Mitä Raamattu

Anonyymi-ap

20

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eksytystä!

      • Mormonien kirjat ovat vastoin Raamattua. Vaikka mormonit sanovat, että ne täydentävät, mutta tuo ei pidä yhtään paikkaansa. Ne eksyttävät pois Raamatusta


    • Anonyymi

      Smith oli melkoinen satusetä!
      Pahempi kuin Sakari Topelius!

      • "Smith oli melkoinen satusetä!
        Pahempi kuin Sakari Topelius!"

        Sakari Topelius itse myönsi kyllä myönsi kirjojen olevan satua, mutta mormonit eivät myönnä. Ainoa totuus on Raamatussa.


      • Anonyymi
        RaakaArskaNissiTampere kirjoitti:

        "Smith oli melkoinen satusetä!
        Pahempi kuin Sakari Topelius!"

        Sakari Topelius itse myönsi kyllä myönsi kirjojen olevan satua, mutta mormonit eivät myönnä. Ainoa totuus on Raamatussa.

        Raamatusta on tutkitusti n. 10 % totta. Tosin smithin kirjoissa vieläkin vähemmän.


    • Anonyymi

      Raamattu ei sano mormonismista mitään. Raamattu kuten mormonismikin on ihmisen kirjoittamaa satua. Raamatussa on tosin hyviä opetuksia, vaikka sillä ei olekaan mitään jumalallista alkuperää. Jeesustakaan ei luultavasti edes ollut olemassa vaan kuten niin monet Raamatun kertomukset, Jeesus on satojen vuosien ajalla eri kirjoittajien monista eri henkilöistä muodostunut henkilö. Aatamia ja Eevaa ei varmasti ollut olemassa, elämä on muodostunut alku eliöistä joista evoluution kautta on muodostunut eri lajeja. Tästä on todisteena DNA. Esimerkiksi ihmisen ja apinan DNA on hyvinkin samanlaista.

      • Anonyymi

        Sinäkin olet tehnyt itsestäsi satusetä!


      • Anonyymi

        Jeesus on saattanut olla historiallinen henkilö, mutta jos on ollut, luultavasti häneen on liitetty paljon "ihmeitä" ja muita satuja. Ihan samalla tavalla, jos Niilo Yli-Vainiosta kertoisivat vain häneen uskoneet henkilöt. Tosiasiahan on, että tutkimusten mukaan hänen kauttaan ei tullut yhtä ainutta todistettua parantumista ja ihmiset väittivät parantuneensa sairauksista, joita heillä ei ollut koskaan ollutkaan. Tässä tutkimuksesta:

        Tutkielma parantuneista Niilo Yli-Vainion kokouksissa

        Matti A. Miettisen Uskonnolliset
        ihmeparantumiset lääketieteellis-psykologisesta
        näkökulmasta /12/ on lääketieteen tohtorin
        väitöskirja, jonka hän kirjoitti noin 10 vuoden
        aikana (1980-1990). Tutkimuksen
        kohteena olivat Niilo Yli-Vainion (1920-1981)
        parantamiskokoukset vuonna 1980.

        Tarkemman selvityksen otos oli 611
        vapaaehtoista, jotka ilmoittivat
        yhteensä 1403 parantumiskokemusta.
        Näistä 829 ilmoitettiin parantuneeksi
        ja 574 ei-parantuneeksi.

        Miettinen etsi lääketieteellisestä
        ennusteesta merkittävästi poikkeavia
        elimellisiä parantumisia. Tutkimuksen johtopäätöksenä oli, ettei kukaan ollut
        parantunut ihmeellisesti
        Niilo Yli-Vainion kokouksissa.

        Tässä vielä Wikipediasta mielestäni melko puolueettomasti Jeesuksen mahdollisesta historiallisuudesta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Jeesuksen_historiallisuus


      • "Esimerkiksi ihmisen ja apinan DNA on hyvinkin samanlaista."

        Yhtäläisyydet ovat esim. simpanssiin 15%

        Kun on yhtäläisyyksiä on todettava, että älykäs suunnittelija ja taitava tekijä on sama. Jumalan Luomia olemme me kaikki. Sattumalta emme ole täällä. Selitä se ensin kuinka on mahdollista solun syntyminen vahingossa. Se on yhtä todennäköistä, että sinä voittaisit lotossa 7 oikein triljoona potenssiin biljoona kertaa peräkkäin.

        Selityksiä ei vain mainintoja.


      • Selitä tämä höpö

        𝐌𝐨𝐧𝐢𝐦𝐮𝐭𝐤𝐚𝐢𝐧𝐞𝐧 𝐬𝐨𝐥𝐮
        Solu on paljon monimutkaisempi kuin tietokone tai tuotantolaitos
        Raamatussa todetaan, kuinka "Sana tuli lihaksi". Sana on Jeesus, joka loi maailman. Jumala luo Sanallaan. Kyseessä ei ole liberaaliteologien "jumala", joka "luo" ihmisen pyörittämällä evoluutiorulettia 4 000 miljoonan vuoden ajan! Tällainen ajatus sattumaa käyttävästä ja epäkelpoja hylkäävästä "jumalasta" ja monien seurakuntien markkinoimasta "teistisestä evoluutiosta" on ristiriitainen käsitehirviö! Se karkottaa nuoret sellaisista seurakunnista, jotka eivät usko Jumalan meille Raamatussa antamaan ilmoitukseen miehen ja naisen luomisesta ja syntiinlankeemuksesta. Nykyiseen maailmanaikaan mukautunut, uusdarvinismiin uskova kirkko ei kiinnosta vilpitöntä Totuuden etsijää.
        Nykyisenä tietokoneiden aikakautena tosiasiat tulevat kouriintuntuvasti esiin
        Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi ja hänet on varustettu aivoilla, joissa on miljoona miljardia datankäsittelyyn pystyvää prosessoria, joita kutsutaan synapseiksi. Siellä on myös sata miljardia hermosolua, joita on yli 3 000 eri tyyppiä, joista monet yksilöllisellä DNA -tiedostolla varustettuja. Tukisoluja tarvitaan lisäksi 100 miljardia. Kapasiteetti on suurempi kuin kaikissa maailman tietokoneissa yhteensä. Tämän vuoksi pystymme ajattelemaan monimutkaisia asioita, halutessamme ymmärtämään Jumalan luomakunnan neroutta ja olemme myös tietoisia itsestämme. Meihin on asennettu myös omatunto ja iankaikkisuuden kaipuu, joka sekin erottaa meidät eläimistä. Jos aivoistasi tehtäisiin malli, missä kaikkia osia voisi silmämääräisesti tarkastella ja sormin asentaa, tämä jättiläismäinen laite kuluttaisi usean ydinvoimalan tuottaman sähkön. Jumala on kuitenkin kytkenyt kaikki komponentit oikein toisiinsa, miljoonalla miljardilla sähköjohdolla, jotka laukaisevat liitoskohdissa kemiallisen signaalin, viestin edelleen välittämiseksi. Tällaiseen eivät tietokoneet pysty. Laite on nerokkaasti suunniteltu toimimaan päivittäisen "kaurapuuron" tuottamalla sähköllä ja energialla jopa 100 vuotta, ja sen huolto tapahtuu automaattisesti joka öisen REM -unen aikana!
        Casey Luskin pohtii asiaa Evolution News -sivustolla
        Hän toteaa, että Oxfordin yliopiston biologi Denis Noblen käyttämä tietokone -vertaus ei vielä tee täyttä oikeutta solun maailmalle, sillä solujen toiminnassa on hyvin paljon muutakin kuin pelkkää datan käsittelyä ja toiminta on monipuolisempaa kuin tuotantolaitoksissa. "Elämä on paljon kiinnostavampaa ja ihmeellisempää, kuin tietokoneen tai kokoonpanolinjan toiminta". Solu ei myöskään ole pelkkä tuotantolaitos, sillä se on kyllästetty informaatiolla, joka käy jatkuvaa sisäistä "vuoropuhelua".
        Biologia on muuttunut informaatiotieteeksi


      • RaakaArskaNissiTampere

        Aitotumaisia soluja kuvataan oppikirjoissa tuman hallitsemina tuotantolaitoksina. Tuman geeneissä olisi "tieto", jota tarvitaan ohjaamaan tuotantolaitoksen toimintoja. Tuma puolestaan ajelehtisi hyytelömäisessä solulimassa, jossa uisi myös soluelimiä, jotka suorittavat erilaisia tehtäviä, joita geenit niille määräävät. Lukijan silmien eteen loihditaan kuva "kokoonpanolinjastoista", joilla tuotetaan proteiineja, jotka toteuttavat elimistön tarvitsevat toiminnot 24/7. Oppikirjat pitävät soluja eräänlaisina "sosiaalisina yhteisöinä". Solulima ja siellä ajelehtivat soluelimet toteuttaisivat tuotannon, tuotteiden pakkauksen ja toimittamisen geenien määräämien "ohjeiden" mukaan. Kuva muistuttaa sosiaalista arvojärjestystä, missä ylempi johto käskyttää "työn raskaan raatajia".
        Oppikirjojen näkemykset ovat auttamattoman vanhanaikaisia
        Solut eivät toimi "geenien komennossa". Käsitys "yksi geeni - yksi proteiini" on virheellinen. On perusteltua kyseenalaistaa tällaisten "geenien" olemassaolo, sillä ne eivät selitä vaikkapa 500 erilaisen koirarodun olemassaoloa. Kaikilla koirilla on nimittäin sama DNA, mutta ne ovat ulkomuodoltaan täysin erilaisia. Tai ihmisen 300 täysin erilaista solua. Lihassolut ja pikkuaivojen Purkinjen solut ovat kuin eri planeetalta! Missä ovat tiedostot, joiden ohjauksessa ne on rakennettu, koska molempien solujen DNA on sama? Tästä voit lukea Tomi Aallon kirjasta Epigeneettinen informaatio ja kadonnut evoluutio (https://luominen.fi). Nykyään tiedämme, että samasta geenialueesta voidaan tuottaa jopa tuhat tuotetta, riippuen siitä, mistä kohdasta tai mihin suuntaan sitä luetaan. Aloittamiskohdan ja koodin lukemisen suunnan määrää epigeneettinen informaatio, joka puolestaan on riippuvainen elinympäristön kulloinkin antamista viesteistä. Tämä olisi kuin tehdas, joka ryhtyy valmistamaan talvijalkineita rantasandaalien asemesta, kun tehtaan katolle alkaa sataa lunta!
        Biologiassa on todellakin tapahtunut valtava vallankumous ja eteemme on auennut aivan uusi, elävää dataa muokkaava maailma, jollainen ei voi kehittyä muuttamalla DNAn koodikirjainten järjestystä "evoluutiorulettia pyörittämällä". Uusdarvinismi on historiaa, sillä sen mekanismi, sattumanvaraiset DNAn mutaatiot ja luonnonvalinta eivät selitä biologista informaatiota ja tämän informaation toimintaa.
        Uusi kirja on työn alla
        Teen yhdessä Tomi Aallon ja Mikko Tuulirannan kanssa kattavaa teosta niin sanottujen alkuperätieteiden vallankumouksesta: Game over, Darwin - the Revolution in Origins Sciences (https://luominen.fi). Julkaisemme kirjan ensin englanniksi, koska kansainvälinen tarve on suuri tässä maailmankäsitysten valtavassa murroksessa. Uusdarvinismi, joka on hallinnut maailmaa, on kaatumassa, kun tieteellinen menetelmä vahvistaa noin 6 000 vuotta sitten tapahtuneen luomisen ja lankeemuksen viiltävällä tarkkuudella. Kaikki on kirjaimellisesti luettavissa DNAsta, joka vahvistaa luomakunnan historiassa tapahtuneen. Ja nämä tapahtumat ovat yhtäpitävät Jumalan meille Sanassaan antaman ilmoituksen kanssa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinäkin olet tehnyt itsestäsi satusetä!

        "Sinäkin olet tehnyt itsestäsi satusetä!"


        Aivan oikein sanot. Satusedät täällä ovat Olli ja höpö. Olli sentään uskaltaa tulla omalla nimellä ja kuvalla, mutta höpö ei uskalla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus on saattanut olla historiallinen henkilö, mutta jos on ollut, luultavasti häneen on liitetty paljon "ihmeitä" ja muita satuja. Ihan samalla tavalla, jos Niilo Yli-Vainiosta kertoisivat vain häneen uskoneet henkilöt. Tosiasiahan on, että tutkimusten mukaan hänen kauttaan ei tullut yhtä ainutta todistettua parantumista ja ihmiset väittivät parantuneensa sairauksista, joita heillä ei ollut koskaan ollutkaan. Tässä tutkimuksesta:

        Tutkielma parantuneista Niilo Yli-Vainion kokouksissa

        Matti A. Miettisen Uskonnolliset
        ihmeparantumiset lääketieteellis-psykologisesta
        näkökulmasta /12/ on lääketieteen tohtorin
        väitöskirja, jonka hän kirjoitti noin 10 vuoden
        aikana (1980-1990). Tutkimuksen
        kohteena olivat Niilo Yli-Vainion (1920-1981)
        parantamiskokoukset vuonna 1980.

        Tarkemman selvityksen otos oli 611
        vapaaehtoista, jotka ilmoittivat
        yhteensä 1403 parantumiskokemusta.
        Näistä 829 ilmoitettiin parantuneeksi
        ja 574 ei-parantuneeksi.

        Miettinen etsi lääketieteellisestä
        ennusteesta merkittävästi poikkeavia
        elimellisiä parantumisia. Tutkimuksen johtopäätöksenä oli, ettei kukaan ollut
        parantunut ihmeellisesti
        Niilo Yli-Vainion kokouksissa.

        Tässä vielä Wikipediasta mielestäni melko puolueettomasti Jeesuksen mahdollisesta historiallisuudesta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Jeesuksen_historiallisuus

        "Jeesus on saattanut olla historiallinen henkilö, mutta jos on ollut, luultavasti häneen on liitetty paljon "ihmeitä" ja muita satuja."

        Jeesukseen ei liity mitään satuja. Jeesuksesta. kertoo toista sataa Evankeliumia, mitkä ovat lähes yhtenäisiä. Meidän Raamatussa on vain neljä. Ympärys valtojen löydöissä on paljon mainintoja Jeesuksesta ja sen aikaisista hallitsijoista, että kyllä sen niminen henkilö on ollut Israelissa. Myös ihmetöistä ja ylösnousemuksessa on niistä mainintoja. Silloin kaikki kirjoitettiin pergamentille mikä oli erittäin työlästä. Ei varmasti olisi näin paljoa kirjoituksia mistään satu olennosta.

        Pahin synti on, että yrittää kumota Jumalan olemassa olon. Ja tuohon syntiin höpö syyllistyy ja se on Pyhän Hengen pilkka. Onneksi ei ole saanut täällä ketään taivutettua. Vaan höpö on saanut ainakin minun yhä enemmän hylkäämään evoluution. Tämä höpö tekee evoluutio uskonnolle täällä enemmän haittaa kuin hyötyä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus on saattanut olla historiallinen henkilö, mutta jos on ollut, luultavasti häneen on liitetty paljon "ihmeitä" ja muita satuja. Ihan samalla tavalla, jos Niilo Yli-Vainiosta kertoisivat vain häneen uskoneet henkilöt. Tosiasiahan on, että tutkimusten mukaan hänen kauttaan ei tullut yhtä ainutta todistettua parantumista ja ihmiset väittivät parantuneensa sairauksista, joita heillä ei ollut koskaan ollutkaan. Tässä tutkimuksesta:

        Tutkielma parantuneista Niilo Yli-Vainion kokouksissa

        Matti A. Miettisen Uskonnolliset
        ihmeparantumiset lääketieteellis-psykologisesta
        näkökulmasta /12/ on lääketieteen tohtorin
        väitöskirja, jonka hän kirjoitti noin 10 vuoden
        aikana (1980-1990). Tutkimuksen
        kohteena olivat Niilo Yli-Vainion (1920-1981)
        parantamiskokoukset vuonna 1980.

        Tarkemman selvityksen otos oli 611
        vapaaehtoista, jotka ilmoittivat
        yhteensä 1403 parantumiskokemusta.
        Näistä 829 ilmoitettiin parantuneeksi
        ja 574 ei-parantuneeksi.

        Miettinen etsi lääketieteellisestä
        ennusteesta merkittävästi poikkeavia
        elimellisiä parantumisia. Tutkimuksen johtopäätöksenä oli, ettei kukaan ollut
        parantunut ihmeellisesti
        Niilo Yli-Vainion kokouksissa.

        Tässä vielä Wikipediasta mielestäni melko puolueettomasti Jeesuksen mahdollisesta historiallisuudesta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Jeesuksen_historiallisuus

        Helluntalaisten kaato kokoukset eivät ole uskonto vaan hurmahenkinen eksytys.

        Meillä on moni parantunut, kun olemme yhdessä rukoilleet sekä jumalanpalveluksissa ja omassa kodissa. Ei tarvita kaatajaa, vaan Jumala pitää meidät pystyssä.


      • Anonyymi
        RaakaArskaNissiTampere kirjoitti:

        "Esimerkiksi ihmisen ja apinan DNA on hyvinkin samanlaista."

        Yhtäläisyydet ovat esim. simpanssiin 15%

        Kun on yhtäläisyyksiä on todettava, että älykäs suunnittelija ja taitava tekijä on sama. Jumalan Luomia olemme me kaikki. Sattumalta emme ole täällä. Selitä se ensin kuinka on mahdollista solun syntyminen vahingossa. Se on yhtä todennäköistä, että sinä voittaisit lotossa 7 oikein triljoona potenssiin biljoona kertaa peräkkäin.

        Selityksiä ei vain mainintoja.

        Selitä sinä ensin miten auringossa voi syntyä D-vitamiinia.


      • Anonyymi
        RaakaArskaNissiTampere kirjoitti:

        "Jeesus on saattanut olla historiallinen henkilö, mutta jos on ollut, luultavasti häneen on liitetty paljon "ihmeitä" ja muita satuja."

        Jeesukseen ei liity mitään satuja. Jeesuksesta. kertoo toista sataa Evankeliumia, mitkä ovat lähes yhtenäisiä. Meidän Raamatussa on vain neljä. Ympärys valtojen löydöissä on paljon mainintoja Jeesuksesta ja sen aikaisista hallitsijoista, että kyllä sen niminen henkilö on ollut Israelissa. Myös ihmetöistä ja ylösnousemuksessa on niistä mainintoja. Silloin kaikki kirjoitettiin pergamentille mikä oli erittäin työlästä. Ei varmasti olisi näin paljoa kirjoituksia mistään satu olennosta.

        Pahin synti on, että yrittää kumota Jumalan olemassa olon. Ja tuohon syntiin höpö syyllistyy ja se on Pyhän Hengen pilkka. Onneksi ei ole saanut täällä ketään taivutettua. Vaan höpö on saanut ainakin minun yhä enemmän hylkäämään evoluution. Tämä höpö tekee evoluutio uskonnolle täällä enemmän haittaa kuin hyötyä.

        Evankeliumeissa on paljon ristiriitoja, jopa niissä, jotka on hyväksytty Raamattuun.

        Arto tekee paljon hallaa kristinuskolle ja uskovaisten uskottavuudelle luullessaan mm. että D-vitamiini syntyy auringossa ja Jumala kallistelee maapalloa aiheuttaen vuodenajat. Lisäksi Artolta puuttuu täysin lähdekritiikki ja oma ymmärrys noistakin asioista, joita hän kopioi netistä usein lähteitä kertomatta. Henkilö, joka ei ymmärrä edes D-vitamiinin syntymekanismia ei ole pätevä kirjoittamaan biologiasta yhtään mitään.


      • Anonyymi
        RaakaArskaNissiTampere kirjoitti:

        Helluntalaisten kaato kokoukset eivät ole uskonto vaan hurmahenkinen eksytys.

        Meillä on moni parantunut, kun olemme yhdessä rukoilleet sekä jumalanpalveluksissa ja omassa kodissa. Ei tarvita kaatajaa, vaan Jumala pitää meidät pystyssä.

        Ja varmaankin yhtä todennettuja kuin nuo Yli-Vainion parantamiset...


      • Anonyymi
        RaakaArskaNissiTampere kirjoitti:

        "Sinäkin olet tehnyt itsestäsi satusetä!"


        Aivan oikein sanot. Satusedät täällä ovat Olli ja höpö. Olli sentään uskaltaa tulla omalla nimellä ja kuvalla, mutta höpö ei uskalla.

        Arto munaa sukulaisensakin esiintymisellään...


    • Anonyymi

      Arto on varmaan ihan hyvä ihminen. Itse en usko mormonismiin, enkä oikeastaan mihinkään uskontoon. Jeesus ei muuten perustanut mitään kirkkoa Raamatun mukaan, että esim. MAP-kirkko ei voi olla Jeesuksen perustam kirkko. Olettaen nyt, että Jeesus oli edes ihmisenä olemassa.

      • Anonyymi

        Hyvä ihminen, mutta nauttii ajatuksesta, että mormonit, oikeaan tieteeseen uskovat, homot, buddhalaiset ja kasvissyöjät joutuvat ikuiseen kidutukseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2521
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      197
      1535
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1065
    Aihe