Siitä on aikaa, kun on viimeksi tullut syötyä makkaraa. Ehkä viime talvena.
Jos ostaisi vaikkapa ihan raakaa makkaraa. Siitähän voi puristaa massan pois ja pyöritellä vaikkapa lihapulliksi. Ne kun söisi, niin voisi ajatella syöneensä miltei makkaraa.
Olisiko se tänään makkaran vuoro?
34
360
Vastaukset
- Anonyymi
Makkara on aina oivallinen valinta. Paistinpannulla, kiertävän ilman uunilla, keittämällä, höyrystämällä, vai mikroaaltouunillako ajattelit laittaa makkara-annokset? Mitä lisukkeita ajattelit laittaa siihen makkaran viereen, ihan kylkeen?
- Anonyymi
Aion leivittää makkarat, sillä se tuo niihin mukavaa rapeutta ja makua. Leivityksen teen niin, että ensin kaadan vaikkapa jauhoja lautaselle, sitten käytän munaa, jota olen vatkannut, ja lopuksi laitan korppujauhoja toiseen astiaan. Kumpikin makkara dipataan ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin ennen paistamista.
Lisukkeiksi paistelen vihanneksia, kuten paprikaa ja kesäkurpitsaa. Ehkä hapankaalia vähän kylkeen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aion leivittää makkarat, sillä se tuo niihin mukavaa rapeutta ja makua. Leivityksen teen niin, että ensin kaadan vaikkapa jauhoja lautaselle, sitten käytän munaa, jota olen vatkannut, ja lopuksi laitan korppujauhoja toiseen astiaan. Kumpikin makkara dipataan ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin ennen paistamista.
Lisukkeiksi paistelen vihanneksia, kuten paprikaa ja kesäkurpitsaa. Ehkä hapankaalia vähän kylkeen.Bueno.
- Anonyymi
"Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä."
Onko makkara-aiheeseen annettu alatyylisiä lasuntoja?- Anonyymi
On, pipariksi meni.
- Anonyymi
Rautavaaran raakamakkaraa reppuun perusteellisesti. Tietysti savossa.
Eläkeläistörppö, savo - Anonyymi
Lampaansuolta tuli ostettua 250 grammaa. Neljä suolenpätkää.
- Anonyymi
Jätän kyllä makkarat ostamatta suosiolla. Broileria ja kalaa ostan, ei ole sen kalliimpaa, kuin makkara ja makkaran tuoteselosteen lukiessa jää kyllä sinne kauppaan.
Prosessoitua lihaa ja aika huonoista lihoista, sekä usein kamarasta tehtyä.- Anonyymi
Pääsääntöisesti eläimessä ei mitään huonoa osaa ole olemassakaan ravintoarvon kannalta katsottuna, mutta makkarassa on säilöntäaineita ym. rakennetta muuttavia aineksia jotka eivät normaalisti kuulu ravintoaineksiin. Itse tehty makkara on aivan eriasia vaikka käyttäisi koneellisesti erotettua lihaa, sidekudoksia, kamaraa, ym. eläimen osaa sen valmistamiseen, mutta jättää pois nämä epämääräiset lisäaineet ja maustaa makkaran luonnollisilla mausteilla.
Huono liha voisi olla pilaantunutta lihaa, jota ei tietenkään pidä käyttää ravinnoksi.
- Anonyymi
Lauantaimakkaraa kuule otat ja paistat pannulla sipulin kera. Ennen kulki sipuliteemakkaran nimellä tai berliinin makkaran arkiherkku. Siitä paistettiin makkarakuppeja köksässä nälkäisten teinien syödä. Eikä kellään ollut valittamista lihapitoisuudesta saati muusta.
- Anonyymi
Lapsena 70- ja 80-luvulla ne makkarakupit oli tosi herkkuruokaa. Ei tosiaan ajateltu, mistä se makkaran liha oli peräisin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lapsena 70- ja 80-luvulla ne makkarakupit oli tosi herkkuruokaa. Ei tosiaan ajateltu, mistä se makkaran liha oli peräisin.
Makkaran liha on peräisin eläimestä. Aikoinaan käytettiin vähemmän lisäaineita. Ei ollut koneellisesti eroteltuja "lihoja" ym. Nykyiset makkarat ovat kyllä pahimmillaan melkoista sotkua. Kalliimmissa makkaroissa toiki on poikkeuksia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Makkaran liha on peräisin eläimestä. Aikoinaan käytettiin vähemmän lisäaineita. Ei ollut koneellisesti eroteltuja "lihoja" ym. Nykyiset makkarat ovat kyllä pahimmillaan melkoista sotkua. Kalliimmissa makkaroissa toiki on poikkeuksia.
Hirveää sotkua on makkaroiden raaka-aineet. Veikkaan, että harva edes söisi makkaroita, jos näkisivät ne raaka-aineet.
Aikoinaan ns. sotavankimakkara oli pohjanoteeraus makkaroissa:
"Teurastuksessa hylätyt osat, kuten veri, maksa, perna, pötsi, kivekset. Lisäohje 1942 kielsi: - Perna, kohtu, juoksutusmaha, sukupuolielimet, luujauho. Sallittiin yhä: - Päälihat, sorkkalihat, pötsit, keuhkot, utareet, satakerrat, suolenpätkät, punaiset verisolut. Käytännössä myös: - Luurouhe, keskoset, emättimet, mädäntynyt liha, likaiset suolet, silakanpäät, multaiset lantunkuoret, pilaantuneet kaalinlehdet, perunankuoret. "
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000535933.html
Nykyään makkarat ei ihan tälläisiä ole, mutta tarkkaan tuoteselosteita lukemalla ja ajatuksella, niin mieleen tulee kyllä aika villit visiot. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hirveää sotkua on makkaroiden raaka-aineet. Veikkaan, että harva edes söisi makkaroita, jos näkisivät ne raaka-aineet.
Aikoinaan ns. sotavankimakkara oli pohjanoteeraus makkaroissa:
"Teurastuksessa hylätyt osat, kuten veri, maksa, perna, pötsi, kivekset. Lisäohje 1942 kielsi: - Perna, kohtu, juoksutusmaha, sukupuolielimet, luujauho. Sallittiin yhä: - Päälihat, sorkkalihat, pötsit, keuhkot, utareet, satakerrat, suolenpätkät, punaiset verisolut. Käytännössä myös: - Luurouhe, keskoset, emättimet, mädäntynyt liha, likaiset suolet, silakanpäät, multaiset lantunkuoret, pilaantuneet kaalinlehdet, perunankuoret. "
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000535933.html
Nykyään makkarat ei ihan tälläisiä ole, mutta tarkkaan tuoteselosteita lukemalla ja ajatuksella, niin mieleen tulee kyllä aika villit visiot.Verimakkara on kyllä hyvää. Ainakin Tampereella sitä on myynnissä. Puolukkahillo sopii kaveriksi kuten veriletuillekin.
Anthony Bourdain vielä elossa ollessaan ampui yhdessä jaksossa sijan. Sitten laittoivat sen palasiksi ja kyllä siitä melkein kaikki hyödynnettiin, suolet meni makkaroihin jne. - Anonyymi
Hyvin harvoin tulee syötyä mitään makkaraa. Ihminen voi tehdä terveytensä eteen hyviä päätöksiä tai huonoja päätöksiä. Makkaroiden säilöntäaineet kun toimivat viellä syötynäkin ja tuhoavat terveydenkannalta tärkeää mikrobistoa suolistossa. Voi olla yksi suolistosyövän osatekijöistä.
Kyllä lauantaimakkara, sipuliteemakkara ja berliinimakkara on eri makkaroita joita myydään nykyisinkin omilla nimillään. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hyvin harvoin tulee syötyä mitään makkaraa. Ihminen voi tehdä terveytensä eteen hyviä päätöksiä tai huonoja päätöksiä. Makkaroiden säilöntäaineet kun toimivat viellä syötynäkin ja tuhoavat terveydenkannalta tärkeää mikrobistoa suolistossa. Voi olla yksi suolistosyövän osatekijöistä.
Kyllä lauantaimakkara, sipuliteemakkara ja berliinimakkara on eri makkaroita joita myydään nykyisinkin omilla nimillään.Makkaran säilöntäaine natriumnitriitti (E250) on sikäli luontaistuote, että sitä esiintyy juureksissa ja vihanneksissa luontaisestikin. Se estää bakteerien kasvua, mm. sen botulismia aiheuttavan Clostridium botulinumin syntyä. Juureksethan mädäntyisi maaperään heti, jos niihin ei muodostuisi suoja-aineita.
Söi mitä söi, niin 100 % varmuudella lähtee henki. Sen vuoksi voi poltella huoletta tupakkaakin, joka tervaa keuhkot. Tervallahan puuvenekin saadaan säilymään pidempään. Pointti on kaikessa se, että ei liikaa, vaan sopivasti. Eli ei makkaraakaan kannata pitää pääruokavaliona. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hirveää sotkua on makkaroiden raaka-aineet. Veikkaan, että harva edes söisi makkaroita, jos näkisivät ne raaka-aineet.
Aikoinaan ns. sotavankimakkara oli pohjanoteeraus makkaroissa:
"Teurastuksessa hylätyt osat, kuten veri, maksa, perna, pötsi, kivekset. Lisäohje 1942 kielsi: - Perna, kohtu, juoksutusmaha, sukupuolielimet, luujauho. Sallittiin yhä: - Päälihat, sorkkalihat, pötsit, keuhkot, utareet, satakerrat, suolenpätkät, punaiset verisolut. Käytännössä myös: - Luurouhe, keskoset, emättimet, mädäntynyt liha, likaiset suolet, silakanpäät, multaiset lantunkuoret, pilaantuneet kaalinlehdet, perunankuoret. "
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000535933.html
Nykyään makkarat ei ihan tälläisiä ole, mutta tarkkaan tuoteselosteita lukemalla ja ajatuksella, niin mieleen tulee kyllä aika villit visiot.Niin halvoissa makkaroissa on ne "lihankaltaiset raaka-aineet" eli esim kamara.
Eli siis nahasta ja kaikenmaailman teurasjätteistä tehtyä makkaraa .
Meillä oli yksi sukulainen työssä makkaratehtaalla. Heillä ei ikinä syöty leikkeleitä.
- Anonyymi
Makkarja käy makkarja soosiin.
Kylkeen muussia, sualakurkkua ja vatsaan porikkana raastetta.
Napa ruskaa ja venyy.
nääs makkarjaa. - Anonyymi
Monen kuukauden tauon jälkeen ostin laadukkaan lauantaipötkön.
Oli sekin sellaista mössöä, että en osta enää ikinä. Mitä sisältää ne halvat.- Anonyymi
Lauantaimakkara menee joillakin tunteisiin saakka.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/lauantaimakkaran-myynti-lopetettiin-palauteryoppy-yllatti-valmistajan-taysin-klassikkotuotteisiin-kajoaminen-menee-suomalaisilla-tunteisiin/8499906
- Anonyymi
En tiedä miltä paska maistuu mutta voisin uskoa samalle kuin lauantaimakkara🤢
- Anonyymi
Kävin äsken kakilla ja maistoin. Ei maistunut hyvälle. Lauantaimakkaraa en ole koskaan maistellut, niin en voi sanoa siitä mitään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kävin äsken kakilla ja maistoin. Ei maistunut hyvälle. Lauantaimakkaraa en ole koskaan maistellut, niin en voi sanoa siitä mitään.
Kunnon savolaista hyötykäyttöä, tavara syödään kahteen kertaan.
t naapurin masa, savo.
- Anonyymi
Oletteko sipuliteemakkaraa maistelleet? Se on hieman parempaa makkaraa. Kelpaa jopa nakkikioskeiden käyttöön, mm. porilaisiin.
- Anonyymi
Olen maistellut savolaista tapolaa
t eläkeläispölvästi, savo. - Anonyymi
Siskonmakkarakeitto on poikaa.
köötbullareita tai wienereitä.. pursota ulos tee leike tai köötbullar.. jauhota mustapippuri salt.. stikkaa munaseokseen.. ikivanhoja korppujauhoja vaikka kirkon hätäapukäntyistä.. paista reippaasti rasvassa ja käytä osa voita voila..
siinä on wienernakkileikkeet tai köötbullarit..halpoja pottuja halpoja porkkanaisia höyrytettynä..timjamiiniin tai rosmariiniin niin on hyvinkin fiinii niin- Anonyymi
Minä tein jauhelihakastikkeen parin tunnin haudutuksella ja sille kaveriksi spagetit 8 minuutin keitolla.
- Anonyymi
On olemassa myös valmismakkaroita, joita ei täydy puristella. Ja ne voi paistaa. Sinappisiipu siihen viereen, vähän wasabia etc. Sillä se lähtee.
- Anonyymi
Suomesta ei kunnon wasabia saa. Ovat lähinnä piparjuuritahnaa.
Terveisin
Pöltsamaa Kange - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suomesta ei kunnon wasabia saa. Ovat lähinnä piparjuuritahnaa.
Terveisin
Pöltsamaa KangeKyllä wasabi tilanne on heikko. Mutta, onhan piparjuuritahna.
- Anonyymi
Kyllä makkkarat on jo hyvä unohtaa ja pikku hiljaa totutella siihen
kinkun makuun. Niissä on valinnan varaa kuten savukinkkua, tai
keittokinkkua tai jopa joulukinkkua siivuina. Suosittelen lämpimästi.- Anonyymi
Uskonto kieltää kinkun syönnin. Makkarasta ei mainintaa Oppaassa.
- Anonyymi
Lauantaimakkara ei maistu millekkään. Ei siis voi sanoa edes että onpa hyvää.
Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072675Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302365Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen202245Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631001797- 1141590
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1661318Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2751130- 711014
- 80984
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920