Jälleen iltalehdessä asiantuntija kertoo miten kahvia keitetään. Nyt kahvin määrä litraa kohti asiantuntijan mukaan pitää oll 55 - 65 grammaa. Edelliskerrasta tuo on muuttunut.
Eipä tuntijatkaan tiedä miten kahvia keitetään.
Asiantuntijoiden kahvinkeitto
52
254
Vastaukset
- Anonyymi
Kyllä sen kahvin määrän jokainen säätää sopivaksi ihan oman maun mukaan, asiantuntijat on pellejä.
- Anonyymi
Olen avuton kahvinkeittäjä. Eihän ne kahvinmittalusikat enää toimi. Tarvii hankkia kotiin vaaka, jolla voin punnita kahvinporot.
- Anonyymi
Osittain totta. Itse olen siirtynyt tummapaahtoisiin ja hienommaksi jauhettuun kahviin ja vaikuttaisi vanha mitta olevan hieman yläkanttiin, tosin ei mitenkään merkittävästi.
Pitääkin seuraavalla kerralla punnita. - Anonyymi
Keitätkö kahvisi kahvinporoista?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Keitätkö kahvisi kahvinporoista?
Poron papanoita kuivattelen ja niistä jauhan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Poron papanoita kuivattelen ja niistä jauhan.
Onko se maku kuinka erilainen verrattuna tavalliseen kahviin?
- Anonyymi
Tärkeää on muistaa sekoittaa uuton aikana kahvia suppilossa.
- Anonyymi
Joo ei tarvi välittää vaikka kannesta pärskyy vesi vähän sivulle...onhan tuota.
- Anonyymi
Mitähän vielä...
- Anonyymi
Pikku vinkki: Kukaan ei pakota ketään keittämään kahviaan tavalla jolla ei halua keittää kahviaan.
- Anonyymi
Kahvia ei edes pidä keittää. Pannukahvissakin veden lämmitys pitää lopettaa hieman ennen kuin vesi alkaa kiehumaan. Sitten porot sekaan, pannumyssy päälle ja odotusta, että purut laskeutuu pannun pohjalle.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kahvia ei edes pidä keittää. Pannukahvissakin veden lämmitys pitää lopettaa hieman ennen kuin vesi alkaa kiehumaan. Sitten porot sekaan, pannumyssy päälle ja odotusta, että purut laskeutuu pannun pohjalle.
Pikku vinkki: Jos haluaa kiehauttaa kahvinsa, kukaan ei kiellä eikö estä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pikku vinkki: Jos haluaa kiehauttaa kahvinsa, kukaan ei kiellä eikö estä.
Mikä ettei, jos tykkää kitkerästä ja sameasta kahvista. Vanhat porot voi keittää jopa monta kertaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikä ettei, jos tykkää kitkerästä ja sameasta kahvista. Vanhat porot voi keittää jopa monta kertaa.
Ei kukaan tai mikään kiellä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei kukaan tai mikään kiellä.
Mnä kiellän.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kahvia ei edes pidä keittää. Pannukahvissakin veden lämmitys pitää lopettaa hieman ennen kuin vesi alkaa kiehumaan. Sitten porot sekaan, pannumyssy päälle ja odotusta, että purut laskeutuu pannun pohjalle.
Niin, meneekö veden lämpötila liian korkeaksi, jos sen keittää?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin, meneekö veden lämpötila liian korkeaksi, jos sen keittää?
Luonnollinen vesi sisältää paitsi happea ja vetyä myös monia muita aineita, kuten kaasuja, suoloja ja mineraaleja. Kun vettä lämmitetään, sen kyky liuottaa kaasuja heikkenee, ja tämä johtaa siihen, että liuenneet kaasut alkavat irtautua vedestä. Eli veden makukin hieman samalla muuttuu.
Tee on siitä jännä, että jos teevettä ei ole keitetty, niin teen pintaan tulee vaahtoa.
- Anonyymi
Asiantuntijoita on vähintään yhtä paljon kuin asiantuntijoita.
- Anonyymi
Kansantaloudelle arvokkaimpia ovat kaikkien alojen asiantuntijat ja toki myös moniosaajat.
T:sekatyömiesoletettu
- Anonyymi
T. Poveri on sotilasasiantuntijoista ihan huippu...pelle.
- Anonyymi
Minä ruuvasin kahvinkeittimen kattoon. Pöytätilaa säästyy.
- Anonyymi
Tämä on hyvä vinkki. Minä taidan ruuvata vedenkeittimenkin.
- Anonyymi
Neliskanttisella pannulla saa parhaat plöröt.
- Anonyymi
Kun plirauttaa virtsaa joukkoon. Havainnekuva
- Anonyymi
Älkääkä kaatako keittimeen vettä sillä paskaisella kannulla. Kahviin tulee silloin paskan maku.
- Anonyymi
Mistä tiedät miltä paska maistuu?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mistä tiedät miltä paska maistuu?
Kyllä junamiehet tietää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mistä tiedät miltä paska maistuu?
Etkö muka tiedä?
- Anonyymi
Totta. Jatkokysymys, jos se on paskainen, miksei sitä pestä?
Vinkki 2, puhdas vesi. Kraanavesi on maultaan parempaa, kun se on keitetty kunnolla. Siitä tulee myös parempaa kahvia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Totta. Jatkokysymys, jos se on paskainen, miksei sitä pestä?
Vinkki 2, puhdas vesi. Kraanavesi on maultaan parempaa, kun se on keitetty kunnolla. Siitä tulee myös parempaa kahvia.Liian työlästä käydä hanasta asti. Kaupan pullovettä on jääkaapissa siinä keittimen vieressä.
- Anonyymi
Johan se sleepy sleepers aikanaan lauloi...
"On vain kaksi tapaa keittää kahvia, oikea ja väärä"
Jonnet ei muista...- Anonyymi
Kolmas tapa keittää kahvia on esimerkiksi kylmäuuttaminen, eli cold brew. Tässä menetelmässä kahvinpuruja liotetaan kylmässä vedessä pitkään, yleensä 12-24 tuntia. Tällä tavoin saadaan aikaan lempeämpi ja vähemmän happamuutta sisältävä kahvijuoma, joka voidaan nauttia esimerkiksi jääkahvina tai laimentamalla vedellä tai maidolla.
- Anonyymi
Paras kahvi tulee selvästi tummempana, mitä "asiantuntijat" tietää.
Hyi tphyi miltä liian laiha kahvinlitku metsänuotiolla irvistyttää. - Anonyymi
Yleinen suositus on käyttää noin 1-2 ruokalusikallista kahvia (noin 7-15 grammaa) 120 ml vettä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 90-96 °C. Vältä kiehuvaa vettä.
Jos käytät suodatinpaperia, aseta se keittimeen ja huuhtele kuumalla vedellä. Tämä poistaa paperin maun.- Anonyymi
Miltä paperi maistuu?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miltä paperi maistuu?
Paperi ei ole syömäkelpoista, joten sen maistaminen ei ole suositeltavaa. On parasta nauttia ruoasta, joka on tarkoitettu syötäväksi!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miltä paperi maistuu?
Eikö kukaan ole koskaan tunkenut sun suuta täyteen paperia? Missä olet kasvanut?
- Anonyymi
Olikohan paikanpäällä myös päZcäciccäre "kehonkielen asiantuntija"??
Ei niille ääliöille voi kuin nauraa vain
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 - Anonyymi
Sekopäiset vajakit höpisevät iltapaskassa kaikkea turhaa.
- Anonyymi
Keittimellä saa hyvät tsumpit, kun laittaa vanhojen sumppien päälle mitallisen tuoreempaa kahvia. Ja vettä sitte vaan senverran kuin tarttee.
- Anonyymi
Italialaisilla on ärstyä sumppia. EI sitä tosin kupissa olekaan kuin ehkä ruokalusikallinen tai pari.
- Anonyymi
Tärkeintä on käyttää kotimaista kahvia.
Wilson- Anonyymi
Terve Wilson. Vieläkö sinä olet siellä saarella jumissa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Terve Wilson. Vieläkö sinä olet siellä saarella jumissa.
Kyllä, minä vielä olen täällä saarella. En ole aivan tyytyväinen tähän lentopalloelämään, sillä haaveilen suuntautuvani kohti uutta identiteettiä – haluaisin olla koripallo!
- Anonyymi
Asiantuntijalla on varmaan tähän mennessä myös tyypillinen Suomalainen kofeiinimyrkytys ;=))
https://tuomaskuusela.files.wordpress.com/2024/08/image-51.png
MUAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
https://mega.nz/file/sYI2hD6A#dSkoqrnvthR_Z7Bc0gkt09z6lzjxKBiQkXfehI6EPTc
https://mega.nz/file/wF5mCB5Q#9lExAMDneRj6YRTuu2lhpB-IsHx-7TbSjNn0_B--SNU
https://mega.nz/file/cEghzYoJ#GsPhmzF0SYleCVWZoGuGD7qT1_PI7QHJuYW5ECwsHqQ - Anonyymi
Itse laitan yhden kahvimitallisen (ei kukkurainen vaan pinnasta tasattu) kahvia 2 kuppia kohden. Kun Moccamasteriin mahtuu 10 kupillista, eli kun kahvia tekee täyspannullisen, niin siihen menee 5 kahvimittaa kahvia.
- Anonyymi
Minä laitan 3,5 mittalusikallista (Moccamasterin 2x) 7 kuppia kohden.
- Anonyymi
Kahvin vahvuus riippuu ihan kehonkielen tutkijan lausunnoista. Kuinka käsi liikkuu ja onko oikea- vai vasenkätinen. Patalapun käyttöä ei suositella pannun kantta nostettaessa.
- Anonyymi
Krillaajan hanskat ja essu on hyvät suojavälineet kuumaa kahvia käsitellessä.
- Anonyymi
Ennen kuin alat keittää kahvia, sulje silmäsi hetkeksi ja ota muutama syvä hengitys. Mieti, mitä kahvi merkitsee sinulle; onko se hetki rauhoittua, antaako se energiaa päivälle vai onko hetki itsesi hemmotteluun?
Jatka riittävän hyvällä mielikuvamatkalla kahvikulttuuriin. Ajattele hetkiä, jolloin kahvi on yhdistänyt ihmisiä ympärilläsi – ystävät, perhe, naapurit. Tämä antaa sinulle syvemmän yhteyden kahviin.
Jos käytät kahvipapuja, jauha niitä kunnes niistä syntyy hieno jauhe. Voit laulaa tai lausua lyhyen lauseen, joka liittyy kahviin, kun jauhat papuja. Esimerkiksi: "Olen yksi kahvin kanssa, se herättää minut."
Aseta suodatin kahvinkeittimeen ja mittaa haluamasi määrä kahvijauhetta suodattimeen. Kaada puhdasta, raikasta vettä keittimen säiliöön. Voit lausua: "Tämä vesi tuo elämän kahvini, se yhdistää maut ja tuoksut."
Käynnistä kahvinkeitin ja seiso rauhassa sen vieressä. Kun kahvi tippuu, nauti äänekkäästä ja rauhoittavasta kuuntelusta – kuuntele tiputusta ja mieti, kuinka kahvi syntyy.
Kun kahvi on valmis, valitse muki, joka tuntuu erityiseltä. Voit pitää sitä käsissäsi hetken, tuntea sen lämmön ja valmistautua nauttimaan juomastasi.
Ennen kuin maistat kahvia, voit lausahtaa lyhyen kiitoslauseen tai ajatuksen päivän mahdollisuuksista. Esimerkiksi: "Kiitän tästä hetkestä ja kaikista tulevista seikkailuista."
Lopuksi, nauti kahvisi rauhassa. Ota ensimmäinen siemaus ja sulje silmäsi. Anna makujen virrata suussasi ja mieti, mitä tämä päivä tuo tullessaan.
Voit päättää kahvituokion vaikkapa lyhyellä mietelauseella tai hiljaisella hetkellä itsesi kanssa. - Anonyymi
näihin aikoihin kahvin juonti vie yö unta,
- Anonyymi
Jos on yövuoroon menossa klo 22, niin saattaaa olla ihan hyväkin idea.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 763418
Kerro jotakin hauskaa. :)
Kirjoita jotakin mukavaa vaikka kaivatustasi. :) Ei törkytekstejä kiitos. :)753137Mä sanon tän suoraan.
Se on sun käytös mikä ajaa pois. Et välitä muitten tunteista kun omistasi.683012On olemassa tiettyjä sääntöjä!
Ja jos aiot pärjätä mun kanssa niin teet vain niinkuin mä sanon. Mieheltä Naiselle662671Oliko pakko olla taas tyly?
Miksi oot niin tyly mua kohtaan nykyään? Ei edes tunneta kunnolla. Katseita vaihdettu ja varmasti tunteet molemmin puoli442182- 611739
Huomenna heitän järjen
romukoppaan ja annan tunteen viedä. Kerran tässä kuitenkin vain eletään. Muistan myös jonkun minua viisaamman sanoneen,251707- 351705
Hyvää huomenta
Hyvää huomenta ja alkavaa viikonloppua ihanalle naiselle! Mitä ikinä teetkään, niin täälä sua yksi miekkonen ajattelee.181689- 601628