Kaksisuuntaisen/skitsoaffektiivisen rinnalla

Kaipaisin vertaistukea kaksisuuntaisen kumppanilta, tai vielä parempi;neuvoja/vinkkejä kaksisuuntaiselta henkilöltä itseltään. Tarinaa olisi jakaa vaikka ja kuinka. Ehkä pähkinän kuoressa todettakoon että rakastan henkilöä joka mitä ilmeisemmin kaksisuuntainen tai skitsoaffektiivinen. (Hoitopolku on vasta alussa niin tarkkaa diagnoosia ei vielä ole) Hän on sulkenut minut jälleen pois elämästään. Tai sulkenut itsensä elämältä, miten sen nyt ottaa. Mutta niin pahassa tilassa että taistelen sen asian kanssa että jätänkö vain hänet yksin kuten pyydetään, vai taistelenko väkisin auttaakseni. Tekisi mieli rynniä tämän pimeässä huoneessa vihanneksena makaavan ihmisen luo ja ottaa vain syliin ja pidellä. Mutta jos hän avaa oven, hän pyytää menemään pois. Vai pitääkö jättää hänet yksin ja vain toivoa että hän selviytyy hengissä. Kumpaa tämä mieli oikeasti halajaa?

7

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sulla on täysi vapaus valita itse, mitä teet.
      Jos haluat itse pysyä terveenä, etkä tahdo alkaa taistelemaan oman jaksamisesi kanssa, kannattaa miettiä tarkkaan, oletko valmis hoivaamaan sairasta ihmistä, jota toinen ihminen ei pysty toisen puolesta parantamaan.
      Eikä tee hyvää myöskään ajatella, että se olisi jotenkin sun velvollisuus, se auttaminen. Jos et jaksa etkä halua jäädä toisen rinnalle, se ei tee sinusta huonoa ihmistä.
      Joskus nuo suhteet voivat toki onnistua, ei pysty sanomaan " ei koskaan ".
      Mieti omia voimavarojasi.

      • Kiitos vastauksestasi. Ymmärrän pointin. Haluan silti, en siksi että se olisi velvollisuuteni, vaan koska rakastan. Ongelma vain on ettei mun haluta jäävän. Taudinkuvan tiettyyn vaiheeseen on ilmeisesti tunnusomaista työntää luotaan ihmiset. Eristäytyminen. On "terveenä" vaikea tunnistaa olisiko se hänelle hyväksi. Tuo "rauhottaminen" kuten hän itse kutsuu. Jos näin on, jos se tosiaan olisi hyväksi niin ei kahta sanaa. Soittakoon kun on se hetki että taas päästää lähelleen. Mutta kun en ole varma, pitäisikö vaikka kerran päivässä kuitenkin soittaa vaikka hän ei halua puhua. Käydä ovella ja vaan halata ja poistua. Vierellä mä kaikista mieluiten olisin, mutta nyt ei olekaan kyse mun haluista. Vaan siitä että hän paranisi, tai toipuisi edes sille tasolle että pystyisi elämään.


      • Anonyymi
        Olipakerranelämä kirjoitti:

        Kiitos vastauksestasi. Ymmärrän pointin. Haluan silti, en siksi että se olisi velvollisuuteni, vaan koska rakastan. Ongelma vain on ettei mun haluta jäävän. Taudinkuvan tiettyyn vaiheeseen on ilmeisesti tunnusomaista työntää luotaan ihmiset. Eristäytyminen. On "terveenä" vaikea tunnistaa olisiko se hänelle hyväksi. Tuo "rauhottaminen" kuten hän itse kutsuu. Jos näin on, jos se tosiaan olisi hyväksi niin ei kahta sanaa. Soittakoon kun on se hetki että taas päästää lähelleen. Mutta kun en ole varma, pitäisikö vaikka kerran päivässä kuitenkin soittaa vaikka hän ei halua puhua. Käydä ovella ja vaan halata ja poistua. Vierellä mä kaikista mieluiten olisin, mutta nyt ei olekaan kyse mun haluista. Vaan siitä että hän paranisi, tai toipuisi edes sille tasolle että pystyisi elämään.

        Toista ihmistä ei pysty rakastamaan terveeksi, se on faktaa.


    • Anonyymi

      Hei. Oletko tutustunut omaisten yhdistykseen. Finfamiin. Heillä saattaisi olla jotain konkreettisiä neuvoja tilanteeseen.

      • Kiitos paljon vinkistä. En tiennytkään tästä! Siksi lopulta tänne kirjauduin vaikken koskaan oikein ole halunnut täällä asioista edes lukea.. skeptinen olin siis, saatoin olla väärässäkin..
        Luulin kahlanneeni koko netin. Mitään oikein omaisille en löytänyt vaikka esim Kaksisuuntaiset ry.nkään sivuilla kaikenlaista itse asianomaisille löytyi. Hirvittävän vähän kyllä olen havainnut olevan vertaistukea itse sairastavillekaan 😔 esim jotain vertaistukiryhmää missä he voisivat keskustella keskenään. Jos tiedät sellaisia (siis ihan netissä olevia chattiryhmiä) niin vinkkaa ihmeessä.


      • Anonyymi
        Olipakerranelämä kirjoitti:

        Kiitos paljon vinkistä. En tiennytkään tästä! Siksi lopulta tänne kirjauduin vaikken koskaan oikein ole halunnut täällä asioista edes lukea.. skeptinen olin siis, saatoin olla väärässäkin..
        Luulin kahlanneeni koko netin. Mitään oikein omaisille en löytänyt vaikka esim Kaksisuuntaiset ry.nkään sivuilla kaikenlaista itse asianomaisille löytyi. Hirvittävän vähän kyllä olen havainnut olevan vertaistukea itse sairastavillekaan 😔 esim jotain vertaistukiryhmää missä he voisivat keskustella keskenään. Jos tiedät sellaisia (siis ihan netissä olevia chattiryhmiä) niin vinkkaa ihmeessä.

        Asu sä omas talos ja aja se ukkeli omaansa, ei sen kaa pärjää naapuritkaa, on kiusaaja ja pahan tekijä!! Talkkeri! Valehtelija vainoaja ym.


    • Hei,

      Hyvä, että kirjoitit tänne ja saitkin jo hyvän vinkin esim. Finfamista. Siitä myöhemmin lisää viestissäni.

      Laitan tähän tiedoksi infoa eri auttamitahoista, joihin voit halutessasi olla yhteydessä. Keskustelu ammattilaisen tai vertaisen kanssa voi helpottaa ja tuoda uusia näkökulmia.

      - Tukinet.net - Tukipisteesi netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta.

      Tukihenkilö löytyy esimerkiksi FinFamin tukisuhdepalvelusta nimeltään Tukea psyykkisesti oireilevien tai sairastavien omaisille ja läheisille https://tukinet.net/teemat/tukea-psyykkisesti-oireilevien-tai-sairastavien-omaisille-ja-laheisille/tukisuhteet/ ja MIELI Tukisuhteesta https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Lisäksi ma-ke klo 15-19 ja to klo 15-21 on aikuisten kahdenkeskinen MIELI Kriisichat, jossa voi jutella päivystäjän kanssa mistä tahansa mielessä olevasta huolesta tai hankalasta elämäntilanteesta.

      Tukinetissä on llisäksi monenlaisia ryhmächattejä ja keskusteluryhmiä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja.

      Tukinetin kaikki palvelut saa käyttöönsä rekisteröitymällä palveluun anonyymisti. Osaa palveluista voi käyttää ilmankin rekisteröitymistä.

      Keskusteluapua kriisissä on mahdollista saada matalalla kynnyksellä myös:

      - MIELI Kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin MIELI Kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.


      Ystävällisin terveisin
      MIELI Kriisikeskus Helsinki/Kata

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4568
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3988
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2541
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      198
      1571
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1253
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1208
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1163
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1075
    Aihe