Erittäin dramaattinen profetia

Anonyymi-ap

5

331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://www.suomenmaa.fi/uutiset/nai-korealainen-mies-saat-13-000-euroa-etela-korea-kamppailee-ennatyksellisen-alhaisen-syntyvyyden-kanssa/

      Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol julisti kesän alussa väestön vähenemistä koskevan valtakunnallisen hätätilan

      Nai korealainen mies, saat 13 000 euroa – Etelä-Korea kamppailee ennätyksellisen alhaisen syntyvyyden kanssa

      ”Etelä-Korean tilannetta ei ole ollut modernissa yhteiskunnassa aiemmin”, sanoo asiantuntija

      STT-Jenna Rautio 12.8.2024 14:00, muokattu 12.8.2024 14:37

      Romanttisen parisuhteen aloittamisesta 660 euroa, perheen tapaamisesta 1 300 euroa ja naimisiinmenosta 13 000 euroa.

      Etelä-Korea kamppailee parhaillaan maailman alhaisimman syntyvyyden kanssa. Etelä-Korean syntyvyysluku oli viime vuonna 0,72, ja luvun ennustetaan laskevan yhä edelleen 0,68:aan kuluvan vuoden aikana. Luku kertoo, kuinka monta lasta nainen saa keskimäärin elämänsä aikana.

      Yhtä nopeaa laskua ei ole koskaan dokumentoitu ihmiskunnan historiassa. Etelä-Korean itsekin lapseton presidentti Yoon Suk-yeol julisti kesän alussa väestön vähenemistä koskevan valtakunnallisen hätätilan, mikä on tuonut mukanaan kirjavan listan tempauksia, joilla halutaan saada eteläkorealaiset synnyttämään lisää lapsia. Maan tarvitsisi kohottaa syntyvyyslukua lähemmäs 2,1:tä, jotta väestön määrä pysyisi tulevaisuudessa samana kun nyt.

      Listatutrahasummat liittyvät Etelä-Korean toiseksi suurimman kaupungin Busanin yritykseen edistää syntyvyyttä. Sahan kaupunginosan aluetoimistossa on tehty aloite lokakuussa järjestettävästä sokkotreffitapahtumasta, jossa sekä korealaiset että ulkomaalaiset sinkut voisivat tavata toisensa. Tapahtuma on tarkoitettu 23–43-vuotiaille alueella asuville tai työskenteleville sinkuille. Rahasummien lisäksi kaupunginosa lupaa järjestää tapahtuman kautta kehkeytyville pariskunnille asunnon viideksi vuodeksi.

      Tapahtuma keräsi Tiktokissa huomiota, ja kommenttikentät täyttyivät hetkessä englanninkielisistä ”Miten tähän tapahtumaan voi ilmoittautua?” -kommenteista. Olivat nämä vitsejä tai eivät, yleisesti ottaen Etelä-Koreassa nuorilla aikuisilla ei ole suurta mielenkiintoa mennä naimisiin tai hankkia lapsia.

      Aasia-asiantuntija ja ulkoministeriön entinen erityisasiantuntija Teppo Turkki kertoo, että Etelä-Korea on käyttänyt viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana 200 miljardia euroa syntyvyyden edistämiseen, mutta käytännössä merkittäviä vaikutuksia ei ole saatu aikaan.

      – Syntyvyyden lasku on laaja ilmiö, joka koskettaa koko Itä-Aasiaa, ja Korea on nyt kaikkein dramaattisimmassa tilanteessa. Tällaista tilannetta, jossa Etelä-Korea nyt on, ei ole modernissa historiassa ja yhteiskunnassa ollut aiemmin.

      • Anonyymi

        Miksieteläkorealaiset eivät sitten halua lapsia? Turun yliopiston Korea-tutkijan Antti Leppäsen mukaan raha on iso tekijä. Asuminen on erittäin kallista etenkin pääkaupunki Soulin alueella, jossa valtaosa ihmisistä asuu ja valtaosa tavoitelluimmista työpaikoista sijaitsee. Sen lisäksi armoton työskentelykulttuuri pistää työn ja perhe-elämän tasapainon helposti vinksalleen, mikä ei innosta perustamaan perheitä.

        Leppäsen mukaan kyseessä on myös kulttuurinen muutos, jossa miespuolisen jälkeläisen saaminen tai suvun jatkaminen hoivan takaamiseksi ei ole enää yhtä keskeistä kuin ennen.

        Yleistä yhteiskunnallisten asenteiden muutosta ei pidä myöskään vähätellä: maassa, joka on hyvin patriarkaalinen ja miesten dominoima, naiset eivät enää suostu perinteiseen naisen rooliin huolehtimaan perheestä ja lapsesta, kun miehet tekevät töitä.

        – Nuoret ja nuoret keski-ikäiset eivät juuri usko romantiikkaan ja pitävät parisuhteita enemminkin sopimuksellisina. Suhteet ovat tavallaan politisoituneet, ja on lähdetty irtautumaan näistä parisuhdesopimuksista. Feministisiä boikottiliikkeitä avioliittoa, seksiä ja lapsen synnytystä vastaan on ollut, ja tällainen sukupuolisota on tietysti vaikuttanut ilmapiiriin, Turkki pohtii.

        Kun ei synny parisuhteita, ei solmita avioliittoja, joten ei synny lapsiakaan. Tilanne on tämä, koska Etelä-Koreassa lapsen saaminen liittyy vahvasti avioliittoon. Vain alle kolme prosenttia lapsista syntyy avioliiton ulkopuolella, kun OECD-maiden keskiarvo on noin neljäkymmentä prosenttia. Tähän johtaa esimerkiksi se, että yhteiskunnan rakenteet tukevat yksinhuoltajia maassa heikosti.

        – Tuoreen tilaston mukaan yli puolet yli 25-vuotiaista eteläkorealaisista ei koe avioliittoa välttämättömyydeksi, ja kaksi viidestä jo naimisissa olevista pareista sanoo, että he eivät halua lapsia.

        Turkin mukaan tästä kaikesta kuvaillusta dynamiikasta johtuen hyvät tukipolitiikatkaan eivät pääse taklaamaan kriisiytynyttä todellisuutta miesten ja naisten välillä.

        Mitäpoliittisia ratkaisuja tilanteelle on sitten yritetty kehittää? Presidentti Yoon aikoo perustaa uuden ministeriön, joka nimenomaan keskittyy syntyvyyteen. Ministeriön tavoitteena on luoda lapsiperheille massiivinen tukipaketti, joka tukee perhe-elämän ja työelämän yhdistämistä, lastenhoitoa ja asumista, pyrkii kehittämään neuvolajärjestelmää ja tekemään koulutuksesta pidempään ilmaista. Lista sen kun jatkuu.

        – Syntyvyystilanne vaikuttaa suoraan talouskasvuun, minkä vuoksi hallitus ja presidentti ovat tähän tarttuneet, Turkki sanoo.

        Nopean rikastumisen saavuttanut Etelä-Korea voi alkaa seuraavan vuosikymmenen aikana köyhtyä. Itä-Aasiaa jo kurittava krooninen työvoimapula vahvistuu entisestään, eikä ulkomaalaisten vierastus Etelä-Koreassa helpota asiaa.

        – Ulkomaalaisten on hyvin vaikea tulla osaksi korealaista yhteiskuntaa. Viisumipolitiikkaa ollaan kuitenkin nyt muuttamassa. Etelä-Korea, Japani, Kiina ja Taiwan alkavat kaikki kilpailla nyt koulutetuista maahanmuuttajista, Turkki kertoo.

        – Oli Yoonin politiikasta ja kyvyistä mitä mieltä hyvänsä, niin väestöhätätila ei ole yhtään liioiteltu termi, Leppänen sanoo.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2580
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1499
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      913
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe