Puhelin menee uusiksi, sanoi Fonumin myyjä?

Anonyymi-ap

Kyselin akun vaihtohintaa Samsung Galaxy A40-kännykkääni, ja myyjä sanoi, että pankit lisäävät mobiilipankkiturvallisuuttaan niin, ettei kyseinen puhelin toimi enää kahden vuoden kuluttua. Onko näin? Tuo A40 tuli myyntiin 5 vuotta sitten ja ostin sen v 2020 uutena.
Siis: Kusettaako se Fonumin myyjä, eli saanko normaaleilla kännykkäni päivityksillä pankkiyhteyden pidettyä Nordeaan, vai onko tosiaan niin, että joudun vaihtamaan puhelimeni uuteen?
Sattumalta se myyjä samalla tyrkytti minulle käytettyä takuuhuollettua 700 euron Samsua 360 eeron hintaan vuoden takuulla.

15

401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mun mielestä A40 on ollut edullisen hintaluokan puhelin ja akun tai esim. näytön vaihdossa ei ole mitään taloudellista järkeä. 200€ hintaan saat uuden viimeisellä Anroidilla olevan puhelimen ja selviät sillä vuoteen 2027 ihan hyvin. Samaan hintaan saa esim. Swappielta iphone 12 tai 13 puhelimen käytettynä.

      Kaikkien puhelimien käyttikset ja tuet tulee ajallaan piikkiin. Itselläni on 2021 esitelty iphone 12 ja sen tuki päättyy varmaan 2026 tai 2027, mutta on tässä hetkessä hyvä puhelin. Maksoi 2022 vajaat 900€ ja nyt 43kk jälkeen on kuukauden kuluksi tullut 20,50€ (puhelin maksettu jo 1,5v sitten). Jos se A40 on maksanut uutena 250, niin sen kk erä olisi nyt viiden vuoden jälkeen n. 4,20€.

      Kukaan muu ei tiedä sinun asemaasi ihmisenä tai saa arvostella, mutta kyllä se huollon mielipidekin on ihan huomioon otettava. satasen puhelimessa ja tonnin puhelimessa on omat hyvät ja huonot puolet, eikä niitä käy arvostelu. Kyllä minäkin ostaisin nyt 12000€ puhelimen jos tietäisin, että saan sen maksettua loppuvuoden aikana. Nyt olen kiittimet ristissä ainakin ensi kevääseen saakka, en halua vaihtaa vaikka tiedäkin jo minkä puhelimen haluan. Takana on useita anroideja ja tämä iphone.

      • Anonyymi

        Ymmärrän nykyihmisiä, joille i phone on ainoa oikea puhelin, realiaikainen tietokirja, datansiirto-ja harrastusväline ja lelu. Itse hankin ensimmäisen puhelimeni v1970, se oli kotikaupunkini puhelinosuuskunnan lankapuhelin, jossa oli pyöriteltävä numerovalitsin. Taskulaskimia ei juurikaan ollut, laskutoimitkset osattiin tehdä kynällä ja paperilla, likiarvoja katselin Faber-Castellin 20 senttiä pitkästä laskutikusta.
        Nykyinen androidpuhelimeni on toiminut ja toimii erinomaisesti niissä tarpeissa joita 78-vuotiaalla henkilöllä on.
        Minä en "halua" mitään määrättyä puhelinta, koska en ole uskollinen millekään Suomea hyödyttämättömälle suurkonsernille. Aikoinaan käytin työ-ja vapaa-aikoinani Nokian kännyköitä, koska ne olivat silloin maailman huippua, ja moni tuttavani sai sieltä palkkansa.
        Nykyinen Googlepuhelimeni maksoi pari satasta, ja suunnilleen sillä rahalla saan seuraavankin.
        Periaatteitteni vuoksi en tee siis nyt mitään ostopäätöstä, käytän puhelintani edelleen mobiilitukiasemana ja lataan sitä päivittäin. En tue jatkuvalla puhelimen vaihdolla naurettavan ja älyttömän näköistä kännykkämarkkinointia, jonka tarkoituksena on vain varmistaa parin mammuttikonsernin menestyminen.
        Lomamatkoillani pidän mukana 10000 Ah:n varavirta-akkua. Ostan uuden puhelimen sitten, kun tuki nykyiseen loppuu. Teen ekoteon.
        Huuh! Olipas saarna, kiitos edelliselle kommentoijalle kommentistasi.


    • Anonyymi

      Oikean vastauksen aloittaja saa kysymällä asiaa omasta pankistaan. Eikö homma hoidu esimerkiksi nettipankin kautta kirjallisesti kysymällä ilman mitään puhelinoittoa ja jonottamista?

      • Anonyymi

        Anonyymi
        2024-08-07 16:33:2 Kommentoi





        Pankin vastaus on uuden puhelimen hankintaa suosivaa. Pankki sanoo varmasti, että hintahaitari on 200€ alkaen. Se riittää varmasti. Itse olen fonumin ihmisen kanssa samaa mieltä.

        200€ puhelimen pystyy uusimaan tiuhempaan kuin yli tonnin. 200€ puhelimen oletettu käyttöaika on 2,5 vuotta ja tonnin kuusi vuotta ellei taivaalta sada kerran vuodessa miljoonaa ylimääräistä.

        Mutta meidän kommentoijien on syytä muistaa yksi asia. Me ei saada vaikuttaa muiden ihmisten ostopäätöksiin tai luoda tarpeita. Jos joku haluaa 200€ puhelimen tai perustelee tonnin puhelimen hankintaa, niin hän päättää ja kärsii seuraukset.

        Ikyllä minäkin olen kädet märkänä puhelimen suhteen. 12 minin akku on kapasiteetiltaan huono, mutta kooltaan erinomainen. Nyt saisi 15 promaxin alle tonnillla ja pro max 1200€. Samsungilla on vastaavat. Mutta hinta jaettuna eriin on karmea. 36kk on pitkä aika eikä korotonta rahaa ole.


    • Anonyymi

      Kyllä se kusetti sua. Edelleen pärjää hyvin lähes kymmenen vuotta vanhoilla puhelimilla. Android 6 versio riittää, sovellukset päivittyvät näinkin vanhoihin siinä missä uudempiinkin.

      • Anonyymi

        Nyt puhutaan ajasta eteenpäin, ei taaksepäin, dorka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt puhutaan ajasta eteenpäin, ei taaksepäin, dorka.

        Etkö tajunnut pointia idiootti.


      • Anonyymi

        Tämä keskustelu näyttää olevan empiirinen, jossa tarkastellaan kännykkäsukupolven ja kännykkäriippuvuuteen kriittisesti suhtautuvien mielipiteitä ja niiden perusteita.
        Se, että merkittävä osa lapsista, lapsenmielisistä nuorista ja jopa aikuisista on jäänyt koukkuun, josta ei näytä olevan paluuta todellisuuteen. Käsitys, että nykyisten datansiirtoon ja kommunikointiin riittävät parin vuoden ikäiset puhelimet ovat monien mielestä vanhanaikaisia, ja on pakko saada nopempia ja monipuolisempia toimintoja, ruokkii puhelinvalmistajien intoa saada markkinoille myyntiin kalliimpia puhelimia joihin on saatu lisäominaisuuksia ja- toimintoja jotka eivät kuitenkaan paranna maailma tilannetta. Sen sijaan ne vievät ihmisten aikaa pois tärkeämmistä asioista.
        Ällöttävää on se, että aihe on kasvattanut ammattikunnan, joka puhuu roskaa ja valehtelee "asiakkaille". Muutama vuosi sitten operaatoreiden kiosken liittymiä kauppavat kollit julistivat, että datan siirto kännykällä on puhelimelle tuhoisaa, koska se rasittaa puhelinta, akku turpoaa jne.... Eli pitää ostaa erillnen liittymä tietsikalle.
        Eipä ainakaan omani ole turvonnut eikä poksahtanut, vaikka olen käyttänyt pelkästään sitä tukiasemana työssäni ja vapaa-aikanani vuosikausia.
        Se on ollut tiedossa ja kymmeniä vuosia, että pelitietokoneet ovat nopeudeltaan ja tehokkuudeltaan huippuja.
        Ja pelifirmojen johtajat ja omistajat ovat miljonäärejä. Ja pelaaminen pelastaa maaiman.


      • Anonyymi

        Jos puhelimen tietoturvapäivitykset ovat loppuneet, sen käyttö alkaa olla melkoinen riski.


      • Anonyymi

        Älä puhu sontaa. Käyttis on oltava uudempi kuin v 10 tai ios 12


    • Anonyymi

      Ei kuseta, sillä he eivät saa silloin rahaa sinun puhelimesi korjauksesta ja uuden voit ostaa ihan mistä haluat, eli olisi huonoa bisnestä.

    • Anonyymi

      Aika hyvin nuo vanhenemiset pystyy nykyään arvioimaan etukäteen. Katsoo mikä on tällä hetkellä vanhin tuettu versio ja lisää siihen vuosi per järjestelmäversio.

      Esim. Nordea vaatii tällä hetkellä vähintään android 7.0 ja OP android 8.0

      Tietysti nettipankkia voi käyttää myös selaimella, mutta jossain vaiheessa lakkaa selaimetkin päivittymästä vanhassa järjestelmässä, ja nettipankit on aika nirsoja käytettävästä selainversiosta.

    • Anonyymi

      Eipä noita mobiilipankkeja mihinkään tarvitse

      • Anonyymi

        Tarivtseepas.


    • Anonyymi

      Kauanko ottaa aikaa hakea uusi puhelin jos vanhassa pankki ei toimi?

      Täällä maalla ajan tai pyöräilen kauppaan alta viiden minuutin.

      Ihan turha hötkyillä myyjän horinoiden mukaan, se vain puhuu sinua ympäri saadakseen rahaa.

      Ja käytännössä aina se myyyjän väittämä viimeinen puhelin tuota mallia jota nyt kysytään on sekin täyttä puppua ja vain myyntiä. Sanoppa sille että voi voi kun on luottotiedot mennyt ja saan käteistä vasta ensi viikolla mutta tuo puhelinmalli on kysyttynä sitten jo myyty, antaa sitten olla, ehkä joskus parempi tuuri. Sitten kuuntelet ne selitykset että kyllä niitä kuitenkin alkaa löytymään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe