotrowski luettelee ylpeänä.

Piotrowski sanoo, että Puola on esimerkki kaikille Nato-maille, miten toimia tehokkaasti ja nopeasti. Lisäksi ymmärrys Venäjästä kulkee Piotrowskin mukaan puolalaisilla geeneissä.

– Haluamme osoittaa, että emme ole valmiita luopumaan yhdestäkään neliösenttimetristä maatamme, Piotrowski sanoo.

Puola on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi Euroopan merkittävimmistä sotilasmahdeista.

Ällistyttävän suurista, miljardien eurojen arvoisista asehankinnoista on uutisoitu Puolassa tiuhaan tahtiin. Puola käyttää tänä vuonna ainoana Nato-maana yli neljä prosenttia bruttokansantuotteestaan puolustusmenoihin ja solmii yli 150 sopimusta erilaisista asejärjestelmien hankinnoista yli 23 miljardilla eurolla.

Puola on täyttänyt Naton puolustusmenoille asettaman tavoitteen kahdesta prosentista jo pitkään, mutta lukema on tuplaantunut sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa 2022.

Puolalaisessa Polityka Insight -laitoksessa toimiva sotilasasiantuntija tiivistää muutoksen hengen.

– Puola tekee puolustushankintoja ennennäkemättömässä mittakaavassa Euroopassa, Natossa ja ehkä jopa koko maailmassa, Marek Świerczyński sanoo.

Puola on ilmoittanut käyttäneensä loppuvuodesta 2021 lähtien käsittämättömät sata miljardia dollaria asehankintoihin, Świerczyński sanoo.

– Ensi vuonna käytämme puolustukseen viisi prosenttia bruttokansantuotteesta, Sikorski sanoi heinäkuussa.

Helmikuussa Sikorski sanoi, että Puola on valmis käyttämään vaikka kahdeksan prosenttia puolustukseen, jos tarve on. Sikorski alleviivasi sanomaansa sanomalla, että ”Puolasta ei enää tule Venäjän siirtokuntaa”.

Puola on tänä vuonna julkistanut ainakin kaksi suurempaa puolustushanketta: ”itäkilven” sekä ”kyberkilven”. Niiden tarkoituksena on linnoittaa itäraja ja suojata maan infrastruktuuria kyberhyökkäyksiltä ja torjua disinformaatiota. Suunnitelmien yhteishinnaksi arvioidaan noin kolme miljardia euroa.

Näin mittavia ovat Puolan asehankinnat:

Ilmavoimat

48 korealaista FA- 50-hävittäjää

32 F-35-hävittäjää

48 korealaista FA- 50-hävittäjää

32 F-35-hävittäjää

96 Apache-helikopteria

32 AW149-helikopteria


Tykistö

600 K9-haupitsia

486 Himars-laukaisualustaa

72 K239 Chunmoo-rakentinheitintä


Ohjukset ja ilmapuolustus

Patriot ilmapuolustus- järjestelmiä

Tuhansia muita ohjuksia

821 pitkän kantaman JASSM-ER-ohjusta

1 000 ohjusta Narew-ilmapuolustusjärjestelmään

821 pitkän kantaman JASSM-ER-ohjusta

1 000 ohjusta Narew-ilmapuolustusjärjestelmään


Panssarivaunut

1400 Borsuk-rynnäkkö-panssarivaunua

1000 K2-panssarivaunua

250 Abrams M1A2-panssarivaunua

116 Abrams M1A1-panssarivaunua käytettyinä


Hankinnoilla on myös kansan laaja tuki.

– Puolalaisista 90 prosentilla ei ole ongelmia korkeiden puolustusmenojen ja niiden aiheuttamien rasitteiden suhteen, Świerczyński sanoo.

Hankintoja ei ole kuitenkaan laitettu yhden kortin varaan, vaan Puolan armeija on tilannut aseita esimerkiksi Etelä-Koreasta 14 miljardilla. Paketti sisältää muun muassa tuhat modernia K2-panssarivaunua.


”On valmistauduttava täysimittaiseen sotaan”

Puola on julistanut tavoitteekseen rakentaa Euroopan parhaat ja suurimmat maavoimat.

– Se on välttämätöntä, koska olemme yhtäkkiä havahtuneet siihen, että olemme sekä Venäjän että Valko-Venäjän etulinjassa, Świerczyński sanoo.

Puolalla on yhteistä maarajaa Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa yli 600 kilometriä.

Puolan aikeet eivät näytä jäävän pelkän puheen tasolle. Nato julkaisi pari viikkoa sitten tuoreita lukuja jäsenmaidensa joukoista. Puola on noussut liittouman kolmanneksi suurimmaksi armeijaksi 216 000 sotilaan vahvuudellaan ja noussut ohi Ranskan ja Saksan.

Tavoitteekseen Puola on asettanut 300 000 sotilaan vahvuisen armeijan.

91

689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Venäjää Puolan varustautuminen on ärsyttänyt. Esimerkiksi Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev on kutsunut Puolaa ”vaaralliseksi viholliseksi”, ja sanonut, ettei maan pitäisi olla olemassa.

      Medvedev myös sanoi, että Puolan sotilaallinen varustautuminenvoivat aiheuttaa suoran konfliktin Venäjän, Valko-Venäjän ja Puolan välille."

      Eli täysin aiheesta Puola varustautuu.

      Puolan varustautuminen läntisen Euroopan suurimmaksi sotilasmahdoksi nostaa sen asevoiman Venäjää suuremmaksi, koska Venäjä on tuhlannut ja tuhlaa koko ajaan uudempaa aseistustaan Ukrainan "seinään" eikä ehdi/pysty tuottamaan tai ostamaan modernia sotkalustoa läheskään edes menestyksiä korvaamaan. Tästä syystä Puola uudella modernilla aseistuksellaan kasvattaa etumatkaa reilusti Venäjään verrattuna ja siinä vaiheessa kun Venäjä joskus lopettaa sotansa sekä kaluston ja sotilaidensa menettämisen, Puola on jo paljon edellä, eikä Venäjän ole sitä etumatkaa todellakaan helppo kuroa, kun puhutaan vielä laadusta määrän sijaan, jota sitäkin on ihan h-tisti ja lisää tulee lähivuodet tai niin kauan kuin Venäjän uhka on todellinen, siis aiakin Putlerin kauden. Kaiken lisäksi Puola on vain yksi Natomaa, sotilaallista apua se tulee saamaan muilta Natomailta ja aivan eri volyymilla kuin ei-Natomaa Ukraina, ja nämä muut Natomaatkin varustautuvat kovaa vauhtia mm. Suomi ja Ruotsi.

    • Anonyymi

      Kannattaa panostaa myös droneihin/lennokkeihin ja niiden torjuntaan.
      Ukraina tuottaa vuodessa jo 3 000 000 dronea ja lennokkia joista suurin osa FPV ja kamikaze -räjähdelennokkeja joiden suojausta elektronista häirintää vastaan parannetaan koko ajan. Edulliset mm. USA:n miljoonien rypälepommien sadat tytärammukset toimivat räjähteinä. Droneja on joidenkin kilometrien kantamasta aina suuren taistelukärjen 1 000 km kantaman lennokeihin. Päälle meridroonit "Sea Babyt" ja sukellusvenedroonit.

      Drooni- ja lennokkitorjuntaan taas tarvitaan Rheinmetallin Skynex ja Skyranger 35 tyylisiä AHEAD-ammuksia ampuvia IT-tykkejä. Jatkossa myös Israelin IronBeam laserkanuunat tuovat edullisen vaihtoehdon, koska laserpulssin hinta on vain noin euron ja aseen käyttöaika jatkuva, kunhan energiaa vaan löytyy. Myös laseraseiden tarkkuus on hyvä, koska niissä ei tarvita ennakkoa. Pilvisyys ja sumu tietenkin rajoitteita,

      Lisäksi liitopommit ovat edullinen ja tehokas ase. Vanhoja suuria ilmapommeja on varastot täynnä ja edullisilla siipi-paikannuskombolla niistä saadaan tarkkuusohjattuja liitopommeja, joiden kantama hävittäjistä korkealla laukaistuna melkoinen. Myös näiden elektroniseen suojaukseen saadaan uusimmat päivitykset mm. kvanttipaikannus.

    • Anonyymi

      Lisäksi Puola on erittäin kehittynyt teollisuusmaa eikä mikään pikkumaa ja pesee Venäjän mennen tullen.

      • Anonyymi

        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Massacres_of_Poles_in_Volhynia_and_Eastern_GaliciaPuola panostaa puolustukseensa jättisummia

        Rakkaus Venäjälle.


    • Puolan pitäisi hankiia myös omat ydinaseet.

      • Anonyymi

        Eikö jenkki ole niitä toimittanut?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö jenkki ole niitä toimittanut?

        Ei ole. Ja puhuin nimenomaan Puolan omista ydinaseista.


      • Anonyymi

        Kyllä niitä pian tulee, koska Venäjä sijoitti omiaan Valko-Venäjälle.


      • Anonyymi

        Paska rotta ukpol


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Puola joutui aikoinaan hitlerin ja liittolaisensa stalinin natsihyökkäyksen kohteeksi ja tietää että elämä vuosikymmeniä venäjän mielivaltaisen hallinnon alle ei ole herkkua. Puola on hienomaa ja hyvä että ottanut johtajan ja tien näyttäjän roolia EU,ssa/natossa.

      • Anonyymi

        Andrej Duda Oun Upa


      • Anonyymi

        Neuvostoliiton perustivat juutal.0.iset. Samat kasaarit kuin jotka nyt aiheuttavat kenties kolmannen MS:n. Tarvii aivot, että sen pystyy käsittämään.


      • Puola todella on hieno maa. Kun mäyrä löysi puolalaiselta rannalta iltaa viettäneiden nuorten kaljavaraston, se korkkasi kahdeksan pulloa ja sammui. Nuoret veivät sen eläinlääkärille, jonka hoivissa elikko heräsi parin päivän päästä arvatenkin jumalattomassa kankkusessa.

        Kurwa miten esimerkillistä toimintaa kaikilta!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Neuvostoliiton perustivat juutal.0.iset. Samat kasaarit kuin jotka nyt aiheuttavat kenties kolmannen MS:n. Tarvii aivot, että sen pystyy käsittämään.

        Höpise kasaareistasi vain siellä lahkossasi. Normaaleille ihmisille tuo Saatanan synonyyminne ei mitään sano.

        Ja aivot tosiaan tarvitsisit, mutta jos sinulla olisi ne, et olisikaan lahkokristitty.


    • Anonyymi

      Puola uusii nyt RATSUVÄKEÄÄN siihen tahtiin että kohta taas rajalla rytisee.

      • Anonyymi

        Vain jos Venäjä aloittaa.


      • Anonyymi

        Paskaa lolu


      • Muistelet varmaan sitä kun Puola 1939 julmasti hyökkäsi sekä Saksan että Neuvostoliiton kimppuun? Sepä olikin rikos vailla vertaa!


      • Anonyymi

        Ratsuväkijuttu on höpöhöpöä. Joku pieni ratsujoukko suurenneltiin propagandassa selitykseksi Puolan häviölle.


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        Muistelet varmaan sitä kun Puola 1939 julmasti hyökkäsi sekä Saksan että Neuvostoliiton kimppuun? Sepä olikin rikos vailla vertaa!

        Tosiasiassa Puola vainosi ennen sotaa saksalaisia useilla alueilla.


      • Repe_RuutikaIlo
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosiasiassa Puola vainosi ennen sotaa saksalaisia useilla alueilla.

        Kaikki diktatuurit vainosivat ihmisiä tuolloin, ja Puola oli yksi monista. Se oli yleinen eurooppalainen tapa. Saksa oli silti omassa luokassaan vainoamisen määrässä ja laadussa. Se oli myös ainoa, jolla oli pitkä suunnitelma ulottaa vainonsa suht nopeasti kaikkialle Eurooppaan.


    • Anonyymi

      Pohjolan linnake, Baltian droonimuuri, Saksan ja Puolan sotilaalliset mahdit sekä Ukrainan Euroopan tuleva suurin sotilasvalta.

    • Anonyymi

      Vielä noin 100 vuotta sitten Puola himoitsi esim. nykyisen Ukrainan maita ja aikanaan Puola- Liettua- nimisenä valtioliittona hallinnoikin laajoja alueita läntisestä Ukrainasta, siellä on useita Puolalaistaustaisia kaupunkeja yhä, esim. Lviv eli Lvov.
      Että kiiluvatko puolan johdon silmissä uudet suurvalta- ajatukset..?

      • Anonyymi

        Enpä usko kun pian Puolan kaltainen Euroopan suurin sotilasmahti liittyy EU:hun ja Natoon. Nämä maat eivät sodi keskenään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enpä usko kun pian Puolan kaltainen Euroopan suurin sotilasmahti liittyy EU:hun ja Natoon. Nämä maat eivät sodi keskenään.

        Puolasta tuli Naton jäsen 1999!
        Puolasta tuli EU:n jäsen 2004!


      • On täysin Venäjän pelikirjan mukaista, että Venäjän imperiuminrakannushyökkäystä vastaan puolustautumista sanotaan laajentumishaluksi tai suurvalta-ajatuksiksi.


    • Anonyymi

      Katos vaan, mulla on ollut parinkymmenen vuoden putki päällä.

      Halpa viina Venäjällä.

    • Anonyymi

      Puola ottaa uhan tosissaan.

    • Anonyymi

      Paska uklina

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ja sinun pitää pitää hankkia Suomen kielen opetusta ...voi olla vain siellä pietarissa hankalaa tähän maailman aikaan


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja sinun pitää pitää hankkia Suomen kielen opetusta ...voi olla vain siellä pietarissa hankalaa tähän maailman aikaan

        Ei ollenkaan. Venäjä tarvitsee jatkuvasti uusia kielitaitoisia trolleja.


    • Anonyymi

      Usa presitenti UkroPolDudus OunUpa

    • Anonyymi

      Rotta haise

    • Anonyymi

      Loogista toimintaa.

    • Anonyymi

      Putte ei ole ainoastaan Nato-jäsenyyksien paras myyntitykki 2020-luvulla vaan myös länsiaseiden myynnin edistämisen johtohahmo.

    • Anonyymi

      Koko BKT:tä ei Puolan, joka on NATO maa, tarvitse kuitenkaan käyttää puolustushankintoihin.

      Suurvalta Venäjä asetti riman melkoisen matalalle hyökkäämällä kehitysmaa Ukrainaan 3.v sitten ja siellähän se tumpuloi edelleen ja kulutussota senkun vaan heikentää armeijaa sekä koko paska läävää.

    • Anonyymi

      NATO hinkuu tosissaan sotaa Venäjää vastaan, kun provoilee ja uhkailee jatkuvasti.

      • Anonyymi

        Oliko tuo vitsiksi tarkoitettua parodiaa hullu putinin kustannuksella 😁


      • On täysin Venäjän pelikirjan mukaista kutsua Venäjän imperiuminrakennusaggressiota vastaan puolustautumista provoiluksi ja uhkailuksi.


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        On täysin Venäjän pelikirjan mukaista kutsua Venäjän imperiuminrakennusaggressiota vastaan puolustautumista provoiluksi ja uhkailuksi.

        Tietysti niin. Ottaahan se kupoliin,kun entinen sortovaltansa hupenee ja katoaa.


      • Anonyymi

        Älä kuuntele johtajasi vodkakaalipieruja. Kait osaat itsekin ajatella ettei tarvi kalsarisankaria totella.


    • Anonyymi

      Puola vahvistaa merkittävästi puolustusta

    • Anonyymi

      Mahtavaa, r.......ä ei mahda mitään

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      Puola näyttää mallia muille miten puolustusta tulee vahvistaa

    • Anonyymi

      Loogista kehitystä.

    • Anonyymi

      Hyvä

    • Anonyymi

      Mahtavaa

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      hyvät hankinnat

    • Anonyymi

      näin

    • Puolan tien pitäisi olla myös Suomen tie.

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      Puola näyttää voimaa r.......e

    • Anonyymi

      Mahtavaa

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      Viisas päätös.

    • Anonyymi

      "Puola panostaa puolustukseensa jättisummia "Meistä ei tule enää Venäjän siirtokuntaa""

      Tietysti parempi, että Ukrainasta taas tulee Puolan siirtokunta – se on Puolan perinteinen haave, että ”me puolalaiset” on myöskin Ukraina.

    • Anonyymi

      Puola oli suurvalta Puola- Liettua- valtioliiton sekä aikansa myös vain Puolan aikoina halliten isoa osaa esim. nykyisestä Ukrainasta, onhan mm. kaupunki nimeltä Lviv (Lvov!) jo nimeltäänkin peruja Puolasta.
      Hamunneeko Puola taas jotain tuollaista...

      • Venäjän propagandassa hamuaa, jotta Venäjän tekemä aluiden rystö Ukrainasta ei olisi niin tuomittavaa.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Venäjän propagandassa hamuaa, jotta Venäjän tekemä aluiden rystö Ukrainasta ei olisi niin tuomittavaa.

        Kerroin vain tietojani historiasta, en tarvitse siihen kenenkään propagandaa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kerroin vain tietojani historiasta, en tarvitse siihen kenenkään propagandaa!

        Ja minä kerroin vain, että Venäjän propagandakoneisto yrittää väittää, että Venäjän valloitukset Ukrainassa olisivat muka oikeutettuja, koska Puolakin muka haluaa osansa Ukrainasta.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Ja minä kerroin vain, että Venäjän propagandakoneisto yrittää väittää, että Venäjän valloitukset Ukrainassa olisivat muka oikeutettuja, koska Puolakin muka haluaa osansa Ukrainasta.

        Enpä ole kuullutkaan moisista Venäjän väitteistä, mistä voin lukea niistä? Onhan niitäkin saattanut ilmassa olla, propagandaa piisaa ja osa siitä lienee ihan läntisten tiedotusvälineiden keksimää eli sensaationnälkäisten toimittajien Venäjän mustamaalaamista jota sitäkin tapahtuu puolin ja toisin.
        Puolan tilanteen kerron vähän kuin sarkasmina sillä en usko Puolasta löytyvän suuresti mitäänkään kenenkään maiden valloitushaluja mutta toisaalta, enhän itse olisi uskonut vielä noin 2010 uskonut Venäjän hyökkäykseenkään!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Enpä ole kuullutkaan moisista Venäjän väitteistä, mistä voin lukea niistä? Onhan niitäkin saattanut ilmassa olla, propagandaa piisaa ja osa siitä lienee ihan läntisten tiedotusvälineiden keksimää eli sensaationnälkäisten toimittajien Venäjän mustamaalaamista jota sitäkin tapahtuu puolin ja toisin.
        Puolan tilanteen kerron vähän kuin sarkasmina sillä en usko Puolasta löytyvän suuresti mitäänkään kenenkään maiden valloitushaluja mutta toisaalta, enhän itse olisi uskonut vielä noin 2010 uskonut Venäjän hyökkäykseenkään!

        Löydät niitä helposti googlaamalla. Tuossa muutama juttu niistä:

        https://fake-hunter.pap.pl/en/node/19

        https://warsawinstitute.org/russian-disinformation-war-against-poland-after-the-invasion-of-ukraine/

        https://www.propastop.org/eng/2024/06/20/how-kremlin-propaganda-is-trying-to-turn-poland-against-ukraine/?__cf_chl_tk=yULmllxZ6vcE0WKE5EzJMRhYWSLGZeZQdJ9yXlwY7K8-1725259784-0.0.1.1-5630


      • Anonyymi kirjoitti:

        Enpä ole kuullutkaan moisista Venäjän väitteistä, mistä voin lukea niistä? Onhan niitäkin saattanut ilmassa olla, propagandaa piisaa ja osa siitä lienee ihan läntisten tiedotusvälineiden keksimää eli sensaationnälkäisten toimittajien Venäjän mustamaalaamista jota sitäkin tapahtuu puolin ja toisin.
        Puolan tilanteen kerron vähän kuin sarkasmina sillä en usko Puolasta löytyvän suuresti mitäänkään kenenkään maiden valloitushaluja mutta toisaalta, enhän itse olisi uskonut vielä noin 2010 uskonut Venäjän hyökkäykseenkään!

        Löydät niitä helposti googlaamalla. Tuossa muutama juttu niistä:

        https://fake-hunter.pap.pl/en/node/19

        https://warsawinstitute.org/russian-disinformation-war-against-poland-after-the-invasion-of-ukraine/

        https://www.propastop.org/eng/2024/06/20/how-kremlin-propaganda-is-trying-to-turn-poland-against-ukraine/?__cf_chl_tk=yULmllxZ6vcE0WKE5EzJMRhYWSLGZeZQdJ9yXlwY7K8-1725259784-0.0.1.1-5630


    • Anonyymi

      Ei qu se ottaa Venäjän.

    • Anonyymi

      Viisas päätös.

    • Anonyymi

      Olisi asetettava kyseenalaiseksi nykyvenäjän olemassaolo. Olisi jaettava pienempiin itsenäisiin valtioihin keinotekoinen pakkovaltio.

    • Anonyymi

      venäjällä on ihmisten tappamisen taito perinteisesti ja kyllä pitävätkin sitä tappamistaitojaan kaikissa erikoisoperaatioissaan yllä

      venäjä on murhaava kansa perinteikkäästi

    • Anonyymi

      Puolalla on oikea asenne niin monessa eri asiassa juuri tällä hetkellä. Puola on hieno maa!

    • Anonyymi

      Venäjä on hieno maa ,
      Putinille.

    • Anonyymi

      Åland näyttää panostavan edelleen alati luotettavaan Puolueettomuuteen, joka näyttää olevan vallalla olevista ismeistä edelleen se toimivin.

    • Anonyymi

      Mahtavaa

    • Anonyymi

      😁✌️👍

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      Kyllä PUOLASSA syleksitään venäjälle venäläisyydelle

    • Anonyymi

      Ryssien uhdeja on muuten maailma täynnä - kuten puolassakin

      Ihmeesti niistä ollaan hiljaa ???

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      hyvä Puola

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      hyvä

    • Anonyymi

      Puola on Euroopan ykkönen.

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3886
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2451
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      193
      1454
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1035
    Aihe