Mitä tapahtuu niille, jotka jättävät todistajuuden, karttamisen vaikutukset

Anonyymi-ap

Artikkeli pastoraalipsykologia, 2022, Rosie Luther

Abstraktissa todetaan, että karttaminen ja hylkääminen aiheuttavat vakavia vaikutuksia yksilöiden psykososiaaliseen hyvinvointiin.

Tutkimuksessa haastateltiin 10 entistä Jehovan todistajaa, 6 miestäö, 6 valkoista, yksi alkuperäiskansan edustaja, yksi musta ja kaksi latinoa.

Tulokset osoittavat, että karttamisella on haitallinen ja pitkäaikainen vaikutus mielenterveyteen, työmahdollisuuksiin ja yleensä tyytyväisyyteen elämässä.
Ongelmat korostuvat entisissä naispuolisissa jäsenissä seksismin ja patriarkaalisten tapojen vuoksi.
Yksinäisyyden tunne, hallinnan menetys ja arvottomuuden tunne ovat myös yleisiä lähdön jälkeen, kuten myös epäluottamus ja epäluuloisuus.

Tässä mainitaan myös Lauren Stuart, joka karttamisen johdosta ampui miehensä, kolme lastaan ja itsensä. Lisäksi mainitaan perhesurmista Millerin perhe, Longon perhe sekä Bryant in perhe.

Lopuksi todetaan, että tarvittaisiin monenlaista tukea entisten todistajien avuksi, mukaan lukien elämäntaitojen oppiminen ja budjtointi.
Lisäksi todetaan, että JW-populaatiot sopivat perhemurhien tekijöiden profiiliin ja voivat olla suuressa itsemurhariskivaarassa.

En ole lukenut koko tekstiä, en ehtinyt ja otanta on aika pieni, vain 10 henkilöä. Sanoisin kuitenkin, että tässä on todella paljon parannettavaa, jos ajatellaan Jehovan todistajien uskontoa ja sen suhtautumista muihin kuin "heikäläsiin".

Ja nyt se kitisijä sieltä uskonnon positiivisista vaikutuksista voi tulla välillä tänne kitisemään otannan suuruudesta tai pienuudesta. Tai voi saman tien kertoa miten et ruoki trollia ja häipyä käpälämäkeen. Muuten minä saatan ajatella, että sinusta kaikki eri mieltä olevat ovat trolleja, ja en pidä tuollaisesta kulttimaisesta ajattelusta.

Ai niin, löytynee netistä nimellä What Happens to Those Who Exit Jehovah’s Witnesses: An Investigation of the Impact of Shunning
ja teksti on kokonaan ladattivissa.

5

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä ei tietetenkään tarkoita sitä, että kaikki entiset todistajat ovat potentiaalisia perhesurmaajia tai tekemässä itsemurhan. Mutta tämä kertoo siitä, että eristyksissä eläminen ja kontrolloidusta ympäristöstä lähteminen valmistautumattomana tuottaa haasteita ja vaikutuksia, jotka heijastuvat lähtijän elämään joppa hyvin vakavasti ja sitä myötä myös perheeseen ja sukuun, tuttaviin, ystäviin.

    • Anonyymi

      Eristäminen on yksi maailman vanhimmista rangaistuksista ja se on usein vahingollista ihmisen psyykelle. Vastenmielisintä on, että juuri tätä eristämisellä rankaisevat kultit hakevatkin, jotta yksilölle ei jäisi muita vaihtoehtoja kuin palata henkistä väkivaltaa hyväkseen käyttävän kultin vaikutusvaltaan.

      Tästä kertoo myös se, että kultti on vetänyt jopa oikeuteen niitä jotka ovat tarjonneet vertaistukea ja vapaampaa informaatiota kultista.

    • He eivät enää saa parhaita jeesuksen Peräilmavinkkejä. Ja heillä siten rektum surkastuu vähitellen kokonaan umpeen. Tai vähintäin veltostuu liki hyödyttömästi. Kyllä sieltä juuri kakka vielä putkahtaa. mutta muuten vain äänetöntä surkeaa suhnua . Tosin netissä liikkuu näitä piraatti-Peräilmavinkkejä, mutta niiden aitoudesta ei voi olla varma.

      • Anonyymi

        Surullinen kohtalo mutta eiköhän Tyrnävän Rectum Centerissä jotain saada tehtyä jos näin käy


    • Anonyymi

      Eivät pelastu!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe