Soda ja riisipiirakka

Anonyymi-ap

On nälkä. On riisipiirakkaa, voita ja bratwursti sekä soda juomaa. Näistä lähdetään rakentamaan.

20

265

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sodan aikana syödään kriisipiirakkaa. siihen sijoitetaan ruisohrajauhoja ilman ruokasoodaa että pysyy litteenä. ja siihen sijoitetaan myös paljon kriisipuuroa voita suolaa ja................... sodan ahdistustakin. valitettavasti.,

      • Anonyymi

        Bratwursti oli mennyt vanhaksi. Tai oli väärin valmistettu tai säilytetty kaupassa tai kuljetuksessa. Ja se meni roskiin.
        Sipulillakaan ei ole tullut iloteltua pitkään aikaan. Valkosipulia on myös käytetty vähän. Tosin ajatus asiasta on elänyt aika ajoittain. Suurin ongelma on tällä hetkellä juomisen puute ja syömän määrä.
        Puuro kannattaa aina keittää kuivaksi. Ja lisätä siihen runsaat voinokareet ja suolaropseet. Juomana jäätävän kylmä punainen maito tai colajuoma. Etenkin valkoisten puurojen lisukkeeksi voi laittaa keitetyn kananmunan. Myös paistettu pekoni sopii siihen puuron kylkeen, mutta ei ihan sekaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Bratwursti oli mennyt vanhaksi. Tai oli väärin valmistettu tai säilytetty kaupassa tai kuljetuksessa. Ja se meni roskiin.
        Sipulillakaan ei ole tullut iloteltua pitkään aikaan. Valkosipulia on myös käytetty vähän. Tosin ajatus asiasta on elänyt aika ajoittain. Suurin ongelma on tällä hetkellä juomisen puute ja syömän määrä.
        Puuro kannattaa aina keittää kuivaksi. Ja lisätä siihen runsaat voinokareet ja suolaropseet. Juomana jäätävän kylmä punainen maito tai colajuoma. Etenkin valkoisten puurojen lisukkeeksi voi laittaa keitetyn kananmunan. Myös paistettu pekoni sopii siihen puuron kylkeen, mutta ei ihan sekaan.

        bratwurstin vanhaksi meneminen, kauppojen väärin säilöminen ja ja kylmäketjun katkeaminen ahdistaa kyllä ihan sodan lailla. siihen ei auta kuin reilu kerma voi tai täyspunanen maito. puuro joo tosiaan kiinteeksi ja sitä sitten laimentaa maidolla. sama pätee hernerokkaa paitsi että se laimennetaan keitetyllä vedellä.


      • Anonyymi
        P.ervokki kirjoitti:

        bratwurstin vanhaksi meneminen, kauppojen väärin säilöminen ja ja kylmäketjun katkeaminen ahdistaa kyllä ihan sodan lailla. siihen ei auta kuin reilu kerma voi tai täyspunanen maito. puuro joo tosiaan kiinteeksi ja sitä sitten laimentaa maidolla. sama pätee hernerokkaa paitsi että se laimennetaan keitetyllä vedellä.

        Nykyään ongelmia on ollut myös lähikaupan punaisessa maidossa, kinkukkeissa, nameissa ja sokurihedelmissä.
        Hernekeitto olisi todella hyvää. Se on lämmintä ruokaa ja sitä voi juoda mukista samalla, kun herneet voi lopuksi lusikoida mukin pohjalta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään ongelmia on ollut myös lähikaupan punaisessa maidossa, kinkukkeissa, nameissa ja sokurihedelmissä.
        Hernekeitto olisi todella hyvää. Se on lämmintä ruokaa ja sitä voi juoda mukista samalla, kun herneet voi lopuksi lusikoida mukin pohjalta.

        lapsena herneskeittoa myytiin kaupassa oudossa luonnottomassa muovikuoressa joka pursotettiin sitten kattilaan. kaikenlaista sitä on ollutkin lapsena. makumaailma ei ole tosin muuttunut.jos herneet noukitaan mukin pohjalta herneskeitto on ehkä laimennettu liikaa? mutta maun mukkaan jokaiselle.


      • Anonyymi
        P.ervokki kirjoitti:

        lapsena herneskeittoa myytiin kaupassa oudossa luonnottomassa muovikuoressa joka pursotettiin sitten kattilaan. kaikenlaista sitä on ollutkin lapsena. makumaailma ei ole tosin muuttunut.jos herneet noukitaan mukin pohjalta herneskeitto on ehkä laimennettu liikaa? mutta maun mukkaan jokaiselle.

        On parempi sanoa ei kaupan karjalanpiirakalle. Pohjois-Karjalassa oli ennen naisia, jotka osasivat leipoa karjalanpiirakoita. Ja ne olivat makoisia. Niiden päälle laitettiin munavoita ja mahdollisesti jotakin muuta. Itse en ole Pohjois-Karjalassa käynyt pitkään aikaan, mutta joskus lomilla tuli käytyä siellä.
        Hernekeittoa voi buustata ostamalla sinänsä siihen hyvään keitinveteen, joka hernekeittopurkissa on herneitä. Nämä kuitenkin on sekoitettava keskenään erittäin suurta huolellisuutta ja varovaisuutta noudattaen koska maustevesi, joka purkeissa on, on ensin sulatettava veden kanssa lämmöllä, että herneitä voidaan lisätä siihen.
        Kerran erään juoksijan rouva lisäsi televisiossa joitain muita aineksia hernekeittoon.
        Ja sitten ennen oli hernekeittoja, joissa oli erilaisia lihoja siellä pohjalla valmiiksi. Nykyään savulihaa vuoltavaksi hernekeittoon ei ole enää elintarvikeliikkeissä tarjolla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        On parempi sanoa ei kaupan karjalanpiirakalle. Pohjois-Karjalassa oli ennen naisia, jotka osasivat leipoa karjalanpiirakoita. Ja ne olivat makoisia. Niiden päälle laitettiin munavoita ja mahdollisesti jotakin muuta. Itse en ole Pohjois-Karjalassa käynyt pitkään aikaan, mutta joskus lomilla tuli käytyä siellä.
        Hernekeittoa voi buustata ostamalla sinänsä siihen hyvään keitinveteen, joka hernekeittopurkissa on herneitä. Nämä kuitenkin on sekoitettava keskenään erittäin suurta huolellisuutta ja varovaisuutta noudattaen koska maustevesi, joka purkeissa on, on ensin sulatettava veden kanssa lämmöllä, että herneitä voidaan lisätä siihen.
        Kerran erään juoksijan rouva lisäsi televisiossa joitain muita aineksia hernekeittoon.
        Ja sitten ennen oli hernekeittoja, joissa oli erilaisia lihoja siellä pohjalla valmiiksi. Nykyään savulihaa vuoltavaksi hernekeittoon ei ole enää elintarvikeliikkeissä tarjolla.

        olisikin hienoa päästä pohjoiskarjalaan leivinuunien ääreen ja ne pohjoiskarjalan naisten viekkuun.. oma uunini ei lämpene kunnolla karjalanpiiraisiin eikä patapaistiin..värkkeet on kyllä olemassa mutta puhti ei riitä..
        oliko ringa ropo juoksija vai hölkkääjä?..jumppaohjelmia katsottiin tämän jane fondan tai richard simmonssin kanssa tai tahdissa.. herneskeitonaihioita piisaa mutta uunissa alkuperäisessä puhti ei riitä..nousee vaan 250 asteeseen..


      • Anonyymi
        P.ervokki kirjoitti:

        olisikin hienoa päästä pohjoiskarjalaan leivinuunien ääreen ja ne pohjoiskarjalan naisten viekkuun.. oma uunini ei lämpene kunnolla karjalanpiiraisiin eikä patapaistiin..värkkeet on kyllä olemassa mutta puhti ei riitä..
        oliko ringa ropo juoksija vai hölkkääjä?..jumppaohjelmia katsottiin tämän jane fondan tai richard simmonssin kanssa tai tahdissa.. herneskeitonaihioita piisaa mutta uunissa alkuperäisessä puhti ei riitä..nousee vaan 250 asteeseen..

        Kuitenkin riisipiirakoita myydään, leiväkettä myydään jne. Eipä se sitten ole ihme, kun ihmisillä on ongelmia, koska alkuperäisiä elintarvikkeita ei ole enää saatavilla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuitenkin riisipiirakoita myydään, leiväkettä myydään jne. Eipä se sitten ole ihme, kun ihmisillä on ongelmia, koska alkuperäisiä elintarvikkeita ei ole enää saatavilla.

        maailmassa on nykyään paljon feikkiä ja väärennettyjäkin elintarviainehia.. melkein pitäisi kasvattaa ja metsästää niin tietäisi mitä saa..


      • P.ervokki kirjoitti:

        maailmassa on nykyään paljon feikkiä ja väärennettyjäkin elintarviainehia.. melkein pitäisi kasvattaa ja metsästää niin tietäisi mitä saa..

        ja ties vaikka metsään joudutaan..


      • Anonyymi
        P.ervokki kirjoitti:

        ja ties vaikka metsään joudutaan..

        Sopisi sinulle, metsäläiseltä vaikutatkin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sopisi sinulle, metsäläiseltä vaikutatkin.

        juu kiitos.. metsän poika tahdon olla sankar suuren kuusikon.. yleissivistyksellä ja mualaisjärjellä kruunattuna..


      • Anonyymi
        P.ervokki kirjoitti:

        juu kiitos.. metsän poika tahdon olla sankar suuren kuusikon.. yleissivistyksellä ja mualaisjärjellä kruunattuna..

        Hienosti ilmaistuna...saanko kysyä, asutko omassa mökissä vai betonikuutiossa? Itse asun betonikuutiossa, kovaa meteliä on paljon vieras työläisiä seinän taka. Melua siis riittää. Meuhkataan yölläkin pihamaalla
        Oma punainen tupa ja perunamaa on haaveissa...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hienosti ilmaistuna...saanko kysyä, asutko omassa mökissä vai betonikuutiossa? Itse asun betonikuutiossa, kovaa meteliä on paljon vieras työläisiä seinän taka. Melua siis riittää. Meuhkataan yölläkin pihamaalla
        Oma punainen tupa ja perunamaa on haaveissa...

        valitettavasti betonikuutiossa asun. onnekseni pääsen maalla käymään jos vierailut suvaitaan. 10 vuotta pienellä avustuksella etsin sitä tulevaisuuden vaarin torppaa mutta erinäisten syiden takia nyt asumisoikeusasunto ihan hyvän kokoinen hintanen ja mielestäni hyvällä paikalla. velatonkin vielä ja asumisoikeusmaksuhan on pantti jonka saa takaisin ehkä hiukan korotettunakin. pitää vaan pysyä vähintään työmarkkinatuella ja asua ruuat itse tehden ja nöyrästi. onhan sitä aikoinaan biletetty tarpeeksi. niin ja järkevä sijoittaminenkin on auttanut osaltaan. ei onnistunut toimeentulotuella muuten kuin sukanvarteen.


    • Anonyymi

      Karjalanpiirakat on suosittuja mitä ihmiset ostavat kauppojen paistopisteistä.Itse ostin aamusta 5kpl ja kyllä maistu.Fazerin perunapiirakat hyviä.Sais aikaseks ni tekis itse.

      • Anonyymi

        Täällä vaan haaveillaan niistä piirakoista ja Pohjois-Karjalan matkoista.
        Haaveet pitää oikeasti totetuttaa. Itse käyn siellä pari kertaa vuodessa ja ostan OIKEITA
        karjalanpiirakoita niin paljon kun jaksaa syödä ja vielä lisää kotiinviemisiksi.
        Suurleipomoissa tehdään vaan riisipiirakoita (ei karjalanpiirakoita) joten sellaisia
        en osta. Paikallinen Prisman leipomo tekee sekä perunapiirakkaa että niitä
        karjalanpiirakoita. Siis sellaisia, mitä länsi-Suomessa ei osata tehdä.
        JOs haluaa oikein hyvää, niin pitää käydä Ilomantsin Parppeinvaarassa, missä
        ne leipovat tilaamasi piirakat oikein silmiesi edessä pleksin takana näkösällä.
        Kyllä niitä kelpaa mutustella munavoin kanssa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä vaan haaveillaan niistä piirakoista ja Pohjois-Karjalan matkoista.
        Haaveet pitää oikeasti totetuttaa. Itse käyn siellä pari kertaa vuodessa ja ostan OIKEITA
        karjalanpiirakoita niin paljon kun jaksaa syödä ja vielä lisää kotiinviemisiksi.
        Suurleipomoissa tehdään vaan riisipiirakoita (ei karjalanpiirakoita) joten sellaisia
        en osta. Paikallinen Prisman leipomo tekee sekä perunapiirakkaa että niitä
        karjalanpiirakoita. Siis sellaisia, mitä länsi-Suomessa ei osata tehdä.
        JOs haluaa oikein hyvää, niin pitää käydä Ilomantsin Parppeinvaarassa, missä
        ne leipovat tilaamasi piirakat oikein silmiesi edessä pleksin takana näkösällä.
        Kyllä niitä kelpaa mutustella munavoin kanssa

        Itä-Suomi on Suomen sydän. Ei Itä-Suomesta kotoisin olevana voi todeta. Ruoka, erämaa, naiset ja elämänlaatu ovat aivan eriluokkaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Täällä vaan haaveillaan niistä piirakoista ja Pohjois-Karjalan matkoista.
        Haaveet pitää oikeasti totetuttaa. Itse käyn siellä pari kertaa vuodessa ja ostan OIKEITA
        karjalanpiirakoita niin paljon kun jaksaa syödä ja vielä lisää kotiinviemisiksi.
        Suurleipomoissa tehdään vaan riisipiirakoita (ei karjalanpiirakoita) joten sellaisia
        en osta. Paikallinen Prisman leipomo tekee sekä perunapiirakkaa että niitä
        karjalanpiirakoita. Siis sellaisia, mitä länsi-Suomessa ei osata tehdä.
        JOs haluaa oikein hyvää, niin pitää käydä Ilomantsin Parppeinvaarassa, missä
        ne leipovat tilaamasi piirakat oikein silmiesi edessä pleksin takana näkösällä.
        Kyllä niitä kelpaa mutustella munavoin kanssa

        eikös karjalanpiirakoissa käytetä ohraryynejä? oon kuullut..


      • Anonyymi
        P.ervokki kirjoitti:

        eikös karjalanpiirakoissa käytetä ohraryynejä? oon kuullut..

        Sitten on olemassa porkkana dogeja. Niissä ensin keitetään porkkana ja sitten annetaan sen maustua soijakastikkeessa. Kunnes porkkana sitten lämmitetään dogi osan kanssa hotiksti.
        Mausteista on suosittu pieneksi pilkottua hapankaalta, kurkkusalaattia, paahdettua sipulia, makumajoneesia ja joitain muita persussetin mausteita. Mutta ei tietenkään ketsuppia. Luonnollinen luonnonjuoma on jäätävän kylmä cola jääpaloilla.


    • Anonyymi

      Karjalan piirakoita kahdella eri täytteellä,peruna tai riisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      107
      2675
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2365
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      20
      2245
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      100
      1797
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1590
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      166
      1318
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      275
      1130
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1014
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      984
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      178
      920
    Aihe